|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. III
Cytat:
Ja się pochwalę po niedzieli jak już będą meble Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4082 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakos nie mamy ostatnio weny i za goraco jest.. Cytat:
Kurde tez bym mogla schudnac, ale dieta cukrzycowa nie dla mnie. Zaplakalabym sie bez platkow rano.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na razie jest tam armagedon ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4084 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4085 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Idzie się przyzwyczaić.Jeszcze, co do wychodzenia to ja po 3 miesiącach jeździłam raz w miesiącu na zjazdy więc da radę. Ale z KP miałam przez to problemy więc jak komuś zależy to radzę się nie nastawiac, że po miesiącu będę to czy to, bo z dziećmi bywa różnie np. mogą nie chcieć butelki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja muszę wrócić po miesiącu nie ma innej opcji, jak nie wrócę po miesiącu to równie dobrze mogę w ogóle nie wracać. Na szczęście na roku mam mnóstwo dziewczyn które po urodzeniu wracały szybciutko wiec mam pozytywne nastawienie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4087 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dla mnie 3 razy to by była sytuacja komfortowa, chodzę ostatnio nawet po 5 razy Tusia piszesz, że nie przytyłaś, ale w takim razie od jakiej wagi i wzrostu zaczynałaś? Osoby z nadwagą mogą i przez całą ciążę nie przytyć albo trochę schudnąć. W weekend trochę pozwiedzaliśmy, byliśmy w Poznaniu (So close, czy to Ty tam mieszkasz? któraś z Was pisała, że ma 10 min do Ikei, akurat jak wjeżdżaliśmy do Poznania to widzieliśmy Ikeę a obok ogromne osiedle ), dziś w Pałacu w Rogalinie (hurra, mam piękne zdjęcia ciążowe!). Zdziwiłam się, że sapię już nawet jak idę, nie muszę wchodzić po schodach albo iść pod górę... Na pewno upały dodają do tego swoje trzy grosze, ale czuję się jak słoń, niby przytyłam od początku ciąży tylko 6kg, a jednak...
|
|
|
|
|
#4088 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do toalety chodze na lekkiej nieswiadomce w nocy, mam załączony autopilot. Jakby mi ktoś coś położyć na drodze z sypialni do toalety to pewnie nawet bym nie zauważyła. Dzięki temu od razu zasypiam jak tylko położę głowę do poduszki, w ogóle nie czuje rano ze tyle razy wstaje
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#4089 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mocno na to liczę. Chciałabym skończyć Magisterkę razem z moimi dziewczynami a nie brav dziekanki. Pewnie by mi się nie chciało już potem wracać jakbym musiała zajmować się mała, iść do pracy i jeszcze bronić magistra ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4091 | |
|
Jedi
|
Cytat:
no dokładnie tam mieszkam, przy tym dużym osiedlu (tylko w domu) ![]() Rogalin jest piękny, na pewno masz świetne zdjęcia ![]() Wysłane z mojego HTC6535LVW przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4092 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po ciąży pewnie będziesz ważyć mniej niż przed ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4094 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas w pokoiku jeszcze łóżeczka brakuje, ale TŻ zamówił wczoraj materac, więc już chociaż jakaś część będzie. Sam pokój jest jasnozielony, już wcześniej był tak pomalowany i teraz tego nie zmienialiśmy. Ogólnie posprzątać muszę, gruntownie w całym domu i te ciuszki wyprasować i poukładać.
|
|
|
|
|
#4095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzisiaj prasowałam kolejna partie i jak skończyłam to byłam cała mokra ostatnio prasowałam o 7 rano i było zdecydowanie lepiej. Jeszcze jedno pranie mi zostało i gotowe! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4097 |
|
Raczkowanie
|
Dywanik z allegro
a obrazki kupił tata synkowi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4098 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4099 |
|
Zadomowienie
|
U mnie juz poszly 4 pralki. Wszystko na razie lezy na kupce, bo za goraco na prasowanie. Lozeczko kupujemy pozniej, bo na poczatek mamy kosz mojzesza do spania. Musimy pokoik dokonczyc, ale pogoda nas nie wspiera
zamowienie gemini mam w koszyku. We srode na SR bedzie o wyprawce. Wtedy sprawdze czy wszystko mam na razie wszedzie w pokoiku leza elementy wyprawki i pampki i chusteczki i podklady. Prasujecie tez reczniki za 1 razem? Mysle zeby tez wyprac ubranka 62-68 bo po praniu niektore te mniejsze rzeczy nie wygladaja za dobrze.. pepco mnie totalnie rozczarowalo. Tylko seria z disneya wyglada jako tako. Za to ciuszki z lidla i tesco niewzruszone. U nas dzisiaj chlodna noc. Jutro mam 3 prenatalne. Nie moge sie doczekac! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4100 |
|
Raczkowanie
|
A pierzecie raz? Czy dwa razy? W jakiej tempwraturze?
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4101 |
|
Zadomowienie
|
Ja wypralam raz. Podzielilam rzeczy na delikatne i na bawelne i wypralam w 40 i 60. Na razie proba czy wszystko da rade bo niektore rzeczy mega licho wygladaly np. tetra czy przescieradla. Teraz wyprasuje. W przyszlosci bede suszyc w suszarce to sie dodatkowo odkazi od temperatury.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja łącznie mam 4 pralki. Musiałam to porozdzielać bo mam rozdzielone ciuszki rozmiarami ale nie z metki tylko na oko bo wiadomo rozmiar rozmiarowi nie równy wiec nie chciałam sobie tego pomieszać. Moim ciuszkom z pepco nic się nie stało ale ja w 40 stopniach prałam. Ja ręczniki przeprasuje teraz jeden jedyny raz. U nas dzisiaj ma być chłodniej niby 27 stopnie bylam z psem teraz i było super przyjemnie na dworze ❤️Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4103 |
|
Zadomowienie
|
ja oprocz ciuszkow piore tez kocyki, kmobinezony te polarowe i pieluchy i otulacze no i zabawki . 4 za mna. 2 przede mna. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co masz za zabawki ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4105 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez wszystkie poszewki na materace itd. Mam mnóstwo rzeczy od kolezanki lezaly na strychu wiec dla pewnosci piore je dwa razy. Duzo jeszcze tego przede mna ...
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4106 | |
|
Jedi
|
Cytat:
Na szczęście przeprasowałam parą i wróciły do formy ![]() Ale właśnie się tak zastanawiam. Czy części rzeczy nie wystarczy wysuszyć w suszarce? Przecież to jest wysoka temperatura Nie odkazi się to bez prasowania?
|
|
|
|
|
#4107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie się wydaje ze wystarczy a nie będzie wszystko 2x bardziej pomięte od suszenia takiego ? Nie mam suszarki wiec nie wiem. Ja w przyszłości w ogóle nie planuje prasować Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4108 | |
|
Jedi
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4109 |
|
Zadomowienie
|
A rożek pierzecie nowy jak któraś z Was ma? bo Ja się zastanawiam. I kocyki też, podusie?
|
|
|
|
#4110 |
|
Jedi
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.

Ja się pochwalę po niedzieli jak już będą meble 
jakos nie mamy ostatnio weny i za goraco jest..
na razie jest tam armagedon 
Idzie się przyzwyczaić.

ostatnio prasowałam o 7 rano i było zdecydowanie lepiej. Jeszcze jedno pranie mi zostało i gotowe!
Nie odkazi się to bez prasowania?