|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść - część III
schism_ - ja też mam skłonności do tycia. wydaje mi się, że my wszystkie tutaj obecne po prostu za dużo myślimy o swojej sylwetce, wadze, kaloriach i tym cholernym jedzeniu. gdy przypomnę sobie siebie sprzed roku- opychałam się suszonymi bananami i piłam gorącą czekoladę w środku nocy u przyjaciółki i miałam GDZIEś, ile to ma kalorii, że mało białka, itepe., nawet mi przez myśl nie przeszło, że mogłabym sobie odmawiać przyjemności, bo 'jeszcze przytyję'. kurde, byłam szczęśliwsza niż teraz, gdy nie mogę pozbyć się natrętnych myśli: 'tego nie jedz, to jest be, bo węglowodanów się nie je na noc i utyjesz'. taaak, kurde, od razu przytyję 5kg po jednej kromce chleba wieczorem, na pewno!
![]() monochrome- mój organizm jest dziwny. ![]() ![]() kasik30- witaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1022 |
Rozeznanie
|
star15- Ty nieproporcjonalna? Przecież Ty jesteś prześliczna! Masz cudowną figurę, sliczną buzię i cudne włosy! i chyba masz popsutą wagę, bo Ty na pewno tyle nie ważysz...
#1023 |
Wtajemniczenie
|
Star mam niedowagę, acz czy się sobie podobam ? Ogólnie można powiedzieć, że tak, chociaż zawsze są myśli, że można schudnąć z ud szczególnie
![]() A ja byłam u przyjaciółki ii .. chłopak, któremu się podobam nadał mi ksywkę 'szczypiorek' ![]()
#1024 |
Zakorzenienie
|
deMitia-
![]() ![]() Toffie- ![]() EwelkaaS- ja też ostatnio mam obsesję na punkcie ud! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1025 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A w nauczenie sie miłości do siebie uwierze, jesli dostanę Twój przykład miłości do samej siebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1026 |
Wtajemniczenie
|
Gwiazdko to akurat jest więcej kcal jak na mnie bo na codzień zazwyczaj jem jakoś 1200-1400
![]()
#1027 |
Wtajemniczenie
|
kurcze wkurzylam sie - mam jakies problemy z netem, napisalam dlugiego posta i mi wcielo...nie wyslal sie
![]() to teraz tak w skrocie tylko niestety Enex - no jak wytrwam tydzien, jedzac tak, jak zaplanuje, to juz dalej jakos pojdzie... ![]() a co do studiow - jeszcze nie studiuje, ale od pazdziernika zaczynam farmacje na UJ w Krakowie, z czego jestem niesamowicie dumna ![]() ![]() Monochrome a Ty to masz takie fajne teksty ^^ od razu sie humor poprawia hihi ![]() Kasik30 - ja nie jestem stala bywalczynia tutaj, ale pamietam Cie ![]() ![]()
zapuszczam włosy: jest 48 -> 52 cm -> 54 cm -> 58 cm ![]() będzie 65-70 ![]() ![]() ![]() odchudzam się! cel I - 64kg (do lutego) cel II - 62 kg (do kwietnia) cel III - 60 kg (do lipca) cel IV - 58 kg (do września) |
![]() ![]() |
![]() |
#1028 |
Zakorzenienie
|
Zżarło mi posta
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Narazie tylko tyle, ze dziś 1950kcal, bezruch totalny i 6.dzień bez kompulsa ![]() ![]()
#1029 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a jeśli chodzi o pracę to nie martw się, każdemu się mogło zdarzyć, nawet Tobie ![]() ![]() Pajączku mi zawsze nawet najbardziej wredna nauczycielka wych fiz odradzała zbyt intensywne bieganie przy @ ![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1030 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Myślę, że owo szczęście będzie Ci dane - ba, sama sobie je sprezentujesz, chciej tylko! ![]() Z pomocą innych czasem łatwiej, czasem dziwnie bywa, to zależy jak Ci pasuje. Jakby co to wiadomo, gdzie można się wypisać. ;] Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Z tekstami staram się jak mogę. ![]() Cytat:
![]() Co ten wizaż taką dietę postową (postną? :O) sobie ułożył?! Cytat:
![]() Optymizm odkryty po depresyjnym czasie oceniam zdecydowanie na plus i polecam! ;D Właśnie szukam info o lekarzach endokrynologach-ginekologach i o mojej dr znalazłam, że u każdej pacjentki się doszukuje na siłę owej choroby PCOS. Jutro zadzwonię i się umówię do innej upatrzonej lekarki. ;p W ogóle to straszna radocha zapanowała, gdyż zdobywszy bilety wybieram się w ten weekend z przyjaciółką i jej bratem na Off Festival do Mysłowic! Ale będzie muuuuza! ![]()
![]() |
#1031 |
Wtajemniczenie
|
Monochrome bardzo madra wypowiedz
![]() ![]() ![]() ![]() Enex gratuluje ![]() ![]() Kika ja najmniej to jadlam moze z 600 kcal kiedys...ale bynajmnie to sie odbilo na moim zdrowiu...a potem zaczely sie przygody z kompulsami i pania b. ![]() ![]() ![]()
zapuszczam włosy: jest 48 -> 52 cm -> 54 cm -> 58 cm ![]() będzie 65-70 ![]() ![]() ![]() odchudzam się! cel I - 64kg (do lutego) cel II - 62 kg (do kwietnia) cel III - 60 kg (do lipca) cel IV - 58 kg (do września) |
![]() ![]() |
![]() |
#1032 |
Wtajemniczenie
|
Mój TŻ mi wczoraj powiedział, że mogłabym przytyć z 5 kg. Ja, że jestem normalna, nie chuda, a on, że mówię jak anorektycy (nie wie o ED)... Ja ważę 62 kg, uwaga bo mam zamiar tyć :/ Ja mu mówię, że chciałabym w drugą stronę, a on: Ani mi się waż! Bo pójdziemy do Mc i będziesz jadła aż się shaftujesz!
Ja nie rozumiem ludzi. Chyba ma coś ze wzrokiem. Ale oprócz tego pozytywnie. Kcal 1800-1900. Robię nową fryzurę (rozjaśniam, cieniuję) i idę na zakupy ciuchowe. Moi rodzice pojechali w góry na 5 dni, zostawili mi 100 zł, więc oszczędzam na czym mogę, bo kasa potrzebna na gwałt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1033 |
Zakorzenienie
|
Toffie- jestem na dobrej drodze
![]() ![]() ![]() ![]() EwelkaaS- kurcze, 1200-1400 to nie jest przecież U. ![]() ![]() enex- gratulacje! ja już przeżyłam 8 dni bez kompulsa, oby nam tak dalej szło ![]() ![]() kikuś- ee tam biust. akurat o niego najmniej się martwię. xD jest- fajnie, nie ma- też spoko. ^^ i na pewno masz śliczne nogi! monochrome- achh Ty optymistic, Ty : D Off Festival?! osz kurde, zazdroszczę! ![]() ![]() Annie- ważysz 62 przy jakim wzroście? a u mnie pozytywnie. dzień zaczął mi się bardzo miło ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1034 |
Rozeznanie
|
Witajcie słoneczka
![]() Annie1441- jak chłopak Ci mówi, że jesteś za chuda, to on Cię nie okłamuję. Pomyśl o tym...
#1035 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a czym kochanie będziesz dziś tak zajęta? co do sportu rozumiem, chociaż ja go lubię ze względu na to, że sprawia mi zwyczajną radość i satysfakcję.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1036 |
Rozeznanie
|
A zaraz idę do pracy (jak tylko zjem drugie śniadanie
![]() ![]() a w ogole to mam pytanie: jadę w góry na tydz- jestem raczej turystą katywnym- czyli będę łazić po górach a nie krupówkach ![]() ![]()
#1037 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1038 |
Wtajemniczenie
|
62 kg, przy 178-179cm, to nie jest niedowaga
![]() Zastanawiam się o ile powinnam zwiększyć kaloryczność posiłków we wrześniu, bo teraz przy ruchu minimalnym jem to 1800-1900 i trzymam się. We wrześniu zaczynam treningi TKD 2x 1,5 (prawie 1000 kcal spalonych na jednym), no i mam zamiar na siłkę chodzić. A od października już 4 treningi. Co do TŻ, z tego co wiem on po po prostu woli trochę 'grubsze' dziewczyny', ale ja ze sobą nie wytrzymała w większym rozmiarze niż S. |
![]() ![]() |
![]() |
#1039 |
Zakorzenienie
|
no fakt Aniu- masz bmi około 20, to zupełnie norma. co do rozmiaru S, świetnie to rozumiem, sama teraz panikuję, że dostanę hormony, które uczynią ze mnie M-kę albo i L-kę.
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1040 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
I takiegoz własnie optymistycznego podejścia próbuję się nauczyć ![]() ![]() ![]() Cytat:
Jeszcze djątka do mnie nie doszły ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1041 |
Wtajemniczenie
|
Annie skoro TZ tak uwaza, to musi byc prawda
![]() ![]() kurcze, a u mnie pogoda straszna, wichura, jak w listopadzie i ja jakos kiepsko sie czuje ![]() Star moglabym tez fotke prosic?? moniaw88@wp.pl
![]() ![]() |
![]() |
#1042 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() niezapominajko- wysłałam. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1043 |
Wtajemniczenie
|
Star jestes sliczna
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1044 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny,wczoraj nie miałam już siły pisać,bo źle się czułam,wymiotowałam i w ogóle.
Jednak stało się coś,czego się bałam. TŻ i siostra dowiedzieli się,że chciałam iść do psychologa. Przypadkowo się dowiedzieli,bo siostra znalazła w mojej torbie skierowanie no i od razu chciała wiedzieć o co chodzi. Na początku nie chciałam mówić,ale TŻ się trochę wkurzył,bo uznał,że mu nie ufam itp,więc w końcu powiedziałam mniej więcej co się dzieje. Zawarłam tylko to,że nie potrafiłam siebie zaakceptować,uważałam za grubą i stwierdziłam,że potrzebuję pomocy specjalisty. TŻ mnie mocno przytulił i powiedział,że dla niego zawsze byłam piękna i jestem i powinnam w to w końcu uwierzyć... A siostra - też zrozumiała,ale miała lekki żal,że jej nie powiedziałam wcześniej...
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
![]() |
#1045 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do lekarza to masz rację- lepiej poszukaj też innego bo skoro ta pani ma skłonności do "odnajdywania nieposiadanego" to tak w 100% ufać jej nie należy... jeśli chodzi o koncert to udanej zabawy życzę choć zapewne właśnie tak będzie i te życzenia są zbędne ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() mmm ta owsianka musiała być pyszniutka, cieszę się, że u Ciebie tak dobrze ![]() ![]() ![]() ![]() ps ja tesss poplosę fotki bo Twoje mi nie dossssły kiedyś ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hmm poza tym dziś tak jak mówiłam zwiększam jedzonko i już dodałam do śniadanka dodatkową kanapkę, do obiadu będzie tez większa porcja ![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1046 |
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() agness- bardzo się cieszę,że masz wsparcie w bliskich. myślę, że to był znak i powinnaś się już przełamać i wszystko im powiedzieć. WSZYSTKO. kochanie, spróbuj, oni Ci pomogą, będzie Ci lżej.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1047 |
Zakorzenienie
|
Star15 - coś mi zaszkodziło,strasznie brzuch mnie bolał,no wieczorem był tego skutek...
A ja Ciebie już widziałam prawda ![]() ![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
![]() |
#1048 |
Wtajemniczenie
|
Agness dobrze, ze w koncu sie dowiedzieli, mam nadzieje, ze wytlumaczysz im, ze dla Ciebie jest to problem, bo oni moga tego nie dostrzec. Gdy im powiesz, beda mogli Ci pomoc. Mam nadzieje, ze w koncu wszytsko sie ulozy
![]()
#1049 |
Zakorzenienie
|
agness- już lepiej, dobrze się czujesz?
![]() kika- wysłałam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1050 |
Zakorzenienie
|
Star - a no to dobrze pamiętałam
![]() ![]() a co do mnie,jeszcze troszkę brzuch boli... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.