|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. III
Wizytę mam 28.08. a USG jeszcze nie wiem.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4142 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam samą pralkę, taką od góry ładowaną, całe życie piorę w takich i suszę na balkonie kiedy jest ciepło a tak na suszarce w pokoju bo w łazience nie ma miejsca na to. Wirowanie zawsze ustawiam na 1200 i póki co wszystkie ciuszki żyją.
Ogólnie z rzeczy dziecięcych wyprałam wszystko co się dało, wszystkie ubrania, te nowe i te używane, wszystkie możliwe do zdemontowania elementy z wózka, rożki, kocyki, ręczniki itp. Dziś miałam wizytę u endokrynologa, liczyłam, że to będzie ostatnia przed porodem, ale jeszcze pod koniec września mam przyjść, żeby ustalić co po porodzie, no trudno. |
|
|
|
#4143 |
|
Raczkowanie
|
Wy tu o praniu, suszeniu, a ja jeszcze kompletnie nic nie zaczęłam prać... chyba muszę zacząć, bo czas leci a ja mam za to coraz mniej siły na wszystko.
![]() Pochwalę się wam za to, co dziś udało mi się dorwać pierwsze zdjęcie to taki otulacz misiowy, który TŻ dorwał gdzieś na necie cała reszta to dzisiejszy zakup w lumpku za całe 15zł... https://tufotki.pl/r2cVj/ |
|
|
|
#4144 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
Super sliczne rzeczy i taka kwota ale łupy ![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
Bo np latem to ok wiem ,ze beda mi szybko schly te ciuszki ale zima u nas sie pali w piecu czasem sie zagasi temp spadnie albo cos i wiem,ze ciuchy zima schna dluzej dlatego bardziej pod tym wzgledem Ja np zaczelam myslec o suszarce . Bo tam dla nas jak bylismy tylko we dwojke to nie myslalam nawet o tym dopiero teraz przy dziecku
|
|
#4145 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz juz nie potrafie zrezygnowac z tego luksusu. I nienawidze widoku suszacego sie prania wszedzie.. teraz to ok ale jesien/wiosna jak tak pada to pranie tylko gnije.. wiadomo ze da sie bez tego zyc, ale lubie sobie ulatwiac zycie zmywarka, odkurzaczem i suszarka Tusia super ciuszki! Nie mam pojecia czemu Twoj link otwiera mi sie w apce aliexpress.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4146 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Super wieści! Tak patrzę na wagę to moja pewnie kluska będzie bo w 29 tygodniu już prawie 1,5kg miała. Za tydzień na prenatalnych dopytam ile utyla bo aż mnie przeraża wypchnac ponad 4kg. Cytat:
|
|
|
#4147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w twoim przypadku gdy tak ciagle wyjezdzalas to juz wogole chyba koniecznosc byla Ja po prostu dopiero teraz o tym zaczelam myslec bo tak to dajemy rade bez tego ale przy dziecku gdzie troche bedzie tych ciuszkow to wiem,ze jesien ,zima moze byc kiepsko z tym schnieciem Musimy pomyslec wszstko sprawdzic poczytac co sie oplaci a co nie bo dwoch urzadzen nie mam jak kupic . Jedno na druga tez nie poloze nie ma opcji bo musze miec miejsce na pralce przy tak malej lazience takze no tylko pralko-suszarka wchodzi w gre
|
|
#4148 | |
|
Jedi
|
Cytat:
Moja mama ma prawie 70 lat, urodziła 4 dzieci w czasach kiedy nie było nic. Można by zrezygnować z pampersów na rzecz tetry, prać we Frani, mieć byle jakie łóżeczko i wózek, a jednak każdy korzysta jak może ![]() Poza tym, za granicą w wielu krajach suszarka jest takim samym standardem jak pralka Ja swoją kupiłam również z myślą o posiadaniu dziecka. Nie da sie ukryć, że to dużo ułatwia kiedy często się pierze, zwłaszcza zimą. Masz to pranie na już. ![]() Poza tym mam tak ograniczoną ilość miejsca w mieszkaniu, że dla mnie to nie żaden luksus a zbawienie
|
|
|
|
|
#4149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak jak piszesz za granica suszarki to wyposazenie kazdego mieszkania taki standard . Sama wiem jak 12 lat temu mieszkalam i z tego korzystalam wogole nie myslalam o tym zeby pranie wieszac A u nas no niestety to juz wymysl,luksus i nie taki podstawowy standard . Ja tylko bylam ciekawa czy sie oplaci pralko -suszarka dlatego poruszylam ten temat
|
|
#4150 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sama chciałam kupić ale podobnie jak u Ciebie musiałabym mieć 2w1, ale dodatkowo wąską na max 50cm, a póki co nie ma takich ale jak zmienimy kiedyś na dom to na pewno chcę ją mieć
|
|
|
|
|
#4151 | |
|
Jedi
|
Cytat:
ale ja też w tej kwestii nie mam dużych wymagań- chcę wyciągnąć suche pranie i tyle
|
|
|
|
|
#4152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytęOdnośnie jeszcze do suszarki... kiedyś jak ktoś miał zmywarkę to było wielkie wow i zdziwienie po co. Teraz ja np. nie wyobrażam sobie jej nie mieć i zmywać po całej rodzinie. Zresztą teraz to jeden z podstawowych sprzętòw w kuchni. Moja koleżanka przy 3 dzieci ma suszarkę i mòwi, że inaczej to by tonęła w suszącym się praniu tym bardziej, że jej dzieci uprawiają sporty i potrzebują czystych strojòw z dnia na dzień. No, ale ona w domku mieszka i ma osobne pomieszczenie na taką "pralnię".---------------------- Cześć ![]() Wczoraj wreszcie sprzedałam stary wòzek ![]() Dzisiaj muszę ogarnąć co jeszcze mi zostało do zakupu dla còry i dla siebie...
|
|
#4153 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nawet przy pogodzie na dworze (choć przyznam, że to było w UK i często się zdarzało, że jest słońce, a za kwadrans nagle oberwanie chmury, jak chciałam swoje rzeczy rozwieszać na dworze to nie raz latałam tylko i rozwieszałam-ściągałam-rozwieszałam). Jak zaczęłam suszyć w suszarce to szybko przyzwyczaiłam się do tej metody I dlatego wolę osobne urządzenie jeśli tylko mogę, bo jest jednak bardziej ekonomiczne przy zużyciu prądu i wody, a obawiam się, że szybko zacznę suszyć po prostu wszystko ![]() Wydaje mi się, że obecnie też życie wymaga od nas takich rozwiązań, bo właśnie są delegacje jedna za drugą, dzieci wracają z kolonii i jadą na drugi dzień na obóz albo do dziadków itp. Pamiętam jak mama mi mówiła w czasach szkolnych, że ona to nie miała internetu, musiała do biblioteki chodzić żeby lekcje odrabiać. Tylko że na napisanie jakiejś pracy miała miesiąc a nie kilka dni Moja kluska w 29tc 1400g... Zawsze myślałam, że będę mieć małe dziecko, a tutaj wcale nie jest mniejsze i też się już boję, że dobije do 4kg... |
|
|
|
|
#4154 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam pralko suszarke lg waska na 45 cm. Warto jednak zwrocic na ładowność. Bo jak pralka jest na 7 kg to suszarka tylko na 4kg. Jak przesadzi sie z zaladowaniem suszarki to wszystko jest mega wygniwcione ze ciezko uprasowac.
Generalnie jestem zadowolona. Kupiona z mysla o zimie i dziecku. Do tej pory praniw suszylo sie w pokoju teraz przeznaczonym dla małego. Ja dzis pedze do lekarza bo od soboty mam jakies dziwne wodniste uplawy jakbym sie zsikala w majty. Mojego lekarza w tym tyg nie ma, wiec lece prywatnie bo panikuje. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- U mnie w 30 tyg bylo prawie 1600 i lekarz na prenatalnych ppwoedzial ze prawdopodobnie bedzie te 3200. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4155 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A znasz już płeć? Macie imię? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
Wtedy potrzebuję planowany termin porodu, możesz podać płeć, imię, następną wizytę - to dopiszę
|
||
|
|
|
#4156 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4157 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny to na prenatalnych ostatnich szacują wagę przy porodzie ????
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#4158 | |
|
Jedi
|
Cytat:
![]() W sumie jakby co, to ja mam w czwartek prenatalne, bo nie mam wpisanych
Edytowane przez So_close Czas edycji: 2018-08-07 o 11:18 |
|
|
|
|
#4159 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4160 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4161 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4162 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4163 |
|
Zadomowienie
|
Xxboo moja apka Preglife tydzien 32 mowi ze w tym tygodniu dziecko ma polowe wagi urodzeniowej. Wiec mozna sobie pomnozyc. Ja dzisiaj akurat mam prenatalne
️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatni raz wagę miałam podawana w 26 tygodniu ;P Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4166 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam wizytę 14 ale pewnie bez usg tylko sprawdzenie szyjki i szwu no i wyniki morfologii bo mi spada tam kilka rzeczy. I pewnie koło 21.08 będę miała prenatalne wiec już wszystko będę wiedzieć ❤️ a wtedy będzie 32 + 3 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4168 | |
|
Jedi
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC6535LVW przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4169 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4170 |
|
Jedi
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.

Kiedy dopisać następna?
Ogólnie z rzeczy dziecięcych wyprałam wszystko co się dało, wszystkie ubrania, te nowe i te używane, wszystkie możliwe do zdemontowania elementy z wózka, rożki, kocyki, ręczniki itp. 

️
Pewnie się mocno zdziwię, ile mały przypakował