Wymarzony pierścionek - część X - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-06, 12:33   #1531
asiuk
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek - część X

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
sałatka grecka, mmm, ale bez oliwek

cóż, dwa lata to może i nie krótko, ale i warunki są niesprzyjające, jak już mówiłam
Ja właśnie oliwki uwielbiam. Jem je prosto ze słoika

Hmm, powiem szczerze, że my bierzemy za niedługo ślub, a u nas warunki też są niesprzyjające Będziemy mieszkać u niego (czyli z teściami ), ja na razie pracy nie mam, dyplom magisterski leży i kwiczy. Obronię go zapewne w marcu, już z obrączką na palcu, czego chciałam uniknąć

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 12:33   #1532
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
sałatka grecka, mmm, ale bez oliwek

cóż, dwa lata to może i nie krótko, ale i warunki są niesprzyjające, jak już mówiłam
ja kocham grecką i olivki też

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 12:35   #1533
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
no to pozwolę sobie skopiować i wkleić:

Ja jestem zażenowana, gdyż mój chłopak zobaczył, że mam otwarty folder, w którym to zapisałam sobie linki do ładnych pierścionków zaręczynowych (ot, babska głupota :P) i chciał posprawdzać. Strasznie mi się wstyd zrobiło, bo głupio wyszło (jakbym specjalnie to zrobiła), a poza tym, to jakieś chore, zapisywać sobie takie rzeczy na kompie. i się strasznie źle z tym czuję
I co plakałas dlatego że sobie je zapisałas na kompie..wariatka
Swoją droga, nie zrobiłas tego aby na pewno specjalnie?
Skoro szukasz pierscionkow w necie to chyba jednak marzysz barrrdzo o zaręczynach i moze podswiadomie oczekiwalaś, ze TZ zauwarzy jakie stronki przeglądasz coby go jakos natchnęło.
Cytat:
Aaa, co do interesu, to gastronomia się opłaca, jeśli trafi się w odpowiednią niszę. Np. kolega planuje zrobić objazdowego kebaba :-P zrobił rozeznanie i wyszło mu, że to się baaardzoo opłaca ;-)
Z kolei mi się marzy jakaś plackarnia albo pierogarnia, o! :-P A mojej mamie dom weselny ;-)
Jak to obiazdowy kebab- w sensie na wynos?
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 12:39   #1534
kaska87
Zakorzenienie

Najfajnieszjasz ja w dniu ślubu będe 3 lata po zaręczynach my z Tz chcieliśmy po prostu zrobic krok na przód a że póki co studiujemy dziennie to o slubie mowy nie było jak już pisałam w przyszłym roku idziemy na studia zaoczne będziemy mogli normalnie pracowac i razem mieszkać

Stary 2008-08-06, 12:41   #1535
natali86
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to natali86

Oj ja kebaby uwielbiam
I wszelakie sałatki takze

aiuk ja też miałąm wczoraj problemy z wizazem Ci agle wyskakiwało mi Database Error

Dziewczyny znacie jakieś sałatki które można by przyrzadzić na grilla?
Szykuje się nam grill na weekendzie z tesciami ich znajomymi i rodzinką Tz no i nie wypada przyjsc z pustymi rękami, a taka sałatka się przyda

Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś?
A więc musisz minąć.
Miniesz?
A więc to jest piękne.

"Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi"

Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
natali86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 12:41   #1536
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Najfajniejsza, witaj wśród nas Nie wiem, czy 2 lata to krótki związek (jak na zaręczyny) Sama wprawdzie jestem z TŻ 8 lat, ale nie uważam, że każdy powinien mieć taki staż. Mój kumpel ostatnio oświadczył się swojej dziewczynie, są ze sobą 8 miesięcy Ślub planują na przyszły rok
To generalnie nie jest kwestja starzu a dojrzalości i podejscia do życia.
Po prostu.
Ja wziełam slub po niecałych 2 latach znajomosci. Zaręczyn jako takich nie było
Cytat:
Muszę wysuszyć włosy i wybrać się do sklepu. Serwuję dziś sałatkę grecką Mało wykwintnie, ale ja po prostu ją uwielbiam
Sałatkę grecką uwielbiam..mogę zasuwac codziennie. Koniecznie z oliwkami, papryką, ogorkiem, pomidorem, salata, i fetą.
Ty sałatke na obiad serwujesz? tak samą?
Stary 2008-08-06, 12:44   #1537
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natali86 Pokaż wiadomość

Szykuje się nam grill na weekendzie z tesciami ich znajomymi i rodzinką Tz no i nie wypada przyjsc z pustymi rękami, a taka sałatka się przyda
Na grila czyli taka do mięcha typową -sie domyślam.
Ja robię zawsze grecką wlasnie, ziemniaczaną, ostatnio odkrylam fasolową (pycha), na grila zawsze robię bruskietę czyli pomodorki z czosnkiem, bazylia i oliwą poźniej podpiekam bagietkę na grilu na to pomodorki i .
Bez bruskiety grila nie ma
Stary 2008-08-06, 12:45   #1538
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
O

ja uwielbiam na grilu sałatkę: feta, pomidor, ogórem papryka czerwona, jajko olivki i zalane sosem wineget

Stary 2008-08-06, 12:46   #1539
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
ButterBear nie kebaby , w kebabach są najlepsze Turasy i niech tak pozostanie

Coś innego, mamy dwa pomysły- jeden polega na franchisingu, ale musimy wszystko raz jeszcze przeanalizować, zrobić plan inwestycyjny, przekalkulowac koszty, postarać się o dofiansowanie z Unii-trochę tego jest
No to powodzenia w kalkulowaniu Żeby Wam się udało

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
kocham kebaby
Ojjj... ja też. Uwielbiam wręcz... ale głównie w cieście

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
ee tam polskie kebeby sa najlepsze..szczegolnie takie z dodatkiem kukurydzy i czerwonej kapusty

To liczcie, kalkulujcie a ja trzymam kciuki
O tak, u mnie w Katowicach w jednym miejscu są tak pyszne kebaby, że codziennie bym mogła jeść...

Cytat:
ja kocham grecką i olivki też
Oooooo... ja też. Tylko teraz nie jem fety..więc to nie to samo... ale oliwki też zjadam prosto ze słoika

Znowu temat jedzenia i aż mi zaczęło w brzuchu burczeć

najfajniejsza, ale to, że się zaręczycie, to jeszcze nie znaczy, że już musicie ślub brać. Czasem to po prostu następny krok w związku. Jak się zaręczaliśmy, to byłam z moim TŻ rok. Teraz nie planujemy nawet ślubu, po prostu jesteśmy razem. Tylko teraz nie jestem już jego dziewczyną, tylko narzeczoną
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 12:47   #1540
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
To generalnie nie jest kwestja starzu a dojrzalości i podejscia do życia.
Po prostu.
Ja wziełam slub po niecałych 2 latach znajomosci. Zaręczyn jako takich nie było

Sałatkę grecką uwielbiam..mogę zasuwac codziennie. Koniecznie z oliwkami, papryką, ogorkiem, pomidorem, salata, i fetą.
Ja długo nie czułam się gotowa na "te rzeczy" Teraz czasami też wydaje mi się, że jestem takim młodym szczylem, co to nic nie wie o życiu

Sałatkę serwuję na wieczorną nasiadówkę Będzie wiele pysznych rzeczy, które zrobiła mama. Ja mam za zadanie zrobić tylko grecką. Muszę skoczyć po cebulę jeszcze

Edit: Butter, gdzie te kebaby dokładnie robią? Aż mi ślinka cieknie!

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 12:48   #1541
najfajniejsza
Zakorzenienie

no, ja sobie marzę o zaręczynach, owszem, ale mam świadomość, że to nierealne w tej chwili. Mój też chce się ze mną ożenić, często mi to mówi i pyta czy będę jego żoną, czy go nie zostawię, albo pyta jakbym zareagowała, gdyby mi się oświadczył, ale równocześnie stąpa twardo po ziemi. Z resztą u nas mieszkanie z teściami, by nie przeszło - ani ja, ani on nie mamy ku temu warunków. Kwestia jest też taka, że ja na ślub czuję się gotowa już teraz (a potem bym się martwiła, gdzie zamieszkamy i co zrobimy), a on na pewno planuje ze mną przyszłość, ale jeszcze nie dziś. Choć coś wspominał kiedyś, po kilku drinkach, że niedługo mi się oświadczy, bo wytrzymać nie może i chce mieć narzeczoną w końcu, bo po co to sztucznie przedłużać? Ale nie wiem na ile jest to prawda i ile trwa jego 'niedługo' cóż, poczekam sobie :P

i nie, nie płakałam, ale nosiłam się z zamiarem (jejku, jakie to żałosne...)

kebab objazdowy, tak jak Family Frost.
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 12:50   #1542
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość

najfajniejsza, ale to, że się zaręczycie, to jeszcze nie znaczy, że już musicie ślub brać. Czasem to po prostu następny krok w związku. Jak się zaręczaliśmy, to byłam z moim TŻ rok. Teraz nie planujemy nawet ślubu, po prostu jesteśmy razem. Tylko teraz nie jestem już jego dziewczyną, tylko narzeczoną
Wiem, że wiele par tak robi, ale ja bym nie chciała. Chyba jestem trochę tradycjonalistką i dla mnie zaręczyny oznaczałyby początek przygotowań do ślubu. Oczywiście wiem, że życie to zweryfikuje i być może ułoży się tak, że od zaręczyn do ślubu minie kilka lat
Stary 2008-08-06, 12:53   #1543
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rav12345 Pokaż wiadomość
wiem, ale strasznie mi się podobają te obrączki. Większość przynajmniej.

Są takie seksowne, szalone, niegrzeczne, mruuu...
Teraz takie obrączki to norma, ale pamiętam jak kiedyś bardzo intrygowały mnie nazwy

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Dziewczyny wczoraj wpadłam tylko na minutkę i nie miałam czasu nic napisać. Zarówno ślub jak i wesele było udane, zero sresu tylko radość To wspaniały dzień. Więcej napiszę jak wrócimy z weekendu miodowego Wybierami się do Krakowa na kika dni, już nie mogę się doczekać. Dołączam dwa zdjątka, tak na próbkę, od foto będę miała dopiero za jakieś 2 tygodnie.
Buziaki dzewczyny i dzięki za pamięć
Gratuluję i życzę dużo szczęścia

Cytat:
ButterBear i hania811, na zaręczyny się nie zanosi, bo za krótko razem (niecałe 2 lata), za młodzi jesteśmy (ja 21, on 24), choć to akurat dla mnie nie problem, bez mieszkania, bez pieniędzy, ale pomarzyć można
Możesz się jeszcze zdziwić . Ja mam 20 (no dobra, za kilkanaście dni kończę 21, ale ciiii), mój TŻ 22 (no dobra, kończy we wrześniu, ale ciiii), jesteśmy razem niecałe 2 lata, oboje studiujemy (dziennie, TŻ na 1 roku, ja chcę iść jeszcze do szkoły zaocznie), a zaręczyny za ok. pół roku. Nigdy nic nie wiadomo

Cytat:
[/b]

A'propos dawno żadnej u nas nie było, taka sielanka że szok

Wszystkie zgodne, miłe, sympatyczne, mądre co za wątek
Haha, przemilczałaś moją obecność

Cytat:
Ja właśnie oliwki uwielbiam. Jem je prosto ze słoika
Matko, nienawidzę oliwek . Jak je jem to mam w ustach posmak ropy z zęba...

Cytat:
Ja też uwielbiam, ale oliwki je TŻ

Przerwałam głodówkę, mama się złamała i pojechała ze mną do sklepu (niby po papier toaletowy)... Po czym zaczęła studiować składniki różnych produktów i mi nakupowała dużo ekologicznego żarcia . Wczoraj mnie błagała żebym jadła . Wiem, okropna jestem, ale ten typ już tak ma . Problem w tym, że jak nie jem to myślę tylko o tym niejedzieniu... A teraz myślę o TŻ-cie i tęsknię
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 12:54   #1544
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
ee tam polskie kebeby sa najlepsze..szczegolnie takie z dodatkiem kukurydzy i czerwonej kapusty

To liczcie, kalkulujcie a ja trzymam kciuki
Ja też lubię z czerwoną kapustą ale u nas takie serwują Turaski
dzięki za kciuki
Cytat:
no to pozwolę sobie skopiować i wkleić:

Ja jestem zażenowana, gdyż mój chłopak zobaczył, że mam otwarty folder, w którym to zapisałam sobie linki do ładnych pierścionków zaręczynowych (ot, babska głupota :P) i chciał posprawdzać. Strasznie mi się wstyd zrobiło, bo głupio wyszło (jakbym specjalnie to zrobiła), a poza tym, to jakieś chore, zapisywać sobie takie rzeczy na kompie. i się strasznie źle z tym czuję.

Aaa, co do interesu, to gastronomia się opłaca, jeśli trafi się w odpowiednią niszę. Np. kolega planuje zrobić objazdowego kebaba :-P zrobił rozeznanie i wyszło mu, że to się baaardzoo opłaca ;-)
Z kolei mi się marzy jakaś plackarnia albo pierogarnia, o! :-P A mojej mamie dom weselny ;-)
PO pierwsze to cała "afera" o nic, moim zdaniem , no i co się stało że zobaczył, że sobie wklejasz pierścionki do folderu
Chyba trochę przesadzasz, trzeba było wybrnąć że ostatnio masz fioła na punkcie pierścionków i amrzy ci się jeden z nich , to nie zbrodnia

Zresztą Najfajniejsza uwierz u nas w wątku nie takie jaja były z pierścionkami , np. ja jak wystrzeliłam ni z tego ni owego- że znalazłam pierścionek, ktory chciałabym jako zaręczynowy Poszłam na całość i co warto było, bo inaczej tego pierścienia bym nie miala, bo mój już mąż uważał że pierścionek to błahostka....a że oświadczał się kilka razy bez to już sprawa jasna, można ślub organizować.....Faceci naprawdę są inni niż my , przynajmniej niektórzy faceci sa inni niż niektóre kobiety
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 12:55   #1545
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, że wiele par tak robi, ale ja bym nie chciała. Chyba jestem trochę tradycjonalistką i dla mnie zaręczyny oznaczałyby początek przygotowań do ślubu. Oczywiście wiem, że życie to zweryfikuje i być może ułoży się tak, że od zaręczyn do ślubu minie kilka lat
Mój TŻ ma takie zdanie jak Ty, po zaręczynach od razu planowanie ślubu (jakieś 1.5 roku przerwy). Ponoć natura nie znosi próżni czy coś .
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 12:56   #1546
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Sałatkę serwuję na wieczorną nasiadówkę Będzie wiele pysznych rzeczy, które zrobiła mama. Ja mam za zadanie zrobić tylko grecką. Muszę skoczyć po cebulę jeszcze
ahh no to rozumiem. Myślałam że masz farta i sałatke na obiad możesz TZ zaserwować
Ja wczoraj z braku chęci i weny tworczej postanowiłam, że na 2 zjemy kukurydzę gotowaną (akurat kupilam 4 kolby ostatnio) mąz sie skrzywił i zapytał "a miesko jakieś do tego zrobimy?"
..a 30 min wczesniej zjadł 4 talerze zupy gulaszowej

Załamka z nim.

Ale i tak zabił mnie w niedzielę..zjadł kilogram nożek z kurczaka pieczonych w piekarniku z ziemniakami, marchewką, pieczarkami, cebulka, czosnkiem.
Myślałm ze będzie obiad na 2 dni...myliłam sie
Stary 2008-08-06, 12:58   #1547
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Ja długo nie czułam się gotowa na "te rzeczy" Teraz czasami też wydaje mi się, że jestem takim młodym szczylem, co to nic nie wie o życiu

Edit: Butter, gdzie te kebaby dokładnie robią? Aż mi ślinka cieknie!
asiuk kebaby w Katowicach na 3-go Maja. Kebabiarnia się nazywa Petra
Ja jem tylko w cieście... Robią je tak, że rolują wszystko w tym cieście, a potem je jeszcze zapiekają w takim grillu elektrycznym zamykanym pychooota
Stary 2008-08-06, 12:58   #1548
natali86
Zakorzenienie

Cytat:
Na grila czyli taka do mięcha typową -sie domyślam.
Ja robię zawsze grecką wlasnie, ziemniaczaną, ostatnio odkrylam fasolową (pycha), na grila zawsze robię bruskietę czyli pomodorki z czosnkiem, bazylia i oliwą poźniej podpiekam bagietkę na grilu na to pomodorki i .
Bez bruskiety grila nie ma
własnie typowa sałatka do grillowanego miecha

nigdy nie słyszałam o bruskietce brzmi smakowicie
czyli jak to się przyrządza?
- kroję pomidorki (w kostke, plasterki?), siekam czosnek, doprawiam bazylia i polewam oliwa i rozkładam to póżniej na goracoą bagietkę tak?

Cytat:
ja uwielbiam na grilu sałatkę: feta, pomidor, ogórem papryka czerwona, jajko olivki i zalane sosem wineget
to jest ta sałatka grecka? wstyd sie przyznac, ale nigdy jej chyba nie jadłąm albo jadłam a nie wiem ze to ta

Jeju ale mi smaka narobiłyscie, chyba coś już dzisiaj przyrządze

Jesteś?
A więc musisz minąć.
Miniesz?
A więc to jest piękne.

"Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi"

Stary 2008-08-06, 13:00   #1549
dorinka30
Zakorzenienie

Natali wstydź się , jak to nie znasz greckiej ???

Grecka sałatka ma wiele mutacji ale podstawą zawsze jest ser feta. Ja uwielbiam grecką
Stary 2008-08-06, 13:02   #1550
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:

Grecka sałatka ma wiele mutacji ale podstawą zawsze jest ser feta. Ja uwielbiam grecką
tak ma wiele mutacji, ale zawsze ma ser i jeszcze pomidory

Stary 2008-08-06, 13:02   #1551
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:

PO pierwsze to cała "afera" o nic, moim zdaniem , no i co się stało że zobaczył, że sobie wklejasz pierścionki do folderu
Chyba trochę przesadzasz, trzeba było wybrnąć że ostatnio masz fioła na punkcie pierścionków i amrzy ci się jeden z nich , to nie zbrodnia

Zresztą Najfajniejsza uwierz u nas w wątku nie takie jaja były z pierścionkami , np. ja jak wystrzeliłam ni z tego ni owego- że znalazłam pierścionek, ktory chciałabym jako zaręczynowy Poszłam na całość i co warto było, bo inaczej tego pierścienia bym nie miala, bo mój już mąż uważał że pierścionek to błahostka....a że oświadczał się kilka razy bez to już sprawa jasna, można ślub organizować.....Faceci naprawdę są inni niż my , przynajmniej niektórzy faceci sa inni niż niektóre kobiety
Oj, wiem, że o nic, ale głupio się poczułam. Chciałabym, żeby wszystko stało się już, teraz, dziś, ale nie chcę na nim niczego wymuszać. Muyszę się uspokoić i zmienić nastawienie, niech się wszystko toczy naturalnym torem

Wiecie, co/ idę do sklepu po składniki, też zrobię grecką, smaka mi narobiłyście!
Stary 2008-08-06, 13:04   #1552
natali86
Zakorzenienie

Cytat:

no chyba jej nigdy nie jadłam
ale zaraz kiedyś jadłam jakąś z serem feta, była kukurydza i lodowa sałata - moze to właśnie jedna z tych mutacji

kurcze az mi wstyd

Jesteś?
A więc musisz minąć.
Miniesz?
A więc to jest piękne.

Stary 2008-08-06, 13:05   #1553
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

O tak, u mnie w Katowicach w jednym miejscu są tak pyszne kebaby, że codziennie bym mogła jeść...
Cytat:
Ja też lubię z czerwoną kapustą ale u nas takie serwują Turaski
Nie wiem jak Wy..ale ja z tą kapusta i kukurydzą to sobie jaja robiałam.
To są takie spolszczone kebeby własnie ktorych nie znoszę...blehh.
Pamiętam jak mój szwagier pierwszy raz zjadł polskiego kebaba...napatrzeć sie nie mógł co "sprytny" pan w "przepięknej" pudzie do niego wpycha.

Cytat:
..Faceci naprawdę są inni niż my , przynajmniej niektórzy faceci sa inni niż niektóre kobiety
hihihihi świetne zdanie

Cytat:
kebab objazdowy, tak jak Family Frost.
ah tak. No ciekawy pomysł.
Stary 2008-08-06, 13:08   #1554
kaska87
Zakorzenienie

ja ser feta(baaardzo słony) i olivki zielone moge jeść same ze słoiczka a jadłyście olivki zielone z migdałami

Stary 2008-08-06, 13:17   #1555
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Pamiętam jak mój szwagier pierwszy raz zjadł polskiego kebaba...napatrzeć sie nie mógł co "sprytny" pan w "przepięknej" pudzie do niego wpycha.

hihihihi świetne zdanie

ah tak. No ciekawy pomysł.
W kebabach, o których pisałam, nie ma kapusty ani kukurydzy
To normalne kebaby takie zwykłe, tylko inaczej robione.
Poszłam raz na kebaba, w którym było tylko mięso i kapusta... hmmm... no cóż... więcej się tam nie wybieram
Stary 2008-08-06, 13:18   #1556
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
własnie typowa sałatka do grillowanego miecha

nigdy nie słyszałam o bruskietce brzmi smakowicie
czyli jak to się przyrządza?
- kroję pomidorki (w kostke, plasterki?), siekam czosnek, doprawiam bazylia i polewam oliwa i rozkładam to póżniej na goracoą bagietkę tak?
Bruskiete robi się tak:
Pomidorki, normalne zwkle pomidorki ze skórką, kroisz na jak najmniejszą kostkę.
Kwestia ilości, jest kwestia ilości gości Ja zazwyczaj tak na 8 osob kroję ok 10 pomidorów (ale u mnie to jest szał jedzenia tego)

Kroisz po prostu miskę pomodorkow.
Do tego kroisz czosnek tez drobniutko (byle nie przez wyciskarkę) wrzucasz do pomodorkow. Czosnek też w zalezności od tego jak lubisz...ja lubię duzooo więc koło 5- 6 ząbkow dodaję.
Do tego swierza bazylia- duzo. Siekasz i dosypujesz. Wlewasz do tego olowe z oliwek (byle nie olej) sol, pieprz do smaku. Odstawiasz na chwilę coby sie przegryzło.
Bagietkę kroisz podpiekasz na grilu i kladasz na nią te pomidorki.

Fasolowa tez polecam bo robi sie chwilę.
fasolka bial i czerwona z puszki + gotowana fasolka szparagowa (w takiej samej proporcji wszystko)
Do michy wrzucasz, mieszasz i do tego robisz sos.
Oliwa+ ocet winny (czerwony najlepiej) trochę wyciśniętej cytryny, tymianek, bazylia (nalepiej swierze ale suszone też moga byc) sol pieprz i papryczka peperoncino (swierza najlepie- aczkolwiek ja ostatnio dodalam mini kostkę Knora papryczka chili) i czosnek. Mieszasz to i wlewasz do fasoli. Pyszny aromatyczny dodatek do miecha
Stary 2008-08-06, 13:19   #1557
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
no chyba jej nigdy nie jadłam
ale zaraz kiedyś jadłam jakąś z serem feta, była kukurydza i lodowa sałata - moze to właśnie jedna z tych mutacji

kurcze az mi wstyd
Tak to na pewno tą jadłaś

Cytat:
Ja kebaby jadłam tylko spolszczone, każdy niby Turas ale jadłam tylko w Polsce więc wiadomo, że są inne ...oryginalnych jeszcze nie jadłam. Ale kebaby kocham więc pewnie każde będą mi smakowały

Cytat:
ja ser feta(baaardzo słony) i olivki zielone moge jeść same ze słoiczka a jadłyście olivki zielone z migdałami
Tak jadłam-pycha, a najbardziej lubię oliwki z anchois , każde oliwki są pyszne
Stary 2008-08-06, 13:20   #1558
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Bruskiete robi się tak:
Pomidorki, normalne zwkle pomidorki ze skórką, kroisz na jak najmniejszą kostkę.
Kwestia ilości, jest kwestia ilości gości Ja zazwyczaj tak na 8 osob kroję ok 10 pomidorów (ale u mnie to jest szał jedzenia tego)

Kroisz po prostu miskę pomodorkow.
Do tego kroisz czosnek tez drobniutko (byle nie przez wyciskarkę) wrzucasz do pomodorkow. Czosnek też w zalezności od tego jak lubisz...ja lubię duzooo więc koło 5- 6 ząbkow dodaję.
Do tego swierza bazylia- duzo. Siekasz i dosypujesz. Wlewasz do tego olowe z oliwek (byle nie olej) sol, pieprz do smaku. Odstawiasz na chwilę coby sie przegryzło.
Bagietkę kroisz podpiekasz na grilu i kladasz na nią te pomidorki.
Dzisiaj robie bruskiety. Mój TZ skacze z radości jak je robie. Pyyycha!

PS. Robię identycznie jak Ty.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 13:23   #1559
kaska87
Zakorzenienie

zgadnijcie co sobie robię na obiad

Stary 2008-08-06, 13:25   #1560
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Pyszne są te z migdałami.
U mnie w domu oliwki są zawsze..tak samo jak oliwa z oliwek, balsamico, mozarella, parmezan, pomidory w puszcze i swierze, tymianek, bazylia i pietruszka na parapecie, owoce morza, tuńczyk, czosnek, papryczka peperoncino i makaron.
O każdej poze dnia i nocy moge ugotować pyszny obiad. A juz tradycją jest gotowanie spagetti ali olio o 2 w nocy po przyjsciu z imprezy albo w trakcie imprezy

Cytat:
W kebabach, o których pisałam, nie ma kapusty ani kukurydzy
To normalne kebaby takie zwykłe, tylko inaczej robione.
Poszłam raz na kebaba, w którym było tylko mięso i kapusta... hmmm... no cóż... więcej się tam nie wybieram
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości