|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Cytat:
fajne jest to, ze inne butelki pasują do tego laktatora, wiec nie musze przelewać.Cytat:
Dziewczyny Kropek ma taka drobną kaszke na policzkach i skóra jest szorstka/sucha... pediatra ocenila, ze to potowki, ale upały zeszly, potowki na ciele tez a na policzkach zostalo... twarzy nigdy mu nie smarowalam niczym, przemywam wacikami zwilzzonymi przegotowana wodą. Wiecie co to może być? Moze powinnam psmarowac twarz czyms? Wy smarujecie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3242 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakoś musimy się przemeczyc z tymi kolkami.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3243 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kazała kąpać mała w krochmalu i przemywac jej też tym buzię i ja widzę poprawę Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3244 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3245 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
A no i pochwale się moja młoda waży 4900 a dziś 7t4d mały pulpet rośnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#3246 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pręży się, męczy i jęczy, ale bez płaczu---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
![]() u nas dzisiaj kończy mały równe 6tyg
|
||
|
|
|
|
#3247 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3248 |
|
Zadomowienie
|
Mój dziś był wazony i 4330 ma 4 tyg i 5 dni. Od urodzeniiwej w Mc kg przytyl.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3250 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Musimy się przemęczyć z brzuszkami maluchów, podobno od 3miesiąca będzie łatwiej tylko gdzie ten początek października |
|
|
|
|
|
#3251 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
już jest co nosić na rękach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3252 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3253 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do kolki - różnie dzieci reagują, nie ma co oglądać się na stereotypy, choćby te dotyczące skali nagłośnienia Cytat:
mi położna mówiła, żeby twarzy niczym nie smarować i nie smaruję, liczę, że samo wszystko poschodzi. Aaa, dziewczyny - gratuluję pulpecików
|
||
|
|
|
|
#3254 |
|
Wtajemniczenie
|
Podróż na pewno bedzie udana, dzięki ! Mamy do Gdanska jakies 200 km, także nie jest tragicznie
![]() Bursztynku wspolczuje wylanych łez podczas szczepienia, ale pamiętaj, że wszyscy przez to przechodzilismy. To dla dobra Naszych dzieci są te szczepienia, a te krzyki to tylko taka reakcja, Iguni nic sie nie działo ![]() Dzieki za rady w sprawie krzykow. Sprobuje odbić przy nastepnym karmieniu i jojczeniu. Summer Ty wspominalas cos o ciemieniusze ( tak to sie odmienia ? XD) na czole ? Mala ma coś takiego jakby schodzaca skóra, nie wiem czym to potraktować :/ W ogole mielismy akcje z wozkiem, a raczej stelazem od niego. Poszedl do reklamacji, bo nie chcial sie składać ! Wczoraj dzwoni koles, że juz przyszedl nowy stelaz, ale producent sie pomylil i przysłał od roana bassa softa (czyli model wyżej z dodatkowym amortyzatorem, z ktorego zrezygnowalismy bo taki wozek byl drozszy o 300 zl) i czy my wezmiemy taki, czy ma odsylac i zeby wymienic na zwyklego bassa no głupi by nie wziął, bo wszystko do niego pasuje, no i z dodatkowym amorem i jeszcze 300 zl w kieszeni to Nam sie przyfarcilo !Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3255 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3256 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tym wyjazdem to mysle ze tez duzo bedzie zalezec od Waszego nastawienia. Wtedy Rozi też będzie sie z Wami zgrywac! Kropek mial suche xzolo, to kilka razy posmaarowalam olejkiem ze slodkich migdalow i zeszło. Ale skora dosc mocno luszczyla sie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cami dzieki za tip z krochmalem. Sprobuje dzisiaj albo jutro! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3257 |
|
Wtajemniczenie
|
Pytanie do Was doświadczonych z laktatorem
jak Wy ściągacie? Karmićie i po karmieniu ściągacie czy jak? Bo ja do tej pory tylko od czasu do czasu scuagalam recznym a teraz bym chciała się wziąć za to na poważnie też kupuje ten elektryczny z canpola Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja do rodziców mam 100 i jeszcze przez miasta i wioski więc prawie 2 godziny w drodze. Wy pewnie autostradą to będzie szybciutko ![]() Udanego wypoczynku ładuj baterie.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3259 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przy ciemieniusze (tak, tak ) to podobno oliwka i wyczesywanie, nasz ma tylko na brwiach, więc póki co oliwka a jak wyjdę dziś to kupię Cetaphil, tj. pisała Ovejita.Z tym stelażem to fart, fajnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#3260 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
odpoczywajcie cichutko zazdroszczę morza my mamy 700km A i tak mam plan we wrześniu się wybrać, tylko musi pogoda być w miarę.. My po spacerku i kawce koleżanka, mały przespał całe południe. Śpi od 10 ![]() Ja dziś idę do pracy na kilka godzin.. ech dziwnie mi z tą myślą.. :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#3261 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po pół godzinie spania ja kolanach odłożyłam i podpal jeszcze 40 min- ogarnelam chatę i jak miałam się zrelaksować z kawa to się obudził. Co do podróży - popieram. Jak długa trasa? My chcemy w nd do rodziców tz jechać- 2,5 godz jazdy, może być hardcore u nas- najwyżej będziemy się wracać. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#3262 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wcześniejsze pomiary na naszej domowej wadze zgadzały się z pomiarem położnej, więc raczej tak najbardziej widać to po udkach i drugim podbródku zrobił się okrąglejszy i weszliśmy już na rozmiar 56 z hm i kapphal choć w śpiochy/pajace newborny z lumpka dalej wchodzi Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#3263 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3264 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
po prostu nie chce się denerwować jak wychodzę że zaraz będę musiała wracać :/ do tej pory wyszłam z 4 razy i zazwyczaj w nie krótkim okresie musiałam szybko wracać a tak to da flache a ja będę mogła chociażby pobuszowac po sklepie w spokoju ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
czasami mam ochotę ja chwilę przetrzymac i podejść z nią pod drzwi jak się drze żeby mu pokazać na co ja stać ale nie mam serca ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#3265 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja również między karmieniami jak śpi przy tych dłuższych, nocnych przerwach najwiecej idzie, ale też szkoda specjalnie się wtedy budzić Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#3266 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dziś nad ranem właśnie rurkę próbowałam- ale albo nie płakał z powodu gazów Albina cis złe robię bo żadne gazy nie poszły. Będę jeszcze próbować jak ewidentnie wzdęcia będą męczyć. Dziś narazie jest dość rączkowy jest i coś brzuch ewidentnie boli. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#3267 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3268 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jak scuagam to jednorazowo z jednej piersi uzbieram ok 60ml. Tez mam te opakowania z canpola, ale ze ja raczkuje dopiero z tym wszystkim, to aktualnie to co sciagne to w ten sam dzien podaje. Mysle ze jakos dzisiah albo na dniach zaczne mrozic. Cytat:
o jaa... szacun...Kropek dzisiaj tez dużo śpi... Cytat:
Nam juz hm owe 56pasuja na styk. Większość to juz 62 albo 62/68 Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3269 |
|
Zadomowienie
|
Mówicie ze z czasem gorzej z podróżami? Ja mam nadzieje ze będzie lepiej- bo narazie tragedia. A nastawienie miałam świetne i odkąd tydzień ma to jeździmy godzina drogi w jedna stronę , teraz to już każdy wyjazd nawet 15 minut do miasta to nerwówka.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3270 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
narazie najdłuższa nasza jazda była że szpitala z Zabrza do Sosnowca ale wtedy mała była mała więc cały czas spała ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:36.

fajne jest to, ze inne butelki pasują do tego laktatora, wiec nie musze przelewać.

jakoś musimy się przemeczyc z tymi kolkami.
pręży się, męczy i jęczy, ale bez płaczu

już jest co nosić na rękach 

no głupi by nie wziął, bo wszystko do niego pasuje, no i z dodatkowym amorem i jeszcze 300 zl w kieszeni 
my mamy 700km A i tak mam plan we wrześniu się wybrać, tylko musi pogoda być w miarę.. 
o jaa... szacun...