|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 45.
Jest coś do iperfumy?
|
|
|
|
#3722 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Oprócz tego Skytower, Zoo, Rynek, Halę stulecia, Panoramę Racławicką. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3724 | |
|
histoire abracadabrante
|
Cytat:
Tak na szybko: wjechać na górę Skajpały i podziwiać panoramę miasta, Rynek i okolice starego miasta - z perspektywy osoby, która mieszkała we Wrocławiu kilka lat i co jakiś czas wpada w odwiedziny myślę, że nawet poruszając się bez konkretnego celu można trafić na coś interesującego. Sentymentem darzę ulicę Wiezienną, Odrzańską, Nożowniczą, Ossolineum. Knajpki są właściwie na każdym kroku. Gdy studiowałam, jadało się w Cegielni - smacznie i tanio. Pizza w Piecu na Szewskiej ma już miano kultowej. Nie wiem, czy jeszcze istnieje, ale pizzeria prowadzona przez Włocha, Amalfi, była na Więziennej i też smacznie. Na Świdnickiej jest Dinette, jeśli wolisz bardziej fancy. Tylko ciężko u nich o stolik. Byłam trzy razy i za każdym, kolejka, ewentualnie stół do współdzielenia z innymi. Dla mnie, miejsce jak Charlotte w Warszawie - jest ok, jest smacznie i dobrze pokazać znajomym, że się tam chodzi ![]() Pasaż Pokoyhof, Dzielnica Czterech Wyznań, ulica św. Antoniego (jedzenie: Karavan, Szynkarnia, Bike Cafe, Central Cafe), ulica Włodkowica (Mleczarnia, Bułka z Masłem), jak lubisz Charlotte to też jest ![]() dalej Ruska, czyli zagłębie klubów, dzielnica Nadodrze - dużo starych kamienic, sztuki ulicznej, klimatycznych knajpek np. Cafe Rozrusznik, jeśli lody to w lodziarni Roma na Rydygiera lub Lody Normalne, Ostrów Tumski - moja ulubiona trasa spacerowa z Ostrowa w stronę Placu Grunwaldzkiego, po drodze można zobaczyć tzw. sedesowce, wypić piwko nad Odrą na Wyspie Słodowej lub na barce, popływać kajakiem / rowerem wodnym po Odrze, Hala Stulecia / Pergola, no i mosty we Wrocławiu
|
|
|
|
|
#3725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie to bardzo podrażnia i potem swędzi, jak obskrobie to nic się nie dzieje. I do golenia używaj mydła którego używasz na codzień i wiesz ze cię nie uczula, pianka też może być problemem.
|
|
#3726 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3727 |
|
Konto usunięte
|
Ja się nie umiem golić na żelu pod prysznic. Muszę się namydlić zwykłym mydłem. To jedyna rzecz, do której używam mydła w kostce.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3728 |
|
Zakorzeniona
|
Jestem paznokciowym debilem, jak żyję nie wycinałam skórek, paznokcie malowałam dwa razy w życiu, ale chciałabym coś zrobić w tym kierunku. Boję się jednak, że sobie zaszkodzę nieumiejętnym usuwaniem skórek - koleżanka odpychała regularnie skórki i dorobiła się takiego dołka w paznokciu. Nie wyobrażam też sobie wycinania skórek. Chyba nie ma dla mnie nadziei
Jak najlepiej samemu usuwać skórki, kiedy się nie ma o tym pojęcia?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3729 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3730 |
|
Zakorzeniona
|
[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;85307066]niebieski żel Sally Hansen. nakładasz, czekasz, zmywasz. on rozpuszcza skórki, które po kilku takich zabiegach są już całkiem ładne.[/QUOTE]Dziękuję z całego serca
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Miała być róża zamiast brzydala Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3731 |
|
Zakorzenienie
|
Żelem do skórek (polecam taki niebieski Sally Hansen). Stosuję na wymoczone, miękkie dłonie. Ale nie lubię skórek odsuwać (no chyba że są niewielkie to wtedy patyczkiem), najsprawniej idzie mi ściąganie paznokciami (no nie wiem jak to wytłumaczyć, ostrym paznokciem drugiej dłoni odcinam skórkę). Byłam kilka razy ze skórkami u różnych kosmetyczek na przestrzeni ostatnich kilkunastu lat, ale jednak efekt najlepszy jest jak sobie sama tak nieprofesjonalnie zrobię
|
|
|
|
#3732 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stosował może ktoś z hybrydą. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3734 |
|
Zakorzeniona
|
[1=cf8a477bc2d76321deee201 01eae6dd289f7deea_608b3a9 5c2197;85308031]A masz te skórki jakoś mocno widoczne? Ja bym spróbowała najpierw odsuwać.[/QUOTE]Nie mam bardzo widocznych, ale trochę są. Obawiam się odsuwać, bo koleżanka dorobiła się w paznokciach takiego dołka, a ja też nie umiem tego robić i obawiam się, że zwyczajnie zaskodzę płytce.
|
|
|
#3735 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3736 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3737 |
|
Zakorzeniona
|
[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;85308331]kup sobie ten żel. systematyczność tu gra dużą rolę. na początku trzymaj go dłużej. po kilku 'sesjach' zobaczysz różnicę
|
|
|
#3738 |
|
Raczkowanie
|
Czym farbujecie włosy? Sama nigdy tego nie robiłam, dotychczas u fryzjerki, ale nie mam teraz czasu żeby się do niej wybrać i stwierdziłam, że spróbuję
wybieram się dzisiaj do drogerii, ale kompletnie nie wiem na co zwrócić uwagę... Nie wiem czym się od siebie różnią oprócz kolorow... najbardziej zależy mi na dobrym kryciu (srebrne pasma) i aby nie zniszczyła mi włosów Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3739 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3741 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
#3742 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Koleżanka ma na stałe to zagłębienie, czy po prostu jeszcze paznokieć nie zdążył odrosnąć? Też się na jednym kciuku czegoś takiego kiedyś dorobiłam , za bardzo poszarżowałam z drewnianym patyczkiem kosmetycznym, nie wiedziałam jeszcze czym to może skutkować. Ale odrosło. Powoli, ale odrosło - coś koło roku zeszło, może nawet więcej.Te najbardziej irytujące skórki znajdują się blisko macierzy paznokcia - trzeba zwyczajnie uważać, żeby nie naciskać czymś twardym. Dalej używam patyczka, ale już tak go nie dociskam. Nie stosowałam, nie czułam takiej potrzeby zwyczajnie, ale nie wydaje mi się, żeby to mogło naruszyć hybrydę. To ma delikatne działanie, nie opiera się na acetonie. |
|
|
|
|
#3743 |
|
Zadomowienie
|
Jak przechowujecie przyprawy?
Denerwują mnie te otwarte saszetki (łatwo rozsypać, wietrzeje i zawilgaca się). Ale typowe słoiczki z IKEA wydają mi się za duże, tak szybko nie zużywam... Może macie jakieś fajne sposoby albo wiecie gdzie można dostać jakieś malutkie pojemniczki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3744 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3745 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;85307066]niebieski żel Sally Hansen ( https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...e-remover.html ). nakładasz, czekasz, zmywasz. on rozpuszcza skórki, które po kilku takich zabiegach są już całkiem ładne.[/QUOTE]Tu kolejny paznokciowy debil, który nie umie poradzić sobie ze skórkami
Czy ten żel ma jakiś wpływ na hybrydy/żel na paznokciach?
|
|
|
|
#3746 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3747 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
Hydropolis Hala Stulecia Fontanna Multimedialna Park Szczytnicki (i inne parki) Przejść się wałami nad Odrą (albo zrobić sobie wycieczke rowerem) widok ze Sky Tower, Katedry, kościoła św. Elżbiety Rynek Ostrów Tumski Ja lubię spacery po różnych dzielnicach jak stara część Krzyków, Nadodrze, Biskupin To takie sztampowe propozycje co prawda ale od kilku lat już we Wrocławiu nie mieszkam
|
||
|
|
|
#3748 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale widziałam kiedyś w internetach, że ludzie robią sobie przyprawniki z pudełek po tic-tak'ach ![]()
|
|
|
|
|
#3749 | |
|
Komplikatorka
|
Cytat:
- https://kuchnianawidelcu.pl/pol_pl_K...ONTI-926_2.png
|
|
#3750 |
|
Zakorzenienie
|
W szufladzie tuż pod blatem roboczym w słoiczkach z drewnianym wciskanym wieczkiem podpisane wypalarką do drewna. Słoiczki kupiłam parę lat temu na allegro, pamiętam, że były z Hajnówki. Są mniejsze i zgrabniejsze niż Ikeowe. Rozwiązanie niemal idealne, tylko wolałabym by te słoiczki były troszkę mniejsze (moje mają chyba po 100 ml). Kilka rzadziej używanych przypraw mam w słoikach po koncentracie głębiej w szufladzie - wielkość fajna, ale trzeba odkręcać.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:11.

.

wybieram się dzisiaj do drogerii, ale kompletnie nie wiem na co zwrócić uwagę... Nie wiem czym się od siebie różnią oprócz kolorow... najbardziej zależy mi na dobrym kryciu (srebrne pasma) i aby nie zniszczyła mi włosów