|
|
#1051 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Misja w Zambii - część III
Asiu o to mi chodziło
|
|
|
|
#1052 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich serdecznie.
Witam bardzo gorąco nowych rodziców.!!! musicman-tak na pierwszy raz możesz wysłać: zeszyty, kredki, ołówki, pisaki,balony, piłeczki tenisowe,samochodzik,wibo wit, landrynki, lizaki,budynie, wafelki, sezamki,kalkulator, zegarek,plecak, kocyk,spodenki, bluzeczke. Dzieci bardzo się cieszą ze wszystkiego. ![]() ![]() ![]() Wysyłając koperte bąbelkową -Priorytet która idzie 2 lub 3 tygodnie zapłacisz . 50g- 3,20zł 100g- 4,70zł 350g-13,50zł 500g-19,30zł 1kg-38zł 2kg-77zł wysyłajac koperte bąbelkową-listem zwykłym zapłacisz: 350g-..7,60zł 500g-11,50zł ..1kg-21,80zł ..2kg-41,40zł Wysyłając paczke ekonomiczną która idzie 6 miesięcy lup priorytet idzie 3 tygodnie zapłacisz; . 1kg-.57zł za priorytet 1kg-81zł . 2kg-.63zł .....................2kg-102zł . 3kg-.68zł .....................3kg-126zł ..4kg-.76zł .....................4kg-146zł ..5kg-.85zł .....................5kg-172zł . 6kg-.89zł.................... ..6kg-184zł ..7kg-.92zł.................... ..7kg-203zł . 8kg-100zł.................... 8kg-222zł . 9kg-108zł.................... 9kg-240zł 10kg-114zł..................10 kg-258zł 11kg-122zł..................11 kg-276zł 12kg-129zł..................12 kg-297zł 13kg-138zł..................13 kg-318zł 14kg-150zł..................14 kg-339zł 15kg-162zł..................15 kg-360zł 16kg-165zł..................16 kg-390zl 17kg-170zł..................17 kg-411zł 18kg-177zł..................18 kg-433zł 19kg-182zł..................19 kg-454zł 20kg-187zł..................20 kg-475zł suzi-gratuluje Dla ciebie J-dziękuje-rozumie że są 2 listy. Edytowane przez mamapity Czas edycji: 2008-08-09 o 08:18 Powód: dopisek |
|
|
|
#1053 |
|
Rozeznanie
|
Słuchajcie kochani,
mam prośbę...czy mogę prosić Was o gorącą modlitwę,bo moja chyba za słaba. Mama mojej przyjaciółki jest w śpiączce po operacji,niestety już 2 tydzień ![]() Lekarze nie dają nadziei,a moja koleżanka napisała mi dziś,że po woli traci mamę i nic nie może zrobić. Obie są mi bardzo bliskie i od 2,5 tygodni chodzę okropnie przygnębiona. Pomózcie może wspólna prośba coś wyjedna. ![]() Hej 10 czytających wpadnijcie na czat
|
|
|
|
#1054 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jola odpisałam ne e-maila. Biedna... Oby wsio ok było...Moja kumpela dziś trafiła do szpitala. W domu styrasznie ją głowa bolała.Wymiotowała.. W końcu zaczeła tracić czucie w rekach i pierwsze co było tel. po karetke. Stwoierdzili " aby pójść do przychodni bo to nie nagły przypadek" No to taxi i do przychodni. W przychodni dalej wymiotowała az w pewnym momencie zaczela tracic czucie w nogach!! i polprzytomna była! stamtad zadzwonili po karteke. Dostala kroplowke zero badań.. stwierdzili MIGRENA .... boska jest ta dzisiejsza opieka medyczna ... a ja mam po swoim bracie juz nie najlepsze przeczucia :|
(...) wzniósł ręce do nieba, i zwracając się do Boga, wrzasnął: „Dlaczego właśnie ja?!” Przez chwilę przyglądał się milczącym gwiazdom, a ponieważ żadna odpowiedź nie nadchodziła, wzruszył ramionami i wymamrotał: „Jasne, że wiem! Bo niby dlaczego właśnie nie ja?!” |
|
|
|
|
#1055 |
|
Zakorzenienie
|
Wklejam email od Siostry
Siostra duże nadzieje pokłada w Gosiakku7 My zresztą też![]() "Szczesc Boze! Droga pani Ewo,dzisiaj mam wolne i pragne duzo nadrobic zaleglosci zanim jest okazja,m.in uzupelniam ostatnia file z income dla ksiegowego 101-200 bo gdzies mi sie wykasowala ,potem fundusz studencki,income na Arke,...itd.Nastepny wyciag bankowy pozwoli Pani ze w calosci przesle do Pani bo mnie znowu dlugo zejdzie....a Pani to tak szybciutko robi.Na razie nie mam jeszcze tego wyciagu ,czekam na Pania Gosie zeby nas tutaj pouczyla o skanowaniu... Jeszcze sie pochwale ze zakupy internetowe do dn.24 6.08 zrobione.Pozostaje mi tylko zeskanowac potwierdzenia odbioru i paragoniki i wyslac ale to juz jak Pani Gosia przyjedzie. pozdrawiam goraco, s.Jozefa" |
|
|
|
#1056 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() tylko siostra Martha wciąż mi nie odpisuje ![]() idę szykować jedzonko na urodzinową imprezę
|
|
#1057 |
|
Zadomowienie
|
mamapity - dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Jutro idę na zakupy i robię pierwszą paczkę w kopercie bąbelkowej. Tak żeby mały mógł się już szybko ucieszyć z pierwszych prezentów
|
|
|
|
#1058 |
|
Raczkowanie
|
[B]beautyb-Wszystkiego najlepszego,szczęścia,zdr owia oraz spełnienia marzeń 100 lat życia. Dla ciebie J-Piotr prosił,żeby Ci przekazać,że będzie się modlił. Sam nie może napisać ponieważ jest na Pieszej Pielgrzymce do Częstochowy. A ja tak czekałam na meila od Siostry ,a tu nic o kopertach bąbelkowych??? a wysłalam 17-07-08r. Edytowane przez mamapity Czas edycji: 2008-08-09 o 19:56 |
|
|
|
#1059 |
|
Raczkowanie
|
Ja też chcę się dolączyć do prośby-SIOSTRO- czy doszły ostatnio jakieś przesyłki??????
|
|
|
|
#1060 |
|
Rozeznanie
|
Beautyb - wszystkiego co najlepsze z okazji urodzin, uśmiechu, radości, siły i spełnienia marzeń!!!!
Seona - O tym skanerze Siostra też mi ostatnio pisała...specem od takich rzeczy nie jestem ale zobaczymy co da się zrobić ![]() Dla ciebie J. - ja również się pomodlę. Mam nadzieję, że będzie lepiej! |
|
|
|
#1061 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedziały dziśjaskółki że są urodziny mojej przyjaciółki
Bogna- szczęsica, zdrowia i słodyczy z całego serca _MAMA_ Ci życzy ![]() nawet nie czuje kiedy rymuje :P i e-mail od siostry: Szczesc Boze! Pani Agnieszko tak dlugo nie pisze a to dlatego ze z Seona uzupelniamy kartoteki ,zdjecia,itd.wszystko idzie sprawnie do przodu,dzisiaj mam wolne tez mam nadzieje duzo uda mi sie nadrobic... W srode przyjezdzaja reprezentanci CRS/Catholic Relief Services-Lusaka/ci co kiedys byli u nas zapoznac sie z tym co robimy dla naszych dzieci sierot i tych w roznych potrzebach.Tym razem przyjezdzaja z Project Manager organizacji ,ktora chce sie czynnie zaangazowac w pomoc ,prosze westchnac do Pana w tych sprawach. musze konczyc bo konczy mi sie bateria a sloneczko nie swieci i solar system nie funkcjonuje sprawnie -dopiero o 14-tej jak potem slonce sie rozswieci zajrze znowu na internet,pozdrawiam. s.Jozefa Jola dołączam twoje znajome do moich modlitw ... a teraz ide przekazać komuś dobrą wiadomość
|
#1062 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Gosiakk7 - jelita foliowe kupione. Napisz mi proszę na PW na jaki adres je wysłać. Z naszą pocztą to różnie bywa, więc chciałabym jak najszybciej Ci je przesłać, aby zdążyły dotrzeć przed twoim odlotem. |
||
|
|
|
#1063 |
|
Raczkowanie
|
ślicznie dziękuję za wszystkie życzenia
|
#1064 |
|
Raczkowanie
|
BeautyB wszystkiego dobrego, DlaCiebieJ zapewniam o modlitwie i pozdrawiam wszystkich.
|
|
|
|
#1065 |
|
Raczkowanie
|
beautyb - dużo, dużo samych najlepszych rzeczy.
|
|
|
|
#1066 |
|
Rozeznanie
|
Beautyb to dla Ciebie z serdecznymi życzeniami wszystkiego co sobie wymarzysz!!!!
|
|
|
|
#1067 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko z baaardzo optymistycznym meilem od Siostry
![]() "Pani Ewo,,najpierw prosze przekazac Pani Gosi ze rozmiar maszynki do miesa to jest chyba taki tzn.to jest taka mala reczna maszynka i tam gdzie sie mieso wciska po jednej stronie pisze 10 ,z drugiej strony OB-chyba to bedzie to. Udalo mi sie poczytac Forum-najlepsze zyczenia urodzinowe dla Pani Bogny,duzo Bozych lask zycze i szczegolny dar modlitwy w intencji osoby polecanej przez Pania Jole. Przesylek przyszlo tak duzo ze na poczcie dali je wszystkie w taki 100kg.wor,z trudem wciagnelysmy go do domu-obiecuje w niedziele po poludniu dac Wam znac od kogo przyszly bo dzisiaj jeszcze przesylam pare slow do "Glos Wielkopolski".pozdrawiam serdecznie i zycze milej niedzieli,pamietam przed Panem w modlitwie. s.Jozefa" Wór przesyłek I prośba od Siostry Józefy oraz ode mnie i nas Koordynatorów: Ludzie, podawajcie przy przelewach imię i nazwisko swojego Dziecka oraz numer kartoteki ![]() Część Osób pisze poprostu Adopcja Serca, a później są nieprzyjemności, że pieniądze nie dochodzą A skąd mamy wiedzieć czy to na nasza misję czy na dziecko jeśli nie jest napisane " Sa wplaty od następujących osob ale z podaniem tylko Adopcja serca,bez nr.kartoteki czy imienia dziecka .Czy te nazwiska mowia cos Pani albo sa to zupełnie nowi ludzie? 1.Piotr Sz. 2.Anna S. 3.Joanna G. 4.Monika K. 5.Marzena S. Przy każdej okazji proszę prosić aby wpłacający podawali nr.kartoteki-bardzo duzo osob już to czyni ale nie wszyscy." Dwie Osoby pamiętam, że są w kartotece, ale wśród ponad 600 Rodziców, naprawdę ciężko jest odszukać
|
|
|
|
#1068 |
|
Wtajemniczenie
|
Beautyb - stoooo lat
![]() ![]() musicman (i inni rodzice mniejszych dzieci) w Tesco jest promocja na bluzki dziecięce dla dzieci (seria cherokee) od 12 miesięcy do 5-6 lat i takie śliczne kolorowe T'shirciki dobrej jakości kupiłam dziś w cenie.... 3,5zł na sztukę! Są też 3'paki śliczne 3 buzeczki bez rękawków za 15zł. Acha i znalazłam też skakankę chyba za 2zł a poza tym sa teraz różne promocje na artyluły szkolne, mazaki, kredki, zeszyty. W Biedronce są te rzeczy w super niskich cenach
|
#1069 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciiiii przecież to czyta nasza Suzi82 paczkoholiczka Suzi82 myślałaś o zmianie nicku na Suzi - Paczka zamiast 82? Dziewczyno zaszalałaś, 100 kg worek paczek, aż Siostry wciągnąć nie mogły![]() Ja też się dołaczam z piosenką ![]() Cytat:
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1070 |
|
Rozeznanie
|
ekhem...
CZAT OTWARTY !!! :P od kilku godzin :> ___edit:_____________ częstuję zupą! ;P
poCZATuj z nami! CENNIK POCZTY =>suwak na Afryka (paczka ekonomiczna 20 kg [max] = 187 zł) Edytowane przez New_Rock Czas edycji: 2008-08-09 o 23:28 |
|
|
|
#1071 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oooooooo bardzo ciekawy nick. Jeszcze o tym nie pomyślałam ![]() Ale te 100 kg to nie moje hahahaha. To wspólne. A tutaj niektórzy tak się niecierpliwią że nie ma wiadomosci o paczkach a tu się okazuje że Siotra ledwo to udźwigła. Nasza siostra to siłacz nr 1 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
Dla naszej Morii44 wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!!!
Zadowolenia ze swojego synka Mabvuto oraz powodzenia we wszystkim100 lat, 100 lat niech żyje Moria nam
|
|
|
|
#1073 |
|
Zadomowienie
|
Pytań ciąg dalszy
![]() skompletowałam już pierwszą paczkę, która waży prawie dwa kilo, tylko nie wiem w co to wszystko teraz zapakować. Pisaliście o kopertach bąbelkowych, ale mnie wyszła cała reklamówka rzeczy, które do bąbelkowej nie mają szans się chyba zmieścić. No chyba że istnieją megamaxi koperty bąbelkowe ![]() NIech mnie ktoś oświeci, proszę w co mam to wszystko spakować
|
|
|
|
#1074 |
|
Rozeznanie
|
W dniu Twego urodzenia: Wiele uśmiechów, a mało żałości, Długich lat życia w szczęśliwości, Dobrego zdrowia i pomyślności, Jak najmniej smutków, dużo radości, Dużo przygód, morza wrażeń, Moc słodyczy, nic goryczy, |
|
|
|
#1075 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale list nie musi być w kopercie. Może to być pudełko kartonowe. Ważne jest, aby waga nie przekroczyła 2 kg., a suma długości, szerokości i wysokości (grubości) pudełka nie może przekroczyć 900 mm, przy czym największy z tych wymiarów (długość) nie może przekroczyć 600 mm. Jeśli jednak nadal się ze wszystkim nie mieścisz to pozostaje ci paczka, albo wysłanie dwóch listów ![]() P.S. Charlie jest cudny
|
|
|
|
|
#1076 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, Suzi już mnie baardzo uświadomiła, dlatego też postaram się wyczaić koperty A3 , jak nie do jednej to w dwie na pewno się zmieszczę
|
|
|
|
|
#1077 |
|
Raczkowanie
|
Witam po długiej przerwie Drogiego nam New Rock -miło nam. Moria44-Z okazji urodzin,życzę Ci wszystkiedo co najlepsze,dużo zdrowia i STO LAT życia musicman-koperty babelkowe są bardzo duże jak reklamówki ja kupuje na poczcie 20. magdalena- życzę Ci dużo powodzenia,będzie dobrze. Edytowane przez mamapity Czas edycji: 2008-08-10 o 14:23 Powód: dopisek |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1078 |
|
Rozeznanie
|
Moria wszystkiego naj,naj,naj,najlepszego,n ajwiększego i naj...Spełnienia marzeń i sto lat....
![]() Witam serdecznie ojca opiekuna nareszcie coś napisał ![]() Bardzo dziękuję wszystkim za pamięć w modlitwie za poleconą przezemnie osobę.... Niestety nie dane jej było pozostać z nami i rodziną ....[*] W dniu wczorajszym wyruszyła w swoją ostatnią podróż...Podróż do Pana... [*] [....] |
|
|
|
#1079 |
|
Raczkowanie
|
jeszcze raz wszystkim (w tym, oczywiście, siostrze Józefie!) dziękuję za piękne życzenia
a dziś - najlepszego dla naszej kochanej Morii ![]() dostałam mejla od siostry Marthy - Michael będzie miał materac
|
#1080 |
|
Zakorzenienie
|
dużo szczęsica i słodyczy dla kochanej morii _MAMA_ życzy
![]() Jola przyjmij najszczersze kondolencje, Wy juz nie jesteście z tą Pania ale Ona jest nadal z Wami - pamietaj o Tym ... [*] niech spoczywa w Pokoju wór paczek ![]() Schreck Ty jednak musisz jechać ![]()
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:02.

www.adopcjaserca.pl

No to taxi i do przychodni. W przychodni dalej wymiotowała az w pewnym momencie zaczela tracic czucie w nogach!! i polprzytomna była! stamtad zadzwonili po karteke. Dostala kroplowke zero badań.. stwierdzili MIGRENA .... boska jest ta dzisiejsza opieka medyczna ... a ja mam po swoim bracie juz nie najlepsze przeczucia :|
Siostra duże nadzieje pokłada w Gosiakku7
może urządzimy małą forumową imprezę? Zamiast prezentów stworzymy wirtualną puszkę na $ dla maluchów z Zambii