Mamy październikowe 2018 cz. III - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-08-05, 12:54   #4081
amiyaa
Zadomowienie

Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. III

Cytat:
Napisane przez Angela_B Pokaż wiadomość
To może ja będę pierwsza
Jeszcze nie do końca skończony, ale już z górki...

FOTKI:
https://tufotki.pl/bYq3u/
Ale ślicznie! Bardzo ładny kolor ścian Ja się pochwalę po niedzieli jak już będą meble

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka
amiyaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-05, 13:20   #4082
awusia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxboo Pokaż wiadomość
Ooo słuchaj bo pamietam ze wrzucając zdjęcie. Pokażesz je jeszcze raz ?;>

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wrzuce na fb. Jeszcze nieskonczony jakos nie mamy ostatnio weny i za goraco jest..
Cytat:
To może ja będę pierwsza

FOTKI:
Nie dziala mi link :/
Kurde tez bym mogla schudnac, ale dieta cukrzycowa nie dla mnie. Zaplakalabym sie bez platkow rano..

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

awusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-05, 13:26   #4083
królewna z drewna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amiyaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, chwalcie się pokoikami/kącikami swoich maluchów!

U mnie pokój będzie gotowy za miesiąc dopiero na razie jest tam armagedon

Stary 2018-08-05, 13:46   #4084
lykki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez królewna z drewna Pokaż wiadomość
U mnie pokój będzie gotowy za miesiąc dopiero na razie jest tam armagedon

U mnie to samo
lykki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-05, 18:04   #4085
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lykki Pokaż wiadomość
A co na to lekarz? Bo po samym porodzie spada często do 8 kg, a jeszcze masz teraz -1,5 kg. Zapytaj lekarza, jeżeli lekarz powie, że ok, to pewnie jest ok Ja mam +10 kg, to się nie martwie
Ostatnio mówiła, że jest wszystko ok, ale tak sam się zastanawiam.
Cytat:
Napisane przez awusia Pokaż wiadomość
Wrzuce na fb. Jeszcze nieskonczony jakos nie mamy ostatnio weny i za goraco jest.. Nie dziala mi link :/
Kurde tez bym mogla schudnac, ale dieta cukrzycowa nie dla mnie. Zaplakalabym sie bez platkow rano..

Można owsianke Idzie się przyzwyczaić.

Jeszcze, co do wychodzenia to ja po 3 miesiącach jeździłam raz w miesiącu na zjazdy więc da radę. Ale z KP miałam przez to problemy więc jak komuś zależy to radzę się nie nastawiac, że po miesiącu będę to czy to, bo z dziećmi bywa różnie np. mogą nie chcieć butelki.

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-05, 18:56   #4086
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Ostatnio mówiła, że jest wszystko ok, ale tak sam się zastanawiam.
Można owsianke Idzie się przyzwyczaić.

Jeszcze, co do wychodzenia to ja po 3 miesiącach jeździłam raz w miesiącu na zjazdy więc da radę. Ale z KP miałam przez to problemy więc jak komuś zależy to radzę się nie nastawiac, że po miesiącu będę to czy to, bo z dziećmi bywa różnie np. mogą nie chcieć butelki.

No ja muszę wrócić po miesiącu nie ma innej opcji, jak nie wrócę po miesiącu to równie dobrze mogę w ogóle nie wracać.

Na szczęście na roku mam mnóstwo dziewczyn które po urodzeniu wracały szybciutko wiec mam pozytywne nastawienie.

PEDAGOG

xxboo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-05, 19:24   #4087
mwmwm91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez amiyaa Pokaż wiadomość
U mnie chodzenie do toalety uspokoiło się i chodziłam raz w nocy ok 2-3. W ostatnim czasie przez te upały dużo więcej piję i chodzę nawet 3-krotnie w ciągu nocy
Na wadze +8 kg. Rano mam mniejszy brzuch niż pod koniec dnia, też tak macie? Póki co żadnych bóli.

Dla mnie 3 razy to by była sytuacja komfortowa, chodzę ostatnio nawet po 5 razy Tak do 4-5 rano mi schodzą 4 wizyty w toalecie i dopiero potem zasnę spokojnie na jakieś 4h, jak się budzę na to ostatnie siku i już świta to czuję jakbym wcale nie spała (a kładę się spać ok. 23). Chyba po prostu przez te wizyty w toalecie długo nie zapadam w głęboki sen. Gdyby nie to, że później mam ten ostatni nieprzerwany okres snu od 4-5 rano do 8-9, to bym chodziła ciągle niewyspana.

Tusia piszesz, że nie przytyłaś, ale w takim razie od jakiej wagi i wzrostu zaczynałaś? Osoby z nadwagą mogą i przez całą ciążę nie przytyć albo trochę schudnąć.

W weekend trochę pozwiedzaliśmy, byliśmy w Poznaniu (So close, czy to Ty tam mieszkasz? któraś z Was pisała, że ma 10 min do Ikei, akurat jak wjeżdżaliśmy do Poznania to widzieliśmy Ikeę a obok ogromne osiedle ), dziś w Pałacu w Rogalinie (hurra, mam piękne zdjęcia ciążowe!). Zdziwiłam się, że sapię już nawet jak idę, nie muszę wchodzić po schodach albo iść pod górę... Na pewno upały dodają do tego swoje trzy grosze, ale czuję się jak słoń, niby przytyłam od początku ciąży tylko 6kg, a jednak...
mwmwm91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-05, 19:26   #4088
xxboo
Zakorzenienie

Ja do toalety chodze na lekkiej nieswiadomce w nocy, mam załączony autopilot. Jakby mi ktoś coś położyć na drodze z sypialni do toalety to pewnie nawet bym nie zauważyła. Dzięki temu od razu zasypiam jak tylko położę głowę do poduszki, w ogóle nie czuje rano ze tyle razy wstaje

PEDAGOG

Stary 2018-08-05, 20:39   #4089
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mwmwm91 Pokaż wiadomość
Dla mnie 3 razy to by była sytuacja komfortowa, chodzę ostatnio nawet po 5 razy Tak do 4-5 rano mi schodzą 4 wizyty w toalecie i dopiero potem zasnę spokojnie na jakieś 4h, jak się budzę na to ostatnie siku i już świta to czuję jakbym wcale nie spała (a kładę się spać ok. 23). Chyba po prostu przez te wizyty w toalecie długo nie zapadam w głęboki sen. Gdyby nie to, że później mam ten ostatni nieprzerwany okres snu od 4-5 rano do 8-9, to bym chodziła ciągle niewyspana.

Tusia piszesz, że nie przytyłaś, ale w takim razie od jakiej wagi i wzrostu zaczynałaś? Osoby z nadwagą mogą i przez całą ciążę nie przytyć albo trochę schudnąć.

W weekend trochę pozwiedzaliśmy, byliśmy w Poznaniu (So close, czy to Ty tam mieszkasz? któraś z Was pisała, że ma 10 min do Ikei, akurat jak wjeżdżaliśmy do Poznania to widzieliśmy Ikeę a obok ogromne osiedle ), dziś w Pałacu w Rogalinie (hurra, mam piękne zdjęcia ciążowe!). Zdziwiłam się, że sapię już nawet jak idę, nie muszę wchodzić po schodach albo iść pod górę... Na pewno upały dodają do tego swoje trzy grosze, ale czuję się jak słoń, niby przytyłam od początku ciąży tylko 6kg, a jednak...
170 cm i 69 kg, nadwagi nie miałam, ale gdzieniegdzie miałam ciut za dużo
Cytat:
No ja muszę wrócić po miesiącu nie ma innej opcji, jak nie wrócę po miesiącu to równie dobrze mogę w ogóle nie wracać.

Na szczęście na roku mam mnóstwo dziewczyn które po urodzeniu wracały szybciutko wiec mam pozytywne nastawienie.

Ja też musiałam, dlatego wiem, że się da. Na przerwach siedzialam z laktatorem, a córka nie miała problemów aby pić z butelki więc poszło gładko. Na pewno będzie u Ciebie ok.

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-05, 21:04   #4090
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
170 cm i 69 kg, nadwagi nie miałam, ale gdzieniegdzie miałam ciut za dużo Ja też musiałam, dlatego wiem, że się da. Na przerwach siedzialam z laktatorem, a córka nie miała problemów aby pić z butelki więc poszło gładko. Na pewno będzie u Ciebie ok.

Mocno na to liczę. Chciałabym skończyć
Magisterkę razem z moimi dziewczynami a nie brav dziekanki. Pewnie by mi się nie chciało już potem wracać jakbym musiała zajmować się mała, iść do pracy i jeszcze bronić magistra

PEDAGOG

Stary 2018-08-05, 21:20   #4091
So_close
Jedi

Cytat:
Napisane przez mwmwm91 Pokaż wiadomość
O, super! no dokładnie tam mieszkam, przy tym dużym osiedlu (tylko w domu)
Rogalin jest piękny, na pewno masz świetne zdjęcia

Wysłane z mojego HTC6535LVW przy użyciu Tapatalka
So_close jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-05, 21:40   #4092
mwmwm91
Raczkowanie

Cytat:
170 cm i 69 kg, nadwagi nie miałam, ale gdzieniegdzie miałam ciut za dużo

A to rzeczywiście, no ale skoro lekarka mówi, że jest ok, to na pewno jest Po ciąży pewnie będziesz ważyć mniej niż przed

Cytat:
Napisane przez So_close Pokaż wiadomość
O, super! no dokładnie tam mieszkam, przy tym dużym osiedlu (tylko w domu)
Rogalin jest piękny, na pewno masz świetne zdjęcia

Wysłane z mojego HTC6535LVW przy użyciu Tapatalka
Czyli byłam blisko
mwmwm91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-05, 22:22   #4093
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Apola88 Pokaż wiadomość
Kurcze cos mnie dzis tak jilka razy zakłuło jak by wewnatrz w samej pochwie a teraz kilka razy w prawym dolnym boku brzucha. Bardzo nisko. Takie klucie. Az sie wystraszylam i sie położyłam. Co to moze być?

Takie kłucie to normalne. Ja pamiętam ze starsza jak tak mnie czasami zakulo to aż się w pół zgielam. A najlepiej jak mnie w trakcie stania w kolejce w sklepie tak złapało.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-05, 22:23   #4094
Tenebre
Rozeznanie

Cytat:
Ja dla córki miałam ze dwie pary, ale tylko do sukienek. Tak to nie było potrzeby. Dla syna nie planuje kupować, chłopcy w rajstopach to nie dla mnie. Hmm, jeśli będziesz kp to może być ciężko, bo to pewnie 3-4 godziny będzie. Ale jeśli będziesz chciała podać butelkę no to po dwóch miesiącach już można się zdecydować na takie wyjście.
Ja z córką wyszłam jak miała 1,5 miesiąca, ale byłam pod telefonem i blisko domu i po prostu jak się obudziła to po 15 minutach byłam w domu.

Czy jest jakaś dziewczyna na wątku, która nic nie przytyła? Bo ja mam - 1,5 kg przez tą dietę cukrzycową, a już 7 miesiąc.
Ja licząc od wagi startowej to jeszcze nie przytyłam, teraz jestem mniej-więcej na 0, no ale ja z tych co miały co zrzucać.

U nas w pokoiku jeszcze łóżeczka brakuje, ale TŻ zamówił wczoraj materac, więc już chociaż jakaś część będzie. Sam pokój jest jasnozielony, już wcześniej był tak pomalowany i teraz tego nie zmienialiśmy. Ogólnie posprzątać muszę, gruntownie w całym domu i te ciuszki wyprasować i poukładać.
Tenebre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-05, 22:25   #4095
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tenebre Pokaż wiadomość
Ja licząc od wagi startowej to jeszcze nie przytyłam, teraz jestem mniej-więcej na 0, no ale ja z tych co miały co zrzucać.

U nas w pokoiku jeszcze łóżeczka brakuje, ale TŻ zamówił wczoraj materac, więc już chociaż jakaś część będzie. Sam pokój jest jasnozielony, już wcześniej był tak pomalowany i teraz tego nie zmienialiśmy. Ogólnie posprzątać muszę, gruntownie w całym domu i te ciuszki wyprasować i poukładać.

Ja dzisiaj prasowałam kolejna partie i jak skończyłam to byłam cała mokra ostatnio prasowałam o 7 rano i było zdecydowanie lepiej. Jeszcze jedno pranie mi zostało i gotowe!

PEDAGOG

Stary 2018-08-05, 22:37   #4096
lianeska
Zakorzenienie

Cytat:
To może ja będę pierwsza

FOTKI:
Kochana skąd dywanik i obrazki?

ℒℴѵℯ ..
lianeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-05, 22:41   #4097
Angela_B
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lianeska Pokaż wiadomość
Kochana skąd dywanik i obrazki?
Dywanik z allegro a obrazki kupił tata synkowi

Angela_B jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-06, 00:05   #4098
Tenebre
Rozeznanie

Cytat:
Ja dzisiaj prasowałam kolejna partie i jak skończyłam to byłam cała mokra ostatnio prasowałam o 7 rano i było zdecydowanie lepiej. Jeszcze jedno pranie mi zostało i gotowe!

Podziwiam, ja się jeszcze nie zdecydowałam na odpalanie żelazka przy tej pogodzie. Ale patrząc na dalsze prognozy, to chyba trzeba będzie, bo inaczej szybciej urodzę, niż wyprasuję te ciuszki.
Tenebre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-06, 07:25   #4099
awusia
Zadomowienie

U mnie juz poszly 4 pralki. Wszystko na razie lezy na kupce, bo za goraco na prasowanie. Lozeczko kupujemy pozniej, bo na poczatek mamy kosz mojzesza do spania. Musimy pokoik dokonczyc, ale pogoda nas nie wspiera zamowienie gemini mam w koszyku. We srode na SR bedzie o wyprawce. Wtedy sprawdze czy wszystko mam na razie wszedzie w pokoiku leza elementy wyprawki i pampki i chusteczki i podklady. Prasujecie tez reczniki za 1 razem? Mysle zeby tez wyprac ubranka 62-68 bo po praniu niektore te mniejsze rzeczy nie wygladaja za dobrze.. pepco mnie totalnie rozczarowalo. Tylko seria z disneya wyglada jako tako. Za to ciuszki z lidla i tesco niewzruszone.
U nas dzisiaj chlodna noc. Jutro mam 3 prenatalne. Nie moge sie doczekac!

Stary 2018-08-06, 07:31   #4100
Bzuk2000
Raczkowanie

A pierzecie raz? Czy dwa razy? W jakiej tempwraturze?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Bzuk2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-06, 07:53   #4101
awusia
Zadomowienie

Ja wypralam raz. Podzielilam rzeczy na delikatne i na bawelne i wypralam w 40 i 60. Na razie proba czy wszystko da rade bo niektore rzeczy mega licho wygladaly np. tetra czy przescieradla. Teraz wyprasuje. W przyszlosci bede suszyc w suszarce to sie dodatkowo odkazi od temperatury.

Stary 2018-08-06, 08:21   #4102
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie juz poszly 4 pralki. Wszystko na razie lezy na kupce, bo za goraco na prasowanie. Lozeczko kupujemy pozniej, bo na poczatek mamy kosz mojzesza do spania. Musimy pokoik dokonczyc, ale pogoda nas nie wspiera zamowienie gemini mam w koszyku. We srode na SR bedzie o wyprawce. Wtedy sprawdze czy wszystko mam na razie wszedzie w pokoiku leza elementy wyprawki i pampki i chusteczki i podklady. Prasujecie tez reczniki za 1 razem? Mysle zeby tez wyprac ubranka 62-68 bo po praniu niektore te mniejsze rzeczy nie wygladaja za dobrze.. pepco mnie totalnie rozczarowalo. Tylko seria z disneya wyglada jako tako. Za to ciuszki z lidla i tesco niewzruszone.
U nas dzisiaj chlodna noc. Jutro mam 3 prenatalne. Nie moge sie doczekac!

Ja łącznie mam 4 pralki. Musiałam to porozdzielać bo mam rozdzielone ciuszki rozmiarami ale nie z metki tylko na oko bo wiadomo rozmiar rozmiarowi nie równy wiec nie chciałam sobie tego pomieszać. Moim ciuszkom z pepco nic się nie stało ale ja w 40 stopniach prałam. Ja ręczniki przeprasuje teraz jeden jedyny raz.

U nas dzisiaj ma być chłodniej niby 27 stopnie bylam z psem teraz i było super przyjemnie na dworze ❤️

PEDAGOG

Stary 2018-08-06, 09:07   #4103
awusia
Zadomowienie

ja oprocz ciuszkow piore tez kocyki, kmobinezony te polarowe i pieluchy i otulacze no i zabawki. 4 za mna. 2 przede mna.

Stary 2018-08-06, 09:10   #4104
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
ja oprocz ciuszkow piore tez kocyki, kmobinezony te polarowe i pieluchy i otulacze no i zabawki. 4 za mna. 2 przede mna.

A co masz za zabawki ?

PEDAGOG

Stary 2018-08-06, 09:32   #4105
Bzuk2000
Raczkowanie

Ja tez wszystkie poszewki na materace itd. Mam mnóstwo rzeczy od kolezanki lezaly na strychu wiec dla pewnosci piore je dwa razy. Duzo jeszcze tego przede mna ...

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Bzuk2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-06, 09:43   #4106
So_close
Jedi

Cytat:
Ja wypralam raz. Podzielilam rzeczy na delikatne i na bawelne i wypralam w 40 i 60. Na razie proba czy wszystko da rade bo niektore rzeczy mega licho wygladaly np. tetra czy przescieradla. Teraz wyprasuje. W przyszlosci bede suszyc w suszarce to sie dodatkowo odkazi od temperatury.

Jak ja poprałam tetry i muśliny i wysuszyłam to w suszarce to sie troszeczkę przeraziłam wszystko się tak pokurczyło, że mysłałam że się zapłaczę Na szczęście przeprasowałam parą i wróciły do formy

Ale właśnie się tak zastanawiam. Czy części rzeczy nie wystarczy wysuszyć w suszarce? Przecież to jest wysoka temperatura Nie odkazi się to bez prasowania?
Stary 2018-08-06, 09:52   #4107
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez So_close Pokaż wiadomość
Jak ja poprałam tetry i muśliny i wysuszyłam to w suszarce to sie troszeczkę przeraziłam wszystko się tak pokurczyło, że mysłałam że się zapłaczę Na szczęście przeprasowałam parą i wróciły do formy

Ale właśnie się tak zastanawiam. Czy części rzeczy nie wystarczy wysuszyć w suszarce? Przecież to jest wysoka temperatura Nie odkazi się to bez prasowania?

Mnie się wydaje ze wystarczy a nie będzie wszystko 2x bardziej pomięte od suszenia takiego ? Nie mam suszarki wiec nie wiem.

Ja w przyszłości w ogóle nie planuje prasować

PEDAGOG

Stary 2018-08-06, 10:03   #4108
So_close
Jedi

Cytat:
Mnie się wydaje ze wystarczy a nie będzie wszystko 2x bardziej pomięte od suszenia takiego ? Nie mam suszarki wiec nie wiem.

Ja w przyszłości w ogóle nie planuje prasować
Zależy od materiału, niektóre na pewno będą. Je będę musiała i tak parą przejechać Ale jak jest dobrej jakości, naturalny materiał to nic się nie gniecie
Stary 2018-08-06, 10:06   #4109
lykki
Zadomowienie

A rożek pierzecie nowy jak któraś z Was ma? bo Ja się zastanawiam. I kocyki też, podusie?
lykki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-06, 10:11   #4110
So_close
Jedi

Cytat:
Napisane przez lykki Pokaż wiadomość
A rożek pierzecie nowy jak któraś z Was ma? bo Ja się zastanawiam. I kocyki też, podusie?
No ja wszystko poprałam, wkład do wózka też bo śmiedział mi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości