|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część V ::..
Cytat:
a co do utraty wagi to dokladnie- ktos kto ma 20kg do zrzucenia moze i zgubi w ciagu I fazy 6kg ale jak ktos ma 5 to ja tak licze 2-3 kg (przynajmniej mam na to nadzieje;D) teraz skonczylam cwiczyc, lece pod prysznic i dla dopelnienia relaksu zrobie maseczke mmmm ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2702 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A tak w ogóle to cześć wszystkim ![]() ![]()
![]() |
#2703 |
Zakorzenienie
|
A ja znalazłam coś fajnego.
![]() Fit Up! crisps Chipsy jabłkowe to niskokaloryczna przekąska, bogata w błonnik. Nie zawierają soli, cukru oraz substancji wzmacniających smak i aromat. Można je chrupać bez konsekwencji dla figury. Doskonale zastępują tradycyjne chipsy, które zawierają dużo soli utrudniającej odchudzanie Kamis, ok. 4 zł. apropo, znalazłam dość ciekawy artykuł: Wczoraj poświęciłam kilka chwil na udzielanie się na forum Vitalii. Pozaglądałam do pamiętników, poczytałam wypowiedzi i zobaczyłam kilka rzeczy, które mnie przeraziły.. Obserwacja ta dotyczy przede wszystkim młodych osób (wiek <20 lat), które podjęły walkę z kilogramami - z tym, że nie faktycznymi, a wytworzonymi przez własną wyobraźnię. Bo jak inaczej można określić dziewczęta, które przy wzroście >170 marzą o wadze 55 kg i mniej..? Jak można dążyć do wagi niższej niż 50 kg? Jak można tłumaczyć sobie (a raczej wmawiać), że jest to lek na całe zło? Nawet jeśli pasek wagi pokazuje wymarzoną figurę na poziomie 60 czy 65 kg, obrazek w lewej kolumnie przedstawia figury idealne (zaznaczona podpisem "mój ideał", czy "marzę o takich biodrach"). Tymczasem widzę tam wychudzone do granic nastolatki, często spacerujące po wybiegach, których mięśnie wyeliminowała skóra obciągnięta na odznaczających się kościach. Gdzie tu piękno? Gdzie tu rozsądek? Gdzie tu spełnienie marzeń? Wiem, że apele do "młodych, zbuntowanych i zdeterminowanych" nie docierają - tak samo jak wiem, że przy obrazowaniu ideału w kształcie kościotrupa z jednoczesnym zachowaniem paska wagi pozwalającego na odchudzanie (z prawidłowym BMI), jest sprzeczne z jakąkolwiek zasadą zdrowego żywienia. Do czego bowiem dąży osoba chcąca ważyć wg paska 60 kg, a obrazująca wymarzony image na poziomie 42 kg?? Czy będzie zadowolona ze swojego wyglądu kiedy osiągnie wagę z paska? Bardzo lubię motywować inne osoby, udzielać rad, dzielić się doświadczeniem (w obydwie strony - przecież ja też potrzebuję wsparcia), ale nie mam sił walczyć z kimś, kto ma zakodowane, że kobieta (niezależnie od wzrostu co gorsza) powyżej 60 kg to prosię, które nie dość, że nie ma powodzenia u mężczyzn, to jeszcze nie może patrzeć na siebie w lustrze. Skoro ja się cieszę odbiciem lustrzanym o wadze 98 kg to co widzi osoba, która już teraz waży 53 i nadal chudnie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokladnie!!!!! autorka genialnie to ujela... smutne ale prawdziwe a no i koniec 4dnia a ja troche zgrzeszylam :P- zjadlam kawalek drozdzowki- ale byla pyyyyyyyyyyyszna ;D |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() amen. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2706 |
Raczkowanie
|
a ja nie zjadłam nic grzesznego, jestem z siebie dumna ^^. Takie myslenie mi pomaga
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2707 |
Zakorzenienie
|
Kochana, ja od 5 dni (no wykluczając dzisiejszego kogla) nie zgrzeszyłam niczym. ;d
|
![]() ![]() |
![]() |
#2708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czekam na sobotę, by przywitać II fazę kakao ![]() Waga powolutku spada ![]() ![]() Idę robić gulasz na jutro, bo znowu spędzę 9h w pracy i trzeba coś zjeść porządnego ![]() a chipsy jabłkowe są pyszne ![]()
![]() |
#2709 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co ja mam dzisiaj taką niesamowitą ochotę na płatki owsiane z rodzynkami i mlekiem. Ale w domu mam tylko mleko i to jeszcze 3,2% ;dd więc obejdzie sie bez tego.
![]() Ś grahamka + chuda szynka (haha "Szynka fitness 2% tłuszczu" ![]() II Ś jogurt pitny III Ś serek ![]() O 3 gotowane ziemniaki, pomidorek i chude mielone z kuraka P serek, ah moja słabość. ![]() K wieśniak ogólnie to tak jak patrzę na beznadziejnie. ![]() Kogel rozgrzeszony, to nawet w jadłospisie go nie będzie, o! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2710 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i wiem ze jutro tez zgrzesze ale tak nie do konca: kolezanka zaprosila mnie na pizze... ale to bedzie pizza dietetyczne :P malo ma to zwiazku z 1 faza ale 2 grzeszki w ciagu tygodnia to i tak dobrze (na wiecej juz sobie nie pozwole ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2711 |
Zakorzenienie
|
A wiecie, co tak o tych słabościach, to mi się coś przypomniało; jak się umówiliśmy z Maćkiem i był strasznie głodny, podeszliśmy do żabki i kupił chipsy i chyba sprite. I tak do mnie "chcesz chipsa?", a ja "nie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ..co ta dieta robi z człowiekiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#2712 |
Rozeznanie
|
Jak już wcześniej któraś z Was wspomniała, jestem przerażona Waszymi ostatnimi dyskusjami
![]() I mam nadzieję, że już koniec tamtego anorektycznego tematu. A propo mojej diety, to dalej wchodzę na te przeklęte 66 kg i wracam na 67, aj hejt dis. Musze coś z tym zrobic, po za tym przydałoby się więcej ćwiczyć, zaniedbałam to całkowicie, pokręcę kilka minut hula-hopem, pójdę na spacer i to wszystko. Aj, oj, aj chyba muszę się jakoś bardziej zmotywować.
#2713 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziś się wkurzyłam na moje przyjaciółki. Chciały mi wcisnąć jakieś ciastka, a ja odmówiłam. One na to poszły do kuchni po warzywa i powiedziały wszystkim w domu, że jestem na diecie i się odchudzam, bo jestem za gruba ![]() ![]() Wczoraj przejechałam na rowerze ponad 50km ![]() ![]()
![]() |
#2714 |
Zadomowienie
|
ja tez od paru dni bezgrzesznie.
Marzenko ziemniaczki, oj nieładnie ![]() moje dzisiejsze menu: Ś: 2 kromki razowca z pieczoną szynką z papryką i ogórkiem II Ś: kubas naturalnego z 13 orzechami laskowymi O: panga z pary z pekińską i pomidorem PW: dużo śliwek ![]() K: duuża kromka razowca z 2 plasterkami szynki pieczonej i sałatą lodową a teraz mam Redd'sa do picia, bo kolega przyjechał i nie wypada nie opić. a jutro koncert i też bym się piwka napiła ![]()
#2715 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2716 |
Konto usunięte
|
Czesc
![]() Ja tez ostatnio bezgrzesznie ![]() Wlasnie przed chwila wrociłam z Krk i przywiozłam piekne buty ze soba ![]() ![]() ![]() jutro bedzie kurczak w sosie orientalnym ![]() Edit: jak TZ usłyszy ze make z krk przywiozłam chyba zwątpi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2717 |
Wtajemniczenie
|
Czytalam wlasnie na fitnessowym, ze 8 min abs nie jest dobre dla kobiet, bo latwo mozna pomniejszyc talie.
![]() Kurcze, to juz nie wiem co na brzuch cwiczyc.
#2718 |
Zakorzenienie
|
Najlepsze jest takie ćwiczenie, które spala wszystko z całego ciała, czyli coś w stylu orbitreka, air wolkera, bieganie, skakanie na skakance. Wtedy zlatuje wszystko, bo inne ćwiczenia skupiające się konkretnie na czymś, tworzą najczęściej w tym msc mięśnie. Mężczyźni to lubią, a kobietą giną kobiece kształty..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() aa i jeszcze jedno, bo w poprzednich postach o tym zapomniałam. ![]() Kaszkiecik and Domi boskie avatarki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny a ile minut dziennie ćwiczycie na skakance? bo ja ok 15 minut
![]() ![]()
#2722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2724 |
Zakorzenienie
|
To kup sobie stabilizator.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2725 |
Zakorzenienie
|
#2726 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2727 |
Rozeznanie
|
A ja dzisiaj jakaś taka nie do życia, więc idę spać. Dobranoc
![]() ![]()
#2728 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez. W sumie odkad przyjechalam od babci nie moge sie zaklimatyzowac.
Mam nadzieje, ze po grzesznym weekendzie bedzie lepiej. Musi i koniec! ![]()
#2729 |
Zakorzenienie
|
a ja tylko na chwilkę do Was, mój jadłospis to się do niczego nie nadaje, bo po pracy gdzie dziś 10 godzin robiłam kanpaki z bekonem i zieleniną nie mogłam patrzeć na jedzenie i mój obiad to banan i jabłko, wiem wiem super
![]() ale za to ruchu mam tyle co już dawno nie miałam, bo do pracy postanowiłam chodzić piechotą i w jedną stronę mam 40 minut "żywego" spacerku i mam nadzieję, że na udka cos to pomoże ![]() buziammmmm Was ![]() aha i miałam coś pisać o Waszych ostatnich dyskusjach ale daruję sobie bo to co najważniejsze napisała Marzenka i nie będę pwielać jej słów, z resztą nie chcę na nikogo naskakiwać, każdy robi ze swoim życiem co chce, tylko trzeba pamiętać, że za wszystko przyjdzie nam "zapłacić"....... |
![]() ![]() |
![]() |
#2730 | |
Konto usunięte
|
Czesc dziewczyny
![]() Ja juz po sniadaniu i w pracy ![]() ![]() ![]() Widze, ze wiekszość pozmieniała avaty ![]() W ogole po naszej ostatniej rozmowie doszłam do wniosku, ze moim głównym celem jest utrzymanie, a jezeli spadnie to 1,5 kg brakujace do finiszu bede mega szczesliwa. Bo planuje przeciez zdrowe odzywianie przez dluzszy okres dlatego nie moge podchodzic do tego jak do diety na cale zycie ale do zmiany nawyków i zgodze sie Marzenko z twoim stwierdzeniem Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:41.