![]() |
#1081 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Cytat:
![]() A jaki masz termometr? ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1082 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No tak Summer trochę masz racje- właśnie Tż robił plany co to on nie zrobi na tym wolnym haha- koszenie trawników i cięcie jakichś desek to tylko marna rozgrzewka była- żeby się biedny nie zdziwił. No już nie wspomnę o remoncie rozgrzebany na wsi 40 km od nas gdzie chyba z przyczepa musielibyśmy jechać żeby wszystko dla dziecka wieźć. Pożyjemy, zobaczymy. Ja tam zamierzam w końcu odpocząć i skupić się na dobie i dziecku- przynajmniej przez tydzień haha. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1083 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1084 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1085 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny!
Radena, nesska89 GRATULUJĘ i tutaj! Bardzo się cieszę, że te porody tak dobrze poszły! Trzymam kciuki za szybki powrót do formy ![]() summer_overture u Patrycji nie jest idealnie, ale w porządku, nic strasznego się nie dzieje. Nie wiem czy czyta wątek, ale na Fb jest. A co do Twojej sytuacji, to ja się nie dziwię, że wybuchłaś w końcu - zostałaś sama na cały dzień z noworodziem, a w dodatku te tabuny gości, którzy - jak zrozumiałam - nie kwapili się do pomocy. Nie żaden baby blues, tylko totalne zmęczenie. Każdy by wymiękł na Twoim miejscu, nie tylko kobieta w połogu. Ja to z kolei jakoś nie mogę wrócić do aktywnego trybu. Brzuch boli, po cewniku boli, kolejne wtf - speluna w której rezydują Henie boli, piersi lekko obolałe, dobrze że mam jakieś pancerne brodawki - Juniorowi się zdarza nieprawidłowo chwycić, ale szkody mi to nie przynosi. Pokręcę się po domu chwilę i już mam ochotę się położyć, a teraz to w ogóle Żelko mnie przygwoździł, bo nie chce spać inaczej, jak tylko przytulony. Może by się i dał teraz odłożyć, ale z kolei mi się nie chce... W nocy był chwilę dość niespokojny zanim zaspana matka się nie zorientowała, że pora przestać wtykać pierś do dzioba, a lepiej przewinąć ![]() bursztynku trzymam kciuki za szybki spadek bilirubiny! Też myślę, że w tej sytuacji może być potrzebna pomoc doradcy, jak nie teraz to po wyjściu z żółtaczki. A ten system 50/50 to ma oznaczać, że co drugie karmienie ma być mm? Czy, że najpierw pierś potem mm? Jak to w praktyce wygląda? Pytam tak z ciekawości, bo trudno mi to sobie wyobrazić. Dziewczyny, nieustające kciuki za rozkręcające się akcje i lekkie porody! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1086 |
Wtajemniczenie
|
Bursztynku trzymam kciuki za wyplukanie tego g..... z Malutkiej. Musi byc dobrze !
A z tym wedzidelkiem to w takim razie położna na wizycie domowej to sprawdza ? Pozytywna ja nie mam jaiegos specjalnego żelu po porodzie, a trzeba mieć ? Folinko same dobre wieści odnośnie Benia po wizycie położnej ! Oby dalej tak ładnie przybieral ! Cami a juz miałam nadzieję, że urodzilas ![]() ![]() Noc mialam w miare przespana, wczorajszy dzień bez wymiotow ![]() ![]() Rzeczywiscie cos Patrycja zamilkla.... może zajęta ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1087 |
Wtajemniczenie
|
Summer podziwiam Cię, że dajesz radę sama
![]() ![]() Cami kciuki ciągle zaciśnięte! ![]() Dziewczyny czy dzieciowe żółte kupy są bezwonne? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1088 |
Wtajemniczenie
|
Ja po obchodzie
![]() ![]() Mam już dość tabunow sms i telefonów czy urodziłam :/ nie odbieram telefonów ale serio te smsy i wiadomości doprowadzają mnie do łez ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1089 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1090 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1091 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1092 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki, Odo, to bardzo budujące, kiedy ktoś mówi, że daję radę, że ma prawo być mi ciężko itp. Czasami czuję się jak potwór, kiedy wolę poleżeć dodatkowe 5 minut niż nakarmić koty albo widzę, że nakruszyłam na dywan i mam to gdzieś. Wczoraj tż skręcił meble, a ja dziś od rana się zbieram, żeby je umyć i zapełnić. Odo, a robili ponowną próbę słuchu?? Jeśli wyszła negatywnie, to co dalej? jakieś badania czy czekają aż mały dobije do wieku urodzenia w terminie (noo, wiesz o co chodzi...)?? Współczuję, że tak źle się czujesz, ale z doświadczenia wiem, że jak coś boli to każdy kolejny problem typu właśnie Heńki, boli po stokroć... I kiedy to wszystko - i te małe, i duże bolączki - się skumuluje, no to kloaka... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Smsy i wiadomości olej - nie odpisuj aż do porodu, potem oddeleguj tż-ta, żeby odpisywał wszystkim ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1093 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1094 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1095 |
Wtajemniczenie
|
Cami ech, ludzie to nie mają taktu
![]() Summer dziekuje za odpowiedz ! Mam nadzieję że bedzie tak jak mówisz ![]() Sandam jestes w ciąży ! Kazdy specjalista musi przyjąć Cie w ciągu 7 dni, zadzwon do tego neurologa i powiedz jak wyglada sytuacja.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1096 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Po badaniu dość konkretnym rozwarcie nadal na 2 cm ale czop odchodzi mega konkretnie, czynność skurczowa zaczęła się pojawiać ![]() ![]() Mam nadzieję że się rozkręci pod wieczór ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Camelitos Czas edycji: 2018-07-11 o 10:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1097 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1098 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Staników do karmienia też nie kupowałam, w zwykłych mi wygodnie. Cytat:
![]() Cami kciuki, żeby się rozkręciło. Bursztynku współczuję żółtaczki. Na Twoim miejscu też bym wolała takie rozwiązanie jak Ci zaproponowali byle tylko uniknąć szpitala. Ogarnęłam już wszystką papierologię o 500+ czy becikowe. W zusie mnie trochę wkur... bo nie umiała mi prawidłowo wystawić zaświadczenia, trzy razy to robiła, no ale w końcu mamy to załatwione. Teraz powtórka w sierpniu ale już nie będzie tak szybko, bo zaczną się kolejki. Jeszcze w gminie tylko w jednym pokoju przyjmują wnioski o 500+ i 300+ więc będzie hardkor. Mężu jednak teraz wziął wolne i jest z nami od dzisiaj do 22 lipca, a od 23 lipca moja mama ma dwa tyg urlopu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1099 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1100 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do mojego karmienia 50/50 tak jak piszesz co drugie karmienie mm. Wtedy też odciągam swoje i zamrażam w woreczkach. Problem jest taki że młodej nie bardzo podchodzi sztuczne i wymiotuje. Jestem teraz w takiej desperacji że po jutrzejszych wynikach jak będzie źle to wypożyczę łóżko do naświetlania do domu żeby tyko uniknąć szpitala. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1101 | |||
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() ![]() przybrała 330 g, oczywiście różne wagi więc pomiar nie całkiem miarodajny, ale kamień z serca ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Za to liczę,że ten spokój nie potrwa długo i zaraz będziesz miała dzidziusia przy sobie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1102 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1103 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1104 |
Zadomowienie
|
A w ogóle to gdzie dziewczyny z Top listy? Blanka chyba nic nie pisała, Rudy Kot, Zgrusia, Fioletowe okulary?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1105 |
Zakorzenienie
|
Ja was czytam na bieżąco, ale aktualnie szaleje w sklepach haha
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1106 |
Zadomowienie
|
Camelitos współczuję atakowania wiadomościami i telefonami . Mnie tylko irytuje niektorzy gdy komentują ile to jeszcze będę chodzić w ten ciazy, że jeszxzs się tocze itp. Dziś pochodziłam po galerii kolejne bluzki po ciąży są za to nie mam pojęcia co na dół bede ubierać w swoje spodenki z przed ciąży nie ma szans że wejdę hm.. A teraz kupić ciężko tak na oko. Zobaczymy. Zaraz idę wziąść prysznic i szykować się na wizytę z tego podekscytowania spać nie mogłam
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1107 |
Zadomowienie
|
Camelitos - olej to po prostu, nie ma się czym denerwować, skup się teraz na sobie.
Mamuśki mam pytanie - czy miewacie takie dni, że wasze maluchy są marudne bez powodu? Mam problem z Prezesem i trochę się martwię - całą noc ciumkał cyca, potem spał kilka godzin rano, a potem znowu ciągłe marudzenie, które wyciszało tylko ciumkanie cyca. Jestem tak wykończona, że jest mi słabo, już mu nawet cyca nie daję, bo zaczął ulewać. A z drugiej strony - czy to nie jest założenie karmienia na żądanie? Prezes żąda - Prezes ma? Ale on ewidentnie się przejada, a potem chlusta... Już nie wiem, co robić... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1109 |
Zakorzenienie
|
Bursztynku, a gdyby zmienić mm na inne? Może mała by wtedy nie wymiotowała.
Aaska powodzenia na wizycie! Ja miałam iść 16ego na wizytę, ale okazało się, że mój lekarz idzie na urlop, o czym zapomniał mi wspomnieć ![]() ![]() Summer Twoje odczucia są jak najbardziej normalne. Każda z nas, czy to pierworódka czy nie, wraz z pojawieniem się dziecka przeżywa wiele emocji, znajduje się w nowej sytuacji i jest to po prostu ciężkie. Z dzieckiem robi się masę rzeczy intuicyjnie, ale jednak w wielu kwestiach trzeba się siebie nawzajem nauczyć. I trzeba też nauczyć się odnajdywać w nowej rzeczywistości. Oczywiście wsparcie partnera jest bezcenne, ale co zrobić jak u Was jest taka a nie inną sytuacja.. Nawet wskazane jest żeby odpuścić sprzątanie, pozwolić sobie na relaks, przewartościować sobie pewne sprawy, bo odpoczynek jest ważny, a poza tym przed nami jeszcze wiele trudnych momentów jak kolki, choroby, ząbkowanie itp gdzie naprawdę może nie być czasu na jakiejkolwiek sprzątanie czy gotowanie i lepiej się nauczyć zawczasu odpuszczać żeby potem było łatwiej ![]() A co do marudzenia to mój Mateusz miał wiele takich dni w swoim życiu. Jeśli to są pojedyncze incydenty to raczej nie mają głębszej przyczyny. Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
Jeśli kiedyś jakiś facet złamie kobiecie skrzydła to później zostaje jej latanie na miotle Edytowane przez asiaczek Czas edycji: 2018-07-11 o 13:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1110 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kciuki za wizytę! Cytat:
![]() Tfu, tfu, mogą to być u Prezesa jakieś dolegliwości brzuszkowe czy początki kolki. Zobaczysz w kolejnych dniach. Oby nie ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.