|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1051 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść - część III
Cytat:
![]() ![]()
zapuszczam włosy: jest 48 -> 52 cm -> 54 cm -> 58 cm ![]() będzie 65-70 ![]() ![]() ![]() odchudzam się! cel I - 64kg (do lutego) cel II - 62 kg (do kwietnia) cel III - 60 kg (do lipca) cel IV - 58 kg (do września) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1052 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziś się zważyłam i prawie 42,5 kg / 155-156 cm . Agness to dobrze, że się dowiedzieli bo wiesz, że wsparcie najbliższych też pomaga i jest bardzo ważne . : ) i, oj biadku zatrułaś się ![]() ![]()
![]() |
#1053 |
Wtajemniczenie
|
star o jacie, ale Ci zazdroszcze ciala :O przeslicznie wygladasz, szczupla i opalona...
![]()
#1054 |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Dziś po trochu u mnie lepiej,przynajmniej na razie. Nie żałowałam sobie na śniadanie czegoś słodkiego w postaci sernika i małego lukrowanego pączka +mocna kawa ^^ Niebawem wpadnie gofer z polewą ;p Wczasy są więc po kiego bawić się w racjonalne odżywianie ..Ponadto tą kiepską pogodę wypada sobie czymś wynagrodzić ![]() Co do zmian w sylwetce wciąż się łudzę,że w tych cholernych udach zatrzymuje się woda, wiadomo dużo słodyczy,nadmiar alkoholu swego czasu (zwyczajnie chciałam w knajpie spóbować czegoś innego,mocniejszego niż szklanka Redds'a ,stricte kolorowych owocowych drinków, plus doznać uczucia bycia na rauszu też po raz pierwszy.) Dodatkowo zmiany ciśnienia atmosferycznego, z wyżu do niżu obecnie chyba mogą powodować obrzęki ![]() Jeśli rzeczywiście tam utyłam,nie dość ,że mam kijowy metabolizm to tylko pod postacią tłuszczu, cóż taniec i spaceru mięśni nie wyrabiają o_O co mnie z lekka wkur..ia . Fakt może wyglądam b.kobieco ( ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1055 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, dziękuję za komplementy, wierzę, że to nie przez grzeczność, więc powstaje pytanie- dlaczego ja tego w sobie nie dostrzegam?
![]() EwelkaaS- ale dlaczego jesz tyle, chcesz schudnąć?! z bmi równym 17? :O schism_ - pączek, ciasto- w porządku, ale te mnóstwo % mi się u Ciebie wcale a wcale nie podoba i martwię się, że to Cię wciągnie.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1056 |
Wtajemniczenie
|
Gwiazdko to trudne, ale edkowe tak mają. A dlaczego ja np. nie dostrzegam tego, że jestem b.szczupła jak mi to mówią tylko ciągle zaprzeczam i mówię, że wcale nie jestem chuda, choć mówią do mnie 'Szczypiorek' i w oczy, żem chuda ? a optymistyczniejsza wersja mego bmi to 18 . ; ] Czemu tyle jem ? Hm, bo się zwyczajnie boję. Metabolizm mam w porządku jeszcze, no alee ..
Shism- kurczę, z ciebie taka chudzinka i przejmujesz się tymi 3 cm w udach ? Kochanie, jedz na zdrówko i nic się nie przejmuj, skoro ci mówią, że lepiej wyglądasz tak, to napewno musi tak być ![]()
#1057 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1058 |
Zadomowienie
|
Hmm wypiłam wtenczs Bacardi Breezera z małą wkłądką,drink Copacabana i 2 kielonki Kamikaze, na pełny żołądek ,
Zwyczajnie spróbowałam ich dla posmaku,poza tym są wakacje itd, nie żeby utopić smutki. Przez resztę żywota byłam/jestem abstynentką wręcz,smak alko mnie drażni chyba ,że czasem (Iszą odrobinkę półwytrawnego wina wypiłam mając prawie 17lat, wiadomo zazkazy,nakazy mamusi, lęk przed opieprzem ) w rozsądnej ilości,odpowiednio przyrządzonego i dobrej jakości. A już w ogóle irytuje perspektywa ,aby zachlewać się piwskiem/wódą na imprezach tak jak 3/4 znajomych z LO teraz pewnie tych ze studiów :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1059 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I podjęłam decyzję, że będę jadła wtedy, kiedy jestem głodna. Być może będę tak jeść mniej lub więcej, ale moje koleżanki tak jedzą, a ja też chcę być normalna .. bo kiedyś sama tak jadłam.
![]() |
#1060 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja Wam powiem jedno: docencie to, jak wygladacie. Jestescie szczuple, na granicy niedowagi, a czesto nawet z niedowaga i uwazacie, ze brzydko wygladacie i jestescie grube. Mowie Wam z autopsji. Ja wazylam 48 kg na 165 cm i uwazalam sie za gruba. Dopiero teraz po roku jak przytylam te cholerne 5 kg i waze 53 kg doceniam to, ze naprawde bylam szczupla. Wiem, ze z ed ciezko jest w to uwierzyc, ale popatrzcie na siebie z dystansu i z perspektywy innych osob tak, jak one widza Was.
#1061 |
Zakorzenienie
|
Schism - alko odwadnia, więc te obrzęki to jedynie z tego słodkiego i upałów
![]() Plameczko - przecież ty stale jesteś szczupła...
#1062 |
BAN stały
|
Plameczko jak wazysz 53kg na Twoj wzrost to wciaz jestes b.szczupła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1063 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
A ja już widziałam Twoje fotki ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1064 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Toffiee- dziękuję, skarbie, naprawdę mi miło, ale ja tego w sobie nie widzę i dopóki ja nie zobaczę, nie będzie dobrze. nikt za mnie nie pokocha mnie takiej, jaką jestem. dam radę, zrobię to. w gruncie rzeczy to smutne, że pod maską tej wesołej, radosnej, towarzyskiej dziewczyny kryje się taka straszna historia i że ta pozornie 'fajna laska' nie potrafi sobie poradzić sama ze sobą i swoją psychiką.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1065 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobrze ze się dowiedzieli-tak miało byc widocznie i fajnego masz tego TZ ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1066 | |||||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja nigdy jeszcze nie byłam na żadnym festiwalu, ciągle gdzieś wyjeżdżałam akurat gdy były. ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie ma się co martwić, mam nadzieję, że lepiej się poczujesz jednakowoż. ![]() Cytat:
![]() Ja tak zaaferowana ciągle jestem, że zapomniałam zadzwonić do tej lekarki. ;p No ale jutro też jest dzień, może w ciągu doby nie sprzątną mi sprzed nosa wszystkich wrześniowych wizyt. W pracy dziś dla odmiany wszystko wykonane prawidłowo. ![]() Teraz sobie pogadam z mamą przez Skype i może na spacerek wyruszę, tak jest ładnie! ![]()
![]() |
#1067 |
Zakorzenienie
|
Czesc Dziewczyny
![]() podczas wyjazdu schudłam 4kg moze wiecej,teraz boje sie wejsc na wage bo wiem ze i tak duzo kg zobacze,robiłam swiadomie cięcia kcal, głodówki, wchodze w duzo mniejsze ciuchy, jem b.malo , jestem zrezygnowana , apatyczna i nic mi sie nie chce oprócz ćwiczen cwiczen cwiczen. Myslalam ze bede sie sobie podobac w tu jedno wielkie gów.no. Myślalam ze mam tamten rozdział został zamknięty ale to nieprawda jak sie okazuje, trace nadzieje ze kiedys bedzie ok. w tym miesiacu koncze 18 lat, a jakam stara takam dalej glupia.Dalej niszcze samą siebie, chyba nawet robie to swiadomie. Od pazdziernika zaczynam studia w krk wiec znowu zaczne chodzic do mojej pani psycholog. Chaotyczna ta moja wypowiedz,przepraszam;(
#1068 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1069 |
Wtajemniczenie
|
Monochrome - bo jestem strasznie szczęśliwa, dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1070 |
Wtajemniczenie
|
cos mi dzis wizaz nie dzialal dlugo...
Monochrome dzieki za tytul ksiazki ![]() ![]() a ostatnio to lubie czytac Twoje posty ![]() ![]() Annie ja tez widzialam zdjecia na nk ![]() ![]() Orzeszku widzialam kiedys Twoje zdjecia, gdzies tu na wizazu, bardzo ladna dziewczyna z Ciebie ![]() Plameczko jak wazylam 54-55 kg to tez uwazalam, ze mam gruby brzuch itp, choc wszyscy mi mowili, ze wygladam jak wieszak i kazali mi przytyc. to jaka bylam chud, docenilam po przytyciu 12 kg ![]() ![]()
zapuszczam włosy: jest 48 -> 52 cm -> 54 cm -> 58 cm ![]() będzie 65-70 ![]() ![]() ![]() odchudzam się! cel I - 64kg (do lutego) cel II - 62 kg (do kwietnia) cel III - 60 kg (do lipca) cel IV - 58 kg (do września) |
![]() ![]() |
![]() |
#1071 |
Raczkowanie
|
Hejka
![]() ![]() ![]()
#1072 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tak dużo schudłaś, a wcześniej wyglądałaś ślicznie, taka sexy figura, pamiętam fotki z plotkowego. Dlaczego się tak męczysz? ![]() 18 lat, najwspanialszy wiek, tyle świetnych chwil przed Tobą, zaczynasz studia (kolejna osoba w Krakowie! ^^ co będziesz studiować?), wyjdziesz z tego gorszego okresu i będzie extra. ![]() Super! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dobranoc, miłe Panie. ![]() Jutro wyprawa do Green Waya z kolegą, ciekawe czy tym razem się uda i będzie otwarte. :P
![]() |
#1073 |
Wtajemniczenie
|
Orzeszku ja tez sie mialam spytac, co bedziesz Kochanie studiowac
![]() Kasik30 dobrze, ze sie nie dalas wstretnej wadze ![]() Monochrome ale fajowy sen ^^ hihi jak kolejny taki bedzie, to koniecznie napisz ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1074 |
Zakorzenienie
|
pedagogika na AP zamierzam studiować
![]() Własnie wrociłam ze spacerku..i ciągle myśli ze troche spaliłam;(
#1075 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1076 |
BAN stały
|
Orzeszek01 nie rob sobie tego..wyjdz z tego poki jeszcze mozesz.. bo potem juz nie ma odwrotu..nie rujnuj sobie wygladu i zdrowia uwierz mi nie warto..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1077 |
Zakorzenienie
|
ok, poczytalam sobie ten watek i musze napisac kilka rzeczy.....
zaczne od tego, iz od jakis 6 lat dieta towarzyszy mi permanentnie, obecnie dbam o zdrowe zywienie, ale wczesniej nie obce byly mi glodowki, diety 600 kcal, schudlam w sumie ponad 15 kilo, nigdy nie bylam jakos przerazajaco chuda, przy wzroscie 174 cm, wazylam kolo 52 kilo i mysle, ze z ta waga wygladalam calkiem ok, obecnie nie chcialabym wazyc mniej, niz 52 kg, ale wczesniej dazylam do 50 kg i wiem, ze jest to bledne kolo, wyznaczanie coraz to nizszej granicy wagi, wazenie sie codziennie po tysiac razy, dołki gdy sie cos zjadlo, spalanie zywnosci...jednak tak jak pisalam, nie bylo ze mna zle, nigdy nie doprowadzilabym siebie do wymiotowania,do placzu, ja mialam inna metode, jak zjadlam za duzo, lub cos slodkiego, to siadalam na rowerek (stojacy) i jezdzilam dopoty, dopoki nie spalilam odpowiedniej ilosci kalorii.....jak zamieszkalam z TZ 2 lata temu, sporo rzeczy sie zmienilo......przestalam zwracac, az taka uwage na to ile kalorii jem, oczywiscie nadal w mojej glowie jest mysl odchudzania, ale dlatego, iz przytylam 4 kg i chce je zrzucic, nie wiecej i w zdrowy sposob, zadne glodowki i diety niskokaloryczne,szkoda mi moich wlosow i cery oraz przede wszystkim psychyki i myslenia, zamartwiania sie caly dzien ile moge, a ile nie moge zjesc...... czytam niektore wypowiedzi i nie moge uwierzyc, ze mozna doprowadzic do takiego myslenia....niektore z Was w tym watku owszem wspieraja sie w tej chorobie, ale w negatywnym znaczeniu tego slowa, popychacie sie nawzajem, uzalacie sie nad soba, ale nie o to chodzi......mysle, ze ten watek wcale nie idzie w dobrym kierunku, zamiast sie skupiac na tym co zlego dzieje sie z Wasza psychika, klepac sie po plecach, mowiac : nie martw sie bedzie dobrze........powinniscie pomyslec o zyciu, o tym co jest obok Was, co Was omija.....zycie jest za krotkie by martwic sie o wage......zdacie sobie sprawe z tego, gdy nadejdzie jakas choroba (odpukac), gdy stanie sie cos, co naprawde bedzie mialo znaczenie i nie bedzie zalezne od Was, wtedy zrozumiecie, iz nie warto spedzac dnia na mysleniu o jedzeniu........zycie jest jedno i trza z niego korzystac na maxa, a nie na swoje zyczenie zabijac w sobie radosc, po co? po to by wejsc w rozmiar 32?po to by byc sexi? kosci i obwisajace sutki nie sa sexi......ktos tu ciagle pisze, ze ma za duze uda......przeciez to symbol kobiecosci..... zastanawiam sie, dlaczego ktos chce wygladac okropnie na swoje zyczenie, jak wieszak..... wlasnie zjadlam sobie Wase, pomyslalam: jem za pozno (mimo, ze pojde spac o 5).....i przypomnialam sobie, jak dzis zrobilam pakunek z zywnoscia i dalam bezdomnemu, ktory stoi czesto przy smietniku osiedlowym.....pomyslcie sobie, ile osob gloduje, ile osob nie ma domu i nie ma co jesc, dzieci, starsi.....i docencie to jakie macie szczescie, ze Wasze lodowki nie sa puste, a nie martwic sie o to, czy widac kosci na biodrach, czy pojawia sie faldka tluszczu jak sie siada, itp itp
Muzycznie www.facebook.com/AtelierNoire www.instagram.com/kasia_noire ![]() Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1211006 Ciuszki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post81087906 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1078 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przechodziłam przez to już raz, wiem czym to sie konczy... ale to jest silniejsze ode mnie, ograniczanie posiłków do minimum ilosciowo i kcal... staram sie naprawde ale ![]()
![]() |
#1079 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#1080 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() Tarantulku- ![]() monochrome- bardzo się cieszę, że u Ciebie dobrze i nawet pogoda dopisuje, no no! a gdzie jest Twoja mama, jeśli mogę spytać? za granicą? haha, tym swoim snem mnie rozbroiłaś. ^^ a co do koncertu i spotkania z kolegą, baw się dobrze nasza Mrs Optimistic. ![]() orzeszku- my chyba się nie znamy. ![]() ![]() Annie- obyś dalej była szczęśliwa i potrafiła doceniać to, co masz.. ![]() kasik- jestem z Ciebie dumna, że się nie dałaś wadze ; ) ja za to dzisiaj to zrobię. i jeśli będzie znowu mniej, poważnie pomyślę o podtuczeniu. Chloestic- nie wiem co myślą o tym inne dziewczyny, ale wypowiem się w swoim imieniu- według mnie wątek jest bardzo przydatny, poznałam tu mnóstwo osób, które mnie rozumieją i wiedzą, jakie to straszne, gdy jedzenie rządzi Tobą, a nie na odwrót. otrzymałam wsparcie.. dziewczęta uświadomiły mi, że jestem wartościową osobą. jestem na dobrej drodze do pokochania siebie. w realu nie rozmawiam z nikim na temat swojej choroby, to jedyne miejsce, gdzie mogę się wygadać, zapytać w razie jakichś wątpliwości. 'popychacie się nawzajem'- co miałaś na myśli, pisząc te słowa? owszem, użalamy się nad sobą, nie przeczę [fakt, nie wszystkie, ale jeśli chodzi o mnie, to prawda], ale to są nasze prawdziwe myśli i uczucia, wyrzucamy to z siebie, pozbywamy się stopniowo tych obsesji. i uważam, że nic mnie nie omija, zaczęłam od niedawna żyć jak dawniej, pełnią życia, jestem szczęśliwa, jedyne, co zostało mi z ED to ta irytująca intensywność myślenia o jedzeniu i nieakceptacja siebie- ale dzięki temu wątkowi, wychodzę powoli z tego i widzę poprawę. myślę, że Twoja krytyka jest tu niepotrzebna, bo jeśli chodzi o mnie, ten wątek przynosi mi ukojenie i poczucie, że nie jestem sama ze swoją chorobą. ![]() miłego dnia, Dziewczynki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.