|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2008 na wakacjach cz. VII
A u mnie jest goraco i slonecznie ale pewnie zaraz sie skonczy ladna pogoda
![]() Ide do biblioteki zaraz jakies ciekawe ksiazki wypozyczyc i przy okazji kupie jakas dobra herbatke wspomagajacą odchudzanie
|
|
|
|
#4502 |
|
Adwokat diabła
|
pretty, bo Ty masz moją pogodę a ja Twoją ;p
|
|
#4503 |
|
Zakorzenienie
|
No dokladnie :P
wiec jak u Ciebie bedzie padalo to szybko daj mi znac ![]() edit. Dobra juz zmykam
|
|
|
|
#4504 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie też się zbiera na deszcz... a miałam iść z TŻ na rowery
nadal szukam 2 współlokatorek, narazie nie chcę szukać wśród bcych więc pytam znajomych |
|
|
|
#4505 |
|
Zadomowienie
|
Ooo, widzę, że już klamka zapadła definitywnie
![]() Witamy wśród kierowców!
|
#4506 | |
|
Adwokat diabła
|
Cytat:
będę walić drzwiami i oknami
|
|
|
#4507 |
|
Zadomowienie
|
gratuluje
![]() [1=3a032fcd5bcbee239629acd e3cc1a01c42f8ddce_6076227 24de4b;8513427]kiedy rozpisujecie się o tych Waszych mieszkaniach, to strasznie Wam zazdroszczę. [/quote] dokładnie o tym samy myślałam, jak czytałam posty dziewczyn
|
#4508 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki ze śląska, spotkajmy się gdzieś!!
|
#4509 |
|
Zakorzenienie
|
a ja stałam się maniaczką kawy...
mhhmmm, pychota
|
|
|
|
#4510 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez odkad chodze do pracy to musze przynajmniej jedna wypic
![]() Ale pije tylko rozpuszczalna kawe badz z ekspresu, bo tej zwyklej z fusami nie lubie ![]() Wrocilam z biblioteki i jest tak strasznie gorąco Wypożyczyłam kilka ksiazek dla odmóżdżenia i nie moglam oprzec sie zeby nie wziac ksiazki do AutoCada (TŻ wlasnie sciaga ten program wiec musze sie w tajniki projektowania zaglebic ) ale ta ksiazka ma 1300 stron i mi reka odpada
|
|
|
|
#4511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale rozpuszczalna lepsza, fakt AutoCad, wpisałam sobie to w google i jak dla mnie czarna magia ![]() a moje książki leżą, bo nie mam czasu czytać
|
|
|
|
|
#4512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale to podstawa na studiach gdzie sie projektuje i trzeba miec w malym paluszku oczywiscie oni dopiero beda tego uczyli na studiach i ja nie musze tego jeszcze umiec no ale tak tylko przejze bo napewno czytac calej nie bede ![]() Ja tez nie mam zbytnio czasu czytac ale jak skonczy sie sieprien to bede duuuzo miala czasu i wtedy troche ponadrabiam ![]() Ale postanowilam ze wieczorkami (o ile bede miala wolne) bede sobie czytala przy ladnej pogodzie na balkonie
|
|
|
|
|
#4513 |
|
Zakorzenienie
|
pretty ja też już nieubłaganie czekam końca sierpnia
![]() jeszcze tylko piątek, sobota, niedziela, wtorek, środa, czwartek i błogie lenistwo do października ![]() a jak na razie zmykam do pracy buziaki
|
|
|
|
#4514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja do konca sierpnia musze jeszcze no ale szybko zleci mam nadzieje ![]() Milego dnia Tobie rowniez ![]() Ja ide ksiazke poczytac
|
|
|
|
|
#4515 |
|
po prostu Em :)
|
Tak.
Chociaż nigdy nie mówię nigdy.
|
|
#4516 |
|
Zakorzenienie
|
a mi sie porobilo [pelno krostek na dekolcie nie wiem skad
![]() dsc mozemy sie spotkac w pazdzierniku w czestochowie;p a teraz sie szykuje i jade do miasta
|
#4517 |
|
Adwokat diabła
|
pada i grzmi, spoko!
|
|
#4519 |
|
Adwokat diabła
|
|
|
#4520 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już pisałam o koleżance, która dostała się na naszą AE z 32% z rozsz historii i 78% z podst angielskiego, więc nic mnie już nie zdziwi... Na polibudę koleżanka dostała się z 40% z rozsz biologii (nie zdawała matematyki, chemii ani fizyki, więc chyba liczyli biologię)... Dlaczego głupio? Zasłużyłaś to masz ![]() Cytat:
. Podobno stan dosyć dobry, ale ja mam klaustrofobię i nie umiem jeździć windą. A akurat na 9 piętro wchodziłam w szpitalu, jak jeździłam do babci, co kilka dni. Może i dobry trening, ale co za dużo to niezdrowo, jak dla mnie masakra ![]() Gratuluję
|
|
#4521 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co jakieś spotkanko się szykuje? ;D Cytat:
mieliśmy w 7osób tam zamieszkać (jedna potajemnie;P). najlepiej jakby tam zamieszkali sami chłopacy, wtedy ciągle imprezy u nich by były;P ;D ![]() no ale zobaczymy. ja we wtorek jade na cały dzień do sopotu i właśnie spotkam się z tą dziewczyną i razem czegoś poszukamy. no i w ostateczności jak nic nie znajdziemy a ta kamienica będzie wolna no to wtedy pójdziemy tam ![]() Nija a co do wind to też nie lubie. brrr... zwłaszcza w wieżowcach. jeszcze np w szpitalu czy hotelu to luz. chociaż w szpitalu to dopiero ostatnio jak wymienili na nowe bo do starych też się bałam wsiadać ![]() a tak btw, żyje!!! ![]() leciało się tragicznie (chociaż trochę lepiej niż jak kiedyś tym leciałam) i znowu sobie mówie, że już więcej do tego nie wsiąde ![]() jeszcze się ze mnie piloci śmiali i straszyli :| no ale szybko byliśmy na miejscu i z tego powodu mam dobry humor! ![]() wpadne tu późnym wieczorkiem! miłego popołudnia!!
|
|
#4522 |
|
Zakorzenienie
|
Zetko a ile sie leci do Gdanska takim helikopterkiem?
![]() I dla porownania napisz jeszcze ile pociagiem/samochodem
|
|
|
|
#4523 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje za wszystkie gratulacje
Eh jak ja się boje, że nie znajde tego mieszkania. U mnie zaraz burza będzie ![]() Zetko; A widzisz jednak nie było źle |
|
|
|
#4524 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja znowu mam problem i dylemat związany z wyborem szkoły i kierunku... Chciałam założyć wątek na płotkowym, ale już po napisaniu uznałam, że to bez sensu. Wkleję tutaj, żeby się nie zmarnowało, co napisałam
![]() Cytat:
|
|
#4525 |
|
Konto usunięte
|
Nija a po co Ci w ogóle ta szkoła policealna? żeby wydać pieniądze na papierek, którego Twoi przyszli pracodawcy i tak w ogóle nie będą brać pod uwagę? jeśli zamierzasz iść na studia za rok to w ogóle się nie pakuj w to. szkoły policealne nie mają żadnej renomy, no chyba, że dla kogoś, kto potem chce pracować w zakładzie fryzjerskim... jako sprzątacz.
|
|
|
|
#4526 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3a032fcd5bcbee239629acd e3cc1a01c42f8ddce_6076227 24de4b;8519810]Nija a po co Ci w ogóle ta szkoła policealna? żeby wydać pieniądze na papierek, którego Twoi przyszli pracodawcy i tak w ogóle nie będą brać pod uwagę? jeśli zamierzasz iść na studia za rok to w ogóle się nie pakuj w to. szkoły policealne nie mają żadnej renomy, no chyba, że dla kogoś, kto potem chce pracować w zakładzie fryzjerskim... jako sprzątacz.[/quote]
Już o tym pisałam. W styczniu kończy mi się staż i potem wyrejestrują mnie z urzędu pracy, bo nie chcę podejmować pracy. Chcę się zająć przygotowaniem do matury, żeby na pewno się na te studia dzienne dostać. Rodzice wg prawa mogą ubezpieczać dziecko do 25 czy 26 roku życia dopóki dziecko się uczy. Nie stać mnie, żeby samemu opłacać sobie składki (słyszałam, że to 130 zł miesięcznie - a za tyle to mogę mieć i szkołę i ubezpieczenie). A podobno te składki i tak nie obejmują leczenia szpitalnego. A różne rzeczy się zdarzają, co zrobię gdyby coś mi się stało? Zapłacę za szpital z własnej kieszeni? ![]() Wiem, że to czarny scenariusz, ale nikt normalny nie pozwala sobie na życie bez ubezpieczenia. Moim zdaniem tytuł technika już coś daje. Inne plusy - poznam nowych ludzi, dowiem się czegoś nowego, ciekawego.
|
#4527 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez Nija nie wiem dlaczego koniecznie cchesz do tej szkoly policealnej
![]() Na te kierunki ktore otworza: grafik komputerowy i dekorator wnetrz przyszly pracownik musi przede wszystkim miec ukonczone studia architektoniczne badz informatyczne, papierek ze szkoly policealnej naprawde nie bedzie zadna podstawa zeby przyjac kogos do takiej pracy, bo mysle ze chodzac do tej szkoly dwa weekendy w miesiacu niezbyt duzo sie czlowiek nauczy Jeszcze rozumiem zeby byl jakis kierunek zwiazany z historia, archeologia, historia sztuki, bo przy okazji bys skorzystala z tych kilku wykladow i moze do matury by sie przydalo ![]() A co radza Ci rodzice w sprawie tej szkoly policealnej? |
|
|
|
#4528 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3a032fcd5bcbee239629acd e3cc1a01c42f8ddce_6076227 24de4b;8519810]Nija a po co Ci w ogóle ta szkoła policealna? żeby wydać pieniądze na papierek, którego Twoi przyszli pracodawcy i tak w ogóle nie będą brać pod uwagę? jeśli zamierzasz iść na studia za rok to w ogóle się nie pakuj w to. szkoły policealne nie mają żadnej renomy, no chyba, że dla kogoś, kto potem chce pracować w zakładzie fryzjerskim... jako sprzątacz.[/quote]
chyba uwazam tak samo.. ale ona chce ubezpieczenie... idz na roczne jesli tak ; ) ja chcialam do policealnej ale tylko po to zeby miec wiecej godzin niemieckiego na ktorym mi bardzo zalezy ![]() a jutro znowu do pracy... ale 5h na szczescie latwo przezyc ; )) a potem chyba na przyjecie po slubie cywilnym mojej 2 lata starszej kumpeli... [w wieku Black ] w ogole gdzie Wy ![]() pasuje sie pospieszyc i nowa czesc zaczac niedlugo ![]() Nija, a moze jakas szkola policealna ale z jzykami? moze nauczycielskie kolegium jezykow obcych? ubezpieczenie, ale bez papierka i bedziesz miala ludzi i naprawde duzo rzeczy sie nauczysz )[na pierwszym roku glownie wlasnie poprawia sie jezyk] ja tak zrobilabym gdybym sie nie dostala na studia... ba moj kolega tak zrobil i wlasnie nauczyl sie troche z anglika... nauczylby sie wiecej gdyby nie byl taki leniwy ;p a ja nie pisalabym mu wypracowania zaliczeniowego z niemca [bo mieli drugi jezyk ]
|
#4529 |
|
Zakorzenienie
|
To, że mam iść do szkoły policealnej jest oczywiste. Przecież piszę Wam o tym ubezpieczeniu, nie wiem dlaczego albo tego nie przeczytałyście, albo nie chcecie przyjąć, że tak po prostu jest.
Przecież byłabym głupia, gdybym płaciła samodzielnie składki 130 zł miesięcznie, które obejmują tylko to, że jak się przeziębię, mogę iść do lekarza w swojej przychodni, a już nie obejmują leczenia szpitalnego. A za 130 zł miesięcznie tak samo mogę mieć ubezpieczenie z książeczki mamy czy taty bez dodatkowych kosztów, w tym leczenie szpitalne i dodatkowo chodzić do szkoły policealnej na jakiś fajny kierunek. pretty Masz rację, ale niestety nie ma takich kierunków. Jedynie plastyk, gdzie jest trochę historii sztuki, ale nie mam talentu do malowania, ani w ogóle zdolności manualnych ![]() Coś muszę wybrać. Byłam już zdecydowana na grafikę, a teraz znowu mętlik w głowie, eh.
|
#4530 |
|
Zakorzenienie
|
Nija, ja do Ciebie u gory, jesli przeoczysz bo pisalysmy w tym samym czasie
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:30.

jak dla mnie czarna magia 

buziaki
Dzienne studia od 40 pkt..
Ale tak głupio trochę..