Mamusie styczniowe 2019 - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-07-24, 13:46   #2581
justysiaa89
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2019

Cytat:
Napisane przez rubbim Pokaż wiadomość
Współczuje, że musisz autobusem jechać.. Daleko, długo ? Mnie choć tyle, że jak coś to mąż zawiezie i poczeka by odwieźć bo dojazd teraz to masakra.. Busem bez klimatyzacji i do tego na wakacje okroili rozkład do 4 dziennie
na szczęście o tyle dobrze, że wsiadam na przystanku przy bloku i wysiadam przy samym laboratorium, więc iść potem nie muszę ale nawet te 15 minut w autobusie teraz latem jest ciężkie

Cytat:
Napisane przez paprif Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak tam Wasza cera? U mnie jest skandalicznie, nie pamiętam kiedy ostatnio miałam taki wysyp, z włosami też szału nie ma...
nie mogę narzekać, czasem coś wyskoczy na brodzie, ale jest to na tym samym poziomie co przed ciążą co nie zmienia faktu, że szału nie ma bo od zawsze mam cerę i włosy szybko przetłuszczające się, więc np. włosy myję codziennie, czasem co drugi dzień ale wtedy nadają się tylko do związania i tyle ale dopiero weszłam w drugi trymestr więc liczę na tą magiczną poprawę stanu włosów i paznokci w ciąży
justysiaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-07-24, 13:48   #2582
rubbim
City of Bones

Cytat:

edit: Tak jak pisalam wcześniej u mnie też 16tc, brzuszek już widoczny.
Dziewczyny jak tam Wasza cera? U mnie jest skandalicznie, nie pamiętam kiedy ostatnio miałam taki wysyp, z włosami też szału nie ma...
Na włosy nie narzekam o dziwo nie muszę nawet myć jak do tej pory co 2 dni bo nie przetłuszczają się tak szybko, a cera.. Na pewno lepiej niż przed ciążą ale i bez szału. Coś tam wyskoczy co jakiś czas, lekkie przesuszenie momentami ale za to mniej się błyszczy i wydaje mi się mniej blada niż wcześniej, a jestem z osób o dość jasnej karnacji
Stary 2018-07-24, 13:49   #2583
AnnLady
Zakorzenienie

To ja jestem blada jak upa Eskimosa

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-07-24, 13:52   #2584
rubbim
City of Bones

Cytat:
Napisane przez justysiaa89 Pokaż wiadomość
na szczęście o tyle dobrze, że wsiadam na przystanku przy bloku i wysiadam przy samym laboratorium, więc iść potem nie muszę ale nawet te 15 minut w autobusie teraz latem jest ciężkie
No to i tak nie jest źle bo choć tyle, że nie tak daleko ale wiadomo, że w takie upały to ciężko wytrzymać..
Ja się ciesze, że nie muszę dojeżdżać teraz tych 25 km przepełnionym busem bez klimy bo nie wyobrażam sobie
Stary 2018-07-24, 13:52   #2585
Blueberry_11_19
Zadomowienie

Cytat:
ga_tita, asienka213 gratuluję udanych wizyt

ten upał mnie wykańcza jeszcze jutro muszę podjechać na krew i na samą myśl o tym gorącym, śmierdzącym, przepełnionym autobusie robi mi się niedobrze a tż niestety ma ranną zmianę i nie może mnie zawieźć

marzę już o jesieni, to na równi z zimą moja ulubiona pora roku, a już okres świąteczny to pomimo wieku dla mnie totalna magia więc byle do września i liczę na piękną, złotą jesień

Dziewczyny, czy któraś z Was poczuła już pierwsze ruchy? u mnie dopiero 14 tydzień, ale koleżanka która ma termin koniec listopada powiedziała, że pierwsze ruchy czuła już w 15-16 tygodniu i lekarz powiedział, że to możliwe choć rzadko się zdarza a to jest chyba jeden z tych momentów, których się najbardziej nie mogę doczekać

Ja już czuję ruchy ale to nie pierwsza ciąża, więc szybciej wiem jak to odróżnić jestem w 16 tygodniu

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Blueberry_11_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-07-24, 13:53   #2586
rubbim
City of Bones

Cytat:
Napisane przez AnnLady Pokaż wiadomość
To ja jestem blada jak upa Eskimosa

to możemy sobie ręce podać
Stary 2018-07-24, 13:53   #2587
Blueberry_11_19
Zadomowienie

Cytat:
Ja też czekam na wrzesień... a święta i ten czas oczekiwania będą piękne
Ja wczoraj czułam dziwne bulgotanie wieczorem, ale zwaliłam na kawę

edit: Tak jak pisalam wcześniej u mnie też 16tc, brzuszek już widoczny.

Cera nawet Ok, na początku było strasznie, mnostwo syfków, teraz się uspokoiło

Stary 2018-07-24, 14:11   #2588
rtx
Przyczajenie

Cytat:
to możemy sobie ręce podać
Witam w klubie moja cera jest strasznie blada jakbym miała zaraz mdleć hihi

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
rtx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-07-24, 14:12   #2589
faa
Zakorzenienie

GG do faa

U mnie cera gorzej niz przed ciążą przed też było źle ale teraz bywa dramat włosy bez zmian ruchów chyba nie czuje uważam ze to jelita szaleją

Byłam na pierwszej wizycie odnośnie hbs dodatniego i rozbawiła mnie nasza służba zdrowia dostalam skierowanie na usg wątroby zeby sprawdzić w jakim jest stanie gdyż nawet nie wiedziałam ze choruje i Pani w rejestracji ze terminy na usg w przyszłym roku zapisałam się prywatnie na piątek a jutro idę na pobranie krwii potem zrobie to usg prywatnie i bede sie umawiać na omówienie wyników

A o 16:00 mam wizytę u ginekologa oby bylo widac co tam siedzi w brzuszku

https://www.instagram.com/izka_em/
faa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-07-24, 14:20   #2590
al_dente
Zadomowienie

Też już bym chciała czuć ruchy moja gin mówiła, że mogę już czuć, ale ze to moja 1 ciąża to nie pewnie nawet nie wiem że to już to

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
al_dente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-07-24, 14:40   #2591
dusia_tcv
Zadomowienie

Cera bez zmian a włosy wypadają jak liście mój M jak przez ten weekend był w domu to non stop wściekał że moje włosy się do niego przyklejają i drażnią karnacje mam bardzo ciemną i na cerę też nie narzekam ruchów jeszcze nie czuje chyba za wcześnie jutro idę na prywatną wizytę zobaczymy co mi powie pani doktor

Od czwartku na wysokich obrotach ogórki potem mięsa dla M musiałam zrobić i zawekować w piątek przygotowywałam ciasta na 2 imprezy taki urok jak nikt nie wie o ciąży hehe i w sobotę urodziny syna w niedziele roczek druga impreza rodzinna wieczorem nawet nie kąpałam tylko opukałam i poszłam spać a M zajął ogarnianiem dzieci Wczoraj jeszcze zakupy zapasy żebym nie musiała dźwigać już znów na miesiąc jestem sama
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-07-24, 14:41   #2592
justysiaa89
Zakorzenienie

a ja mam takie bardziej intymne pytanie... jak u was z upławami?
przed ciążą odczuwałam jedynie śluz płodny w okolicach owu (choć nie zawsze) i czasem minimalne ilości wydzieliny w pozostałe dni.
teraz tej wydzieliny jest dużo więcej, nie ma przykrego zapachu ani nic, lekarz zresztą też nie stwierdził żadnej infekcji, ale to dość uciążliwe bo muszę chodzić codziennie z wkładką do czego nie jestem przyzwyczajona, a na dodatek nie trafiłam jeszcze na takie, które mają naprawdę dobry klej też macie z tym problem czy jestem osamotniona?
justysiaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-07-24, 14:48   #2593
AnnLady
Zakorzenienie

Ja też mam sporo śluzu i to takiego przezroczystego, lekko wodnistego.
Czasem miałam taki białawy.
Ale nie mam infekcji ani nic bo gin robiła mi cytologię.

Stary 2018-07-24, 15:02   #2594
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
przed ciążą odczuwałam jedynie śluz płodny w okolicach owu (choć nie zawsze) i czasem minimalne ilości wydzieliny w pozostałe dni.
teraz tej wydzieliny jest dużo więcej, nie ma przykrego zapachu ani nic, lekarz zresztą też nie stwierdził żadnej infekcji, ale to dość uciążliwe bo muszę chodzić codziennie z wkładką do czego nie jestem przyzwyczajona, a na dodatek nie trafiłam jeszcze na takie, które mają naprawdę dobry klej też macie z tym problem czy jestem osamotniona?
W każdej ciąży z tym było ciężko a najgorzej w czasie kiedy normalnie miała bym okres.. Używam Naturelli ale nie jestem super extra zadowolona
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-07-24, 15:25   #2595
faa
Zakorzenienie

GG do faa

Cytat:
Ja nawet bym powiedziała ze mam go za mało prawie w ogóle

Stary 2018-07-24, 16:06   #2596
paulinunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaamelia Pokaż wiadomość
Rtx dziś zrobiłam drugi raz tsh, bo pierwszy wynik wyszedł za niski.

Toksoplazmoze zrobiłam dwa razy, bo pierwszy wynik wyszedł wątpliwy. Przy drugim wyniku okazało się, że kiedyś chorowałam na tokso.
Coto znaczy że wątpliwy?

Cytat:
Napisane przez faa Pokaż wiadomość
U mnie cera gorzej niz przed ciążą przed też było źle ale teraz bywa dramat włosy bez zmian ruchów chyba nie czuje uważam ze to jelita szaleją

Byłam na pierwszej wizycie odnośnie hbs dodatniego i rozbawiła mnie nasza służba zdrowia dostalam skierowanie na usg wątroby zeby sprawdzić w jakim jest stanie gdyż nawet nie wiedziałam ze choruje i Pani w rejestracji ze terminy na usg w przyszłym roku zapisałam się prywatnie na piątek a jutro idę na pobranie krwii potem zrobie to usg prywatnie i bede sie umawiać na omówienie wyników

A o 16:00 mam wizytę u ginekologa oby bylo widac co tam siedzi w brzuszku

Hbs? A z którego badania to można analizować?

I niech dziecię się pokaże

Cytat:
Przestałam nosić wkładki. Na początku ciszy nosiłam i była masakra. Pełno wydzieliny. Teraz niby mam jakąś małą infekcje bo mam globulki ale nie mam aż tak dużo wydzieliny jak na początku. Mi gin mówiła że generalnie w ciąży jest jej wiecej

Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka

paulinunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-07-24, 16:31   #2597
loveve
Zakorzenienie

Ja tez czekam a jesien 😍 Nie moge doczekac sie brzuszka i juz przeprowadzimy sie na swoje. Dodatkowo mnie upaly mecza Slabo sie czuje.
loveve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-07-24, 16:32   #2598
AnnLady
Zakorzenienie

Dziewczyny a macie w planach sesje brzuszkowa?

Stary 2018-07-24, 16:37   #2599
loveve
Zakorzenienie

A co do cery to na poczatku ciazy byla masakra. Nie moglam a siebie patrzec. Teraz jest okej. Raz na jakis czas cos mi wyskoczy.
Stary 2018-07-24, 16:39   #2600
aniaamelia
Zadomowienie

Paulina toksoplazmoza za pierwszym razem wyszła ani ujemna ani dodatnia czyli do powtórzenia. W pierwszej ciąży też tak miałam.

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Dusia mi też wypada wuchta włosów Są wszędzie
aniaamelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-07-24, 16:49   #2601
loveve
Zakorzenienie

AnnLady podobaja mi sie sesje ciazowe ale te w plenerze, a jesienia/zima moze byc problem. Musze poogladac takie studyjne i sie zainspirowac
Stary 2018-07-24, 16:52   #2602
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loveve Pokaż wiadomość
AnnLady podobaja mi sie sesje ciazowe ale te w plenerze, a jesienia/zima moze byc problem. Musze poogladac takie studyjne i sie zainspirowac
No właśnie wiem, ale w grudniu możnaby zrobić sesje świąteczna przy choince chyba tak bym chciała

Stary 2018-07-24, 16:56   #2603
faa
Zakorzenienie

GG do faa

Cytat:
Napisane przez paulinunia Pokaż wiadomość

Hbs? A z którego badania to można analizować?

I niech dziecię się pokaże
Miałam robione antygen hbs razem z wszystkimi badaniami krwii zaraz na początku ciąży czytalam ze standardowo antygen robi się pod koniec ciąży a moj gin dał mi na początku i w sumie dobrze bo się dowiedziałam ze mam dodatni a tak to nie wiedziałam i teraz sprawdzam jak wątroba się ma

Jestem po wizycie i raczej dziewczynka za miesiąc potwierdzimy ale wygląda na dziewczynkę

Stary 2018-07-24, 16:56   #2604
comablack89
Wtajemniczenie

O tak, sesja ciążowa musi być
Podobają mi sie w plenerze ale rzeczywiście juz na to nie bedzie warunków wiec taka świąteczna moze byc śliczna

Włosy i paznokcie rosną jak oszalałe ale zauważyłam, ze klaki niestety wypadają.

Czy któraś z Was nosi rzęsy? Bo ja od kilku lat regularnie, a te ostatnie wizyty coś wyleżeć nie mogę... mam założone 2:1 + przy końcach metoda mieszana z 3:1, ale cos czuje, ze bede musiała sie przerzucić na 1:1 ze względu na czas trwania usługi;(

comablack89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-07-24, 17:12   #2605
paulinunia
Zakorzenienie

Cytat:

Do mnie jakoś nie przemawiaja wolę zrobić maluchowi jak się urodzi
Cytat:
Napisane przez aniaamelia Pokaż wiadomość
Paulina toksoplazmoza za pierwszym razem wyszła ani ujemna ani dodatnia czyli do powtórzenia. W pierwszej ciąży też tak miałam.

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Dusia mi też wypada wuchta włosów Są wszędzie
Nawet nie wiedziałam że coś takiego jest możliwe
Cytat:
Miałam robione antygen hbs razem z wszystkimi badaniami krwii zaraz na początku ciąży czytalam ze standardowo antygen robi się pod koniec ciąży a moj gin dał mi na początku i w sumie dobrze bo się dowiedziałam ze mam dodatni a tak to nie wiedziałam i teraz sprawdzam jak wątroba się ma

Jestem po wizycie i raczej dziewczynka za miesiąc potwierdzimy ale wygląda na dziewczynkę

A no właśnie bo koleżanka te wątrobowe miała pod koniec i po tym podjęli decyzję o cesarce

Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka

paulinunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-07-24, 17:16   #2606
rolnikowa88
Raczkowanie

Czytam Was i czytam, i nie wiem do czego się najpierw odnieść

Jesień to też moja ulubiona pora roku, liście, delikatne słońce... rozmarzyłam się
Ja ciągle zalatana, ogórki, dzieci, pranie, gotowanie, sprzątanie, itd itd...

Co do wkładek to jedyne które mi spasowały to Carefree, są ok.

Byłam dziś w galerii i wszędzie wyprzedaże, jakiś szał
I kupiłam truskawki, zaraz będę się nimi zajadać

Ostatnio ciotka pożyczyła mi detektor tętna płodu (nawet nie wiedziałam że ma), i powiem Wam że fajna sprawa posłuchać serduszka. I nawet sobie sprawy nie zdawałam że dziecko póki co jest tak niziutko hah że można mu podokuczać "od dołu" wybaczcie
rolnikowa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-07-24, 17:47   #2607
Blueberry_11_19
Zadomowienie

Cytat:

Gratulacje!

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:
Napisane przez comablack89 Pokaż wiadomość
O tak, sesja ciążowa musi być
Podobają mi sie w plenerze ale rzeczywiście juz na to nie bedzie warunków wiec taka świąteczna moze byc śliczna

Włosy i paznokcie rosną jak oszalałe ale zauważyłam, ze klaki niestety wypadają.

Czy któraś z Was nosi rzęsy? Bo ja od kilku lat regularnie, a te ostatnie wizyty coś wyleżeć nie mogę... mam założone 2:1 + przy końcach metoda mieszana z 3:1, ale cos czuje, ze bede musiała sie przerzucić na 1:1 ze względu na czas trwania usługi;(

Zrobiłam rzęsy 1:1 kilka tygodni temu, ciezko sie leżało, a najgorsze że po kilku dniach wszystkie wyleciały robiłam w renomowanym salonie, wiec nie sadze ze jakość usługi była zła, bardziej obwiniam hormony ciążowe. Teraz już nie będę ich robić.

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Cytat:
Napisane przez rolnikowa88 Pokaż wiadomość
Czytam Was i czytam, i nie wiem do czego się najpierw odnieść

Jesień to też moja ulubiona pora roku, liście, delikatne słońce... rozmarzyłam się
Ja ciągle zalatana, ogórki, dzieci, pranie, gotowanie, sprzątanie, itd itd...

Co do wkładek to jedyne które mi spasowały to Carefree, są ok.

Byłam dziś w galerii i wszędzie wyprzedaże, jakiś szał
I kupiłam truskawki, zaraz będę się nimi zajadać

Ostatnio ciotka pożyczyła mi detektor tętna płodu (nawet nie wiedziałam że ma), i powiem Wam że fajna sprawa posłuchać serduszka. I nawet sobie sprawy nie zdawałam że dziecko póki co jest tak niziutko hah że można mu podokuczać "od dołu" wybaczcie

A znalazłaś serduszko bez problemu?

Stary 2018-07-24, 17:56   #2608
denneris
Zadomowienie

Cytat:

Ja jestem w tym temacie inna, bo mi sie sesje brzuszkowe jakos zupełnie nie podobają jeszcze w plenerze w sukience są całkiem ładne, ale te z gołymi brzuchami to nieee.
Za to sesja noworodkowa to juz co innego

Faa, gratuluje!

Dzisiaj w sklepie widziałam kobiete z tym wózkiem Joolz (chyba tak się nazywa). Któraś z was ma go w planach kupić- kojarzy mi się Paprif.
I muszę powiedziec, że jest super, bardzo mi sie spodobał (bardziej niż na zdjęciach). Gdyby nie to, że wózek dostajemy to już bym miała upatrzony

denneris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-07-24, 18:04   #2609
paprif
Zakorzenienie

Hej, melduje się po wizycie lekarz potwierdza dziewczynkę, wszystko super.

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Cytat:
Napisane przez denneris Pokaż wiadomość
Ja jestem w tym temacie inna, bo mi sie sesje brzuszkowe jakos zupełnie nie podobają jeszcze w plenerze w sukience są całkiem ładne, ale te z gołymi brzuchami to nieee.
Za to sesja noworodkowa to juz co innego

Faa, gratuluje!

Dzisiaj w sklepie widziałam kobiete z tym wózkiem Joolz (chyba tak się nazywa). Któraś z was ma go w planach kupić- kojarzy mi się Paprif.
I muszę powiedziec, że jest super, bardzo mi sie spodobał (bardziej niż na zdjęciach). Gdyby nie to, że wózek dostajemy to już bym miała upatrzony

Tez widziałam go na żywo i się zakochałam, będzie nasz.

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Cytat:

Zarówno ciążową jak i noworodkową. Mam już upatrzoną Panią fotograf, rozmawiałam z nią czy jest w stanie zrobić zdj jakie chcę i myślę, że się dogadamy

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Cytat:
Na włosy nie narzekam o dziwo nie muszę nawet myć jak do tej pory co 2 dni bo nie przetłuszczają się tak szybko, a cera.. Na pewno lepiej niż przed ciążą ale i bez szału. Coś tam wyskoczy co jakiś czas, lekkie przesuszenie momentami ale za to mniej się błyszczy i wydaje mi się mniej blada niż wcześniej, a jestem z osób o dość jasnej karnacji
U mnie zdecydowanie widać różnicę bo przed ciążą nie miałam problemów wcale.
paprif jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-07-24, 18:40   #2610
wiola883
Rozeznanie

Witam sie

Dusia mi tez włosy wypadają jak szalone

Cere tez mam jakas masakre teraz przed ciaza tez nie byla idealna ale teraz to koszmar

Upławów nie mam ale wydzieliny wiecej

Gratuluje udanych wizyt ☺

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości