Jesienne Mamy 2007 cz. III - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-09, 00:22   #2041
Murmelius
Rozeznanie

Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. III

Demoniku, absolutnie nie zignorowałam Twoich przeprosin. Zauważ, że nie odniosłam się do żadnego postu. Brak mi czasu i tylko naskrobałam kilka słów żeby nie było, że się obraziłam czy co. Wybacz, że nie udało mi się zachować stosownie do sytuacji. Nie chcę już tak naprawdę wracać do tego tematu, nie mam do nikogo już żalu i mam nadzieję, że do mnie także nikt nie ma. Miałam zamiar napisać coś wieczorem, bo naprawdę nie wiem, gdzie ręce włożyć.

No tak, jestem teraz samotnym białym żaglem na wątku .
Wy sobie śpicie dawno, a ja tu siedzę i gadam sama do siebie. Malwinka zasnęła dość szybko, ale ciągle ma jakieś uprzedzenia do kąpieli, wyje niemiłosiernie - przy wycieraniu to już histeria...
Jak już pisałam, mam ogromne problemy z nakarmieniem jej. Staram się nie przejmować za bardzo, jednak jest to dość uciążliwe. No i alergiczne zmiany na skórze rozłażą się coraz bardziej, a ja nie mam pojęcia co może być alergenem.... Nie martwię się bardzo mocno, bo i tak - w porównaniu do innych dzieci - moja ma się zupełnie dobrze. Nie ma przecież żadnej poważnej choroby i trzymam się tej wersji.

Co do tematu butów dla bobasa - mój osobisty posiada parę sandałów, ale chodzi raczej wyłącznie na bosaka w domu (za łapki oczywiście), na zewnątrz zakładam jej przeważnie miękkię kapciuchy skórzane (jedynie dla ochrony stópek).

Pobyt w Polsce był udany, nie zdecydowałam się jednak pojechać na Mazury, bo zauważyłam, że Malwinka jest już zmęczona ciągłymi zmianami miejsc. Dwa tygodnie spędziłyśmy w Gdańsku. Dziadkowie bardzo często opiekowali się wnuczką i miałam trochę czasu dla siebie.
W Niemczech już niestety musiałam sobie sama radzić, nikt mi nie podbierał dziecka o 5 nad ranem...
Lot powrotny był troszkę trudniejszy od tego do Francji, bo nie był nocnym lotem. Jednak Malwinka była bardzo dzielna i marudziła naprawdę niewiele. Dopiero już w samochodzie z ostatniego lotniska płakała i nie mogła się uspokoić.
Straciliśmy po drodze wózek i fotelik samochodowy... Fotelik już dotarł do domu (teraz mamy dwa, bo dostaliśmy na lotnisku nowy w zamian za zgubiony), wózek niestety jeszcze nie.....

Przepraszam, jeszcze nie odniosę się do postów, postaram się jednak na bieżąco nadrabiać.
Dziękuję Wam wszystkim za powitania po przerwie.

Edytowane przez Murmelius
Czas edycji: 2008-08-09 o 03:06 Powód: dopisałam resztę
Murmelius jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-09, 07:44   #2042
dorka19801
Wtajemniczenie

witam
u nas nocka lepsza ale ja za to od 5 nie śpię. jak chciałam juz zasnąć to szkrab sie obudził no i niestety ale że troche juz poszalała i chyba zbiera się do drzemki to ja tez sie troche jeszcze położe.

o 10 umówiłam się z koleżanką(ma być moim świadkiem)no i przy okazji pojedzie ze mną po buty dla Klaudufki.
dorka19801 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-09, 08:11   #2043
aneta80s
Rozeznanie

GG do aneta80s

Ja juz tez prawie po wakacjach,

Z nad morza wrocilismy tydzien temu ale dostalismy zaproszenie do Poznania wiec skorzystalismy z okazji. Dzisiaj niestety juz powrot do Warszawy.

Do postow sprobuje odniesc sie po powrocie, teraz jedynie:

Dziekujemy slicznie za zyczenia miesiecznicowe dla Patryka
i
Wszystkiego najlepszego dla maluchow od nas

Jeszcze slowo do Mumelius: za Teletubisia nie mam zalu ani pretensji, niczego nie odebralam jakos zle wiec mnie nie przepraszaj
Poza tym jeszcze sie zrewanzuje
Mialam szukac Cie na plazy ale zamiast biegac za Toba to musialam ganiac za Patrykiem wiec moze innym razem
aneta80s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-09, 17:19   #2044
dorka19801
Wtajemniczenie

http://www.eobuwie.com.pl/?id=2355
http://www.eobuwie.com.pl/?id=760
http://www.sklep-buciki.pl/sklep/pro...roducts_id=665
http://www.sklep-buciki.pl/sklep/pro...roducts_id=796

nic w sklepach nie znalazłam bo mało jest jeszcze jesiennych no i nadal mam problem. w internecie kilka znalazłam może cos doradzicie. wolałabym jednak w sklepie przymierzyć.jedne były całkiem fajne ale jeszcze nie wiem.

muszę jeszcze widocznie kilka dni poczekać.
dorka19801 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-09, 19:27   #2045
pysiamn
Zakorzenienie

Jestem jużżżżżżżżżżżżżżżżz

Stęsknilam sięęęęęęęęęęęęęęęęęęęę PRZEOKROPNIE

Napiszę więcej jak będę miała dłuższą chwilkę... i niewiem czy dam razę nadrobić 2 tygoniowe posty

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-09, 22:19   #2046
joasiah
Rozeznanie

GG do joasiah

dorka mi się podobaja te 1 i ostatnie

witaj Pysiaaaaa

joasiah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-10, 03:42   #2047
Murmelius
Rozeznanie

Pysiu i Anetko, witajcie po wojażach!
Dorka, mnie chyba najbardziej podobają się pierwsze butki, podobnie jak Joasiah.

No to ja już chyba zawszę będę samotnie błąkać się po sieci...
Wiecie co, po trzech tygodniach rozłąki z internetem wcale mnie jeszcze za bardzo nie zassało . Wręcz przeciwnie, w żaden zachwyt nie popadam.

Właśnie przywieźli Malwinkowy wózek, ale mój mąż musiał oczywiście interweniować, bo te mądre głowy z obsługi klienta w Indiach poinformowały nas, że wózek poleciał do Seattle . Po 30 minutach rozmowy i przełączaniu od Annasza do Kajfasza okazało się jednak, że jest na lotnisku nam najbliższym .

Moja córka przestraszyła się wczoraj kota (a kot jej), a dziś stopera do drzwi, bo wydaje dziwne sprężynujące dzwięki . Nie przeszkodziło jej to jednak w ponownej próbie organoleptycznej, po której znowu z wrzaskiem uciekała od tego sprężynowego potwora, ile sił w raczkujących kolankach .
Mieliśmy z niej niezły ubaw .
Murmelius jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-10, 07:11   #2048
aneta80s
Rozeznanie

GG do aneta80s

hej, widze ze od 8 sierpnia zapisujemy strone ta i zapisac jej nie mozemy. Cos spadla nasza czestotliwosc na wizazu

ciezko mi nadrobic zaleglosci, nie mam tez jak opisac naszych wakacji
wkleje tylko 2 zdjecia naszego plazowicza, mamy ich duzo wiecej ale nie bede przesadzac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3191.jpg (70,8 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3181.jpg (43,8 KB, 16 załadowań)
Stary 2008-08-10, 10:09   #2049
biankaaa
Zadomowienie

Witam!

Jak milo Was widziec - Anetko, Pysiu, a jeszcze wczesniej Murmelius)) Czekamy na wakacyjne fotki [ Anetko, wklejaj ile wlezie, jako ze urlop nad Baltykiem dopiero przede mna to zaostrze sobie apetyt Patrys super wyglada na tle morza, podobala mu sie wielka piaskownica?].

Murm - dobrze ze jednak doszedl wozek i juz nie jestescie z Malwinka uziemione

Dorka - mi sie najbardziej podobaja pierwsze wklejone przez ciebbie butki, ale na 100% nie zdecydowalabym sie na kupno bez wczesniejszego przymierzenia i pomacania butkow. Juz teraz widze ze w zaleznosci od prodcenta Blanka ma rozmiar pomiedzy 18 a 20 pozatym w niektorych - na pierwszy rzut oka fajnych - nozka poprostu nie tak lezy, albo malej cos nie gra :/ Pozatym mysle ze najwazniejsze to ocenic gietkosc podeszwy, zapiecia i material z jakiego sa wykonane.

---

Wczoraj pol dnia spedzilismy z TZ i Blanka na Targach "Mother&Baby" ktore odbywaja sie we Wro. Bylo fajnie - na poczatku niezbyt wiele ludzi, mnostwo atrakcji dla najmniejszych, gratisy, probki, ciekawe wyklady, szkola rodzenia, bezplatne konsultacje lekarzy itp.
Pochwale sie ze nasza torpeda zwyciezyla w zawodach raczkujacych maluchow, dostala nagrode a TZ nagral to wsyztsko i bedzie fajna pamiatka Ja bylam na wykladzie poswieconym noszeniu dzieci w chuscie, przy okazji zaopatrujac sie w jedna w cenie znacznie mniejszej niz w sklepie Blanka wyrosla juz z nosidla, a w chuscie siedzi jak male murzyniatko - zaliczylysmy juz godzinny spacer i iwyprawe do piekarni - mala nawet nie mruknela, chyba wiec jej tez sie podobaWrzuce fotki.

Pozdrawiam!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a1.jpg (68,2 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a2.jpg (68,2 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a3.jpg (80,4 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a4.jpg (67,4 KB, 20 załadowań)
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-10, 17:43   #2050
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorka19801 Pokaż wiadomość
http://www.eobuwie.com.pl/?id=2355
http://www.eobuwie.com.pl/?id=760
http://www.sklep-buciki.pl/sklep/pro...roducts_id=665
http://www.sklep-buciki.pl/sklep/pro...roducts_id=796

nic w sklepach nie znalazłam bo mało jest jeszcze jesiennych no i nadal mam problem. w internecie kilka znalazłam może cos doradzicie. wolałabym jednak w sklepie przymierzyć.jedne były całkiem fajne ale jeszcze nie wiem.

muszę jeszcze widocznie kilka dni poczekać.
Mi też podobają się najbardziej pierwsze...
Widze że wszyscy teraz na etapie szukania butów

My dziś też byliśmy na zakupach i Puchatek miał z 10 par na sobie...
Niestety podzielam zdanie bianki chyba lepiej kupować w sklepie, ja byłam przekonana że kuba ma rozmiar 20...okazało się że nie koniecznie ...różne firmy mają inne miary wkładek...teraz ma 19 z ZARY i one mają wkładke 11,5cm tyle ile jego stopa aktualnie... a 19 BARTEK mają 12,5 cm wkładkę...

Ponadto okazało się że nie wszystkie modele dobrze układają sięna stopie, były modele, które ciężko było zakładać a wręcz takie których niedało mi się dopiąć rzepy...Kuba ma wysokie podbicie

Upatrzyłam jak na razie GEOXY BOOM BOY fajny materiał, dobra oddychająca wkładka, twardy zapiętek i zginają się we właściwym miejscu.

http://www.gino-rossi.com/geox/ zarezerwowalam je do jutra a dziś poszperam w necie może znajdę gdzieś taniej te kosztują 169zł

Cytat:
Napisane przez joasiah Pokaż wiadomość

witaj Pysiaaaaa

Cytat:
Napisane przez Murmelius Pokaż wiadomość
Pysiu i Anetko, witajcie po wojażach!
Witam, witam

Cytat:
Napisane przez aneta80s Pokaż wiadomość
hej, widze ze od 8 sierpnia zapisujemy strone ta i zapisac jej nie mozemy. Cos spadla nasza czestotliwosc na wizazu

ciezko mi nadrobic zaleglosci, nie mam tez jak opisac naszych wakacji
wkleje tylko 2 zdjecia naszego plazowicza, mamy ich duzo wiecej ale nie bede przesadzac
Śliczny mały plażowicz o niebieskich cudnych oczętach nawet fale morsie się chowają

Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
Witam!

Jak milo Was widziec - Anetko, Pysiu, a jeszcze wczesniej Murmelius)) Czekamy na wakacyjne fotki
Witam
My mamy m asę fotek zaraz sięzabiorę za zgrywanie
Jak się z tym uporam to dam kilka foteczek

Cytat:
Wczoraj pol dnia spedzilismy z TZ i Blanka na Targach "Mother&Baby" ktore odbywaja sie we Wro. Bylo fajnie - na poczatku niezbyt wiele ludzi, mnostwo atrakcji dla najmniejszych, gratisy, probki, ciekawe wyklady, szkola rodzenia, bezplatne konsultacje lekarzy itp.
Pochwale sie ze nasza torpeda zwyciezyla w zawodach raczkujacych maluchow, dostala nagrode a TZ nagral to wsyztsko i bedzie fajna pamiatka Ja bylam na wykladzie poswieconym noszeniu dzieci w chuscie, przy okazji zaopatrujac sie w jedna w cenie znacznie mniejszej niz w sklepie Blanka wyrosla juz z nosidla, a w chuscie siedzi jak male murzyniatko - zaliczylysmy juz godzinny spacer i iwyprawe do piekarni - mala nawet nie mruknela, chyba wiec jej tez sie podobaWrzuce fotki.

Pozdrawiam!
Fajniutka ta chusta, malutiej chyba wygodnie

A cóż dziś takie pustki

*** -12,5kg***
Stary 2008-08-10, 18:16   #2051
joasiah
Rozeznanie

GG do joasiah

ha zgadnijcie kogo widziaaaaalam

Stary 2008-08-10, 20:50   #2052
myshia
Rozeznanie

GG do myshia

My mamy za sobą pierwszy dzień w górach. Jesteśmy padnięci. Byliśmy 2 razy na Krupówkach i wjechaliśmy sobie na pobliską górę. Kacper stwierdził że w górach jest fajnie a Michał sobie opalił nosek. Zaraz się biorę za obróbkę fotek voby być na bieżąco.
myshia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-10, 21:28   #2053
joasiah
Rozeznanie

GG do joasiah

witaj mysiu

Stary 2008-08-10, 21:46   #2054
annLee
Zakorzenienie

się wetnę na chwilkę

Biaanka zazdroszczę tych targów! (ciekawe czy kiedyś zorganizują takowe w P-niu)
pytanie mam o chustę-jakiej firmy i za ile?
ja ciągle się nie mogę zdecydować czy i jaką
widać,że Blanka bardzo zadowolona-super!
wyrosła Ci dziewczynka

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-10, 22:15   #2055
biankaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
się wetnę na chwilkę

Biaanka zazdroszczę tych targów! (ciekawe czy kiedyś zorganizują takowe w P-niu)
pytanie mam o chustę-jakiej firmy i za ile?
ja ciągle się nie mogę zdecydować czy i jaką
widać,że Blanka bardzo zadowolona-super!
wyrosła Ci dziewczynka
AnnLee - ja kupilam Bebelulu Rapalu :http://www.bebelulu.pl/v2/index.php?lang=pl. Ceny w zaleznosci od rozmiaru od 150zl, ja kupilam rozmiar M [ zalezny od wzrostu i gabarytow rodzica, oboje z TZ nie jestesmy wysocy].Byl rabat wiec wydalam troche mniej Dotychczas mialam nosidlo Baby Bjorn - tez bardzo dobrej jakosci i godnej polecenia marki - az do teraz sprawdzalo sie super. Chuste kupilam ze wzgledu na jej uniwersalnosc no i mozliwosc noszenia dziecka nawet do 3 lat. Stanowi fajna alternatywe dla wozka, na szybki spacer, zakupy czy do lekarza moze okazac sie niezastapiona. Blanka mimo ze normalnie jest niecierpliwcem i wiercipieta - zamotana w chuscie jest spokojna, tak fajnie wtulona . Samo wiazanie jest banalne - wystarczy pocwiczyc
No to sie powymadrzalam
Ann - na Mikolajkowych poogladalam fotki Zu i twoja coreczka tez juz taka wyrosnieta, ale wciaz nieziemsko urocza

A wogole to zamiast nad jezioro poszlismy dzis z Blanka do ZOOTlumy straszne wiec po godzinie wyszlismy i zrobilismy dluuugi spacer po parku wybiore sie z mala w tygodniu przed poludniem poogladac zwierzaki - mieszkamy stamtad cale 15 min spacerkiem

Myshia - super ze urlop mija tak atrakcyjnie

Uff ide film ogladac
Stary 2008-08-10, 22:23   #2056
myshia
Rozeznanie

GG do myshia

Załączam pierwsze fotki. Póki co mam dużo panoram, jutro będę fotografować chłopców
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zako1.jpg (92,5 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zako2.jpg (56,2 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zako3.jpg (127,2 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zako4.jpg (54,4 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zako6.jpg (65,3 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zako7.jpg (138,2 KB, 13 załadowań)
myshia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-10, 22:24   #2057
annLee
Zakorzenienie

Biankaaa-no jak masz do zoo 15min to w chustę i wioooo!

dziękuję za komplementy i wiadomości o chuście
kusi mnie wiązana,ale ja to w sumie chcę coś na szybkie wyskoki z samochodu do sklepu...więc chyba kółkowa jednak
ale ta Twoja jest bosssska i ten kolor!

edit-Myshia-zdjęcie nr3 świetne! fajne chłopaki Ci rosną

No2

"
Stary 2008-08-10, 22:29   #2058
aneta80s
Rozeznanie

GG do aneta80s

ha, Joasiah... ja wiem kogo widzialas...mnie W Hajnowce troche posiedzimy wiec jak juz obejdziemy wszystkie ciotki to sie odezwe na male spotkanko Dziekujemy z Patrykiem za mile slowa, wiecej zdjec po powrocie do WawyBiankaaa, apetyt na morze pewnie masz juz i tak wielki, zycze Ci tylko zebyscie mieli tyle slonca co my, bylo super. Znajomi sa juz wlasnie drugi tydzien w Karwii i pogoda taka sobie, niewiele nakorzystaja z kapieli morskiej niestety.
Stary 2008-08-10, 22:33   #2059
biankaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
no jak masz do zoo 15min to w chustę i wioooo!

dziękuję za komplementy i wiadomości o chuście
kusi mnie wiązana,ale ja to w sumie chcę coś na szybkie wyskoki z samochodu do sklepu...więc chyba kółkowa jednak
ale ta Twoja jest bosssska i ten kolor!
Nie mam doswiadczenia jesli chodzi o kolkowa ale generalnie sa podobne. Co do wizania to po pierwsze - mozesz omotac sie przed wyjscie z domu, a potem tylko wlozyc dziecko, po drugie - najprostsze wiazanie zabiera mi jakies pol minuty a mala juz siedzi zamotana jak male murzyniatko Na YouTube jest sporo filmow z instrukcja wiazania roznego typu chust. Calkiem ciekawa jest tez Mai Tei: http://pl.youtube.com/watch?v=zfck0-x7Z3E

Zycze trafnego wyboru i pochwal sie jak sie na ktoras skusisz))
Stary 2008-08-10, 22:45   #2060
annLee
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam doswiadczenia jesli chodzi o kolkowa ale generalnie sa podobne. Co do wizania to po pierwsze - mozesz omotac sie przed wyjscie z domu, a potem tylko wlozyc dziecko, po drugie - najprostsze wiazanie zabiera mi jakies pol minuty a mala juz siedzi zamotana jak male murzyniatko Na YouTube jest sporo filmow z instrukcja wiazania roznego typu chust. Calkiem ciekawa jest tez Mai Tei: http://pl.youtube.com/watch?v=zfck0-x7Z3E

Zycze trafnego wyboru i pochwal sie jak sie na ktoras skusisz))
nono! proszę mi tu już nie mącić MT już odrzuciłam!
bo chyba nie można go na boku wiązać-a może można?
ja chciałabym coś szybko,ale faktycznie-kółkową też trzeba dociągnąć a to trwa
myślę tez nad pouchem,ale znowu musi być na wymiar i nie wiem czy małż by mógł nosić czy potrzebne by były 2
ehhh...
chyba ngdy się nie zdecyduję
albo po prostu kupię wszystkie

na pewno się pochwalę
dzięki za linki-całkiem zapomniałam o youtube!
jutro pewnie tam wpadnę na amen

No2

"
Stary 2008-08-10, 22:50   #2061
primavera
Zakorzenienie

Cytat:

A wogole to zamiast nad jezioro poszlismy dzis z Blanka do ZOOTlumy straszne wiec po godzinie wyszlismy i zrobilismy dluuugi spacer po parku
No to się dziś, Bianka, mijałyśmy, bo my też w Zoo (Hubert tarmosił kozy)
primavera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-10, 22:55   #2062
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myshia Pokaż wiadomość
Załączam pierwsze fotki. Póki co mam dużo panoram, jutro będę fotografować chłopców
Supwe wypad i świetne widoki czekamy na więcej

Cytat:
Napisane przez aneta80s Pokaż wiadomość
ha, Joasiah... ja wiem kogo widzialas...mnie W Hajnowce troche posiedzimy wiec jak juz obejdziemy wszystkie ciotki to sie odezwe na male spotkanko Dziekujemy z Patrykiem za mile slowa, wiecej zdjec po powrocie do WawyBiankaaa, apetyt na morze pewnie masz juz i tak wielki, zycze Ci tylko zebyscie mieli tyle slonca co my, bylo super. Znajomi sa juz wlasnie drugi tydzien w Karwii i pogoda taka sobie, niewiele nakorzystaja z kapieli morskiej niestety.
Z tą pogodą to faktycznie Wam się trafila my mieliśmy pierwszy tydzień sloneczny a potem odpoczywaliśmy od słońca byo pochmurnie z przejaśnieniami...
ale i tak bylo fajniutko

Co do pobytu...to powiem tylko że to byly bardzo udane wakacje...Kuba świetnie się zaklimatyzował i z niczym nie było problemu...ani ze spaniem, ani z jedzeniem...W pierwszy dzień jak poszliśmy nad morze Kuba był zachwycony piaskiem i bał się szumu fal, jak byl na rękach to trzymal się nas kurczowo
Potem wyrywał się zarówno do piasku jak i wody Nawdychał się jodu tyle że spał w pierwszy dzień 4h aż zaglądaam czy oddycha
Było wiele rzeczy, które robił po raz pierwszy w życiu...najbardziej jednak podobało mu się puszczenie latawca z tatą...trzymał i rozwijał linkę z impetem...spoglądał w niebo z zainteresowaniem...prawie codziennie wieczorem chodziliśmy na puszczanie latawca...to było świetne zakączenie dnia.

Kilka nadmorskich fotek ...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2117.jpg (117,9 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2095.jpg (84,2 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2123.jpg (78,5 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2133.jpg (85,3 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2135.jpg (89,6 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2515.jpg (100,9 KB, 21 załadowań)

*** -12,5kg***
Stary 2008-08-10, 22:56   #2063
biankaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez primavera Pokaż wiadomość
No to się dziś, Bianka, mijałyśmy, bo my też w Zoo (Hubert tarmosił kozy)
Hehe serio? Marne szanse zebysmy sie spotkali w tym tlumie jaki tam panowal Z drugiej str to czego sie spodziewalam idac tam w niedzielne popoludnie...
Podobalo sie Hubertowi? Blanka najbardziej byla zafascynowana kaczkami i zyrafa [ ktora zreszta poglaskala po pysku]. BTW idziecie do kina w tym tyg?
Stary 2008-08-10, 22:58   #2064
pysiamn
Zakorzenienie

i jeszcze kilka...

reszta dla chętnych na : http://members.chello.pl/m.nawala/Kubus/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN8966.jpg (58,3 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN8954.jpg (31,2 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2068.jpg (50,5 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2326.jpg (88,7 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2585.jpg (51,6 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2662.jpg (115,0 KB, 12 załadowań)

*** -12,5kg***
Stary 2008-08-10, 23:03   #2065
biankaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
i jeszcze kilka...

Obejrzalam nadmorskie zdj i sa zachwychajace!!! Bardzo pomyslowe ze sladami stop, i z cieniami - pamietam ze podobne mieliscie zTZ jeszcze z czasow ciazowych Ehh Kubus jak ladnie drepta - zazdroszcze udanych pierwszych wspolnych wakacji I juz sie wlasnych doczekac nie moge
Stary 2008-08-10, 23:10   #2066
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Obejrzalam nadmorskie zdj i sa zachwychajace!!! Bardzo pomyslowe ze sladami stop, i z cieniami - pamietam ze podobne mieliscie zTZ jeszcze z czasow ciazowych Ehh Kubus jak ladnie drepta - zazdroszcze udanych pierwszych wspolnych wakacji I juz sie wlasnych doczekac nie moge
Dziękujemy

Z pewnością Wasze wakacje też beda udane Oczekiwanie na wakacje też ma swoje uroki... wakacje szybko upływają niestety.

*** -12,5kg***
Stary 2008-08-10, 23:25   #2067
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Wszystko przeczytane, zdjęcia obejrzane
Dzieciaki rosną jak na drożdżach. Agatka, to dzielna dziewczyna, widać, że nie da sobie w kasze dmuchać. Olcia w kapelusiku wygląda uroczo, chyba szybko zasuwa na tych swoich małych nóżkach . Weronisia fryzury ma powalające, a jaka z niej odjazdowa tancerka, widzę, że i do macierzyństwa już się przyucza. Blaneczka dumnie pokazuje swoje ząbki, a minka iście anielska po rozróbie z doniczką, w chruście wygląda na kochanego przytulaska Piotruś kombinuje coś przy swoim wozie, pewnie jakiś tuning załącza Fajnie już stoi bez trzymania. Mikołajek taki duży mi się wydaję, będzie z niego pokaźny mężczyzna. Zuzia jest słodziutka dziewczynką. Łusia wyglądała jak mała księżniczka, świetnie jej w tej opasce Klaudunia jak zawsze ma wygląd aniołka z świetnym kucysiem na głowie, ślicznie bawi się w piachu i kroczy po parku. Jasiu to chłopiec który ma pomysłów tysiąc jako czołgista wygląda bojowo i bąbowo . Partyś widzę, bardzo dobrze czuje się na plaży, w tym kapelusiku to chyba nawet na ryby się wybiera

Gratuluję wszystkim dzieciaczkom nowych nabytków zębowych i umiejętności ruchowych

Matra też bym chciała, aby Maja wybrała się gdzieś na wakacje, dasz sobie radę bez Siluli, tym bardziej, że on z wizyty u dziadków jest zadowolony.

Motylku mam nadzieję, że Twoje stosunki z mężem uległą poprawie w czasie jego urlopu. Pamiętaj, że jeśli jest jakaś winna to nie leży ona wyłącznie po Twojej stronie.

Joasiah Maja ma buciki z Zetpolu nawet 3 pary. Nigdzie indziej nie znalazłam 18, więc przehasała w nich całe ciepłe dni. Jednak na jesień się one nie nadają, (chyba, że do wózka i nóżki nakryte) są z materiału, zresztą jest to obuwie domowe.

Dorce gratuluję podjęcia decyzji o ślubie, czekamy na weselny torcik

Dla Ivy i Lei życzenia rocznicowe, dużo szczęścia i wspaniałego pożycia

Łusi i Jasiowi dużo zdrówka, Malwince szybkiego wyeliminowania alergenu i powrotu do swojej dawnej skóry.

Eszewerio mam nadzieję, że z dnia na dzień będziesz czuła się lepiej.

Joli tobie życzę dużo energii i należą się oklaski za podjęcie decyzji o studiach. Inwestuj w siebie i uwierz w swoje możliwości, wyjdzie Ci to na dobre i nie tylko Tobie.

Witam Murmelius, Anetkę i Pysię

Teraz, mam nadzieję na bieżąco będę mogła odnosić się do postów. Wybrałam trochę zdjęć z wakacji, ale jest ich aż 30 więc muszę zrobić dodatkową selekcję

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
82anusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-10, 23:42   #2068
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Cytat:
Napisane przez myshia Pokaż wiadomość

Bardzo ładne widoki, chłopcy jeszcze fajniejsi. Michaś wpatrzony w Kacpra

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
i jeszcze kilka...

Zdjęcia świetne, Kubuś jako pirat bombowy, a ta jego minka, jakby wiedział do czego pozuje A jaki on samodzielny, tak pięknie puszcza latawca Widzę, że Darłowo też zwiedzaliście, kilkanaście wieczorów na tym rynku spędziłam Fontanna bardzo ładnie wygląda nocą

Edit: Wklejam zdjęcia, nie mogłam się zdecydować, więc jest ich dużoooooooo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04959.jpg (111,6 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04980.jpg (73,7 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05028.jpg (102,8 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05032.jpg (127,2 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05090.jpg (108,8 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05103.jpg (121,2 KB, 10 załadowań)

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011

Edytowane przez 82anusia
Czas edycji: 2008-08-11 o 00:07 Powód: dodanie zdjęć
Stary 2008-08-11, 00:00   #2069
szperrr
Zakorzenienie

Hej Jesienne, ja tak tylko przelotem.

Pysiu, cudne zdjecia!

Pozdrawiam Was wszystkie
Stary 2008-08-11, 00:11   #2070
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

cd
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05172.jpg (98,1 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05237.jpg (106,6 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05240.jpg (82,6 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05263.jpg (73,2 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05330.jpg (125,3 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05338.jpg (115,8 KB, 5 załadowań)

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości