|
|
#2041 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. III
Demoniku, absolutnie nie zignorowałam Twoich przeprosin. Zauważ, że nie odniosłam się do żadnego postu. Brak mi czasu i tylko naskrobałam kilka słów żeby nie było, że się obraziłam czy co. Wybacz, że nie udało mi się zachować stosownie do sytuacji. Nie chcę już tak naprawdę wracać do tego tematu, nie mam do nikogo już żalu i mam nadzieję, że do mnie także nikt nie ma. Miałam zamiar napisać coś wieczorem, bo naprawdę nie wiem, gdzie ręce włożyć.
No tak, jestem teraz samotnym białym żaglem na wątku Wy sobie śpicie dawno, a ja tu siedzę i gadam sama do siebie. Malwinka zasnęła dość szybko, ale ciągle ma jakieś uprzedzenia do kąpieli, wyje niemiłosiernie - przy wycieraniu to już histeria... Jak już pisałam, mam ogromne problemy z nakarmieniem jej. Staram się nie przejmować za bardzo, jednak jest to dość uciążliwe. No i alergiczne zmiany na skórze rozłażą się coraz bardziej, a ja nie mam pojęcia co może być alergenem... . Nie martwię się bardzo mocno, bo i tak - w porównaniu do innych dzieci - moja ma się zupełnie dobrze. Nie ma przecież żadnej poważnej choroby i trzymam się tej wersji.Co do tematu butów dla bobasa - mój osobisty posiada parę sandałów, ale chodzi raczej wyłącznie na bosaka w domu (za łapki oczywiście), na zewnątrz zakładam jej przeważnie miękkię kapciuchy skórzane (jedynie dla ochrony stópek). Pobyt w Polsce był udany, nie zdecydowałam się jednak pojechać na Mazury, bo zauważyłam, że Malwinka jest już zmęczona ciągłymi zmianami miejsc. Dwa tygodnie spędziłyśmy w Gdańsku. Dziadkowie bardzo często opiekowali się wnuczką i miałam trochę czasu dla siebie. W Niemczech już niestety musiałam sobie sama radzić, nikt mi nie podbierał dziecka o 5 nad ranem... Lot powrotny był troszkę trudniejszy od tego do Francji, bo nie był nocnym lotem. Jednak Malwinka była bardzo dzielna i marudziła naprawdę niewiele. Dopiero już w samochodzie z ostatniego lotniska płakała i nie mogła się uspokoić. Straciliśmy po drodze wózek i fotelik samochodowy... Fotelik już dotarł do domu (teraz mamy dwa, bo dostaliśmy na lotnisku nowy w zamian za zgubiony), wózek niestety jeszcze nie..... Przepraszam, jeszcze nie odniosę się do postów, postaram się jednak na bieżąco nadrabiać. Dziękuję Wam wszystkim za powitania po przerwie. Edytowane przez Murmelius Czas edycji: 2008-08-09 o 03:06 Powód: dopisałam resztę |
|
|
|
#2042 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
u nas nocka lepsza ale ja za to od 5 nie śpię. jak chciałam juz zasnąć to szkrab sie obudził no i niestety ale że troche juz poszalała i chyba zbiera się do drzemki to ja tez sie troche jeszcze położe. o 10 umówiłam się z koleżanką(ma być moim świadkiem)no i przy okazji pojedzie ze mną po buty dla Klaudufki.
|
#2043 |
|
Rozeznanie
|
Ja juz tez prawie po wakacjach,
Z nad morza wrocilismy tydzien temu ale dostalismy zaproszenie do Poznania wiec skorzystalismy z okazji. Dzisiaj niestety juz powrot do Warszawy. Do postow sprobuje odniesc sie po powrocie, teraz jedynie: Dziekujemy slicznie za zyczenia miesiecznicowe dla Patryka i Wszystkiego najlepszego dla maluchow od nas Jeszcze slowo do Mumelius: za Teletubisia nie mam zalu ani pretensji, niczego nie odebralam jakos zle wiec mnie nie przepraszaj ![]() Poza tym jeszcze sie zrewanzuje Mialam szukac Cie na plazy ale zamiast biegac za Toba to musialam ganiac za Patrykiem wiec moze innym razem |
|
|
|
#2044 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.eobuwie.com.pl/?id=2355
http://www.eobuwie.com.pl/?id=760 http://www.sklep-buciki.pl/sklep/pro...roducts_id=665 http://www.sklep-buciki.pl/sklep/pro...roducts_id=796 nic w sklepach nie znalazłam bo mało jest jeszcze jesiennych no i nadal mam problem. w internecie kilka znalazłam może cos doradzicie. wolałabym jednak w sklepie przymierzyć.jedne były całkiem fajne ale jeszcze nie wiem. muszę jeszcze widocznie kilka dni poczekać.
|
#2045 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem jużżżżżżżżżżżżżżżżz
![]() Stęsknilam sięęęęęęęęęęęęęęęęęęęę PRZEOKROPNIE ![]() Napiszę więcej jak będę miała dłuższą chwilkę... i niewiem czy dam razę nadrobić 2 tygoniowe posty
|
#2046 |
|
Rozeznanie
|
dorka mi się podobaja te 1 i ostatnie
![]() witaj Pysiaaaaa
|
|
|
|
#2047 |
|
Rozeznanie
|
Pysiu i Anetko, witajcie po wojażach!
Dorka, mnie chyba najbardziej podobają się pierwsze butki, podobnie jak Joasiah. No to ja już chyba zawszę będę samotnie błąkać się po sieci... ![]() Wiecie co, po trzech tygodniach rozłąki z internetem wcale mnie jeszcze za bardzo nie zassało . Wręcz przeciwnie, w żaden zachwyt nie popadam.Właśnie przywieźli Malwinkowy wózek, ale mój mąż musiał oczywiście interweniować, bo te mądre głowy z obsługi klienta w Indiach poinformowały nas, że wózek poleciał do Seattle . Po 30 minutach rozmowy i przełączaniu od Annasza do Kajfasza okazało się jednak, że jest na lotnisku nam najbliższym .Moja córka przestraszyła się wczoraj kota (a kot jej), a dziś stopera do drzwi, bo wydaje dziwne sprężynujące dzwięki . Nie przeszkodziło jej to jednak w ponownej próbie organoleptycznej, po której znowu z wrzaskiem uciekała od tego sprężynowego potwora, ile sił w raczkujących kolankach . Mieliśmy z niej niezły ubaw |
|
|
|
#2048 |
|
Rozeznanie
|
hej, widze ze od 8 sierpnia zapisujemy strone ta i zapisac jej nie mozemy. Cos spadla nasza czestotliwosc na wizazu
![]() ciezko mi nadrobic zaleglosci, nie mam tez jak opisac naszych wakacji wkleje tylko 2 zdjecia naszego plazowicza, mamy ich duzo wiecej ale nie bede przesadzac
|
|
|
|
#2049 |
|
Zadomowienie
|
Witam!
Jak milo Was widziec - Anetko, Pysiu, a jeszcze wczesniej Murmelius )) Czekamy na wakacyjne fotki [ Anetko, wklejaj ile wlezie, jako ze urlop nad Baltykiem dopiero przede mna to zaostrze sobie apetyt Patrys super wyglada na tle morza, podobala mu sie wielka piaskownica?].Murm - dobrze ze jednak doszedl wozek i juz nie jestescie z Malwinka uziemione Dorka - mi sie najbardziej podobaja pierwsze wklejone przez ciebbie butki, ale na 100% nie zdecydowalabym sie na kupno bez wczesniejszego przymierzenia i pomacania butkow. Juz teraz widze ze w zaleznosci od prodcenta Blanka ma rozmiar pomiedzy 18 a 20 pozatym w niektorych - na pierwszy rzut oka fajnych - nozka poprostu nie tak lezy, albo malej cos nie gra :/ Pozatym mysle ze najwazniejsze to ocenic gietkosc podeszwy, zapiecia i material z jakiego sa wykonane.--- Wczoraj pol dnia spedzilismy z TZ i Blanka na Targach "Mother&Baby" ktore odbywaja sie we Wro. Bylo fajnie - na poczatku niezbyt wiele ludzi, mnostwo atrakcji dla najmniejszych, gratisy, probki, ciekawe wyklady, szkola rodzenia, bezplatne konsultacje lekarzy itp. Pochwale sie ze nasza torpeda zwyciezyla w zawodach raczkujacych maluchow, dostala nagrode a TZ nagral to wsyztsko i bedzie fajna pamiatka Ja bylam na wykladzie poswieconym noszeniu dzieci w chuscie, przy okazji zaopatrujac sie w jedna w cenie znacznie mniejszej niz w sklepie Blanka wyrosla juz z nosidla, a w chuscie siedzi jak male murzyniatko - zaliczylysmy juz godzinny spacer i iwyprawe do piekarni - mala nawet nie mruknela, chyba wiec jej tez sie podoba Wrzuce fotki.Pozdrawiam! |
|
|
|
#2050 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widze że wszyscy teraz na etapie szukania butów ![]() My dziś też byliśmy na zakupach i Puchatek miał z 10 par na sobie... Niestety podzielam zdanie bianki chyba lepiej kupować w sklepie, ja byłam przekonana że kuba ma rozmiar 20...okazało się że nie koniecznie ...różne firmy mają inne miary wkładek...teraz ma 19 z ZARY i one mają wkładke 11,5cm tyle ile jego stopa aktualnie... a 19 BARTEK mają 12,5 cm wkładkę... Ponadto okazało się że nie wszystkie modele dobrze układają sięna stopie, były modele, które ciężko było zakładać a wręcz takie których niedało mi się dopiąć rzepy...Kuba ma wysokie podbicie ![]() Upatrzyłam jak na razie GEOXY BOOM BOY fajny materiał, dobra oddychająca wkładka, twardy zapiętek i zginają się we właściwym miejscu. http://www.gino-rossi.com/geox/ zarezerwowalam je do jutra a dziś poszperam w necie może znajdę gdzieś taniej te kosztują 169zł ![]() Witam, witam Cytat:
![]() Cytat:
My mamy m asę fotek zaraz sięzabiorę za zgrywanie Jak się z tym uporam to dam kilka foteczek ![]() Cytat:
******************* A cóż dziś takie pustki
![]()
|
|
#2051 |
|
Rozeznanie
|
ha zgadnijcie kogo widziaaaaalam
![]()
|
|
|
|
#2052 |
|
Rozeznanie
|
My mamy za sobą pierwszy dzień w górach. Jesteśmy padnięci. Byliśmy 2 razy na Krupówkach i wjechaliśmy sobie na pobliską górę. Kacper stwierdził że w górach jest fajnie
a Michał sobie opalił nosek. Zaraz się biorę za obróbkę fotek voby być na bieżąco.
|
|
|
|
#2053 |
|
Rozeznanie
|
witaj mysiu
|
|
|
|
#2054 |
|
Zakorzenienie
|
się wetnę na chwilkę
![]() Biaanka zazdroszczę tych targów! (ciekawe czy kiedyś zorganizują takowe w P-niu )pytanie mam o chustę-jakiej firmy i za ile? ![]() ja ciągle się nie mogę zdecydować czy i jaką widać,że Blanka bardzo zadowolona-super! wyrosła Ci dziewczynka |
|
|
|
#2055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dotychczas mialam nosidlo Baby Bjorn - tez bardzo dobrej jakosci i godnej polecenia marki - az do teraz sprawdzalo sie super. Chuste kupilam ze wzgledu na jej uniwersalnosc no i mozliwosc noszenia dziecka nawet do 3 lat. Stanowi fajna alternatywe dla wozka, na szybki spacer, zakupy czy do lekarza moze okazac sie niezastapiona. Blanka mimo ze normalnie jest niecierpliwcem i wiercipieta - zamotana w chuscie jest spokojna, tak fajnie wtulona . Samo wiazanie jest banalne - wystarczy pocwiczyc![]() No to sie powymadrzalam Ann - na Mikolajkowych poogladalam fotki Zu i twoja coreczka tez juz taka wyrosnieta, ale wciaz nieziemsko urocza ![]() A wogole to zamiast nad jezioro poszlismy dzis z Blanka do ZOO Tlumy straszne wiec po godzinie wyszlismy i zrobilismy dluuugi spacer po parku wybiore sie z mala w tygodniu przed poludniem poogladac zwierzaki - mieszkamy stamtad cale 15 min spacerkiem ![]() Myshia - super ze urlop mija tak atrakcyjnie ![]() Uff ide film ogladac
|
|
|
|
|
#2056 |
|
Rozeznanie
|
Załączam pierwsze fotki. Póki co mam dużo panoram, jutro będę fotografować chłopców
|
|
|
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
Biankaaa-no jak masz do zoo 15min to w chustę i wioooo!
![]() dziękuję za komplementy i wiadomości o chuście kusi mnie wiązana,ale ja to w sumie chcę coś na szybkie wyskoki z samochodu do sklepu...więc chyba kółkowa jednak ![]() ale ta Twoja jest bosssska i ten kolor! edit-Myshia-zdjęcie nr3 świetne! fajne chłopaki Ci rosną |
|
|
|
#2058 |
|
Rozeznanie
|
ha, Joasiah... ja wiem kogo widzialas...mnie
W Hajnowce troche posiedzimy wiec jak juz obejdziemy wszystkie ciotki to sie odezwe na male spotkanko Dziekujemy z Patrykiem za mile slowa, wiecej zdjec po powrocie do WawyBiankaaa, apetyt na morze pewnie masz juz i tak wielki, zycze Ci tylko zebyscie mieli tyle slonca co my, bylo super. Znajomi sa juz wlasnie drugi tydzien w Karwii i pogoda taka sobie, niewiele nakorzystaja z kapieli morskiej niestety.
|
|
|
|
#2059 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na YouTube jest sporo filmow z instrukcja wiazania roznego typu chust. Calkiem ciekawa jest tez Mai Tei: http://pl.youtube.com/watch?v=zfck0-x7Z3EZycze trafnego wyboru i pochwal sie jak sie na ktoras skusisz ))
|
|
|
|
|
#2060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo chyba nie można go na boku wiązać-a może można? ![]() ja chciałabym coś szybko,ale faktycznie-kółkową też trzeba dociągnąć a to trwa ![]() myślę tez nad pouchem,ale znowu musi być na wymiar i nie wiem czy małż by mógł nosić czy potrzebne by były 2 ehhh... ![]() chyba ngdy się nie zdecyduję albo po prostu kupię wszystkie ![]() ![]() na pewno się pochwalę dzięki za linki-całkiem zapomniałam o youtube! jutro pewnie tam wpadnę na amen |
|
|
|
|
#2061 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2062 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale i tak bylo fajniutko ![]() ************* Co do pobytu...to powiem tylko że to byly bardzo udane wakacje...Kuba świetnie się zaklimatyzował i z niczym nie było problemu...ani ze spaniem, ani z jedzeniem...W pierwszy dzień jak poszliśmy nad morze Kuba był zachwycony piaskiem i bał się szumu fal, jak byl na rękach to trzymal się nas kurczowo
![]() Potem wyrywał się zarówno do piasku jak i wody Nawdychał się jodu tyle że spał w pierwszy dzień 4h aż zaglądaam czy oddycha![]() ![]() Było wiele rzeczy, które robił po raz pierwszy w życiu...najbardziej jednak podobało mu się puszczenie latawca z tatą...trzymał i rozwijał linkę z impetem...spoglądał w niebo z zainteresowaniem...prawie codziennie wieczorem chodziliśmy na puszczanie latawca...to było świetne zakączenie dnia. Kilka nadmorskich fotek ...
|
|
#2063 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z drugiej str to czego sie spodziewalam idac tam w niedzielne popoludnie...Podobalo sie Hubertowi? Blanka najbardziej byla zafascynowana kaczkami i zyrafa [ ktora zreszta poglaskala po pysku]. BTW idziecie do kina w tym tyg? |
|
|
|
|
#2064 |
|
Zakorzenienie
|
i jeszcze kilka...
reszta dla chętnych na : http://members.chello.pl/m.nawala/Kubus/
|
#2065 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ehh Kubus jak ladnie drepta - zazdroszcze udanych pierwszych wspolnych wakacji I juz sie wlasnych doczekac nie moge
|
|
|
|
|
#2066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z pewnością Wasze wakacje też beda udane ... wakacje szybko upływają niestety.
|
|
#2067 |
|
Zadomowienie
|
Wszystko przeczytane, zdjęcia obejrzane
Dzieciaki rosną jak na drożdżach. Agatka, to dzielna dziewczyna, widać, że nie da sobie w kasze dmuchać . Olcia w kapelusiku wygląda uroczo, chyba szybko zasuwa na tych swoich małych nóżkach . Weronisia fryzury ma powalające, a jaka z niej odjazdowa tancerka, widzę, że i do macierzyństwa już się przyucza . Blaneczka dumnie pokazuje swoje ząbki, a minka iście anielska po rozróbie z doniczką, w chruście wygląda na kochanego przytulaska Piotruś kombinuje coś przy swoim wozie, pewnie jakiś tuning załącza Fajnie już stoi bez trzymania. Mikołajek taki duży mi się wydaję, będzie z niego pokaźny mężczyzna. Zuzia jest słodziutka dziewczynką. Łusia wyglądała jak mała księżniczka, świetnie jej w tej opasce jako czołgista wygląda bojowo i bąbowo . Partyś widzę, bardzo dobrze czuje się na plaży, w tym kapelusiku to chyba nawet na ryby się wybiera![]() Gratuluję wszystkim dzieciaczkom nowych nabytków zębowych i umiejętności ruchowych ![]() Matra też bym chciała, aby Maja wybrała się gdzieś na wakacje, dasz sobie radę bez Siluli, tym bardziej, że on z wizyty u dziadków jest zadowolony. Motylku mam nadzieję, że Twoje stosunki z mężem uległą poprawie w czasie jego urlopu. Pamiętaj, że jeśli jest jakaś winna to nie leży ona wyłącznie po Twojej stronie. Joasiah Maja ma buciki z Zetpolu nawet 3 pary. Nigdzie indziej nie znalazłam 18, więc przehasała w nich całe ciepłe dni. Jednak na jesień się one nie nadają, (chyba, że do wózka i nóżki nakryte) są z materiału, zresztą jest to obuwie domowe. Dorce gratuluję podjęcia decyzji o ślubie, czekamy na weselny torcik ![]() Dla Ivy i Lei życzenia rocznicowe, dużo szczęścia i wspaniałego pożycia ![]() Łusi i Jasiowi dużo zdrówka, Malwince szybkiego wyeliminowania alergenu i powrotu do swojej dawnej skóry. Eszewerio mam nadzieję, że z dnia na dzień będziesz czuła się lepiej. Joli tobie życzę dużo energii i należą się oklaski za podjęcie decyzji o studiach. Inwestuj w siebie i uwierz w swoje możliwości, wyjdzie Ci to na dobre i nie tylko Tobie. Witam Murmelius, Anetkę i Pysię ![]() Teraz, mam nadzieję na bieżąco będę mogła odnosić się do postów. Wybrałam trochę zdjęć z wakacji, ale jest ich aż 30 więc muszę zrobić dodatkową selekcję
|
|
|
|
#2068 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo ładne widoki, chłopcy jeszcze fajniejsi. Michaś wpatrzony w Kacpra Cytat:
Zdjęcia świetne, Kubuś jako pirat bombowy, a ta jego minka, jakby wiedział do czego pozuje A jaki on samodzielny, tak pięknie puszcza latawca Widzę, że Darłowo też zwiedzaliście, kilkanaście wieczorów na tym rynku spędziłam Fontanna bardzo ładnie wygląda nocą![]() Edit: Wklejam zdjęcia, nie mogłam się zdecydować, więc jest ich dużoooooooo
Edytowane przez 82anusia Czas edycji: 2008-08-11 o 00:07 Powód: dodanie zdjęć |
||
|
|
|
#2069 |
|
Zakorzenienie
|
Pysiu, cudne zdjecia! Pozdrawiam Was wszystkie
|
#2070 |
|
Zadomowienie
|
cd
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.

. Nie martwię się bardzo mocno, bo i tak - w porównaniu do innych dzieci - moja ma się zupełnie dobrze. Nie ma przecież żadnej poważnej choroby i trzymam się tej wersji.

. Wręcz przeciwnie, w żaden zachwyt nie popadam.
poinformowały nas, że wózek poleciał do Seattle
. Po 30 minutach rozmowy i przełączaniu od Annasza do Kajfasza okazało się jednak, że jest na lotnisku nam najbliższym
.
.