|
|||||||
| Notka |
|
| Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Inspirations czyli "Na szkle malowane"
Aaaa to świeczniki dla mnie, dla mnie! Wszystko oddam ;-)
A tak bardziej poważnie to już widzę te Twoje cuda... Oj, jesteś niesamowita
|
|
|
#212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przez ostatnie 2 niedziele, udało mi sie naprawde duzo ich kupic, a poniewaz z wyprzedazami jest roznie, i przez dlugi czas nie moglam znalezc zadnych wiec postanowiłam kuć zelazo poki gorace, dzis kupiłam 11 a w zeszła niedziele tez jakos tak mam juz jedno zamowienie od jednej kobiety z UK. mam namalowac dla niej swieczniki, ktore ona chce dac swojej szwagierce na boze narodzenie. i jestesmy juz umowione. po festynie biore sie ostro do pracy zeby miec czym sie wymieniac ![]() dzis oczywiscie "przygarnełam" kolejne 2 drewniane koty, nie mogłam im sie oprzec
|
|
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
Ale super
|
|
|
|
|
#214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dzis bedzie biedronkowo. pokaze zdjecia wazonika, ktory ukonczyłam wczoraj w nocy oraz fotki zbiorowe poprzednich wazonikow o tym samym kształcie. pierwszy, ktory został namalowany to ten z 4 kotami, potem tulipany a na koncu biedronki. "porozłaziły" mi sie troche po tym szkle ale na pewno nie odfruna
|
|
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
Cuda cuda no po prostu cuuuuda
|
|
|
|
|
#216 |
|
Zadomowienie
|
Oooo jakie piękne
Śliczniusie ![]() Jak one pięknie koło siebie wygladają
|
|
|
#217 |
|
Osiołek z zakątka :)
|
Biedroneczki są w kropeczki
|
|
|
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
Joasia, Cath i Pupil, dziekuje wam kobitki
![]() ciesze sie, ze do mnie zagladacie. własnie byłam w ogrodzie, naciełam sobie swieżej lawendy, tak mi sie chciało miec jakies kwiaty na stole...w szklanej wazie oczywiscie i od razu zrobiłam nowe fotki. na zdjeciu mozecie zobaczyc waze z liliami wodnymi, ktorej jeszcze nie pokazywałam na wizazu ![]() pozdrawiam
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
Titania, śliczne prace zrobiłaś
![]()
|
|
|
#220 |
|
|
Waza jak zwykle piękna, ale mnie urzekła ta świeża lawenda, ja nigdy nie pomyślałam, żeby sobie w ogródku posadzić
W przyszłym roku nadrobię, ale moja lawenda będzie stała w ...kameleonowym wazonie, tylko muszę się sprężyć z własną twórczością |
|
|
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaale cudownie
|
|
|
|
|
#222 |
|
Rozeznanie
|
I znowu cudności.
Titania maluje ja normalnie, wyciągam okno, zmywam odtłuszczaczem i maluję. Tylko z 25 dzieciaków na karku, trochę trudno się to robi. Teraz gdy mąż zrobił mi kącik do pracy na strychu, chyba poprosze dyrektorkę żeby przywiozła m i skrzydło okienne do domu. |
|
|
|
|
#223 |
|
Zadomowienie
|
Waza rewelcyjna jak zwykle
![]() Przepięknie wygląda w niej lawenda. Cuda
|
|
|
#224 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a mowiłam wczesniej, ze ja uwielbiam motyw lawendy Cytat:
duzo czystego szkła stoi na podłodze i czeka na pomysły i pomalowanie. i nowe wciaz dochodza juz mi chodza koty po glowie mam pomysły na 2 rozne wazy ![]() Cytat:
czekam na fotke szyby z niecierpliwoscia rzeczywiscie byloby lepiej malowac w pozycji horyzontalnej niz pionowo. wygodniej i farba nie bedzie sciekac Cath ![]() Ufff, ale miałam długi dzien No i po festynie. powiem wam, fajnie bylo. pogoda super, ciepło, słonecznie, ludzi bylo srednio, nie za tłoczno i nie za mało i utarg tez nie zły oczywiscie byly tez fotki, kawa, herbata, bbq, lody, konkurencje, nagrody i inne stragany. załaczam co ciekawsze zdjecia, mozna sobie zerknac. tylko prosze sie nie smiac
|
|
|
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
wiecej fotek
|
|
|
#226 |
|
Zadomowienie
|
Pięknie prezentowały się Twoje prace .Na pewno wiele osób patrzyło z podziwem.Wiadomo...całkie m inaczej odbiera się wszystko na żywo niż na zdjęciach.Zazdrościć można tym,którzy nabyli twoje śliczne.malowane kolorowe szkło.Sama chętnie wzięłabym udział w takiej imprezie.Chociaż nie zawsze kasa pozwala na kupno tego co nam się podoba,ale można przyjemnie spędzić czas i nacieszyć oczy do woli.
Twoja sąsiadka z namiotu też miała ciekawe prace. A koty też bym przygarnęła.Będzie super kolekcja. |
|
|
|
|
#227 |
|
|
Bardzo sympatycznie wyglądał festyn na zdjęciach
Twoje prace pięknie się prezentowały, tak bardzo wesoło i kolorowo było na Twoim stoisku. Mam nadzieję, że większość swoich cudnych prac sprzedałaś |
|
|
|
|
#228 |
|
Rozeznanie
|
No widzę że ty kobietko nie próżnujesz. Strasznie podobają mi się te kamienie, a twoje szkła prezentują się rewelacyjnie. Fajny pomysł z wystawianiem swoich prac na festynach.
Aco do okna- moja praca nie będzie tak imponująca jak twoje na 1000%, - okno jest dzielone na 6 części i ja zamalowuję jedną, wielkości ok.70x100 cm , jest jeszcze pomysł pomalowanie szyb na werandzie, bo tam strasznie słonecznie jest, ale nie wiem co z tego wyjdzie, jak uda im się szybki wyciągnąć to czemu nie. |
|
|
|
|
#229 |
|
Zadomowienie
|
I już po
Widzę po zdjęciach, że zabawa była przednia Najważniejsze, że pogoda dopisała. Świetnie wygląda ten Twój stół pełen cudnych, malowanych szkieł. Robi wrażenie ![]() A i sąsiadka Twoja miała prześwietne prace, bardzo spodobały mi się malowane kamienie ![]() A czy ta przesympatyczna Pani przy stoisku to Ty może?
|
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
Titania ,urlop spędziłam świetnie ,choć pogoda w pierwszym tygodniu nie była najlepsza
|
|
|
#231 |
|
Zadomowienie
|
uciekł mi post który pisałam do tej Twojej cudaśnej wazy ze świeżą lawendą, ale co tam jeszcze raz pochwalę bo tego nigdy za wiele PIĘKNA WAZA.Festyn Wszyscy pewnie oglądali Twoje prace z otwartą buzią i nie mogli się oprzeć. Każdy chciałby takie romantyczne lampioniki
|
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
Robi wrażenie!!!
|
|
|
|
|
#233 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkich ponownie po krociutkiej przerwie
oczywiscie nie mogłam oprzec sie właczeniu komputera i zajrzeniu na wizaz Cytat:
to miłe, ze innym ludziom sie podoba moja tworczosc. jedna pani kupiła dla siebie 2 wazy od razu i to najdrozsze chyba musiały jej sie bardzo podobacCytat:
tak jak lubie! ludzi bylo srednio, nie za tłoczno, bo to była taka mała lokalna imprezka. udało mi sie sprzedac 1/3 wszystkich prac o roznych cenach i charakterze, dosyc popularne okazały sie latarenki i swieczniki. do naszego stoiska podchodziły głownie panie i dzieci bo panow takie duperele mało interesuja. sprzedałam tez pare wazonikow. Cytat:
kamienie nie były malowane przeze mnie tylko przez stepsister mojego tz - Paulę a co okna to pamietaj ze farbki moga zblednac z czasem jesli beda wystawione na ciagłe promienie sloneczne a jesli to beda peel-offs to moga sie tez troche roztopic. jakich farbek bedziesz uzywac? rysunek na pewno wyjdzie dobrze ![]() Cytat:
w naszych australijskich kapeluszach Digger hats![]() ![]() widze, ze kamienie sie spodobały wielu osobom, przekaze komplementy włascicielce, ucieszy sie Cytat:
Cytat:
w naszym namiociku, ktory został rozłozony własnie na ta okazje. oj, chyba znowu mam ochote na taki festyn ![]() Cytat:
podobno sa takie targi w Llangollena dzis dorzucam fotki moich kolejnych festynowych prac - zielone i morsko-zielone swieczniki
|
|
|
|
#234 |
|
Zadomowienie
|
cieszę się że festyn się udał no i że jesteś już w domu mam tylko nadzieję że w szpitalu nie było aż tak źle i szybko dochodzisz do zdrowia
prace jak zwykle piękne
|
|
#235 |
|
Zadomowienie
|
Przesympatyczną masz buźkę
![]() A świeczniki jak zwykle cudne Ogromnie mi się podobają te małe Cudeńka ![]() A Ty kuruj się, kuruj, aby już szpital nie był potrzebny.
|
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
Co jedne-piękniejsze! Szkoda,że nie mieszkasz za płotem
Wszystko bym zwinęła hihi Każdy jeden świecznik, każdą wazę... Każdy flakonik! I nawet jakbym nie miała gdzie tego już stawiać... BA! Znalazło by się przecież miejsce na takie sliczności! Qrczę...
|
|
|
|
|
#237 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja rowniez ciesze sie ze jestem juz w domu. nie ma to jak u siebie Cytat:
A moje pooperacyjne kurowanie polega na tym ze wiekszosc dnia albo przesypiam dzieki tabletkom albo spaceruje powolutku jak 90-letnia babcia po domu tam i z powrotem zeby miesnie sie nie zastały. nie uwierzycie, ale wstawanie z sofy zajmuje mi 10 minut! nigdy nie bylo to takie trudne jak teraz ![]() Cytat:
na pewno jakbysmy mieszkały obok siebie to podzieliłabym sie swoim szkłem z Toba ![]() narazie nie spedzam wiele czasu przed pozdrawiam
|
|
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
Matko matko!!! Jakie szwy!!! Ojej!!! Ty mnie nie strasz!
Ech... Już to sobie wyobraziłam |
|
|
|
|
#239 |
|
|
No to zdrowiej nam szybko Tytanio
|
|
|
|
|
#240 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Koty są słodkie - miau! Titania - gratuluję powodzenia na kiermaszu, uważam, że w pełni na nie zasłużyłaś ![]() ![]() klask i:![]() .Serdecznie Ci współczuję, że cierpisz po operacji /znam ten ból, przeszłam to w ubiegłym roku/. Życzę szybkiego powrotu do pełnej sprawności.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:25.

przez ostatnie 2 niedziele, udało mi sie naprawde duzo ich kupic, a poniewaz z wyprzedazami jest roznie, i przez dlugi czas nie moglam znalezc zadnych wiec postanowiłam kuć zelazo poki gorace, dzis kupiłam 11 a w zeszła niedziele tez jakos tak
mam juz jedno zamowienie od jednej kobiety z UK. mam namalowac dla niej swieczniki, ktore ona chce dac swojej szwagierce na boze narodzenie. i jestesmy juz umowione. po festynie biore sie ostro do pracy zeby miec czym sie wymieniac 

mam pomysły na 2 rozne wazy 
No i po festynie. powiem wam, fajnie bylo. pogoda super, ciepło, słonecznie, ludzi bylo srednio, nie za tłoczno i nie za mało i utarg tez nie zły
Robi wrażenie!!!