|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść - część III
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kurcze ja musze dziś pobiegać-chociaz , chciałam godzine ale watpie zeby mi sie udało chyba ze z przerwami bo ja nie mam z byt dobrej kondycji już A na dodatek mam @.
|
|
#992 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieje... ![]() hmm zalezy ile tego bialka jesz - jesli tyle, ile potrzebuje organizm, to nie przytyjesz
zapuszczam włosy: jest 48 -> 52 cm -> 54 cm -> 58 cm ![]() będzie 65-70 ![]() ![]() ![]() odchudzam się! cel I - 64kg (do lutego) cel II - 62 kg (do kwietnia) cel III - 60 kg (do lipca) cel IV - 58 kg (do września) |
|
|
|
|
#993 |
|
Zadomowienie
|
Kłaniam się.
![]() Pogoda nie dopisuje toteż siedzę przed lapem i piszę... Stety niestety te 3 cm na plusie w udach srodze spieprzyły mi nastrój i chyba spowodowały nawrót tego schorzenia (wiem brzmi to idiotycznie,ale tak się stało) Przeraza mnie fakt,że gdy przez miesiac jadłam to co chciałam (z 1800 skoczylam do 2200-2400)plus ruch i proszę waga od razu na plus jak i wymiary...W jednym newralgicznym miejscu oczywiscie. Wygląda to karykaturalnie,lydki,ręce jak patyczki a uda ciut rozlazle poakzne,ze niedawno luzne spodnie są tam za ciasne. Rodzina mowi,że wygladam dobrze, 'idealnie'i winnam sie cieszyc ,ze przytylam i mam jesc to co chce...Ponoć nawet przerastam wuja mierzącego 173cm wrostu, taaa o_O Co z tego,ze bede jadla to co chce skoro i tak przytyje ,coz nie kazdy w wiku 19stu lat ma tak szybki metabolizm,ze moze pozwalac sobie na wszyatko ![]() Łudzę sięszcze,że to woda się tam kumuluje. No bo np dzis rano,raz bylo 48 raz 49 cm. gdy wrocilam ze spaceru,przemoknięta do suchej nitki,najedzona lodami i mocną Latte było 47cm. Poniekąd sylwetka na nowo staje się mą obsesją, nie mogę znieść faktu,że mogę mieć wolniejszy metabolizm od innych,większe skłonności do tycia. Jem oczywiscie to na co mam ochotę (słodkie itd),acz przy umyślnym zwiększeniu dawki tyroksyny ze 100na 150 mikrogram i wzmożonej 'chęci 'do spacerowania. Jeśli stan rzeczy nie wróći do normy, za tydzień na wsi,gdzie potem jadę będę zmuszona skorygować pewne nawyki... Zapewne moje słowa brzmią absurdalnie itd,ale musiałam wyrzucić z siebie to wszystko. Targa mną dziwny niepokój,strach,złość, ropztrzęsienie, nie wiem może na zmianę pogody i od tego,że wczoraj wieczór celowo przesadziłam w knajpie z drinkami, a i jestem pod wpływem mocnej herbaty z 'prądem' na przemarznięcie. Zresztą nie ważne. Mimo,że pada mam przemożną ochotę wybiec gdzieś przed siebie,wyłączyć myślenie,odciąć się,zapomnnieć o pieprzonym otłuszczaniu się i pognać hen daleko. Pzdr. |
|
|
|
#994 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam niedawno z siłowni. ważyłam się. ważę 50,3kg. w ubraniach i po dwóch śniadaniach. cholera jasna, jeszcze w piątek było 50,6! jestem zła. wychodzi na to, że wciąż jadę na ujemnym bilansie kalorycznym. ;/ na takim nie odzyskam okresu..
ale ja naprawdę jem sporo i przez cały weekend miałam niewiele ruchu. nie wiem, co się dzieje i szczerze mówiąc boję się już o swoje zdrowie. ; / może ja mam cukrzycę?! objawy mi się zgadzają. dużo piję, dużo chodzę do wc, mam apetyt, jem sporo i w ogóle nie tyję [chudnę nawet! ], jestem przemęczona. fuck;/ EwelkaaS- ja Cię rozumiem.. sama do niedawna miałam dobry humor, gdy zobaczyłam rano kości biodrowe bardziej wystające niż zwykle. ale uwierz mi, to nie jest sexy.. naprawdę [i kto to mówi? ] ale jeśli Ty dobrze się ze sobą czujesz i nie masz niedowagi [bo nie wiem], to dziewczyny nie powinny się czepiać. ^^kika- kochanie, jeśli tylko już zmniejszysz kalorie na tyle, ile potrzebuje organizm to natychmiast przestaniesz tyć! a metabolizm będziesz miała super rozpędzony dziewczyno, nie bój się!agness- odpuść sobie ćwiczenia na czas @, a swoją drogą- zazdroszczę Ci jej.. ja walczę, by odzyskać swoją. a i ja swojego brzucha też nie lubiłam, dopóki nie uznałam, że przecież jest mój i wzięła mnie nagła czułość do niego. ![]() ![]() Filifionka- jeśli to Cię pocieszy, ja też najtrudniej mam z jedzeniem w weekendy. jakoś się na razie trzymam.. ale co do jedzenia przy innych doskonale Cię rozumiem! sama staram się obnosić z tym, jak to ja już 'jem normalnie'. chodzę z przyjaciółką na lody i jem masę rzeczy, na które nawet nie mam ochoty, ale po prostu nie chcę już ich podejrzliwych spojrzeń i komentarzy, że może coś ze mną nie tak i żebym rzuciła już swoją 'dietkę' w cholerę, bo nigdy nie wyzdrowieję. [mowa o okresie]. a Ty przynajmniej się nie przeczyszczasz. [taaak, zdarzyło mi się. 2 razy.] trzymaj się Kochana. ![]() Tarantulku- dziękuję, zbierałam się na odwagę przez kilka miesięcy i w końcu się udało ![]() deMitia- cieszę się, że dobrze się bawiłaś ja teraz też nie mogę patrzeć na kiedyś moje 'ukochane' placki ziemniaczane ociekające tłuszczem. są okropne! a faktycznie na plażę wychodzą dziewczyny, którym daleko do ideału i jakoś się tym nie przejmują.. fajne podejście, lubię patrzeć na to, że ktoś się nie wstydzi siebie![]() Schism- jak ja bym chciała, żeby szło mi w tyłek! ale nie, bioderka wąskie, a gdy tylko mam jakieś kg na plus od razu ładują mi się w brzuch i boki. to takie niekobiece.. ech. kochanie, ten podły nastrój przejdzie.. trzymaj się ![]() niezapominajko- po hormonach się często tyje, zresztą na pewno o tym wiesz. dlatego tak bardzo chcę odzyskać okres naturalnie, a nie za pomocą jakichś tabletek, które jeszcze w dodatku sprawią, że będę wyglądać jak przed odchudzaniem. nie mogę pozwolić sobie na to teraz. teraz, gdy zaczynam czuć się dobrze w swym ciele. o nie Edytowane przez star15 Czas edycji: 2008-08-04 o 17:18 |
|
|
|
#995 |
|
Zakorzenienie
|
Schism - zruzumiałam dobrze, że ty sama sobie dźwigasz dawki tyroksyny jak ci się podoba
!?Star15 - w takim razie idź do lekarza z nim o tym porozmawiać, że jest zupełnie na odwrót niż ma być.
|
#996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny, jak wybić mojej mamie z główki dietę kapuścianą?! Boże, ona się uparła, że od jutra na nią przechodzi, bo kiedyś na niej ładnie schudła, a za miesiąc idziemy na wesele i ona waży 80 kg przy wzroście nieco ponad 160. żadne prośby i groźby nie skutkują, nijak nie chce mnie posłuchać |
|
|
|
|
#997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A utrzymała wagę potem albo jojo? Spróbuj użyć argumentu, że jak zbyt sybko schudnie to nie nadąży skóra a będzie chudnąć w wielkiej mierze z mięśni i woda zejdzie a nie z tłuszczu a masa mięśniowa odpowiada za pewien poziom metabolizmu. Moja mama też by najchętniej w cud diety tylko wierzyła, marne tłumaczenia
|
|
#998 |
|
Zadomowienie
|
No teraz ze dwa razy niestety mi się zdarzyło. Z kolei 100 biore juz od pół roku,ustawioną na współ z lekarzem ogólnym,na podstawie kiepskich wyników/samopoczucia gdy brałam tą zaleconą od pseudo-endokrynologów opierających się głównie na TSH,którego pomiar w mym przypadku jest bezzasadny,z racji,że przysadka zablokowała się od długich lat tkwienia w niedoczynności, stąd jest śmiesznie niskie przy ft3 i ft4 w środkowym poziomie normy.
Pomijając ten fakt ,sama już nie wiem co robić i jak.Spostrzegłam związek pomi,ędzy epizodami z anoreksją a kłótniami z matką. Gdy daje wyraz swej władzy,nadopiekunczosci,j a się jej stawiam ,zjawia się obsesja z odżywianiem. Rozważam powrót do zażywania Asentry,która mnie uspokajała,neutralizowała to pieprzone napięcie,a i łagodziła apetyt na słodycze. Na dłużsżą metę i tak potrzebny jest psycholog, tylko pozostaje obawa,że gdy mnie raczy wysłuchać,ujrzy wagę, zagrozi' pobytem w psychiatryku na tzw. dietce odżywczej...' Nie żebym miała coś do przytycia,ale do jasnej ciasnej, nie w postaci tłuszczu na tyłku/udach.nie tak szybko gdy tylko zaczynam jesc z przyjemnoscią i nie w warunkach psychozy,panującej na tego typu oddziałach.Kończę swój wywód i idę się przewietrzyć,zapalić, zjeść Gyrosa, w ogóle się uspokoić. |
|
|
|
#999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odkąd pamiętam była szczupła, dopiero ze 2 lata temu temu zaczęła mocno tyć po odstawieniu palenia.. oj, wyciągałam już chyba wszystkie argumenty, nic nie działa. no trudno, ważne, że próbowałam a najgorsze, że ona nie może ćwiczyć- ma nogę po operacji i musi się mocno oszczędzać. nawet do sklepu po zakupy nie chodzi.. więc taka dietka-cud wydaje jej się cudownym wyjściem.schism- skarbie, nie możesz się uspokajać jedzeniem. oducz organizm tego, okropny nawyk. ; / a dwa, że widzę, że naprawdę męczysz się psychicznie. zdecydowanie musisz się przełamać i iść do psychologa.. my nie damy rady Ci pomóc, możemy jedynie wesprzeć.
|
|
|
|
|
#1000 |
|
Zakorzenienie
|
Star15 - trudno z takim, gdybyś jej ustawiła jadłospis to by chyba też niebardzo pomogło, co? Niskokaloryczny ze względu na niemożliwość ruchu, ale nie głodówkowy jakim jest kapuściana...
Schism - mam nadzieję, że skontaktujesz się z fachowcem szybciej niż ciebie znowu choroba pochłonie i że będzie mniej % w twoim życiu, zwłaszcza, że ostatnio kiedy piłaś to dlatego, że zły humor, albo stres, przynajmnije z tego co pisałaś tak wyniknęło...
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
|
enex-
i żadne argumenty nie są w stanie jej przekonać, że śniadanie MUSI być i że to podstawowa zasada odchudzania. nic z tego. śniadanie min. około 3-4godz. po wstaniu jada. a żebyś widziała jej minę o poranku w kuchni, gdy ona popija poranną kawę, a ja szykuję sobie całą michę owsianki.. jej spojrzenie mówi: 'dziecko, tyle jesz, a taka szczupła jesteś.' zresztą często mi to powtarza. próbowałam już nawet jej podrzucać stronki internetowe na temat racjonalnego odchudzania do czytania --> nic z tego.
|
|
|
|
#1002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to widzę, że mamy z mamami ten sam problem - moja też kawa i jogurcik maksa, mówi, że lepiej żeby nie jeść dopóki nie ma głodu, bo jak już raz zacznie to je cały dzień. Tyje już dosłownie od pomidora, metabolizm straszny...I też jak rano wstaję i zalewam pełną michę owsianki jeszcze z zamkniętymi oczami to tak dziwnie na mnie patrzy...tylko, że ja też kiedyś nia jadałam śniadań, bo nie było głodu, wieczorem uczty a na wadze 61kg...
|
|
#1003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przez całą trzecią klasę gimnazjum jadałam pierwszy posiłek bardzo często dopiero po powrocie ze szkoły--> godzina około 14,00-15,00. pięknie, co? ; / dopóki mama wstawała razem ze mną [cała podstawówka, 2 lata gimnazjum] i robiła mi śniadania, pilnowała mnie, wyglądałam normalnie [fakt, nie jakaś super szczupła, ale zupełnie w normie, około 58-59kg przy 163cm], a w trzeciej klasie przestałam już rosnąć, rozwijać się, mama uznała, że jestem na tyle dorosła, by sama pilnować takich rzeczy, przestałam więc jeść rano i efekt? 5-6kg więcej na wadze w ciągu roku!
|
|
|
|
|
#1004 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale biodra odstają... pupa-może mogłaby być bardziej zaokroąglona, uda-pasują mi, łydki też, czasami widzę siebie za chudą-to częściej ostatnio, a czasami spoko tzn nie nie spoko, bo jak spojrzę na chude ręce to nie jest dobrze![]() wiecie chciałabym przytyć a nawet miec taką figurę jak przed odchudzaniem, ale boję się że jak do niej dojdę to dalej będę tyć no i chciałabym mieć ładne ciałko, a nie kupę tłuszczu a na ćwiczenia po prostu nie mam czasu albo nawet jeszcze tyle energii, żeby np biegać długo Pajączku co do @ to szczerze odradzam możesz się źle poczuć może poćwicz tylko![]() Cytat:
dziękuję dziewczyny, jesteście kochane![]() co do @ to ja też o niego walczę i o włosy musi nam się udać niezapominajko nie męcz się w każdym bądź razie żadnymi głupimi dietami! prosze Cię o to, nie wpakuj sie w takie bagno jak np ja
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||
|
|
|
#1005 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Ja trzymam kciuki wiem, że mam wystające kości, które sa nieestetyczne , okropne, ale obok tych kości sa jeszcze te uda i biodra, które obsesyjnie obserwuje i mam wrażenie, że każdy kilogram odkłada mi sie własnie tam i wyjdzie na to, że do końca przytycia będe coraz bardziej gruba w tych miejscach i dopada mnie nieraz przerqżenie. Teraz czuje sie juz lepiej niż wczoraj, moge znaleźc sobie miejsce, byłam z mama na zakupach, było bardzo fajnie. Oby tak dalej ![]() [ Cytat:
|
|||
|
|
|
#1006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopiero na studiach, bo prawie mdlałam z głodu bez śniadań nauczyłam się je jeść, tak samo jak drugie śniadania czy nawet trzecie i podwieczorki i dwie kolacje, nie licząc domowych kompulsów jadam bardziej niż przykładowo na akademiku...
|
|
#1007 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kika ja w bagno wpadlam 4 lata temu...niskokaloryczne diety na zmiane z kompulsami i wymiotami... dopiero jakis czas temu zmadrzalam, ale przytylam rok temu bardzo i do tejpory nie moge dojsc do siebie, przez to objadanie, ktore mi sie zdarza,ostatnio dosc czesto...
zapuszczam włosy: jest 48 -> 52 cm -> 54 cm -> 58 cm ![]() będzie 65-70 ![]() ![]() ![]() odchudzam się! cel I - 64kg (do lutego) cel II - 62 kg (do kwietnia) cel III - 60 kg (do lipca) cel IV - 58 kg (do września) |
|
|
|
|
#1008 |
|
Zakorzenienie
|
Kika- mam podobnie- nieproporcjonalna budowa ciała. ręce mam zbyt chude, a nogi zbyt grube. do tego wąski tyłek, spory biust i bardzo wąska talia. dziwnie to u mnie wygląda, zwłaszcza te dość masywne przy reszcie ciała nogi
![]() enex- to Ty już na studiach? ach, a mi niedawno 17-tka stuknęła widzę, że mamy tu zróżnicowane wiekowo towarzycho- fajnie, fajnie. Toffie- rozumiem Cię.. sama walczę z myślami i psychiką. jedna część mnie cieszy się, gdy nie mam apetytu, pojawiają się myśli: 'zjem dziś mniej, skoro mi się nie chce jeść, może w końcu zobaczę na wadze to 49 ', a druga, rozsądniejsza: 'wciśnij w siebie chociażby na siłę to jedzenie, inaczej nigdy nie odzyskasz okresu i nie będziesz żyła normalnie'. staram się słuchać tej drugiej, ale czasami bywa trudno. to nie zmienia jednak faktu, że jeśli masz- jak to sama określiłaś- sporą niedowagę, powinnaś utyć. i kropka, tu nie powinno być dyskusji.. dla zdrowia. postaraj się zacisnąć zęby i nie patrzeć w lustro. albo spojrzeć i natarczywie powtarzać sobie: 'kocham siebie właśnie taką, jaką jestem, niezależnie od wagi'. głupie, ale skuteczne. taka mała domowa terapia psychologiczna.
|
|
|
|
#1009 |
|
Zakorzenienie
|
Star15 - zaczynam we wrześniu 4.rok
![]() Niezapominajka - raz też ci się uda po prostu pewnego dnia nie objeść się i tak już na stałe . Nie smutaj, wpadniesz w rytm uczelniany to nie będzie głowy do jedzenia - jakoś tak naturalniej wszystko pójdzie. U mnie zawsze najgorzej jak jestem w domu, albo tak wakacje. Kiedy mam zajęcia, latam na uczelnią i z powrotem, pół dnia na nogach na oddziale to nie mam głowy do jedzenia - automatycznie wszystko idzie ?
|
#1010 |
|
Zakorzenienie
|
zdecydowanie zgadzam się z enex, niezapominajko- to tak jak ze słodyczami. przez parę dni potrzeba silnej woli, a potem już nie ciągnie.
dziewczyny, ja chcę mieć tż-ta! wiem, że to 'ja chcę' brzmi jak kaprys małej dziewczynki, ale naprawdę już tego potrzebuję. i to nie byle jakiego tż-ta bym chciała. ależ mam wymagania muszę się wygadać, bo szlag mnie trafi:P trzyma mnie tak od kilku dni i nijak puścić nie chce ta 'chcica'! chcę motylków w brzuchu, chcę chodzić w JEGO bluzie pachnącej nim, chcę się tulić jak bezbronne dziecko, chcę poczucia bezpieczeństwa. tak bardzo pragnę iść miastem z przyjaciółką i denerwować się, gdy jakiś biedny przypadkowy przechodzień będzie pachniał JEGO perfumami, bo jakże to tak, przecież to JEGO zapach, ta zniewaga krwi wymaga! dziewczyny, ja wiem, że marudzę, wiem, ale zróbcie coś, bo zwariuję..
|
|
|
|
#1011 | ||||||||||||
|
Rozeznanie
|
Ile nowych postów! ;P
Cytat:
Toffiee, kochana, nie myśl o śmierci, pomyśl o życiu, o tym że wyjdziesz z tego, jak wtedy będzie cudownie. Przy tym tyciu to się jakoś wyrówna, pójdzie w ramionka itp. Moje nowe kg (też ok. 2) również siedzą na udach, ale stwierdziłam, że niech im będzie, to kobiece. ;] Nie ma co się martwić ćwiczeniami, możesz pomyśleć o tym ewentualnie kiedyś jak już będziesz miała dużo sił i zdrową wagę.Wierzę w Ciebie, że pokonasz te wszystkie myśli złe! ![]() Cytat:
Nieciekawie z tym akademikiem i koleżanka zwiała - ech. :| Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiosenko kochana, kochaj Siebie, nie dręcz się tak. Uśmiechnij się, ciesz się wyjazdem, na pewno będzie fajnie, nooo, głowa do góry, nasza bohaterko. ![]() Cytat:
Oby okres wrócił bez wspomagania. ![]() Cytat:
Nietypową, fajnie!Właśnie chciałabym złapać tak 3-5 kg, byłoby idealnie. Cytat:
Cytat:
Zmęczył Cię ten rowerek, złoooo. ![]() Cytat:
Uwierz im, nie okłamują Cię, nie brnij w to dalej. Dasz radę. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Btw, jeszcze nie miałam okazji napisać, że strasznie mi się podoba ten Twój nowy nick, dziś mi nawet chodził po głowie jak jakaś mantra. ;] Tarantulektarantulek. ;]Cytat:
![]() O pracy napiszę parę słów. ;p Było OK, podoba mi się kancelaria, ludzie również mili. Tylko że zrobiłam jedną głupotę, od razu w pierwszy dzień się zbłaźnić - ekstra. :| Trochę się boję, że szef na wstępie uzna mnie za nieprzydatną. ;p Przez jeden szalony moment myślałam, że się rozpłaczę, załamię, potnę, a na koniec zagłodzę (;]), ale ostatecznie nie ma ludzi nieomylnych, jakoś to będzie, to nie było aż takie ważne zadanie. Nie będę przesadzać tym razem i rozpaczać jak po 4 z legendarnego prawa karnego. ;D
|
|
#1012 |
|
Zakorzenienie
|
monochrome, tak bardzo mi się podoba Twoje podejście..
ogromna radość bije z tego, co piszesz! uwielbiam ludzi-optymistów. z lekarzem zaczekam, pójdę w ostateczności. a można wiedzieć, czym się 'zbłaźniłaś' w nowej pracy? ; >
|
|
|
|
#1013 |
|
Rozeznanie
|
Miałam szefowi wydrukować jakąś ustawę, a wydrukowałam ustawę o zmianie tej ustawy, bo nie chciało mi się wierzyć, że szef chce ustawę 90-stronicową puścić na drukarkę i myślałam, że chce tylko krótką aktualizację. ;D W sumie śmiesznie.
Mam nauczkę, żeby następnym razem się zapytać. ![]() Ja jak poszłam do lekarza rodzinnego się pożalić, że nie mogę przytyć, to sporo badań zrobił mi od razu na miejscu, m.in. ciachnął mnie w palec i cukier zmierzył, więc w miarę szybko ma się już jakieś konkrety. Mam nadzieję, że z Twoim zdrówkiem wszystko OK i po prostu taki masz organizm niechętnie tyjący!
|
#1014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spoko sprawa monochrome - ja trzeciego dnia praktyk omal chyba nie spowodowałam katastrofy biologicznej swoim poczynaniem...no do teraz mam nadzieję, że bez konsekwencji się obędzie , głupek ze mnie....A z tą twoją wpadką w pracy to spoko - ja miałam pełno takich, bo źle zrozumiałam i na przyszłość się lepiej w nieskończoność pytałam co i jak by nie popełniać właśnie dalszych takich gaf
|
|
#1015 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A ty pracujesz jako kto?
|
|
#1016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
całe życie byłam nieco okrąglejsza.. chociaż fakt, że i sporo jadłam. a z tym lekarzem to poczekam na razie, nie lubię ich, mam jakiś uraz do ludzi tego fachu i już. a wpadka w pracy zupełnie niegroźna, puść w niepamięć
|
|
|
|
|
#1017 |
|
Zadomowienie
|
Star- nie tyle jem ,aby się uspokoić ale dlatego,że jestem po ludzku głodna i z rozsądku aby nie rypać metabolizmu.
Tak czy owak przebieżka jeszcze pogorszyła sprawę. Doszły wyrzuty bo zjadłam naleśnika z sosem i gyrosem, ponadto kolejne spodnie stały się przyciasne w tyłku (matka uradowana kręci,że je prała...) Wolałam tamtą mizerną wagę i sylwetkę o stokroć. i tak.. Generalnie nie jestem w stanie zaakceptować sytuacji,że tak szybko utyłam w kłopotliwej od zawsze dla mnie części ciała,jasne inny człek skakałby ze szczęścia,że nabiera tłuszczyku tak szybko,zwłaszcza ,że niedawno miał przygodę z nieokreślonym nowotworem i nieprzyjemną operacją. (No chyba,że 'zatrzymuję wodę" w tej partii,przez nadmiar spożywanych węglowodanów No ale Ja jak to Ja...Wkurzam się,że inni jedzą o wiele więcej i nie sposób im przytyć,że będę do usranej śmierci się ograniczać w odżywianiu,dawkować znienawidzony sport by jako tako wyglądać. Na dzień dzisiejszy apetyt odszedł w niepamięć,lody,gofry itd mogłyby dla mnie nie istnieć. Spożyłam dziś (na siłę) 1400kc i oczywiście waham się czy wziąść na kolację lekki serek wiejski ,brzoskwinię,garść malin i kawałek makowca. Z drugiej zaś strony ![]() Echh żeby te wakacje i to wszystko się wreszcie skończyło.
|
|
|
|
#1018 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Pewnie wiele dziewczyn mnie nie zna ,pare zapomniało ale jestem chyba od nowa.. Wszystko było fajnie ok na wakacjach potem był jeszcze tydzień euforii i jedzenia czego chcę...Ale wszystko co piękne szybko się kończy,jem w sumie ładnie ale już zaczynam myśleć znów o ucinaniu,czuję się grubo baaardzo grubo i ogólnie kiepsko..Nie waże się bo się boję tego co zobacze... No nic troszkę przynudziłam Pozdrawiam Was wszystkie,miłej nocy.
|
|
#1019 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale teraz wiem, że warto. Najważniejsze, że teraz się wszystkiego nauczymy, choćby i na błędach, i potem już będzie gładko szło. ![]() Przyuczam się powoli na prawnika. ;] Praktykuję w kancelarii, jak będę duża to chcę zostać radcą prawnym, a jak się nie uda to trudno, owocem Jogobelli. ;D Cytat:
Trzymam kciuki, żeby było po Twej myśli. ![]() I puszczam w niepamięć. ![]() Cytat:
to metabolizm się chyba podkręci (takie fajne wyniki ft3, ft4 chyba sprzyjają?) i zrzucisz tamto bez zadręczania się sportem tudzież wyrówna się na sylwetce w końcu. (Też w sumie nie lubię tego całego ruchu ;]).Będzie dobrze, trzymam kciuki. ![]() Cytat:
Nie waż się ważyć się, po co! ;] Znowu pięknie będzie, przetrwasz gorszy moment, potrafisz. ![]() Kamień pokonuje nożyce (do ucinania kcal), bądźmy twarde jak kamienie! ;D Takie mi bojowe hasło się pomyślało wczoraj na granicy snu i jawy. ;]
|
|
#1020 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Schism, a może by tak zinnej strony? Popatrz, od zawsze byłas największa zdrową chudzinka na wizażu. 42 kg przy 170 z punktu lekarskiego wskazuje skraje wygłodzenie. I wątpie czy lekarka wyliczjąca podczas jakiegos badania bmi zwróciłaby uwagę na Twoja opinię na temat "nieproporcjonalnych wymiarów do wagi" / Kochana, oczywiście jedz, to na co masz ochote, zgodnie z zapotrzebowaniem, czyli ponad 2 tys przy swoim wzroście i waga sama sie unormuje na pewno nie na jakimś wysokim poziomie. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:23.

...
po co ja w ogóle kiedykolwiek przechodziłam na dietę? gdybym tylko mogła cofnąć czas... ale dziękuję za radę
może tak właśnie zrobię, teraz zwiększę, a potem ewentualnie mała "redukcja"

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ale ja naprawdę jem sporo i przez cały weekend miałam niewiele ruchu. nie wiem, co się dzieje i szczerze mówiąc boję się już o swoje zdrowie. ; / może ja mam cukrzycę?! objawy mi się zgadzają. dużo piję, dużo chodzę do wc, mam apetyt, jem sporo i w ogóle nie tyję [chudnę nawet!
], jestem przemęczona. fuck;/
] ale jeśli Ty dobrze się ze sobą czujesz i nie masz niedowagi [bo nie wiem], to dziewczyny nie powinny się czepiać. ^^

.