![]() |
#4861 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2008 cz. III
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Agunia - ja fochy strzelam jak ktos na mnie krzyczy podczas jazdy jesli cos zle zrobie ![]() ![]() ![]() Soffera - no to ja jeszcze tego stresa za kierownica posiadam ![]() ![]() BTW TZ mi napisal, ze nie przyjedzie dzis do mnie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4862 |
Zakorzenienie
|
No i nie spisaliśmy protokołu
![]() ![]()
#4863 |
Wtajemniczenie
|
Ja właśnie byłam dać na zapowiedzi w parafii w Obornikach. Wprawdzie mieszkamy tu od 27 grudnia dopiero ale ksiądz w Raciborzu stwierdził że byłoby miło. No i zostawiłam mu 50 zł w kopercie a ksiądz mi za to odparł że księża salwatorianie odmówią mszę w intencji naszego szczęśliwego narzeczeństwa i wytrwania w postanowieniu małżeństwa.Coś w tym musi być bo ksiądz w Międzyzdrojach powiedział że wszystkie śluby październikowe ma odwołane już po spisaniu protokołu
![]() ![]()
#4864 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (oczywiscie zartuje sobie ![]() Agunia a Ty juz spisujesz ostatecznie protokol? Ten juz tuz przed slubem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4865 |
Zakorzenienie
|
Kakusia tak, mam już spisać ostatecznie protokół, potem tylko donieść kartkę z poradnictwa rodzinnego i zostanie tylko spowiedź dzień przed ślubem
#4866 |
Wtajemniczenie
|
Hehe faktycznie Kakusia jakoś niezgrabnie to ujęłam
![]()
#4867 |
Zakorzenienie
|
Izuś, czy ja dobrze zrozumiałam że ludzie tak nagminnie śluby odwołują?
![]()
#4868 |
Wtajemniczenie
|
Tak- proboszcz w Międzyzdrojach powiedział że w ciagu tego roku odwołał więcej ślubów już po spisaniu protokołu (czasem już po zapowiedziach) niz w ciądu ostatniej dekady.
Nad morzem sporo mężczyzn wyjeżdża do pracy za granicę- do Szwecji , Norwegii i taka rozłąka coś psuje te związki. Mam koleżankę w Międzyzdrojach, której już trzy razy się oświadczano. Trzy razy oświadczyny przyjęła. A żadnego ślubu nie było.
#4869 |
Rozeznanie
|
Witam Was Dziewczynki
![]() Monai Śliczna tiara Katathea Ślub miałas poprostu jak z bajki, tylko pozazdroscic. Poprostu cudnie ![]() Marta20@ gratuluje podwojnego szczescie ![]() Moj TZ też łapie pająki i je wypuszcza, uwaza ze nie wolno ich zabijac ![]() Zastanawialismy sie cały czas co zrobic ze strojeniem koscioła, skoro w tym dniu sa 3 pary, ktore biora slub. Nieznamy tych par, wiec wstepnie chcielismy kupic kwiaty i zaniesc do koscioła. No ale na szczescie problem sam sie rozwiązał ![]() ![]() I dzisiaj rozwniez zamowiłam tort ![]() ![]() ![]()
#4870 |
Zakorzenienie
|
kasienka jak ja Cie najmocniej przepraszam ze zdublowalam Twoje zyczenia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ahaaa no i sie nie przywitalam ![]() WITAM WITAM i wracam do czytania |
![]() ![]() |
![]() |
#4871 |
Wtajemniczenie
|
Dlatego właśnie dziewczynki ja zaczęłam wymyślać rymowanki- prawdopodobieństwo że je powtórzę jest minimalne. Czasem i owszem jakiś rym się przypałęta i błąka się w różnych opcjach ale to zazwyczaj pierwsze wersy. Reszta się personalizuje ot tak po prostu- sama z siebie
![]() Dlatego jak potrzebuje ktoś wierszyk chcę jak najwięcej wiedzieć o jego adresacie ![]()
#4872 |
Zakorzenienie
|
Jejku dziewczyny ale porazka z tymi slubami... Ale powiem Wam, ze lepiej odwolac niz brnac w cos bez przyszlosci, takie sluby z rozsadku nie sa dobre.... Chociaz coraz wiecej sie zastanawiam nad "slubami dzisiejszego wieku" . Mlodzi ludzie bardzo szybko po slubie decyduja sie na rozwod... Jakas blahostka i juz... Ostatnio w autobusie slyszalam jak jedna panna sie chwalila ze bierze drugi rozwod... Abo jej facet gra na komputerze
![]() ![]() Maugos udanej wycieczki i uwazaj na wode w Tunezji. My Europejczycy nie jestesmy przyzwyczajeni do picia ichtiejszej wody. Grozi to powaznymi problemami zoladka. I byloby lepiej gdybys nie spedzila calego urlopu w toalecie ![]() ![]() Marta20 witam i gratuluje ![]() Sofferko moge sie zglosic... Ty odpoczniesz a ja pojezdze. Prawie od roku nie siedzialam za kolkiem. Zblokowalo mnie jak na krzyzowce mialabym nkiezla stluczka, i teraz jakos nie moge sie przemoc. Od tego czasu wsiadlam raz do auta, ale wciaz nie moge sie przemoc. Moj Skarb mnie chce wsadzic w swoja Nubirke combi ale jakos jeszcze mam opory. Biedronko gratuluje torcika, pewnie smaczniusi, mam nadzieje ze duzo nie dalas za niego ![]() Mamy problemik ze swiadkowa bo ... kupila kolejna kreacje na wesele i teraz nie wiemy co ma ubrac hihhi.... Edytowane przez daget Czas edycji: 2008-08-06 o 19:37 Powód: bo mam maly problemik |
![]() ![]() |
![]() |
#4873 |
Wtajemniczenie
|
hej żabki
![]() rozpisałyście się dzisiaj troszkę ![]() byłam na zakupach, potem u księdza ![]() ![]() ![]() jeździć samochodem lubię i co najważniejsze nie boję się jeździć ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4874 |
Wtajemniczenie
|
Daget ja też uważam że lepiej dzień przed niż dzień po zrozumieć że związek nie ma racji bytu.
Małżeństwo to poważna decyzja, trzeba się naprawdę dobrze zastanowić. A kiedy się już podejmie decyzję uczynić wszystko by w niej wytrwać. Ale zdaję też sobie sprawę, że są sytuacje w których rozstanie to jedyne rozsądne wyjście... Oczywiście powodem takim nie sa gry komputerowe ![]()
#4875 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4876 |
Wtajemniczenie
|
Hej Kochane
![]() zgadzam się, że lepiej przed odwołać niż brnąć w coś bez przyszłości. Różnie sę życie plecie, ale za nim zapadnie decyzja o rozwodzie trzeba próbować-dlatego dobrze, że powstaje taka komórka jak mediacje ![]() strasznie to wszystko trudne. usłyszałam kiedyś jak kończyłam studia, że teraz to już szybko śłub bo nikt mnie będzie chciał bo stara jestem ![]() pamiętam jak izazusia napisała posta:że oprócz tego że kocha swojego Kamila to jeszcze Go lubi i się z Nim przyjaźni-a to nie zawsze idzie w parze.mocno mi się wyryło to w głowie. i to powinny być podstawy dla wspólnego życia, budowania Domu, i Rodziny ![]() ech sentymentalizm mi się włączył-wybaczcie |
![]() ![]() |
![]() |
#4877 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zapomniałam jeszcze napisać, ze mamy już koszulę dla TŻ, wiec jemu już zostały do kupienia skarpetki ![]() a ja muszę się gdzieś umówić na pasemka ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4878 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() szukaj jakiegoś sprawdzonego żebyś nie musiała się złościć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4879 |
Zakorzenienie
|
Ufff, kolejne zaproszenia wydane, już prawie na finiszu, jeszcze jedna ciotka i znajomi i KONIEC. Ale mnie jakoś dzisiejsze popołudnie zmęczyło. A zwłaszcza ta kancelaria trochę zeźliła, no ale cóź zrobię. Zmienił się proboszcz, sezon pielgrzymkowy zaczął i bałagan mają w tej parafii...
Ale już pojutrze wyjazd i odpoczynek ![]()
#4880 |
Wtajemniczenie
|
Dzastuli TZ ubrany prawie od stop do glow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4881 |
Wtajemniczenie
|
Dzastus czyli TZ ubrany prawie od stop do glow
![]() Agunia |
![]() ![]() |
![]() |
#4882 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ale mądrości tu piszecie! Zgadzam sie z wami co do powagi małżeństwa, jego trwałości nie tylko na podstawie zauroczenia, miłości lecz na zaufaniu, przyjazni i budowaniu domu na skale! Ja jestem osobą wierzącą, za młodu czynnie działającą w Ruchu Światło - Życie to tam zbudowałam swój kręgosłup moralny.. to był wspaniały czas. Moj TZ to tez taki oazowy chłoopak
![]() ![]() ![]() My z TZ trzymamy sie słów JP II "Nie bójcie sie miłości, która stawia wymagania" bo miłośc trzeba pielęgnowac prawda? ![]() Amor Vincit omnia - miłość zwycięza wszystko! Dobrej nocy Aniołki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4884 |
Wtajemniczenie
|
My też z moim TZ podchodzimy do tego w ten sposób- jeśli ślub to jeden na całe życie. Niezgodność charakterów to dla mnie nic innego jak brak umiejętności pójścia na kompromis.
W rodzinie TZ na jesień miało być jeszcze jedno wesele- jego 27 letni kuzyn ze swoją dziewczyną mieli go wziąć bo ona była w ciąży. Były awet jakieś dogadania rodziców. Tymczasem Ania poroniła ![]()
#4885 |
Wtajemniczenie
|
m.a.r.t.a poproszę o skasowanie mojego dubla
![]() zdarza się, ze jeśli Kobieta jest w ciąży to rodzina dąży do ślubu, często na siłę-do takiej decyzji trzeba dojrzeć, Rodzicami można być niekoniecznie będąc małżenstwem. Inna sprawa jeśli to oboje Młodzi-przyszli Rodzice dochodzą razem do takiej decyzji-popieram, jednak jesli jest to na siłę: bo co ludzie powiedzą to nie-Ci mądrzy podpowiadacze nie będą z nimi dzielić każdego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4887 |
Wtajemniczenie
|
Wiesz chodzi mi o to- jest ciąża jest ślub. Nie ma ciąży nie ma ślubu. Kuzyn Kama jest rozpieszczony, nigdzie nigdy nie pracował- rodzice kupili mu bar by się czymś zająć ale mu nie szło więc sprzedali.
Uważam że ślub z powodu dziecka jest bez sensu- po co stwarzać pozory. Trzeba się upewnić w tej decyzji, jakoś rozsądnie to poukładać. Dzieci w nieudanych małżeństwach cierpią najbardziej
#4888 |
Wtajemniczenie
|
Aguniu straszne to wszystko
![]() Izazusia tak jest dzieci cierpią nnajbardziej i widzą oraz rozumieją więcej niż nam dorosłym się wydaje ![]() a co do kuzyna Twojego K to myślę, że Jego Rodzice upośledzili swojego Syna niestety-nie chcę Ich obrażać-z miłości do Dziecka jest się pewnie zdolnym do wielu rzeczy byleby Mu było jak najlepeij. Trzeba jednak wyważyć co jest najlepsze Edytowane przez LilStar Czas edycji: 2008-08-06 o 21:54 Powód: dopisek bo Iza mądrą sprawę poruszyła:) |
![]() ![]() |
![]() |
#4889 | ||||||||
Rozeznanie
|
sorki za ta czcionke ale musze kopiowac do worda i pozniej takie kwiatki mi wychodza jakos
![]() ![]() Cytat:
Dekoracji samy nie zrobimy, bo jak wspomniałam jest wesele na Sali 15w piątek (my mamy w sobote) a ja raczej nie mam zamiaru ubierac Sali w sobote jak od 10-14 będę w salonie kosmetycznym ![]() a co do bukietu to bede miala 2 swiadkowe wiec obie beda mialy bukieciki (takie same,skromne) i butonierki dla swiadkow, i dla mojego TZ (chociaz przy mundurze to nie bedzie mial kwiatka,ale na weselu juz tak) i jeszcze kwiatek do wlosow--a to wszystko za jakies 300zl ![]() Ja tam się nie martwie o TZ i jego kawalerski, wiem ze pewnie spija się i tyle ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A z tych dziwactw to normalnie rycze!!! Hahaha A Twój TZ to chyba rezczywscie „zboczeniec” jak można uwielbiac jak ktos grzebie kolo oczu???!!! Makijazystka jak mnie malowala to musiala 5razy poprawiac mi kreske bo tak mi oczy łzawiły przy malowaniu a już nie wspomne o malowaniu rzes! <myślałam ze się porzygam> nie cierpie cudzych paluchow kolo moich oczu!!! Cytat:
hahahahahhahaa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a ja dzis tez po zakupach i tak: mam w koncu gatki ![]() ![]() Tz tez uzbroiłam w gatki-czarne bokserki (pod kolor gajerka) ![]() ![]() ![]() ![]() Nabylam tez podwiązkę-ale 12zeta za kawalek niebieskiej szmatki to….. ![]() Kupiliśmy tez modlitewniki i rozance,obraz już mamy w domu (od mamy dostaliśmy) wszystko pojdzie do swiecenia ![]() Doszly tez moje kosmetyki wiec jutro dzien dobroci dla geby a do tego mam farbowanie włosów po pracy i mam nadzieje ze wyjdzie cos ladnego—kolorek jakis braz ![]()
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png Edytowane przez katey Czas edycji: 2008-08-06 o 21:59 Powód: bo sie literki pomniejszyly;) |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kasienko pewnie jutro z pracy bedziesz nadrabiac, lecz mnie jutro juz z Wami nie bedzie wiec pozwole sobie teraz podrzucic Ci kilka wersji fryzurek, ktore nie wiem czemu ale do ciebie mi pasuja ![]() https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1217423145 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1217436383 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...7&d=1204667366 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1217612532 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1211631619 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1211631773 Zgadzam sie z wami dziewczyny slub ktorego wyznacznikiem jest dziecko to nie jest zaden argument jak dla mnie. Caly czas stoje na stanowisku, ze gdybym spodziewala sie dziecka a nie bylabym pewna faceta to slubu by nie bylo. Nawet moj Skarb o tym wie. I o dziwo mamy podobne zdanie ![]() Zegnam sie z Wami moje Drogie. Zycze udanych dni pracowito-remontowo-zdrowiejacych ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.