|
|
#841 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Cytat:
O tym spaniu w lozku to Wy piszecie o maluszku takim po urodzeniu??? U mnie jak była położna na wizycie to bardzo ostrzegała wlasnie przed tym zeby maluszka ne kłaść miedzy rodzicami. Ze ma spac w swoim lozku bez zadnych poduszek, przytulanek, kołderek. Całkiem na płasko... zeby sie dziecko ńie udusiło. I absolutnie nie miedzy rodzicami. I teraz jak to jest mozliwe ze sa tak rożne sprzeczne opinie??? Cytat:
Aśkaa kciuki za środowa wizyte. Ja mam we wtorek k mam nadzieje ze na niej juz sie dowiem jak mam rodzic... Cytat:
Gratulacje za donoszenie!!! Cytat:
Wszystkie powoli kujemy tego tak ważnego momentu ![]() Cytat:
Oj doklanie za miesiąc to juz wszystkie bedziemy rozpakowane .Gorączkę mamy nie z tej ziemii. Chyba po raz pierwszy tak gorąco za mojego pobytu tutaj. Zrobili mi kąpiel dla stop z lodem. Cookie zdecydował ze taka woda mu bardzo smakuje 🤣ImageUploadedByWizaz Forum1531060897.594889.jpg |
|||||
|
|
|
|
#842 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jakiej firmy masz tę poduszkę ciążową? Chciałabym kupić pewniaka, a nie taką, która mi się ubije na płasko po tygodniu ![]() Myślałam, żeby kupić rogala, ale skoro i u Ciebie się nie sprawdza, to pewnie skończy się tak samo jak i z kurą. Nie da się jej używać. Co do pielęgnacji pupy, to my na razie niczym nie smarowaliśmy, ale chyba wprowadzimy linomag zielony - też cieniutką warstwę. Rozumiem, że u Was to wychodzi mniej więcej 1-2 razy dziennie smarowanie? A po kąpieli się czymś smarujecie? Ja chyba będę nacierać kilkoma kroplami olejku ze słodkich migdałów ![]() Cytat:
.Cytat:
To powinno być w standardzie.![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny po CC - kiedy macie ściągane szwy? 7 dni po zabiegu? Nie mam napisane na wypisie, a wydaje mi się, że mówili, żeby po tygodniu ściągnąć... |
|||||
|
|
|
|
#843 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A jeśli chodzi o spanie to niemowlęta spały z rodzicami jak świat stary, śpią i będą spać zawsze! Byle z głową i zachowaniem bezpieczeństwa jak brak alkoholu, znajomość własnej czułości snu, itp, itd. W mojej opinii artykuł od summer świetnie to opisuje! ![]() Karolina, mam wrażenie, że każdą opinię, którą poczytasz w necie czy ktoś jak położna Ci powie bierzesz jak absolutny wykładnik i jedyną opcję. Daj sobie trochę luzu i znajdź własną intuicję, bo jak byś chciała wszystkie zalecenia wypełniać co do joty, to można zwariować
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2018-07-08 o 17:26 |
||
|
|
|
|
#844 |
|
Zakorzenienie
|
Najważniejsze w spaniu z dzieckiem jest jego bezpieczeństwo
co za tym idzie znajomość własnego ciała, więc u nas odpada, bo ja np. Dziś dostałam w nerki z kopa od M. Bo coś mu się śniło nie jest to codziennie.. Ale zdarza się..Więc ja bym oka nie zamknela, gdyby mała miała spać z nami. No i inne przeciw również u mnie są. Ja też uważam, że trzeba mieć swoje zdanie w pewnych kwestiach, taki zdrowy rozsądek, luz i zaufanie do swojej intuicji.. Bo można zwariować.. Ja ostatnio miałam spiecie o dietę kp... Próbowano mi wmówić, że ona istnieje... Na pytanie, dlaczego dziecko mm ma kolki? Czy krowa jadła trawe rosnąca blisko fasoli, czy jak? Nie potrafily odpowiedzieć ![]() Miałam z nimi niezły ubaw ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-07-08 o 17:43 |
|
|
|
|
#845 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie dla Ciebie Folinka to wydaje sie naturalne bo masz znacznie więcej doswiadczenia. Ja go niestety nie mam dlatego pytam żeby wybrać ta najlepsza opcje. Poza tym nie mam jeszcze możliwości wypróbowania tych opcji w praktyce.
Rzeczywiście wydawało mi sie ze położna jest wlasnie od tego zeby właściwie podpowiedzieć i ze to ona powinna posiadać ta najwłaściwsza wiedzę... |
|
|
|
|
#846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ta co mnie ostatnio odwiedzila bez zapowiedzi to przysięgam ze myslalam ze przyszła namawiać od świadków Jehowy .
|
|
|
|
|
|
#848 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do smarowania itd. - ja wyznaję minimalizm właśnie, kąpiel raz na 3-4 dni (póki co), smarowanie tylko jak zaczynają się pojawiać suche placki. Żel nie na dłoń czy ciało dziecka, ale do wanienki, żeby był mocno rozcieńczony. Linomag nawet 1 raz dziennie, czasem raz na dwa dni, nie częściej. Póki co nie widzę, żeby coś się odparzało, więc nie chcę zatykać mu skóry i tak jets biedna przez te pieluchy. Cytat:
Co do diety kp - myślę, że rodzice-alergicy powinni uważać na to, co matka spożywa i faktycznie wprowadzać stopniowo te pokarmy, które mogą być alergenami. Ja wsuwam wszystko i nie dzieje się nic - prędzej sama będę miała wzdęcia niż Prezes :P |
|||
|
|
|
|
#849 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja miałam przy pierwszym dziecku zwyczaj mówić, że moje postępowanie to wypadkowa trzech rzeczy - rad specjalistów, rad mamy i teściowej i mojego własnego zdrowego rozsądku
|
|
|
#850 |
|
Wtajemniczenie
|
Rzeczywiscie jakiś nagły stop z porodami..... ja mam jakis zly humor bo Rozi coś dzisiaj mało aktywna i zaczynam sie martwic
ruszam brzuszkiem i niby cos tam sie rusza, ale jakos tak mniej... fakt że ja dzis mialam dosyc aktywny dzień, no ale wiecie.... Narwalam porzeczek czarnych i wlasnie robie sok. Z wiśni to dżem albo tez sok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#851 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Szwy miałam ściagane w 6 dzień po cc. Położna przyjechała, pociągnęła za jeden koniec i trochę już wyciągnęła, po czym zapytała czy ściągamy dzisiaj Szczerze, to u mnie spokojnie sama wyciągnęłabym ewentualnie tz, bo to była kwestia pociągnięcia za nić ![]() Karmienie spod pachy wg mnie jest dość trudne. Na 100% nie polecam, jak dziecko ma tendencje do miotania się przy piersi, albo jest poddenerwowane. U mnie udaje się tylko, jak jest spokojny i mogę sobie go spokojnie "usadowić". Zobacz sobie na yt filmiki, może pomogą Ci przynajmniej w próbie. Ew. poprośpołożną, żeby Ci pokazała. Cytat:
![]() Cytat:
Co do kąpieli, to my kąpiemy co drugi dzień z jedną pomką płynu ew. w samej wodzie. Zauważyłam, że to bardzo wycisza naszego Kropeczka i przygotowuje do dłuższego snu. Pewnie jak tż wróci do przacy i będzie miećdrugie zmiany, to nie będę tak często go kąpać, bo pewnie sama nie dam rady ale zawsze musi być ten pierwszy raz.My smarujemy oliwką tylko suche miejsca doraźnie. Do tej proy były to stopy i dłonie i troszeczkę na brzuszku. Ale już mu to zniknęło, więc jest git. No i włoski odrobinką olejku traktuje, bo czółko ma trochę suche. Ale to też powoli znika, więc pewnie to też odstawimy. Dziewczyny, czy smarujecie swoje noworodki jakimiś kremami na twarz/ czymś przeciwsłonecznym? Oczywiście fizyczna ochrona przede wszystkim, ale czy robicie jeszcze coś dodatkowo?
|
|
|
#852 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uważam tyle, że kolki są... Ale przez niedojrzały układ pokarmy i neurologiczny..
A nie przez to,że mama zjadła kapustę z grzyba. Co do alergii owszem, kiedy występują jakieś podstawy, sygnały alarmujące to mozna zacząć eliminować i obserwować jak dziecko reaguje, ale może być tak, że za 2 tyg układ pokarmy już będzie na tyle dojrzały, że już tego "problemu" nie bedzie.. Po prostu uważam, że nie ma co na "zapas" rezygnować z jedzenia i produktów alergizujacych, bo to nie chroni dziecka przed alergia... Za to kp. Może być ochrona aby alergikiem nie być. Metoda obserwacji, podejście na luzie i z głową. Ja się nie dziwię, że noworodki płaczą, mają do tego prawo, w końcu przez 9 miesiescy były w brzuchu, gdzie było miło, bezpiecznie, cicho, ciepło.. Nagle zostały z tego ich świata jedynego które znaly wyciągnięte i narażone na bodźce które są dla nich czymś nowym i strasznym.. A jedyne co znaja to rytm bijacego serca mamy. Ogólnie to takie moje przemyślenia z którymi nikt zgadzać się nie musi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-07-08 o 19:42 |
|
|
|
|
#853 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na razie trochę się tego boję Też używam zielonego linomagu mniej wiecej raz-dwa dziennie, cieniutką warstwę. Dzisiaj mamy 6 dobę po porodzie i możliwe, że wykąpiemy małego. W szpitalu maluszków nie kąpią, co jest mi na rękę. ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
dzisiaj lody na spacerze, a wczoraj snikersa dużego przed karmieniem Po cc musiałam na początku uważać aby się nie objeść, żeby nie rozeszła się rana i tego przestrzegałam. Oczywiście staram się jeść zdrowo, sporo pomidorów i ogórków, obiady też domowe, żadne fast foody. I już wiem, że będę miała pod tym względem problem z teściową
|
||
|
|
|
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do położnych nie mam żadnego zaufania. Może dlatego, że nie trafiłam na taką, która ma nowoczesne poglądy. Z resztą po narodzinach syna w środę była u nas położna, obejrzała małego i kikut a w czwartek pępek zaczął się babrać i śmierdzieć i nie wierzę, że fachowym okiem nie można było ocenić w środę, że ten kikut jednak jest za mokry jak na tą dobę życia.
Potem jak już syn miał dużą alergię to była inna położna i dawała takie rady, że głowa mała. ja miałam dużo większą wiedzę na temat uczuleń itp, ale przytakiwałam, bo po co się kłócić. Co do diety to też uważam, że kolki od tego się nie tworzą. Mam za to zagwostkę co zrobić z ewentualnymi alergenami, ale większość szkół w tym temacie mówi, że lepiej wszystko jeść, ewentualnie po woli, w mniejszych ilościach a nie np 1 litr mleka na raz. Natomiast dieta eliminacyjna na wszelki wypadek przynosi więcej szkody, bo potem dziecko może uczulać dużo produktów, które prawdopodobnie by nie uczuliły gdyby organizm poznał te pokarmy przez mleko. A już z własnego doświadczenia wiem, że reakcje alergiczne są słabsze gdy alergen był w mleku mamy niż gdy dziecko samo taki produkt zjadło, więc naprawdę warto jeść wszystko, żeby ewentualne alergie wyłapywać w trochę bezpieczniejszy sposób. Jeśli chodzi o kąpiel to pewnie będziemy robić to codziennie żeby to był taki rytuał. I na pewno wykąpiemy małą od razu po powrocie ze szpitala. Po przeżyciach z zapaleniem pępka u syna chcę teraz jak najszybciej zmyć te wszystkie bakterie szpitalne z dziecka żeby jak najbardziej zminimalizować ryzyko powtórki z rozrywki. Mateusza też kąpaliśmy codziennie, choć miałam wątpliwości bo przy jego AZS są sprzeczne opinie na ten temat, ale teraz problem sam się rozwiązał, bo Młody nie nawidzi kąpieli i teraz już umie postawić na swoim ![]() ZUa moja mała tak samo dzisiaj spokojniejsza. Ostatnio ma sporo takich dni. Widzę, że zmienia pozycję w brzuchu po jego kształcie ale prawie tego nie czuję. Chyba to przez brak miejsca. Albo szykuje się do wyjścia, choć nie mam wielu objawów na to wskazujących. Radena, z tym natalisem to jeśli położone już go stosowały to będą wiedziały co robić. Musisz po prostu o to zapytać i pamiętać, że jeśli w czasie porodu by się zmieniła zmiana to każdej położnej trzeba o tym przypomnieć na wszelki wypadek. Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
Jeśli kiedyś jakiś facet złamie kobiecie skrzydła to później zostaje jej latanie na miotle Edytowane przez asiaczek Czas edycji: 2018-07-08 o 19:56 |
|
|
|
|
#855 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za spadek wagi u mnie zleciało 7kg i mam jeszcze 4, ale wiem, że jest wcześnie, z resztą brzuszek mały nadal mam jestem ciekawa mojej wagi w TP ![]() Niczym nie smarujemy maluszka
|
|
|
|
|
|
#856 |
|
Zadomowienie
|
Co do tych zaleceń to macie racje- własny instynkt. To się tak strasznie zmienia- jak choćby z tą kąpielą- kiedyś nie do wyobrażenia żeby codziennie nie kąpac itp itd. Aczkolwiek rozumiem ze można się w tym wszystkim pogubić. Ja tak mam teraz co do porodu, końcówki ciąży. Staram się słuchać siebie i swojego lekarza, ale że obracam się w środowisku medycznym to ciagle jakieś rady i np czemu jeszcze nie mam planowej cesarki zrobionej lub chocby umówionej, czemu codziennie jeszcze nie jestem na Ktg, ze po co w ogóle myśleć o cesarce naturalny poród to jest to, rady koleżanek o szpitalach- do tego nie idź- tam za szybko pionizuja po cc, a w tum to podobno jakaś bakteria była itp. Choć szczerze mówiąc nikogo o rady nie pytałam. I tak jak rady koleżanek jestem szybko w stanie „ podwazyc” tak jak zaczynaja mówić specjaliści to jednak się stresuje czy ja wszystko dobrze robię. Co do karmienia, pielegnacji itp wydaje mi się ze jestem pewna siebie ale jak zacznę słuchać rad i wskazówek to tez różnie to może być.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#857 |
|
Zadomowienie
|
Pięknie wszystkie piszecie!
![]() ania, nie zazdroszczę dylematów kropka, dobre pytanie z kremem na twarz! Ja kupiłam taki właśnie, który nazywa się, że jest na słońce do twarzy (Pharmaceris) z zamiarem używania go do całego ciała, bo do takiego małego ciałka to nawet te 50 ml ma długo wystarczy. Na razie raczej będziemy wychodzić tylko wieczorami, ale gdybym szła w porze bardziej słonecznej, to tak, smaruję buzię tak jak resztę ciała.
|
|
#858 |
|
Zadomowienie
|
Karolina K Trzymam kciuki za wizytę i żebyś już wiedziała na czym stoisz, ja też na to czekam strasznie. U mnie dzis miało padać, burzę koło 20 stopni, a może pokropiło troszkę rano, a potem pod 30 stopni gorąc i stopy mi strasznie spuchły już tylko jeden buty mi zostały do chodzenia i japonki
. Chociaż nawet w japonkach widze, że stopa wychodzi poza klapek teraz.
|
|
|
|
|
#859 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale skora jest takim flaczkiem... jedynie tz cieszyl sie, bo mialam przepisane zastrzyki przecizakrzepowe i tz mogl porzadny fald skory złapać Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#860 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam też ten filtr z Pharmaceris, 50 spf. Ale nie wiem czy nie poduszka poszukać jakiegoś w mleczku albo w sprayu, bo jednak ten się ciężko rozsmarowuje
Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
|
|
#862 |
|
Zadomowienie
|
To normalne, że jeszcze chwilę będziemy mieć większe brzuszki. Nie wiem dokładnie, ile czasu macica się kurczy, ale myślę, że zdecydowanie dłużej niż kilka dni, a skóra to już wiadomo, że jeszcze więcej czasu.
Muszę Wam pokazać moją kolację dzisiejszą, oczywiście zrobioną przez tż! W sumie to drugie danie, ale tak gorąco dziś było, że dopiero w porze kolacji jedliśmy. Tak na gorąco tż sobie wymyślił - łosoś pieczony na szpinaku i puree ze słodkich ziemniaków. I jeszcze ta kompozycja! ![]() DSC_0526-3539x2654.JPG
|
|
#863 |
|
Zakorzenienie
|
Co do kremu,to.zapytam.jutro lekarza,bo jedziemy na kontrolę.
Mi też został brzuszek,waga leci w dół,mam nadzieję,że brzuszek wkrótce zniknie! U mnie była położona,jestem zadowolona z wizyty,Malwinka osiągnęła wagę urodzeniowa. Mam obawy,co do ubierania,nie wiem,czy nie za chlodno,a to czy nie za gorąco. Dzisiaj byliśmy na Starówce,mała pięknie spała 2 h,za to potem była jakaś niespokojna. Nie wiem,jak u Was,ale u.nas kapiele narazie nie sprawiają jej przyjmnosci. Moja mama pojechała i.jakoś cicho się zrobiło... |
|
|
|
|
#864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja sama z siebie nie miałam dylematów. Miałam wbite do głowy- czekam na akcje, jest jakaś mała szansa na SN ale raczej mam się na cc nastawić, od terminu porodu Ktg co drugi dzień. Ale teraz trochę czuje zamęt. No ale nic. Znalazłam namiar na położna, u której prawdopodobnie jutro będę mogła zrobić Ktg, we wtorek wizyta u lekarza a nuż coś jeszcze dziś się rozkręci. Narazie mam trochę zajęć- tez jak Zua porzeczki dziś zbierałam- będą soki, a poza tym zajęliśmy się kastracja/ sterylizacją naszych wiejskich kotów i dziś 2 z nami przyjechały- jutro maja zabieg, tak ze będzie co robić. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#865 |
|
Zakorzenienie
|
Aniama mam pytanie:czy jak się złapie kleszcza to zawsze trzeba antybiotyk?Synowi.się częściowo.przyczepil,wyje li mu,ale nie dostal.antybiotyku
|
|
|
|
|
#866 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Macie rację, w sumie tak na logikę bym się nie zdecydowała na użycie natalisu, gdyby położna nie używała go wcześniej. I w sumie może zapytam na grupie na fejsie, czy jakas dziewczyna rodziła z natalisem w moim szpitalu.Ja podobnie jak Asiaczek kąpałam i kąpie Młodą codziennie. Nic jej się nie działo, a że lubiła bardzo się kąpać od początku i się robiła taka zrelaksowana to jej codziennie robiliśmy taką przyjemność. Ale to też chyba te 2 lata temu nie było tak, że wszyscy o tym słyszeli, że lepiej mniej kąpać :P Tak samo ze spaniem w łóżku z dzieckiem przez te 2 lata się pozmieniało. Ja wiem, że mój mąż już na ten moment jest równie czujny jak ja jeśli chodzi o Młodą, mniej więcej tyle samo razy ją przykrywamy w nocy jak się odkopie, podajemy wodę w zależności z której strony łóżka akurat stoi. Ale mąż pali i tak szczerze to takiego noworodka chyba bym nie chciała obok niego kłaść |
|
|
|
|
|
#867 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Beniamin śpi dziś pięknie całe popołudnie między kamieniami... Fiu, fiu, ciekawe jaka będzie nocka! A moje piersi tak go potrzebują!!! ovejita, od razu mi się przypomniałaś. Beni też dziś nie ściąga mi jeszcze z piersi tyle, ile bym chciała. A połyka, że hoho i najada się szybciej, a piersi coraz twardsze... Mam nadzieję, że jutro i pojutrze zje już więcej!
|
|
|
#868 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie zaleca się zawsze- tym bardziej u dzieci bo u dorosłych można dać taki jednodawkowy a u dzieci to trzeba by przez 3 tyg dawać żeby działało. Przede wszystkim obserwacja tego miejsca- rumień może się pojawić kilka dni po ale nawet i 2 miesiące później- etap rumienia to naprawdę zupełnie bezpieczny czas na leczenie, można zrobić badania ale to ma sens po około 6 tyg chyba ze cokolwiek niepokoi to wcześniej. Jak masz jeszcze jakieś pytania to napisz na priv tu lub fb żeby dziewczynom nie spamować. Ale generalnie nie takie kleszcze straszne. Grunt to jak najwcześniej wyciągnąć i oglądać się dobrze- szczególnie głowy bo mogą się ukryć. A z doświadczenia powiem ze borelioze maja najczęściej te osoby co nie miały pojęcia ze miały kleszcza, czyli musiał długo siedzieć i sam odpaść. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#869 |
|
Zadomowienie
|
Witam się
![]() Weekend ciężki, mała do godziny 14 wogole nie śpi tak wczoraj jak i dziś, chyba męczą ja kolki, ale za to popołudniami odsypia. Niestety w nocy budzi się teraz co 2 godziny a nawet co 1,5 h. Wczoraj byli pierwsi goście moje 2 siostry z rodzinami. Malutka dostała wiele prezentów i wogole spędziliśmy miło popołudnie i wieczór. Dzisiaj zaliczony długi spacer aż mnie nogi bolą .Kropko jakoś nie w głowie mi była szminka nie czułam takiej potrzeby jakoś ale też piłam wodę na potęgę. Co do nosków naszych pociech to moja nie miała jeszcze zatkanego noska i jeszcze jej nie czyściłam. Profilaktycznie moja położna powiedziała żeby wkrapiac do noska sól fizjologiczną. Folinka mam nadzieję że nawał u ciebie szybko przejdzie u mnie trwał w sumie 1,5 dnia. Ja pupcie małej smaruje bepantenem przy każdej zmianie pieluszki bo za każdym razem jak ja przebieram to jest kupka więc nie chcę żeby się odparzyła, jak mi się skończy to mam linomag ale jego będę stosować raczej rzadko. A do kąpieli daje kilka kropel olejku ze słodkich migdałów i potem w najbardziej suche miejsca też go wcieram. Gratuluję donoszonych maleństw i z niecierpliwością czekam która następną ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#870 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do kąpieli, to Kropek też być niespokojny, po czym położna powiedziała, że za mało wody lejemy do wanienki, że "sami płakalibyście, gdyby ktoś kazał Wam się w kałuży umyć" Lejemy więcej wody, tak, że brzuszek jest zanurzony, mamy już dla niego dobraną odpowiednią temperaturę i teraz Kropek totalnie rozluźnia się w kąpieli i ma taką błogą minkę
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.

u mnie już pojutrze pyknie 37+0, hip hip hurra 
.

a już pierwsza noc w domu pokazała, co robią hormony z matkami po porodzie - nie było mowy, żebym Prezesa ulokowała w łóżeczku, bo całą noc mogę na niego patrzeć i tulić 

nie jest to codziennie.. Ale zdarza się..
.

Macie rację, w sumie tak na logikę bym się nie zdecydowała na użycie natalisu, gdyby położna nie używała go wcześniej. I w sumie może zapytam na grupie na fejsie, czy jakas dziewczyna rodziła z natalisem w moim szpitalu.