|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe wyliczanki Wizażowe wyliczanki, to miejsce gdzie porozmawiasz o pogodzie, jedzeniu, twoim samopoczuciu lub o tym co ostatnio dostałaś od swojego ukochanego. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wasze opisy na GG - część V
a macie może jakieś opisy o tym że byłam u fryzjera i mam teraz nowa fryzurke...??
|
|
|
|
#3902 |
|
Raczkowanie
|
Mogę powiedzieć tyle: śmierć jest minimum. minimum wszystkiego. Podczas tych godzin, gdy jesteś tak blisko drugiej osoby, z dwojga niemal stajecie się jednym. Minimum. Miłość jest śmiercią: śmiercią odrębności, śmiercią dystansu, śmiercią czasu. W trzymaniu się za ręce najpiękniejsze jest to, że po chwili zapominasz, która ręka jest twoja. Zapominasz, że są dwie, nie jedna. Śmierć. Nie ma w niej nic niezdrowego. Kocha się coś, co się zna, a ja nie mam o tobie żadnego pojęcia, jesteś dla mnie czymś obcym i przypadkowym. Nie umiem cię kochać i nawet nie wiem, czy będę umiała. Miłość jest jak autyzm. Czasem kochamy w innych coś, o czym im się nawet nie śni. Albo co by uznali za absurd. Człowiek nie może żyć, nie wiedząc po co żyje. Płakać trzeba w spokoju. Tylko wtedy ma się z tego radość. Bądźcie szaleni, ale zachowujcie się jak normalni ludzie. Podejmijcie ryzyko bycia odmiennymi, ale nauczcie się to robić, nie zwracając na siebie uwagi. A słowa się po niebie włóczą i łajdaczą i udają, że znaczą coś więcej niż znaczą. Każdy ma prawo marzyć inaczej. Gdziekolwiek była Ona. Tam był Raj. Moje serce obawia się cierpień. Powiedz mu, że strach przed cierpieniem jest straszniejszy niż samo cierpienie. I że żadne serce nie cierpiało nigdy, gdy sięgało po swoje marzenia, bo każda chwila poszukiwań jest chwilą spotkania z Bogiem i z Wiecznością. -Dlaczego mam zatem słuchać serca? - Bo nie uciszysz go nigdy. I nawet gdybyś udawał, że nie słyszysz, o czym mówi, nadal będzie biło w twojej piersi i nie przestanie powtarzać tego, co myśli o życiu i o świecie. Reszta jest milczeniem... Nie kocha się za coś tylko pomimo czegoś: pomimo głodu, cierpienia, krwi czy rozżalenia być może nawet z utrapienia... W miarę jak coraz mniej i mniej identyfikował się będziesz ze swoim ja, zapewnisz sobie coraz lepszy kontakt ze wszystkim i ze wszystkimi. A wiesz dlaczego? Ponieważ przestajesz się bać, że ktoś cię zrani, ze nie będzie cię lubił. Nie będziesz pragnął wywierać na nikim dobrego wrażenia. Czy potrafisz wyobrazić sobie ulgę polegająca na tym, że poczujesz się uwolniony od tego wewnętrznego przymusu? Cóż za ulga! Wreszcie szczęście! Mój świat jest czarno-biały, czasem się zastanawiam, czy tak go nie widzę. Są jeszcze odcienie szarości, bogata paleta rozświetlonych cieni i zamazanych konturów... Czarne dziury nie mając nic wspólnego z ciszą i spokojem. Pełne są wrzasków i jęków, szeptów i dudniącej muzyki. Zawsze o czymś takim marzyłam i to właśnie mam z Tobą: milczenie, które jest wartością i poezja, i balsamem, i kompresem z rumianku. Milczenie, w którym slow nie trzeba, bo wystarcza oczy i ta wiara, którą z nich patrzy Bo 'tęsknić' i 'czekać' to prawie to samo... Kocham cię, to nic i wszystko zarazem. Nie, niczego się nie boję, kiedy jestem w jego ramionach... niczego. I należysz do mnie...choć to nie kwestia posiadania
|
#3903 |
|
Raczkowanie
|
Ja prosiłabym o coś, co nawiązuje do dziecięcej radości z życia, cieszenia sie z drobiazgów itp
szczególnie proszę o coś z dziećmi DTrochę ode mnie: Twoje kłamstwa były przekonujące, ale jak jeszcze mi zależało! Jedno Twoje spojrzenie a wszystko legnie w gruzach... A co z tym wszystkim, dla czego warto żyć? A gdyby tak świat był choć trochę bardziej doskonały? choć na chwilę. Brakująca połówka mojej duszy.. Może gdybym miała proste włosy traktowałbyś mnie poważniej? świat zawiłych metafor. zapominam Cię. bardzo powoli, ale jakże skutecznie. ten świat na trzeźwo jest nie do przyjęcia. różnica między tym, co było, a tym co sobie wymyśliłam.. teraz to ja ranię, a Ty spokojnie milczysz. znikamy jak para z herbaty rozwiana przez wiatr.. stałam się słaba i już tylko kochać mnie można. prostak , który myśli że jest wszystkim ![]() a serce poszło spać. niedostępne dla nikogo
|
#3904 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Siedzieliśmy wpatrzeni jak dzieci...które jeszcze nic nie wiedzą. ![]() Kocham tą dziecinną naiwność, ten czar i urok bycia niewinnym... Fascynująca naiwność, którą pamiętam jeszcze z dzieciństwa... ![]() Dzieci mają cudowną moc...potrafią zmienić się we wszystko, w co zapragną. Co należy zrobić po upadku? To co robią dzieci: Podnieść się! Śmiejmy się jak dzieci! Niech się śmieje z nami cały świat. Spójrz w oczy dziecka, a zobaczysz Boga. Gdzie nie ma dzieci, brakuje kawałka nieba... Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie. Dziecko to uwidoczniona miłość. : ) Osłodzi nam usta ciepła czekoladaa! Kocham być dzieckiem! Ta dziecięca swoboda i naiwność jest fascynująca. ;-) Tylko tyle mi do głowy przyszło. A tak wgl. MoodyGirl, całkiem fajne te Twoje opisy.
|
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuję ;*
styrana uwielbiam twoje opisy ;D kilka ode mnie: spójrz w gwiazdy chce zamknąć oczy widząc jego oczy.. Bo w tym cały jest ambaras, żeby dwoje chciało na raz . Idąc przez życie po prawej masz niebo, po lewej piekło, a za sobą anioła śmierci w przyjaźni zdarza się tak,że ktoś bierze nogi za pas... ![]() i kiedy przyjdą dni deszczowe, naucz się przechodzić między kroplami. ... Obie ręce położyłam na oczach, żeby juz nic nie widzieć ... Nie myśl tyle, bo Cię zjedzą motyle.^^ ."...A Ty spójrz w lustro,by wiedzieć kto nadzieje zabił..." .Życie jest jak pudełko czekoladek. Nigdy nie wiesz, co ci się trafi", Życie to nie boisko ,nie każdy gra tu czysto Pospolite kalectwo psychiczne: nieumiejętność wyrażania uczyć;/ Kłamstwo zdąży obiec pól świata, zanim prawda włoży buty. .Pocałunek to mowa miłości...przyjdź do mnie porozmawiać w namiętności Odwracasz Głowe Gdy Szukam Prawdy A Samym Spojrzeniem Tłumisz Moj Gniew Rzucam zapałkę mam nadzieje ze stoisz po kolana w benzynie ! ..*...Popatrz ręka sięgam dna brak mi sił by znowu wstać... przed oczyma twoja twarz...* po co zwalniać? trzeba podkręcić! niech spierdalają stąd abstynenci! Nie zmieniaj nic, bo dobrze mi z tym. Co w głowie mej nie zrozumiesz.. Rozmowa liryczna - Powiedz mi, jak mnie kochasz. - Powiem. - Więc? - Kocham Cię w słońcu. I przy blasku świec. Kocham Cię w kapeluszu i w berecie. W wielkim wietrze na szosie i na koncercie. W bzach i w brzozach, i w malinach, i w klonach. I gdy śpisz. I gdy pracujesz skupiona. I gdy jajko roztłukujesz ładnie - nawet wtedy, gdy ci łyżka spadnie. W taksówce. I w samochodzie. Bez wyjątku. I na końcu ulicy. I na początku. I gdy włosy grzebieniem rozdzielisz. W niebezpieczeństwie. I na karuzeli. W morzu. W górach. W kaloszach. I boso. Dzisiaj. Wczoraj. I jutro. Dniem i nocą. I wiosną, kiedy jaskółka przylata. - A latem jak mnie kochasz? - Jak treść lata. - A jesienią, gdy chmurki i humorki? - Nawet wtedy, gdy gubisz parasolki. - A gdy zima posrebrzy ramy okien? - Zimą kocham Cię jak wesoły ogień. Blisko przy Twoim sercu. Koło niego. A za oknami śnieg. Wrony na śniegu. Konstanty Ildefons Gałczyński |
|
|
|
#3906 |
|
xoxo
|
Moje kochane macie może jakies opisy, że jestem wściekła a za razem jest mi smutno że mój przyjaciel poświęcił nasza przyjaźń dla jakies głupiej pindy ;/
że przez nią wszystko się zepsuło. tylko nie takie bardzo dosłowne i mogą być z przekleństwami ![]() Była bym bardzo wdzięczna ;* _____________________ I obiecałam sobie, że zrobię wszystko Nienawidzę Cię, rozumiesz?!! Jak mogłeś mi to zrobić. Chemiczny świat pachnący szarością, z papieru miłością.
|
#3907 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję ; * Ty wiesz, że ja Twoje też. Już Ci to pisałam. : ) hee. Kradnę każdą Twoją dostawę. No i trochę ode mnie, żeby nie było. ; ) ______________________ Jak dorośniesz, to zrozumiesz, że życie jest twarde. Każdy musi troszczyć się sam o siebie. A nie szukać pomocy u innych Co pan robi od rana do wieczora? - Doznaję siebie. - Miauczy kotek: miau! - Coś ty kotku miał? Jesteśmy tacy, jacy jesteśmy. Ale na ogół gorsi.. Jej skóra to cynamon w słońcu, ciepła jak świeże ciasto, jej włosy długie jak miód. Biegnie jak jutro, szepcze dzień obiecuje nigdy. Jej nieuchwytny dotyk jest miękki jak dym, głęboki jak oddech, śnie o jej smaku i czuje palcami dźwięk truskawek, w jej głowie jest cisza. Uśmiechając się płynie do mnie i boje się tylko, że jej nie ma. Nie muszę pytać, czy otworzysz, bo wiem, że jeśli zjawię się, to w progu będziesz stać... ...kochać czasem znaczy umieć nie być razem.
|
#3908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(...) odgrzewane gorzej smakuje... Prawdziwego przyjaciela zdobywasz latami ,a tracisz go wciągu godziny już nie ma w moim słowniku słowa przyjaźń! Przyjaźń między kobietą a mężczyzną nie istnieje.. a tak wierzyłam w nasza damsko - męska przyjaźń.. Mówić o przyjaźni jest łatwo. Sama przyjaźń jest trudna. A ona wszystko zniszczyła.. Żadna przyjażń nie moze istnieć bez poświęcenia.. Byłeś /jesteś /będziesz dla mnie ważny,ale bez niej obok siebie... |
|
|
|
|
#3909 |
|
Przyczajenie
|
'jestem staromodna mówisz.
bo wierzę w miłość w starym stylu..' 'nie wiedziałam, że on może przestać mnie kochać. teraz już wiem, że może..' 'twoja nieobecność tak boli. wiesz o tym a jednak dosypujesz mi tej soli..' 'zakończenie bajki trzeba kupić..' 'chce żebyś do końca życia tańczył tylko ze mną..'
|
|
#3910 |
|
Rozeznanie
|
Dzięwczynki wieeeeelka prośba
moja best friend dziś wróciła po dluzszej przerwie z zagranicy. Bardzo Was prosze o jakieś krótkie opisy o tym ze w koncu jest, albo ze powróciła osoba która mnie rozumie bez słów. Coś krótkiego i miłego bede bardzo wdzieczna
|
#3911 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3912 |
|
Zadomowienie
|
Na gwałt potrzebuje zyczen na 18tke dla kumpla z klasy!! jednego z trzech najlepszych kumpli
wiec takie fajne.... dziewczynki... mam jeszzcze 40 min... a nie chce oklepanych... prosze prosze...;*
|
#3913 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
już coś myśle:1. 1. Piękne, słodkie dni, niczym wata cukrowa 2. Z Nim każdego dnia zjadam wisienkę z życiowego tortu 3. Nie ma kogoś, z kim szczęśliwsze byłyby moje oczy, kogo kochałabym bardziej 4. Każda spędzona razem sekunda, daje mi poczucie, że kocham odpowiednią osobę 2. 1. Noc za nocą goni, my szalone podbijamy miasto, kazdy lokal ![]() 2. Zakupuję dzisiaj na całego, możesz stanąć na półce sklepowej ![]() 3. I tej nocy będę miała każdego, którego będe chciała. O! Taka jestem ![]() 4. Idziemy zaszaleć, jak nigdy jeszcze nikt, zagłuszyć wszystkich, zabawić na całego ![]() może którys wybierzesz buzia Więc ja takie wymyśliłam: 1. Nie jestm do kupienia, nie mam ceny. Jestem bezcenna,, tym bardziej dla Ciebie. 2. Nie siedze na półce sklepowej, nie mam ceny, nie można mnie kupić 3. Nie chcę już spedzać całych dni smutna, zamknieta w złotej klatce. 4. Ja chcę żyć. A nie wegetować w klatce. 5. Nie będę z kimkolwiek, wiem ile jestem warta i na pewno więcej niż cośkolwiek 6. 1 lepszy nie jest dla mnie, wyrosłam z takich gierek, znam swoją wartość.. buzia Cytat:
1. Pokaż co chowasz na serca dnie 2. A skąd ja mam wiedziec, że Ci zależy? Nie jestem wróżką, po prostu pokaż... 3. Bądź szczery, wyraź swoje uczucia.. pokaż, a bedę wiedziała... 4. Nie czytam w powietrzu zawieszonych słów. Ale odczuwalne czyny mówiłyby wystarczajaco.. 5. Nie bądźmy jak małe dzieci zagubione we mgle. Po prostu pokaż mi, że Ci zależy.. może którys sie nada buziaki Cytat:
miło mi to czytac niezmiernie buziak wielki a opisy takie o: 1. I choćby mi świat do okoła zapłonął wielką fala sprzeciwu, i tak kocham Cię 2. Zakład juz był i nie wróci teraz jak dorośli ludzie, nie dla zabawy. Spróbujmy.. 3. I nie ważne sa słowa tych do okoła.. Oni nie kochają tak jak ja.. 4. I czy burze, wiatry, czy ulewy, czy obelgi, słowa złe, raniące.. Kocham! 5. Nic nie staje na drodze szczęśliwej miłości. Ona przezwycięży wszystko. Jak moja do Ciebie 6. I wiedz, że zameldowałam Cie w swoim sercu. Masz je na własność, od dziś juz na zawsze życzę powodzenia z jutrzejsza rozmową, żeby się udało jak najlepiej buźka
|
|
|
#3914 | ||
|
Raczkowanie
|
sorry, że nie edit, ale było już za dużo i nie wlazło..
![]() Cytat:
1. I znów mogę rozmawiać z Toba bez słów 2. Zza 7 gór i lasów wróciła przyjaciółka, która jest niezastąpiona, wyjątkowa, moja 3. I można gadać spojrzeniami, rozumieć się w lot, 2 sekundy 4. Tak się właśnie dusza raduje, gdy powraca przyjaciel może zapasują buzia Cytat:
Z okazji 18 z całego serca życzę Ci wszystkiego co najlepsze i najwspanialsze, bo bez watpienia na to zasługujesz. Zebyś spełnił wszystkie najskrytsze marzenia, dużo radości, wielkiej miłości, ciepła, żebyś był szczęśliwy, tak bardzo szczęśliwy, żeby widział to każdy. Życzę Ci braku monotonii, zamych wzlotów, różowych kajdanek i ciastka utopionego w lukrze. Żebyś nigdy przenigdy niczego nie żałował, żył pełnią życia, a żaden dzień nie był stracony i conajmniej tak udany, jak powinien byc ten - urodzinowy ![]() może cos z tego wybierzesz Buziaki i dzieki za tę wyznaną miłość ,
|
|
|
#3915 |
|
Zadomowienie
|
Frizz jeszcze raz ? <marzyciel>
|
#3916 |
|
Raczkowanie
|
Frizz wielbieee Cie
żebyś cały czas siedziała w domku i tylko opisy wymyślała nie dziekuje ;p a za opisy bardzo dziekuje przydadzą sie.... bardzo ;p a jak bedziesz w nocy mieć natchnienie co do mnie ;p to sie nie krępuj i pisz jeny....ty chyba je bierzesz z jakiś innych stron ;p |
|
|
|
#3918 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bez ciebie to bym chyba zginela.. jestes wielka dziekuje za pomoc...;*
|
|
#3919 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobrze, że wróciłaś... Przy Tobie moja cisza. Z Tobą choćby na koniec świata! Bo Ty naprawdę mnie rozumiesz. ; ) Widzę Nas na huśtawce marzeń. Dziękuję Ci *imię* Z tą Najważniejszą dla mnie osobą! Wiesz, że cholernie tęskniłam? Bo Tobie mogę powierzyć wszystko! Dziękuję, że zawsze mnie wspierasz! Jak nikt...Ty rozumiesz mnie bez słów. Tęskniłam. : ) Z Tobą czy bez Ciebie...Nie, nie! Nie ma opcji 'bez Ciebie' ! Bezcenny skarb. Tak, tak Mówię o Tobie, *imię* . I na reszcie koniec tych pustych dni. Tych bez Ciebie. Dziękuję. Za Twe słowa, i za milczenie. Jesteś moim szczęściem. : ) Wiesz *imię* ? Bez słów rozumiesz mnie. Dziękuję. Przepraszam, ale troszkę brak weny .
|
|
#3920 |
|
Zadomowienie
|
macie coś że nie żałuję i nie będę nigdy żałować? bo jest najwspanialszy ?
![]() pilne! ; ** Frizz , Cysia, kiah xd , 12 stonka [ i na górlaskie czekam ]czemu koleżanki szaleją na jego punkcie? ;]
|
|
#3921 | ||
|
Raczkowanie
|
Buźka KaMa2704
![]() Cytat:
ja je z głowy biore,na bieżąco czytam co tam Wam trzeba i jak pasuje tematem to wymyslam, a co wymyśle, to tu pisze a jak tak właśnie jak dzisiaj siedzę i robie 'nic'to tak moge popisac na tyle, ile mi nasuwa pomysły do głowy do napisania opisów ![]() Spoko, jak coś będe pisała i czekam jutro na wieści jak z rozmową buziaki Cytat:
najwspanialszym facetem sie nie żałuje nigdy.. 2. Nigdy niczego nie żałuję.. Tego tym bardziej mój Miły 3. Ani serce moje, ani ja sama przez sekunde nie pożałowało ![]() 4. Bo Bo to z Toba, przy Tobie, obok Ciebie nie żałuje ani sekundy i żałowac nie będe nigdy. takie wmyśliłam może się zdadzą buzia i jakies na dobranoc może ode mnie: 1. I wiem już, ze wyznam Ci miłość, a nie wiesz nawet jak bardzo sie boję 2. Tak bardzo chciałabym skraść Twoje serce, że już głowa peka mi od marzeń 3. Nie potrzebuję brylantów, samochodów, ani futer, wystarczy mi usłyszeć, że kochasz mnie 4. A w Twoich oczach mogłabym utonąć.. spocząć na dnie serca i zostac tam na wieki
|
|
|
#3922 |
|
Raczkowanie
|
a dziekuje dziewczynki taka Vena mnie ogarnia czasem - dlatego moj chlop nie ma gg
|
|
|
|
#3923 |
|
Zadomowienie
|
Jejku, jejku Frizz tu jest!
Moje guru w sprawie opisów I to nie jest żadne słodzenie, czy cuś, tylko całkowita prawda Czy mogłabym troszkę skorzystać z Twej obecności? chodzi mi o opisy na temat tego, że w domu mam małe piekło, jest mi źle ale nie chcę się poddać? Jeśli oczywiście masz czas, żeby dla mnie to jakoś sklecić ![]() Bardzo, bardzo mocno całuję
|
#3924 |
|
Rozeznanie
|
Frizzelicous & Styrana dziekuje
![]() Gdyby któraś miała jeszcze jakieś pomysły to ja chętnie skorzystam moga byc nie dosłowne, cytat również mile widziany
|
#3925 |
|
Raczkowanie
|
Boże, nie wątpię w Twoje istnienie, ale co Ty wyprawiasz?
świat karmiących się kłamstwami żołnierzyków ołowianych Ile można od życia w serce przyjąć ciosów? Na ciekiej linii iluzji normaności... Nie muszę używać siły. Słowami ranię jak nikt... A ty kąsając moja duszę, uparcie wpierałeś mi, że po kolana ubabrana jestem błędami! wiatr wrzeszczy w twą skamieniałą twarz Stopy brudnych paranoi stawiam na twych barkach Maniakalna wściekłość drapie twoje uchylonne usta pachniało cynamonem... ________________ Nienawidzę wczoraj.
Za ten ból, za ten żal. Za rozdrapane strupy paranoidalnej rozkoszy; sam brud. Nienawidzę ciebie za zdeptaną imitację uczucia. Za ten strach. |
|
|
|
#3926 |
|
Raczkowanie
|
Nie pytaj dlaczego nie śpię .
Lecz ból naszych piersi nie tłoczył I w oczach nie było już łez. so of course . .. / wiec oczywiście Powracające fale.. Płynące do mnie i do Ciebie .
|
#3927 |
|
Raczkowanie
|
chcialabym prosic o opisy dotyczace pewnego chlopaka ktorego znam juz dlugo i kiedys ze soba krecilismy i zawsze jak mu nie wychodzi albo cos to wraca do mnie i ciagle mnie tym rani.. ze nie zapomnialam o nim..nie takie doslowne bym chciala
![]() moge na Was liczyc dziewczynki?
Noś w sobie pewność, wiedz, że osiągniesz cel, a osiągniesz go z pewnością. Nie pozwól by do Twojej głowy wkradły się wątpliwości bo Cię zniszczą. Tak brzmi reguła samosprawdzającej się przepowiedni. |
|
|
|
#3928 |
|
Zakorzenienie
|
A coś o jutrzejszych urodzinach?
Tak ogólnie, albo, że trochę niewypał, bo nie zobaczę sie jednak z chlopakiem a nie mam nic innego w planach ? |
|
|
|
#3929 |
|
Zadomowienie
|
But it hurts when you disapprove all along / Ale to boli, gdy wszystko potępiasz.
I'm never gonna be good enough for you / Nigdy nie będę dość dobry dla ciebie Cuz we lost it all / Ponieważ straciliśmy to wszystko, Nothing lasts forever / Nic nie trwa wiecznie I'm sorry I can't be perfect / Przepraszam, nie umiem być idealny Now it's just too late / Teraz jest już za późno And we can't go back / I nie możemy sie wrócić I'm sorry I can't be perfect / Przepraszam, nie umiem być idealny I try not to think / Staram się nie myśleć About the pain I feel inside / O bólu, który czuję w sobie Did you know you used to be my hero / Czy wiesz, że kiedyś byłeś moim bohaterem? All the days you spent with me / Wszystkie dni, które spędziłeś ze mną Now seem so far away / Teraz wydają sie tak dalekie And it feels like you don't care anymore / I wydaje sie, że już ci nie zależy I'm never gonna be good enough for you / Nigdy nie będę dość dobry dla ciebie Nothing's gonna change the things that you said / Nic nie zmieni rzeczy, które powiedziałeś Nothing's gonna make this right again / Nic nie sprawi, że znów będzie dobrze Please don't turn your back / Proszę, nie odwracaj się I can't believe / Nie mogę uwierzyć it's hard just to talk to you / Trudno jest po prostu mówić do ciebie But you don't understand / Ale ty nie rozumiesz
|
|
#3930 |
|
Raczkowanie
|
czuje się jak mucha, której ciekawe życia dziecko wyrwało skrzydełka
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.

szczególnie proszę o coś z dziećmi
D![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

super
superaśne, od razu mi się buźka śmieje