Moja siostra chyba niszczy sobie życie! co robić? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-07-31, 07:17   #1
Laurencja11
Raczkowanie

Moja siostra chyba niszczy sobie życie! co robić?

Dziewczyny,w wielkim skrócie.
Okazuje się,że ani ja,ani moja siostra nie mamy chyba szczęścia do facetów.Wątek założylam,bo sama już nie wiem co myśleć na temat mojej siostry,a bardzo się o nią martwię.
Ona 25 lat,jej narzeczony 27 lat.On razem z ojcem prowadzi mały warsztat samochodowy pod miastem,remontuje mieszkanie nad warsztatem.Moja siostra jest z tym facetem nie jestem pewna z jakiego powodu.On niby jest wykształcony,po studiach,ale nie ma zbyt dużych aspiracji życiowych.Na imprezach,gdy pojawiają się razem koleś rzuca rubasznymi żarcikami,które nikogo nie bawią i ciągle z racji zawodu mówi o tych samochodach.Z ważnych informacji o nim wiem,tylko tyle,że jego poprzednia dziewczyna była chora,wcześnie starali się o dziecko z racji jej choroby,ale ona poroniła.Parę miesięcy potem się rozstali i poznał moją siostrę.
Moja siostra jest jego totalnym przeciwieństwem. Jest błyskotliwa,chciałaby podróżować,ale on nie chce,ponieważ chce mieć "coś swojego" w postaci domu,rodziny.Moja siostra pracuje w mieście oddalonym 1h drogi od miasta,gdzie jej narzeczony ma warsztat.Pracuje naukowo,robi naprawdę zawodowo fajne rzeczy i czuje się w tym spełniona,albo tak przynajmniej twierdzi.Przyjeżdża do domu na weekendy.Zauważyłam,że w mieście gdzie pracuje jest zupełnie inną osobą.Wesołą,uśmiechniętą ,poznałam też jej towarzystwo z tego miasta.Rozmowa toczyła się na zupełnie innym poziomie,zupełnie inaczej to spotkanie wyglądało,niż te które mają miejsce w naszym domu rodzinnym gdy odwiedza rodziców z narzeczonym.
Jej narzeczony nie jest złym facetem,na swój sposób chyba się stara,jednak na imprezach lubi przesadzić z alkoholem i być wtedy zbyt szczerym.Powiedział mojemu chłopakowi podczas jednej z imprez,że starają się z moją siostrą o dziecko,bo on od czasu gdy jego była poroniła bardzo chciałby mieć potomka.Oczywiście syna,który pomagał mu w warsztacie.
Gdy odwiedziłam moją siostrę w mieście gdzie pracuje zaczęłyśmy szczerze rozmawiać.Odważyłam się zapytać o to czy planuje dziecko,bo ona zawsze słynęła z poglądu,że dzieci mieć nie będzie i kropka.Na moje pytanie rozpłakała się,a mi zrobiło się głupio.Zaczęłam ją przepraszać,że chyba zbyt intymny temat poruszyłam,a ona że spoko i zaczęła mi się zwierzać,że ona tego dziecka nie chce,chce się dalej rozwijać naukowo,a dziecko w ich sytuacji to poważne ograniczenie.On w każdy weekend zachęca ją do starań o dziecko,jest nakręcony do tego stopnia,że w wyremontowanym mieszkaniu planuje pokój dla malucha.Ona płacząc powiedziała,że bierze tabletki anty w tajemnicy przed nim,a on chciałby uprawiać seks tak często jak to tylko możliwe,aby szybko zaszła w ciążę.
Zapytałam dlaczego z nim nie porozmawia i czy on od początku wiedział o jej planach na życie.Powiedziała,że gdy się poznali jasno określiła się,że dzieci to nie jej bajka,tym bardziej teraz gdy kariera naukowa pochłonęła ją do reszty.On powiedział podobno,że spoko,z czasem jej się zmieni.I tak są już razem kilka lat,są po zaręczynach.
Nie chcę się wtrącać w życie mojej siostry,ale wiem,że w jej życiu dzieje się coś bardzo niedobrego.Moja siostra nie powiedziała też swojemu facetowi,że pracuje w jednej firmie ze swoim byłym.Kiedyś spotkałam moją siostrę w przerwie na lunch z nim.Dosiadłam się do ich stolika.Rozmowa niby na luzie,ale coś mi w ich relacji nie pasuje.Ciągle na siebie patrzą,uśmiechają się,on przynosi jej kawę,pomaga zakładać kurtkę i niby to zwykłe gesty uprzejmości,ale oni mają ze sobą kilka lat związku.
Widzę,że moja siostra jest w rozsypce.Boję się,że zdecyduje się na dziecko ze swoim narzeczonym i bedzie wtedy bardzo nieszczęśliwa.Od kilku miesięcy zbieram się do rozmowy z nią,ale ciągle to odwlekam bo nie wiem czy to dobry pomysł.
Dziewczyny,oceńcie proszę sytuację,bo ja już nie wiem co o tym myśleć.
Pogadać z sis czy nie wtrącać się w jej życie ?

Edytowane przez Laurencja11
Czas edycji: 2018-07-31 o 12:49
Laurencja11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-31, 07:59   #2
kotissska
Rozeznanie

Dot.: Moja siostra chyba niszczy sobie życie! co robić?

Cytat:
Napisane przez Laurencja11 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,w wielkim skrócie.
Okazuje się,że ani ja,ani moja siostra nie mamy chyba szczęścia do facetów.Wątek założylam,bo sama już nie wiem co myśleć☠na temat mojej siostry,a bardzo się☠o nią martwię.
Ona 25 lat,jej narzeczony 27 lat.On razem z ojcem prowadzi mały warsztat samochodowy pod miastem,remontuje mieszkanie nad warsztatem.Moja siostra jest z tym facetem nie jestem pewna z jakiego powodu.On niby jest wykształcony,po studiach,ale nie ma zbyt dużych aspiracji życiowych.Na imprezach,gdy pojawiają się razem koleś rzuca rubasznymi żarcikami,które nikogo nie bawią i ciągle z racji zawodu mówi o tych samochodach.Z ważnych informacji o nim wiem,tylko tyle,że jego poprzednia dziewczyna była chora,wcześnie starali się o dziecko z racji jej choroby,ale ona poroniła.Parę miesięcy potem się rozstali i poznał moją siostrę.
Moja siostra jest jego totalnym przeciwieństwem. Jest błyskotliwa,chciałaby podróżować,ale on nie chce,ponieważ chce mieć "coś swojego" w postaci domu,rodziny.Moja siostra pracuje w mieście oddalonym 1h drogi od miasta,gdzie jej narzeczony ma warsztat.Pracuje naukowo,robi naprawdę zawodowo fajne rzeczy i czuje się w tym spełniona,albo tak przynajmniej twierdzi.Przyjeżdża do domu na weekendy.Zauważyłam,że w mieście gdzie pracuje jest zupełnie inną osobą.Wesołą,uśmiechniętą ,poznałam też jej towarzystwo z tego miasta.Rozmowa toczyła się na zupełnie innym poziomie,zupełnie inaczej to spotkanie wyglądało,niż te które mają☠miejsce w naszym domu rodzinnym gdy odwiedza rodziców z narzeczonym.
Jej narzeczony nie jest złym facetem,na swój sposób chyba się stara,jednak na imprezach lubi przesadzić z alkoholem i być wtedy zbyt szczerym.Powiedział mojemu chłopakowi podczas jednej z imprez,że starają się z moją siostrą o dziecko,bo on od czasu gdy jego była poroniła bardzo chciałby mieć potomka.Oczywiście syna,który pomagał mu w warsztacie.
Gdy odwiedziłam moją siostrę w mieście gdzie pracuje zaczęłyśmy szczerze rozmawiać.Odważyłam się zapytać o to czy planuje dziecko,bo ona zawsze słynęła z poglądu,że dzieci mieć nie będzie i kropka.Na moje pytanie rozpłakała się,a mi zrobiło się głupio.Zaczęłam ją przepraszać,że chyba zbyt intymny temat poruszyłam,a ona że spoko i zaczęła mi się zwierzać,że ona tego dziecka nie chce,chce się dalej rozwijać naukowo,a dziecko w ich sytuacji to poważne ograniczenie.On w każdy weekend zachęca ją do starań o dziecko,jest nakręcony do tego stopnia,że w wyremontowanym mieszkaniu planuje pokój dla malucha.Ona płacząc powiedziała,że bierze tabletki anty w tajemnicy przed nim,a on chciałby uprawiać seks tak często jak to tylko możliwe,aby szybko zaszła w ciążę.
Zapytałam dlaczego z nim nie porozmawia i czy on od początku wiedział o jej planach na życie.Powiedziała,że gdy się poznali jasno określiła się,że dzieci to nie jej bajka,tym bardziej teraz gdy kariera naukowa pochłonęła ją do reszty.On powiedział podobno,że spoko,z czasem jej się zmieni.I tak są już razem kilka lat,są po zaręczynach.
Nie chcę się wtrącać w życie mojej siostry,ale wiem,że w jej życiu dzieje się coś bardzo niedobrego.Moja siostra nie powiedziała też swojemu facetowi,że pracuje w jednej firmie ze swoim byłym.Kiedyś spotkałam moją siostrę w przerwie na lunch z nim.Dosiadłam się do ich stolika.Rozmowa niby na luzie,ale coś mi w ich relacji nie pasuje.Ciągle na siebie patrzą,uśmiechają się,on przynosi jej kawę,pomaga zakładać kurtkę i niby to zwykłe gesty uprzejmości,ale oni mają ze sobą kilka lat związku.
Widzę,że moja siostra jest w rozsypce.Boję się,że zdecyduje się☠na dziecko ze swoim narzeczonym i bedzie wtedy bardzo nieszczęśliwa.Od kilku miesięcy zbieram się do rozmowy z nią,ale ciągle to odwlekam bo nie wiem czy to dobry pomysł.
Dziewczyny,oceńcie proszę sytuację,bo ja już nie wiem co o tym myśleć.
Możesz ją wspierać niezależnie jaką decyzję podejmie, rozmawiać ale bezpośrednio nie każ, nie krytykuj. Nie wtrącaj się w nie swoj związek, jest dorosłą dziewczyną i powinna świadomie podejmować decyzje. SAMODZIELNIE. Jeśli ona nie zechce nic zmienić to Ty tym bardziej na to nie wpłyniesz, a wyjdziesz na osobę mieszającą w cudzych sprawach.
Nawet te ewentualne dziecko i ciąża to ich sprawa, nie Twoja.
kotissska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-31, 08:13   #3
kennedy
Zakorzenienie

Siostra ma 25 lat i piszesz ze juz dlugo z nim jest. To znaczt ze pewnie byl jej pierwszym powaznym zwiazkiem i dlatego ciezko sie rozstac.

Fajnie o nia dbasz mysle ze powinnas z nia pogadac, moze pokazac ten watek jak bedzie wiecej odpowiedzi.

Wyglada na to ze ona dziecka nie chce ale czuje sie zmuszana-wesprzyj ja w tym co ona chce zeby sie nie ugiela bo bedzie tego zalowac. Trzeba tez podjac decyzje- chlopak wie czego chce, mowi szczerze o planach jakie ma na ich zycie. Fajnie by bylo nikogo nie oszukiwac tylko podjac konkretne decyzje.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-31, 09:37   #4
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Nie wtrącać się. To dorosła kobieta i sama podejmuje decyzje. Moim zdaniem nie powinnaś nawet komentować niepytana.
Zresztą niektóre twoje obiekcje są nawet zabawne. Na przykład ta, że nie powiedziała facetowi, że pracuje z ex, tak jakby miała obowiązek mu o tym mówić. Albo że coś jest nie tak w ich związku, bo się do siebie uśmiechają, patrzą na siebie i on jej pomaga zakładać kurtkę. Serio to są sprawy, którymi się martwisz?
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-31, 09:57   #5
kotissska
Rozeznanie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;85173636]Nie wtrącać się. To dorosła kobieta i sama podejmuje decyzje. Moim zdaniem nie powinnaś nawet komentować niepytana.
Zresztą niektóre twoje obiekcje są nawet zabawne. Na przykład ta, że nie powiedziała facetowi, że pracuje z ex, tak jakby miała obowiązek mu o tym mówić. Albo że coś jest nie tak w ich związku, bo się do siebie uśmiechają, patrzą na siebie i on jej pomaga zakładać kurtkę. Serio to są sprawy, którymi się martwisz? [/QUOTE]

Otóż to.
Może to wynika z jednego pierwszego zdania : Okazuje się,że ani ja,ani moja siostra nie mamy chyba szczęścia do facetów.
Więc właśnie wypadałoby zostawić życie siostry siostrze, a skupić się na sobie i własnym nieszczęściu z facetami.
Stary 2018-07-31, 10:02   #6
cava
Zakorzenienie

Pogadaj z siostrą, nie czaj się.
sama widzisz jak bardzo stresujaca musi być dla niej cała ta sytuacja, skoro przy pierwszym twoim zagajeniu wtedy wybuchnęła płaczem.

Rozmowa to jeszcze nie wtrącanie się. Czasami ludzie naprawde nie mają z kim szczerze pogadać, wyrzucić z siebie. czasami potrzebują zeby osoba która jest im zyczliwa tak bezinteresownie, po prostu, pogadała, powiedzia swoje zdanie, moze coś uświadomiła.
czasami potrzeby jest maleńki impuls, zeby wyjść z marazmu.

ja bym ją zapytała, jak sobie wyobraża swoje życie kiedyś. Bo to co robi, raczej prowadzi do wiecznego nieszczęścia, siedzenia z dzieckiem przy warsztacie samochodowym, lub wiecznego udawanie niepłodności. I co? Będzie latać się niby leczyć na pokaz, równolegle łykając tabletki anty.
jej wybór, ale jak coś się wypowie wprost, to czasami dopiero się krystalizuje a nie jest tylko wypieranym poza świadomosć faktem.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-31, 10:02   #7
peopeo
Rozeznanie

Jeśli już siostra ci się zwierzyla, to odbylabym szczerą rozmowę. Nie chodzi o to, by zrywala z chlopakiem, bo ktoś tam uważa, że do siebie nie pasują intelektualnie. Chodzi o etap życia na którym są. On chce stabilizacji, dziecka, ona rozwoju i kariery. Tego nie da się pogodzić ot tak, szczególnie, że twoja siostra jako kobieta tego nie czuje, nie ma tego ciepła które dziecko powinno dostać, tego poczucia, że jest chciane, wymarzone, wyczekane. Jest, ale tylko przez jedno z nich. Potem całe życie siostra może żałować, że zaszła w ciążę pod presją, gdy nie była gotowa, może mieć milion pretensji do siebie, do otoczenia, to naprawdę poważny krok. Dzieci powinny być chciane i planowane, a ona ewidentnie nie chce dziecka w tym momencie. Dla dobra tego hipotetycznego dziecka, nie powinna zachodzić w ciążę pod presją, bo tylko dziecka potem szkoda
peopeo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-07-31, 12:55   #8
Laurencja11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kotissska Pokaż wiadomość
Otóż to.
Może to wynika z jednego pierwszego zdania : Okazuje się,że ani ja,ani moja siostra nie mamy chyba szczęścia do facetów.
Więc właśnie wypadałoby zostawić życie siostry siostrze, a skupić się na sobie i własnym nieszczęściu z facetami.
Otóż nie,to akurat nie ma nic do rzeczy.Nie miałam zamiaru się wtrącać,ale ta sytuacja rozwijała się też w naszym domu.Moja siostra wracała czasami do domu rodzinnego na weekendy,do swojego starego pokoju.Rodzice zaczęli się o nią martwić,ale nie pytali o nic,ona prawie nie wychodziła z pokoju,miała wory pod oczami,widać że płakała.Następnie jak zaczęłyśmy rozmawiać to zaczynała się przede mną otwierać,więc poczułam się tak czy inaczej włączona w tą sprawę.

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
Napisane przez peopeo Pokaż wiadomość
Jeśli już siostra ci się zwierzyla, to odbylabym szczerą rozmowę. Nie chodzi o to, by zrywala z chlopakiem, bo ktoś tam uważa, że do siebie nie pasują intelektualnie. Chodzi o etap życia na którym są. On chce stabilizacji, dziecka, ona rozwoju i kariery. Tego nie da się pogodzić ot tak, szczególnie, że twoja siostra jako kobieta tego nie czuje, nie ma tego ciepła które dziecko powinno dostać, tego poczucia, że jest chciane, wymarzone, wyczekane. Jest, ale tylko przez jedno z nich. Potem całe życie siostra może żałować, że zaszła w ciążę pod presją, gdy nie była gotowa, może mieć milion pretensji do siebie, do otoczenia, to naprawdę poważny krok. Dzieci powinny być chciane i planowane, a ona ewidentnie nie chce dziecka w tym momencie. Dla dobra tego hipotetycznego dziecka, nie powinna zachodzić w ciążę pod presją, bo tylko dziecka potem szkoda
Dokładnie,zgadzam się w zupełności.Nie mam też pewności co do jej faceta,który przywołał raptem historię z poronieniem swojej byłej partnerki.To dla mnie zabrzmiało jakby tylko z tego powodu chciał mieć dziecko z moją siostrą.
Stary 2018-07-31, 12:59   #9
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Zapytaj siostrę po co jej związek, który ją unieszczęśliwia, dołuje? Musi być w tym związku? Niech sobie wyobrazi, że już nie jest - poproś, aby to sobie zwizualizowała. Co takiego się w tym momencie będzie działo z jej życiem. Jakie widzi tego plusy i minusy. Niech ta myśl w niej kiełkuje. Nie tylko stosunek do posiadania dzieci jest tu problemem (chociaż to jeden z większych, nie do przeskoczenia problemów), ale również to, że ona już widzi jego jakąś taką nadmierną jowialność (delikatnie mówiąc). Im dalej w las, tym więcej drzew - za kilka lat serio będzie na niego patrzyła i się zastanawiała co ona w tym facecie widziała, skoro już teraz nieco jej wstyd pokazywać się z nim wśród ludzi. To, że coś ich tam połączyło w przeszłości, nie oznacza ani tego, że wiele ich łączy, ani tego, że powinni być razem.

Edytowane przez Ellen_Ripley
Czas edycji: 2018-07-31 o 13:01
Ellen_Ripley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-31, 13:00   #10
Laurencja11
Raczkowanie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;85173636]Nie wtrącać się. To dorosła kobieta i sama podejmuje decyzje. Moim zdaniem nie powinnaś nawet komentować niepytana.
Zresztą niektóre twoje obiekcje są nawet zabawne. Na przykład ta, że nie powiedziała facetowi, że pracuje z ex, tak jakby miała obowiązek mu o tym mówić. Albo że coś jest nie tak w ich związku, bo się do siebie uśmiechają, patrzą na siebie i on jej pomaga zakładać kurtkę. Serio to są sprawy, którymi się martwisz? [/QUOTE]

Zabawne ? Kilka znajomych osób pracuje w tej samej firmie.Na imprezie jeden z moich kolegów z innego działu powiedział,że był świadkiem dwuznacznych sytuacji między nimi podczas przerwy w pracy.Wystarczy ?
Stary 2018-07-31, 13:21   #11
theali
Zakorzenienie

Siostra jest dorosła i z pewnymi problemami musi poradzić sobie sama. Moim zdaniem już na początku powinni byli poważnie porozmawiać, kiedy jej stwierdzenie o nieplanowaniu dzieci zostało skwitowane "jeszcze Ci się odmieni" Posiadanie (lub nie) dzieci jest kwestią raczej istotną dla związków i nie do końca rozumiem budowanie relacji z kimś, kto ma w tym temacie zupełnie inne zdanie.

Rozumiem, że martwisz się o siostrę, ale równocześnie - to ona zachowuje się nie w porządku wobec narzeczonego (biorąc w tajemnicy pigułki, zamiast jasno postawić sprawę). Prowadzenie warsztatu i chęć posiadania dzieci to nie jest coś złego, tylko wizja życia, do której on ma prawo - tak jak siostra do swojej. Tylko trudno połączyć dwie tak różne hierarchie priorytetów.
theali jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-07-31, 13:23   #12
Konto usunięte

Cytat:
Zabawne ? Kilka znajomych osób pracuje w tej samej firmie.Na imprezie jeden z moich kolegów z innego działu powiedział,że był świadkiem dwuznacznych sytuacji między nimi podczas przerwy w pracy.Wystarczy ?
Nie wystarczy. Bo co to niby są dwuznaczne sytuacje? Kto je generuje?
Poza tym co innego pracować z byłym, a co innego wchodzić z nim w "dwuznaczne" interakcje nieważne gdzie.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-31, 13:25   #13
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez theali Pokaż wiadomość
(...)
Rozumiem, że martwisz się o siostrę, ale równocześnie - to ona zachowuje się nie w porządku wobec narzeczonego (biorąc w tajemnicy pigułki, zamiast jasno postawić sprawę). Prowadzenie warsztatu i chęć posiadania dzieci to nie jest coś złego, tylko wizja życia, do której on ma prawo - tak jak siostra do swojej. Tylko trudno połączyć dwie tak różne hierarchie priorytetów.
I w tym punkcie nie ma co szukać dla niej usprawiedliwień.
Stary 2018-07-31, 13:33   #14
Konto usunięte

Cytat:
Siostra jest dorosła i z pewnymi problemami musi poradzić sobie sama. Moim zdaniem już na początku powinni byli poważnie porozmawiać, kiedy jej stwierdzenie o nieplanowaniu dzieci zostało skwitowane "jeszcze Ci się odmieni" Posiadanie (lub nie) dzieci jest kwestią raczej istotną dla związków i nie do końca rozumiem budowanie relacji z kimś, kto ma w tym temacie zupełnie inne zdanie.

No nie wiem. To raczej facet jej nie traktuje poważnie twierdząc, że jeszcze się jej odmieni. Oni już o tym rozmawiali i dostał niezbędne informacje - siostra autorki nie chce się rozmnażać.
Obecnie nie wiemy czy go oszukuje czy nie. Autorka nie podała tego info. Facet może sobie planuje potomstwo, bo ma gdzieś zdanie swojej dziewczyny, a może dlatego, że go okłamała i twierdzi, że nie stosuje antykoncepcji.
Stary 2018-07-31, 13:39   #15
kotissska
Rozeznanie

Cytat:
Jeśli nawet to ich sprawa, może siostra wcale nie chce Cię wtajemniczać w to? Nie pomyślałaś o tym?
Troska swoją drogą, ale prywatność w takich kwestiach to druga.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-07-31, 13:47   #16
theali
Zakorzenienie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;85179196]No nie wiem. To raczej facet jej nie traktuje poważnie twierdząc, że jeszcze się jej odmieni. Oni już o tym rozmawiali i dostał niezbędne informacje - siostra autorki nie chce się rozmnażać.
Obecnie nie wiemy czy go oszukuje czy nie. Autorka nie podała tego info. Facet może sobie planuje potomstwo, bo ma gdzieś zdanie swojej dziewczyny, a może dlatego, że go okłamała i twierdzi, że nie stosuje antykoncepcji.[/QUOTE]

Niepoważnemu traktowaniu nie przeczę. Ale siostra też mogła z tej rozmowy wyciągnąć wnioski - gdybym była przekonana, że nie chcę mieć dzieci, to z pewnością nie wiązałabym się z facetem, który rzuca tekst "jeszcze ci się odmieni". A ona kontynuowała ten związek.

Co do pogrubionego:
Cytat:
On w każdy weekend zachęca ją do starań o dziecko,jest nakręcony do tego stopnia,że w wyremontowanym mieszkaniu planuje pokój dla malucha.Ona płacząc powiedziała,że bierze tabletki anty w tajemnicy przed nim,a on chciałby uprawiać seks tak często jak to tylko możliwe,aby szybko zaszła w ciążę.
Z wypowiedzi autorki wynika, że narzeczony siostry nie wie o pigułkach.
Stary 2018-07-31, 13:54   #17
Konto usunięte

Cytat:
Niepoważnemu traktowaniu nie przeczę. Ale siostra też mogła z tej rozmowy wyciągnąć wnioski - gdybym była przekonana, że nie chcę mieć dzieci, to z pewnością nie wiązałabym się z facetem, który rzuca tekst "jeszcze ci się odmieni". A ona kontynuowała ten związek.
Ale to działa w dwie strony. Facet mógł się nie wiązać z kobietą, która nie chce mieć dzieci, skoro jemu tak bardzo zależy na założeniu rodziny. I co więcej, to on w tej kwestii więcej traci na takim związku
Cytat:
Co do pogrubionego:

Z wypowiedzi autorki wynika, że narzeczony siostry nie wie o pigułkach.
Pewnie nie wie, ale też może nie wiedzieć, bo nigdy o tym nie rozmawiali, a nie dlatego, że dziewczyna go oszukuje.
Stary 2018-07-31, 13:59   #18
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;85179716]
(...)
Pewnie nie wie, ale też może nie wiedzieć, bo nigdy o tym nie rozmawiali, a nie dlatego, że dziewczyna go oszukuje.[/QUOTE]

Z wypowiedzi Autorki wątku, która przytacza słowa swojej siostry naprawdę jednoznacznie wynika, że dziewczyna oszukuje narzeczonego, bo on zakłada, że starają się o dziecko, a ona nigdy temu nie zaprzeczyła. Tu naprawdę szukanie wytłumaczeń w stylu "ale może nie pogadali o tym" brzmi wręcz komicznie. No nie pogadali pewnie też o seksie ze zwłokami lub gwałceniu zwierząt.
Stary 2018-07-31, 14:15   #19
Laurencja11
Raczkowanie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;85178961]Nie wystarczy. Bo co to niby są dwuznaczne sytuacje? Kto je generuje?
Poza tym co innego pracować z byłym, a co innego wchodzić z nim w "dwuznaczne" interakcje nieważne gdzie.[/QUOTE]

Nasz znajomy,który tam pracuje widział jak moja siostra stała z ex przy ekspresie do kawy w pomieszczeniu gdzie pracownicy mają przerwę,a ex mojej siostry trzymał dłonie na jej pośladkach.Moja siostra będąc w domu rodzinnym odbierała telefon od ex szybciutko uciekając za drzwi,bo to niby "temat służbowy" i nie chciała nikomu przeszkadzać.

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;85179196]No nie wiem. To raczej facet jej nie traktuje poważnie twierdząc, że jeszcze się jej odmieni. Oni już o tym rozmawiali i dostał niezbędne informacje - siostra autorki nie chce się rozmnażać.
Obecnie nie wiemy czy go oszukuje czy nie. Autorka nie podała tego info. Facet może sobie planuje potomstwo, bo ma gdzieś zdanie swojej dziewczyny, a może dlatego, że go okłamała i twierdzi, że nie stosuje antykoncepcji.[/QUOTE]

Siostra przedstawiła mu na początku związku swoje stanowisko,podobno nie zgłaszał wtedy żadnego sprzeciwu,tylko rzucił tym tekstem,że jeszcze jej sie odmieni (miała wtedy 22 lata gdy zaczęli ze sobą być) i tematu nie podejmowali przez kilka lat.Dopiero teraz wyskoczył z historią poronienia z poprzedniego związku i że raptem chce mieć coś swojego,w postaci domu i rodziny.
Co do tego,że bierze tabletki-ja to tak zrozumiałam,że moja siostra rzeczywiście go oszukuje,bo bierze te tabletki po kryjomu.

Edytowane przez Laurencja11
Czas edycji: 2018-07-31 o 14:17

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-07-31, 14:21   #20
kotissska
Rozeznanie

Cytat:
Nasz znajomy,który tam pracuje widział jak moja siostra stała z ex przy ekspresie do kawy w pomieszczeniu gdzie pracownicy mają przerwę,a ex mojej siostry trzymał dłonie na jej pośladkach.Moja siostra będąc w domu rodzinnym odbierała telefon od ex szybciutko uciekając za drzwi,bo to niby "temat służbowy" i nie chciała nikomu przeszkadzać.

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Siostra przedstawiła mu na początku związku swoje stanowisko,podobno nie zgłaszał wtedy żadnego sprzeciwu,tylko rzucił tym tekstem,że jeszcze jej sie odmieni (miała wtedy 22 lata gdy zaczęli ze sobą być) i tematu nie podejmowali przez kilka lat.Dopiero teraz wyskoczył z historią poronienia z poprzedniego związku i że raptem chce mieć coś swojego,w postaci domu i rodziny.
Co do tego,że bierze tabletki-ja to tak zrozumiałam,że moja siostra rzeczywiście go oszukuje,bo bierze te tabletki po kryjomu.
Ja bym się wkurzyła gdyby nawet moja własna siostra odwalała takie szpiegowanie. A co TOBIE do tego, gdzie i czyje dłonie się znalazły? To już przegięcie. Może z tej znajomości wyjdzie coś dobrego. Nie wiem z czym tu masz problem. Możesz wyjaśnić?
Za mocno ingerujesz w jej sprawy. Nie masz własnych problemów? Siostra zrobi jak uważa, robi jak uważa (sytuacje w pracy) więc skończ te pilnowanie.
Stary 2018-07-31, 14:22   #21
theali
Zakorzenienie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;85179716]Ale to działa w dwie strony. Facet mógł się nie wiązać z kobietą, która nie chce mieć dzieci, skoro jemu tak bardzo zależy na założeniu rodziny. I co więcej, to on w tej kwestii więcej traci na takim związku

Pewnie nie wie, ale też może nie wiedzieć, bo nigdy o tym nie rozmawiali, a nie dlatego, że dziewczyna go oszukuje.[/QUOTE]

Mógł. Pod tym względem oboje zrobili głupotę i nie można - moim zdaniem - przypisać winy jednej stronie.

Jeżeli jej zachowanie nie jest oszustwem, to chyba różnie definiujemy oszustwo. On się nakręca, urządza pokój dziecinny, nalega na częste zbliżenia - a ona dziwnym trafem zapomina wspomnieć, że się zabezpiecza. Ale jasne, lepiej płakać siostrze w rękaw niż powiedzieć narzeczonemu, że nie, nie odmieniło jej się i wciąż nie chce dzieci.
Stary 2018-07-31, 14:43   #22
Konto usunięte

Cytat:
No dobra, ale nadal nie rozumiem co miałoby się tutaj zmienić, gdyby twoja siostra powiedziała facetowi, że pracuje z exem.
Cytat:
Najistotniejsze jest w tym wszystkim co ona mu właściwie powiedziała gdy z tym wyskoczył. Bo jeśli nie zgodziła się na zasadzie "ok, to od dzisiaj się nie zabezpieczamy i planujemy dziecko", to tak, oszukuje go. Jeśli on sam z siebie zaczął o tym gadać i urządzać pokoik, a ona po prostu nadal bez żadnych dyskusji jest konsekwentna w pierwotnych założeniach, to ja oszustwa nie widzę.
Cytat:
Mógł. Pod tym względem oboje zrobili głupotę i nie można - moim zdaniem - przypisać winy jednej stronie.

Jeżeli jej zachowanie nie jest oszustwem, to chyba różnie definiujemy oszustwo. On się nakręca, urządza pokój dziecinny, nalega na częste zbliżenia - a ona dziwnym trafem zapomina wspomnieć, że się zabezpiecza. Ale jasne, lepiej płakać siostrze w rękaw niż powiedzieć narzeczonemu, że nie, nie odmieniło jej się i wciąż nie chce dzieci.
Póki co nie wiadomo co ona nagadała narzeczonemu i czy w ogóle cokolwiek nagadała, a do zwierzania się siostrze też się nie pali.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości