|
|
#2821 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III
O Jedlinie słyszałam niezbyt pochlebne opinie. Właściciel ma zwyczaj dzwonić do potencjalnych klientek kilka razy i przekonywać je do wyboru właśnie jego lokalu
![]() Bardzo podobał mi sie z zewnątrz Dworek Lwowski w Bogucinie, za każdym razem jadąc do Warszawy wzdychałam rzewnie, że chciałabym właśnie tam mieć wesele. Miejsce jest piękne, stawy, otoczenie - to wszystko wygląda ujmująco. Nie pamiętam czy na wizażu czy gdzieś indziej wyczytała, że miła współpraca z właścicielką kończy sie po wpłaceniu jej ostatniej raty
|
|
|
|
#2822 |
|
Rozeznanie
|
A ja się cieszę bo dostałam od koleżanki jej menu weselne do wyboru (ma w tym samym lokalu co my) i miło się zaskoczyłam propozycjami jedzenia bo jest co wybrać... także oby było smaczne i kamień z serca...
do mnie też wydzwaniał, gdzieś w grudniu bo sie termin zwolnił na ten wrzesień ale ja już znałam opinie o Jedlinie więc podziękowałam. My też byliśmy w Dworku w Bogucinie Pani rzeczywiście taka sobie, na pytanie co i jak z jedzeniem umiała odpowiedzieć tylko że u nas nikt głodny siedzieć nie będzie, poza tym strasznie niekontaktowa i jakaś dziwna, dodatkowo przekonywała nas, że u nich zmieści się niewiadomo jaka liczba osób, a stoły były rozstawione wtedy na około 100-110 os i naprawde nie widziałam tam możliwości usadzenia 150-160 osób...serio...
08.08.2009 za 4 dni ![]() namiary na sale, zespoły, itp https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=9732 daty ślubów https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=392 Edytowane przez Joasia*** Czas edycji: 2008-08-07 o 15:53 Powód: dopisek |
|
|
|
#2823 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, czy macie może namiary na kogoś kto gra na harfie w kościele? Wiem że już kiedyś padło to pytanie ale nie udało mi się dokopac do odpowiedzi - byc może dlatego że nie ma nikogo takiego
|
#2824 |
|
Rozeznanie
|
Egwene6, niestety nie znam żadnej harfistki w zanadrzu
Joasiu co dobrego macie w menu, może coś ściągnę ;P Zapowiedziałam TŻowi, że możemy znowu zacząć odwiedzać jubilerów i szukać obrączek oraz robić nauki. Entuzjazmu nie odnotowałam, ale nie protestował ![]() Fajny ten nasz wątek wizażowy, może w jesieni uda nam sie zorganizowac w weeknd jakieś spotkano, co wy na to? |
|
|
|
#2825 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
#2826 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja już oglądam obrączki a tż mnie ciągnie dalej bo jak zwykle mamy kuuuupę czasu...wrrr jestem za spotkaniem, niektóre dziewczyny od nas co przeszły już na żonki spotykają się, możemy dołączyć do nich kiedyś. Jodie co ty na to? przyjmiesz nas
|
|
#2827 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Obrączki to chyba będzie nasz najbliższy zakup ;D U nas nie ma problemu bo chcemy standardowe obrączki. Ostatnio nawet zaszliśmy do Kruka i mierzyłam wąziutką 3mm ale obrączka była na mnie dużo za duża i ciężko jest mi cokolwiek powiedzieć czy jest ok czy nie. Dla mojego TŻ zdecydowanie musi być szersza (jakoś u niego ginie naręce ta 3mm ewentualnie 4mm (taką noszę tylko srebrną). Mi sie nawet podobają z białego złota ale mój TŻ (odziwo) kategorycznie odmawia twierdzi że to jak srebrna i zupełnie nie ślubna. Cóż w tej kwestii jestem w stanie ustąpić A Wy dziewczyny macie już jakieś typy obrączek? klasyczne czy raczej nie? Aha i czy orientujecie się czy np. w Kruku (Aparcie itp) w Wawie jest inna cena obrączek niż w Lublinie?
|
|
#2828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamiętasz jeszcze??
|
|
|
#2829 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Od razu wpadły nam w oko i w już lipcu je odebraliśmy Takie jak na dołączonym zdjęciu tylko całe z białego złota.
|
|
#2830 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to daj i tu cynka kiedy organizujecie coś wolałabym jednak wrzesień jeśli można prosić
|
|
#2831 |
|
Zakorzenienie
|
da się zrobić! a od kiedy masz urlop??
|
|
#2832 |
|
Rozeznanie
|
mam od przyszłego tygodnia prawie do końca sierpnia (do 28.08), także wolałabym wrzesień
|
#2833 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2834 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2835 |
|
Zadomowienie
|
Wiesz co może to i jest Dębówka już. Tam za tym lokalem weselnym (on ma białą elewację i wejście po schodach i taki ładny ogródek tam robią) jest chyba jakiś motel i to właśnie jego dotyczy ten szyld (tak mi się przynajmniej widzi jak tamtędy przejeżdżam).
|
|
#2836 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2837 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2838 |
|
Zakorzenienie
|
Czyżbyśmy miały wspólną koleżankę i razem chodziły kiedyś na chór? ;>
|
#2839 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do tego starego to faktycznie nie polecam. Podobno zgroza co sie tam dzieje, "brud, syf, kila i mogila". Natomiast co do tego nowego, to wydaje mi sie (mieszkam niedaleko), ze jeszcze nie jest otarty (chociaz moze?). Ale z tego co wiem to wlascicielka ta sama, wiec jak to tam bedzie to nie wiadomo. Chociaz moze zaprowadzono jakies zmiany.... Bo wyglada faktycznie ladnie. A jesli o nazwe chodzi to nie mam pojecia. Miejscowi nazywaja ga "Czarna mańka", nazwa pochodzi od wlascicielki ![]() Podsumowujac lokal ten ma nieciekawa opinie i ja nie zdecydowalabym sie na wesele tam. Ale zajrzec warto, moze to juz przeszlosc...
|
|
|
#2840 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja chcę napewno jakieś proste obrączki z mieszanego złota te co wstawiła omikrona mi się bardzo podobają
|
|
#2841 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny ile was kosztowały kościelne "papierki"?
mnie to zaczyna przerażać - Oki za Ślub sie płaci - to zrozumiałe u mnie to jakieś 800 zł + 150 organista Ale teraz byłam po odpis aktu chrztu - kosztowało mnie to ni mniej ni więcej tylko 50 zł! ![]() czyli mój 50 + TŻ'ta 50 + zapowiedzi nie wiem ile + podpisanie delegacji bo Ślub nie w naszych parafiach to sie ładna sumka robi!!! Podpowiedzcie proszę czy po dokument z USC do ślubu konkordatowego trzeba sie udać we dwoje?
|
|
|
|
#2842 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2843 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
800 zl i do tego jeszcze organista?? To duzo. U mnie placi sie 700/800 ale juz z organista! Faktycznie oplaty sa duze, a w dodatku ile sie trzeba nabiegac i nastac w kolejkach. Cale szczescie, ze mnie troche ominelo, bo biore slub w swojej parafi. Za to TŻ sie nabiegac musial, w dodatku byl chrzczony w innym kosciele niz komunia i bierzmowanie, i musial sie tych papierkow naszukac, bo oczywiscie nie bylo ich tam gdzie powinny. Zapowiedzi u mnie 80 zl, co mnie bardzo zdziwilo, bo kazdy mi mowil, ze 50. W dodatku tylko 2, a zawsze myslalam ze sa 3. Wy tez dziewczyny macie 2, czy tylko u mie tak jakos dziwnie? KAROLADA nie chcialam Cie zmartwic. Ale tak jak pisalam te zle opinie to na temat starego lokalu. O nowym nic mi jak do tej pory nie wiadomo, bo jak piszesz to dopiero poczatek wesel. Tak wiec poczekamy zobaczymy. Skoro jest tam lbardzo adnie, to moze wszystko sie juz zmienilo. Moze standard sie podniosl (a pewnie tak jest) i bedzie wszystko ok. Tego wlasnie Ci zycze Pozdrawiam.
|
|
|
#2844 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I ja płaciłam 50zł-w sumie to 100zł bo 50zł u mnie w parafii i 50zł w parafii Tz'ta...
|
|
#2845 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My bardzo długo zastanawialiśmy się nad obrączkami. Na początku miały być klasyczne złote, ale po wizycie w Aparcie mój mężczyzna zakochał się w modelu 366 i nie chce ustąpić. Zawsze bardzo podobały mi się płaskie modele a Tz wypukłe, te natomiast są dla nas złotym środkiem. Jeśli chodzi o ceny to zawsze myślałam że w yes, aparcie, czy u kruka są one jednakowe w całym kraju ale jesienią tamtego roku byłam w łodzi i w aparcie takie same obrączki w łodzi były o jakieś 400 zł tańsze niż w lublinie. Byłam naprawdę zdziwiona. Jeśli chodzi o spotkanie to ja niestety odpadam bo za dwa tygodnie uciekam do Anglii i wracam w kwietniu. A wracając do sukni to chyba muszę się wybrać sama na kolejną rundkę po salonach i na spokojnie wszystko pomierzyć i pooglądać. Na pewno nie zajdę już do Giselle bo zraziła mnie pani ekspedientka- co za wyniosła kobieta, po prostu straszna! Halina na królewskiej też odpada- pani naskoczyła na moją druhnę i na siłę wciskała mi sukienkę w której wyglądałam jak.... Chciałabym założyć coś i wiedzieć że to ta jedna jedyna. Znalazłam coś całkiem w moim guście ale obawiam się że może być zbyt ciemna jak na ślubną suknie. Jest e cri i ma złote koronki z kamieniami svarowskiego. gorset wygląda tak: co Wy na to?? Edytowane przez madzia66 Czas edycji: 2008-08-07 o 23:20 |
|
|
|
|
#2846 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czyli wniosek z tego taki, ze zmienilo sie wszedzie, jakos nie na czasie jestem ![]() Ja zaplacilam 80, a moj TŻ jak poszedl do swojego ksiedza to dal mu 70 zl, nie pytajac o cene, w koncu to "co laska" jak mowi Ciekawe czy jakbym ja dala te 50 to czy ksiadz by sie upomnial, ze za malo![]() Zlosci mnie to wiecie, bo czlowiek tyle pieniedzy placi, za slub, ktory trwa jakies 50 minut. Ale malo tego, to jeszcze trzeba tyle przejsc zanim do tego dojdzie: obowiazkowe nauki, skupienia itp. Horror...
|
|
|
#2847 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o czym dowiedziliśmy się jakiś tydzień przed weselem i opłata dla ZAIKSu (1000 zł jeżeli dobrze pamiętam), którą tak naprawdę powinien uiścić właściciel i wydaje mi się, że nie płaci tej kwoty ZAIKsowi przed każdym weselem (poprawcie mnie jeżeli się mylęGdybym wczesniej zajrzała na to forum napewno wzbudziłby nasze podejrzenia fakt, że lokal rezerwowany był w lutym czy nawet marcu na czerwiec, i niby nagle zwolniło się miejsce.., Ale było minęło. W każdym razie jeżeli nie chcesz mieć dodatkowego stresa odradzam ten lokal. Cytat:
Cytat:
Nie wiem po co robić z tego tajemnicę.Za odpis aktu chrztu zapłaciłam 30 zł (u św. Teresy), TŻ w Lubartowie 40 zł. Na zapowiedzi dałam 50 zł (w tym przypadku ksiądz wprost powiedział ile sie płaci), TŻ 60 zł. Bardzo denerwuja mnie te opłaty - ja rozumiem, że księża muszą z czegos utrzymywać i siebie i kościół, ale jak pomyślę, że na te 60 zł musze pracowac parę godzin, krew mnie zalewa. Widzę, że pojawił się temat sukien ślubnych. Byłam we wtorek na drugiej przymiarce. Suknię szyję w Yvette - podobną mierzyłam w innym salonie, ale swoją troszkę zmodyfikowałam wg własnego pomysłu. Z ciekawości zaszłam właśnie do Yvette, żeby zapytać czy uszyją mi suknię w takim stylu i ile będzie mniej więcej kosztowała. Okazało się, że będzie tańsza o ok. 800-900 zł od tej którą chwilę wcześniej mierzyłam Bałam sie troszkę, czy będzie taka jaką sobie wymarzyłam i musze powiedzieć, że jest naprawde ok i o wiele staranniej uszyta niż ta na której się wzorowałam. Nie chce jeszcze zapeszać, chociaż zostały już tylko wykończenia, ale jestem zadowolona i z wyboru salonu i modelu sukni. Mam nadzieję, że już niedługo z czystym sumieniem i 100% pewnością będę mogła polecać salon |
|||
|
|
|
#2848 |
|
Raczkowanie
|
Skrzatek 24 jezeli chodzi o sukienki z salonu Yvette to moja zanjoma tam szyje i naprawde dziewczyny sa bardzo zadowolone takze nie zapeszysz napewno bedzie sliczna. Madzia66 sukienka sliczna i moim zdaniem wcale nie bedzie za ciemna a jak wyglada dol???
Ja wybralam sobie slae w Melgwi Robertino, sala bardzo mi sie podoba jest bardzo duza klimatyzowana i ladnie przybrana jedzonko maja tez niezle zobaczymy jak sie spisza 19.09.2009 natomiast minusem jest to ze na dworze nie ma ani altanki ani fontanny jak w dworze Anna. Generalnie na zewnatrz nic ciekawego ale w srodek rekompensuje to wszystko. Z sal ktore mi sie podobaja i o ktorych slyszalam pozytywne opinie to min. Fiesta, Ola. Szalony Kogut,Vanett. Jesli chodzi o Dwor Anna to bylam tam dwa lata temu na weselu i bylam mocno zawiedziona wedlina na polmiskach wygladala jak by tam czekala na Panstwa Mlodych juz kilka dni wczesniej ogolnie z wesela wrocilismy glodni Ale minelo dwa lata wiec wszystko moglo sie zmienic. Pozytywne opinie slyszalam tez o Zajezdzie Krolewskim. Napewno cos znajdzisz ciekawego moja przyszla szwagierka znalazla sale i cala reszte w poltora miesiaca z moja pomoca Musze sie Wam pochwalic ze bylam dzis na spotkaniu z kamerzysta Panem T. Widlo i chyba sie zdecydujemy na niego co o tym myslicie??? a jezeli chodzi o zespoly to ja nie wiem o co chodzi ale w tamtym tygodniu obdzwonilam duza ich ilosc i jak juz chcialam sie decydowac to w przeciagu kilku dni zespol Alien Convert juz nie maja mojego wolnego terminu takze zdecydujemy sie chyba na SA GORSI rozmawialam ze znajoma ktora przez poczte pantoflowa slyszala pochlebne opinie
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-08-08 o 12:26 Powód: prosze nie pisac post pod postem! |
|
|
|
#2849 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
http://www.harfistka.eu/kontakt.htm Sama do niej zaraz pisze czy mi nie zagra na slubie!
|
|
#2850 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z racji, że moje wesele jest dwudniowe zależy mi na takim miejscu, gdzie w drugi dzień goście mogą posiedzieć trochę na powietrzu Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

ale w srodek rekompensuje to wszystko. Z sal ktore mi sie podobaja i o ktorych slyszalam pozytywne opinie to min. Fiesta, Ola. Szalony Kogut,Vanett. Jesli chodzi o Dwor Anna to bylam tam dwa lata temu na weselu i bylam mocno zawiedziona wedlina na polmiskach wygladala jak by tam czekala na Panstwa Mlodych juz kilka dni wczesniej
Ale minelo dwa lata wiec wszystko moglo sie zmienic. Pozytywne opinie slyszalam tez o Zajezdzie Krolewskim. Napewno cos znajdzisz ciekawego moja przyszla szwagierka znalazla sale i cala reszte w poltora miesiaca z moja pomoca