![]() |
#571 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#572 |
Wtajemniczenie
|
Oj tam 5g miałobyc
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#573 |
Zadomowienie
|
Właśnie ani w jednej ani e drugiej ciąży nie piłam. Muszę spróbować.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie znów bóle jak na @ i brzuch twardy... Ale to żadna nowość w sumie haha ![]() M. Się śmieje, że jak u mnie te bóle oznaczają robiące się rozwarcie, to możemy mieć problem żeby do szpitala dojechać ![]() ![]() ![]() Pola odzywała się na fb, Patrycja faktycznie zamilkła. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#575 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#576 |
Zadomowienie
|
Też się w tą herbate malinowa muszę zaopatrzyć
![]() Faktycznie już chwilę Patrycja się nie odzywa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#577 |
Wtajemniczenie
|
Haha a ja wkladam i wkladam tych lisci i myślę sobie "co do ch..... jak ja mam to zalać"
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#578 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ehh szkoda mowić. Tz to w pracy i to daleko wiec nie da rady mnie podwiesc nawet. Wzięłam taxi w obie strony. Mam juz autko z naprawiona klima ale znowu mnie zapisali na jakis przegląd 4 dni przed porodem ![]() Z tego wszytskiego chociaz ciśnienie mi dzis spadło ![]() Cytat:
Ruskie pierogi ![]() ![]() ![]() Cytat:
Gratulacje Folinka! Przykro mi ze wystąpiły komplikacje ale na szczescie wsyztsko dobrze sie skończyło! Benio juz z Wami ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#579 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#580 | |
Zadomowienie
|
Kochane!
Dziękujemy ogrooomnie za moc ciepłych słów i gratulacji! ![]() ![]() Cytat:
![]() kitosa, gdzieś mignęło - wielkie gratulacje! ![]() Mnie tu już z lekka roznosi... Nawet Wam nie będę mówić, bo im tu lekko rozrabiam. Ale też nikt się nie przejął z drugiej strony. O ile porodówka jest cudowna, tak oddział położniczy to porażka. Chyba im strasznie brakuje personelu. Jak zrobię im 3 razy siku, to mogę iść do domu! ![]() ![]() Beni słodzinka moja maleńka śpi - dla mnie on jest maleńki ![]()
![]() |
![]() |
#581 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z tym wyjściem to super sprawa - pij i sikaj na potęgę! ![]() I może w koncu przyjdziesz na fb - my ciotki chciałbyśmy zobaczyć Benia ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#582 |
Wtajemniczenie
|
Folinko wow to szybciutko was wypuszcza ! Aż sie wierzyć nie chce ! Nie robią Beniowi zadnych szczepień ?
Cami juz wypilam szklanke naparu, jeszcze mam na jeden raz juz zalane i zastanawiam sie czy wypic jeszcze jedna szklanke dzis czy juz jutro, jak myslisz ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#583 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#584 |
Zakorzenienie
|
Ja bym się bała wyjść tak szybko ze szpitala po porodzie.
Teraz przeczytalam na sierpniówkach, że gdzieś, wypuszczają nawet 4godz po porodzie. Dla mnie to masakra. W szpitalu przez te 2-3 doby minimum, a w razie konieczności dłużej czuje się bezpieczniej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-07-05 o 15:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#585 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Blanka tutaj sa inne zasady. Mnie po laparoskopii bardzo inwazyjnej gdzie spędziłam na stole operacyjnym 4 godziny pod całkowita narkoza, po wybudzeniu wypuścili do domu. Zjawiłam sie w szpitalu na 7:30. Na operacje weszłam dopiero o 10:30 po przebudzeniu i siku byłam w domu o 17 w domu. Oczywiscie Tz musiał wziąc wolne zeby byc ze mna 24 godziny. Ale oczywiscie było mi o wiele wygodniej tak niz gdybym miała w obcym miejscu spac. Gdybym w kazdym momencie poczuła size słabiej czy gorzej to Tz był przy mnie zeby zawieść do szpitala czy zadzwonić po karetkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja piszę o sobie, że bym nie czuła się bezpiecznie po prost.. Przecież po operacji czasem po kilku godz. Są takie sytuacje, że liczą się minuty... A nie, czekanie na karetkę czy zawiezienie przez kogoś do szpitala. Tak samo z dzieckiem.. Ale wiadomo, każdy ma swoje zdanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#587 |
Zadomowienie
|
Ja mimo, że bardzo nie lubię szpitali i dochodzę do siebie zdecydowanie szybciej w domu to jednak po laparoakopii, czy porodzie minimum te dwie doby wolę być pod opieką szpitala. Zwłaszcza, że mam skłonność do omdlen.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#588 |
Zakorzenienie
|
Biorę się za gofry
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#589 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez jakos sobie nie wyobrazam wyjść ze szpitala po kilku godzinach od mocno inwazyjnegi zabiegu, albo porodu. Mnie po usunieciu jajowodu trzymali jeszcze caly dzień, dali zjeść dopiero kolacje, a nastepnego dnia wypuscili dopiero jak powiedzialam, że sie czuje w miare dobrze.... tego samego dnia wypuscili mnie po hsg, ale to taki zabieg minimalny, bez narkozy itp, więc potrzymali fo 17 i do domu. wiadomo, najlepiej w domu byc, ale w szpitalu wszystko szybciej zalatwic jeżeli jest jakas wątpliwość co do stanu zdrowia.
Znowu zaliczyłam wymioty. Na kolację zjem chyba najzwyklejszy ryż z mlekiem, moze nie bedzie tragedii po takim jedzonku... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#590 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, macie też na swoim Ig albo fb koleżanki, które odkąd zostały matkami zasypuja zdjęciami swojego dziecka, do tego filozoficzne podpisy i przemyślenia i traktowanie swojego dziecka jakby było najpiękniejsze na świecie.. zachowują się jakby im mozg z łożyskiem się wydalil? Bo ja już dzisiaj straciłam cierpliwość i usunęłam dwie takie dziewczyny
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#591 |
Zadomowienie
|
Folinko, moje ogromne gratulacje
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#592 | ||
Zadomowienie
|
Robią nam papiery, czekamy na tż i dzieci, którzy całą delegacją przyjadą po nas i wychodzimy!
![]() Robaczek śpi dalej, ja mam wszystko ogarnięte i się luzuję ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#593 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zapomniałam napisać: wczoraj tż dokonał sam kompletnej pielęgnacji potomka - kąpiel, pielęgnacja kikutka, czyszczenie uszek, smarowanie pupci i całego ciałka. Kiedy usłyszałam płacz, przybiegłam z kuchni sądząc, że trzeba tż-towi pomóc przy kąpieli, a tu dzieć już na przewijaku w pieluszce! Jestem taka szczęśliwa! Ostatnie tygodnie ciąży były bardzo ciężkie - czułam się niedopieszczona, niezaopiekowana i trwałam w nieutulonym żalu do tż-ta. Byłam pewna, że po porodzie dopadnie mnie baby blues, nawet jeśli tż weźmie sobie opiekę nade mną. Tymczasem - jestem sama, nie sypiam zbyt wiele w nocy, a mimo to mam więcej energii niż kiedykolwiek a tż jest wspaniałym ojcem (chyba lepszym niż mężem nawet! ![]() ![]() P.s. mamusie rozpakowane - jak u was ze spacerami? Bo my wczoraj byliśmy pierwszy raz - Kaź skończył tydzień - i trochę poszaleliśmy, bo byliśmy ze 2h na dworze, a kiedyś tyle się mówiło, że najpierw dziecko trzeba powietrzyć np. na balkonie, potem wyjść na chwilę i stopniowo wydłużać czas spacerów. A my tak z grubej rury, dziś też trochę byliśmy - przed południem, choć już było gorąco. No i teraz mam wątpliwości, czy to zdrowe dla małego ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#594 |
Zakorzenienie
|
Summer my wyszliśmy w pon ze szpitala, wczoraj pierwszy spacer około godz, dzisiaj byliśmy ponad 2 godz i zaliczyliśmy pierwsze kp na świerzym powieetrzu.
Blanka też bym się bała tak szybko wyjść ze szpitala. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#595 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Cytat:
![]() Może seksy będą też ![]() Lekarka mi powiedziała żebym jeszcze koniecznie okna umyla i przede wszystkim zawiesiła firanki ![]() Zobaczymy jak to będzie ![]() Cieszę się że masz takie mega duże wsparcie w tz ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#596 |
Zadomowienie
|
Summer to mąż się spisuje na medal super
![]() Folinka to już dzisiejsza noc w domku z całą gromadka swoją spędzisz, dzieciaczki pewnie się cieszą, że mama wraca. Camelitos to teraz jest bardzo aktywna :-D ja tyle co dziś krótki spacer i chwilkę na piłce ''pocwiczylam". Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#597 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-T580 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#598 |
Zadomowienie
|
Summer, jak fajnie, że mąż się tak udziela, to się chwali
![]() Mój dopiero po jakimś czasie się nie bał, ale Młoda to była taka kruszyna, że mu sie nawet nie dziwię, taka była malutka w jego rękach. Swoją drogą ostatnio przycisnęłam mojego i mi powiedział, że nie chce ze mną rodzić. Ja bym może trochę chciała, żeby ze mną był, a z 2 strony zawsze jakoś bardziej motywuję się w samotności, więc może to i lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#599 |
Raczkowanie
|
Summer - bardzo sie cieszę ze u Was z tż sie uklada ! Supertata i supersyn wynagrodza Ci trudy ciązy
![]() i dzięki za dzielenie się radami co do cc - nadal liczę ze bede miec cesarke, chociaz chyba najbrdziej dobija mnie niepewnosc co ze mna zrobia w koncu w tej matce polce..... Camelitos - tylko nie przesadź z tym wyganianiem dzieciątka ![]() Folinka - jestes twardzielka prosto z porodu do domu nawet jesli w UK tak robia to i tak wielki szacun za formę i optymizm. Blanka - ja nie uzywam fb i hmmm no coz kiedys sie zrazilam do podobnych dzialan i ekshibicjonizmu w sieci dlatego bardzo ostroznie podchodze do tego typu mediow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#600 |
Zadomowienie
|
Folinka super ze wychodzicie. Nie śmiem prosić, bo pewnie czasu będzie jak na lekarstwo, ale jeśli znajdziesz to opisz proszę swoje wrażenia ze znieczulenia, dla mnie to już raczej pieśń przeszłości no ale jednak mnie to ciekawi. Blanka ja nie mam takich znajomych- po pierwsze moje pokolenie 40 latków to raczej nie za wiele na fb wrzuca czy instagrama, po drugie ich dzieci podstawówka/gimnazjum to jyz nie bardzo jest możliwość sie chwalić. Ale powiem szczerze ze obserwuje sobie różne blogerki/ gwiazdy z dziecmi i szczerze mówiąc bardzo to lubię. Ale to już czesto jakieś fajne gadżety można podpatrzeć, temat mnie interesujący typu podróże z dziecmi itp. Emma ciekawe jak Wam w domku? Ja znów pod wieczor cis ram porobilam sobie, popołudniu strasznie słabo się czułam, wkręciłam sobie ze brzuch mnie boli itp, ale gdzie tam, upał ustąpił i już energia wróciła. Dziś Tż 40 km ode mnie- ciekawe czy jak na złość nie będzie nocnego alarmu, może zdazy w razie w, ale jakby co to mam tez innych kierowców. Szczerze mówiąc to po tych pracach wszystkich to mam paznokcie w strasznym stanie chyba zaraz w ramach przygotowań do porodu zrobię pranie ręczne i manicure.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.