|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. III
U nas na SR wszystkie jesteśmy mniej więcej w 30-32 tc, dwie są z terminem na wrzesień
Mamy zajęcia 2x w tygodniu po ok 1.4-2h wiec spooooroo. Myslalam ze to będzie mega długo a teraz nie wiem kiedy to leci. Dzisiaj chyba idę ostatni raz zrobić paznokcie już ... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#4202 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Udało mi sie dzis kupic w biedronce krem na każdą pogodę z nivea za 2,99zl. Dokładnie taki https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...da-pogode.html Są od dziś jakies wyprzedaze w biedronkach, więc jak któraś by chciała kupić to warto zlukac bo wszędzie ten krem około 13zl. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- I był jeszcze z tej serii krem na odparzenia 100ml za 4,99zl. Też z tego co widzę wszedzie cena około 13zl. Kojarzycie ten kremik? Używała któraś z Was? bo myślę czy kupic czy nie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oooo a ja już kupiłam ten na każda pogodę ..... za 13 zł właśnie w rossmannie. A ten na odparzenia ja używałam w żłobku ale jakoś bez szału Po 36 tc dziewczyny które maja kartę rossne będą miały do odebrania pampersy za 1 gr Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4205 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do usg, to ja mam wszystkie u mojego lekarza. Zawsze mnie wzdłuż i wszerz przebada, mòwi aktualną wagę itd. Teraz idę w przyszłym tygodniu i chyba zacznie się właśnie badanie przepływòw a tego nie lubię :/ w poprzednich ciążach miałam z nimi na koniec problemy i chodziłam częściej na samo usg przepływòw. Wagę porodową to mi ostatnio lekarz trafił idealnie co do grama, a tak to usg ma tolerancję +-pòł kilograma. Ale jestem skopana od środka ostatnio aż mnie brzuch pobolewał i dopiero skojarzyłam, że to mnie còra tak urządziła
|
|
#4208 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4209 |
|
Zakorzenienie
|
A co do szkoły rodzenia to ja chodzę na zajęcia z położną i w przyszłym tygodnu mam 3 z 6 zajęć, więc raczej znòw się nie wyrobię
|
#4210 |
|
Raczkowanie
|
Jezeli chodzi o kosmetyki to polecam poczytac analizy na blogu sroka o. Skarbnica wiedzy jezeli chodzi o kosmetyki dla niemowlaków.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każde jedno usg mam na dobrym sprzęcie i zawsze mam podane wszystkie wymiary, każdy organ sprawdzany itd. No i chodzę tyle czasu zawsze na NFZ ![]() Więc się zgadzam, że to teraz możliwość ekstra zarobku, za czasòw moich poprzednich ciąż co najwyżej chodziło się dodatkowo na usg w 12 tc i potem 3d po 20. A teraz 3 dodatkowe, czyli zasadniczo te 3 wymagane w czasie ciąży
|
|
#4212 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Może się popołudniu przejdę, daleko nie mam a może jakiś jeszcze zostanie. Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No bo niby do porodu lepiej nie mieć żelu na paznokciach. W razie w żeby podpiąć tego klipsa Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4214 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ostatnie umówione mam na 4 września i jakby coś to się trochę przerwy zrobi.Moje dziecko dostało jakiegoś fisia od wczoraj, normalnie aż mnie brzuch boli, tak się rozpycha! Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4215 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez pobiegne do Biedry. Mam w okolicy 3. Nie wiem ktora wybrac... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4216 |
|
Jedi
|
To ja się absolutnie nie zgadzam z tyn, że usg III trym to jest mniej ważne badanie. Wady genetyczne prawdopodobnie wyjdą w badaniu prenatalnym w 13 tyg, ale przecież równie ważne są wady rozwojowe i problemy, które można leczyć zaraz po urodzeniu. No sorry, ale USG w połowie ciąży to zbyt wcześnie, żeby się na to przygotować, przecież nadal zostaje 20 tygodni ciąży.
A ze kiedyś nie było tyle badań to nie znaczy że to wyciąganie pieniędzy- kiedyś w ogóle nie było usg i kobiety tez rodziły ale to żadne wytłumaczenie no ja nie wyobrażam sobie robienia ostatniego badania na dobrym sprzecie w 5 miesiącu. Co innego jeśli ktoś chodzi całą ciążę prywatnie i ma dobry sprzęt, ale to nie jest ogólny standard przecież To ja juz wolałabym zostać na tych 3 usg w czasie ciąży, ale tylko na preparatalnych na których te wszystkie ważne parametry są sprawdzane, niż jeździć co 3 tyg tylko po to żeby popatrzeć jak dzidzia rusza nóżką ![]() Wysłane z mojego HTC6535LVW przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie myslalam o przezroczystych i bezowym paseczki na końcach (taki frencz ale nie biały tylko cielisty) może by przeszło ? I hybryda nie żelem. Złe się czuje bez zrobionych paznokci. Potem zamierzam sobie zamawiać dziewczynę do domu na paznokcie, albo będę chodzić do salonu to się zobaczy już. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4218 |
|
Zadomowienie
|
Kupilam koszule nocna z mysla o porodzie. Bio-bawelna. 21zl. Aldi. Sa strasznie duze rozmiary, moja siega mi za kolano(szukalam takiej dluzszej, bo jak brzuch urosnie, to podjedzie). Bez oporu mozna ja bedzie rozciac bo i tak w niej nie bede nigdy chodzic
|
|
|
#4219 | |
|
Jedi
|
Cytat:
jak się maja czepiać albo mi ta hybryde pilowac to ten miesiąc przeboleje bez koloru ![]() Wysłane z mojego HTC6535LVW przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja bez koloru przeboleję ale będę musiała potem brak paznokci tez przeboleć bo na sto procent wszystkie mi się połamią U nas mówili żeby jednego nie mieć pomalowanego ewentualnie. Ale nie wyobrażam sobie mieć wszędzie zrobiony żel czy hybrydę a jeden goły i co ja sobie potem z tym jednym zrobię zakleja plastrem ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4221 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak mnie złapią skurcze porodowe to szybko zmyję kolor i będzie ok, tak myślę
|
|
|
|
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
Ja prenatalne robię u innego ginekologa. Swojego pytałam czy mimo tego, że on mi bada przepływy u siebie mam dodatkowo zrobić. Powiedział, że tak. Dla niego to nie jest zarobek. Myślę, że po prostu będzie pewny, że ktoś spojrzy bardziej doświadczony no przecież jego certyfikat z nieba się nie wziął.
|
|
#4223 | |
|
Jedi
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego HTC6535LVW przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4224 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam w Biedrze. Były mydła Nivea Baby za 99gr i krem 100ml przeciw odparzeniom za 4,99zł to wzięłam ten krem
jadę dzisiaj do rodziców to zajrzę do Biedry koło nich ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4225 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4226 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny w ktorym tygodniu ciazy pakujecie torbe do porodu?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4227 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem 33tc i wstępnie spakowałam kilka dni temu. Zostało parę drobiazgów do dokupienia
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba już wrzucę takie większe rzeczy jak szlafrok, ręczniki, podklady, pampersy i kosmetyczne z rzeczami mini, głównie żeby zwolnić miejsce w szufladach
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.

Może się popołudniu przejdę, daleko nie mam a może jakiś jeszcze zostanie.
jadę dzisiaj do rodziców to zajrzę do Biedry koło nich