|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2019
ogórki włożone
co do nadmiaru czasu lub jego braku - może mi też się czasem nudzi, bo jednak siedzę już dawno na L4, więc pomimo gotowania i sprzątania czasu wolnego mam jednak sporo
|
|
|
|
#2042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() już mnie upa od tego boli. I albo poczytam, albo oglądam tv, albo coś w telefonie lub kompie porobie. Ostatnio nawet z nudów zdjęcia pozbierałam i na insta wrzucam ![]() ![]() jakieś widoki z podróży, takie które uważam że są spoko ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2043 |
|
Rozeznanie
|
Ja z kolei wciąż mam coś do roboty i rzadko się wyrabiam. W dzień w zasadzie nie siadam.
![]()
|
#2044 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja identycznie ;P Weszłam dzis w 15 tydzień i powiem Wam, ze czuję sie jak na poczatku samym; ciagle wymioty, mdłości, 0 energii, 0 apetytu, migrena. Wstałam zmęczona bo w nocy kilka razy wymiotowałam ;(
|
|
#2045 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2046 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
więcej energii niż w 1 trym, w sumie to jak przed ciąża, no i najważniejsze że nie ma już mdłości i wróciła ochota na zdrowe jedzenie-w końcu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2047 |
|
Zadomowienie
|
U mnie poprawa jest pod tym względem, że minęły mdłości
a wcześniej męczyły mnien nawet przez całe dnie.Niestety z energią (a raczej jej brakiem) bez zmian Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2048 |
|
City of Bones
|
Hej
![]() Jakie plany na niedzielę macie? Co do poprawy to energii jak nie było tak nie ma. Jedynie mniej mdłości z tym, że dalej wszystko mi śmierdzi - nawet farba choć malowanie w domu było 2 miesiące temu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2049 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w słoneczną niedzielę
energii jak nie było tak nie ma, co do samopoczucia to niby nie wymiotuje ale jak tylko coś zjem to jest mi niedobrze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2050 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jak u Was że tak powiem... kwestie psychiczne? Bo ja od tygodnia mam baby brain, totalnie mnie odmóżdżyło, jakaś niekumata się zrobiłam, słabo kojarzę, zapominam o różnych rzeczach itp. Apogeum było w kuchni parę dni temu, jak blachę z piekarnika złapałam gołą ręką także mąż musi mnie pilnować bo to może się źle skończyć dla mnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2051 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam więcej energii ale póki nie dostanę zielonego światła od gin nie spożytkuje jej.
Mdłości za bardzo nie miałam, chyba że z glodu. Po niektórych rzeczach mi ciężko na żołądku. My dziś do teściów na obiad jedziemy. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2052 |
|
Rozeznanie
|
Dennneris ale ja też powoli wracam do zdrowego jedzenia. Bo wcześniej to po prostu musiałam jeść bo ciągle mi nie dobrze było.
|
#2053 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja u mnie lekkie słoneczko ale wieje starsznie
Mdłości odeszły jak ręką odjął wraz z 12 tyg teraz jestem 14tyg ale siły jak nie mam tak nie mam ale to przez niskie ciśnienie zawsze je miałam a co dziwne jak ost pytałam mojego gina czy coś brać to kazał pić więcej wody ![]() Dziś planuję z tż iść na lody ma pracę w delegacji wiec mam go tylko na weekendy I w końcu wizaż apliakcja przestała mi świrować odinstalowalam zainstalowalam i działa jeszcze tylko grupę muszę ogarnąć Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2054 |
|
Rozeznanie
|
I to prawda z tą wodą i jeszcze można więcej solić - ale to nie wskazane w ciąży .
Ale pić to zawsze dobrze dużo- ja się czasem zmuszam. Tylko jak karmiłam to miałam ogromne pragnienie.
|
#2055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2056 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
tż się wybrał na rower, więc ja się wzięłam za porządki w szafkach, lubię to robić jak jestem sama, bo inaczej to co chwilę "nie wyrzucaj tego, może się jeszcze przyda", "szukałem tego, daj sobie schowam" i wiecznie zamiast porządków gorszy bałagan ![]() potem planuję zrobić roladki wieprzowe z ogórkiem kiszonym, papryką i cebulą, czyli chyba tak zwane zrazy mam 1,5 kg szynki, więc narobię dużo i będzie spokój na 2-3 dni z obiadem i może upiekę jakieś muffinki do kawy, choć na razie pożeram do niej właśnie snickersa, miałam taką straszną ochotę na niego ![]() co do samopoczucia, mdłości i cała reszta mi od początku ciąży nie dokuczały, więc dużej różnicy nie ma, może ewentualnie jestem mniej senna
|
|
|
|
#2057 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez mam mało energii. Czekam na poprawę w drugim trymestrze.
Codziennie około godziny 13 robię sobie godzinną drzemkę. Inaczej nie daję rady funkcjonować. Na szczęście mdłości miałam tylko przez tydzień. Dziś kończę 12 tydzień. |
|
|
|
#2058 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny paaadam.
Wczoraj caly dzien jezdzilismy po marketach budowlanych, OBI i Praktiker znam chyba na pamięć Zabieramy sie za wykonczenie nowego mieszkania i tak jak kiedyś o tym marzyłam, tak teraz mam doooość. ![]() Dzis jeszcze poszlismy na dlugi spacer, na moja korzysc zaczelismy lodami w Sowie :P Zrobilam obiad i marzy mi się drzmka. A tak mi narobiłyście smaka malosolnymi, ze dzs rano robiłam
|
|
|
|
#2059 |
|
Rozeznanie
|
Ja też widze poprawe wiecej energi i mnie już nie mdlii i juz rano nie musze odrazu jesc jak wstane ☺
Wspuczuje dziewczyna które wymiotuja mam nadzieje że wam przejda szybko . A mam pytanie czy dziewczyny które maja miec dziewczynke tez odzucalo od słodkiego bo mnie tak a jak bylam z synem to tylko słodkie jadłam jestem ciekawa czy uwas tez ??? Miłej niedzieli 😊
|
#2060 |
|
City of Bones
|
Mnie dziś muli do spania ale za to jak próbuje to nic z tego
![]() Odebrałam za to wczoraj dwie przesyłki - przyszło body z pingwinkiem I paczka z odkupionymi książkami
|
|
|
|
#2061 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co zauważyłam u siebie? Rozkojarzenie, rozbicie i słuchając muzyki klasycznej płaczę Tzn, zawsze się wzruszałam bo grałam swego czasu na pianinie i mega żałuję, że już nie gram. Nie wiem czy to, że płaczę ma związek z ciążą teraz, ale marzę aby moje dziecko grało, byłabym przeszczęśliwa. Oczywiście nie zamierzam zmuszać, jeśli nie będzie zainteresowana to nie. U mnie w mieście szkoły muzyczne prowadzą darmowe zajęcia dla takich malutkich dzieci, koleżanka chodzi ze swoją 2latką i ja też chciałabym spróbować Chyba się troszeczkę rozkręciłam ![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
|
|
#2062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Energii mam więcej, od słodkiego mi niedobrze, niby coś zjem ale o tak z gawiedztwa bardziej niż z ochoty ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2063 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ani razu nie wymiotowalam ale bylo mi niedobrze mówiłam ze mam ciążowego kaca
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2064 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie nie mdliło, nie wymiotowałam, nic mi się nie dzieje i nie działo
Na szczęście ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2065 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zostawiłam tez ostatnio gotujący sie kompot i poszłam na spotkanie z koleżanką... Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2067 |
|
Raczkowanie
|
Ja przy dwóch dziewczynkach w ciąży pochłaniałam słoskie, także słodkie na chłopaka? Nic to chyba do rzeczy nie ma, chociaż teraz ochota na kwaśne to może chłopak będzie?
|
|
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
Paprif ja tez nie wymiotowalam
Mialam tylko mdlosci.
|
|
|
|
#2069 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2070 |
|
Raczkowanie
|
Ja też nie miałam wymiotów ale mdłości straszne, myślałam że to już się skończyło a od dziś znów to samo mdłości od rana
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.

więcej energii niż w 1 trym, w sumie to jak przed ciąża, no i najważniejsze że nie ma już mdłości i wróciła ochota na zdrowe jedzenie-w końcu 

energii jak nie było tak nie ma, co do samopoczucia to niby nie wymiotuje ale jak tylko coś zjem to jest mi niedobrze 
także mąż musi mnie pilnować bo to może się źle skończyć dla mnie

i może upiekę jakieś muffinki do kawy, choć na razie pożeram do niej właśnie snickersa, miałam taką straszną ochotę na niego