![]() |
#2521 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Regular i Moniczko gratuluję
![]() U mnie niezmienny chaos i próbuje ogarnąć sytuację ja nie wiem jak wy to robicie że gotujecie sprzatacie ja nic poza opieką nad dzieckiem nie jestem w stanie zrobić.... jestem wyjtakowo nieudolna chyba .....mieszkanie zarasta brudem A ja jem tylko jedzenie z cateringu nie wychodzę z domu ani na zakupy non stop w piżamie i nie mogę się z niczym wyrobić... Jak rozpoznajecie że dziecko boli brzuch? Ja chyba nie mam instynktu bo nie mam pojęcia dlaczego mały płacze. Karmię go co 3 godziny regularnie nie częściej nie rzadziej bo to mm i trzeba pilnować odstepow czasowych tak mi zalecila położna. Zresztą on sam krzyczy już pod koniec 3 godziny to taki płacz na głód to już rozpoznaje. Ale nie wiem jak płacze po karmieniu ma suchą pielucha to co mu dolega? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2522 |
Rozeznanie
|
U nas też tragedia w te upały mały miał od rana jedną drzemkę z 15 minut w które nawet nie zdążyłam dokładnie umyć włosów, bo mając pianę na głowie słyszałam płacz. Druga przed momentem się skończyła trwała 40 minut w które zdążyłam umyć cały balkon, zetrzeć kurze w salonie, ogarnąć siebie i troche kuchnie, nie wiedziałam że w pół godzinki można tyle zrobić, w ciąży zajęło by mi to pół dnia.
![]() W czwartek mamy pierwszą wizytę u lekarza, wszystko było by dobrze gdybym nie musiała się na nią wybrać sama z pijawką.. Plan wczoraj już z mężem obmysliłam, przed pracą mąż zniesie wózek do swojego auta, bo do mojego nie wejdzie, do pracy pojedzie moim a ja tylko zejdę i wyciągnę z bagażnika żeby nie nosić.. Po wizycie pójdę do rodziców, może zrobię sobie hybrydy i tam poczekam aż mąż wróci z pracy, wtedy wrócę i wniesie wózek na górę.. Strasznie źle mi z tym uziemieniem.. Całą ciąże latałam byle gdzie a teraz wizyta u lekarza będzie wyprawą tygodnia.. Ale od 12 sierpnia moja mama ma urlop to może troszkę mi pomoże żebym mogła wyjść na spacer czy do sklepu po jakieś drobiazgi.. Teraz wszystko na głowie męża który spisuje się wzorowo! ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2523 | |||
Wtajemniczenie
|
Moniczka gratuluje! No i piekna data- moje urodziny
![]() Cytat:
Ja tez mam maly apetyt ale to moze wynika z tego, ze nie mam czasu zjesc a potem nie mam ochoty cokolwiek robic... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() U mnie Kropek podkurcza nóżki do brzuszka, skreca sie i zazwyczaj konczy to sie bączkiem. I placz przychodzi nagle. A po karmieniu jak placze to najprawdopodobniej nie odbilo mu sie i musi se porzadnie beknac ![]() Kropek wczoraj i dzisiaj troszke lepiej znosi upaly, ale mimo wszyatko jest ciezko... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To niedojrzały układ pokarmowy, potrzeba czasu, aż wszystko się ukształtuje,moja wtedy się trochę pręży, zaciska piąstki. Druga sprawa to jeszcze maluszek, on płacze przez to, że układ nerwowy też nie jest rozwinięty, Wyciągnęli go z miejsca gdzie przez 9 miesiescy czuł się bezpiecznie, a teraz nowy świat, nowe bodźce których nie znw, denerwuje się, boi. Trzeba dać czas na za klimatyzowane się w tym nowym otoczeniu. Nie zadreczaj się, daj sobie czas a wszystko się ułoży, ty wpadniesz w jakiś rytm, tylko nie zawsze to przychodzi od razu. Jedyne co to bym znalazła głupie 5 min na ogarnięcie cię z piżamy, jakiś lekki makijaż, bo to naprawdę wpływa na samopoczucie! Będzie dobrze zobaczysz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2525 |
Zadomowienie
|
Moniczka gratulacje! Ja w nocy tez muszę coś zjeść. Ostatnio robię sobie kanapki i duuuuzo picia. A waga 10 kg spadło, zaraz po porodzie 7 jeszcze 2 kg zostało do przedciazowej. U nas dziś o niebo lepiej, w nocy była burza i teraz jest dużo chłodniej. Mały jest spokojniejszy, choć i tak poza rękami niewiele czasu spędza. Ale ja to sobie tak ułożyłam- jak wisi na piersi to czytam książkę. Jak raczy pospać poza rękami to szybko ogarniam co się tylko da. Wcześniej sobie plan w głowie układam. A, i planuje sobie 3 rzeczy dziennie do zrobienia. Jak zrobię więcej to super, ale te 3 to takie najważniejsze. Dziś już mi się udało je ogarnąć. I tak nam jakoś leci czas. Powiem Wam ze trochę mi doskwiera uziemienie w domu. Jasne przed dom sobie mogę wyjść, choć samej to tez ciężko wózek targać, ale chętnie pojechalabym choćby na zakupy, ale narazie marne szanse.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2526 |
Zadomowienie
|
Zgadzam się z Blanką.
Podstawa to wyskoczyć z piżamy. I chociaż rzęsy ogarnąć. Dziś tak zrobiłam i naprawdę dużo lepiej. Muszę też przejąć plan aniama ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2527 | |
Wtajemniczenie
|
Blanka dobrze prawi!
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2528 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Pozytywnaj jeszcze pytanie co do tetry, jak czesto zmieniasz? Jak składasz? I co na tetrę? My tez na wielo i w sumie tylko na noc pampersy idą. Trochę tego nakupowalam, bo mam i tetrę i jakieś wkłady i formowanki i nawet nam to idzie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
Heh, u mnie karmienie czesto jest co pół godziny. Ale muszę odciągnąć i spróbować gdzieś wyjść. Może za kilka dni takie wyzwanie podejmie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2529 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
dobrze wiedzieć, że nie tylko ja czuję się uziemiona i że jest to takie dołujące... są chwile, kiedy czuję, że skończyło mi się życie... zwłaszcza jak sobie przypomnę moją niezależność i w ogóle całe nasze beztroskie życie z tż-tem, nastawione na spełnianie marzeń i zachcianek ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2530 |
Wtajemniczenie
|
Moniczka gratulacje
![]() ![]() Moja mała dzisiaj też mega marudna przez te upały... Większość rana przeplakala, dopiero około 13 udało mi się ją uśpić, teraz obudziła się, nakarmilam ja i nadal śpi ![]() W międzyczasie posprztalam kuchnie, ogarnęłam balkon i siebie ![]() ![]() Czekamy na o chłodzenie żeby zabrać ja na spacer bo w wózku uwielbia jeździć ![]() Co do jedzenia to ja jem normalnie - bardziej mi się chce jeść rano niż po poludniu ![]() A waga? Tak jak już pisałam kiedyś 6 kg na plus w ciąży a teraz minus 12 kg ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2531 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Dziewczyny kp jecie naprawdę wszystko? Śliwki itd? Kawę pijecie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2532 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jem wszystko. Kawe 1 lub 2. Fasolkę, kapustę , owoce itp. Nie widzę żadnego wpływu na małego. Brzuch boli niezależnie co zjem, albo nie boli po potencjalnie wzdymajach rzeczach. Zreszta u mnie w szpitalu już dieta normalna była. A do picia kawy personel wręcz zachęcał np na ból głowy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2533 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2534 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale za to zauwazylismy z tz, ze przez pierwsze 4tygodnie sobota byla najtrudniejszym dniem dla Kropka-marudny i placzliwy. Kropek urodzil sid w sobote i zastanawialiamy sid czy to nie ma czasem jakiejs zaleznosci... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2535 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
składam na razie tylko w latawiec na to pul ale mam też otulacz wełniany i muszę wypróbować. Bawimy się dopiero od wczoraj w to. Zobaczymy, czy wytrzymam. Na pewno nie będę go specjalnie budzić do zmiany pieluch, skoro mu nie przeszkadza Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2536 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak ![]() Moniczko gratulacje ![]() Dzisiaj dużo udało mi się zrobić, nawet się porządnie sobą zajęłam ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2537 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A propos jedzenia szpitalnego było przepyszne! Aż w szoku byłam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2538 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Kompletnie nie zauważam różnic u małego. Bywa, że jestem cały dzień o kanapce z szynka, a mały ciśnie kupę trochę dłużej. Choć u nas jako tako problemów brzuszkowych nie ma, czasem trwa to dwie, trzy minutki po prostu . Ale zwykle jak karmię to kupa leci. Rzadko z jakimś prężeniem czy krzykiem ![]() Za nami fajny dzień z przyjaciółką, kawka na mieście, lody ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2539 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy Wy obcinacie paznokcie małym? Bo moja ma takie ostre że jak mnie złapała za sutka to łzy mi leciały ciurkiem..
W szpitalu mówili żeby nie obcinać ale tego się wytrzymać nie da.. Mam całe ręce zdrapane.. :/ Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2540 |
Zakorzenienie
|
Kropka, mój syn urodził się w czwartek i przez bardzo długi czas czwartki były najgorszymi dniami. Zawsze był wtedy płaczliwy, więc ja wierzę w jakąś zależność.
Ja jem wszystko oprócz mleka i jajka w czystej postaci, bo trochę się boję przez alergię starszego. Ale myślę, że na spokojnie będę próbować i to jeść, bo na tym etapie i tak ciężko stwierdzić uczulenie. Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2541 |
Zadomowienie
|
ja obcinalam.. nie wiedziałam, że się nie obcina
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2542 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi tez w szpitalu nie kazali obcinać bo się wykrusza- i rzeczywiście, ładnie się wykruszyly. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2543 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2544 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Krokiety z kapusta i grzybami, zupę kalafiorowa, pizze, sliwki, ogórki kiszone, oscypka, metke cebulowa, Tatar... młoda ma się dobrze, żyjemy ![]() Kaw pije 2-3dziennie z ekspresu. Już w szpitalu żadnej diety KP nie było, szpital serwowal np. Dżem sliwkowy, sałatkę z cebula itp haha ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Cytat:
Wczoraj obcinalam bo znów urosły i się drapie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-07-31 o 15:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2545 |
Wtajemniczenie
|
Monya ja tez nie gotuje, nie sprzatam - mimo że teoretycznie mialabym czas podczas drzemki Małej... ale jestem jakas udreczona psychicznie i nie umiem nic zrobić. Te upaly mnie wykanczaja, czuje sie na prawde bardzo źle... nigdzie nie moge wyjsce, bo gdzie pojde z dzieckiem w taki upał ? Wieczorem jestem zbyt zmeczona i lapie chandrę, i juz nie mam ochoty nosa z domu wychylac. Przed każdą pobudka Małej skracają mi sie kiszki, bo znowu nie wiem co innego mialabym robic niz tylko karmić... staram sie ogarnąć ma prawde, ale jakos wszystko mnie tak dobija i przytłacza
![]() Sandam rozumiem odczucia zwiazane z wizytą u lekarza. My jedziemy za tydzien w środę i tez juz ukladam plan jak co zrobic żeby bylo dobrze... Chcialabym gdzies wyjść, tak jak anima - chocby do sklepu, czy cokolwiek.... mój mąż wychodzi, mowi ze dzis jak bedzie mial chwilke to pojedzie nad jezioro sie schlodzic, przepłynąć - a ja juz mam łzy w oczach, bo w koncu pp raz pierwszy czuję jak to jest gdy tak na prawde została odebrana calutka swoboda ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2546 | ||
Wtajemniczenie
|
Ja tez jem wszystko
![]() Cytat:
![]() ![]() Zostawiasz mamie mleko dla Stasia? Tez musze niedługo zostawić małego z babcią - musze tylko zdecydować którą : brzydal: każda chce a dziecko jedno ![]() Cytat:
Pozytywnaj, Aniama, Kropeczko od czego warto zacząć przygodę z pieluchowaniem wielorazowym? Skąd czerpać wiedzę i jaki zestaw warto kupić na start (macie sprawdzonych dostawców)? Coraz mocniej rozważam rozpoczęcie stosowania pieluch wielorazowych i musze zasięgnąć porady bardziej doświadczonych mam bo poruszam się w tym temacie jak dziecko we mgle .. ![]() Przy okazji, jak i czym dopieracie kupy z tetry/ ubranek etc? Bo u nas moczenie w odplamiaczu Lovella i pranie w 90st. nie dało rady. Teraz namoczylam w vanishu i dałam pranie z podwójnym płukaniem. Oby pomogło! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2547 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ostatnio polecane tu były jakieś smoczki? Przypomnicie jakiej firmy?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2548 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też jem wszystko, kawę piję z dwóch łyżeczek - świeżo mieloną, po południu filiżankę espresso. Nie widzę związku pomiędzy kolkami a dietą. Zua, wiem, co czujesz - ja mam to samo... czuję się uwiązana, jak pies na łańcuchu, ale zmuszam się do wyjść- do sklepu, z małym na spacer - ty też powinnaś, bo inaczej oszalejesz, a negatywne emocje będą się tylko potęgować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2550 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wydaje mi się ze mało jest mam u których jest kolorowo od samego porodu. Dla każdej z nas to duża zmiana i konieczność nauczenia się funkcjonowania w zupełnie nowy sposób. Chyba nie da się do tego przygotować. Dodatkowo szaleją w nas hormony...Ja ostatnio zupelnie bez powodu chodze zla jak osa na tz - wkurzam sie takie drobnostki ze az wstyd sie przyznać. I też nieraz mam ochotę płakać i uciec hen daleko. Obiady i sprzątanie ogarniam tylko jak tz jest w domu. Warto by twoj tz przejął od ciebie cześć zadań nad mała po pracy - byś mogła odsapnąć lub zająć się czymś innym. Edytowane przez ovejita Czas edycji: 2018-07-31 o 15:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.