Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :) - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-08-10, 12:00   #3031
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Kocie, jak ta cyc?
Fioletowe okulary, co u ciebie??
Poluś, napisz coś czasem
Patrycja, czemu cię z nami nie ma?
Norciu, kciuki za nasz kochany dwupak Czekamy, czekamy!

mnie też się podobał, od razu to, co mroczne i tajemnicze staje się nieco mniej przerażające

Sandam, czekamy na relację, póki co trzymajcie się tam

Hej! Witam się po koszmarnej dobie, jednej z najgorszych ever.
Wczoraj Prezes tak wrzeszczał calutki dzień jak nigdy... Nawet na dworze nie uspokoił się... Nie spał, płakał, a ja stawałam na głowie i żeby go uspokoić, i żeby jakoś znaleźć powód tego nieutulonego smutku i żalu. A to, że biegunka, a to gorączka. Trzy termometry poszły w ruch, oczywiście każdy pokazywał inaczej, w tym jeden 37,8 stopni. myślałam, że oszaleję. Dziś jest dużo lepiej, a ja mam dowód na to, że macierzyństwo nieźle kopnęło mnie w czerep i odebrało resztki zdrowego rozsądku. moja miłość jest bezgraniczna i nieposkromiona

P.s. mój nie ma śladu po szczepionce na gruźlicę, aż się zaczęłam zastanawiać, czy w ogóle ją miał
Odnosnie szczepienia, to wlasnie zeby uniknac wątpliwości ja byłam obecna przy tym jak ją szczepili, chociaz piguła byla zaskoczona, że chcem iść i kazala mi nie płakać kolezabka z sali nie poszla z synem.
Wspolczuje akcji z Prezesem :/ u mnie jak są jęki to najczesciej sygnał pt. Jestem niedojedzona dajcie mi jeść. Wlasbie teraz takbod 9:30 co chwile cos, najpierw cycki ponad godzine, ale mało, no to butelka 69 ml, chwila spokoju, zmiana pieluchy, pochodzenie, proba uśpienia - jednak jeszcze jojki, więc jeszcze 30 ml wciągnęła i yeraz Maly Troll spi na mnie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-10, 12:00   #3032
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Ja mam to samo dzisiaj chciałam pobrać mocz małej i koniec końców się nie udało więc się z tego wszystkiego popłakałam poniekąd będąc zła na nią że nie współpracuje.. Ale uśmiechnęła się raz do mnie i cała złość przeszła.. Nie wspomnę że przy tym się uryczalam jak głupia a mój mąż mi mówi że to macierzyństwo to już do końca mi rozum odebrało ale pobrac mocz to jest wyczyn :/

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Podziwiam cię za to, ja mogę tylko sobie wyobrazić, że jest to tak trudne, jak pobranie moczu od kota czyli graniczy z niemożliwością.
Camelitos, twoje dziecię się przynajmniej uśmiecha do ciebie, moje z rzadka i zazwyczaj to efekt przypadku tudzież wypełnienia pieluchy po brzegi, coby matka za bardzo się nie cieszyła

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-10, 12:07   #3033
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Podziwiam cię za to, ja mogę tylko sobie wyobrazić, że jest to tak trudne, jak pobranie moczu od kota czyli graniczy z niemożliwością.
Camelitos, twoje dziecię się przynajmniej uśmiecha do ciebie, moje z rzadka i zazwyczaj to efekt przypadku tudzież wypełnienia pieluchy po brzegi, coby matka za bardzo się nie cieszyła
Serio musze pobrać mocz na ogólnw badanie i na posiew :/ na ogólne może być z użyciem woreczka do niejalowego pojemnika a na posiew tylko do jałowego pojemnika bez woreczka.. I weź tu sobie łap ten mocz... :/

Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-10, 12:15   #3034
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
Nie karmię jej w łóżku tylko w fotelu. Nieraz karmiłam w łóżku to i tak musiałam wstać i odbić wiec bez sensu. Czasami je spokojnie i praktycznie jest do odłożenia nieraz pod koniec jedzenia zaczyna się szarpać i już spania nie ma. A z odkladaniem też różnie jak jest w lekkim śnie to zaraz się wybudza, wystarczy że kupę robi i już koniec ze spaniem.

U nas też tak jest. Zawsze przy odbiciu się budzi bo nienawidzi tej pozycji. A kupę na śpiocha sprzątnęłam ostatnio w szpitalu po porodzie

Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-08-10, 12:15   #3035
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
Życzę zdrówka i żeby wszystko było ok. Moja też wymiotowała zazwyczaj raz dziennie a nieraz i dwa, trzy. Najczescie było to po akcji płaczu kilkugodzinnego gdy jadła na raty bo raz chciała raz nie i wkońcu zjadła za dużo. Pediatra nie chciała dawać żadnych leków, bo jeśli przybiera na masie to jest ok i kazała obserwować. I od kilku dni nie wymiotuje tak jakby coś się polepszyło i lepiej trawi, nawet beknie sobie jak leży na płaso. Albo mi laktacja się unormowała bo piersi są miękkie. Także trzymam kciuki żeby przeszło szybko i żeby lekarze nic nie wykryli

U nas niestety mały spada z wagi, a wymioty bywają po każdym karmieniu.
A więc opiszę Wam nasz ciekawy tydzień. W niedzielę mały od 4 rano po każdym posiłku wymiotował po 3-4 razy. Jak mąż wrócił z pracy i zobaczył ile mały tego co zje zwymiotuje był przerażony. O 14 w ciągu jakiś 10 minut mocno chlusnął 3 razy do tego miał odruchy wymiotne i zadzwoniłam do lekarki która mieszka blisko nas i przyjmuje prywatnie kazała przyjść. Pełni nadziei na poprawę poszliśmy na wizytę a tam się nasluchałam, że przy karmieniu piersią obowiązuje ścisła dieta. Jak powiedziałam że dnia poprzedniego jadłam gulasz wołowy i winogrona to lekarka chwyciła się za głowę. I uwaga! Przy karmieniu piersią można jeść mięso tylko gotowane bądź na parze, do tego ziemniaki albo makaron. Absolutnie żadnych sosów! Z warzyw tylko i wyłącznie sałata i gotowana marchewka. Owoce zakazane ewentualnie mogę sobie UGOTOWAĆ JABŁKO! Oczywiście do picia tylko i wyłącznie woda, żadnych soków czy herbat. Jak wyszłam z gabinetu to czułam się po jakimś praniu mózgu. Lekarka powiedziała że źle samopoczucie małego to tylko i wyłącznie moja wina.. Więc na obiad zrobiłam sobie danie na parze i nie jadłam nic więcej. W nocy spokój, noce do teraz są spokojne. W poniedziałek rano kolejne wymioty i poszłam z małym do przychodni tam pani doktor stwierdziła, że mały zdrowy i wymioty są całkowicie normalne. Mam małego po karmieniu kłaść na lewym boku i problem się skończy. Jeśli dalej by mnie coś niepokoiło to mam się wybrac do szpitala. Po dwóch dniach tak wartych uwagi diagnoz, znowu noc spokojna. We wtorek od rana wymioty i z bezradności pojechaliśmy do szpitala. Pokierowano nas na SOR. Tam sprawdzenie wagi i tętna no i miałam czekać w poczekalni. Po 15 minut wzięli nas na usg na którym nic nie było widać bo mały miał cały brzuch w gazach, więc nici z badania dostaliśmy esputicon i miałam usiąść w poczekalni. Ludzie przychodzili i wychodzili a ja z małym czekałam. Sama bo tesciow wyprosili i pojechali do domu. Siedziałam nie zauważona w poczekalni 7 godzin z małym na rękach! Nie mogłam iść ani do toalety bo trzymałam małego, nie mogłam też nic zjeść czy się napić bo jest zakaz spożywania na sorze. Umierał am z głodu bo rano nic nie zjadłam, pęcherz mi pękła a kręgosłup bolał już zarówno przy siedzeniu na plastikowych krzesłach jak i od chodzenia ciągle z małym na rękach. Po 7 godzinach mój tata dowiadując się o sprawie zadzwonił do znajomych w tym szpitalu, mówiąc że siedzę z noworodkiem w poczekalni już 7 godzin i od razu ktoś się nami zainteresował. Mieliśmy wizytę u chirurga który kazał nas wysłać na oddział, bo podejrzewał zwężenie odźwiernika. W między czasie było kolejne usg które dalej przez gazy nic nie pokazało. Pierwszy dokument jaki dostałam do podpisania to oczywiście kosztorys mojego pobytu z małym... Potem zaprowadzili nas na salę i wegetujemy tu juz 4 dzień. Wczoraj przyszła pielęgniarka i mówi że za pół godziny mamy być u okulisty i pytam w jakim celu czy coś jest nie tak to usłyszałam niech się Pani cieszy ze idzie bo chyba Pani niewie jakie są kolejki do okulisty. I ciągle żyje w stresie czy coś jest nie tak ze chodzi po różnych specjalistach i myślę że ten stres to też powód tego, że zaczyna mi brakować pokarmu.

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-10, 12:32   #3036
aaska92
Zadomowienie

Sandam strasznie Ci współczuję. A ta pierwsza lekarka to totalnie nieporozumienie. W szpitalu te 7 godzin z noworodkiem czekania to masakra..nie powinny mieć takie sytuacje miejsca. Stres, zmęczenie wpływa na ilość pokarmu z tego co moja polozna twierdzi. Trzymam za Was mocno kciuki

aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-10, 12:47   #3037
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
A więc opiszę Wam nasz ciekawy tydzień. W niedzielę mały od 4 rano po każdym posiłku wymiotował po 3-4 razy. Jak mąż wrócił z pracy i zobaczył ile mały tego co zje zwymiotuje był przerażony. O 14 w ciągu jakiś 10 minut mocno chlusnął 3 razy do tego miał odruchy wymiotne i zadzwoniłam do lekarki która mieszka blisko nas i przyjmuje prywatnie kazała przyjść. Pełni nadziei na poprawę poszliśmy na wizytę a tam się nasluchałam, że przy karmieniu piersią obowiązuje ścisła dieta. Jak powiedziałam że dnia poprzedniego jadłam gulasz wołowy i winogrona to lekarka chwyciła się za głowę. I uwaga! Przy karmieniu piersią można jeść mięso tylko gotowane bądź na parze, do tego ziemniaki albo makaron. Absolutnie żadnych sosów! Z warzyw tylko i wyłącznie sałata i gotowana marchewka. Owoce zakazane ewentualnie mogę sobie UGOTOWAĆ JABŁKO! Oczywiście do picia tylko i wyłącznie woda, żadnych soków czy herbat. Jak wyszłam z gabinetu to czułam się po jakimś praniu mózgu. Lekarka powiedziała że źle samopoczucie małego to tylko i wyłącznie moja wina.. Więc na obiad zrobiłam sobie danie na parze i nie jadłam nic więcej. W nocy spokój, noce do teraz są spokojne. W poniedziałek rano kolejne wymioty i poszłam z małym do przychodni tam pani doktor stwierdziła, że mały zdrowy i wymioty są całkowicie normalne. Mam małego po karmieniu kłaść na lewym boku i problem się skończy. Jeśli dalej by mnie coś niepokoiło to mam się wybrac do szpitala. Po dwóch dniach tak wartych uwagi diagnoz, znowu noc spokojna. We wtorek od rana wymioty i z bezradności pojechaliśmy do szpitala. Pokierowano nas na SOR. Tam sprawdzenie wagi i tętna no i miałam czekać w poczekalni. Po 15 minut wzięli nas na usg na którym nic nie było widać bo mały miał cały brzuch w gazach, więc nici z badania dostaliśmy esputicon i miałam usiąść w poczekalni. Ludzie przychodzili i wychodzili a ja z małym czekałam. Sama bo tesciow wyprosili i pojechali do domu. Siedziałam nie zauważona w poczekalni 7 godzin z małym na rękach! Nie mogłam iść ani do toalety bo trzymałam małego, nie mogłam też nic zjeść czy się napić bo jest zakaz spożywania na sorze. Umierał am z głodu bo rano nic nie zjadłam, pęcherz mi pękła a kręgosłup bolał już zarówno przy siedzeniu na plastikowych krzesłach jak i od chodzenia ciągle z małym na rękach. Po 7 godzinach mój tata dowiadując się o sprawie zadzwonił do znajomych w tym szpitalu, mówiąc że siedzę z noworodkiem w poczekalni już 7 godzin i od razu ktoś się nami zainteresował. Mieliśmy wizytę u chirurga który kazał nas wysłać na oddział, bo podejrzewał zwężenie odźwiernika. W między czasie było kolejne usg które dalej przez gazy nic nie pokazało. Pierwszy dokument jaki dostałam do podpisania to oczywiście kosztorys mojego pobytu z małym... Potem zaprowadzili nas na salę i wegetujemy tu juz 4 dzień. Wczoraj przyszła pielęgniarka i mówi że za pół godziny mamy być u okulisty i pytam w jakim celu czy coś jest nie tak to usłyszałam niech się Pani cieszy ze idzie bo chyba Pani niewie jakie są kolejki do okulisty. I ciągle żyje w stresie czy coś jest nie tak ze chodzi po różnych specjalistach i myślę że ten stres to też powód tego, że zaczyna mi brakować pokarmu.

Trsgedia! ale przypomnij sobie jakie obiady na porodówce dostawałysmy.. Były sosy do mies i w ogóle i jakoś jadlysmy i dzieci żyły.. No bez jaj..

Stary 2018-08-10, 12:52   #3038
norka93
Wtajemniczenie

Dziewczynki moje, takie zabawne Później Was nadrobię, jestem po KTG, po wizycie i po drzemce, bo po prostu musiałam Mam skierowanie do szpitala, skończony 41, lekarka wpisała mi małowodzie, bo jak to powiedziała, że norma od 6, a ja mam poniżej, ok. 5,7, ale że to ni tragedia. Zaraz będziemy z mężem jechać na IP, jak tylko czegoś się dowiem, to będę starała się pisać. Bliskość finału mnie przeraża..

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-10, 12:54   #3039
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Dziewczynki moje, takie zabawne Później Was nadrobię, jestem po KTG, po wizycie i po drzemce, bo po prostu musiałam Mam skierowanie do szpitala, skończony 41, lekarka wpisała mi małowodzie, bo jak to powiedziała, że norma od 6, a ja mam poniżej, ok. 5,7, ale że to ni tragedia. Zaraz będziemy z mężem jechać na IP, jak tylko czegoś się dowiem, to będę starała się pisać. Bliskość finału mnie przeraża..
Będzie dobrze pomysł i tej róży co kiedys Odo pisała

Stary 2018-08-10, 13:07   #3040
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Serio musze pobrać mocz na ogólnw badanie i na posiew :/ na ogólne może być z użyciem woreczka do niejalowego pojemnika a na posiew tylko do jałowego pojemnika bez woreczka.. I weź tu sobie łap ten mocz... :/

Jak ci się uda to daj znać, wszystkim nam się taka wiedza przyda!

Cytat:

Sandam, nie wierzę w to, co czytam... co za koszmar, co za beznadziejni ludzie z tych lekarzy...

Cytat:
To już!

Wymiana KSIĄŻEK
Stary 2018-08-10, 13:09   #3041
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak ci się uda to daj znać, wszystkim nam się taka wiedza przyda!

Sandam, nie wierzę w to, co czytam... co za koszmar, co za beznadziejni ludzie z tych lekarzy...

To już!
Jak się dzisiaj uda to chociaż jedno pobiore.. Na ten posiew bo do 17 można zawieźć.. A drugie innym razem..

Stary 2018-08-10, 14:04   #3042
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam kciuki! To już nie długo!!

Sandam... Nie wierzę w to co czytam, dużo siły dla was!

My byliśmy w przychodni, mała w ciągu niecałych 4 dni 200g...
Ma już 4500g Boże... Z niej będzie mały słoń!!

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-10, 14:12   #3043
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość

Ja już czuję te 4 kg a co dopiero 4.5 - brawa!

Stary 2018-08-10, 14:26   #3044
Elaaaa
Wtajemniczenie

Moje małe też idzie na swój rekord 250g w 5 dni, ale on ma niecałe 4kg w wieku 7tyg więc przy Waszych dzieciątkach to drobiazg na tle innych dzieci na iść bioderek też
Ale jedno co Wam powiem, na pięcioro dzieci tylko on był bez czapki i skarpetek.. dajcie żyć, jak można dzieciaki tak gotować.. aż mi było żal tych upoconych maleństw

Stary 2018-08-10, 14:26   #3045
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Jak się dzisiaj uda to chociaż jedno pobiore.. Na ten posiew bo do 17 można zawieźć.. A drugie innym razem..

Kciuki!

właśnie zajadam ostre risotto garam masala z fasolką szparagową, no jak nic będzie kolka

Wymiana KSIĄŻEK
Stary 2018-08-10, 14:30   #3046
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Kciuki!

właśnie zajadam ostre risotto garam masala z fasolką szparagową, no jak nic będzie kolka
Ja dzisiaj jadłam smażona cukinie otoczona w jajku i bułce tartej

Dzisiaj już nic nie będzie z tego pobierania kiedy jak pobieralam to miałam farta bo udało mi się od razu ze do woreczka nasikala

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Moje małe też idzie na swój rekord 250g w 5 dni, ale on ma niecałe 4kg w wieku 7tyg więc przy Waszych dzieciątkach to drobiazg na tle innych dzieci na iść bioderek też
Ale jedno co Wam powiem, na pięcioro dzieci tylko on był bez czapki i skarpetek.. dajcie żyć, jak można dzieciaki tak gotować.. aż mi było żal tych upoconych maleństw

Jak mogłaś czapki nie założyć, no weź masakra Ci ludzie serio oszaleli.. Ja ostatnio widzialam dziecko w wózku wiekowo jak moja Ala ubrane w dres i w rożku.. Ze mnie się pot dosłownie lał a ja szłam 200 m od bloku do przychodni, Ala w samych bodach z krótkim rękawkiem a tamta do położnej w przychodni żali się że jej dziecko non stop płaczę.. No ciekawe czemu..

Stary 2018-08-10, 14:37   #3047
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Sandam - to co was spotkało u lekarzy i na sorze to jakaś totalna porażka i farsa- bardzo Ci współczuję i mocno trzymam kciuki żeby w końcu postawiono prawidłową diagnozę trzymaj się Dziewczyno i bądźcie dobrej myśli

Summer - mój cyc lepiej. Zeszła trochę opuchlizna i gorączka mi spadła. Największą poprawę mam po odciąganiu Kleszczem jednak laktator tak nie uciagnie jak mały głodomór

Norka - powodzenia

Z tymi czapeczkami to istny kabaret naszej zakładam tylko po kąpieli bo ma włochatą głowę i nie chce żeby z mokrymi włosami leżała a tak to żadnych czapek na spacery. Wogóle jest tak gorąco że my na spacery chodzimy tylko w pieluszcze i okryci pieluchą bambusową- Klucha ładnie wtedy śpi więc chyba jej pasuje
No i gratuluję 4 kg dzieciaków, rosną duże dziewczyny i chłopaki

RudyKotBialyKot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-10, 14:44   #3048
fioletowe okulary
Raczkowanie

Cześć dziewczyny! Summer jak mi się miło zrobiło ze ktoś tu o mnie pamięta! ☺ dlugo mnie tu nie bylo i nie bardzo wiem o napisac.... moze zaczne od pozywywow. Urodzilam 3 lipca zdrowego chlopca Marcelka przez planowane CC. Zadnej akcji skurczowej nie mialam. W maju dostalam sterydy na rozwoj pluc bo maly pchal sie na swiat oraz nakaz lezenia i tak lezalam ze pod koniec ciazy dziecko sie rozmyslilo i nie chcialo wyjsc a wszelkie moje dolegliwosci jak reka odjal. Synek urodzil sie zdrowy 3270g i 50 cm, niestety kp nam nie wyszlo i od poczatku jestesmy na mm. Przez to kp dopadl mnie baby blues i bylo ciezko przez niesiac sie ogarnac dlafego bardzo rozumiem Cie Monya i Ciebir Zua, czytalam Was na biezaco i pamietsm ze tez mialyscie gorsze momenty. Teraz juz jest lepiej, juz nie płacze z byle powodu, chyba hormony opadły. Synek jest cudowny chociaz jest High Need Baby, wiekszosc czasu na rękach i nie na siedzaco tylkp trzeba chodzic po mieszkaniu. Poza tym ma lekka asymetrie ciala-bardziej odchyla glowe w jedna strone, macha prawa nozka i rączka, dlatego fizjoterapeuta pokazal nam jak regabilitowac w donu zeby pobudzic ta lewa strone do dzialania. Chociaz to jest malo zauwazalne dla ludzi z boku, jednak ja mialam jako dziecko problemy z kregoslupem i wychwycilam te zmiany od razu wiec dzialamy! Bardzo Wam grstuluje Waszych pociech, zazdroszcze-ale s pozytywnyn sensie-ze Wam sie udalo kp i jesli mnie tu przygarbiecie bede pisała częsciej, lubie wiedziec co u Was i Waszych dzieci slychac. Ściskam mocno 😙
Stary 2018-08-10, 15:00   #3049
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez RudyKotBialyKot Pokaż wiadomość
Sandam - to co was spotkało u lekarzy i na sorze to jakaś totalna porażka i farsa- bardzo Ci współczuję i mocno trzymam kciuki żeby w końcu postawiono prawidłową diagnozę trzymaj się Dziewczyno i bądźcie dobrej myśli

Summer - mój cyc lepiej. Zeszła trochę opuchlizna i gorączka mi spadła. Największą poprawę mam po odciąganiu Kleszczem jednak laktator tak nie uciagnie jak mały głodomór

Norka - powodzenia

Z tymi czapeczkami to istny kabaret naszej zakładam tylko po kąpieli bo ma włochatą głowę i nie chce żeby z mokrymi włosami leżała a tak to żadnych czapek na spacery. Wogóle jest tak gorąco że my na spacery chodzimy tylko w pieluszcze i okryci pieluchą bambusową- Klucha ładnie wtedy śpi więc chyba jej pasuje
No i gratuluję 4 kg dzieciaków, rosną duże dziewczyny i chłopaki

Kocie, dobrze, że cyc ma się lepiej a leczenie okładem z Kleszcza działa

Cytat:
Napisane przez fioletowe okulary Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Summer jak mi się miło zrobiło ze ktoś tu o mnie pamięta! ☺ dlugo mnie tu nie bylo i nie bardzo wiem o napisac.... moze zaczne od pozywywow. Urodzilam 3 lipca zdrowego chlopca Marcelka przez planowane CC. Zadnej akcji skurczowej nie mialam. W maju dostalam sterydy na rozwoj pluc bo maly pchal sie na swiat oraz nakaz lezenia i tak lezalam ze pod koniec ciazy dziecko sie rozmyslilo i nie chcialo wyjsc a wszelkie moje dolegliwosci jak reka odjal. Synek urodzil sie zdrowy 3270g i 50 cm, niestety kp nam nie wyszlo i od poczatku jestesmy na mm. Przez to kp dopadl mnie baby blues i bylo ciezko przez niesiac sie ogarnac dlafego bardzo rozumiem Cie Monya i Ciebir Zua, czytalam Was na biezaco i pamietsm ze tez mialyscie gorsze momenty. Teraz juz jest lepiej, juz nie płacze z byle powodu, chyba hormony opadły. Synek jest cudowny chociaz jest High Need Baby, wiekszosc czasu na rękach i nie na siedzaco tylkp trzeba chodzic po mieszkaniu. Poza tym ma lekka asymetrie ciala-bardziej odchyla glowe w jedna strone, macha prawa nozka i rączka, dlatego fizjoterapeuta pokazal nam jak regabilitowac w donu zeby pobudzic ta lewa strone do dzialania. Chociaz to jest malo zauwazalne dla ludzi z boku, jednak ja mialam jako dziecko problemy z kregoslupem i wychwycilam te zmiany od razu wiec dzialamy! Bardzo Wam grstuluje Waszych pociech, zazdroszcze-ale s pozytywnyn sensie-ze Wam sie udalo kp i jesli mnie tu przygarbiecie bede pisała częsciej, lubie wiedziec co u Was i Waszych dzieci slychac. Ściskam mocno 😙
Fioletowe, pisz nam częściej fajnie, że się odezwałaś.
P.s. a wiesz, że na stwierdzenie, że to HNB jest za wcześnie? Polecam wymagajace.pl, fajnie tam jest to opisane, chociaż nie pamiętam, który to artykuł. musisz sobie poszukać
Gratuluję Marcelka i to super, że poradziłaś sobie z baby blues, podziwiam te, które dają radę. Sama jestem osobowością depresyjną i mam osoby chore w swoim otoczeniu i rodzinie, więc doskonale wiem, jak ciężko jest poradzić sobie z tym przytłaczającym poczuciem beznadziei.

Elu, to co z tą czapeczką?? mnie wczoraj sąsiadka zapytała, czy Prezes nie płacze tak, bo mu jest zimno. A po południu miał na sobie rampersa i zastanawiałam się, czy mu nie za gorąco

Tak sobie myślę, że moje dziecko miało skok rozwojowy... dzisiaj jest dużo spokojniejszy, prawdę mówiąc przesypia prawie cały dzień - budzi się na karmienie i jest cudowny takie dni pojawiają się u nas w tygodniu pół na pół z tymi niefajnymi i dają mi nadzieję na to, że Prezes przestanie być prezesem

Wymiana KSIĄŻEK
Stary 2018-08-10, 16:10   #3050
Elaaaa
Wtajemniczenie

Haha dziewczyny naprawdę kabaret z tymi czapeczkami

A w poczekalni jedna mama, spojrzała do naszego nosidełka, nasz mały na letniaka no to chlast do swojego wózka i ściągła dziewczynce długie! spodnie i skarpetki i zostawiła w bodziaku.. no kurcze dajcie żyć.
Już nie mówiąc, że mój mąż wczoraj wracając z pracy zobaczył zamkniętego w aucie ledwo dyszącego psa.. na szczęście udało się go uratować. Ale jak to usłyszałam to myślałam, że serce mi pęknie. Tyle trąbią i ostrzegają, że upały zabójcze, a ludzie zamkną o 15 godzinie zwierzę w aucie.. ech jak o tym myślę, to mam łzy w oczach co ten zwierzak czuł..

Stary 2018-08-10, 16:10   #3051
aaska92
Zadomowienie

My na spacery chodzimy w body z krótkim rękawem i tylko nogi pielucha bambusowa czasem przykryte ma. Czapke zakładamy tylko na chwilę po kąpieli mój też jest dosyć kudlaty chłopak.

O. Summer to zlapiesz oddech mój dalej. Kierownik ale teraz jakoś już spokojniej podchodzę do tego i polubiłam te nasze długo przytulanienie i spanie na mnie, ale próbuję odkładac, żeby się nauczyl. tylko w nocy czasem kryzys łapie jak już mam dość odkładam do lozeczka i przytulam do męża i wracam do małego bez złych emocji.

Fioletowe okulary gratulacje, mnie też chyba delikatny baby blues dotknął zdarzyło się płakać nie raz..dopiero tak od tygodnia jestem jakaś spokojniejsza o radośniejsza mimo nieraz wyczerpania totalnego

aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-10, 16:28   #3052
norka93
Wtajemniczenie

Melduję co u mnie - leżę na poddodziale patologii, jak to gdzieś tu jest napisane. Miałam KTG w szpitalu, jak na moje oko, to tętno jakoś tak skakało od tych 130 do ponad 170 pod koniec, skurcze pisały się na poziomie 70/80%, ale nie kojarze ile ich było dokładnie. O tętnie nic nie mówił, mam zważać i liczyć ruchy Małej. Potem powinnam mieć USG, ale nie wiadomo, o której. Lekarz był niesamowicie miły, jak to do męża powiedziałam "jak masełko" Powiedział, że jeśli przez noc nic się nie zacznie, to jutro po obchodzi pewnie balonik, a jeśli i to nie pomoże, to na trakt porodowy i podazą oksy. Wiecie, nawet się cieszę na jutrzejszą datę, bo koleżanki córeczka jutro ma 1wsze urodziny.

Stary 2018-08-10, 16:34   #3053
ovejita
Wtajemniczenie

Dzień dobry!
Sandam, dużo siły dla Was! Masakra z naszą służba zdrowia
Norciu, trzymamy kciuki za szybkie i bezbolesne rozpakowanie!
Fioletowe, wracaj do nas i pisz z nami jak najczęściej!
Ela, czapeczka w takich temperaturach? Co ci ludzie maja w glowach

Coś Emma nam też troszkę zaginęła Emma, odezwij się!

My wczoraj oprócz pediatry zaliczylismy też dermatologa Pediatra podejrzewała AZS, ale zadzwoniła do dermatologa dziecięcego z tej samej przychodni i babeczka przyszła, bo akurat przyjmowala i miała lukę w pacjentach
Orzekła że to nie AZS - dostaliśmy puder w płynie na czerwone krostki z przykazem że wszelkie czerwone zmiany (w tym odparzenia na pupci) mamy wysuszać. Mamy odstawic linomag na odparzenia i stosować ten puder.
Ustrojstwo jest dość gęste i ciężko się rozsmarowuje a młody jest po nim cały biały:p. Ale jak ma pomoc to przezyjemy te niedogodnosci.
Na skórę głowy dostaliśmy specjalny szampon łagodzący - dzis będziemy stosować bo wczoraj kąpał małego sam tż i nie pomyślał o główce.
No i chyba mamy mała ciemieniuche ale póki co tylko w brwiach. Także z tym też walczymy.
Niestety te temperatury nie są naszym sprzymierzeńcem .

A co do wagi...to u nas już pykło 5kg! Bylam w szoku - srednio przybiera ok 60g dziennieI te wage to czuje w rękach jak go noszę i karmie.

Edytowane przez ovejita
Czas edycji: 2018-08-10 o 16:39
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-10, 18:06   #3054
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Sandam, dużo siły dla Was! Masakra z naszą służba zdrowia
Norciu, trzymamy kciuki za szybkie i bezbolesne rozpakowanie!
Fioletowe, wracaj do nas i pisz z nami jak najczęściej!
Ela, czapeczka w takich temperaturach? Co ci ludzie maja w glowach

Coś Emma nam też troszkę zaginęła Emma, odezwij się!

My wczoraj oprócz pediatry zaliczylismy też dermatologa Pediatra podejrzewała AZS, ale zadzwoniła do dermatologa dziecięcego z tej samej przychodni i babeczka przyszła, bo akurat przyjmowala i miała lukę w pacjentach
Orzekła że to nie AZS - dostaliśmy puder w płynie na czerwone krostki z przykazem że wszelkie czerwone zmiany (w tym odparzenia na pupci) mamy wysuszać. Mamy odstawic linomag na odparzenia i stosować ten puder.
Ustrojstwo jest dość gęste i ciężko się rozsmarowuje a młody jest po nim cały biały:p. Ale jak ma pomoc to przezyjemy te niedogodnosci.
Na skórę głowy dostaliśmy specjalny szampon łagodzący - dzis będziemy stosować bo wczoraj kąpał małego sam tż i nie pomyślał o główce.
No i chyba mamy mała ciemieniuche ale póki co tylko w brwiach. Także z tym też walczymy.
Niestety te temperatury nie są naszym sprzymierzeńcem .

A co do wagi...to u nas już pykło 5kg! Bylam w szoku - srednio przybiera ok 60g dziennieI te wage to czuje w rękach jak go noszę i karmie.
podczytuję z, uwaga, winkiem w ręku pierwsze % od października

u nas też już 5kg ważone na naszej domowej wadze, najpierw ja, a później z gagatkiem na rękach upały nas męczą, mały u nas w samej pieluszcze ( ewentualnie w żonobijce ). To co piszecie o poubieranych maluszkach to szok!

U nas bez większych problemów, ale malutki ostatnie noce od 2 do 5 marudzi, niby śpi, ale niespokojnie i się wierci i mnie tym budzi cwaniak możliwe, że przez upały tak się dzieje..

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Cytat:
Melduję co u mnie - leżę na poddodziale patologii, jak to gdzieś tu jest napisane. Miałam KTG w szpitalu, jak na moje oko, to tętno jakoś tak skakało od tych 130 do ponad 170 pod koniec, skurcze pisały się na poziomie 70/80%, ale nie kojarze ile ich było dokładnie. O tętnie nic nie mówił, mam zważać i liczyć ruchy Małej. Potem powinnam mieć USG, ale nie wiadomo, o której. Lekarz był niesamowicie miły, jak to do męża powiedziałam "jak masełko" Powiedział, że jeśli przez noc nic się nie zacznie, to jutro po obchodzi pewnie balonik, a jeśli i to nie pomoże, to na trakt porodowy i podazą oksy. Wiecie, nawet się cieszę na jutrzejszą datę, bo koleżanki córeczka jutro ma 1wsze urodziny.
kciuki za szybkie rozwiązanie
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-10, 18:34   #3055
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:

Sandam siedzę teraz i nadrabiam posty na wczasach u mamy. Po przeczytaniu twojej historii popłakałam się, naprawdę bardzo ci współczuję. Jest to naprawdę nieludzkie jakie mają podejście do was. Mam nadzieję że wszystko będzie ok. Trzymam kciuki i przytulam

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:
Kciuki kochana będzie dobrze

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość

Super rośnie

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość

Nadrabia zaległości

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-10, 19:18   #3056
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Sandam co za masakra, 7 godzin z noworodkiem na sorze ja pierdziele ! tragedia na prawde brak słów !!
Fioletowe dobrze ze sie odezwalas ! Mnie jeszcze gorsze momentu nachodzą, ale na prawde staram sie jakos pozytywnie myśleć... poki jestesmy u teściów to czuje się jakos tak dobrze, ale jak pomysle sobie o powrocie do domu to mnie jakos trzęsie, nie wiem dlaczego...a mozesz napisac dlaczego nie udalo sie z kp ? Ja się boję o swoje karmienie ale walcze jak lwica... przystawiam, odciagam....co z tego później bedzie to nie wiem
Norciu a moze dzis w nocy cos sie samo zacznie ! Masz bolesne skurcze ? Jakieś rozwarcie ? Widze, ze bardzo pozytywnie do tego podchodzisz, super !!! Jutro beda emocje
Emma jak to zrobilas, ze pijesz winko ? masz dzis reset i dyspense ?

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-10, 19:22   #3057
norka93
Wtajemniczenie

Tysiu, podchodze do tego tak, żeby nie zwariować Chociaż górna część brzucha boli, może ze stresu? Mąż był ze mną cały czas, niedawno pojechał, bo oboje tylko się męczyliśmy siedząc. Jutro ok. 9 będzie Jutro ma być na dyżurze ordynator, który powoduje, że kobiety szybko idą rodzić, bo ma duże palce, haha Czekam na obchód, ale najchętniej poszłabym spać

Zaśmiałam się jak nie wiem, kiedy przeczytałam "Olaczku", Folinko
Przepraszam, że nie odpisuję wszystkim i zawsze, jestem w jakimś amoku.

Stary 2018-08-10, 19:49   #3058
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Sandam co za masakra, 7 godzin z noworodkiem na sorze ja pierdziele ! tragedia na prawde brak słów !!
Fioletowe dobrze ze sie odezwalas ! Mnie jeszcze gorsze momentu nachodzą, ale na prawde staram sie jakos pozytywnie myśleć... poki jestesmy u teściów to czuje się jakos tak dobrze, ale jak pomysle sobie o powrocie do domu to mnie jakos trzęsie, nie wiem dlaczego...a mozesz napisac dlaczego nie udalo sie z kp ? Ja się boję o swoje karmienie ale walcze jak lwica... przystawiam, odciagam....co z tego później bedzie to nie wiem
Norciu a moze dzis w nocy cos sie samo zacznie ! Masz bolesne skurcze ? Jakieś rozwarcie ? Widze, ze bardzo pozytywnie do tego podchodzisz, super !!! Jutro beda emocje
Emma jak to zrobilas, ze pijesz winko ? masz dzis reset i dyspense ?

tylko 1 kieliszek i będę karmić w nocy mam nadzieje, że taka przerwa wystarczy

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
Tysiu, podchodze do tego tak, żeby nie zwariować Chociaż górna część brzucha boli, może ze stresu? Mąż był ze mną cały czas, niedawno pojechał, bo oboje tylko się męczyliśmy siedząc. Jutro ok. 9 będzie Jutro ma być na dyżurze ordynator, który powoduje, że kobiety szybko idą rodzić, bo ma duże palce, haha Czekam na obchód, ale najchętniej poszłabym spać

Zaśmiałam się jak nie wiem, kiedy przeczytałam "Olaczku", Folinko
Przepraszam, że nie odpisuję wszystkim i zawsze, jestem w jakimś amoku.
jutro wielki dzień
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-10, 20:42   #3059
Sandam13
Rozeznanie

Dziękuję Wam dziewczyny za wsparcie! Naprawdę to co ostatnio przeżyłam to jakiś koszmar. Człowiek szuka pomocy dla swojego maleństwa a spotyka się z taką znieczulicą, z łaską mi jedna Pani na sorze pozwoliła małego nakarmić w jakimś pokoiku, myślałam że bede musiała karmić tam wśród tych ludzi.. My dalej niewiele wiemy ale mały dostaje po karmieniu jakiś syrop i chyba działa dostał go już 4 razy i ani razu nie ulał. Mam nadzieję że w poniedziałek stąd wychodzimy, bo ten szpital doprowadza mnie do depresji nad oddziałem na którym lezymy jest oddział onkologii dziecięcej a za oknem mam ławki gdzie rodzice wychodzą z dziećmi. Jak zobaczyłam na oko 8 letniego chłopczyka na wózku, wychudzonego, łysego i wyniszczonego to aż mnie na płacz zebrało że takie dzieciaki tak niewyobrażalnie cierpią..

Norka trzymam za Ciebie kciuki! Dasz radę bo silna z Ciebie babka!

Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-10, 22:17   #3060
odowska
Zadomowienie

Dobry wieczór!

norka93 Mocne mocne kciuki!

Sandam13 Współczuję! Mam nadzieję, że synek szybko dojdzie do siebie i szybko Was wypuszczą! Przytulam!

aaska92 Czy ja dobrze zapamiętałam, że trzymasz dietę? Jeśli coś mi się pomyliło, to bardzo przepraszam, ale jeśli tak, to... Czy Twoje dziecko wymiotuje, ma biegunkę (krew, śluz w kupie) lub wysypki? Jeśli tak, to owszem - dziecko może być niespokojne przez jakieś alergeny. Jeśli nie, to bardzo proszę - nie dokładaj sobie problemów! Jesteśmy po ciążach, porodach, karmimy, potrzebujemy naprawdę dużo składników odżywczych. Powinnyśmy jeść różnorodnie (Oreo akurat u mnie się nie zalicza do zdrowego żywienia, ale też nie demonizuję go ). Dziecko może płakać z wielu powodów, nawet dlatego, że akurat metka od ubranka zaczęła nagle przeszkadzać albo perfumy babci mu się nie spodobały...

Camelitos Widzę, że u Ciebie trochę stresująco. Przytulam wirtualnie! Jesteś najlepszą matką dla swojej córeczki! Też niedawno pobierałam mocz, ale podejrzewam, że łapanie od chłopka a od dziewczyny, to niebo a ziemia. Trzymam kciuki za jutro!

kitosa Co u Was? Jak się masz? Jak tam wodniaczek u synka? U nas chyba się zmniejszył, aż przez krótką chwilę żałowałam, że nie zrobiłam zdjęcia, bo teraz nie mam porównania

asiaczek Ja nie uważam, że reagowanie na potrzeby dziecka jest czymś negatywnym. Po prostu Mati będzie człowiekiem, który nie będzie się bał wyrażać swojego zdania i dbać o swoje potrzeby. Mimo to jestem sobie w stanie wyobrazić jak Ci ciężko. Przytulam mocno i wierzę, że z każdym tygodniem będzie u Was lepiej!

dla wszystkich dzielnych mam z problemami z kp! Przesyłam dużo siły światłowodem!

Dziewczyny, które mają "niewózkowe" dzieci. Może będę nudna... rozwiązałam ten problem chustą i bardzo polecam. Może macie możliwość wypożyczyć (np. od doradcy)? Jak nie chcecie rezygnować z wózka, to zawsze można wozić chustę w koszyku na wszelki wypadek.

Przy okazji chusty mam wstydliwe wyznanie Mam dylemat czapeczkowy. Jak wychodzimy na spacer, to mimo, że trzymam się jak mogę z dala od godzin 10:00 - 16:00, to i tak teraz to słońce wydaje mi się mocne. No i Junior dostaje czapeczkę... Ja chodzę w kapeluszu, ale chyba by mi się przydało sombrero, żeby i Żela ocienić Jak jesteśmy w cieniu, to mu zdejmuję. No ale i tak pewnie jest mu trochę gorąco w tej czapeczce, a z drugiej strony też nie chcę, żeby mu na szczyt głowy tak świeciło... No i tak w kropce jestem.

A w ogóle, to zrobiłam dziś z chusty Młodemu hamak pod stołem. Tak mu się spodobał, że poszedł w nim spać na noc... chyba będę czuwać cały czas z obawy, że coś pójdzie nie tak, jeśli się przebudzi w środku nocy i zapomni o tym gdzie śpi.
odowska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości