Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-04, 19:02   #931
Kasiulka22
Zakorzenienie

Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008'

Martunia Linianka śliczna... ale ma usteczka słodziaśnie śpi.

Jowiszku Igunia boska jest!!! Jak się cudownie pysia jej zaokrągliła

Wspaniałe córunie macie kobietki

Anisiu to pewnie przez tą pogodę... koszmar, taka duchota. Nie mogę się doczekać, żeby się wreszcie troszkę ochłodziło

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-04, 19:40   #932
rusalka
Zadomowienie

GG do rusalka

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
szczesciara, moj po cycku spi zaledwie 2h w domu i jak cos zdechnie w lesie to zdarza mu sie spac i 3,5 a w wyjatkowych sytuacjach spi az 4h (po spacerze)

dzis piter maruda na 102.. spal od 8 rano do teraz moze jakies 4h, przed chwila pobil rekord snu.. spal az 5 min..

normalnie nie mam do niego siły, sprzedałam go TZ teraz bo zaczynam sie denerwowac, a nie chce by mu sie moj nastroj udzielil...

Anisia ja mam tak od kilku dni jazdy na calego , mała marudna ze hej spi po np 15 min i placz , zdrowa jest bo bylam u lekarza , mam nadzieje ze to minie bo obydwie sie wykonczymy
rusalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-04, 19:50   #933
asiula_n
Rozeznanie

Hej Lasencje

Poczytałam tylko troche bo z czasem krucho...

Cytat:
Napisane przez LeoNa86 Pokaż wiadomość
ja wlasnie sie stresuje z tym karmieniem...karmmie ja tylko cyckiem...przesypia mi po 4 godz takze uznaje ze jest najedzona...ale czy tak naprawde jest?
Moj po cyck potrafi przespac nawet 5-6 godzin w nocy, wiec chyba głodny nie jest, nie wiem szkoda że nie da się zobaczyc ile tego mleka płynie... ale poliki ma coraz okraglejsze wiec chyba przybiera na wadze

Cytat:
Napisane przez marticia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a ja siedziec dalej nie moge na tylku, czy to normalne? minal tydzien, a czuje sie jakby to wczoraj bylo. Kiedy przejdzie mi to ciagnienie szwow?
O matko, nic nie mów o tyłku... wczoraj myslalam, że skonam własciwie to siadac mogłam juz na drugi dzień ale wczoraj dostałam takich boleści, że szok, jakis obrzek czy coś... dopiero po 5 podmywaniach tantum rosa troche ulzyło i dziś znowu siedzę.

A czy ktoras ma tylko rozpuszczalne szwy????? Jak długo beda sie rozpuszczać

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
edit: herbatki kupujcie w marketach, nie aptece. za lakatycyjną w aptece płaciłam ponad 17zł, a w Carefurze niecałe 13
dziś kupowałam laktacyjna hipp w rossmanie za ok 10 zł

Poza tym:

Gratulacje dla Leleth

Elu - trzymaj się, wszystko bedzie dobrze

Wszystkie dzieciaki przesliczne, ale Tymek z tym czyms w buzi to wymiata normalnie Jola - synek cudny

Buziaczki dla wszystkich
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-04, 20:00   #934
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

ja zużyłam jakies 15 saszetek tantum rosy i jakos nie czulam ulgi a przez ten caly czas co mnie dupa bolala jechalam na paracetamolu
LeoNa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-04, 20:23   #935
Sosnowa
Zakorzenienie

Ja miałam rozpuszczalne. Ponoć do 3 tyg. mają się rozpuścić. Mnie jeszcze parę dni później wychodziły fragmenty, ale już chyba ich nie ma (jutro będą 4 tyg.).
Łucja się znarowiła i drze się...
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-04, 20:24   #936
rusalka
Zadomowienie

GG do rusalka

Asiula ja mam tylko rozpuszczalne z zewnatrz juz nic nie ma ale wewnatrz jeszcze mam a 17 minie 2 miesiace
rusalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-04, 20:30   #937
wersta
Zakorzenienie

a wiecie, że jak podaje się sztuczne mleko to nie można podawać wit K? dziś się dowiedziałam. byłyśmy u pediatry, tylko nie tego naszego a u jakiejś wrednej baby. 1szy i ostatni raz. Zofia podtuczyła się 540gram przez ostatnie 2 tyg.
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-04, 20:50   #938
Kasiulka22
Zakorzenienie

A ja jestem ciekawa kiedy mi wyjdą te szwy, na razie w ogóle ich nie widzę, jedynie czuję. Mam jeszcze 2 saszetki tantum rosy to może się wypłuczę jeszcze.

A Ola dziś załapała smoczek sutkowy i też ma teraz kosmiczny wygląd

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-04, 21:08   #939
Judi21_84
Zakorzenienie

hehe wiem że Tymcio wygląda jak kosmita z tym cumlem ale cóż... jemu tylko on pasuje a ze zakrywa mu pół twarzyczki, to inna sprawa
Magdziu Iga ślicznie sie uśmiecha, już nie mogę się doczekać aż Tymcio zapoda takim słodkim uśmieszkeim
Martunia Lilianka ma piękne usta.... sama słodycz

tak, witaminy K się nie daje, bo jest w sztucznym mleku. Mnie się pediatra pytała ile na dzień razy podaję sztuczny pokarm. Jak powiedziałam że może ze trzy butelki to powiedziała że K mam nie dawać. Od środy mam dawać vigantol i to coś na C... nie pamiętam nazwy.

BYliśmy na spacerku ale jesteśmy wykończenii, chyba nie mam kondycji, bo spacer był godzinny a ja padam na dziób. Idę się wyprysznicować i spać Młody wykąpany, najedzony już nyna.

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-04, 21:15   #940
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wersta Pokaż wiadomość
a wiecie, że jak podaje się sztuczne mleko to nie można podawać wit K?
wiecie

Cytat:
Napisane przez Judi21_84 Pokaż wiadomość

BYliśmy na spacerku ale jesteśmy wykończenii, chyba nie mam kondycji, bo spacer był godzinny a ja padam na dziób. Idę się wyprysznicować i spać Młody wykąpany, najedzony już nyna.
u mnie też słabo z kondycją po ciąży, do tego jeszcze mi kręgosłup na miejsce nie wrócił i sama czuję, że nienaturalnie się czasem wypinam, jakbym wciąż brzuch nosiła
u mnie młoda padła 20.30, nastawiłam sobie budzik ok. północy na karmienie, może coś possie
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-04, 21:20   #941
jowisz
Zakorzenienie

w ogóle to w środę idę do gina, jutro miesiąc minie od porodu. moja blizna beznadziejna, zrobiła mi się boląca gulka na 1 cm, dowiem się jakiej maści mogę używać bo pewnie mi to już zostanie z moją skłonnością do blizn
no i jeszcze proktolog w zanadrzu by się pozbyć hemoroidalnej pamiątki po ciąży, bo coś czuję że same się nie wchłoną
Stary 2008-08-04, 21:35   #942
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
A ja jestem ciekawa kiedy mi wyjdą te szwy, na razie w ogóle ich nie widzę, jedynie czuję. Mam jeszcze 2 saszetki tantum rosy to może się wypłuczę jeszcze.

A Ola dziś załapała smoczek sutkowy i też ma teraz kosmiczny wygląd
ja pomimo tego ze nie mam rozpuszczalnych gin mi powiedziala ze same mi ze srodka wypadna...a ja sie zastanawialam jakim cudem
Anisia,jowiszku a wam jak mowili?
A i w szoku bylam ze nie mialam szwow zylkowych tylko sznurkowe

A qy podajecie maluchom jakies leki od poczatku?wit itd...bo ja nic malejnie daje a nikt mnie o niczym nie ponformowal...idziemy do pediatry na nastepna srode to moze cos wiecej sie dowiem...

A ja jestem wsciekla wozek pierwsze mial byc w piatek jak zadzwonilismy mowil ze najpozniej bedzie w poniedzialek a dzisiaj mowi ze napewno bedzie jutro a ja z tego wszystkiego nie bylam jeszcze z mala na zadnym spacerku
ale ze mnie tez dupa ze nie kupilismy tego wozka wczesniej

Ja bylam pewna ze moje kochane hemoroidy mi wyjda po porodzie a tu nie ma ani sladu po nich...schowaly sie i zeby im sie czasem nie chcialo wychodzic

a ja wizyte u gin mam 4 wrzesnia...
Stary 2008-08-04, 21:39   #943
asiula_n
Rozeznanie

Diewczynki, wiem, że glupie pytanie, ale czy wy sie ta tantum rosa podmywacie tylko z zewnatrz czy wewnatrz też?????

Po godzinnym wiszeniu na cycu Rafaello spi
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-04, 21:42   #944
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

a to moja Lilianka po dzisiejszej kąpieli...Pierwszy raz mi nie płakała
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a.jpg (50,5 KB, 43 załadowań)
Stary 2008-08-04, 21:44   #945
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
Diewczynki, wiem, że glupie pytanie, ale czy wy sie ta tantum rosa podmywacie tylko z zewnatrz czy wewnatrz też?????

ja tylko płukałam z zewnątrz...

Anisiu mam pytanie po jakim czasie twoj Piotruś zaczał mieć kolki?
Stary 2008-08-04, 22:45   #946
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
ja tylko płukałam z zewnątrz...

Anisiu mam pytanie po jakim czasie twoj Piotruś zaczał mieć kolki?
Leonko, dokladnie jak Piotrus skonczyl 2,5 tyg

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-04, 22:57   #947
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Anisiu to pewnie przez tą pogodę... koszmar, taka duchota. Nie mogę się doczekać, żeby się wreszcie troszkę ochłodziło
U nas w miare rzesko na slasku, powiedzialabym ze deko chlodnawo, bo wiaterek zimnawy, w zwiazku z tym nie bylam z nim na spacerku dzisiaj (moze przez to postanowil pomarudzic ) w kazdym razie teraz zasnal..

Cytat:
Napisane przez rusalka Pokaż wiadomość
Anisia ja mam tak od kilku dni jazdy na calego , mała marudna ze hej spi po np 15 min i placz , zdrowa jest bo bylam u lekarza , mam nadzieje ze to minie bo obydwie sie wykonczymy
O mamo! Ja myslalam ze to tak dzisiaj tylko wyjatkowo ma, mam nadzieje ze nie bedzie ten stan trwal dluzej bo przyjdzie mi zalozyc na siebie przescieradlo i zaczne sie czolgac w kierunku cmentarza.. inaczej nie dam rady chyba hehe..
Zaczynam sie zastanawiac czy czasem ta raczka go nie napitala, bo szczepionka zrobila mu tam wulkan ktory jest zatkany jeszcze ropa.. albo mam mysli ze jakis pokarm mam ciulaty skoro wisialby na cycu a sie nie najada... cycki mam miekkie caly dzien bo nie nadazaly sie napelniac jak maly ssal, zreszta nie robil tego lapczywie tylko normalnie.. wczoraj mialam wrazenie ze ssie jakby mniej, moze dlatego cycki dostosowaly ilosc pokarmu do sily ssania.. cholibka wie.. Dzis naprawde jestem zmeczona.. odczulam za wszystkie czasy ze mam dziecko.. echhh niech on juz bedzie taki bardziej kumaty.. r
Cytat:
ja pomimo tego ze nie mam rozpuszczalnych gin mi powiedziala ze same mi ze srodka wypadna...a ja sie zastanawialam jakim cudem
Anisia,jowiszku a wam jak mowili?
A i w szoku bylam ze nie mialam szwow zylkowych tylko sznurkowe

A qy podajecie maluchom jakies leki od poczatku?wit itd...bo ja nic malejnie daje a nikt mnie o niczym nie ponformowal...idziemy do pediatry na nastepna srode to moze cos wiecej sie dowiem....
Leonko, ja mam wewnatrz dwa rozpuszczalne, tez sznurkowe. Prawde mowiac to nie wiem jak mialyby wypasc, w kazdym razie jak kukam w otworek to nie widze by wystawaly jakies sznurki wiec sie pewnie juz rozpuscily. Te rozpuszczalne byly koloru brazowego natomiast nierozpuszczalne zielone. Blizna jeszcze mnie deko napitala jak sie tam myje.. ale gulek i baniek nie stwierdzilam.. w kazdym razie do gina na przeglad pojde jak mnie juz przy dotyku bolec nie bedzie..

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-04, 23:02   #948
maladT
Zakorzenienie

moja dzisiaj tez miała dzien ryku... dlatego ledwo zyję

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-05, 07:27   #949
livdragon
Raczkowanie

GG do livdragon

Mam pytanko. Moja mała dość częśto ulewa i zdarza się że w cycach już pusto a pysiek głodny. Jakie mleko dajecie jako uzupełnianie waszego karmienia piersią? Ja próbowałam Nan 1 2 razy do tej pory i po paru godzinach kończy się chlustającymi wymiotami.
A wogóle wszystkie dzidzie piękne i jak szybko rosną - ja na moją się napatrzeć nie mogę
livdragon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-05, 08:39   #950
Mijalea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość

Ja sie podmywalam, ale w srodku tez na wszelki wypadek dwa razy sie umylam

My podajemy od 10 dnia zycia witamine D

Moj maly za to mial dzis w nocy jazdy, malo jadl, krotko spal, a teraz co chwilka chce cyca....heeeelp

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-05, 08:41   #951
jowisz
Zakorzenienie

wstałam przed małą i zdążyłam zjeść, uff. najgorzej jak nie zdążę i konsumuje nad nią.
zaraz ją budzę i karmię bo jadła o 5tej.
poza tym znów dziś nici ze spaceru, tak wieje że życie można stracić już 2gi dzień
Stary 2008-08-05, 09:05   #952
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
Leonko, dokladnie jak Piotrus skonczyl 2,5 tyg
właśnie ja sie obawiam tych kolek
Stary 2008-08-05, 09:42   #953
Mijalea
Zakorzenienie

Dziewczyny, mojemu malemu w ciagu doslownie 1 dnia wypadly wloski z przodu glowki. Myslalam, ze to raczej wypadac moga te z tylu, bo sie wycieraja, a on normalnie wylysial na skroniach
A jak u waszych z wloskami??

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-05, 09:44   #954
Sosnowa
Zakorzenienie

@#*$%&%

Wczoraj do południa chwaliłam się, że mała grzeczna.
Tiaaaaaaaaaaa
Od 18 do 24 miałam armagedon
Na szczęście, tym razem, mąż miał więcej zimnej krwi...

Może kurde przez ten wiatr dzieci jakieś rozdrażnione, bo jeśli tak będzie częściej to ja padnę.. Już się boję co dzisiaj będzie

Kasiulka, tą herbatkę na laktację też mąż wypił..
(efektów jak na razie nie widać )
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-05, 09:52   #955
anka1900
Zakorzenienie

Smile Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008'

hej mamusie i latorosle witajcie o huraganowym wrecz poranku
ostatnio tylko poczytywalam sobie bo maly byl niesamowicie marudny i tylko lulanie i tulenie odchodzilo a wczoraj odstawil taka szopke mezowi ze szok, ponoc sie malo nie zawyl na smierc na parkingu przed marketem, ja oczywiscie wyskoczylam na chwilke po pieluszki, no ale musialam wyprzedaze expresem obczaic bo idziemy na chwile na wesele do malzona siostry, a nie mialam zadnej kreacji bo biust i bioderka teraz rozm.42 no ale malzon teraz wie ze jego syncio to nie anioleczek jakiego widuje w domu przy moim cycu
sluchajcie lasencje chwalilam sie ze maly wyrosl juz z pampek 1 ale to nieaktualne, w 2 to kupka ladowala na pleckach kilka razy wiec chyba pupka naszego Mikiego na razie nie dorosla do 2,
jak sadzicie czy jak przeciekaja tylem to znaczy sa za duze? z 1 nic sie jeszcze bokami nie przedostaje
ciagle mam problem w co malego ubierac zeby sie nie zapocil, nie mam punktu odniesienia czasami spogladam na dzieciaki na ulicy i podazam za wzorami
w upaly to obczailam juz koszuleczke i pampka na wyjscie rezygnujac ze skarpetek i czapki, bo w koncu w gondolce to ma jak za parawane, ale np dzis jak tak wieje ze hej to mam trudnosci w wybraniem stroju dla malucha,
a propos szwow rozpuszczalnych , u mnie juz przeciez m-c po porodzie, a nadal mam tam 2 biale nitki w srodku
a i pytanie kiedy podajecie rumianek, czy koperek? moj maly tylko cyca lubi, wiec nie wiem kiedy flaszke z popitka na upaly, lub na brzuszek mu zalansowac?
czy Wasze malenstwa lubia anyzowy smak wit. D? moj pluje i krzywi sie jak mu zakraplam, teraz chyba zaczne mu rozpuszczac w kropli mleka na lyzeczce malutkiej, a i nie cierpi smaku pomaranczowego Infacolu, bo to ostatnio mu podaje na wzdecia bo jakos mniej prutal i robil kopke, a prezyl sie i zloscil niemilosiernie, nie wiem czy to nie slawetna kolka, ale nie wyl caly czas wiec moze to inne bolesci brzuszka
nastepne pytanko czy dostaje sie zaproszenie z przychodni na szczepienie czy trzeba samemu pilnowac terminu?
i musze sie pochwalic ze Miki w koncu zaczal zauwazac karuzelke, i po porannym jedzeniu mam z 15 minut na doprowadzenie siebie po nocy do porzadku, bo on juz siebie samego zabawia, potem mu sie to oczywiscie nudzi, ale te 15 minut to juz wielka ulga
spedzilismy weekend u tesciow i to byla dla mnie wielka pomoc, bo w koncu kto inny zabawial maluszka a nie tylko moje raczki i cyc, nawet wyskoczylam z malzem na grzybki, i te chwile relaksu byly dla mnie jak doladowanie baterii i musze sie przyznac ze nie jestem mamusia co caly czas wisi na telefonie w obawie czy opieka przebiega prawidlowo, jesli zostawiam malego z babciami to wiem ze bedzie ok, w koncu zawsze jest wtedy najedzony wiec jak marudzi to taki jego kaprys i tyle
na razie nic do kroniki foto nie zamieszcze bo musze znalezc aparat , malzon gdzies zachomikowal
gratuluje sierpniowkom i zycze zdrowka i pociechy ze skarbeczkow kochanych
a sie rozpisalam ale korzystam teraz z okazji ze maly usnal mi na kolankach po cycowym uspokojeniu
Stary 2008-08-05, 11:33   #956
taka sobie
Zakorzenienie

odpowiedzcie mi mamy karmiące tylko cyckiem czy dajecie jeszcze jkies inne płyny !!!!!! plissss

ja podaje od 14 dnia wit K i od 21 wit D i cebion

Wiki tez czasem jak walnie kupę to jej na plecy wychodzi a nosi jedynki, to chyba zalezy jak jest ułożona

dzis strasznie wieje a chciałam wyjsc na dłłłłłuuuuuuuugi spacer ;(

skakanka od 01.03....
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-05, 12:15   #957
jowisz
Zakorzenienie

ależ wnerwia mnie ten wiatr, jestem uziemiona

doszły smoki nuka i nuby, niestety mam antysmoczkowe dziecko

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-05, 12:23   #958
taka sobie
Zakorzenienie

wlasnie probowalam sie umowic na usg bioderek i wiecie jakie są problemy juz nie wiem gdzie szukac , wszedzie mnie odsyłają ,
Rusalko i Anisia, mieszkacie niedaleko mnie, gdzie robicie?

skakanka od 01.03....
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-05, 12:30   #959
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka sobie Pokaż wiadomość
wlasnie probowalam sie umowic na usg bioderek i wiecie jakie są problemy juz nie wiem gdzie szukac , wszedzie mnie odsyłają ,
Rusalko i Anisia, mieszkacie niedaleko mnie, gdzie robicie?
my za to mamy termin na 15 września myślę czy nie iść wcześniej prywatnie.
Stary 2008-08-05, 12:33   #960
marticia
Zakorzenienie

Moj biedaczek spac dzis nie moze..w pokoju 33°, poci sie strasznie i dopiero po 3 h zdolalam go uspac w wozku.
odjelismy decyzje o wyjezdzie do domku nad morzem. Tam teraz wyjechali tesciowie, w miescie wytrzymac sie nie da, smog, kurz halasy zewszad, maly sie denerwuje, a ja nawet na spacer wyjsc nie moge. A tam to bedziemy cale dnie na dworze, pochodzimy po lasku i pooddychamy swiezym powietrzem. Obawiam sie tylko, jak on zniesie 3 - godzinna podroz i zmiane miesjca. Czy ktoras juz podrozowala ze swoimi baby? czy 9-dniowy maluch nie jest na to za maly?

Kupilismy nawet lozeczko turystyczne, bo w wozku to on spac za bardzo nei umie i trzeba go pilnowac. Tak sie obkreca, ze wczoraj dwa razy by mi sie udusil, bo juz nosem dotykam do boku i oddychac nie mogl.

Dziewczynki, ja karmie piersia i podaje malemu witamine K. Do pediatry zapiszemy maleg jak wrocimy z wakacji..poki co nawet pediatrzy sa na wakacjach, wiec i tak tutaj niczego bysmy nie zaatwili.

Anisia, wspolczuje z tymi kolkami. Ciekawe czy mnie tez to czeka.
Wczoraj moj TZ pokazal mi, ze malego mozna uspac inaczej niz przy cycu (szkoda, ze wczesniej na to nie wpadlam). Utulil go w ramionach, a on poznije przespal bite 4 h.

Leonko, moj TZ podziwial wasnie Twoja Lilianke, pytal sie, czy oboje rodzice sa Polakami.
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości