Mamusie styczniowe 2019 - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-07-14, 21:46   #2041
justysiaa89
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2019

ogórki włożone

co do nadmiaru czasu lub jego braku - może mi też się czasem nudzi, bo jednak siedzę już dawno na L4, więc pomimo gotowania i sprzątania czasu wolnego mam jednak sporo
justysiaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-07-14, 21:58   #2042
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justysiaa89 Pokaż wiadomość
ogórki włożone

co do nadmiaru czasu lub jego braku - może mi też się czasem nudzi, bo jednak siedzę już dawno na L4, więc pomimo gotowania i sprzątania czasu wolnego mam jednak sporo
To ja rzadko sprzątam, ostatnio trochę zaczynam, mało gotuje, nie prasuje, tyle co pranie włączę i powieszę i zabiorę...i leżę już mnie upa od tego boli. I albo poczytam, albo oglądam tv, albo coś w telefonie lub kompie porobie. Ostatnio nawet z nudów zdjęcia pozbierałam i na insta wrzucam jakieś widoki z podróży, takie które uważam że są spoko

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-07-14, 23:22   #2043
oliwia34lll
Rozeznanie

Ja z kolei wciąż mam coś do roboty i rzadko się wyrabiam. W dzień w zasadzie nie siadam.
oliwia34lll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-07-15, 08:45   #2044
comablack89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AnnLady Pokaż wiadomość
To ja rzadko sprzątam, ostatnio trochę zaczynam, mało gotuje, nie prasuje, tyle co pranie włączę i powieszę i zabiorę...i leżę już mnie upa od tego boli. I albo poczytam, albo oglądam tv, albo coś w telefonie lub kompie porobie. Ostatnio nawet z nudów zdjęcia pozbierałam i na insta wrzucam jakieś widoki z podróży, takie które uważam że są spoko

Ja identycznie ;P

Weszłam dzis w 15 tydzień i powiem Wam, ze czuję sie jak na poczatku samym; ciagle wymioty, mdłości, 0 energii, 0 apetytu, migrena. Wstałam zmęczona bo w nocy kilka razy wymiotowałam ;(

comablack89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-07-15, 09:09   #2045
malajaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez comablack89 Pokaż wiadomość
Ja identycznie ;P

Weszłam dzis w 15 tydzień i powiem Wam, ze czuję sie jak na poczatku samym; ciagle wymioty, mdłości, 0 energii, 0 apetytu, migrena. Wstałam zmęczona bo w nocy kilka razy wymiotowałam ;(
Ja 15 tydzień zaczynam we wtorek i czuję się tak samo... gdzie ta legendarna poprawa samopoczucia w drugim trymestrze

malajaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-07-15, 09:36   #2046
south_diamante
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malajaa Pokaż wiadomość
Ja 15 tydzień zaczynam we wtorek i czuję się tak samo... gdzie ta legendarna poprawa samopoczucia w drugim trymestrze
Hehe, u mnie jest ta poprawa więcej energii niż w 1 trym, w sumie to jak przed ciąża, no i najważniejsze że nie ma już mdłości i wróciła ochota na zdrowe jedzenie-w końcu

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
south_diamante jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-07-15, 09:52   #2047
denneris
Zadomowienie

U mnie poprawa jest pod tym względem, że minęły mdłości a wcześniej męczyły mnien nawet przez całe dnie.
Niestety z energią (a raczej jej brakiem) bez zmian

denneris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-07-15, 09:58   #2048
rubbim
City of Bones

Hej
Jakie plany na niedzielę macie?

Co do poprawy to energii jak nie było tak nie ma. Jedynie mniej mdłości z tym, że dalej wszystko mi śmierdzi - nawet farba choć malowanie w domu było 2 miesiące temu Tak to wczoraj przed snem rozryczałam się i wyłam mężowi pół godziny jak syrena

Stary 2018-07-15, 10:18   #2049
dzast28
Raczkowanie

Witam się w słoneczną niedzielę energii jak nie było tak nie ma, co do samopoczucia to niby nie wymiotuje ale jak tylko coś zjem to jest mi niedobrze

dzast28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-07-15, 10:34   #2050
south_diamante
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rubbim Pokaż wiadomość
Hej
Jakie plany na niedzielę macie?

Co do poprawy to energii jak nie było tak nie ma. Jedynie mniej mdłości z tym, że dalej wszystko mi śmierdzi - nawet farba choć malowanie w domu było 2 miesiące temu Tak to wczoraj przed snem rozryczałam się i wyłam mężowi pół godziny jak syrena

Ja też ostatnio placzliwa bardziej jestem.

A jak u Was że tak powiem... kwestie psychiczne? Bo ja od tygodnia mam baby brain, totalnie mnie odmóżdżyło, jakaś niekumata się zrobiłam, słabo kojarzę, zapominam o różnych rzeczach itp. Apogeum było w kuchni parę dni temu, jak blachę z piekarnika złapałam gołą ręką także mąż musi mnie pilnować bo to może się źle skończyć dla mnie

south_diamante jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-07-15, 10:44   #2051
AnnLady
Zakorzenienie

Ja mam więcej energii ale póki nie dostanę zielonego światła od gin nie spożytkuje jej.
Mdłości za bardzo nie miałam, chyba że z glodu.
Po niektórych rzeczach mi ciężko na żołądku.
My dziś do teściów na obiad jedziemy.

Stary 2018-07-15, 10:46   #2052
oliwia34lll
Rozeznanie

Dennneris ale ja też powoli wracam do zdrowego jedzenia. Bo wcześniej to po prostu musiałam jeść bo ciągle mi nie dobrze było.
Stary 2018-07-15, 10:50   #2053
faa
Zakorzenienie

GG do faa

Witam się i ja u mnie lekkie słoneczko ale wieje starsznie
Mdłości odeszły jak ręką odjął wraz z 12 tyg teraz jestem 14tyg ale siły jak nie mam tak nie mam ale to przez niskie ciśnienie zawsze je miałam a co dziwne jak ost pytałam mojego gina czy coś brać to kazał pić więcej wody
Dziś planuję z tż iść na lody ma pracę w delegacji wiec mam go tylko na weekendy
I w końcu wizaż apliakcja przestała mi świrować odinstalowalam zainstalowalam i działa jeszcze tylko grupę muszę ogarnąć

https://www.instagram.com/izka_em/
faa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-07-15, 11:15   #2054
oliwia34lll
Rozeznanie

I to prawda z tą wodą i jeszcze można więcej solić - ale to nie wskazane w ciąży .
Ale pić to zawsze dobrze dużo- ja się czasem zmuszam. Tylko jak karmiłam to miałam ogromne pragnienie.
Stary 2018-07-15, 11:26   #2055
faa
Zakorzenienie

GG do faa

Cytat:
Napisane przez oliwia34lll Pokaż wiadomość
I to prawda z tą wodą i jeszcze można więcej solić - ale to nie wskazane w ciąży .
Ale pić to zawsze dobrze dużo- ja się czasem zmuszam. Tylko jak karmiłam to miałam ogromne pragnienie.
Jakoś ciężko mi pić ta wodę ale pije dużo soków ale postaram się dołożyć butelkę wody dziennie

Stary 2018-07-15, 11:26   #2056
justysiaa89
Zakorzenienie

dzień dobry

tż się wybrał na rower, więc ja się wzięłam za porządki w szafkach, lubię to robić jak jestem sama, bo inaczej to co chwilę "nie wyrzucaj tego, może się jeszcze przyda", "szukałem tego, daj sobie schowam" i wiecznie zamiast porządków gorszy bałagan

potem planuję zrobić roladki wieprzowe z ogórkiem kiszonym, papryką i cebulą, czyli chyba tak zwane zrazy mam 1,5 kg szynki, więc narobię dużo i będzie spokój na 2-3 dni z obiadem i może upiekę jakieś muffinki do kawy, choć na razie pożeram do niej właśnie snickersa, miałam taką straszną ochotę na niego

co do samopoczucia, mdłości i cała reszta mi od początku ciąży nie dokuczały, więc dużej różnicy nie ma, może ewentualnie jestem mniej senna
justysiaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-07-15, 14:26   #2057
aniaamelia
Zadomowienie

Ja tez mam mało energii. Czekam na poprawę w drugim trymestrze.

Codziennie około godziny 13 robię sobie godzinną drzemkę. Inaczej nie daję rady funkcjonować.

Na szczęście mdłości miałam tylko przez tydzień.

Dziś kończę 12 tydzień.
aniaamelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-07-15, 15:37   #2058
loveve
Zakorzenienie

Dziewczyny paaadam.

Wczoraj caly dzien jezdzilismy po marketach budowlanych, OBI i Praktiker znam chyba na pamięć Zabieramy sie za wykonczenie nowego mieszkania i tak jak kiedyś o tym marzyłam, tak teraz mam doooość.

Dzis jeszcze poszlismy na dlugi spacer, na moja korzysc zaczelismy lodami w Sowie :P

Zrobilam obiad i marzy mi się drzmka.

A tak mi narobiłyście smaka malosolnymi, ze dzs rano robiłam
loveve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-07-15, 15:42   #2059
wiola883
Rozeznanie

Ja też widze poprawe wiecej energi i mnie już nie mdlii i juz rano nie musze odrazu jesc jak wstane ☺

Wspuczuje dziewczyna które wymiotuja mam nadzieje że wam przejda szybko .

A mam pytanie czy dziewczyny które maja miec dziewczynke tez odzucalo od słodkiego bo mnie tak a jak bylam z synem to tylko słodkie jadłam jestem ciekawa czy uwas tez ???

Miłej niedzieli 😊
Stary 2018-07-15, 15:51   #2060
rubbim
City of Bones

Mnie dziś muli do spania ale za to jak próbuje to nic z tego

Odebrałam za to wczoraj dwie przesyłki - przyszło body z pingwinkiem
I paczka z odkupionymi książkami
Stary 2018-07-15, 16:04   #2061
paprif
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez comablack89 Pokaż wiadomość
Ja identycznie ;P

U mnie dzisiaj 14+5, wymiotów nie miałam wcale- nie wiem czy jestem jedyna na wątku? Z energią miałam problemy wcześniej, teraz już jest lepiej.
Co zauważyłam u siebie? Rozkojarzenie, rozbicie i słuchając muzyki klasycznej płaczę Tzn, zawsze się wzruszałam bo grałam swego czasu na pianinie i mega żałuję, że już nie gram. Nie wiem czy to, że płaczę ma związek z ciążą teraz, ale marzę aby moje dziecko grało, byłabym przeszczęśliwa. Oczywiście nie zamierzam zmuszać, jeśli nie będzie zainteresowana to nie. U mnie w mieście szkoły muzyczne prowadzą darmowe zajęcia dla takich malutkich dzieci, koleżanka chodzi ze swoją 2latką i ja też chciałabym spróbować Chyba się troszeczkę rozkręciłam

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
Napisane przez south_diamante Pokaż wiadomość

A jak u Was że tak powiem... kwestie psychiczne? Bo ja od tygodnia mam baby brain, totalnie mnie odmóżdżyło, jakaś niekumata się zrobiłam, słabo kojarzę, zapominam o różnych rzeczach itp. Apogeum było w kuchni parę dni temu, jak blachę z piekarnika złapałam gołą ręką także mąż musi mnie pilnować bo to może się źle skończyć dla mnie

Też mam baby brain

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:
Napisane przez wiola883 Pokaż wiadomość
Ja też widze poprawe wiecej energi i mnie już nie mdlii i juz rano nie musze odrazu jesc jak wstane 

Wspuczuje dziewczyna które wymiotuja mam nadzieje że wam przejda szybko .

A mam pytanie czy dziewczyny które maja miec dziewczynke tez odzucalo od słodkiego bo mnie tak a jak bylam z synem to tylko słodkie jadłam jestem ciekawa czy uwas tez ???

Miłej niedzieli 😊
Na ostatniej wizycie lekarz stwierdził, że będzie dziewczynka, ale wiesz jak jest... może się zmienić także się nie nastawiam. U mnie było tak, początkowo zaczynałam jeść mega zdrowo, kolo 6tc zaczęła się faza na słodkie, ale trwała może do 10tc. Teraz już jest w miarę normalnie. Nie ma zasady chyba jak to jest, każda będzie miała inaczej
Stary 2018-07-15, 16:22   #2062
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paprif Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj 14+5, wymiotów nie miałam wcale- nie wiem czy jestem jedyna na wątku? Z energią miałam problemy wcześniej, teraz już jest lepiej.
Co zauważyłam u siebie? Rozkojarzenie, rozbicie i słuchając muzyki klasycznej płaczę Tzn, zawsze się wzruszałam bo grałam swego czasu na pianinie i mega żałuję, że już nie gram. Nie wiem czy to, że płaczę ma związek z ciążą teraz, ale marzę aby moje dziecko grało, byłabym przeszczęśliwa. Oczywiście nie zamierzam zmuszać, jeśli nie będzie zainteresowana to nie. U mnie w mieście szkoły muzyczne prowadzą darmowe zajęcia dla takich malutkich dzieci, koleżanka chodzi ze swoją 2latką i ja też chciałabym spróbować Chyba się troszeczkę rozkręciłam

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Też mam baby brain

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Na ostatniej wizycie lekarz stwierdził, że będzie dziewczynka, ale wiesz jak jest... może się zmienić także się nie nastawiam. U mnie było tak, początkowo zaczynałam jeść mega zdrowo, kolo 6tc zaczęła się faza na słodkie, ale trwała może do 10tc. Teraz już jest w miarę normalnie. Nie ma zasady chyba jak to jest, każda będzie miała inaczej
Ja mam. 14+6 i też praktycznie nie miałam wymiotów, oprócz tych 3-4 razy.
Energii mam więcej, od słodkiego mi niedobrze, niby coś zjem ale o tak z gawiedztwa bardziej niż z ochoty

Stary 2018-07-15, 16:25   #2063
faa
Zakorzenienie

GG do faa

Ja ani razu nie wymiotowalam ale bylo mi niedobrze mówiłam ze mam ciążowego kaca

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-07-15, 16:25   #2064
amb86
Zakorzenienie

Mnie nie mdliło, nie wymiotowałam, nic mi się nie dzieje i nie działo Na szczęście

amb86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-07-15, 16:33   #2065
denneris
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez south_diamante Pokaż wiadomość

Ja wczoraj w sklepie nie umiałam sobie przypomniec jaką mąke mam kupić, chodzilo o ziemniaczaną a calkiem zapomniałam jakos o jej istnieniu
Zostawiłam tez ostatnio gotujący sie kompot i poszłam na spotkanie z koleżanką...
Cytat:
Napisane przez oliwia34lll Pokaż wiadomość
A to może spróbuje więcej pić. Chociaz mam takie zalecenie i naprawde sie staram, ale zmuszam się bardzo

denneris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-07-15, 16:35   #2066
paprif
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amb86 Pokaż wiadomość
Mnie nie mdliło, nie wymiotowałam, nic mi się nie dzieje i nie działo Na szczęście

Czyli jest nas więcej
Stary 2018-07-15, 17:02   #2067
rolnikowa88
Raczkowanie

Ja przy dwóch dziewczynkach w ciąży pochłaniałam słoskie, także słodkie na chłopaka? Nic to chyba do rzeczy nie ma, chociaż teraz ochota na kwaśne to może chłopak będzie?
rolnikowa88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-07-15, 17:19   #2068
loveve
Zakorzenienie

Paprif ja tez nie wymiotowalam Mialam tylko mdlosci.
loveve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-07-15, 17:19   #2069
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rolnikowa88 Pokaż wiadomość
Ja przy dwóch dziewczynkach w ciąży pochłaniałam słoskie, także słodkie na chłopaka? Nic to chyba do rzeczy nie ma, chociaż teraz ochota na kwaśne to może chłopak będzie?
Ja jem kwaśne i póki co dziewczynka

Stary 2018-07-15, 17:27   #2070
dzast28
Raczkowanie

Ja też nie miałam wymiotów ale mdłości straszne, myślałam że to już się skończyło a od dziś znów to samo mdłości od rana

dzast28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości