|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Moje małe jeszcze śpi po nocy. Zasnął jak pisałam koło 21 i pobudka o 1.30. Ale nie mógł coś zasnąć, marudził, wiec Tz obudziłam żeby się nim zajął, dał mleko z butli- ale gdzie tam nie chciał pić, nie zasnął wiec koło 3 go przejęłam i zasnął na mnie. Jak został w łóżku tak śpi do teraz, tylko chyba raz stronę zmieniłam - bo sam się obsługuje z karmieniem. Ale z butla ciężko, zaraz znów odciagne bo może popołudniu gdzieś pojedziemy to żeby była na drogę. Zua jak Wasza podroz?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3302 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas dziś rano były ewidentne wzdęcia, więc w ruch poszedł kateter - kilkanaście sekund i od razu spokój. Ale czasem krzyk jest wieczorem - zazwyczaj po tym jak jesteśmy na jakimś wyjeździe albo w odwiedzinach, po długiej jeździe autem itp. Prezesa znoszę na rękach, jak muszę zamknąć drzwi, to trzymać go na przedramieniu - główka w zgięciu łokcia, dłoń między nóżkami, całe ciało przywiedzione do mojego ciała. Ale Prezes jakoś bardzo się nie rzuca i nie wygina, więc może dlatego wychodzi mi to bez problemu. W gondoli na pewno bym go nie zniosła... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
P.s. Prezesowi też drżały kończyny, to jest normalne i zaniknęło jakieś 2 tygodnie temu, czyli jak miał 4-5 tygodni. Witamina pewnie nie zaskoczy, jak każda z grupy B wpływa pozytywnie na układ nerwowy, ale tak piszę na wszelki wypadek, żebyś się nie martwiła ![]() Dobrze, że wasza męka przyniosła jakieś wymierne korzyści - przynajmniej mały przebadany na lewo i prawo. Trzymam kciuki też za ustanie kolek ![]() Ja się witam po nieprzespanej nocy. Żeby było śmiesznie, Prezes spał jak aniołek (zazwyczaj taki jest w nocy), a ja rzucałam się z boku na bok po awanturze z tż-tem. Już brak mi słów i sił... dzIsiaj jestem cieniem człowieka, bo spałam może ze 2h, mam mętlik w głowie i najchętniej bym wyszła z domu jak stoję i nigdy tam nie wracała. Nieźle zapowiada się ten dzień... ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3303 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3304 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Summer przykre te awantury! Pojawienie się dziecka to chyba jeden z najbardziej kryzysowych momentów w związku. Tatusiowie chyba czasem chcą żyć jakby nic się nie zmieniło, no a niestety/ stery wszystko się zmienia. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3305 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O spodniach to cos wiem... w dlugich to chodze w ciazowych, a krotkie musialam sobie kupic nowe... dobrze ze byly wyprzedaże ![]() Cytat:
Summer a czemu ta pozycja nie jest do końca dobra dla dziecka? Wlasnie mi sie wydawalo, ze jest fajna, bo nie obciaza jego kregoslupa... Ja tak glownie Kropka nosze, bo u mnie inaczej czuje bar mleczny i sie denerwuje... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3306 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny macie przepis na jakieś szybkie ciasto, najlepiej z owocami? Mam przepis od Camelitos i już z 10 x go robiłam, spróbowałabym czegoś nowego. Dziś tz zajmie się małym to znajdę może z pół godz na pieczenie. Zreszta Tymek narazie anioł. Spał do 10.30 a teraz leży i w karuzelke patrzy.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3307 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3308 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
https://www.olgasmile.com/ciasto-pom...e-przepis.html |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3309 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3310 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja wlasnie staram sie nie nosic go pionowo, tylko tak hm... przerzucić. Położna pokazała mi ten chwyt i powiedziala, zeby wlasnie tak nosic a nie pionowo z głową opartą o bark. U mnie Kropek ma glowe ze barkiem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3311 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Znowu dzisiaj się popłakałam.. Mam dość teściowej, babci męża.. Nie dość że się rzucają że nie daje dziecku wody i smoczka to jeszcze ze mam pewnie słaby pokarm i dziecko mi się nie najada ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3312 | |
Raczkowanie
|
Summer - mocne kciuki żebyś doszła do porozumienia z tż'tem
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, karmi któraś w kapturkach? Zua - Ty używasz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- O swojej figurze i formie to nawet nie wspomnę ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3313 |
Wtajemniczenie
|
Pozdrawiamu z Gdańska !
Anima podróż minela dobrze, glownie spała ![]() ![]() My jesteśmy obecnie na starówce, zatrzymalismy sie na obiad i Mała ładnie zasnela. Wytelepalo ją na kocich łbach ![]() Summer bardzo mi przykro z powodu sytuacji z mężem :/ Cami ech, te tesciowe mądrości to masakra ![]() Kocie tak - ja karmie poki co tylko w kapturkach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3314 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ktoś ma jeszcze doświadczenie z kapturkami?zaburzają laktację? Bo ja narazie nic takiego nie zauważyłam ale w internetach straszą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3315 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3316 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3317 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja chwilkę używałam, ale jednak nie okazały się potrzebne a dla mnie mało wygodne. Podobno zmniejszają laktację. Ale np moja kuzynka przy pierwszym dziecku używała- karmienie ponad rok, przy drugim teraz tez używa i sobie chwali. Jeśli ci pomagają to używaj. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3318 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3319 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie zrobiło wrażenia, czyli co?? Dalej swoje czy się nie obrazili po prostu? ![]() Cytat:
no u nas też - jutro moje urodziny a atmosfera między nami taka, że płakać mi się chce, bo to nie będzie fajny dzień ![]() Co do figury - mi z 30 kg zostało 15 do zrzucenia i właśnie czuję się tak mamuśkowato, bleh ![]() Ja karmiłam w kapturkach przez kilka tygodni, nie zauważyłam niczego złego, może trochę Prezes za płytko łapał, ale nie przejmowAłam się, tylko poprawiałam go, bo gdyby nie kapturki to w ogóle nie karmiłabym piersią,. bo nie mogliśmy się zgrać z Prezesem, a poza tym jedną brodawkę miałam totalnie zmasakrowanĄ... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3320 |
Zadomowienie
|
Co do wyglądu, to czuję się jak flak z olejem ...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3321 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Camelitos Czas edycji: 2018-08-15 o 17:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3322 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, które chrzczą.
Pytanie: jak to u was będzie wyglądać? Sam obiad +kawa? czy jakieś dodatkowe danie ciepłe? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3323 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wróciliśmy juz do mieszkania, byliśmy nad morzem chwilkę, jadlam najgorszego gofra w moim życiu ! Summer kurczę na prawde szkoda atmosfery slabej w obliczu zblizajacych się urodzin ! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Pozytywna co do chrztu to u mas nedzie obiad kawa tort i do widzenia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3324 |
Raczkowanie
|
Summer to ja Ci już teraz wszystkiego najlepsze z okazji urodzin życzę
![]() ![]() Dzięki 'kapturkowe Dziewczyny' za odzew ![]() Zua - jak gofry mogą być niedobre? Jak można zepsuć gofra? ![]() Co do chrztu : ja raczej nie planuję ale coś tam mój mąż wspominał ze chciałby chrzest zrobić - na ten weekend się teściowie zapowiedzieli więc pewno temat wypłynie -wręcz umieram z radości ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3325 |
Zadomowienie
|
My chrzest planujemy- ale jeszcze nie wiem kiedy, narazie z tum karmieniem co 20 min nie widzę tego, po drugie nie mamy pomysłu na ojca chrzestnego, poza tym zapraszając tylko najbliższa rodzine robi się duża impreza. Ale planujemy raczej na poznopopoludniowej mszy chrzest wiec raczej skromnie. A tobiciecw lokalu czy w domu? Ja nie mam pojęcia. Tzn w domu pewnie nie, możemy u nas na wsi, ale z kolei to długa wyprawa, pewnie jakiś lokal koło domu znajdziemy.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3326 |
Zadomowienie
|
Cami, jak to drzec?!! Co za raszpla... Intuicyjnie to musialy dzialac nasze prababki, my na szczescie mozemy zaufac wiedzy. Co za baba!
Zua, naladowalas akumulatory? Pewnie Rozi padla po tej wyprawie? Kocie, dziekuje za zyczenia. Cdl sie nie martw, nam tez w sr jedna mowila, ze bron cie panie bobie przed kapturkami,smoczkami, mm. Nie, nie, nie. Nie wolno, bo to swiat sie skonczy i mleko wszystkich piersi swiata skisnie. No ale sorry, czasem nie ma wyjscia. Lepszy kapturek niz pogryziony cyc i awersja do kp. Ja na poczatku wzdrygalam sie na sama mysl o karmieniu, taka bylam obolala i zniechecona. Wspolczuje wam ambarasu zwiazanego z chrzcinami, choc to pewnie fajna impreza i uroczystosc, tylko roboty duzo. Jakbym chrzcila dziecko, to pewnie tylko opcja knajpa i forka krotkiego obiadu. Wysłane z mojego Prime_2 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3327 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3328 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do męża.. To mój generalnie mi pomaga ale w nocy np. Ja wstaje do małej bo wiadomo że karmie a on się przebudzi poda mi wodę i idzie dalej spać.. A mógłby chociaż ja przewinac.. A ja bym sobie skoczyła do WC.. A nieraz jest tak że ona płaczę a ja idę do WC bo już mi się tak sikac chce ze wytrzymać nie mogę.. No i mój stary jedzie teraz np na weekend na jakis tam zjazd.. Spoko generalnie siedzę 24h na dobę z małą i nie to że mi to przeszkadza ale jak wraca z pracy to zawsze się nią zajmie a tak to weekend w sumie od piątku do niedzieli jestem zdana sama na siebie :/ Także rozumiem Twój wku$w.. Bo mnie nieraz też nosi i się podre po nim a on mi jeszcze powie że się na nim wyzywam ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Camelitos Czas edycji: 2018-08-15 o 19:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3329 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny co chcą pokrecic sobie laktacje- sprobujcie Karmi... ja juz mam zakaz... wypilam pol butelki 400ml i po 2h mam tak nabrzmiale że hej... ide budzić Kropka zeby Mame poratowal...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3330 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.