Lubelskie Panny Młode cz. III - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-07, 15:44   #2821
Amira_2007
Rozeznanie

Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III

O Jedlinie słyszałam niezbyt pochlebne opinie. Właściciel ma zwyczaj dzwonić do potencjalnych klientek kilka razy i przekonywać je do wyboru właśnie jego lokalu
Bardzo podobał mi sie z zewnątrz Dworek Lwowski w Bogucinie, za każdym razem jadąc do Warszawy wzdychałam rzewnie, że chciałabym właśnie tam mieć wesele. Miejsce jest piękne, stawy, otoczenie - to wszystko wygląda ujmująco. Nie pamiętam czy na wizażu czy gdzieś indziej wyczytała, że miła współpraca z właścicielką kończy sie po wpłaceniu jej ostatniej raty
Amira_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-07, 15:49   #2822
Joasia***
Rozeznanie

A ja się cieszę bo dostałam od koleżanki jej menu weselne do wyboru (ma w tym samym lokalu co my) i miło się zaskoczyłam propozycjami jedzenia bo jest co wybrać... także oby było smaczne i kamień z serca...

do mnie też wydzwaniał, gdzieś w grudniu bo sie termin zwolnił na ten wrzesień ale ja już znałam opinie o Jedlinie więc podziękowałam.
My też byliśmy w Dworku w Bogucinie Pani rzeczywiście taka sobie, na pytanie co i jak z jedzeniem umiała odpowiedzieć tylko że u nas nikt głodny siedzieć nie będzie, poza tym strasznie niekontaktowa i jakaś dziwna, dodatkowo przekonywała nas, że u nich zmieści się niewiadomo jaka liczba osób, a stoły były rozstawione wtedy na około 100-110 os i naprawde nie widziałam tam możliwości usadzenia 150-160 osób...serio...

Edytowane przez Joasia***
Czas edycji: 2008-08-07 o 15:53 Powód: dopisek
Joasia*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-07, 15:50   #2823
egwene6
Rozeznanie

Dziewczyny, czy macie może namiary na kogoś kto gra na harfie w kościele? Wiem że już kiedyś padło to pytanie ale nie udało mi się dokopac do odpowiedzi - byc może dlatego że nie ma nikogo takiego

12.09.2011
Emma i Gabriel już z nami
egwene6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-07, 16:11   #2824
Amira_2007
Rozeznanie

Egwene6, niestety nie znam żadnej harfistki w zanadrzu

Joasiu co dobrego macie w menu, może coś ściągnę ;P

Zapowiedziałam TŻowi, że możemy znowu zacząć odwiedzać jubilerów i szukać obrączek oraz robić nauki. Entuzjazmu nie odnotowałam, ale nie protestował

Fajny ten nasz wątek wizażowy, może w jesieni uda nam sie zorganizowac w weeknd jakieś spotkano, co wy na to?
Amira_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-07, 16:24   #2825
korzel
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez egwene6 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy macie może namiary na kogoś kto gra na harfie w kościele? Wiem że już kiedyś padło to pytanie ale nie udało mi się dokopac do odpowiedzi - byc może dlatego że nie ma nikogo takiego
egwene6 - Moja kolezanka z bylego choru jest harfistka. Napisalam do niej na naszej klasie czy ja interesuje cost takiego. Jak odpisze to dam znac. Sama sie zastanawiam, fajnie by bylo.

Razem od: 08.2002
Zareczyny: 09.2005
Wesele: 04.07.2009
korzel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-07, 16:26   #2826
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Amira_2007 Pokaż wiadomość

Zapowiedziałam TŻowi, że możemy znowu zacząć odwiedzać jubilerów i szukać obrączek oraz robić nauki. Entuzjazmu nie odnotowałam, ale nie protestował

Fajny ten nasz wątek wizażowy, może w jesieni uda nam sie zorganizowac w weeknd jakieś spotkano, co wy na to?
prześlę ci mejlem bo to plik excelowy
ja już oglądam obrączki a tż mnie ciągnie dalej bo jak zwykle mamy kuuuupę czasu...wrrr
jestem za spotkaniem, niektóre dziewczyny od nas co przeszły już na żonki spotykają się, możemy dołączyć do nich kiedyś. Jodie co ty na to? przyjmiesz nas ?
Stary 2008-08-07, 16:41   #2827
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

Cytat:

Jeśli chodzi o spotkanie jestem jak najbardziej ZA

Obrączki to chyba będzie nasz najbliższy zakup ;D U nas nie ma problemu bo chcemy standardowe obrączki. Ostatnio nawet zaszliśmy do Kruka i mierzyłam wąziutką 3mm ale obrączka była na mnie dużo za duża i ciężko jest mi cokolwiek powiedzieć czy jest ok czy nie. Dla mojego TŻ zdecydowanie musi być szersza (jakoś u niego ginie naręce ta 3mm ewentualnie 4mm (taką noszę tylko srebrną). Mi sie nawet podobają z białego złota ale mój TŻ (odziwo) kategorycznie odmawia twierdzi że to jak srebrna i zupełnie nie ślubna. Cóż w tej kwestii jestem w stanie ustąpić
A Wy dziewczyny macie już jakieś typy obrączek? klasyczne czy raczej nie? Aha i czy orientujecie się czy np. w Kruku (Aparcie itp) w Wawie jest inna cena obrączek niż w Lublinie?
Stary 2008-08-07, 16:42   #2828
jodie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Joasia*** Pokaż wiadomość
prześlę ci mejlem bo to plik excelowy
ja już oglądam obrączki a tż mnie ciągnie dalej bo jak zwykle mamy kuuuupę czasu...wrrr
jestem za spotkaniem, niektóre dziewczyny od nas co przeszły już na żonki spotykają się, możemy dołączyć do nich kiedyś. Jodie co ty na to? przyjmiesz nas ?
no ba!zawsze!! na jednym spotkaniu żonek była miss.hot pamiętasz jeszcze??
Stary 2008-08-07, 17:53   #2829
omikrona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miira Pokaż wiadomość

Obrączki to chyba będzie nasz najbliższy zakup ;D U nas nie ma problemu bo chcemy standardowe obrączki. Ostatnio nawet zaszliśmy do Kruka i mierzyłam wąziutką 3mm ale obrączka była na mnie dużo za duża i ciężko jest mi cokolwiek powiedzieć czy jest ok czy nie. Dla mojego TŻ zdecydowanie musi być szersza (jakoś u niego ginie naręce ta 3mm ewentualnie 4mm (taką noszę tylko srebrną). Mi sie nawet podobają z białego złota ale mój TŻ (odziwo) kategorycznie odmawia twierdzi że to jak srebrna i zupełnie nie ślubna. Cóż w tej kwestii jestem w stanie ustąpić
A Wy dziewczyny macie już jakieś typy obrączek? klasyczne czy raczej nie? Aha i czy orientujecie się czy np. w Kruku (Aparcie itp) w Wawie jest inna cena obrączek niż w Lublinie?
U nas z obrączkami było tak jak z sukniami niektórych z Was. Siedziałam i oglądałam strony internetowe, ze 3 razy zmieniałam zdanie co do wzoru - chcieliśmy z białego złota z delikatnymi rowkami. W końcu poszliśmy do jubilera z konkretnym wzorem i ... zmieniliśmy nagle zdanie Od razu wpadły nam w oko i w już lipcu je odebraliśmy Takie jak na dołączonym zdjęciu tylko całe z białego złota.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 121_jpg.jpg (6,0 KB, 21 załadowań)
Stary 2008-08-07, 18:00   #2830
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jodie Pokaż wiadomość
no ba!zawsze!! na jednym spotkaniu żonek była miss.hot pamiętasz jeszcze??
wiem wiem poczytuję sobie was czasem
to daj i tu cynka kiedy organizujecie coś
wolałabym jednak wrzesień jeśli można prosić
Stary 2008-08-07, 18:09   #2831
jodie
Zakorzenienie

Cytat:
wiem wiem poczytuję sobie was czasem
to daj i tu cynka kiedy organizujecie coś
wolałabym jednak wrzesień jeśli można prosić
da się zrobić! a od kiedy masz urlop??
Stary 2008-08-07, 18:26   #2832
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jodie Pokaż wiadomość
da się zrobić! a od kiedy masz urlop??
mam od przyszłego tygodnia prawie do końca sierpnia (do 28.08), także wolałabym wrzesień
Stary 2008-08-07, 18:42   #2833
*kaalinaa*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gosiczek Pokaż wiadomość
Dzięki za słowa pocieszenia, bo w domu mnie straszą tu mnie starszą naprawdę można się załamać mam nadzieję , ze jutro znajdę coś fajnego.

A gdzie Ty(Wy) będziesz miała wesele?
Ja wesele mam w fieście http://www.fiesta.lublin.pl/ w sali bankietowej na górze. Wesele mam na 150 osób i zdążyłam wszystkie osławione wizażowe sławy, które mi się podobały załatwić więc spokojnie, pomału trzeba szukać a coś się znajdzie. Ja codziennie jeżdżę do pracy poza Lublin trasa na Warszawę i zauważyłam, że powstał tak jakiś dom weselny zaraz za tabliczą koniec miasta po prawej stronie jak na Warszawę. Od zewnątrz wygląda ślicznie, może warto się przejechać

Cytat:
Tak, ja się pytałam ale nikt mi wtedy nie podał żadnych namiarów więc zdecydowałam się na kogoś innego. Nam na ślubie zagra fletnia Pana

Cytat:
Napisane przez korzel Pokaż wiadomość
egwene6 - Moja kolezanka z bylego choru jest harfistka. Napisalam do niej na naszej klasie czy ja interesuje cost takiego. Jak odpisze to dam znac. Sama sie zastanawiam, fajnie by bylo.
Harfa to kiedyś było moje marzenie...

Cytat:

Ja jestem jak najbardziej za, popieram i chętnie się zjawię. Tylko proszę nie w ten weekend bo akurat mam wesele (nie swoje rzecz jasna )

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-07, 19:18   #2834
Cannabis84
Rozeznanie

GG do Cannabis84

Cytat:
Napisane przez *kaalinaa* Pokaż wiadomość
Ja wesele mam w fieście http://www.fiesta.lublin.pl/ w sali bankietowej na górze. Wesele mam na 150 osób i zdążyłam wszystkie osławione wizażowe sławy, które mi się podobały załatwić więc spokojnie, pomału trzeba szukać a coś się znajdzie. Ja codziennie jeżdżę do pracy poza Lublin trasa na Warszawę i zauważyłam, że powstał tak jakiś dom weselny zaraz za tabliczą koniec miasta po prawej stronie jak na Warszawę. Od zewnątrz wygląda ślicznie, może warto się przejechać
Masz na mysli dom weselny na Dębówce moze? Jest tam zdaje sie szyld, gdzie literka "m" w slowie motel jest do gory nogami?
Stary 2008-08-07, 19:24   #2835
*kaalinaa*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cannabis84 Pokaż wiadomość
Masz na mysli dom weselny na Dębówce moze? Jest tam zdaje sie szyld, gdzie literka "m" w slowie motel jest do gory nogami?
Wiesz co może to i jest Dębówka już. Tam za tym lokalem weselnym (on ma białą elewację i wejście po schodach i taki ładny ogródek tam robią) jest chyba jakiś motel i to właśnie jego dotyczy ten szyld (tak mi się przynajmniej widzi jak tamtędy przejeżdżam).

Stary 2008-08-07, 19:30   #2836
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez *kaalinaa* Pokaż wiadomość
Wiesz co może to i jest Dębówka już. Tam za tym lokalem weselnym (on ma białą elewację i wejście po schodach i taki ładny ogródek tam robią) jest chyba jakiś motel i to właśnie jego dotyczy ten szyld (tak mi się przynajmniej widzi jak tamtędy przejeżdżam).
tam chyba sa dwa, jeden z tyłu taki stary, ale zapomniałam nazwy, podobno beznadziejny i ten drugi od przodu nowy taki biały czy kremowy z takimi schodami z przodu...wydaje mi się, że jedna dziewczyna z wizażu kiedyś o nim pisała, pamiętam bo mówiła o swojej dacie takiej jak moja i chyba użyła nazwy Akropol czy coś w tym stylu. a to było z miesiąc temu, więc może maja jeszcze terminy letnie
Stary 2008-08-07, 19:32   #2837
*kaalinaa*
Zadomowienie

Cytat:
tam chyba sa dwa, jeden z tyłu taki stary, ale zapomniałam nazwy, podobno beznadziejny i ten drugi od przodu nowy taki biały czy kremowy z takimi schodami z przodu...wydaje mi się, że jedna dziewczyna z wizażu kiedyś o nim pisała, pamiętam bo mówiła o swojej dacie takiej jak moja i chyba użyła nazwy Akropol czy coś w tym stylu. a to było z miesiąc temu, więc może maja jeszcze terminy letnie
A faktycznie coś mi się kojarzy, że ktoś pisał. No właśnie ta sala weselna wygląda na nową więc może mają jeszcze terminy

Stary 2008-08-07, 19:45   #2838
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez korzel Pokaż wiadomość
Czyżbyśmy miały wspólną koleżankę i razem chodziły kiedyś na chór? ;>
Stary 2008-08-07, 20:22   #2839
Cannabis84
Rozeznanie

GG do Cannabis84

Cytat:

Co do tego starego to faktycznie nie polecam. Podobno zgroza co sie tam dzieje, "brud, syf, kila i mogila".
Natomiast co do tego nowego, to wydaje mi sie (mieszkam niedaleko), ze jeszcze nie jest otarty (chociaz moze?). Ale z tego co wiem to wlascicielka ta sama, wiec jak to tam bedzie to nie wiadomo. Chociaz moze zaprowadzono jakies zmiany.... Bo wyglada faktycznie ladnie.
A jesli o nazwe chodzi to nie mam pojecia. Miejscowi nazywaja ga "Czarna mańka", nazwa pochodzi od wlascicielki
Podsumowujac lokal ten ma nieciekawa opinie i ja nie zdecydowalabym sie na wesele tam. Ale zajrzec warto, moze to juz przeszlosc...
Stary 2008-08-07, 20:49   #2840
Katarzynka86
Raczkowanie

Cytat:

nie wiem jak jest w kruku, ale w aparcie ceny biżuterii są takie same w całej Polsce ja chcę napewno jakieś proste obrączki z mieszanego złota te co wstawiła omikrona mi się bardzo podobają
Stary 2008-08-07, 21:27   #2841
Tasiorowa
Przyczajenie

Dziewczyny ile was kosztowały kościelne "papierki"?
mnie to zaczyna przerażać -
Oki za Ślub sie płaci - to zrozumiałe u mnie to jakieś 800 zł + 150 organista
Ale teraz byłam po odpis aktu chrztu - kosztowało mnie to ni mniej ni więcej tylko 50 zł!
czyli mój 50 + TŻ'ta 50 + zapowiedzi nie wiem ile + podpisanie delegacji bo Ślub nie w naszych parafiach to sie ładna sumka robi!!!

Podpowiedzcie proszę czy po dokument z USC do ślubu konkordatowego trzeba sie udać we dwoje?
Tasiorowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-07, 21:57   #2842
karolada
Raczkowanie

Cytat:
Co do tego starego to faktycznie nie polecam. Podobno zgroza co sie tam dzieje, "brud, syf, kila i mogila".
Natomiast co do tego nowego, to wydaje mi sie (mieszkam niedaleko), ze jeszcze nie jest otarty (chociaz moze?). Ale z tego co wiem to wlascicielka ta sama, wiec jak to tam bedzie to nie wiadomo. Chociaz moze zaprowadzono jakies zmiany.... Bo wyglada faktycznie ladnie.
A jesli o nazwe chodzi to nie mam pojecia. Miejscowi nazywaja ga "Czarna mańka", nazwa pochodzi od wlascicielki
Podsumowujac lokal ten ma nieciekawa opinie i ja nie zdecydowalabym sie na wesele tam. Ale zajrzec warto, moze to juz przeszlosc...
Łoj tomnie zmartwiłaś bo ja mam tam wesele byliśmy w środku wszystko ladnie wygłąda mam nawet kilka zdjęć pierwsze wesele 19 licpa bylo znajomi mojej siostry maja miec we wrzesniu, podobno można już się wybrać na kolację od 1 sierpnia a jak rezerwowalismy to caly sierpień i wrzesień był wolny, w necie to wogole nie mogłam ich znaleść :/
karolada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-07, 21:57   #2843
Cannabis84
Rozeznanie

GG do Cannabis84

Cytat:
Napisane przez Tasiorowa Pokaż wiadomość
Ale teraz byłam po odpis aktu chrztu - kosztowało mnie to ni mniej ni więcej tylko 50 zł!
czyli mój 50 + TŻ'ta 50 + zapowiedzi nie wiem ile + podpisanie delegacji bo Ślub nie w naszych parafiach to sie ładna sumka robi!!!

Podpowiedzcie proszę czy po dokument z USC do ślubu konkordatowego trzeba sie udać we dwoje?
Niestety we dwoje, a kosztuje to podobno 84 zl. Tez sie wybieram... Eh:/

800 zl i do tego jeszcze organista?? To duzo. U mnie placi sie 700/800 ale juz z organista!

Faktycznie oplaty sa duze, a w dodatku ile sie trzeba nabiegac i nastac w kolejkach. Cale szczescie, ze mnie troche ominelo, bo biore slub w swojej parafi. Za to TŻ sie nabiegac musial, w dodatku byl chrzczony w innym kosciele niz komunia i bierzmowanie, i musial sie tych papierkow naszukac, bo oczywiscie nie bylo ich tam gdzie powinny.

Zapowiedzi u mnie 80 zl, co mnie bardzo zdziwilo, bo kazdy mi mowil, ze 50. W dodatku tylko 2, a zawsze myslalam ze sa 3. Wy tez dziewczyny macie 2, czy tylko u mie tak jakos dziwnie?

KAROLADA nie chcialam Cie zmartwic. Ale tak jak pisalam te zle opinie to na temat starego lokalu. O nowym nic mi jak do tej pory nie wiadomo, bo jak piszesz to dopiero poczatek wesel. Tak wiec poczekamy zobaczymy. Skoro jest tam lbardzo adnie, to moze wszystko sie juz zmienilo. Moze standard sie podniosl (a pewnie tak jest) i bedzie wszystko ok. Tego wlasnie Ci zycze Pozdrawiam.
Stary 2008-08-07, 22:01   #2844
katia0117
Zadomowienie

Cytat:

Zapowiedzi u mnie 80 zl, co mnie bardzo zdziwilo, bo kazdy mi mowil, ze 50. W dodatku tylko 2, a zawsze myslalam ze sa 3. Wy tez dziewczyny macie 2, czy tylko u mie tak jakos dziwnie?
U mnie też są 2 zapowiedzi.Kiedyś były 3,ale sie to zmieniło
I ja płaciłam 50zł-w sumie to 100zł bo 50zł u mnie w parafii i 50zł w parafii Tz'ta...
Stary 2008-08-07, 22:15   #2845
madzia66
Raczkowanie

Cytat:

My bardzo długo zastanawialiśmy się nad obrączkami. Na początku miały być klasyczne złote, ale po wizycie w Aparcie mój mężczyzna zakochał się w modelu 366 i nie chce ustąpić. Zawsze bardzo podobały mi się płaskie modele a Tz wypukłe, te natomiast są dla nas złotym środkiem.
Jeśli chodzi o ceny to zawsze myślałam że w yes, aparcie, czy u kruka są one jednakowe w całym kraju ale jesienią tamtego roku byłam w łodzi i w aparcie takie same obrączki w łodzi były o jakieś 400 zł tańsze niż w lublinie. Byłam naprawdę zdziwiona.

Jeśli chodzi o spotkanie to ja niestety odpadam bo za dwa tygodnie uciekam do Anglii i wracam w kwietniu.

A wracając do sukni to chyba muszę się wybrać sama na kolejną rundkę po salonach i na spokojnie wszystko pomierzyć i pooglądać. Na pewno nie zajdę już do Giselle bo zraziła mnie pani ekspedientka- co za wyniosła kobieta, po prostu straszna! Halina na królewskiej też odpada- pani naskoczyła na moją druhnę i na siłę wciskała mi sukienkę w której wyglądałam jak....

Chciałabym założyć coś i wiedzieć że to ta jedna jedyna. Znalazłam coś całkiem w moim guście ale obawiam się że może być zbyt ciemna jak na ślubną suknie. Jest e cri i ma złote koronki z kamieniami svarowskiego. gorset wygląda tak:
co Wy na to??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0553.JPG (68,4 KB, 83 załadowań)

Edytowane przez madzia66
Czas edycji: 2008-08-07 o 23:20
madzia66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-07, 22:25   #2846
Cannabis84
Rozeznanie

GG do Cannabis84

Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość
U mnie też są 2 zapowiedzi.Kiedyś były 3,ale sie to zmieniło
I ja płaciłam 50zł-w sumie to 100zł bo 50zł u mnie w parafii i 50zł w parafii Tz'ta...

Czyli wniosek z tego taki, ze zmienilo sie wszedzie, jakos nie na czasie jestem

Ja zaplacilam 80, a moj TŻ jak poszedl do swojego ksiedza to dal mu 70 zl, nie pytajac o cene, w koncu to "co laska" jak mowi Ciekawe czy jakbym ja dala te 50 to czy ksiadz by sie upomnial, ze za malo

Zlosci mnie to wiecie, bo czlowiek tyle pieniedzy placi, za slub, ktory trwa jakies 50 minut. Ale malo tego, to jeszcze trzeba tyle przejsc zanim do tego dojdzie: obowiazkowe nauki, skupienia itp. Horror...
Stary 2008-08-07, 22:39   #2847
skrzatek24
Rozeznanie

Cytat:
Witam wszystkie Panny Młode
to mój debiut na tym forum
mam pytanie o sale na wesele? CO myślicie o Hotelu Jedlina w Motyczu k/Lublina? Bo jutro chcę tam jechać i chyba zarezerwować, ale chciałabym się jeszcze dowiedzieć czy ktoś tam był na weselu, miał własne, jak wygląda oragnizacja, jedzenie itp.? Po prostu wszystkie wrażenia
Pisałam już troszkę na temat Jedliny... W zeszłym roku było tam wesele mojej siostry. Pierwszy błąd jaki popełnili rodzice to brak wpisanej ceny za osobę w umowie gdyż ja twierdził p. Jedlina wszystko zależy od menu, które wybiera się znacznie później (i to w sumie zrozumiałe). Jednak cena przykładowego menu, na którą wstępnie umawiali się rodzice znacznie różniła się od tej, którą ostatecznie zapłacili i to o ok 30 zł na osobę. Z takich niezrozumiałych dla mnie opłat w tym lokalu dochodzi jeszcze np. schłodzenie alkoholu 5zł za butelkę o czym dowiedziliśmy się jakiś tydzień przed weselem i opłata dla ZAIKSu (1000 zł jeżeli dobrze pamiętam), którą tak naprawdę powinien uiścić właściciel i wydaje mi się, że nie płaci tej kwoty ZAIKsowi przed każdym weselem (poprawcie mnie jeżeli się mylę). Wspominałyśmy sobie właśnie dziś z siostrą jej ślub i wesele i stwierdziła, że cała systuacja z w.w.lokalem (o której już we wcześniejszych postach wspominałem) odebrałą jej radość z przeżywania tego dnia i gdyby miała jeszcze raz podjąc decyzję odnośnie lokalu napewno nie byłaby to Jedlina.
Gdybym wczesniej zajrzała na to forum napewno wzbudziłby nasze podejrzenia fakt, że lokal rezerwowany był w lutym czy nawet marcu na czerwiec, i niby nagle zwolniło się miejsce.., Ale było minęło. W każdym razie jeżeli nie chcesz mieć dodatkowego stresa odradzam ten lokal.

Cytat:

My też mamy standardowe obrączi, tzw. półokrągłe, złote. Chcielismy mieć takie same i są 5 mm. Na początku wydawało mi się, że 4 mm będzie dla mnie idealna, ale zamówiłam odrobinkę szerszą i dobrze się w niej czuję (chociaż na razie tylko przymierzam:P)

Cytat:
Napisane przez Tasiorowa Pokaż wiadomość

Kurczę za ślub płacicie majątek. Ja szczerze mówiąc nie wiem ile u nas kosztuje. Byłam we wtorek w kancelarii przy okazji załatwiania zaświadczenia na chrzciny i zapytałam z ciekawości, ale też dlatego by nie być zaskoczoną w ostatniej chwili ile u nas w tym roku kosztuje ślub i wiecie co ksiądz powiedział? Że dowiemy się jak przyjdziemy płacić Nie wiem po co robić z tego tajemnicę.
Za odpis aktu chrztu zapłaciłam 30 zł (u św. Teresy), TŻ w Lubartowie 40 zł. Na zapowiedzi dałam 50 zł (w tym przypadku ksiądz wprost powiedział ile sie płaci), TŻ 60 zł. Bardzo denerwuja mnie te opłaty - ja rozumiem, że księża muszą z czegos utrzymywać i siebie i kościół, ale jak pomyślę, że na te 60 zł musze pracowac parę godzin, krew mnie zalewa.

Widzę, że pojawił się temat sukien ślubnych. Byłam we wtorek na drugiej przymiarce. Suknię szyję w Yvette - podobną mierzyłam w innym salonie, ale swoją troszkę zmodyfikowałam wg własnego pomysłu. Z ciekawości zaszłam właśnie do Yvette, żeby zapytać czy uszyją mi suknię w takim stylu i ile będzie mniej więcej kosztowała. Okazało się, że będzie tańsza o ok. 800-900 zł od tej którą chwilę wcześniej mierzyłam Bałam sie troszkę, czy będzie taka jaką sobie wymarzyłam i musze powiedzieć, że jest naprawde ok i o wiele staranniej uszyta niż ta na której się wzorowałam. Nie chce jeszcze zapeszać, chociaż zostały już tylko wykończenia, ale jestem zadowolona i z wyboru salonu i modelu sukni. Mam nadzieję, że już niedługo z czystym sumieniem i 100% pewnością będę mogła polecać salon
skrzatek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-07, 23:21   #2848
madzikownia
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do madzikownia
Skrzatek 24 jezeli chodzi o sukienki z salonu Yvette to moja zanjoma tam szyje i naprawde dziewczyny sa bardzo zadowolone takze nie zapeszysz napewno bedzie sliczna. Madzia66 sukienka sliczna i moim zdaniem wcale nie bedzie za ciemna a jak wyglada dol???

Cytat:
A gdzie Ty(Wy) będziesz miała wesele?
Ja wybralam sobie slae w Melgwi Robertino, sala bardzo mi sie podoba jest bardzo duza klimatyzowana i ladnie przybrana jedzonko maja tez niezle zobaczymy jak sie spisza 19.09.2009 natomiast minusem jest to ze na dworze nie ma ani altanki ani fontanny jak w dworze Anna. Generalnie na zewnatrz nic ciekawego ale w srodek rekompensuje to wszystko. Z sal ktore mi sie podobaja i o ktorych slyszalam pozytywne opinie to min. Fiesta, Ola. Szalony Kogut,Vanett. Jesli chodzi o Dwor Anna to bylam tam dwa lata temu na weselu i bylam mocno zawiedziona wedlina na polmiskach wygladala jak by tam czekala na Panstwa Mlodych juz kilka dni wczesniej ogolnie z wesela wrocilismy glodni Ale minelo dwa lata wiec wszystko moglo sie zmienic. Pozytywne opinie slyszalam tez o Zajezdzie Krolewskim. Napewno cos znajdzisz ciekawego moja przyszla szwagierka znalazla sale i cala reszte w poltora miesiaca z moja pomoca Musze sie Wam pochwalic ze bylam dzis na spotkaniu z kamerzysta Panem T. Widlo i chyba sie zdecydujemy na niego co o tym myslicie??? a jezeli chodzi o zespoly to ja nie wiem o co chodzi ale w tamtym tygodniu obdzwonilam duza ich ilosc i jak juz chcialam sie decydowac to w przeciagu kilku dni zespol Alien Convert juz nie maja mojego wolnego terminutakze zdecydujemy sie chyba na SA GORSI rozmawialam ze znajoma ktora przez poczte pantoflowa slyszala pochlebne opinie

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-08-08 o 12:26 Powód: prosze nie pisac post pod postem!
madzikownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 01:08   #2849
korzel
Przyczajenie

Cytat:
No, to znalazlam moja chorzystke-harfistke.
http://www.harfistka.eu/kontakt.htm

Sama do niej zaraz pisze czy mi nie zagra na slubie!

Razem od: 08.2002
Zareczyny: 09.2005
Wesele: 04.07.2009
korzel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 06:16   #2850
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez madzikownia Pokaż wiadomość
Ja wybralam sobie slae w Melgwi Robertino, sala bardzo mi sie podoba jest bardzo duza klimatyzowana i ladnie przybrana jedzonko maja tez niezle zobaczymy jak sie spisza 19.09.2009 natomiast minusem jest to ze na dworze nie ma ani altanki ani fontanny jak w dworze Anna. Generalnie na zewnatrz nic ciekawego ale w srodek rekompensuje to wszystko.
W styczniu 2007 jak oglądałam ten lokal, to właścicielka mówiła, że na wiosnę ruszają z pracami na dworze - mieli siać świeżą trawę, zrobić altanki i kostkę, źzeby było miejsce do miłego spędzenia czasu na dworze - ale widzę, że nie zrobili nic jednak
A z racji, że moje wesele jest dwudniowe zależy mi na takim miejscu, gdzie w drugi dzień goście mogą posiedzieć trochę na powietrzu

Cytat:
Napisane przez madzikownia Pokaż wiadomość
Musze sie Wam pochwalic ze bylam dzis na spotkaniu z kamerzysta Panem T. Widlo i chyba sie zdecydujemy na niego co o tym myslicie???
Dobry wybór

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości