Wymarzony pierścionek - część X - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-09, 14:39   #1831
Poemi
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek - część X

Cytat:
Napisane przez DianaM Pokaż wiadomość
Poemi, może zrób sobie sobie wyniki, może jakiś niedobór witamin (?)
Raczej nie, pod wzglądem witamin dobrze stoję.

Przeszło mi, a dzisiaj jestem wyjątkowo spokojna i znowu czuję się świetnie . Podjęłam pewną słuszną decyzję i jestem bardzo z siebie dumna
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-09, 15:36   #1832
ANITKA79
Zadomowienie

Oooo widze jaka tu cisza??? he he

Ja dzis mialam 3 godziny jazdy od 8 mej wiec sobie nie pospalam he he ale powiem jedno..Chce jeszcze!!!! mialam taka frajdeBylismy na placu manewrowym i jezdzilam miedzy pacholkami na osemkach dla motorow Taki slalom robilam i nie potracilam zadnego pacholkaA dzieki temu nauczylam sie lepiej skrecac i panowac nad samochodem. Potem rozne krzyzowki zaliczylismy i inne drogi.. Szkoda ze nastepna jazde mam dopiero w czwartek Bo juz sie nie moge doczekac/ co prawda z kims innym/ bo moj instruktor bedzie za tydzien dopieroale doradzil mi wziac ze 2 godzinki zeby nie wyjsc z wprawy

Ines, mysle ze skoro zrezygnowalas z tej pracy, nie powinnas sie w to mieszac, ty masz w tym czasie odpoczac, nabrac sil zeby gdzie indziej zaczac rozwijac skrzydla A to ze tamta osoba sie wycofala to nie Twoj problem tylko bylej szefowej... Zycze duzo sily

Sanetko mam nadzieje ze sie dogadacie z tym wyjazdem i we dwoje pojedziecie nad morze i sobie spedzicie sympatycznie czas Ja bylam tylko 4 dni z Tztem i jego siostra, wiec nie byl to wypad sam na sam, ale naprawde bardzo sie ciesze

Poemi to dobrze, ze juz lepiej sie czujesz i masz spokojne mysli
ANITKA79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-09, 15:46   #1833
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poemi Pokaż wiadomość
Raczej nie, pod wzglądem witamin dobrze stoję.

Przeszło mi, a dzisiaj jestem wyjątkowo spokojna i znowu czuję się świetnie . Podjęłam pewną słuszną decyzję i jestem bardzo z siebie dumna
gratuluję widzisz? Potrzebny był Ci wypoczynek!
Fajnie jest być z siebie dumnym
Ale może badania chociaż podstawowe to dobry pomysł?
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-09, 15:48   #1834
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ANITKA79 Pokaż wiadomość
Oooo widze jaka tu cisza??? he he

Ja dzis mialam 3 godziny jazdy od 8 mej wiec sobie nie pospalam he he ale powiem jedno..Chce jeszcze!!!! mialam taka frajdeBylismy na placu manewrowym i jezdzilam miedzy pacholkami na osemkach dla motorow Taki slalom robilam i nie potracilam zadnego pacholkaA dzieki temu nauczylam sie lepiej skrecac i panowac nad samochodem. Potem rozne krzyzowki zaliczylismy i inne drogi.. Szkoda ze nastepna jazde mam dopiero w czwartek Bo juz sie nie moge doczekac/ co prawda z kims innym/ bo moj instruktor bedzie za tydzien dopieroale doradzil mi wziac ze 2 godzinki zeby nie wyjsc z wprawy
Fajnie, że już się wyrobiłaś, ja sobie muszę wziąć kilka jazd i iść w końcu na egzamin... Ale teraz mnie na to nie stać, może w październiku... Już pewnie nie pamiętam jak się autem jeździ :/. W przyszłości zrobię sobie prawko na A bo na B chyba będzie ciężko .

Wiecie może gdzie można kupić barwniki spożywcze i jak to w ogóle wygląda?
Stary 2008-08-09, 16:00   #1835
Ines1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny, wpadłam tylko na moment się przywitać.
urlop pełną gębą - gdzie bym nie pojechała i kiedy, pada deszcz.
Najpierw w ostatni dzień mojej pracy jeszcze świeciło słońce, potem już tylko gorzej. Nawet jak byłam w miejscach oddalonych o kilkaset kilometrów, to zawsze przywoziłam ze sobą deszcz. W efekcie mieliśmy tylko jeden dzień ładnej pogody. Byliśmy nad jeziorem, ale zrezygnowaliśmy po dwóch nocach, bo to bez sensu siedzieć w lesie w deszczu, jesteśmy nad morzem, w każdej chwili może padać. Masakra normalnie. Już nawet nie chodzi o super upał i słońce, bo i tak bym nie leżała plackiem i się smażyła, ale chociaż żeby nie padało. Został jeszcze tydzień wolnego, który spędzę u rodziców i tyle będzie z urlopu, na który się czeka pracując przez cały rok.
Miłego weekendu, może chociaż u was lepiej z pogodą
Co za pech życzę lepszej pogody chociaż w tym tygodniu...

Cytat:
Napisane przez ANITKA79 Pokaż wiadomość
O

Ines, mysle ze skoro zrezygnowalas z tej pracy, nie powinnas sie w to mieszac, ty masz w tym czasie odpoczac, nabrac sil zeby gdzie indziej zaczac rozwijac skrzydla A to ze tamta osoba sie wycofala to nie Twoj problem tylko bylej szefowej... Zycze duzo sily
Masz rację, za miękka jestem. Ale ja miałam z szefostwem takie raczej przyjacielskie układy i jak teraz wiem, że mają ogromny problem, to chciałam im pomóc. Widziałam się już z szefową, prosiła mnie żebym zostala do końca wrzesnia, ale się nie zgodziłam .
Zgodziłam się jedynie na pracę "przez telefon" do czasu kiedy znajdą polskojęzyczną osobę, która będzie mogła jakos zadbać o kontakty z klientami. Zaznaczyłam jednak, że na urlopie nie zyczę sobie żadnych poleceń i że później jak wrócę to nie będę się zajmować pierdołami, o które moga poprosić dziewczyny ze sklepów.
Jak wrócę z Chorwacji to spotkam się z nimi żeby ustalić szczegóły takiej "współpracy". A może nawet do tego czasu juz kogos znajdą...

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-09, 16:06   #1836
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taverney Pokaż wiadomość
gratuluję widzisz? Potrzebny był Ci wypoczynek!
Fajnie jest być z siebie dumnym
Ale może badania chociaż podstawowe to dobry pomysł?
W październiku może wybiorę się na badania, na razie to dla mnie za duży stres (tyle rzeczy mam na głowie, że jeśli by mi badania doszły to już bym chyba nie spała)

Wzięłam się za czytanie moich książek o dietach (mam bardzo pokaźny zbiór) i aktualnie studiuję dietę rozdzielną (3 książki). Bardzo bliska mi jest .
Stary 2008-08-09, 16:53   #1837
ANITKA79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ines1985 Pokaż wiadomość

Masz rację, za miękka jestem. Ale ja miałam z szefostwem takie raczej przyjacielskie układy i jak teraz wiem, że mają ogromny problem, to chciałam im pomóc. Widziałam się już z szefową, prosiła mnie żebym zostala do końca wrzesnia, ale się nie zgodziłam .
Zgodziłam się jedynie na pracę "przez telefon" do czasu kiedy znajdą polskojęzyczną osobę, która będzie mogła jakos zadbać o kontakty z klientami. Zaznaczyłam jednak, że na urlopie nie zyczę sobie żadnych poleceń i że później jak wrócę to nie będę się zajmować pierdołami, o które moga poprosić dziewczyny ze sklepów.
Jak wrócę z Chorwacji to spotkam się z nimi żeby ustalić szczegóły takiej "współpracy". A może nawet do tego czasu juz kogos znajdą...
Ines
Wiem jak to jest, ja tez jestem miekka, znaczy sie wrazliwa itp.. A jak mowi powiedzenie, kto ma miekkie serce musi miec twarda d..... Dobrze ze tylko klientow przez telefon bedziesz obslugiwac i ze dalas jasno do zrozumienia ze nie bedziesz "dziewczynka na posylki"
I tak jak piszesz moze znajda kogos innego i po powrocie wcale nie bedziesz musiala im "pomagac" A poki co ciesz sie urlopem w Chorwacji, bo jest piekna Ja bylam raz i zaluje ze sama ..ale moze kiedys uda mi sie pojechac razem z Tztem
Buziaki i duzo wewnetrznego spokoju i milych chwil
Stary 2008-08-09, 19:20   #1838
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie może gdzie można kupić barwniki spożywcze i jak to w ogóle wygląda?
http://www.allegro.pl/search.php?str...category=27983

Jeśli potrzebujesz do lukru to polecam takie w paście, bo w płynie mogą rozrzadzić lukier

Byłam na "Mrocznym Rycerzu" po prostu wow Heath Ledger boski... Joker w jego wykonaniu był fantastyczny. Szkoda, ze to jego ostatnia rola w życiu lubiłam go a po dzisiejszym filmie jeszcze bardziej. Świetny aktor. Gdyby nie jego Joker to ten Batman byłby nudny. Słyszałam, ze chcą go nominować za tę rolę do Oskara i moim zdaniem słusznie.

Dobra czas się pakować
Stary 2008-08-09, 19:45   #1839
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
http://www.allegro.pl/search.php?str...category=27983

Jeśli potrzebujesz do lukru to polecam takie w paście, bo w płynie mogą rozrzadzić lukier
Dzięki, a nie wiesz czy to można kupić w jakimś hipermarkecie? Bo jak na razie nigdzie nie znalazłam, jedynie w sklepach internetowych, a potrzebuję na teraz.

Właśnie sobie piłam domowy ajerkoniak, rodzice dostali od babci znajomych. Mama miała mi nalać trochę na spróbowanie (bo nie wiedziałam czy będzie mi smakować). Nalała mi cały kieliszek . Na szczęście stwierdziłam, że mi snakuje. W połowie kielkiszka przyszła do mnie i powiedziała żebym nie piła bo ona chętnie wypije i mi zabrała
Stary 2008-08-09, 20:44   #1840
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki, a nie wiesz czy to można kupić w jakimś hipermarkecie? Bo jak na razie nigdzie nie znalazłam, jedynie w sklepach internetowych, a potrzebuję na teraz.

Właśnie sobie piłam domowy ajerkoniak, rodzice dostali od babci znajomych. Mama miała mi nalać trochę na spróbowanie (bo nie wiedziałam czy będzie mi smakować). Nalała mi cały kieliszek . Na szczęście stwierdziłam, że mi snakuje. W połowie kielkiszka przyszła do mnie i powiedziała żebym nie piła bo ona chętnie wypije i mi zabrała
W supermarketach nie wiem ja kupowałam tylko raz na allegro, bo te barwniki są bardzo wydajne jak ja nie lubię się pakować. z tego wszystkiego zamiast się pakować zrobiłam pedicure, manicure i maseczkę na twarz

Nie piłam nigdy domowego ajerkoniaku
Stary 2008-08-09, 20:47   #1841
sanetka
Zakorzenienie

jednak jedziemy. znalezlismy kwatere (tania) w Ostrowie (to obok Jastrzebiej gory) ale dla 4 osob. TZa siostra powiedziala ze akurat dla nas. a ta dwojka co ma z nami jeszcze jechac niech sobie szuka sama

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-09, 20:56   #1842
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
W supermarketach nie wiem ja kupowałam tylko raz na allegro, bo te barwniki są bardzo wydajne jak ja nie lubię się pakować. z tego wszystkiego zamiast się pakować zrobiłam pedicure, manicure i maseczkę na twarz

Nie piłam nigdy domowego ajerkoniaku
Hmm... Ale muszą być w jakimś sklepie, prawda?

Mama twierdzi (a to znawczyni tematu ), że domowy ajerkoniak jest o niebo lepszy od kupnego. Jestem skłonna się zgodzić bo wcześniej dostaliśmy domowe jajka od tej kobiety i są fenomenalne .

Ps.
Do tej pory nie oślepłam więc chyba wszystko ok jest
Stary 2008-08-10, 13:38   #1843
DianaM
Zadomowienie

Ale dzis puściutko...
I co ja się dziwię? Niedziela, ładna pogoda za oknem. Tylko chyba ja siedzę przed monitorem
Tż wyjechał do rodziców pomóc im (chorują straszliwie), a ja zostałam. Mam nadzieje, że dziś przyjedzie... Bardzo chce mi się do niego przytulić.

Wczoraj kupiłam z gazetą dwa filmy (szczerze mówiąc gazeta kupiona tylko i wyłącznie dla tych filmów). Świadek koronny i Plac Zbawiciela. Obydwa fajne, ale temu drugiemu dałabym więcej nagród niż zebrał faktycznie!!! Oglądałam go sama, w ciszy i w spokoju, nikt mi nie przerywał. Film o prozie polskiego życia, który niestety jest w wielu domach. Otworzył mi niesamowicie oczy.
Absolutnie fenomenalny. Sytuacja bez wyjścia? Zasłużyła na to? Tysiące pytań...
Stary 2008-08-10, 13:40   #1844
kaska87
Zakorzenienie

nie martw się ja też siedze sama w domu przed monitorem

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-10, 13:46   #1845
DianaM
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
nie martw się ja też siedze sama w domu przed monitorem
Uff! Już myślałam, że jestem sama...
Stary 2008-08-10, 13:48   #1846
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też siedzę, ale chyba bardziej w domu niż przed komputerem .
Stary 2008-08-10, 13:50   #1847
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
a widzisz

Cytat:
Ja też siedzę, ale chyba bardziej w domu niż przed komputerem .
no ja mam w pokoju tv więc sobie włączyłam mtv i oglądam najbogatszych ludzi świata i czytam sobie co tutaj skrobiecie

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-10, 13:54   #1848
ANITKA79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a widzisz

no ja mam w pokoju tv więc sobie włączyłam mtv i oglądam najbogatszych ludzi świata i czytam sobie co tutaj skrobiecie
Cytat:
Ale dzis puściutko...
I co ja się dziwię? Niedziela, ładna pogoda za oknem. Tylko chyba ja siedzę przed monitorem
Hey piekne

Ooo widze ze nie tylko ja w niedziele w domku tez sama, podczytuje sobie wizaz i rozwiazuje testy
Stary 2008-08-10, 13:56   #1849
Poemi
Zakorzenienie

Ja po wczrajszym przeglądzie książek dietowych postanowiłam zrobić przegląd wszystkich i poukładać je działami (jak mnie coś zainteresuje to muszę zdobyć co najmniej kilka książek na ten temat) . Tutaj lookam tak przy okazji łapania oddechu
Stary 2008-08-10, 14:23   #1850
DianaM
Zadomowienie

Obejrzałam właśnie po raz drugi Świadka Koronnego. Oglądałyście ten film? Coś w nim jest...

Poemi mam wrażenie, że lubisz zdrowo się odżywiać? A przynajmniej się tym interesujesz? Szkoda, że mnie tak trudno zmusić np. do sałaty
Stary 2008-08-10, 16:43   #1851
Madlen__18
Zakorzenienie

Byłam na batmanie wczoraj, myślałam, że umrę z nudow, a okazał się super!
Rewelacja.

A co do filmu" plac zbawiciela" - genialny, oglądałam niedawno.
Podobny do niego jest film o wdzięcznym tytule "chciałam ci tylko powiedzieć" z mają ostaszewską i anna dymną. Puścili to kiedyś w teatrze telewizji.
Opowiada o tym, jak matka (A. dymna) znajduje w mieszkaniu swojej córki jej video pamiętniki, a właściwie listy, które córka do niej nagrywała, bo nie miały ze sobą kontaktu. Wstrząsająca historia, otwierajaca oczy. O miłości dwóch młodych ludzi zaburzonych psychicznie. I ich związku wbrew matce.
Usiłuję to znaleźć w necie bardzo chciałabym obejrzeć jeszcze raz..ale nie ma.
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-10, 18:35   #1852
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj kupiłam z gazetą dwa filmy (szczerze mówiąc gazeta kupiona tylko i wyłącznie dla tych filmów). Świadek koronny i Plac Zbawiciela. Obydwa fajne, ale temu drugiemu dałabym więcej nagród niż zebrał faktycznie!!! Oglądałam go sama, w ciszy i w spokoju, nikt mi nie przerywał. Film o prozie polskiego życia, który niestety jest w wielu domach. Otworzył mi niesamowicie oczy.
Absolutnie fenomenalny. Sytuacja bez wyjścia? Zasłużyła na to? Tysiące pytań...
Plac... to jeden z niewielu filmów, jakie zrobiły na mnie ogromne wrażenie (z tych powiedzmy w miarę niedawno oglądanych, inny to "Trade"- też polecam). Chociaż ciężki, warto się pomęczyć i może zdać sobie sprawę z czegoś, czego nie dostrzegaliśmy do tej pory, bo ten film otwiera oczy, mi przynajmniej otworzył, że wyolbrzymiam swoje błahe problemy. Godny polecenia
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-10, 19:22   #1853
Ines1985
Zakorzenienie

Ja nie widziałam tego filmu, ale jak tak zachęcacie to chyba się skuszę... Powiem TŻ że chcę obejrzeć, on na pewno będzie chętny.

Stary 2008-08-10, 19:42   #1854
Poemi
Zakorzenienie

Postanowiłam dzisiaj zrobić bruschette, ostatnio zachwalałyście...
Umieram, tak mi niedobrze, nigdy więcej . Już się męczę 4 godziny .
Stary 2008-08-10, 20:26   #1855
Ines1985
Zakorzenienie

Mmmm... bruschetta, dawno nie jadłam. Ale właśnie najadłam się pysznym pomidorkiem z suszoną bazylią.

Stary 2008-08-10, 20:58   #1856
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ines1985 Pokaż wiadomość
Mmmm... bruschetta, dawno nie jadłam. Ale właśnie najadłam się pysznym pomidorkiem z suszoną bazylią.
Taaaaaaaa... Bruschetta... Jutro chyba nic nie zjem bo jeszcze nie doszłam do siebie
Stary 2008-08-10, 22:21   #1857
Taverney
Zakorzenienie

bruschetta, a ja mam tyle pomidorów w lodówce.... dziękuję za pomysł na jutrzejszą kolację

Poemi, nie wygląda to dobrze... koniecznie zrób badania, bo się zamęczysz.
Stary 2008-08-10, 22:28   #1858
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taverney Pokaż wiadomość
bruschetta, a ja mam tyle pomidorów w lodówce.... dziękuję za pomysł na jutrzejszą kolację

Poemi, nie wygląda to dobrze... koniecznie zrób badania, bo się zamęczysz.
Już mi przeszło . Ale normalnie aż gorąco mi się robiło i tak jakoś czułam, że coś nie w porządku . To pewnie przez czosnek (bo go zjadłam na koniec ), a dość duży był i nie wyjęłam tego "kiełka" ze środka . Już nigdy tak nie zrobię . Koniecznie uważaj na "kiełek"!
Stary 2008-08-10, 23:18   #1859
Taverney
Zakorzenienie

zrobię bez czosnku. Tylko pomidory, oliwa z oliwek, świeża bazylia i zielone oliwki. I na ciepły chlebek
Stary 2008-08-11, 06:49   #1860
DianaM
Zadomowienie

Dobry dzień.
U Was też taka wstrętna chlapa? Ale się dzień zapowiada...

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości