Mamy październikowe 2018 cz. III - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-08-08, 20:55   #4261
So_close
Jedi

Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. III

Cytat:
Napisane przez mwmwm91 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem So close nikogo nie chciała obrazić Tylko dobitnie napisała jak ważne było dla niej to badanie. Prawda jest taka, że, na szczęście, u znakomitej większości z nas to badanie nie wykryje niczego niepokojącego, ale jednak jest jakiś odsetek kobiet, u których wychodzi jakiś problem - i skąd mamy wiedzieć czy to nie ja... Tak jak z jazdą autobusem na gapę - kupię bilet i nie będzie kontroli, to w sumie mogłam nie kupować - ale jednak w sytuacji badań ryzykowałabym dużo więcej niż mandat dla MPK... Żadna z nas by sobie nie wybaczyła, gdyby wiedziała, że za 300zł mogła kupić wiedzę pozwalającą na szybkie i skuteczne leczenie dziecka.
Dokładnie tak, dzięki

To machanie nóżką serio ktoś wziął na serio? no cóż. A więc tak, moja lekarka mierzy dziecko i waży ale no dla mnie sa jednak dużo ważniejsze rzeczy których na luxmedowskim sprzęcie się nie dopatrzy

Edytowane przez So_close
Czas edycji: 2018-08-08 o 20:58
So_close jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-08, 20:59   #4262
Angela_B
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez So_close Pokaż wiadomość
Serio, ja rozumiem ciąża, hormony i w ogóle, ale dopisywanie czegoś do każdej mojej wypowiedzi jest męczące, bez przesady nie wiem gdzie napisałam, że mamaginekolog jest jakimś guru, żeby robić z tego wywód? No nigdzie, po prostu jest lekarzem i ma bloga Tak samo Twoj lekarz żadnym guru nie jest, ale jeśli ma bloga to chętnie jego artykuły poczytam

Ciekawe tylko, że robienie u innego lekarza badania prenatalnego (które jest ogólnie zalecane, nie obowiązkowe) jest nabijaniem kasy lekarzowi, ale już płacenie regularnie za prywatne wizyty już nie jest dla mnie hipokryzja.
Mi wystarcza te 3 badania na super sprzęcie i ja osobiście nie widze potrzeby takich badań co parę tygodni. I tak płacę za luxmed, ale jednak sprzęt jest trochę gorszy Ale jeśli ktoś chce mieć takie badania całą ciążę- też spoko.
Mozna też w ogóle prenatalnych nie robić jeśli ktoś nie czuje potrzeby, przecież to sprawa indywidualna Jedynie czepiam się tego, że to trzecie badanie jest z tych trzech najmniej ważne, bo to jest po prostu nieprawda

Wysłane z mojego HTC6535LVW przy użyciu Tapatalka
"Polecam wpis mamy ginekolog o USG 3 trymestru"

"nie wiem gdzie napisałam, że mamaginekolog jest jakimś guru, żeby robić z tego wywód? No nigdzie, po prostu jest lekarzem i ma bloga"

No tak, ale ja nie robię wywodów, Ty mówisz żebym poczytała, możesz brać pod uwagę bardziej opinię lekarki z tysiącami obserwujących na instagramie - co kto lubi ja mam swoją lekarkę i póki co nie mam żadnych zastrzeżeń i żeby nie było - płacę raczej normalną kwotę jak na prywatnego lekarza - 130zł za prowadzenie ciąży, z czego jak odpadnie mi wizyta lekarka bez problemu przyjmuję mnie w inny dzień w innej klinice/w szpitalu na badania w każdej chwili zupełnie za darmo - tak więc za całą ciąże wydatek na lekarza rzędu 1500zł-1800zł jeżeli chodzi o opiekę gino~, możliwość kontaktu z gino sms/tel o każdej porze dnia i nocy gdyby coś tylko mnie nie pokoiło... jest dla mnie jak najbardziej akceptowalnym, tym bardziej że to nasze pierwsze dziecko i jednak zależy nam na jak najlepszej opiece

Co do trzecich prenatalnych, nawet sam lekarz prowadzący dwa pierwsze badania prenatalne wspomniał, że najważniejsze są te dwa pierwsze (I i II) oczywiście mówił że dla spokoju jak najbardziej poleca 3 badania, ale nie jest tak że jeśli ktoś na nie nie pójdzie to ma w d.upie zdrowie dziecka, bo tak nie jest

Jak widzisz kilka innych dziewczyn pisało, że nie były na 3 prenatalnych - sprawa indywidualna i nie ma co dorabiać teorii.

A co do nabijania kasy - to w dzisiejszych czasach ze wszystkim tak jest... idziesz do dentysty i chcesz mieć załatwione leczenie od ręki/dobrze to idziesz prywatnie, na nfz niekoniecznie załatwisz wszystko od ręki... Akurat nie jestem też za tym żeby wszędzie wydawać pieniądze, ale akurat jedno z pierwszych założeń z TŻ po dotarciu do nas informacji o ciąży było to, że na dziecku na pewno nie zamierzamy żałować $ a już naprawdę jeśli tak jak pisałam całe 9 miesięcy fachowej opieki to 1500-1800zł więc czy to taka duża kwota i nabijanie kasy? to nie jest jakaś astronomiczna kwota, ludzie mają za tyle telefony, każdy nowy IPHONE/SAMSUNG wychodzi praktycznie za 2x tyle a jak to się ma do cudownej istotki jaką jest dzidzi? Dlatego tak jak wspominałam - jeżeli naprawdę wiem, że lekarz trzyma rękę na pulsie, mam do niego (a w tym przypadku niej) pełne zaufanie oraz mam dostęp do naprawdę dobrego sprzętu - to dla mnie INDYWIDUALNIE te trzecie badania prenatalne nie będą potrzebne. Jeżeli ktoś na nie idzie - nie mam z tym najmniejszego problemu.
Mamy swoją paczkę, cieszymy się nawzajem każdymi wizytami, gratulujemy sobie - i tak trzymajmy, nie zamierzam się kłócić, każdy ma swoje argumenty i każdy ma swoją rację
Angela_B jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-08, 21:15   #4263
So_close
Jedi

Cytat:
Napisane przez Angela_B Pokaż wiadomość
"Polecam wpis mamy ginekolog o USG 3 trymestru"

"nie wiem gdzie napisałam, że mamaginekolog jest jakimś guru, żeby robić z tego wywód? No nigdzie, po prostu jest lekarzem i ma bloga"
Yy.. aha.
No nie wiem w którym miejscu jedno świadczy o drugim, więc po prostu zakończę dyskusję

So_close jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-08, 21:20   #4264
mwmwm91
Raczkowanie

Cytat:
ja mam swoją lekarkę i póki co nie mam żadnych zastrzeżeń i żeby nie było - płacę raczej normalną kwotę jak na prywatnego lekarza - 130zł za prowadzenie ciąży, z czego jak odpadnie mi wizyta lekarka bez problemu przyjmuję mnie w inny dzień w innej klinice/w szpitalu na badania w każdej chwili zupełnie za darmo - tak więc za całą ciąże wydatek na lekarza rzędu 1500zł-1800zł jeżeli chodzi o opiekę gino~, możliwość kontaktu z gino sms/tel o każdej porze dnia i nocy gdyby coś tylko mnie nie pokoiło... jest dla mnie jak najbardziej akceptowalnym, tym bardziej że to nasze pierwsze dziecko i jednak zależy nam na jak najlepszej opiece
Wow, super cena jak za takie warunki!
Ja przejrzałam oferty prywatnych klinik we Wrocławiu i dwie, które rozważałam, miały ceny 200zł za wizytę Doliczywszy do tego każde badanie prywatnie, wyszło mi za ciążę ponad 3tys., przy założeniu, że będzie wszystko ok i wizyty będą co miesiąc, a nie np. co 2 tyg.
Na szczęście udało mi się wstrzelić w miejsce u dobrej lekarki w Luxmedzie, bo ktoś akurat z tego miejsca zrezygnował. Gdyby nie to, to wylądowałabym prywatnie (no, w teorii Luxmed to też prywatna klinika...), bo żeby się dostać do dobrego lekarza w Luxmedzie to albo 3 mies. oczekiwania albo super szczęście trzeba mieć. Myślę, że lada chwila i ta moja ginekolog stamtąd ucieknie, wiem, że już przyjmuje prywatnie za 180zł.
Apropos, ogólnie warto się zawsze zorientować wśród pacjentów innych lekarzy jak wyglądają u nich wizyty. Na szkole rodzenia jedna z dziewczyn powiedziała, że ona w ciąży miała badanie na fotelu tylko raz, na początku. Wszystkie się zdziwiłyśmy, a ona była zupełnie nieświadoma, że takie badanie powinna mieć, uznała, że skoro lekarz nie robi, to pewnie jest to niewskazane w ciąży. Zaniepokoiła się dopiero jak dowiedziała się, że u innych lekarzy to badanie to norma, wcześniej czuła się zupełnie bezpieczna.

Edytowane przez mwmwm91
Czas edycji: 2018-08-08 o 21:23
mwmwm91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-08, 21:23   #4265
Angela_B
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez So_close Pokaż wiadomość
Yy.. aha.
No nie wiem w którym miejscu jedno świadczy o drugim, więc po prostu zakończę dyskusję

No to Ci wytłumaczę jak pisałam wcześniej:
dla Ciebie odnośnie 3 badań prenatalnych może mniej/bardziej liczyć się zdanie mamy-ginekolog dla mnie lekarza z którym rozmawiałam kilkanaście godzin oko w oko, indywidualnie, zna moje badania, wyniki i wszystko od A do Z. Tyle... czy mam prawo bardziej ufać takiej osobie niż mamie-ginokolog? Mam...

Tym postem kończę niepotrzebną dyskusję, bo widzę że na siłę szukasz zaczepki a ja po prostu tłumaczę istotę sprawy - UFAM swojemu ginekologowi w 100% i jestem spokojna o tę ciąże, jeżeli pojawia się najmniejsze ale/wątpliwość... od razu dostaję fachową odpowiedź/pomoc i to doceniam... Nie neguję 3 badań prenatalnych i nie mam nic do osób które na nie idą, ale też w pewnym sensie jestem w stanie zrozumieć te które te badania odpuszczają.

BEZ ODBIORU
Stary 2018-08-08, 21:35   #4266
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amiyaa Pokaż wiadomość
To się chyba zgadały nasze bobasy, mój też mnie dziś strasznie kopie, rozpycha się na maxa! Już czuć tą coraz większą wagę maluszków A właśnie, ile Twoja mała waży?

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka
No wlasnie mnie zatkalo bo 2,5 tyg temu na prenatanych bylo 1370 i wiem ze tam mi ja dokladniej pewnie zmierzyl bo kiedys dzien po dniu byly roznice jak mialam kontrole w srode a prenatalne w piatek wiec dwa dni roznicy tylko a on podal mi inna wage niz moja ginka wrecz mniejsza takze tu pewnie troche te pomiary sa zawyzone mniej dokladny sprzet mysle tzn mam nadzieje bo powiedziala ,ze 1800 I mowie to co w 2 tyg tyle przytyla?? Bylam w szoku ale ona mowi ze moze byc troche zawyzone oby tak bylo bo jak ona co 2 tyg bedzie tyc 400g a zostalo mi 8 tyg to bym urodzila jakie prawie 5kg dziecko
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-08, 21:40   #4267
Angela_B
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
Angela widze ty odstawilas Tardyferon a mnie przepisala
Powiedz mi bralas 1 czy 2 dziennie bo ja zapomnialam skleroza co ona mi mowila w ulotce jest raz dziennie ale moze mowila dwa i teraz glowkuje
Ile to bralas zeby Ci sie unormowaly wyniki?
Raz dziennie
Dostałam jedno opakowanie - 30 tabletek i wczoraj mówiła że można już odstawić a zostały 3 tabletki, więc wychodzi na to że zrobiły swoje przez te 27dni
Stary 2018-08-08, 21:44   #4268
lianeska
Zakorzenienie

.

ℒℴѵℯ ..

Edytowane przez lianeska
Czas edycji: 2018-08-08 o 21:58
lianeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-08, 21:47   #4269
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Raz dziennie
Dostałam jedno opakowanie - 30 tabletek i wczoraj mówiła że można już odstawić a zostały 3 tabletki, więc wychodzi na to że zrobiły swoje przez te 27dni
Hmmm no to teraz mam dylemat bo mi przepisala dwa opakowania czyli tak jakby na 30 dni po 2 sztuki zeby starczylo do nastepnej wizyty za miesiac czasu masakra a ja nie wzielam do niej tel bo to kobitka na zastepstwo gdy mojej nie ma teraz a tak to bym zapytala ech
Chyba nic mi nie bedzie jak bede brac dwie dziennie skoro mam za niskie to zelazo ? Tak wiem lekarzem tu nikt nie jest ale tak sie glosno zastanawiam
Stary 2018-08-08, 21:49   #4270
awusia
Zadomowienie

Cytat:
Dzieki No wlasnie nie podalam daty sorki zapomnialam 5 wrzesnia jak cos
Ok tak na szybko ubralam zeby mamie wyslac fotke takze tylko foto brzuszka z kukajaca Emilka nawet stanika nie ubieralam bo mi za goraco wiec nie zwracac uwagi prosze
Sliczna koszulka!
Cytat:
Napisane przez lykki Pokaż wiadomość
Gratki za wizytę, fajnie, że żelazo się unormowało Nie wiem czy pytałam kiedy dopisać wizyte?

Na pewno się obróci, jeszcze czas Kiedy dopisać następną wizytę?

Fajna ta koszulka!
Ja mam wizyte 24.08.
Cytat:
No wlasnie mnie zatkalo bo 2,5 tyg temu na prenatanych bylo 1370 i wiem ze tam mi ja dokladniej pewnie zmierzyl bo kiedys dzien po dniu byly roznice jak mialam kontrole w srode a prenatalne w piatek wiec dwa dni roznicy tylko a on podal mi inna wage niz moja ginka wrecz mniejsza takze tu pewnie troche te pomiary sa zawyzone mniej dokladny sprzet mysle tzn mam nadzieje bo powiedziala ,ze 1800 I mowie to co w 2 tyg tyle przytyla?? Bylam w szoku ale ona mowi ze moze byc troche zawyzone oby tak bylo bo jak ona co 2 tyg bedzie tyc 400g a zostalo mi 8 tyg to bym urodzila jakie prawie 5kg dziecko
Ja mialam kiedys jednego dnia 2 badania. Poprawke prenatalnych i u mojej gin wizyte. Wyszly inne wymiary i waga. Wszystko zalezy od sprzetu. Na lepszym sprzecie moje dziecko mniejsze niz u mojej ginki. Zalezy od aparatury.
Po dzisiejszej SR juz lepiej. Omowilismy liste do szpitala. Bank krwii- czy ktoras z Was sie zdecyduje? I byla tez doradczyni chustowa. Obejrzala moja chuste lidlowa i powiedziala ze spoko jest. Jestem podjarana.. no i dostalismy mnostwo ksiazeczek i gratisow. Najlepsza butelka i smoczek Lovi. Mozna sie pakowac do porodu.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

awusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-08, 21:58   #4271
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez awusia Pokaż wiadomość
Sliczna koszulka!Ja mam wizyte 24.08. Ja mialam kiedys jednego dnia 2 badania. Poprawke prenatalnych i u mojej gin wizyte. Wyszly inne wymiary i waga. Wszystko zalezy od sprzetu. Na lepszym sprzecie moje dziecko mniejsze niz u mojej ginki. Zalezy od aparatury.
Po dzisiejszej SR juz lepiej. Omowilismy liste do szpitala. Bank krwii- czy ktoras z Was sie zdecyduje? I byla tez doradczyni chustowa. Obejrzala moja chuste lidlowa i powiedziala ze spoko jest. Jestem podjarana.. no i dostalismy mnostwo ksiazeczek i gratisow. Najlepsza butelka i smoczek Lovi. Mozna sie pakowac do porodu.

Dzieki
No wiem wlasnie wtedy tez tak mialam wiec licze ze mniej wazy chociaz i tak miesci sie w centylach nawet gdyby bylo to 1800 to tam jest norma ponad 1900 wiec luz ale i tak gdy uslyszalam 1800 to mnie serio zatkalo
Extra ze tyle gratisow na SR my tez troche dostalismy . U mnie w piatek ostatni raz i wlasnie bedzie o chustowaniu
Co do banku to my nie bedziemy korzystac .
Stary 2018-08-08, 22:01   #4272
Angela_B
Raczkowanie

Cytat:
Hmmm no to teraz mam dylemat bo mi przepisala dwa opakowania czyli tak jakby na 30 dni po 2 sztuki zeby starczylo do nastepnej wizyty za miesiac czasu masakra a ja nie wzielam do niej tel bo to kobitka na zastepstwo gdy mojej nie ma teraz a tak to bym zapytala ech
Chyba nic mi nie bedzie jak bede brac dwie dziennie skoro mam za niskie to zelazo ? Tak wiem lekarzem tu nikt nie jest ale tak sie glosno zastanawiam
a jakie wyszły Ci wyniki badań, że przepisała Ci tardyferon?
Jak hemoglobina?

Ja miałam cały czas 12,6 a nagle spadło do 11 z hakiem no i po tardyferonie mi się ładnie unormowało i teraz mam 12,9
Więc wydaje mi się, że jedna tabletka wystarczy chyba że masz jakiś znaczny spadek. Mi gino powiedziała, że jak badania wyszły dobrze to nie ma sensu brać xxx leków i dalej tego ciągnąć
Stary 2018-08-08, 22:07   #4273
awusia
Zadomowienie

Aha jakims fartem o 16:30 upolowalam krem w Biedrze za 2.99.. chcialam dokupic jeszcze jeden, ale w innych nie bylo. Ogolnie w Biedrze byl taki burdel ze sie dziwie ze cokolwiek znalazlam.

awusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-08, 22:41   #4274
catarynca
Raczkowanie

Cytat:
Też mi przepisał i kazał brać 2 razy dziennie, więc nic Ci się nie stanie jakby co

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-08-08, 22:45   #4275
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
a jakie wyszły Ci wyniki badań, że przepisała Ci tardyferon?
Jak hemoglobina?

Ja miałam cały czas 12,6 a nagle spadło do 11 z hakiem no i po tardyferonie mi się ładnie unormowało i teraz mam 12,9
Więc wydaje mi się, że jedna tabletka wystarczy chyba że masz jakiś znaczny spadek. Mi gino powiedziała, że jak badania wyszły dobrze to nie ma sensu brać xxx leków i dalej tego ciągnąć
No masz zapomnialam z auta zabrac jutro zerkne i sobie sprawdze jaka roznica
Tylko wlasnie mnie dziwi czemu 2 opakowania skoro jedno starcza na miesiac a za miesiac sprawdzi czy jest ok ? Po co by mi przepisywala juz dwa tez na wrzesien skoro moze byc wynik ok po miesiacu ? Dlatego jakos tak na logike mysle ze po 2 i cos mi tak swita ze mowila 2 razy po 1 ecg ta skleroza oszalec mozna

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
Napisane przez catarynca Pokaż wiadomość
Też mi przepisał i kazał brać 2 razy dziennie, więc nic Ci się nie stanie jakby co

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
Extra dzieki za info
Stary 2018-08-08, 22:48   #4276
Angela_B
Raczkowanie

Mnie co wizytę lekarka pisze na kartce osobno co i jak mam brać Tak sama od siebie też zapominam często wiec taka kartka sie przydaje

Stary 2018-08-08, 23:05   #4277
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie co wizytę lekarka pisze na kartce osobno co i jak mam brać Tak sama od siebie też zapominam często wiec taka kartka sie przydaje

Mi lekarz pisał, ale teraz tylko witaminy i Accard to przestał

Na żelazo moja położna polecała koktajle z natką pietruszki minimum raz w tygodniu do końca czerwca robiłam, potem remont, a teraz mam lenia i kupuję te lodówkowe soczki ze szpinakiem albo jarmużem :/ od przyszłego tygodnia muszę się znów zmoblilizować na swoje, tym bardziej, że mój synek pił razem ze mną
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-08, 23:07   #4278
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:

No ja do tej pory nic nie musialam brac takze zero karteczek i dzis takie zdziwko
Stary 2018-08-08, 23:40   #4279
Tenebre
Rozeznanie

Cytat:
Ja też dostałam dwa opakowania i miałam brać dwie dziennie, ale biorę jedną bo miałam po tym taką mega zgagę, że nic nie pomagało, więc odpuściłam tę drugą dawkę. Jutro idę na badania krwi to się okaże co z tego wyszło.
Tenebre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-09, 05:53   #4280
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez awusia Pokaż wiadomość
Aha jakims fartem o 16:30 upolowalam krem w Biedrze za 2.99.. chcialam dokupic jeszcze jeden, ale w innych nie bylo. Ogolnie w Biedrze byl taki burdel ze sie dziwie ze cokolwiek znalazlam.

Przy takich wyprzedażach burdel to normalka ja, stała bywalczyni , zawsze muszę grzebać i szukać. U mnie kremów nie było.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-09, 08:20   #4281
Apola88
Rozeznanie

Wow 130 za prywatna wizyte. W Bydgoszczy chyba juz nie istnieją takie ceny ja płacę 250 i do 6 miesiąca wizyty miałam co 2 tygodnie więc nawet nie licze ile na to kasy wydalam. Pewnie gdybym nie miala problemow zdrowotnych i nie straciła wcześniejszych ciąż chodziła bym na nfz a tak to poprostu musiałam szukać pomocy i kogoś zaangażowanego w sprawę i znalazłam takiego anioła stróża
Esti extra ta koszulka
Wczoraj prasowałam te małe ciuszki i w polowie wysiadlam ile tego jest i wszystko takie drobne. Dzis musze to dokończyć ale zaluje ze wcześniej sie za to nie zabrałam a później to juz bym napewno rady nie dała bo plecy bolą

Apola88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-09, 08:45   #4282
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Apola88 Pokaż wiadomość
Wow 130 za prywatna wizyte. W Bydgoszczy chyba juz nie istnieją takie ceny ja płacę 250 i do 6 miesiąca wizyty miałam co 2 tygodnie więc nawet nie licze ile na to kasy wydalam. Pewnie gdybym nie miala problemow zdrowotnych i nie straciła wcześniejszych ciąż chodziła bym na nfz a tak to poprostu musiałam szukać pomocy i kogoś zaangażowanego w sprawę i znalazłam takiego anioła stróża
Esti extra ta koszulka
Wczoraj prasowałam te małe ciuszki i w polowie wysiadlam ile tego jest i wszystko takie drobne. Dzis musze to dokończyć ale zaluje ze wcześniej sie za to nie zabrałam a później to juz bym napewno rady nie dała bo plecy bolą

Wow dla mnie te ceny to abstrakcja. Ja płace 100 zł i już marudzę ze to dużo

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PEDAGOG

xxboo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-09, 08:53   #4283
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxboo Pokaż wiadomość

Też place 100 zł a gdybym miała płacić 250 to chyba bym szukała lekarza na NFZ i to nawet w innym mieście bo na dojazd bym mniej wydała.

Stary 2018-08-09, 08:54   #4284
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Też place 100 zł a gdybym miała płacić 250 to chyba bym szukała lekarza na NFZ i to nawet w innym mieście bo na dojazd bym mniej wydała.

No ja to samo. Dla mnie to stanowczo za dużo + jeszcze badania. Przesadzają z tymi cenami

PEDAGOG

xxboo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-09, 08:56   #4285
królewna z drewna
Zakorzenienie

ja płacę 150 zł za wizytę i myślałam, że to dużo

Stary 2018-08-09, 09:03   #4286
lykki
Zadomowienie

Dzien dobry czekam na wizyte u okulisty, 10 osob przede mna, chyba sie udusze

lykki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-09, 10:07   #4287
bajka775
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez królewna z drewna Pokaż wiadomość
ja płacę 150 zł za wizytę i myślałam, że to dużo

U mnie 120 wizyta + 80 USG:/ plus, że zdarza się że nie robi mi USG prywatnie tylko zaprasza do szpitala, ale tam znów gorszy sprzęt.

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Dziewczyny ja dziś zaczynam 8 mc i melduje że chyba wybraliśmy imię. Możecie dopisać na 1 stronie Amelia

10.08.2007
11.01.2015
14.08.2016

Edytowane przez bajka775
Czas edycji: 2018-08-09 o 10:06
bajka775 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-09, 10:09   #4288
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Apola88 Pokaż wiadomość
Esti extra ta koszulka

Mysle,ze w takiej sytuacji jak twoja to nie ma co oszczedzac ile trzeba wydac niewazne grunt zeby ciaza przebiegla pozytywnie i zebys urodzila zrowego bobaska
Dzieki
Podziwiam,ze w te upaly prasujesz serio chyba ze masz klime w domu to ok jest to realne ale tak bez to wow szacun
Ja ostatnio chcialam zrobic obiad i ledwo ryz ugotowalam i mea slabo od razu straszne to bylo
Wczoraj juz zrobilam ale o 23 o takiej porze daje rade
Stary 2018-08-09, 10:13   #4289
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka775 Pokaż wiadomość
U mnie 120 wizyta + 80 USG:/ plus, że zdarza się że nie robi mi USG prywatnie tylko zaprasza do szpitala, ale tam znów gorszy sprzęt.

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Dziewczyny ja dziś zaczynam 8 mc i melduje że chyba wybraliśmy imię. Możecie dopisać na 1 stronie Amelia

Aaaa czyli u mnie jutro 8

Stary 2018-08-09, 10:21   #4290
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxboo Pokaż wiadomość

A jak to wyglada u Ciebie z terminowoscia tam?
Bo u mnie tez 100zl prywatnie tam gdzie chodze Ja akurat mam pakiet z Medicovera wiec nie place ale gdybym musiala dawac ta 100zl i czasem sa takie opoznienia ze szok to bym tam chyba oszalala. Dosc ze placisz to jeszcze czekasz zenada
Ja wiem ze sa rozne sytuacje i czasem moze sie cos przesunac ale tam to sory ciagle tak jest i to czasem godzina roznicy wiec no
Wczoraj jedna Pani czekajac wypytywala nas wszytskie na ktora jestesmy mowi no chyba sie dzis musze rozpisac na necie bedzie skarga i sugestia zeby inaczej sobie umawiali pacjentki
Nech pisze bardzo dobrze ale i tak wiem,ze to nic nie da

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Napisane przez bajka775 Pokaż wiadomość

O to super brawo za decyzje
U nas wlasnie wtedy byly decyzje miedzy Emilka a Amelka no i u nas akurat padlo na Emilke ale tez nam sie wlasnie Amelka podobala
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości