|
|
#871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Aniama dziękuję.Jestem trochę przestraszona.
Kropko no dzisiaj to.kałuże jej zrobiliśmy. Dziewczyny macie jakieś pytania,które można zadać lekarce? Dajecie witamine?Moja wczoraj strasznie krzyczala po podaniu,a prawie nic nie wypila. ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
Mamy być między 12 a 14. Załatwiać też będziemy rejestrowanie Małej.Ciekawe jak to nam pójdzie,szczególnie ,że czeka nas jazda 40km |
|
|
|
|
|
#872 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, ja tak z doskoku, bo takam ślamazarna, że ciągle się pakuję
Wrzucam tutaj link do produktu, który znalazłam i bardzo mnie zaciekawił - myślę, że jak już zdecyduję się na filtr, to właśnie ten - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...n-spf-50-.html
|
|
#873 |
|
Zakorzenienie
|
Folinko, mam ochotę wypróbować ten:
https://www.aptekagemini.pl/dermedic...pf50-100g.html -choć to dopiero od miesiąca życia, więc z małą mogę nie zdążyć przed końcem sezonu Albo ten, choć ta cena....: https://www.aptekagemini.pl/bioderma...pf50-100g.html Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
|
|
#874 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I tak się cieszę, że Pharmaceris ustrzeliłam w pl aptece. Chyba brałabym tą Biodermę... Dwadzieścia parę złotych w skali całej wyprawki to już niewielka różnica. Poza tym to duże opakowanie - jak nie na to lato, to na następną wiosnę i część kolejnego lata chociaż!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szkoda, że u Was nie ma takich marek:/ Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#876 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#877 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Ciekawe co u Camelitos... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#878 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Miałam wczoraj wieczorem kilka skurczy tak mi się wydaje, ale puściły, czyli tylko przepowiadajace. Wstałam z pół godziny temu, zeby sobie zjeść śniadanie, a teraz dalej leżę. Jakie dziś plany? Coś chwilowo brak porodów. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#879 |
|
Zadomowienie
|
Siemka, u mnie dziś ciąża donoszona
I jak sie cieszę tak teraz myślę o tym,ze urodze nie wiem kiedy,bo żadnych oznak zblizajacego sie porodu nie widzę :-/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#880 |
|
Zadomowienie
|
Hejo
![]() Mi jak opadł brzuch, to opuściły przepowiadacze Od jutra ciąża donoszona. Kiedy urodzę, to urodzę. Jedyna prośba: bez żadnych ingerencji lekarzy. Żeby samo się zaczęło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#881 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nadal w dwupaku ![]() Miło ze o mnie pytasz ![]() Cały weekend miałam taki zaplanowany że nie było czasu pisać tutaj ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#882 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Faktycznie mamy chwilowy zastój w porodach, ale wkrótce ruszy z kopyta! ![]() U nas noc mega spokojna - maluszka aż ciężko dobudzic na karmienie. Zaraz po śniadaniu chcemy przy okazji spaceru pójść na zdjęcie szwów i boję się że mały wtedy da koncert. A ja nie nakarmię go jeszcze nigdzie indziej jak w domu, bo za długo nam to schodzi żeby się przystawic etc. Wczoraj byli też moi rodzice zobaczyć wnuka. Wszystko byłoby super gdyby nie fakt ze siedzieli ponad 2h - przy czym tz musiał wyjechać na ponad 1h, a młody przez 1.5h wisial na piersi, wiec lezelismy i karmiliśmy się w sypialni. Zdecydowanie odechciało mi się odwiedzin
|
|
|
|
|
#883 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak samo wyglądały wczorajsze odwiedziny mojej siostry dodatkowo wietrzę brodawki, więc uprzedziłam ją, że może mnie zobaczyć leżąca, karmiąca i z gołym cycem więc tak siedziałyśmy, ale oczywiście przy rodzicach musiałabym się jakoś zakryć (choć jak mama wpadła ostatnio z obiadem na szybko to też tak się prezentowałam )Kciuki za zdjęcie szwów Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- za donoszone ciąże! I kciuki za wszystkie dzisiaj wizytujące czekamy aż znów ruszy z porodami ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#884 |
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja,
jestem skrajnie wyczerpana - przez kilka pierwszych dni miałam tyle energii, że ogarniałam wszystko i olewałam rady znajomych, żeby odpoczywać wtedy, kiedy mały odpoczywa i spać wtedy, kiedy on śpi. I dopadło mnie. Pęka mi głowa i jestem poirytowana. U nas odwiedziny trwają ciurkiem od powrotu, czyli zeszłej niedzieli, więc ja nawet się nie wypowiem, ale jakby mi dał ktoś broń palną, to zrobiłabym z niej użytek. Oczywiście na miłych gościach. Ten tydzień podobnie - przychodzą znajomi i dalsza rodzina. Ech! A żeby tak ktoś przyniósł ciasto, obiad i zechciał nastawić pralkę, nakarmić koty i odkurzyć dywan. Byłabym szczęśliwa Czy wy też macie takie dni, że wasze Potwory przesypiają ciurkiem?? Wczoraj byliśmy sporo na dworze i Prezes pięknie spał cały nieboży dzień i zastanawiam się, czy to zasługa świeżego powietrza... Dziewczyny, co dzisiaj? Czy któraś ma zamiar w końcu urodzić? Blanka, Camelitos, Aniama?P.s. zapomniałam się pochwalić - leci do nas chusta kółkowa Little Froga, więc jak dobrze pójdzie, to od piątku nosimy się! |
|
|
|
|
#885 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja dzisiaj mam odwołana wizytę bo jutro i tak jadę do szpitala zgodnie z tym co dostałam na wypisie Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#886 |
|
Zadomowienie
|
Witam i ja po znów super przespanej nocy! Nic nowego u mnie! Czyli z tego co piszecie najbardziej na poczatku uciążliwe są odwiedziny. No u mnie najbliższa rodzina tez raczej szybko się pojawi. A reszta zobaczymy. Ale wiem ze i z pracy mojej i Tż ktoś się pojawi bo już o prezenty dopytują. Właśnie- jak już macie te odwiedziny dostajecie coś fajnego? Bo u mnie dużo osób pyta / będzie pytało co kupić. A ja oprócz ubranek których mam dużo wyprawkę mam raczej uboga w gadżety wiec będę mogła sobie cis zażyczyć. Plany na dziś? Summer -owszem porodówkę to mam w planach, ale to nie ja decyduje haha. Wiec oprócz jak zwykle prac domowych planów brak.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#887 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To pewnie i mnie złapie za niedługo. Zamiast odpoczywać to sprzątam, ogarniam lub siedzę w necie a śpię mało Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#888 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
), Camelitos, powodzenia w szpitalu, pewnie już nie możesz się doczekać... ![]() Aniama, ja tam nic fajnego nie dostaję raczej Głupio mi tak życzyć sobie, zwłaszcza, że wszystko mam i przydałyby mi się takie rzeczy drogie-drogie, zachciankowe bardziej. Więc nie sugeruję nikomu nic, są też tacy, co przynoszą gigapaki pieluch i też jest ok ![]() Cytat:
Ty masz chyba tż-ta w domu, nie? To pewnie sporo ci pomaga. Ale mimo wszystko lepiej zacznij odpoczywać teraz, niż jak będziesz padać jak ja...
|
|||
|
|
|
|
#889 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wkurza mnie tylko to że ja już chyba wszystkie metody wyganiania tego małego dziecia stosuje i dupa ![]() Co do chusty to kupiłaś w końcu nowa czy używana? ![]() Ja też bym nie umiała narzucić komuś co miałby przynieść dla dziecka Podziwiam Cie za te odwiedziny że dajesz radę - ja po pewnym czasie serio przestałabym otwierać drzwi, nie odbierać telefonów i mówić wprost że jest za wcześnie ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Camelitos Czas edycji: 2018-07-09 o 08:44 |
|
|
|
|
|
#890 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie też cisza na morzu, czuję się zdecydowanie lepiej teraz na końcówce niż w tygodniach 33-35 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#893 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Summer ja tez mam kryzys... chcialabym wszystko na raz i dzisiaj w nocy po prostu nie moglam usiąść, wziać malego i go nakarmic...
U nas poki co tylko rodzice i rodzenstwo odwiedzili nas. No i jedna kolezanka, ktora przywiozla mi laktator. Reszta pewnie bedzie sie zglaszac ok konca lipca/sierpnia, żeby dac nam odpocząć... wiec wtedy bedzie napiety terminarz... Cytat:
![]() ![]() zamowilam sobie muszle laktacyjne z medeli, zeby wietrzyc je w staniku i zeby nie byly podraznione przez wkladki laktacyjne/stanik. Tylko licze na to, ze szybko przyjdą...Cytat:
Anima, Blanka, Cami- rozbujajcie dzieciaczki co szybko wyjdą! Ja teoretycznie mam dzisiaj tp ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#894 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chustę kupiłam nową - była w promocji na stronie Little Frog. Zapisałam się do jakiejś grupy chustowej, ale tam same fanatyczki, chusty w cenach kosmicznych (widziałam jedną za 4,6 tys. zł!! ), więc sobie odpuściłam ![]() Noo, co do odwiedzin, to po ciąży chyba moja asertywność osiągnęła poziom 0 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do wycieku - ty jesteś naszą wizażową Mleczarnią naprawdę zastanów się, czy nie mogłabyś dokarmiać innych dzieciaków
|
|||
|
|
|
|
#895 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#896 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szczególnie nocą, przewija, przemywa kapturki i przekłada mi Stasia na drugą stronę bo muszę proponować obie piersi. W czasie dnia ogarnia posiłki i zakupy czy pranie. Teraz to tak wygląda jakbym ja tylko karmiła ale jednak po nim coś ogarnę, samą siebie czy Stasia za dnia przewinę i przebiorę. Często chodzi też na małe spacery i to nam sporo dnia zajmujeaż się boję co to będzie jak za 2 tyg wróci do pracy
|
|
|
|
|
|
#897 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja się spinam tylko że względu na te płytki, normalnie by mi to zwisalo... Wysłane z mojego SM-T580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#898 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a po muszle laktacyjne właśnie mi tż pojechał, na szczęście mamy blisko miejsce gdzie można je dostać stacjonarnie, bo też nie ubiorę biustonosza ani koszulki na spacery nakładałam kapturki aby móc wyjść z domu..
|
|
|
|
|
|
#899 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Może ten twój lęk wstrzymuje poród... Wyluzuj, z tego, co pamiętam nie było z tymi płytkami tak źle, oby tylko nie spadły znowu ![]() Ale o co cho z tymi muszlami?? Nosicie je tak po prostu w ciągu dnia, żeby chronić brodawki?? To moje są jakieś pancerne, bo tylko trochę odczuwam podrażnienie... |
||
|
|
|
|
#900 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i to bardzo rani sutki, płytko i nieefektywnie ssie. Karmię w kapturkach, a na wyjście muszę mieć coś pod stanikiem aby chronić brodawki bo się inaczej nie da. Jutro mam zabieg i mam wielką nadzieję, że po nim będzie duża poprawa i Stasio zacznie normalnie ssać = krótsze karmienia, mniej bólu, on się będzie szybko najadać i dłużej spać
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:46.

I tak się cieszę, że Pharmaceris ustrzeliłam w pl aptece. Chyba brałabym tą Biodermę... Dwadzieścia parę złotych w skali całej wyprawki to już niewielka różnica. Poza tym to duże opakowanie - jak nie na to lato, to na następną wiosnę i część kolejnego lata chociaż!

nadal w dwupaku 

więc tak siedziałyśmy, ale oczywiście przy rodzicach musiałabym się jakoś zakryć (choć jak mama wpadła ostatnio z obiadem na szybko to też tak się prezentowałam
za donoszone ciąże!
Blanka, Camelitos, Aniama?

), więc sobie odpuściłam 
na spacery nakładałam kapturki aby móc wyjść z domu..