|
|
#2731 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III
Jejku mi samej łzy w oczach staneły, jak przeczytałam ten opis, jak ja bym chciała już sama mieć ten dzień
|
#2732 |
|
Zadomowienie
|
Selka jeszcze raz gratulacje, przepięknie wyglądaliście a opis całej uroczystości wzruszający
|
|
#2733 |
|
Rozeznanie
|
Selka, nie moge nie dodac wlasnych przyslowiowych trzech groszy- wygladalas olsniewajaco wrecz. A czytajac relacje az dreszczyk mnie przechodzi...
Poniewaz nie mialam okazji wczesniej, gratuluje teraz. I samych slonecznych dni na tej Nowej drodze....
|
|
#2734 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny pomóżcie.
Gdzie w Lublinie mozna kupic ozdoby do przybrania samochodu, balony, kotyliony, ozdoby do przystrojenia sali. Wiem tylko o Salon Balon. Jest coś jeszcze?? |
|
|
|
#2735 |
|
Zakorzenienie
|
Jest jeszcze salon przy ul. Głębokiej ale tam, moim zdaniem, jest o wiele mniej rzeczy niż w Salon Balon. Zostaje również internet- np. allegro
|
|
|
|
#2736 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie bywalczynie forum
![]() To moje pierwsze kroki na forum i żałuję trochę że wsześniej tu nie zawitałam na dłużej. Od razu bardzo was proszę o pomoc. Mój ślub odbędzie się 29.08.2009 właśnie w Lublinie ale że aktualnie mieszkam poza granicami kraju i wrócimy z moim narzeczonym tuż przed tą datą wszystkie podstawowe rzeczy załatwiałam w wielkim pośpiechu....no i teraz zaczynam się bac bo wybrałam zespół Gwinea (głównie ze względu na Ave Maria które wymarzyłam sobie już jakiś czas temu) Jednak z tego co wyczytałam na forum to opinie na ich temat są raczej mało przychylne. Czy może któraś z was była na udanym weselu z ich udziałem? Bardzo proszę o odpowiedź bo wydaje mi się że zespół to jedna z najważniejszych, pamiętanych przez gości cech wesela i stresuję samą myślą o tym że zespół położy mi całą imprezę Po drugie czy któraś z was organizowała swoje wesele w Orient Express na starym mieście? Urzekł mnie wyjątkowy charakter ich sal weselnych ale teraz zaczynam się martwic czy może nie jest tam jednak za ciasno - wesele wprawdzie nie będzie duże ale chciałabym usłyszec jakieś relacje z pierwszej ręki jeśli to możliwe Z góry wielkie dzięki za odpowiedzi |
|
|
|
#2737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2738 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2739 |
|
Raczkowanie
|
mi po przeczytaniu też się łezka w oku zakręciła, ja nie wiem na swoim ślubie to będę chyba strasznie wyć, aż się tego boję że nie będę mogła nic wypowiedzieć
|
#2740 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2741 |
|
Rozeznanie
|
Egwene6 witaj na forum
![]() Selka wyglądałaś pięknie, bardzo ładna z ciebie dziewczyna i przepiękna PM. Podczas czytania twojej relacji ze ślubu stanęły mi łzy w oczach. |
|
|
|
#2742 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z ciekawości odszukałam stronkę waszej restauracji weselnej, robi wrażenie ![]() Jest przepiękna, znakomita lokalizacja na Starówce, nawet nie wiedziałam o istnieniu tego lokalu w Lublinie
|
|
#2743 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Pozdrawiam i wierzę że będzie wszystko bardzo OK! |
|
|
|
|
#2744 | |
|
Raczkowanie
|
SELKA no gdzież tak baby do placzu doprowadzać
ale trzeba przyznac ze masz dar opowiadania I samych radosci Wam zycze i samych pieknych chwil ![]() Cytat:
Dziewczyny nie marwtcie sie każdy zespół po 2 godzinach jest dobry na weselu i każdy zespół chyba ma tak ze przed samym weselem ustala się szczegóły wiec mozna powiedziec to czego się obawia i będzie dobrze. Spijcie dobrze spokojnie i nie zloscie się bo to urodzie szkodzi
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-08-08 o 12:30 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
#2745 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
piękny opis naprawdę. Duzoooo miłości Kochani
|
|
#2746 | |
|
Rozeznanie
|
Przede wszystkim to dziękuję wam ogromnie za wszystkie ciepłe słowa otuchy
I tak przy okazji, Selka - twoja relacja ze ślubu jest niezwykle wzruszająca - gratulacje !!! ![]() Cytat:
Nie zdawałam sobie nawet sprawy z tego że ich ceny są raczej z gónej półki, bo ze wstydem przyznam się że nie zadałam sobie trudu obdzwonienia konkurencji - wyszłam z założenia że to mój dzień i nie cena jest najważniejsza tylko to żeby wszystko było tak jak sobie wymarzyłam nawet jeśli uszczupli to moje oszczędności W każdym razie becias1234, będę trzymała kciuki przez cały czas żeby wszystko poszło tak jak Ty sobie wymarzyłaś ( i wcale nie tylko że sama jestem tym żywotnie zainteresowana ) i będę czekac na relację z zapartym tchem.
|
|
|
|
|
#2747 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja bylam na weselu gdzie gral zepol Gwinea i szczerze- bylo srednio ale jak pomyslicie wczesniej i omowicie z zespolem takie sprawy jak: -zaznaczcie zeby nie robili takich idiotyczych przerw w czasie jak goscie tancza i rozkrecaja sie a piosenka sie konczy to oni nagle wtedy dopiero kartkuja repertuar i zastanawiaja sie co by zagrac--- efekt taki ze ludzie stoja jak idioci i patrza sie na zespol a cisza na sali ![]() - Ave Maria w kosciele owszem bylo-ale zeby to byla jakas powalajaca wersja to niestety nie moge potwierdzic... - nie bardzo im wyszlo tzw biesiadowanie: bo raz ze nie mieli mikrofonu i to co oni spiewali nijak mialo sie do tego co spiewali goscie-dlatego albo z tego lepiej zrezygnowac albo niech spiewaja do mikrofonu to moja opinia i TZ z wesela jego brata...co d oczepin to wyszlo zabawnie i w porzadku, na plycie tez nie jest zle bo jakiegos wycia i falszowania nie ma a na szczescie mozna zrobic tak zeby nie bylo widac tych "Stojacych przerw w muzyce" aaa i saksofonista rzeczywiscie gral niezle
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
|
|
|
|
#2748 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do lokalu to też o nim nie wiedziałam - dopiero mój brat, który jest tam stałym bywalcem dał mi cynk Z tego co usłyszałam na miejscu to jest to relatywnie nowe miejsce - zaczynali od baru i restauracji na dole a niedawno uruchomili połączone ze sobą salki weselne/bankietowe na pierwszym piętrze. Weszłam do środka i z miejsca się zakochałam w wysokich sufitach, kominku i starych freskach na ścianach które zachowały się pod tynkiem. Zdecydowałam się praktycznie od razu - konsultacja z moim narzeczonym którego akurat nie było wtedy ze mną była tak naprawdę tylko formalnością. Bardzo chciałam znaleźc oryginalną salę ze świetną atmosferą - i akurat Orient pasuje do tej definicji, przynajmniej dla mnie bo uwielbiam stare budynki które mają za sobą długą przeszłośc i historię. Właśnie dlatego nie podobał się nam nowoczesny kościół w mojej parafii i wybraliśmy dominikanów. No i dobrze się złożyło bo chyba nie byłoby możliwe znalezienie kościoła i sali na wesele które byłyby położone bliżej od siebie - dwie minuty spacerkiem więc odpada problem z transportem Tylko że zaczęłam się trochę martwic czy nie będzie tam troszkę za ciasno - ale chyba już taka moja natura więc i tak nie uniknę martwienia o każdy szczegół i zostania bardzo zestresowaną panną młodą
|
|
#2749 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Często w stresie mi się tak robi i nie mogę nad tym zapanować.Już przeprowadziłam rozmowę z TZem,że ma mnie nie rozśmieszać i nie prowokować do śmiechu W sumie wolałabym beczem,niż dusić się od powstrzymywanego rechotu...
|
|
|
|
|
#2750 |
|
Zakorzenienie
|
…cd 2…
Dzięki kochane za wszystkie miłe słowa. Wracając jeszcze do ślubu, to mieliśmy kupę śmiechu ze starszych Po przyjęciu komunii klęczymy pogrążeni w modlitwie, obok świadkowie; ja już skończyłam ale nadal klęczę, bo starsi czekają… Odmówiłam już praktycznie wszystkie znane mi na pamięć modlitwy a oni wciąż klęczą… Myślę sobie, że może oni jakieś specjalne modlitwy w naszej intencji odmawiają, więc pomodliłam się i za nich. Mijają kolejne minuty a oni nadal w tym samym miejscu. Patrzymy na siebie z TŻ i postanawiamy jednak usiąść. A świadkowie wciąż klęczą i mrugają do siebie W końcu kościelny gestem kazał im wrócić na miejsce…Okazało się, że ksiądz podczas komunii obiecał im jeszcze wino, więc cierpliwe czekali. Jeśli Was jeszcze nie zanudziłam, to cdn... P.S.Wklejam fotkę z moją kochaną Selką, i już wiadomo skąd mój nick
|
|
|
|
#2751 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a jeśli można wiedzieć, to jakiego kamerzystę i fotografa wybraliście? My wczoraj zdecydowaliśmy się na kamerzystę i w sobotę podpisujemy umowę
|
|
#2752 | |
|
Rozeznanie
|
Mam jeszcze jedną prośbę dziewczyny - wykorzystam wasz osąd do maksimum
Co myślicie o tej sukience? Ja, po przejrzeniu chyba z setki katalogów, uważam ją za moją faworytkę, mojemu TŻ też się podoba - wprawdzie jemu podoba się większośc sukienek które mu pokazałam do tej pory ale twierdzi że ta jest najlepsza. Z kolei mojej mamie nie podoba się w ogóle więc będę wdzięczna za wszelkie szczere komentarze ![]() Cytat:
Artur Zomer - nie wiedziałam że jest tak popularny wśród przyszłych mężatek po prostu zachwyciły mnie jego zdjęcia. Chociaż był moim drugim wyborem - Monika Wasylewska nie miała już mojego terminu bo ktoś uprzedził mnie dosłownie o 1 dzień - to teraz jestem bardzo zadowolona z wyboru i nie mogę się doczekac naszej "sesji"Kamerzysta - wybrałam w końcu Clip-art, chociaż zastanawiałam się bardzo poważnie nad Staszkiem Pliszką i jego Thorg studio. Wahałam się dosłownie do ostatniej chwili i przeważył tak naprawdę jeden szczegół i według mojej skromnej opinii to są jedni z najlepszych kamerzystów w Lublinie. A kogo wy wybraliście?
29.08.2009 - 12.09.2011 Emma i Gabriel już z nami Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-08-08 o 12:31 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
#2753 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2754 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jeśli mogę wiedzieć, jaki szczegół to był?
|
|
#2755 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Suknia jest z kolekcji Novia D'Art ale mi też się wydaje że mają podobny styl do Maggie Sottero
|
|
#2756 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a czy ten Pan to odpowiada na maile lub gg? Bo ja juz mu wyslalam maila i wiadomosc na gg, ale do tej pory nie otrzymałam odpowiedzi...musze chyba dzwonic.Asiu, widzieliscie jakies filmiki, czy dopiero w sobote je zobaczycie?
|
|
|
#2757 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo mi się spodobał pokazany mi przez pana Serafina montaż przysięgi - w którym każde zdanie jest powtarzane przez oboje młodych na przemian a na koniec efekt wspólnego wypowiedzenia ostatniej kwestii - opis brzmi znacznie gorzej niż sam montaż, ale lepiej nie jestem w stanie tego wyjaśnić W każdym razie - na mnie zrobiło to bardzo dobre wrażenie i stało się przysłowiowym języczkiem u wagi - bo oprócz tego według mnie zarówno pan Pliszka jak i pan Serafin to prawdziwi profesjonaliści i pewnie najchętniej zdecydowałabym się na obu ale to już by chyba była lekka przesada Widzę że obie mamy bardzo podobne gusta jeśli chodzi o fotografów i kamerzystów A w którym kościele Wy będziecie przysięgać?
|
|
#2758 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A też myslalam ze moze sie porycze, Ale jak moj mąz sie do mnie zaczął usmiechac to i mi sie tak ciepło i wesoło zrobiło wiec nie martw się
|
|
#2759 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
SELKA sprawozdanie super ![]() czekam na wiecej
|
|
|
|
|
#2760 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny wielkie dzięki za pomoc, macie wielkie serducha.
Mam jeszcze jeden problem, możecie polecić mi kwiaciarnię?? Najlepiej Świdnik ale jeżeli macie coś pewnego może być Lublin. Żależy mi bardzo na świeżości kwiatow, sesję zdjęciową mam we wtorek i btlabym naprawdę szczęśliwa gdyby bukiet wytrzymał do tego dnia. Czy komuś wytrzymał tak długo bukiet w miarę dobrym stanie?? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:41.

Wcześniej mieliśmy zamiar mówić przysięgę z pamięci ale za namową księdza zrezygnowaliśmy z tego pomysłu. I całe szczęście, bo stres i podniosłość chwili ściska gardło i wyżera pamięć. Mówiliśmy tylko do siebie, patrząc sobie głęboko w oczy, w tym momencie miałam wrażenie, że jesteśmy w kościele sami, inni ludzie jakby nie istnieli…Przy wkładaniu obrączki nie mogłam wymówić imienia TŻ, łzy w oczach, wzruszenie i ściśnięte gardło. Tomek puścił mi oczko i szepnął- Niunia kocham Cię.. i jakoś wykrztusiłam Tomaszu przyjmij tę obrączkę…

za 4 dni 
ale trzeba przyznac ze masz dar opowiadania 
05.07.2008 
SELKA sprawozdanie super