|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Keratynowe prostowanie włosów cz. V
Wydaje mi się ze przeciwskazaniem jest tylko ciąża. Nie karmisz w trakcie zabiegu. Ja robiłam encanto jako karmiąca.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#272 |
|
Magda ;)
|
No juz i tak zamowilam zestaw. Zobaczymy co wyjdzie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#273 |
|
Przyczajenie
|
Zastanawiam się na d tym zabiegiem ale boję się, że wysuszy i zniszczy to moje włosy
|
|
|
|
|
#274 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi odżywiło albo tylko mi się wydaje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie dla mnie encanto to wybawienie - od puchu i brzydkiej, pokarbowanej, nadwrażliwej na wilgotność powietrza wierzchniej warstwy włosów (podłoże hormonalne), przez którą całe włosy sprawiają wrażenie zaniedbanych i suchych. Po encanto nie muszę przez pół roku zbyt dużo robić, by włosy wyglądały po prostu dobrze. Z tym, że ja w ogóle nie przestrzegam żadnych zaleceń pielęgnacyjnych, a więc używam szamponów z siarczanami i solą, silikonów i chodzę na basen. |
|
|
|
|
|
#276 |
|
Konto usunięte
|
cześć
. szukam keratyny, która zadziała równie delikatnie jak cocochoco (nie straciłam po nim puszystości włosów, włosy były mięciutkie, ale niestety nie błyszczące i efekt trzymał się tylko miesiąc), ale włosy będą bardziej błyszczące i efekt dłużej się utrzyma. nie chcę takiego efektu jak po encanto - co prawda włosy były jedwabiste i błyszczały jak szalone, ale i niestety były przyklapnięte, strączkowały się, wyglądały jakby były ciągle naolejowane i niczym się tego nie dało domyć. do tego się w ogóle nie wypłukała i po 1,5 roku ścięłam włosy poddane zabiegowi, bo miałam falowany puszysty odrost, a reszta była prosta jak drut i jakby pozlepiana. nie zależy mi na tym by włosy były proste, mogą się falować. ogółem u mnie po sombre rozjaśniona część jest matowa i nie tak jedwabista w dotyku jak niefarbowana część włosów, co rzuca się mi w oczy.
|
|
|
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
Chimay, robisz encanto sama? Jak tak czytam opis Twoich włosów to moje chyba wyglądają identycznie (również problemy hormonalne). Do tej pory robiłam prostowanie keratynowe tylko raz - w salonie, produktami marki Inoar. Teraz zastanawiam się nad encanto
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prostuję około 1/3 - połowę wszystkich włosów tzn partie rosnące na górze głowy. Włosy na wysokości uszu i nad karkiem po prostu związuję na czas zabiegu w osobną kitkę i pomijam, bo one zawsze wyglądają dobrze. Zamawiam odlewki po 50 ml (zawsze i tak mi zostaje). Efekt u mnie jest właściwie trwały tzn raz poddane zabiegowi włosy są jeszcze po kilku miesiącach dość gładkie, nie "karbują się", nie puszą, nie swirują pod wpływem wilgoci, tylko robią się z czasem trochę bardziej puszyste (nie mylić z puszące). Muszę jednak wtedy robić następne encanto, bo kilka cm odrostów zdradza już cechy patologiczne Co ciekawe kosmetyków z keratyną moje włosy nigdy nie lubiły, bardzo szybko fundowały mi typowe przeproteinowanie. Jeśli już proteiny, to raczej czasem jedwabne i do tego aminokwasy (zwłaszcza maska Elseve Total Repair 5). |
|
|
|
|
|
#279 |
|
Zakorzenienie
|
Oo, widzę że mamy baardzo podobne włosy
moje również tak się karbują.
|
|
#280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie dla mnie jedyny mankament robienia tego zabiegu w domu to szczypanie w oczy, bo u fryzjera można je po prostu zamknąć. Chociaż mnie najbardziej drażnią opary podczas suszenia, więc też rozsiadam się wygodnie i suszę z zamkniętymi oczami, tylko co jakiś czas jedno otworzę, żeby skontrolować postepy Prostowanie wysuszonych pasm już nie działa na oczy tak drażniąco.
|
|
|
|
|
|
#281 |
|
Kosmetykoholiczka
|
Zgadzam się z Wami, jeśli stosujemy się do zaleceń fryzjera po zabiegu, odpowiednio dbamy o włosy to nie tylko przedłużamy jego żywotność, ale włosy są w bardzo dobrej kondycji
|
|
#282 |
|
Raczkowanie
|
czesc, wykonalam "zabieg" keratynowego prostowania wlosow produktami firmy encanto zakupionymi na allegro. Wykonywalam wszystkie czynnosci zgodnie z zaleceniami a zabieg sie nie udal, juz po pierwszym umyciu wlosow byly one falowane... ;/ po dwoch tygodniach wrocily do swojego poprzedniego stanu. Stad moje pytanie po jakim czasie moge powtorzyc zabieg? jaka keratyne polecacie?nie wiem czy przy kolejnej keratynie moze naloze ja tylko na grzywke? encado bardzo zniszczylo mi wlosy, musialam je podciac
|
|
#283 |
|
Raczkowanie
|
Cześć. Dzisiaj rano miałam prostowanie keratynowe Amazon Keratin. Dziewczyna mówiła że mam umyć po 24h. I szwagierka wykonywała tą samą keratyna w salonie i kazała jej umyć po72h bo niby będzie się dłużej trzymać. Co tu robić poradzcie
|
|
#284 |
|
Przyczajenie
|
Keratynowe prostowanie wlosow
Hejka, od urodzenia mam krecone wlosy, przez to ze bardzo sie pusza wygladaja na niezwykle suche i zniszczone. Od kilku lat prostuje je, niedawno sprobowalam keratynowego prostowania wlosow ktore zrobilam sama w domu, efekty byly powalajace, niestety caly zabieg utrzymuje sie kilka miesiecy, a za tydzien czeka mnie wyjazd w góry, w miejsce pelne wilgoci, nie zdaze juz zamowic tego zestwu co wczesniej. Myslicie ze moge uzyc maski keratynowej do keratynowego prostowania wlosow? z gory dziekuje za odpowiedz
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#285 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
po amazon keratin można myć wcześnie ale bezpieczniej mimo wszystko odczekać, takie jest moje zdanie.Którą keratyną robiłaś bo jest ich kilka? |
|
|
|
|
|
#286 |
|
Raczkowanie
|
Czy lekka fala w jednym miejscu po pierwszm zmyciu keratyny zostanie już na stałe?
|
|
#287 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Keratynowe prostowanie wlosow
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#288 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, mam taki dylemat. Za tydzień jadę na wakacje, chciałabym wykonać zabieg keratynowego prostowania Inoar, bo po wyjściu z wody wyglądam jak zakołtuniony pudel, tylko czy w tej słonej wodzie to ma sens ? Czy ta keratyna się nie wypłucze od razu ? Jakieś sposoby na zatrzymanie gładkich i prostych włosów przez cały urlop ?
![]()
|
|
|
|
|
#289 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie zostanie ci, nie martw się. Włosy rosną więc ci odrosną i wrócą do twojego naturalnego stanu ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#290 |
|
Przyczajenie
|
Keratynowe prostowanie włosów
Witam dziewczyny czy któraś z Was miała wykonywany zabieg keratynowego prostowania włosów produktem Loreal jestem ciekawa efektu i jak długo się utrzymuje.Z góry dziękuję za odpowiedź bo wszystkie salony w mojej okolicy jakby się zmówiły i mają tylko w ofercie Loreal
|
|
|
|
|
#291 |
|
Raczkowanie
|
Powiedzcie mi proszę czy to jest normalne że po drugim myciu mam już takie fale? Kobitka u której robiłam mówi że widocznie mam takie włosy
|
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już byłam umówiona na encanto(drugi raz) i się okazało, że jestem w ciąży a włosy mi się teraz kręcą bardziej niż przed
![]() ![]() Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka
|
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny !!! Żaden ze sprzedawców wpisanych na pierwszej stronie wątku aktualnie nie prowadzi sprzedaży ..
Czy ktoś może polecić mi zaufanego sprzedawce Encanto ? ![]()
|
|
|
|
|
#294 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Seol Cosmetics - tam znajdziesz odlewki i pełne pojemności Encanto, w zestawach lub pojedyńczo. Jeszcze się nie zawiodłam
|
|
|
|
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy ktoras z Was kupowała odlewki Inoar na allegro ? Jesli tak ktory sprzedawca jest godny polecenia ?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#296 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#297 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny,
od kilku miesięcy myślę o zabiegu Encanto, ale... boję się. Koleżanka podczas rozmowy powiedzała mi, że keratynowanie prostowanie włosów tak naprawdę je niszczy. Boję się też, że keratyna nie zadziała. Moje włosy są proste, ale zawsze spuszone, rzadko wychodzę w rozpuszczonych. Polecacie keratynowe prostowanie? I druga rzecz: czy po keratynowym prostowaniu można używać odżywki biowax - makadamia, argan, kokos? ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- i najważniejsze... używam szamponu Selsun Blue: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ormalnych.html Czy on mi nie wypłucze keratyny?
|
|
|
|
#298 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj zrobilam u fryzjerki prostowanie keratynowe z Inoar. Mam wlosy do pasa. Wszystko fajnie pieknie, nie dotykalam ich, nie spinalam jak poradzila mi pani fryzjerka, poszlam spac w rozpuszczonych.
Wstaje rano a tu masakra! Siano na glowie, polamane wlosy, pokrecily sie! wlasciwie wygladaja jak przed! Szczegolnie grzywka sie calkiem zagiela I z tylu wlosy nad szyja. Wyglada to bardzo brzydko ![]() Co ja mam robic? Musze odczekac 24 h zeby je umyc, skonczylysmy wczoraj okolo 15. Myslicie ze wrocia do tego co bylo po myciu i suszeniu? Wydalam baaardzo duzo pieniedzy na to prostowanie (mam wlosy do pasa), ale to co mam na glowie wyglada gorzej niz przed, szczegolnie te zagiecia. Przepraszam za chaos w moim poscie ale lekka panika mnie zlapala.
|
|
|
|
|
#299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja stosuję po zabiegu całkiem "normalne" kosmetyki, nie patrzę pod kątem zawartości, soli, siarczanów czy silikonów. Używam też czasem lakieru i chodzę na basen. Efekt braku puchu utrzymuje mi się pomimo tego. Może jakbym stosowała te zalecane, to utrzymywałby się jeszcze dłużej, ale po prostu mi się nie chce (kilka lat włosomaniactwa wyczerpało moje pokłady cierpliwości do cudowania z włosami, trzęsienia się nad każdym szamponem czy odżywką i studiowania składów). |
|
|
|
|
|
#300 | |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za odzew.
Ciężka decyzja, bo moje włosy się zazwyczaj puszą po odżywkach keratynowych/proteinowych, ale po olejowych zachwycająco też nie jest. Rozumiem, że nie da się naprawić uszkodzeń włosia po keratynowym prostowaniu?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:27.

mi odżywiło albo tylko mi się wydaje 

moje również tak się karbują.

tp
I z tylu wlosy nad szyja. Wyglada to bardzo brzydko