|
|
#2791 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III
Cytat:
|
|
|
#2792 |
|
Raczkowanie
|
mam nadzieję, że ja także tak trafię, że przymierzę suknię i będę wiedziała, że to ta i koniec
|
#2793 |
|
Rozeznanie
|
Powiem Ci ze nawet niezbyt wygorowane. Od 1000 zl wzwyz. Kilka ostatnich modeli bylo nawet za 900 zl. Ale gornej granicy nie znam, bo jak znalazlam ta swoja to dalej juz nie pytalam
W kazdym badz razie napewno nie jakies kosmiczne
|
|
#2794 |
|
Raczkowanie
|
to fajnie, przy okazji się tam wybiorę, dziękuję za pomoc
|
#2795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2796 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.przewodnikmp.pl/img-15092007013.png [/url] https://wizaz.pl/forum/showpost.p... stcount=9528 Edytowane przez silvershine Czas edycji: 2008-08-06 o 20:00 Powód: literówka |
|
|
|
|
#2797 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() na pewno zdam relacje
|
|
|
|
|
#2798 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Byłam w ostatnią sobotę na weselu w Gościncu, także jeżeli ktoraś z Was tam zamierza zorganizowac przyjecie weselne to jak dla mnie bylo ok. Jedzenie bardzo smaczne, w sumie nie wyszukane, ale zachęcało do jedzenia lokal bardzo ładny, fajne wyjście na dwór z lokalu, można sobie posiedziec pod parasolem na ławeczce, obsługa bardzo duuuży plus, szybciutko sie uwijała, takze ogólne wrażenie naprawde ok. ps. Zaglądam tu do Was czasami ale coś mało zdjęć weselnych widze !!! jesli wysyłacie na maile to nie zapominajcie o starszych pannach młodych pozdrawiam i wszystkiego naj życze
|
#2799 |
|
Raczkowanie
|
a ja mam pytanie była któraś z Was może na weselu w zajeździe ułańskim na abramowickiej? w sumie to już trochę za późno na zbieranie opinii, bo już mamy podpisaną umowę z tym lokalem, ale może coś powiecie ciekawego na ten temat?
|
#2800 |
|
Zadomowienie
|
Jako,że jestem na tym forum jedną z nielicznych już panien młodych na 2008 rok,powiem wam dziewczyny z 2009 roku,że nie musicie się martwić o sukienki-ja pamiętam,że jak szukałam swojej,to byłam załamana,bo nic totalnie mi sie nie pdobało,a w dodatku nogi mi juz odpadały od łażenia po tych wszystkich salonach...Pominę oczywiście wredne baby w niektórych
Także wierzcie mi,że wasza suknia marzeń,gdzieś juz tam sobie czeka i na pewno ją znajdziecie.Bradzo przydatne sa sugestie kompetentnych eksedientek oraz kogos bliskiego,kto powie szczerze,że w danej sukni wyglada sie pieknie albo okropnie. Życzę wam zatem,żebyscie wkrótce problem sukni miały z głowy
|
#2801 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Panny Młode
![]() to mój debiut na tym forum ![]() mam pytanie o sale na wesele? CO myślicie o Hotelu Jedlina w Motyczu k/Lublina? Bo jutro chcę tam jechać i chyba zarezerwować, ale chciałabym się jeszcze dowiedzieć czy ktoś tam był na weselu, miał własne, jak wygląda oragnizacja, jedzenie itp.? Po prostu wszystkie wrażenia
|
|
|
|
#2802 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A my z tz zdecydowalismy, ze bedziemy podpisywac talerze, kazdy bedzie miał swoje miejsce i nie bedzie niepotrzebnego rzucania sie za stoły
|
|
|
#2803 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
"kilka" stron wczesniej byla dyskusja na temat Jedliny i niestety ale same złe opinie na jej temat - lokal jest przepiekny, ale niestety opinie znajmowych ktorzy tam organizowali swoje przyjecia weselne nie sa pochlebne, zwlaszcza jesli chodzi o kwestie rozliczen po... |
|
|
|
|
#2804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pani sama zaproponowała model, na który sama pewnie nie zwróciłabym uwagi, ale po zmierzeniu widziałam, że to jedna jedyna suknia, w której chcę pójść do ołtarza I tak dziś o 12:30 odbieram moje cudeńko
|
|
#2805 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a kto będzie Wam udzielał ślubu? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gosiczek a o jakiej dacie konkretnie myśleliście?? wiosna, lato czy jesień?
|
|
#2806 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, no i nie za bardzo jest gdzie wyjść) - jednym słowem brzydkie otoczenie. Drugi minus że przy weselu takim jak miało być u nas (120 os) stoły są na górze a na tańce trzeba schodzić na dół (szczególna udręka dla starszych gości). Nie wypowiem się na temat jedzenia itp bo na żadnym weselu tam nie byłam. Nie wiem jak jest teraz ale w styczniu mieli mnóstwo wolnych terminów (dopiero się rozkręcali).Swoją drogą czy któraś z was wie coś na temat mojego lokalu? bo o tym że jest Ok wiem od naszego pana kamerzysty i pana Z. i tyle bo nikt z mojej rodziny nie był tam na weselu.... eh. (Dwór Anna)
|
|
#2807 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zrobiłam wczoraj zakupy weselne - kupiłam złote szpile na paskach Tyle, że to na najbliższe wesele, koleżanki.
|
|
|
|
|
#2808 |
|
Raczkowanie
|
Nie było mnie kilka dni,a tyle naskrobałyście że hej
Co do Dworu Anna,to ja nie mam żadnych zastrzeżeń,dwa lata temu swoje wesele miał tam brat TŻ-a,mimo że jestem wybredna, tam mi się naprawde podobało Pochwale się Wam dziewczyny,że razem z moim M spędzimy w końcu razem aż 3 tyg,bo jak dawno temu pisałam on jest w Irlandii a ja w Polsce,więc wiadomo jak często się widzimy Raz w miesiącu na weekend to max...Ale postanowiłam do niego pojechać i już 4 dni przed naszym wyjazdem mieliśmy istny maraton-załatwiliśmy usc, kościół(tylko nadal nie wiadomo co z dekoracją) menu umówione i na wesele i poprawiny,wódka,wino.Już coraz bliżej końca załatwień
|
|
#2809 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, niestety nie pomogę bo nic nie wiem o tym lokalu
|
|
|
#2810 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2811 | |
|
Zadomowienie
|
Oooo no to świetnie-może jakąs fotkę zrobić i pokażesz zdjęcie,bo narazie widziałam tylko katalogowe
Cytat:
Dlatego też naszym pierwszym i podstawowym kryterium doboru lokalu był brak jakichkolwiek schodów.
|
|
#2812 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co byście polecały? |
|
|
|
|
#2813 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Uff... to mnie pocieszyłyście. Jak na początku podpisaliśmy umowę to strasznie sie bałam, bo moja ciotka mówiła że często tam bywała na jakiś bankietach i że jedzenie było do niczego, ale że ponoć zmienił się kucharz i teraz nie wie jak jest... więc panikę miałam niesamowitą, na wizażu też nikt do końca nie umiał mi powiedzieć jak jest. Dopiero Pan Z. nas uspokoił że jedzenie jest b. dobre także chyba z tym kucharzem to prawda . Ale teraz inna rzecz spędza mi sen z powiek... Bo kolega z pracy mojego TŻta mówił że był tam na weselu i było ono... w namiocie (!) przed dworem (koło fontanny był ustawiony namiot) i faktycznie jak byliśmy tam jakoś w lecie w zeszłym roku to taki namiot stał (!) ale nie przyszło mi do głowy, że tam mogą być wesela (!!!) i teraz się boję że będzie wtedy co i my ktoś miał wesele w tym namiocie ... chyba muszę się tam przejechać i dowiedzieć czy tak może być... beznadziejnie gdyby goście mieszali się w ogrodzie... ale bym się wściekła ![]() AgaOp podziwiam ! Ja nie wiem jak bym wytrzymała widząc mojego TŻta raz w miesiącu . Ja nie mogę wytrzymać jednego dnia a co mówić dopiero miesiąc w miesiąc.... Dziewczyny jednak zamówiłam welon ![]() ![]() wiem że szybko (i nawet bez pojęcia jaka będzie suknia ale po prostu strasznie mi sie podoba Postanowiłam, że w nim pójdę na plener (nie do kościoła i nie na wesele) bo jest taki hmm.. oryginalny i będzie (może ) ciekawie się prezentował na zdjęciach ![]() Cytat:
A gdzie macie ślub? Kiedy załatwialiście rezerwacje w Jedlinie? że udało się na czerwiec ? Z tego co wiem jest dość oblegana ale też nie słyszałam pochlebnych opinii na temat właścicieli.
|
|
#2814 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziś przy odbiorze suknii pani mi taki zaproponowała i mnie zachwycił
|
|
#2815 |
|
Raczkowanie
|
Miira,
lokal rezerwowałam ze 3 tyg temu, ale wtedy na 13, później przerezerwowałam na 20. Jutro chcemy tam jechac i podjąc ostateczną decyzję. A w Dworze Anna kiedy rezerwowałaś?, Będziecie mieli na piętrze wesele? Bardzo mi się podoba tam, planujemy jutro też tam pojechać i dowiedzieć się co i jak. Jakie lokale byś polecała (bo pewnie przed wyborem pozwiedzałaś ch trochę , nas to czeka jutro (nie mieszkamy na stałe w Lublinie obecnie)). Gdzie jest ładnie, co Ci się podobało?Ślub jeszcze nie wiemy gdzie, bardziiej martwię się salą, a Wy w którym kościele? |
|
|
|
#2816 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2817 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Odnosnie zmian kucharza i jedzonka ja też się nasłuchałam dużo złego, ale już się nie przejmuję bo podobno jest OK, moja daleka znajoma ma wesele 13tego września tego roku to się dowiem co i jak dokładnie ją wypytam... a w Dworze Anna to ty chyba z nas masz tylko więc żadnych wiadomości z pierwszej ręki nie uzyskasz, zresztą tak jak ja..... Cytat:
W Annie na początku maja tego roku wolnymi terminami był piersza sobota maja i chyba coś w listopadzie 2009....niestety....
|
|
#2818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2819 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam nadzieję , ze jutro znajdę coś fajnego.A gdzie Ty(Wy) będziesz miała wesele? |
|
|
|
|
#2820 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
koniecznie Cytat:
My oglądaliśmy jeszcze hotel Lwów, Dworek Lwowski (w Bogucinie) i Zajazd ułański. w Lwowie wydało nam sie mało miejsca i nie bardzo chcieliśmy mieć na 2 salach, ale ładnie wykończony jest lokal w środku. W Bogucinie min. to 140/150 os. a my aż tyle nie będziemy mieć i troszkę daleko od Lublina Zresztą pani która nam pokazywała lokal była strasznie nieprzyjemna, zresztą ponoć ciężko sie z nimi dogadać . A zajazd ułański tak jak pisałam wcześniej . Rodzice mojego TŻ uparli się by było w Bosmanie nad Zalewem zemborzyckim (bo wszyscy w rodzinie mieli tam i dlatego tam powinno być ) ale ja nie chciałam (zresztą moi rodzice nawet słyszeć nie chcieli ) byliśmy tam w zeszłą sobotę na weselu i lokal po remoncie wygląda dużo lepiej (w porównaniu z tym co było kiedyś) i jedzenie mają b. smaczne ale obcy ludzie się kręcą i trochę dla mnie jest tam bez klimatu. Dlatego w końcu została Anna urzekł mnie ogród hehe). Poza tym sala jest przybrana na stałe więc nie ma problemu z dekorowaniem. Dodatkowo można zamówić pieczoną świnię (taką w całości z jabłkiem w ryju) ale jako iż jestem już dobrych pare lat wegetarianką raczej nie chciałabym mieć takiego widoku . Ewentualnie grill dodatkowo. Cytat:
Cytat:
![]() Właśnie w końcu obliczyłam ostateczną liczbę gości i ku mojemu zdumieniu ze 120 zrobiło się 140 ale wiadomo że ktoś nie przyjdzie więc pewnie skończy się na 120 . Teraz myślę jak ich wszystkich usadzić.... masakra, to naprawdę ciężka sprawa. Ten koło tego to nie... ten koło tego to też nie... ![]() . Ale chcę uniknąć tego że ludzie jeszcze zanim Para Młoda przyjedzie wpadają do sali i robią rozróbę z zajmowaniem siedzeń ... (sami tam robiliśmy ostatnio ).
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:57.

. Odwiedziłam całe mnóstwo salonów z sukniami ślubnymi w lublinie i na dobrą sprawę nic nie znalazłam. Ponieważ jestem nieszczęśliwą posiadaczką biustu w rozmiarze 70F nic na mnie nie pasuje. W modelach, które mi się naprawdę podobają wyglądam jak wybryk natury

05.07.2008
) bo przez 'database error' nie mogłam się tu dostać...wrrrr

... chyba muszę się tam przejechać i dowiedzieć czy tak może być... beznadziejnie gdyby goście mieszali się w ogrodzie... ale bym się wściekła