|
|
#1951 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. III
cisza jak nigdy
nawet nie wiem co tu pisać tż przyjechał wczoraj byliśmy na spacerku w Manufakturze i nie tylko - zakupy tez były także dziecko do jesieni i do żłobka prawie przygotowane wieczorkiem byli znajomi no i podjęliśmy bardzo poważną decyzję- w lutym bierzemy ślub(cywilny)także powoli trzba wszystko przygotować. następnym razem jak tż będzie na przepustce to musimy iść do urzędu ustalić termin. dzisiaj był pareczek- fotki będą ale później ja jutro do pracy a z małą tż - no i oczywiscie po mnie przyjdą pozdrowionka
|
#1952 |
|
Rozeznanie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8453768]Wpdam na chwilke sie pozegnac, wyjezdzamy na Slowacje i wracamy 26 sierpnia
Do napisania tylko mi tam grzecznie żeby wstydu przed rodziną nie było! ![]() ale żeby nikt nic? no to ja napiszę o swoim dziecku że od 2 dni nie je zupek ani moich ani słoiczkowych ![]() kaszki, mleko, owoce tak. takze nie jest źle ale żeby nie jeść obiadu? ja bez gotowanego nie umiem żyć a ta 2 dzień się "wypina" no to się wyżaliłam a teraz to co tygryski lubią najbardziej......bara bara-w języku plemienia, któregoś z afrykańskich znaczy droga
|
|
|
|
#1953 |
|
Zadomowienie
|
Dorka - gratulacje podjecia decyzji o slubie! Jestescie fajna para, z pewnoscia bedziecie dobrym malzenstwem
Nie wiem jak bardzo istotne jest dla was sformalizowanie zwiazku, u nas slub nic a nic nie zmienil we wzajemnych relacjach Zmiana a wrecz rewolucja nadeszla dopiero wraz z narodzeniem sie Blanki![]() Maatra - jak sie masz? Jak Simula? Powiem ci szczerze ze sama chcialabym miec okazje oddelegowania Blanki z domu na jakis czas ![]() Moona - udanych wakacji!!! Demoniku - piszesz ze dziadkowie Jasia lekko nieporadni, u nas z kolei sa bardzo pewni siebie i pelni dobrych "rad" dziadkowie, gleboko przekonani o tym ze wiedza lepiej A moja mama praktycznie w kazdej rozmowie tel wspomina ze wypadaloby Blance kupic chodzic bo na roczek to dobrze zeby chodzila juz Ehh no ale jak juz kiedys pisalam w stosunku do wlasnych jak i TZ rodzicow jestem niezwykle asertywna.Berbeaa - milego wieczoru wiec zycze![]() --- U nas weekend fajowy- w sobote troche padalo ale wiekszosc czasu i tak na powietrzu, dzisiaj 3 godziny w Aquaparku, potem obiadek w restauracji i reszta dnia w parku. Dopiero na kapiel i spanko wrocilismy do domku Blanka ma nowego zeba - gorna prawa dwojka. Pozatym jej ulubionym miejscem zabaw jest piaskownica z ktorej moglaby caly dzien nie wylazic Milej nocy
|
|
|
|
#1954 |
|
Wtajemniczenie
|
Lea, bawcie sie dobrze,wypoczywajcie
Beatko,czy wy ten tego ?? majstrujecie zoneczke dla mojego jeszcze nienarodzonego dziecka ![]() Dorka,gratuluje podjetej decyzji !! ![]() Bianka napisze szczerze,a niech mnie zbiczuja poszlismy wczoraj na impreze,wiecej pracuje,mam plan robic wszystko,czego z dzieckiem sie nie da. nie powiem robi mi sie troszke przykro, jak widze fajne miejsca przeznaczone,lub organizowana w wakacje dla dzieci,ALE wszystko przeciez jeszcze przed nami ![]() A Blaneczka nie probuje jesc piasku ??? moj szkodnik to wszystko do buzi wklada ![]() ps. dodalam zdjecia na Photo bloga z Polski. ahhh moj maly dreptaczek
|
#1955 |
|
Wtajemniczenie
|
no i ja się wam nawet nie pochwaliłam że okruszek od piątku po kilka kroczków robi. trenowałam przed przyjazdem tatay. no i zanim pójdzie do żłobka to już powinna całkiem pewnie chodzić.
decyzję o slubię podjęlismy- bo juz nie raz poruszaliśmy ten temat i doszliśmy do wnoisku że bardzo chcemy z wielu powodów. chcę mieć nazwisko tż i on tez bardzo tego chce, i chcemy być razem już zawsze i trochę też dla dziecka. jeszcze do końca nie wiemy skąd na to wszystko weźniemy pieniążki ale stwierdziliśmy że ustalimy datę a potem coś sie wymyśli. bo tak to będziemy zwlekać. zaczniemy wszysko powoli. ustalimy datę, kupie dużo zaproszeń. i powoli sukienkę dla siebie i coś dla małej no i garniak dla tz. obrączki ma kupić mama tż. no i mój tata też nam pewnie jakoś pomoże bo sie bardzo ucieszył. i jak się uda to jeszcze w tym roku będziemy po ślubie. a z tż ustaliłam że zrobimy tak jak my chcemy i to my ustalimy kogo zaprosić a teściowa nie ma nic do gadania. noi tż dzisiaj z małą-jedzie do swojej pracuni bo już sie dowiedzieli o pracuni- no i pogada pewnie o powrocie.no a potem po mnie i razem pójdziemy do mojej kochanej siostry i dzieci bo kupilismy im coś fajnego. no i fotki ubranek jakie nabylismy w sobotę. jasnoróżowa kamizelka w której się zakochałam i kilka bluzeczek
|
#1956 |
|
Zakorzenienie
|
hej
U nas wszystko ok mackowy zab niby 3ka okazal sie 2ką. I to po obustronną ![]() ostatnio dostal taki jezdzik http://www.allegro.pl/item404853847_..._4_kolory.html ,ale woli bawic sie na zewnatrz niego (wdrapuje sie i oglada). to chyba tyle u nas
Jesienne mamy Edytowane przez sylwia-zuza Czas edycji: 2008-08-04 o 10:10 |
|
|
|
#1957 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Ninki [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8453768]Wpdam na chwilke sie pozegnac, wyjezdzamy na Slowacje i wracamy 26 sierpnia Do napisania Lea trzymajcie się cieplutko Cytat:
Jesteście dobraną parą, przechodzicie najtrudniejsze egzaminy w życiu: bycie rodzicami i jednocześnie rozłąkę, więc nic nie jest w stanie Was rozłączyć. Cytat:
, chyba wszystkie dzieci tak mają. U mnie z obiadkami też średnio na jeża, jak widzi miseczkę, to się cieszy, a jak poczuje "niesłodkie" to zaraz fochy są, ale przeważnie udaje mi się w nią wcisnąć, dzięki wielkiej pomocy TVN Style, kiedy je włączam jej i ona ogląda i przeważnie wszystko zjada (taka mała kobietka z mojej Olci, lubi tę stację ) Cytat:
Ja też jestem bardzo chętna na zabranie przez dziadków Oli choćby na tydzień, niestety w naszym przypadku jest pewne utrudnienie, bo moja małpka ciągle cyca je .Ja jestem już zmęczona rozpieszczoną Olką (nie przypuszczałam, że kiedyś to napiszę...), ale z chęcią wrócę do pracy ... mam nadzieję, że moje dziecko tego nie przeczyta .Ja widziałam to zdjęcie Cytat:
Cytat:
Cytat:
oj biedny Maćko musi cierpieć z powodu wychodzących 3 zębów naraz. link z jeździkiem jest nieprawidłowy (tak mi wyskakuje )
|
||||||
|
|
|
#1958 |
|
Rozeznanie
|
Ale cisza na wątku. Widać że wakacje trwają
![]() My w sobotę byliśmy na urodzinach Larki. Impreza to był typowy grill w fajnym miejscu bo w środku lasu. Moim zdaniem mogli trochę lepiej popracować nad menu i takimi drobiazgami wskazującymi że to impreza dziecięca a nie grill rodziców. Prezentów dostała cała masę, ale hiciorem był prezent od nas Kupiłam jej w Smyku chodzącą i chrumkającą świnkę poza tym dostała zabawki typu piesek z fisher price, bębenki, kredki, flamastry, farbki, zabawkę do kąpieli, lalkę szmaciankę.Muszę spadać bo komputer sie kacowi nie chce się włączyć. W sobotę wyjezdżamy i muszę przygotować się do przygotowań
|
|
|
|
#1959 |
|
Zakorzenienie
|
juz poprawilam
|
#1960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O teraz już widzę. Fajnie wygląda ten jeździk
|
|
|
|
|
#1961 |
|
Rozeznanie
|
Dla Mati szybkiego wchodzenia dużymi kroczkami w 11 miesiąc
Ja kupiłam wózek(obśmiany przez mężą, niezaakceptowany w ierwszych dniach prez Weroniczkę) teraz robi za wszystko - chodzik, zabawkę, przyrząd do przewracania się z nim i do wyładowania złości! sama go prowadza po całym domy! ja mam trochę spokoju w takich chwilach ale żeby mi za dobrze nie było to się szybko nudzi Maatra u nas w sumie w rodzinie kobity starsze od mężów to może, może ale za jakiś czas ok? Si zakochać się można ale nie można bo Oli za to wielkie brawa że jako pierwszy zaczął chodzićDorka co do ślubu to zawsze możecie wziąć szybki kredyt a po ślubie z czepkokych oddacie! uciekam bo papmera muszę zmienić |
|
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ ja zakręcona jestem... myślałam, że dzisiaj jest 3 sierpnia... Wszystkiego najlepszego dla Weroniczki
Edytowane przez poissonivy Czas edycji: 2008-08-04 o 18:55 |
|
|
|
#1963 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Najsłodsze buziaki dla Weronisi
Cytat:
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8453768]Wpdam na chwilke sie pozegnac, wyjezdzamy na Slowacje i wracamy 26 sierpnia Do napisania Bawcie sie dobrze, do przeczytania Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Może ja za bardzo nerwus jestem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dla KlauduniCytat:
![]() Cytat:
dla Maciusia [quote=berbeaa;8462956] Ja kupiłam wózek(obśmiany przez mężą, niezaakceptowany w ierwszych dniach prez Weroniczkę) teraz robi za wszystko - chodzik, zabawkę, przyrząd do przewracania się z nim i do wyładowania złości! sama go prowadza po całym domy! ja mam trochę spokoju w takich chwilach ale żeby mi za dobrze nie było to się szybko nudzi [/wuote] Dobrze, że chociaż na chwilke ma zajęcie..... Ja od soboty noszę się z zamiarem wystawienia Pucki na allegro. Jest nie do wytrzymania. Nie ma ochoty spać w dzień, ze zmęczenia ciągle wyje, zabawki są be. Do zabawy chciałaby piloty, komórki i listwy przepięciowe... ewentualnie może być długopis, klucze i śrubki Ja mam już chyba nerwicę zaawansowaną, źle się czuję. Byłam u lekarza, dała mi skierowanie na krew i mocz, ale chyba to główkę muszę leczyć ![]() W weekend była burza i w pogodzie i w naszym małzeństwie. Czasem ręce opadają, wszystko mnie złości i w zasadzie nic nie cieszy.... Brak mi jakiejś odskoczni od marudy i maminsynka. |
|||||||||
|
|
|
#1964 |
|
Zakorzenienie
|
A w jakiej opcji KT, czy licytacji?
|
|
|
|
#1965 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas wszystko ok. dziekujemy za wszystkie miłe słowa.
mimo że tz jutro rano jedzie to jakoś inaczej sie czuję. tata telefonicznie juz sie troche dowiedział o formalnościach i na nastepnej przepustce tz bedziemu juz dokładniej załatwiac no i oczywiscie jak ustalimy termin to dam wam znać. Klaudufka z tatuniem no i razem tez mielismy spacerek takze dzionek udany. no i fotki z wczorajszego wypadu na kaczki
|
#1966 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1967 |
|
Zadomowienie
|
Heloł
![]() Ale cisza Poniewaz moje dziecko zasnelo na jak sie domyslam cale 20 min to napisze![]() Spoznione ale szczere i cieple zyczenia dla wczorejszej solenizantki Weroniczki, oraz Matyldy ![]() Dzisiejsze 100 lat spiewamy z Blaneczka dla Majeczki i Patryka!!! Dorka - trzymamy wiec kciuki za sprawne zalatwienie formalnosci Zdjecia rodzinne sliczne - Klaudia pieknie stawia kroczki![]() Joli - no wlasnie, ja tez mialam plan Blanke na all wystawic, w sekcji "Totalnie odjechane" z mnostwem gratisow i transportem gratis ![]() A ty kochana dbaj o siebie, dobrze ze poszlas do lekarza Berbeaa - jaki wozek zakupilas? Taki zabawkowy czy dla Weroniki spacerowke? Pochwal sie ![]() Poiss - mam takie same obawy co do jezdzika...Blanka podobnie jak Olenka pewnie poswiecilaby mu nei wiecej niz 5 minut po czym i tak zaczelaby szukac wszytskiego co zabawka nie jest (( Narazie wiec nei kupuje.Sylwia - Macius za to ma wypas autko Fajne sa te zabezpieczenia przed wypadnieciem Wklej nam jakies zdj synka - dawno go nie widzialam![]() Maatra - odpoczywaj!!! nie jedna z nas by sie z toba zamienila wiec nie ma mowy o biczowaniu ))Myshia - imprezki dzieciece bardzo czesto sa okazja do spotkania doroslych, ale jak sobie mysle o roczku mojej corki to chcialabym zeby to byl tylko jej, wyjatkowy dzien ))--- U nas jak juz wspomnialam zabkowanie - poki co moje dziecko wyglada jak gargamel - ma 3 zabki wyrosniete+2 wychodzace wiec jej usmiech nieco odbiega od tego hollywoodzkiego hehe Planujemy juz podroz nad morze mimo ze to jeszcze ponad 2 tyg:/ juz sie nie moge doczekac ![]() Zaczelam malej podawac jogurt - taki dzieciecy z nestle - i w tamtym tyg zjadla 2, w tym 1 i poki co nic sie nie dzieje ani ze skora ani z kupka. Mam nadzieje ze skaza bialkowa za nami i po pierwszych urodzinkach przejdziemy juz na normalne mleczko modyfikowane ![]() Milego dnia mamusie! |
|
|
|
#1968 |
|
Rozeznanie
|
Łusia bardzo dziękuje cioci Poissonivy za pamięć
My z kolei składamy najlepsze życzenia dla Ninki, Weroniczki i Matyldy - spóźnione, oraz dzisiejsze dla Majki i Patryczka. Buziaki, dzieciaczki!!! |
|
|
|
#1969 |
|
Rozeznanie
|
Dla Majusi i Patryczka wszystkiego naj naj najlepszego!
Biankaa taką zabawkę ten wózek dla Weroniki kupiłam ale nic firmowego tylko o mocnej konstrukcji! jak znajdę jakieś fotki tego sprzęta to wkleję zdjęcie zaraz bo zasadniczo to ma 2 te wózki tylko jeden poki co nie nadaje się dla niej bo plastykowy i się wywraca od razu. o proszę wozeczek 021.jpg X miesiac 024.jpg w sumie to beznadziejne te zdjęcia ale obszukałam i wogóle nie mam w całości sfotografowanych tych wózków, ale chyba wystarczy a jakby coś to potem wkleję w całości ja zastanawiam się nad podaniem jogurtu naturalnego i twarożku? co Wy na to? oczywiście łyżeczkę i zaobserwować! ostatnio Weronice poprawił się ze spaniem jak wieczoerm o 19:30 uśnie to śpi do 1 wtykam jej smoczka i do 4 bez jedzenia wytrzymuje. czuję się zrelaksowana bo więcej sypiam. Joli ja niedawno też byłam strasznie przemęczona więc Cię kohana rozumiem ale witaminki i sen poprawiły mi i humor i samopoczucie. bedę trzymać kciuki żeby i Tobie wróciło to co teraz sobie zniknęło w takich momentach to szczerze zazdroszczę Maatrze bo wypocznie sobie, zatęskni i z nowymi siłami to jest zupełnie inaczej. miłego dnia |
|
|
|
#1970 | |||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Słodkie buziaki - 2.08: Ninki - 3.08: Łusi - 4.08: Matyldy i Weroniczki - 5.08: Majeczki i Patryczka. Cytat:
.Cytat:
![]() Cytat:
Jaś na szczęście też lubi wodę, ewentualnie bardzo słabe herbatki – proporcje robię takie, jak Aneta, czyli 1 łyżeczka herbatki na 250 ml wody. Cieszę się też, że smakuje mu sok warzywny, który pijemy. Jest to mieszanka soku z marchwi, pietruszki, selera i jabłka, mało słodki i bez dodatku cukru. Mam nadzieję, że gdy będzie starszy też będzie lubił warzywa, dzieci niestety nie pałają miłością do nich, a my z mężem sporo ich jadamy. Cytat:
.Cytat:
. 5 tygodni to bardzo dużo, ale należy się Wam wszystkim, ze względu na częstą nieobecność Twojego męża w domu. Cieszcie się sobą .Cytat:
. Świetna sukienka![1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8453768]Wpadam na chwilke sie pozegnac, wyjezdzamy na Slowacje i wracamy 26 sierpnia Do napisania Bawcie się dobrze, wypoczywajcie i nie przejmujcie się pierdółkami .Cytat:
Cytat:
. Pięknie się ślicznotka prezentuje na zacienionej fotce .Jaśko póki co do piachu odnosi się z rezerwą, pokochał natomiast huśtawkę . Może poproszę o huśtawkę w ramach prezentu na roczek? ![]() Cytat:
Jaś lubi siedzieć w swoim autku, jest wtedy bardzo poważny. Woli jednak, podobnie jak Maciuś, bawić się obok. Cytat:
).Dzięki za podpowiedzi w sprawie prezentów. Cytat:
Musisz znaleźć czas na odpoczynek, regenerację, choćby chwilę relaksu tylko dla siebie. Porozmawiaj o tym z mężem. Niech nawet idzie z Agatką do teściowej – a co tam! Ty w tym czasie poczytaj książkę z kubkiem herbaty w garści, idź na basen, albo na spacer .Cytat:
.Cytat:
Jas miał swego czasu uczulenie od nadmiaru mleka krowiego (jeszcze gdy karmiłam go piersią i pofolgowałam sobie z twarożkami, mleczkiem, itp.), ale lekarz zalecił dość wczesne (i oczywiście ostrożne) wprowadzanie nabiału. Po raz pierwszy jogurt naturalny dostał w maju, miał 8,5 miesiąca. Niestety, jogurt naturalny nie smakował mu. Od czasu do czasu dostaje malutkiego Danonka, woli jednak jogurty Hippa. Są dość duże (190 g), dlatego dzielę je na pół. Połowę przekładam do filiżanki, reszta w lodówce czeka na dzień następny. Hitem zaś, jeśli chodzi o nabiał, jest u nas mozzarella, Jaś ją wprost uwielbia. Dostaje z kawalątkiem pomidora lub z chlebkiem, otwiera szeroko buzię do każdego kęsa. Próbował też serka (twarożku) koziego, smakował mu, ale nie dopowiadała mu konsystencja. Miał odruch wymiotny. Radził sobie z tym serkiem dopiero, gdy posmarowałam nim kawalątek chleba. * * * Wczoraj była u nas straszliwa burza, wiatr, grad, morze wody. O 15 wyłączyli nam prąd i wodę, miałam tylko 10 butelek wody mineralnej. Zimną wodę (piec ogrzewający wodę i mieszkanie jest gazowo-elektryczny) mamy od dzisiaj od 7 rano, a prąd włączyli o 10. Po czym wyłączyli przed 13 i włączyli po 15. W dodatku Jaś obudził się o 1 w nocy, co mu się nie zdarza (jeśli już, to nad ranem), jęczał i był gorący. Miał 39 st. Dostał już 3 dawki Nurofenu, teraz ma 38,3 st. Byliśmy u lekarza, jedynym objawem jest wysoka temperatura, której towarzyszy lekko zaczerwienione gardło. Albo zapalenie gardła, albo trzydniówka, bo i przy niej może być czerwone gardło. Na razie czekamy, mamy nadal podawać leki przeciwgorączkowe co 6 godzin, Nurofen na zmianę z Paracetamolem.
|
|
#1971 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Majuni Cytat:
Cytat:
, oczywiście obsługuje ja mąż lub ja, wszystko co nie jest metrówką ląduje poza łóżeczkiem/kojcem ![]() Piękne zdjęcie Blanki, takie artystyczne Cytat:
Cytat:
, teraz jesteśmy na etapie rybyEdit: Demoniczko pewnie to trzydniówka, Olka też miała zaczerwienione gardło, gdy ją przechodziła w Lublinie. Zapomniałam... impreza urodzinowa będzie w domu, tam gdzie chcieliśmy zaśpiewali sobie taką cenę, że normalnie będę robić na dwie tury moja rodzina raz, męża rodzina dwa. Demoniczko, a możesz zdradzić jakie podasz menu na urodziny Jasia? |
||||
|
|
|
#1972 |
|
Rozeznanie
|
Buziaki dla dzisiejszych solenizantów!
Larka to Larysa. Moja ciotka od razu skomentowała że to rosyjskie imię a oni ją tak ochrzcili po prababci od strony ojca.Kurczę, nic mi się nie chce... A już w sobotę jedziemy. Jak pomyślę o pakowaniu to chyba musze się położyć spac
|
|
|
|
#1973 | |||||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.mothercare.com/gp/product...=UTF8&mcb=core Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
teraz troszke odzywam,ale diametralnej roznicy nie widze Cytat:
![]() tez juz nie moge doczekac sie wakacji i slonca. lato w tym roku nam nie dopisalo ![]() Cytat:
od 3 dni go nawet nie wlaczylam.Cytat:
ojjj ja tez mam nadzieje,ze Simula polubi warzywa,ja wlasciwie tylko to moglabym jesc.Tz tez nie gardzi,ale nienawisc do makaronu nadal mu nie przeszla.Cytat:
Cytat:
Cytat:
tez chetnie poznam Demonika Menu. Cytat:
************************* ************************* **************** Simulek ma sie ssietnie,na pieski wola BE, bo mama krzyczy do perly,Perla BE nie wolno,niestety wylapal tylko be :p smiejemy sie,ze jak przyjedzie bedzie mowil hau hau. podobno zaczepia ja na kazdym kroku,prowokuje,nasladuje ,dokucza. ja zaliczylam fryzjera i kosmetyczke...no i co ja teraz bede robic ??? nudzic sie. lece, bo pieke 2 torty dla Tz na urodziny do pracy. buziaki. najlepsze zyczonka dla Wszystkich Solenizantow,tych zaleglych,terazniejszych i przyszlych ![]() wszystkie zdjecia swietne,u Jasia i Blaneczki tez bylam
|
|
#1974 |
|
Rozeznanie
|
Demoniku mam nadzieję ze to nic groźnego u Jasia!
mnie burza zastała na zakupach na szczęscie w markecie i nic prawie nie widziałmbo strasznie się boję takich rzeczy ![]() Poiss szkoda ze nie zrobiłam żadnego takiego zdjęcia jak śmiga po chacie z tym wózem ale zawsze mam coś w tym czasie do zrobienia i się zeszło. a wygląda naprawdę fajnie taki wyczyn. postaram się jutro Myshia ja lubie się pakować gorzej po powrocie z rozpakowaniem! w Twoim przypadku to trudniejsze bo masz samych facetów a ich jak wiadomo my musimy pakować bo oni to gotowi zabrac jedne majtki (nie wszyscy oczywiście) no muszę (jak bym nawet sama tu pisała do jutra) się pochwalić! Weronika dziś zrobiła sama 2 kroczki i zdygała na tyle że już tego nie powtrzyła ale jak mamusia nagadała że Si i Klaudia ciekają to od razu mamusi chciała udowodnic ![]() o teraz poważnie! robię w domu roczek (mimo małego mieszkania) bo bedą dziadkowie i chrześni więc w lokalu to trochę mało tych ludzi by wyszło? ale właśnie te dania to mnie załamują bo ja nic nie potrafię a tu przy dziecku zajęć jest tyle że na coś wykwintnego bedę musiał noce zarywać! ale jak tylko podacie co Wy bedziecie serwowały to moze moze uda mi się czymś zaskoczyć? Demonik bedzie przodowniczką więc poprosim! równać się z Tobą nawet nie bedę próbować ale namaistkę może szczelę ![]() o a miałam byćpoważna? o tym szczelaniu piszę oczywiście! a swoją drogą dopiero kolki, kupki, ząbki, pełzaczki a tu już roczki prawie no no dobranoc |
|
|
|
#1975 |
|
Wtajemniczenie
|
demoniku-mam nadzieje ze Jasieczek szybko wyzdrowieje i że to nic poważnego
berbeaa-Weroniczka super z wózeczkiem. chyba spapuguje i zafunduję tez Klaudufce wózeczek Blaneczka ma super oczka berbeaa- ja tez juz myślę nad menu na roczek. dladzieci to pewnie coś słodkiego- może jakaś sałatka owocowa no i to co ja lubię najbardziej czyli sałatki(moja ulubiona kurczak ananas i z tuńczykiem bo tż bardzo lubi) jakieś pieczone udka z pieczarkami, może pieczone ziemniaczki i pomysłów mi chwiolowo zabrakło. tort zamówi dziadek no a klaudufka twardo trenuje chodzenie. po kilku krokach upada na 4 ale ona sie nie poddaje.jej to nic nie zniechęci. a dzisiaj wyjęłam nocniczek żeby powoli sie z nim zapoznała. dzisiaj idziemy do żłobka podpisać papierki i dowiedzieć się co tu jest potrzebne(śliniaczki już zakupiłam i zspas pieluch sie powiększa)wczoraj udało mi sie kupić z przeceny 2 paczki 5 (sleep&play i bella)a jeszcze chyba 4 paczki 5 mam z wcześniejszych zakupów no i jak kupię jeszcze ze 2 paczki 4 to na dłuuugo powinno wystarczyć. chusteczek mam chyba ze 30 paczek i jak są jakieś w promocji to i tak kupuję. no i idziemy do siostry i kochanego Damianka i Karolci. wujek wybrał dla Damianka bokserki ze spidermanem to muszę zanieść a ja dla Karolci śliczną tuniczkę.tak bez okazji ale lubię im zawsze coś kpuić jak mam fundusze. a że ostatnio nawet jajaek z niespodzianką nie lupowałam to dostaną coś większego.ale pewnie i tak coś słodkiego po drodze kupię.te dzieci są superowe i uwielbiam im coś kupować bo są takie wdzięczne i wszystko szanują i nawet jak nic nie przyniosę to ciszą że ciocia przyszła.
|
#1976 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z mojej rodziny to byliby moi rodzice i brat z narzeczoną, może jeszcze babcia, choć nie sądzę, żeby przyjechała. Więc malutko osób. Natomiast na drugi dzień 13-14 osób. Cytat:
, żeby to uchwycić Cytat:
). Na pewno będzie zupa, ze 3 dania na gorąco. Na pewno wędliny, śledziki, pieczarki faszerowane i inne tego typu duperele. Ciasta piec nie zamierzam. Poproszę mamę i teściową o to. Zamówię Marcinka, bo wszyscy lubią (wyjaśnienie: to rodzaj ciasta jedynego w swoim rodzaju, bardzo trudne do wykonania w domu, składa się z około 20 warstw cieniutkiego ciasta przekładanego masą serową lub bitą śmietaną, w życiu nie jadłam nic równie pysznego) no i oczywiście torty dwa. |
|||
|
|
|
#1977 |
|
Zadomowienie
|
Demoniku - ale was od cywilizacji odcieli
we wro w tamtym tyg przez 2 godziny nie bylo wieczorem wody to panika taka ze ludzie zabijali sie w sklepach o butelke mineralnej:/Jak sie czuje Jaś? Berbeaa - superowy ten wozeczek, zabawka i pchacz w jednym )) Ja raczej nie planowalam tego zakupu bo i tak mieszkanie nam pęka w szwach od Blanki szpargałów, a musze uwzględnić prezenty ktore dostanie na roczek. Juz sie boje - nie lubie mega plastikowych rowerkow, duzych pluszakow i zabawkowch kuchni/lazienek itp - chcialabym zeby ktos chcial z nami uzgodnic prezent zamiast kupowac cos wielkiego, drogiego i niekoniecznie odpowiedniego dla rocznego szkraba![]() Dziewczyny tak jak wspomnialam podaję Blance powoli przetwory z mleka krowiego. Na zwykle mleko jeszcze zdecydowanie za wczesnie ale pediatra zalecila zeby powolutku podawac jogurt [ najlepiej naturaly], twarozek czy kefir. Jesli nei ma reakcji alergicznej to smialo mozna podawac, zastepujac w ten sposob np 1 posilek mleczny. Nie wiem czy juz wspominalam ale od jakiegos czasu daje malej kaszke 8 zbóz nestle bifidus- jest pyszna w smaku, Blanka wcina az jej sie uszy trzesa, pozatym super reguluje kupki - ma probiotyki. Wspominam z mysla o naszych watkowych niejadkach, moze tez im zasmakuje ![]() Maatra - ahhh ja tez bym sie chetnie ponudzila po wizycie u fryzjera i kosmetyczki ))Dorka, Berbeaa, Poissy - ja tez bede robic roczek dla Blanki w domu, beda tylko dziadkowie, chrzestni i nasze rodzenstwo wiec ok 12 osob. Co do menu jeszcze nie myslalam, ale jako ze nie mam specjalnych zdolnosci w tym wzgledzie to chetnie poczytam wasze propozycje ![]() Poissy - szalejesz z tym szczupakiem )) A tak na serio to kurcze chcialabym zeby ten dzien byl wyjatkowy dla Blanki, najlepiej to spedzilabym go tylko we trojke na maksymalnym rozpieszczaniu mojego slodkiego niemowlaczka ))--- Jako ze dzis sroda to zbieramy sie zaraz z Blanka do multikina na 'Dorwac Smarta' Moje dziecko obecnie spi wiec pewnie bedzie caly seans szalec z dzieciaczkami Popoludniu jedziemy na basen, a wieczorem mamy spotkanie z kolejna niania![]() Milego dnia!!! |
|
|
|
#1978 |
|
Rozeznanie
|
Hej dzień dobry
Królewna potwornicka zasnęła, pije kawkę i rozkoszuję się ciszą i spokojem. Dziekuję Wam bardzo za słowa otuchy To zapewne tylko zmęczenie psychiczne i fizyczne, bo z mlekiem wysysa ze mnie siły witalne. Chciałabym chyba odstawic od piersi. Jak mam to zorganizować. Przekonać do mleka modyfikowanego i podawać w takim czasie jak pierś ? Pucka nie pije z butelki ze smoczkiem, to w niakapku jej podawać czy uczyć do smoczka ![]() Rano pieknie zjada ok 160-190 ml kaszki mleczno ryżowej, potem zupka, pierś, owoce pierś, kąpiel, pierś. W miedzy czasie woda przegotowana 100-200 ml, biszkopcik, chlebek, chrupeczek kukurydziany( oczywiście jedno z trzech, nie wszytsko naraz) . Druga sprawa Agatka pieknie wstaje na nóżki, najchętniej pod stołem .Problem w tym, że stół jest trochę niższy i kilka razy puknie sie w łepek i znowu płacz .Teściowa zapowiedziała, że po 10 jedziemy kupic małej buty. Aż mi skóra cierpnie na samą mysl o tym. Będę służyła jako ogon " chodź jola jeszcze tu, potrzymaj, zobacz wrrrr" Czym sie kierować Upatrzyłam sobie już idealny kierunek studiów, ale z tym jest również problem. 1. Kasa 2. nie jest to rachunkowość . To bardzo rozczarowuje męża, bo on oczekuje z mojej strony pełnego zaangażowania w firmę. Ja potrzebuje odmiany i odskoczni od faktur, papierów i płatności. 3. Boję się wszystkiego ( czy to słuszny wybór, czy to zaspokoi moje ambicje, czy faktycznie dzieki temu spełnię sie zawodowo, czy to nie będą zmarnowane pieniędze itd) Za stara jestem na takie rewolucje ![]() Kończe, bo właśnie maruda wstała i marudzi
|
|
|
|
#1979 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Moc uścisków miesięcznicowych dla Kubusia i Piotrusia !Temperatura nadal wysoka, zbijam ją Nurofenem i Paracetamolem (na zmianę, w kilkugodzinnych odstępach, jeśli oczywiście jest taka potrzeba). Wczoraj wieczorem Jasio miał 38,5 st., przed snem dostał Paracetamol w czopku, o 3 nad ranem wstałam i zmierzyłam mu temperaturę - 37 st. Kolejny lek dałam dopiero po śniadaniu, o 8:00, bo temperatura znów przekroczyła 38 stopni. Humor jednak mu dopisuje, bawi się i nie oszczędza gardła . Gada bez przerwy . Tylko oczka ma takie zaczerwienione i szkliste. W dodatku pod oczami zrobiły mu się takie maleńkie wybroczyny.Miło mi, że pytacie mnie o menu, ale chyba mnie przeceniacie . Jeszcze nie ułożyłam. Wiem tylko, że tort (torty, bo na drugi dzień zamówimy świeży) będzie śmietanowy, kupiony prawdopodobnie tam, gdzie tort na chrzest albo w drugiej, sprawdzonej cukierni.Teściową poproszę o dużą blachę szarlotki, bo robi wyjątkowo smaczną, moją mamę zaś o dużą blachę ciasta zwanego Rafaello . Urodziny Jasia wypadają w piątek i w piątek właśnie zapraszam rodzinę. Na 16:00 lub 17:00, mam nadzieję, że zwolnią się trochę z pracy. Impreza zatem nie będzie długa, potrwa 3-4 godziny. Planuję ciepłą kolację + przekąski + słodkości + owoce + napoje. Tego dnia będą: moi rodzice, rodzice męża, mój brat (chrzestny) z dziewczyną, brat męża, matka chrzestna Jasia, mój dziadek, dwie babcie męża i mojej mamy brat z żoną i dwoma synami (14 i 11 lat), ponieważ z nimi przyjaźnimy się bardziej niż z resztą rodziny i bywamy na wszystkich uroczystościach. Czyli 15 osób + nasza trójeczka .Następnego dnia, w sobotę, chcemy zaprosić przyjaciół – 9 osób dorosłych i rówieśnica Jasia, Marysia. I my. Czyli 11 osób i dwoje malutkich dzieci. Już teraz mam gęsią skórkę. W sobotę zaprosimy gości prawdopodobnie na 16:00 i będą podobne posiłki – jeden ciepły, przekąski, owoce i słodkości. Zastanawiam się co do zakupu przekąsek. Nie chciałabym przesadzić. Na chrzcinach miało być 18 osób, było 16, została masa jedzenia. Obiad był dwudaniowy, przy czym jeśli chodzi o drugie danie, to do wyboru były 3 rodzaje mięs, ziemniaki, kluski śląskie, surówka wielowarzywna i sałata ze śmietaną + marynaty: grzybki, śliwki, dynia, gruszki. Po obiedzie był pyszny tort śmietanowy, po nim krótka przerwa na spacer i na stół wjechały zimne przekąski, wędliny i 3 sałatki. Trzy przekąski mieliśmy z cateringu: Schab po warszawsku, Indyka w maladze i Sandacza w galarecie. Były bardzo smaczne i pięknie podane – co z tego, kiedy zostały ledwie uszczknięte. Moja mama zrobiła sernik, teściowa szarlotkę, oba ciasta miały być podane na koniec, po przekąskach, jednak nikt ich nie chciał już jeść. Goście dostali je na wynos. Z kościoła przyszliśmy o 13:30, ostatni goście (teściowie) opuścili nas o 20:30, a zapasy jedzenia mieliśmy na tydzień. Niektóre rzeczy trzeba było wyrzucić. A i tak ograniczałam siebie i mamy, jeśli chodzi o przygotowania... Cytat:
. Najpierw Jaś jadł ryżowo-kukurydzianą, teraz dostaje właśnie tę 8 zbóż . To chyba jego ulubione kaszki, choć oczywiście porcje zjada niewielkie. Wczoraj zrobiłam mu kaszkę na 120 ml mleka, dodałam startą papierówkę, zjadł może 1/3. Teraz jednak, przy gorączce, jeszcze gorzej jada. Kaszkę dokończył mój mąż, stwierdził, że smakuje jak racuchy z jabłkami .Bawcie się dobrze w kinie z Blaneczką .
|
|
#1980 |
|
Rozeznanie
|
Blaneczka w artystycznym ujęciu jak zjawa wyglada
nie wiem czemu tak u mnie ten wizaż szwankuje że czasem zdjęć nie widać? ![]() Poiss ja też myślałam o zupie ale takiej treściwej z serków topionych, pieczarek i miesa mielonego z makaronem. bo flaki i rosół to taka nuda w/g mnie zrobiłam dziś kilka fotek jak śmiga i nowej fryzury trendy lato 2008 - to proszę, a jedno wkleję jak tańczy sobie ![]() wózek W 007.jpg wózek W 009.jpg wózek W 010.jpg hip hop 003.jpg jakby ktoś pytał to zdjęcia wklejam żeby pobudzić wątek! Poiss nie oglądaj zdjęcia z fryzurą bo znów Olcia bedzie miała z Tobą trzy światy Bianka bawcie się dobrze - kinomaniaczki ![]() ![]() Dorka zapas mnie powalił bo ja nawet nie miałabym miejsca żeby to przechować! a śliniaczki to w żłobku są potrzebne? oprócz pieluch i chusteczek - tak pytam bo za co się kasę płaci w takim ukadzie? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:43.

Zmiana a wrecz rewolucja nadeszla dopiero wraz z narodzeniem sie Blanki
A moja mama praktycznie w kazdej rozmowie tel wspomina ze wypadaloby Blance kupic chodzic bo na roczek to dobrze zeby chodzila juz 

dla Klauduni
.
, oczywiście będzie mi smutno, ale jak byliśmy w Lublinie, to jedna z koleżanek Adama też posłała dziecko do żłobka stwierdziła, że woli takie rozwiązanie, żadnych babć i żadnych niań.
).
będę robić na dwie tury moja rodzina raz, męża rodzina dwa.
i Piotrusia