Nasze codzienne jadłospisy, część V - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-04, 22:12   #4681
brazil133
Rozeznanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V

Jeżeli jest taka możliwość też proszę o ocenę- Redukcja -niewielka bo tylko cztery kilogramy, ale konieczna dla dobrego samopoczucia . Niestety dopiero się uczę.
9.30- paprykarz warzywny ok. 80 g+ trzy kromki Wasa graham
13.00- cztery cienkie plasterki polędwicy sopockiej + mała papryka czerwona + 2 kromki Wasa graham
14.30 -niestety mały kawałek ciata biszkoptowego
16.30- serek wiejski 200 g (dosyć tłusty bo na 100G 200 kcal)+pomidor
19.30- 500ml maślanki truskawkowej + 5 łyżeczek otrębów pszennych
21.30- trzy małe brzoskwinie.
Napoje- 1.5 L wody+ 3 herbaty,kawa z mlekiem 2%. Może trochę skromnie, ale miałam ciężki dzień i nie było czasu na nic bardziej konkretnego.
brazil133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-04, 22:17   #4682
pat111
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Smutna_Myszka Pokaż wiadomość
pat111 oczywiscie ze w tym II śniadaniu nie jadłam tego musli na sucho tylko z mlekiem 3,2% rozcieńczonym z wodą,

Ps: czy mogę jeść taki błonnik?

białko:9,8g
tłuszcz 3,7g
węglowodany71,7g w tym cukry 2,0 g
błonnik pokarmowy: 15,5g
sód 0,2g
Tak, ja taki właśnie jem.

Cytat:
Napisane przez summertime Pokaż wiadomość
Moje R
Wstałam po 11

11:30 Kromka chleba tostowego Graham z poledwica, kromka chleba razowego pelnoziarnistego (jakieś 60g) posmarowany cieniutko takim serkiem ze szczypiorkiem (niestety sporo tluszczy tam bylo) z poledwica, ogorek konserwowy, wieśniak z 3 łykami musli (sante, bez owocow iles tam rodzajow platkow), łyzka otrab pszennych, lyzka siemienia lnianego - troszke duze wiem no troszkę duże śniadanko, ale dobre

14:45 90g sera chudeo z lyzka jogurtu nat, pomidor, mała pomarańcza, kiwi ok.

17:30: 1,5 dileta pangi na parze, warzywa na patelenie (jakies 200-300g) ma lyzce oliwy, dwa pomidorki małe (nie za dzuy obiad na R? tej ryby bylo naprawde duzo, ledwo to wszystko zmiescilo mi sie na talerzu :P) ryba to białko, więc nasz przyjaciel, zresztą ma omega-3 bardzo bardzo potrzebny składnik. warzywa mogłyby być lepsze gotowane, ale na oliwie, ok.

20:00 2 plasterki szynki z indyka, odrobina ketchpu, 2 pomidorki koktajlowe, 20g migdałów tutaj nie.. to żaden posiłek, najadłaś się tym? lepiej np. wieśniak z szynką + pomidor +migdały.. zabrakło Ci tego białka.

23:00 serek homo z cynamonem. ok.
Cytat:
Napisane przez brazil133 Pokaż wiadomość
Jeżeli jest taka możliwość też proszę o ocenę- Redukcja -niewielka bo tylko cztery kilogramy, ale konieczna dla dobrego samopoczucia . Niestety dopiero się uczę.
9.30- paprykarz warzywny ok. 80 g+ trzy kromki Wasa graham nie ma białka, mogłaś dodać twarożek albo jogurt, ale ok.
13.00- cztery cienkie plasterki polędwicy sopockiej + mała papryka czerwona + 2 kromki Wasa graham tutaj też nie ma białka, mogłaś zjeść sobie jogurt z papryką i szynką albo wieśniak, twaróg, cokolwiek.
14.30 -niestety mały kawałek ciata biszkoptowego ok, musisz mieć jakieś przyjemności, ale to nie na R Już lepiej kostka gorzkiej czekolady.
16.30- serek wiejski 200 g (dosyć tłusty bo na 100G 200 kcal)+pomidor ok. kup sobie serek wiejski-piątnica 3% tł.
19.30- 500ml maślanki truskawkowej + 5 łyżeczek otrębów pszennych wieczór, a Ty węgle wcinasz nieładnie... tutaj powinno być białko. ryba, drób, twaróg, jogurt, wieśniak.. etc. pozatym taka maślanka smakowa jest bardzo "chemiczna" , kup naturalną bez cukru-żadna smakowa !!
21.30- trzy małe brzoskwinie. owoce wieczorem? nie chciało Ci się po nich węglowodanów? wieczorem białko kochana, białko.
Napoje- 1.5 L wody+ 3 herbaty,kawa z mlekiem 2%. Może trochę skromnie, ale miałam ciężki dzień i nie było czasu na nic bardziej konkretnego.
Pozatym ja nie wiem co tutaj było obiadem-chyba nic Nie ma tutaj żadnego dania, które godne byłoby nazwy - OBIAD. Nie ma NNKT-orzechy, migdały etc. Brak zdrowego białka.
Pracuję nad opalenizną
Utrzymuję wagę

pat111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-04, 22:29   #4683
summertime
Raczkowanie

pat111 dziękuję ślicznie za ocenkę A tem podwiecorek byl wystarczajacy dla mnie bo po tym duzym obiedzie nie bylam w stanie odczuwac glodu przez dlugi czas :P Pozdrawiam
summertime jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-04, 22:47   #4684
Smutna_Myszka
Raczkowanie

Pat111 Ile tego błonnika dziennie powinnam jeść??
Smutna_Myszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-04, 22:51   #4685
pat111
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Smutna_Myszka Pokaż wiadomość
Pat111 Ile tego błonnika dziennie powinnam jeść??
Na śniadanie, ja sypię taką mieszankę - płatki owsiane, otręby, błonnik, orzechy, suszone owoce, rodzynki- na oko ok.garść, więc nie wiem ile samego błonnika wyjdzie.. syp tyle ile chcesz Byle nie cała paczka
Pracuję nad opalenizną
Utrzymuję wagę

Stary 2008-08-04, 23:35   #4686
plameczka
Wtajemniczenie

Okrzyczcie, zebym zdrowiej jadla czy co. Nie wiem co to, niby U:

1śn. 2 kromki razowca z serem plesniowym i szynka
2 śn. pół dużej bułki pszennej z szynka i margaryna
Potem do konca dnia: 3 gofry z czekolada i dzemem, ok. 100 g piernikow, jablko, 3 sliwki, 2 marchewki, paluszkow troche, kawalek ciasta, ciutke orzeszkow ziemnych

Dobre bylo ..

plameczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-05, 00:21   #4687
201701160947
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Tarantulek Pokaż wiadomość
Ciekwe ja mam jakis wax do ciemnych-własnie ten natural classic-zobaczymy czy na mnie podziała
Wiesz, na każdego co innego działa, niektórym wypadają po Waxie włosy:P Ale wydaje mi się, że to są te co miały i tak wypaść, bo ja tak miałam na początku po Waxie, a potem na maxa mi wzmocnił włosy A kolor i tak za ciemny mi wyszedł, więc teraz kupię Waxa do blond włosów. A żółtka, jedwab, pokrzywa-one jakoś nie działają na moje kłaki. ;p
Tylko Wax jak do tej pory i ostatnio używany Loxon2-taki płyn przeciw wypadaniu włosów,stosuje się w miejscach, gdzie najbardziej wypadają włosy.
201701160947 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-05, 07:33   #4688
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pat111 Pokaż wiadomość
Na śniadanie, ja sypię taką mieszankę - płatki owsiane, otręby, błonnik, orzechy, suszone owoce, rodzynki- na oko ok.garść, więc nie wiem ile samego błonnika wyjdzie.. syp tyle ile chcesz Byle nie cała paczka
Z tym, że SmutnaMyszka jest na R, więc do ww orzechów dodawać nie powinna.

ps. Wybacz, że zwracam uwagę, ale po Twoich ocenach widzę, że propagujesz kult białka ^^'
garden_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-05, 08:08   #4689
pat111
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez garden_d Pokaż wiadomość
Z tym, że SmutnaMyszka jest na R, więc do ww orzechów dodawać nie powinna.

ps. Wybacz, że zwracam uwagę, ale po Twoich ocenach widzę, że propagujesz kult białka ^^'
Dlaczego nie? Orzechy to NNKT, więc może dodać. A białko jest potrzebne
Pracuję nad opalenizną
Utrzymuję wagę

Stary 2008-08-05, 08:19   #4690
szumasima
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
wiesz na razie nie objadam się nie wiadomo jaką ilością tłuszczów nasyconych tzn nie jem codziennie hamburgerów czy czegoś innego, ale chciałabym kiedys do tego wrócić bo tak właśnie dawniej jadłam, zero wyrzutów ja "nie wiedziałam" co to są kcal... a Ty jesteś na R/U/P? spotkało Cię jo-jo?
OT :|

jestem na W/U po cholernym dietkowaniu. Pułap ok. 1600 kcal, przymierzam się do 1700, obserwuję reakcje organizmu, powoli idzie do przodu - jakoś żyję. Nie ważę się, ale chyba wyglądam podobnie cały czas, choć trudno powiedzieć, bo czasami mam różne schizy nt. siebie. .

szumasima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-05, 08:28   #4691
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Dlaczego nie? Orzechy to NNKT, więc może dodać. A białko jest potrzebne
Ale węglowodany + tłuszcze to już nie jest dobry pomysł.Tłuszcze powinny być łączone z białkiem (na wizażu większość dziewczyn ocenia wg diety montignaca). A zbyt dużo białka jest szkodliwe. Czytałam o tym coś niecoś w książkach.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-05, 10:14   #4692
Arletka17
Raczkowanie

wiem ze juz odpisalyscie na moj jadlospis wczorajszy dziekuje ale nurtuje mnie ten wczorajszy dzien wkleje jeszcze raz co jdlam i mam prosbe jesli ktoras z was mialaby czas to prosze o przeliczenie kalorii jesli mozna
ś: 2 bulki z serkiem topionym
o: fytki z wegeta <taki maly tlerzyk no niewiem ile tego moglo byc>
p: jogurt truskawkowy ,chyba 150 g albo 130>
k: 2 bulki z sekiem topionym

okolo 1 l wody mineralne niegazowanej

z gory dziekuje
Arletka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-05, 10:38   #4693
pat111
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Arletka17 Pokaż wiadomość
wiem ze juz odpisalyscie na moj jadlospis wczorajszy dziekuje ale nurtuje mnie ten wczorajszy dzien wkleje jeszcze raz co jdlam i mam prosbe jesli ktoras z was mialaby czas to prosze o przeliczenie kalorii jesli mozna
ś: 2 bulki z serkiem topionym zależy jaka bułka, nic nie napisałaś, powiedzmy, że graham to 2*125kcal=250kcal +serek pewnie też ze 100kcal=ok.350kcal
o: fytki z wegeta <taki maly tlerzyk no niewiem ile tego moglo byc> pewnie ze 100gram.. też zależy na jakim oleju etc. powiedzmy, że to takie domowe 210kcal
p: jogurt truskawkowy ,chyba 150 g albo 130> też zależy z jakiej firmy, jaki ma skład, zwykle pisze ile jogurt ma kcal.. pewnie ze 150kcal
k: 2 bulki z sekiem topionym i tutaj to samo co śniadanie- ok.350kcal

okolo 1 l wody mineralne niegazowanej woda nie ma kalorii

z gory dziekuje
Zjadłaś ok.1100kcal. Ale też zależy jakiej wielkości były te bułki, ile serka, jaki olej, jakie frytki-z paczki? Itp.
Pracuję nad opalenizną
Utrzymuję wagę

Stary 2008-08-05, 10:38   #4694
sailormoon00011
Raczkowanie

wczoraj - Utrzymanie:

7-8 - pół grahamki z ogórkiem,posmarowana troche serem białym, szczypiorek,łyżeczka dżemu, 50g musli ze szklanka mleka 2% ,2 łyżki otrąb (ok 500kcal)

po11- pół grahamki z pomidorem, serek wiejski ze szczypiorkiem(150g), 2 małe jabłka (330kcal)

przed 15- 2 naleśniki posmarowane serem białym (100g sera), ogórki zalane 60 g jogurtu naturalnego (622kcal)

po 19- 100g sera białego półtłustego z pomidorem,szczypiorkiem,c ebulą i łyżką ziaren słonecznika (185kcal)

byłam tak najedzona po obiedzie,że nie było miejsca na podwieczorek
sailormoon00011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-05, 11:04   #4695
Arletka17
Raczkowanie

dziekuje pat111 za tak szybka odpowiedz dzisiaj tez glupi jadlospis wiec moze sie nie pochwale co juz zjadlam ale jutro sie przypilnuje staram sie korzystac z waszych rad ale nie robie sama zakupow mam 18 lat i jakos mamie sie nie usmiecha mi kupowac inncyh rzeczy wiec musze sobie jakos radziic
ale coz jeszcze raz dzieki
Stary 2008-08-05, 11:11   #4696
miss Serena
Raczkowanie

U

1) serek wiejski z 0,5 szklanki jagód i 100ml mleka 1,5%
Nescafe Frappe z 1,5% mleka

3 śliwki, pół szklanki malin

2) 190g sushi

3) bułka grahamka z parówką drobiową

4) duży jogurt naturalny z malinami
miss Serena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-05, 11:31   #4697
Jolinka1987
Raczkowanie

Redukcja- jak zwykle do oceny
śniadanie: 2 kromki chleba pełnoziarnistego- jedna z tuńczykiem w sosie własnym (ok. 3 łyżki), ogórkiem kiszonym i kiełkami; druga z jajkiem na twardo, pomidorem i szczypiorkiem; kiwi
II śniadanie: serek wiejski lekki, szklanka świeżo wyciśniętego soku z marchewki
Obiad: makaron pełnoziarnisty (0k. 0,5 szklanki przed ugotowaniem) z sosem z cukinii, papryki, pomidorów, fasolki szparagowej i piersi kurczaka
Podwieczorek: garść orzechów nerkowca, zawijas z szynką (plasterek szynki drobiowej posmarowany serkiem homo, zrolowany razem z paskami papryki, ogórka kiszonego i liściem sałaty)
Kolacja: serek wiejski lekki z warzywami.
Stary 2008-08-05, 11:52   #4698
plameczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez miss Serena Pokaż wiadomość
U

1) serek wiejski z 0,5 szklanki jagód i 100ml mleka 1,5%

3 śliwki, pół szklanki malin

2) 190g sushi

3) bułka grahamka z parówką drobiową

4) duży jogurt naturalny z malinami
za malo jak na u

plameczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-05, 11:59   #4699
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Właśnie problem w tym, że nie na każdego działa. P.S. kolacja węglowodanowa nawet na W nie jest zdrowa
wiem wiem, ale to mój nałóg:P a potem rycz, ze się tłuiszczyk odłożył

Cytat:
ok dzięki

ech...to moze zołtko i rycynowy olejek?

Ciekwe ja mam jakis wax do ciemnych-własnie ten natural classic-zobaczymy czy na mnie podziała

ok koniec oof topa
Pajączku ja już stosowałam: naftę, olejek, pokrzywę, skrzyp, loxon5%, seboradin, drożdże, radical i masę innych cudów...

lepiej zaproponujcie mi jakieś fajne chustki czy cuś...co się teraz nosi na głowie?

Cytat:
Napisane przez szumasima Pokaż wiadomość
OT :|

jestem na W/U po cholernym dietkowaniu. Pułap ok. 1600 kcal, przymierzam się do 1700, obserwuję reakcje organizmu, powoli idzie do przodu - jakoś żyję. Nie ważę się, ale chyba wyglądam podobnie cały czas, choć trudno powiedzieć, bo czasami mam różne schizy nt. siebie. .
ja właśnie zwiększam kcal bo tak sobie nawet rano myślałam, że skoro miałam tak, że z ok 150 kcal (tak tak) przeskoczyłam na 800 i nie przytyłam to teraz też może tak skoczę, ale może przytyję trochę ale nie "obrosnę" w tłuszczyk ja się dziś zważyłam- nie wiem czemu waga w dół...chcę by poszła w górę przynajmniej 3 kg...

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-05, 11:59   #4700
pat111
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jolinka1987 Pokaż wiadomość
Redukcja- jak zwykle do oceny
śniadanie: 2 kromki chleba pełnoziarnistego- jedna z tuńczykiem w sosie własnym (ok. 3 łyżki), ogórkiem kiszonym i kiełkami; druga z jajkiem na twardo, pomidorem i szczypiorkiem; kiwi bardzo ok
II śniadanie: serek wiejski lekki, szklanka świeżo wyciśniętego soku z marchewki ok, ale do serka mogłaś dodać NNKT albo jakieś warzywa
Obiad: makaron pełnoziarnisty (0k. 0,5 szklanki przed ugotowaniem) z sosem z cukinii, papryki, pomidorów, fasolki szparagowej i piersi kurczaka bardzo ok
Podwieczorek: garść orzechów nerkowca, zawijas z szynką (plasterek szynki drobiowej posmarowany serkiem homo, zrolowany razem z paskami papryki, ogórka kiszonego i liściem sałaty) ok
Kolacja: serek wiejski lekki z warzywami.ok
Jadłospis bardzo ok.
Pracuję nad opalenizną
Utrzymuję wagę

Stary 2008-08-05, 16:41   #4701
Sahira
Rozeznanie

Wiem, wiem, znów nie będzie najlepiej, ale nie miałam możliwości i czasu, by porządnie skomponować jadłospis, obiad był na szybko, a teraz mam chwilę i się na siebie wkurzam .
R:

Śniadanie - płatki z pełnego ziarna z mlekiem 0,5, borówki i jeżyny (mała miseczka)

II śniadanie - jogurt naturalny

Obiad: makaron razowy z sosem pomidorowym (cebulka podsmażona na niewielkiej ilości oleju, czosnek, świeże pomidory, zioła) posypany odrobiną parmezanu

Podwieczorek - brak, obiad był późny, nie jestem głodna

Kolacja: będą 2 plastry polędwicy, jajko, papryka świeża

Sahira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-05, 17:22   #4702
Tarantulek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez silva Pokaż wiadomość
Wiesz, na każdego co innego działa, niektórym wypadają po Waxie włosy:P Ale wydaje mi się, że to są te co miały i tak wypaść, bo ja tak miałam na początku po Waxie, a potem na maxa mi wzmocnił włosy A kolor i tak za ciemny mi wyszedł, więc teraz kupię Waxa do blond włosów. A żółtka, jedwab, pokrzywa-one jakoś nie działają na moje kłaki. ;p
Tylko Wax jak do tej pory i ostatnio używany Loxon2-taki płyn przeciw wypadaniu włosów,stosuje się w miejscach, gdzie najbardziej wypadają włosy.
Mi własnie wypadaja włosy, Loxon 2 mówisz?Ile kosztuje tak mniej wiecej?W aptece kupiłas?
Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
wiem wiem, ale to mój nałóg:P a potem rycz, ze się tłuiszczyk odłożył

Pajączku ja już stosowałam: naftę, olejek, pokrzywę, skrzyp, loxon5%, seboradin, drożdże, radical i masę innych cudów...

lepiej zaproponujcie mi jakieś fajne chustki czy cuś...co się teraz nosi na głowie?
Kurczę no coś Ci przeciez musi pomóc-ja Ci mowie nie poddawaj się tylko stosuj a chyba w aptece jest jeszcze jakis szampon Dermena czy cos takiego nie wiem moze on by coś zaradził?A moze za krótko stosowałas i nie regularnie?A hormony masz w normie?

No to wklejam R:

Swsianka-4 łyzki, połowa twarogu, 2 brzoskwinie
S2:chlebek razowy-1 kromka z tunczykiem i 2 pomidory i ogorek
O:makaron razowy-50g, jajka sadzone-2 białka 1 zółtko, fasolka szparagowa
P:serek wiejski z siemieniem lnianym i pomidorkiem
K:połowa twarogu i pomidor-(szkoda ze nie mam papryki

i jak?

To ja Mercy!
Tarantulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-05, 18:08   #4703
olenka1416
Raczkowanie

Moja R
I śniadanie:
-4 parówki sojowe
-kilka oliwek
-zielona herbata
(wiem, za dużo tłuszczy za mało węgli )
II śniadanie:
-2 kromki razowca, jedna z twarożkiem, druga z awokado
Obiad:
-70g makaronu razowego
-warzywa smażone na oleju rzepakowym, wszystko polane łyżką sosu sojowego
Podwieczorek:
-jogurt natur 200g z otrębami granulowanymi, brzoskwinia
Kolacja:
-wiejski lekki z łyżeczką miodu, 10 orzechami laskowymi i łyżką migdałów

Oceni ktoś?

-2kg

olenka1416 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-05, 18:50   #4704
201701160947
Konto usunięte

Cytat:
Mi własnie wypadaja włosy, Loxon 2 mówisz?Ile kosztuje tak mniej wiecej?W aptece kupiłas?
Ja zapłaciłam ok 23 zł i kupiłam w aptece. Więcej napiszę Ci na PW, bo nie chcę dalej robić off topa. :P
201701160947 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-05, 20:14   #4705
Baby14
Zakorzenienie

Cytat:

Kurczę no coś Ci przeciez musi pomóc-ja Ci mowie nie poddawaj się tylko stosuj a chyba w aptece jest jeszcze jakis szampon Dermena czy cos takiego nie wiem moze on by coś zaradził?A moze za krótko stosowałas i nie regularnie?A hormony masz w normie?

No to wklejam R:

Swsianka-4 łyzki, połowa twarogu, 2 brzoskwinie
S2:chlebek razowy-1 kromka z tunczykiem i 2 pomidory i ogorek
O:makaron razowy-50g, jajka sadzone-2 białka 1 zółtko, fasolka szparagowa
P:serek wiejski z siemieniem lnianym i pomidorkiem
K:połowa twarogu i pomidor-(szkoda ze nie mam papryki

i jak?
jestem pod wrazneniem. Owoce, warzywa ,bialko, NNKT O ile kalorii wystarczajaco to R ładna
Baby14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-05, 20:24   #4706
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez olenka1416 Pokaż wiadomość
Moja R
I śniadanie:
-4 parówki sojowe
-kilka oliwek
-zielona herbata
(wiem, za dużo tłuszczy za mało węgli ) - faktycznie Musisz zadbac o pożadna dawke węglowodanów z rana
II śniadanie:
-2 kromki razowca, jedna z twarożkiem, druga z awokado - ok
Obiad:
-70g makaronu razowego
-warzywa smażone na oleju rzepakowym, wszystko polane łyżką sosu sojowego - tutaj węgle + tłuszcze- niedobrze
Podwieczorek:
-jogurt natur 200g z otrębami granulowanymi, brzoskwinia - malutko białka, jeżei owoce wieczorkiem sie sprawdzają, to ok
Kolacja:
-wiejski lekki z łyżeczką miodu, 10 orzechami laskowymi i łyżką migdałów - miód raczej nie zalecany na R, poza tym ok

Oceni ktoś?
Większośc tłuszczy, raczej ogranicz ich ilośc na rzecz węglowodanów i białka. Poza tym posiłki zdrowe i w odpowiednim zestawieniu jak najbardziej redukcyjne
201705250937 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-05, 21:15   #4707
katka.c
Rozeznanie

GG do katka.c

a teraz moje R do oceny!!!!!

śniadanie- musli+ otręby z serkiem homo
śniadanie 2- wieśniak z rzodkiewką i szczypiorkiem
obiad- zupa jarzynowa z ziemniaczkami
deser- 2 brzoskwinie+ kubus
kolacja -twraog chudy ( 1/2) z pomidorem ,koperkiem i ziołami prowansalskimi
katka.c jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-05, 21:41   #4708
lunaire
Raczkowanie

dziewczyny, chciałabym zapytać o orzechy i inne ziarenka/pestki/nasionka. Czy jeśli je pieczemy bądź prażymy, to tracą one swoje właściwości?

i czy któraś z Was łyka omega 3? łączycie te tabletki jakoś z posiłkami? tzn, przed, po, czy bez różnicy? hm, no i ile razy dziennie?

lunaire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-05, 21:48   #4709
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lunaire Pokaż wiadomość
dziewczyny, chciałabym zapytać o orzechy i inne ziarenka/pestki/nasionka. Czy jeśli je pieczemy bądź prażymy, to tracą one swoje właściwości?

i czy któraś z Was łyka omega 3? łączycie te tabletki jakoś z posiłkami? tzn, przed, po, czy bez różnicy? hm, no i ile razy dziennie?
Myślę, że nie
Stary 2008-08-05, 21:48   #4710
Arletka17
Raczkowanie

a taki twarog ze szczypiorkiem bodajze Turek i bulka z pestkami dyni chyba zwykla newiem troche ciemna to na redukcje ale taka konkretna sie nada??
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości