|
|
#601 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
A co do tego werandowania, to wydaje mi się, ze ma to sens w jakieś chłodne dni
|
|
|
|
|
#602 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się w żadne werandowanie bawić nie będę, w sensie żeby przyzwyczajac dziecko i codziennie wydłużac czas... Na spacer od razu, a tak z racji, że mieszkam w domu prywatnym, to młoda w wózku jak będzie chciała to może spać na dworze... Niania elektroniczna do wózka i super, zawsze lepiej w cieniu na świeżym powietrzu
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#603 |
|
Zakorzenienie
|
Pozdrawiam ja i moja dietetyczna kolacją haha
DSC_0052-2393x1350.JPGWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#604 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#605 |
|
Zadomowienie
|
Summer nie ma co się ograniczać ze spacerami byle nie w upał i słońce . Ja tez mam zamiar na podwórku/ ogrodzie czas spędzać w komfortowych temperaturach. Szczerze - to już nie mogę się doczekać. Monya rozumiem niepewność mam trochę to samo, z tym ze ja bardzo chciałam SN, ale teraz to już się boje trochę z ta wagą i jak zaczynam o wszystkim myśleć to strach mnie ogarnia, śle mam na to sposób- nie myśle. Tak naprawdę co ma być to będzie. Wymyślam sobie tysiące zajęć i jakoś leci.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#606 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja tez spaceruje ostatnio sporo - wczoraj 6,5 km a dzisiaj ponad 7 km juz sie zastanawiam gdzie sie wybiorę jutro ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#607 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja tez spaceruje ostatnio sporo - wczoraj 6,5 km a dzisiaj ponad 7 km juz sie zastanawiam gdzie sie wybiorę jutro ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#608 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#609 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#610 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#611 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#612 |
|
Zadomowienie
|
Zgodzę się z Blanka. wolę posiedzieć w szpitalu te 3 dni. I mną się zajmą i dzieckiem. A e domu nie ma szans poleżeć
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#613 |
|
Raczkowanie
|
Aniama dobre podejście też staram się jak najmniej roztrzasac temat bo nic to nie da.... Ale cóż budzę się czasem w nocy spocona ze strachu. W ciagu dnia też jestem pochlonieta ogarniam rzeczy dla dziecka zbliżającą się przeprowadzkę tak ze mam co robić aż nadto
|
|
|
|
|
#614 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję kochane za gratulacje
Kropko ja miałam planowane cc, tyle że tydzień później a mały sobie wyszedł dzień po donoszeniu, a tak to bym się teraz stresowala tym Olsztynem, bo tam miałam rodzić.Zua rodziłam u siebie i nie żałuję. Tu mnie polozne znają, bo ja wcześniak 900g i byłam wręcz rozpieszczana. Mały kompleksowo przebadany, jakby odzolkl, dziś może wyjdziemy, trzymajcie kciuki! Folinko ogromne gratulacje! Byliście bardzo dzielni.
|
|
#615 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Jakie plany na dziś? Ja zaraz myślę wstać i dziś trochę planów jest wybieram się na chwilę na miasto, ugotuje obiadek i jeśli w miarę będzie temp do zniesienia to bieżące prasowanie czeka :-DWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#616 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
![]() Ja jestem wrześniówką, ale czytam Was od początku jako prequel tego, co mnie czeka I teraz z zapartym tchem obserwuję rozpakowywanie. Gratulacje wszystkim nowym mamom!!!I poniewaz juz polowa wątku urodziła, mam takie pytanie - czy używacie rożków? Jestem na etapie kompletowania wyprawki (oczywiście korzystając z Waszych list - skarbnica wiedzy Bardzo, bardzo z góry dziękuję
|
|
|
|
|
#617 |
|
Zakorzenienie
|
Kitosa kciuki za wyjście
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#618 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam tak np. Że jak przejdę się to od razu jakoś mi lepiej za to mała potem skacze w brzuchu jak żaba Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:38 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ---------- Cytat:
Ja dopiero wstałam - jednak co swoje łóżko to swoje ![]() Planów jako takich nie mam na dzisiaj ![]() Miałam umyć okna ale pogoda się popsuła i chyba będzie padało więc może wyprasuje Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
|
#619 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
)Cytat:
![]() Dzięki, dziewczyny, za odpowiedzi odnośnie spacerów. Potraktowałam temat intuicyjnie i bez zbędnego cackania się - Młody wczoraj zaliczył spacer rano, a potem między 19 a 21 (jest nocnym Markiem) i było super. Sama nie wiem, czy te spacery przypadkiem nie mają właściwości zdrowotno-terapeutycznych dla matek, ale ja bym je zalecała wszystkim położnicom. Bo znam i takie, które kiszą się jak ogór tygodniami w domu, a na spacer wysyłają tż-tów. Mam na myśli zwłaszcza takie po cc
Edytowane przez summer_overture Czas edycji: 2018-07-06 o 08:06 |
|||
|
|
|
|
#620 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Dziateczki
Nasza Folinka nie dość, że NARESZCIE urodziła, Benio Malutki postanowił zlitować się nad matką ![]() ![]() , to jeszcze dołączyła do nas na fb! Tak się cieszę, ze wszystkiego! Wczoraj skończyłam 36 tydzień i weszłam w 9 miesiąc ciąży z moim niebrzuszkiem :brzdydal: Wiecie, że kupiłam dłuższą i krótszą przedłużkę do body? 15 i 10 cm. Anielka będzie mogła dłużej bodziaki ponosić, jeśli rękawy jeszcze pozwolą, super Jakby która była zainteresowana, to rzucę tutaj linkiem allegro.Ooo właśnie, Mateczki jak to jest z tymi rożkami, używacie? Cytat:
![]() Naprawdę ekstra jest czytać o waszych poczynaniach, spacerkach, karmieniach, o wszystkim! Ale nie dlatego, żeby się czegoś dowiedzieć dla własnej wiedzy, ale po prostu.. bo tak siem lubimy. ![]() ![]() Ja to nie wiem jak będzie u mnie ze spacerami. Chciałabym codziennie, ale męża nie ma co drugi dzień, nie wiem jak sobie będę radziła ze znoszeniem wózka z piętra.. Na początek jeśli te spacery nie są długie, to postawię na fotelik samochodowy. Cami, a ja myślałam, że Ty Wielbłądzika masz w brzuszku, a nie żabę ![]() ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Dzisiaj muszę usiąść i zrobić listę do szpitala, a jutro spakować Zabieram się do tego jak pies do jeża, no i nie odebrałam jeszcze wyniku GBS, leży sobie 50 km stąd. Dam dowód i upoważnienie znajomej, która mieszka niedaleko tam. Odbierze jak będę nad jeziorem.
|
|
|
#621 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#622 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale po tym spacerze mała tak skakała w brzuchu że nawet mój mąż mówi że nie ma sensu liczyć ruchów dziecka patrząc po tym co ona robi ![]() Z wypisu że szpitala był napisany punkt żeby liczyć ruchy dziecka - powinno być 10 na 12 h Dzisiaj zaczynasz kolejne pranie i prasowanie? ![]() Co do podejścia mężow do ciąży i wizji dziecka.. To mój znowuz wydaje mi się że nie do końca jeszcze zdaje sobie sprawę że za niedługo zobaczy to małe stworzenie ale chyba się tym już stresuje ![]() Wczoraj mi powiedział że wiedział że muszę iść do tego szpitala ale jak wrócił ode mnie i leżał na łóżku a mnie nie było to mu przykro było - ja jak to uslyszalam to dobrze że szłam przed nim po szklanki w oczach takie miałam że szok rozczula mnie w tej ciąży wszystko ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#623 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mąż tak samo, mówię wczoraj ze jadę do babci potem wejdę do Rossmanna po kilka rzeczy żeby dopakować torbę do szpitala to walnął tekstem, napisz mi kartkę to wejdę do pracy a Ty auto zostaw w spokoju czy ktoś też tak ma? Działa to na mnie jak płachta na była, czuję się ubezwłasnowolniona..Z nowości to wczoraj wieczorem oddaliśmy klucze do starego mieszkania i dostaliśmy kaucję, dzisiaj może mąż pojedzie z moim tatą i przywiozą mi w końcu pralkę! Model już dawno wybrany więc zostało pojechać i kupić. Na poród się nie zanosi chyba czekam na Karolinę i obie zamkniemy naszą listę oczekujących. Dzisiaj u mnie 37+0 więc jak dobrze kumam mały jest już donoszony? ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#624 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki, Norciu )Pan Prezes w ostatnich dniach dopina szczegóły dotyczące Zagłady Planety, stąd jest bardzo spokojny, mniej śpi a częściej leży i wpatruje się w różne rzeczy. A tak na poważnie - mam wrażenie, że w końcu go odkarmiłam i przez to staje się może nie pogodnym, ale spokojniejszym noworodziem. Co do spacerów - nie nastawiaj się, że po porodzie będziesz śmigać i nosić wózek, niestety pozostaje ci mąż albo znajomi/sąsiedzi do pomocy i tego nie przeskoczysz. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#625 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cami, coś mnie tu się nie zgadza, bo Mała powinna po spacerze spać, a nie trenować skok o tyczce Mój do brzuszka czasami mówi, szczególnie, gdy siedzę roznegliżowana w samych majtach, zaczyna się cieszyć jaką to kuleczkę mam i jak to fajnie wygląda, tia Ale tak jak piszesz - to wciąż abstrakcja, nie tylko dla niego, ale i dla mnie. Dlaczego kryjesz się przed mężem z własnymi emocjami, tudzież szklankami w oczach?! Przecież to takie kochane jest
|
|
|
#626 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie no nie mogę na niego narzekać jest zaangażowany i myślę że po porodzie też będę miała w nim wsparcie - a jak będzie zobaczymy też wlasbie Apropo tego co pisałaś - koleżanka mi mówiła że nieraz widzi jak jej mąż nie do końca coś dobrze robi przy dziecku ale i tak go chwali w końcu się nauczy a przynajmniej nie zrazi ja też zamierzam się tego trzymać - bo jestem pewna że ja też będę popełniala błędy nie ma ludzi idealnych przecież Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- Cytat:
![]() Gratuluję donoszenia! ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#627 |
|
Wtajemniczenie
|
Summer, twoje opisy rozwalają mnie na łopatki
Ciekawam co wymyśli jutro.Tak mnie zastanawia, bo piszesz z perspektywy osoby, która miała CC. Myślisz, że po porodzie SN jest tak samo odnośnie dźwigania, znoszenia wózka, itd.? Naturalki, wypowiecie się?
|
|
#628 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mała śpi jak chodzę a potem jest mega aktywna i sobie skacze A co do krycia się z emocjami to na ogól tego nie robię ale wczoraj szliśmy droga jak on mi to powiedział, było mnóstwo ludzi i nie chciałam się rozbeczec po prostu więc szybko się ogarnęłam ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Camelitos Czas edycji: 2018-07-06 o 08:52 |
|
|
|
|
|
#629 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Te całe schizy związane z autem wynikają z troski, nie złośliwości o Ciebie No i poniekąd auta U mnie miasto nieduże, ludzie jeżdzą jak wariaty, bałabym się i boję nadal, taki ze mnie trzęsiportek.---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
Też bym tak w sumie zrobiła, tylko ja nie wiem czy zdołałabym ukryć się z tym, w sekundę robię się czerwona przy płaczu i mocnym wysiłku. Ogólnie mam tendencje do pękających naczynek i rumienia, ale albo ciąża albo moja cud miód esencja z Korei albo Japonii (serio, nie wiem) pięknie ogarnęła mą facjatę.
|
|
|
#630 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja znowuz mam tak że od razu mam szklanki ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.

Tak się cieszę, ze wszystkiego!

Zabieram się do tego jak pies do jeża, no i nie odebrałam jeszcze wyniku GBS, leży sobie 50 km stąd.
Dam dowód i upoważnienie znajomej, która mieszka niedaleko tam. Odbierze jak będę nad jeziorem.
Mąż tak samo, mówię wczoraj ze jadę do babci potem wejdę do Rossmanna po kilka rzeczy żeby dopakować torbę do szpitala to walnął tekstem, napisz mi kartkę to wejdę do pracy a Ty auto zostaw w spokoju czy ktoś też tak ma? 
No i poniekąd auta
przy płaczu i mocnym wysiłku. Ogólnie mam tendencje do pękających naczynek i rumienia, ale albo ciąża albo moja cud miód esencja z Korei albo Japonii (serio, nie wiem) pięknie ogarnęła mą facjatę.