|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3271 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Cytat:
Ja we wrześniu chciałabym na jakieś małe wczasy pojechać gdzieś blisko a w listopadzie to zagranice samolotem, ale narazie nie bardzo to widzę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3272 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O to dzięki za wskazówkę ![]() ![]() I jeszcze ani razu nie mroziłam, trzymam w lodowce tylko. Stasiu miał 3240g jak się urodził, wstawiłam zdjęcia kluski na fb ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
Też mi się takie wakacje marzyły, ale chyba również zmieniam plany ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3273 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja liczę ze po tych magicznych 3 miesiącach dziecko mi się zmieni w anioła i podróże itp będą możliwe. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3274 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3275 |
Zadomowienie
|
Ale jak z zazdrością w oku obserwuje te wszystkie grzecznie leżące w woreczkach dzieci- bo oczywiście tylko mój się drze czy to w sklepie, czy na ulicy to jednak starsze są. W ogóle takich maluchów niewiele więc mam nadzieje ze później tak naprawdę z domu wychodzą bo takie maluchy to tak średnio jak się akurat na drzemkę nie trafi. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3276 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3277 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Emmo, jak długo takie mleko trzymasz w lodówce? Słuchajcie, u nas na pewno kilka dni temu był skok rozwojowy - Prezes jest teraz duuużo spokojniejszy a co najlepsze - potrafi leżeć i patrzeć na karuzelkę z zainteresowaniem. Nie krzyczy, nie kwęka a po prostu sobie leży i czasem coś gaworzy pod nosem. Dziś zrobiłam obiad, gdy Presunio nie spał! Kolki nadal wracają od czasu do czasu, ale gdy odchodzą to naprawdę jest nieźle. I wczoraj po raz pierwszy sama wyszłam z wózkiem - znaczy zazwyczaj sama spaceruję, ale sama zjechałam wózkiem na dwór. Oczywiście serce w gardle, bo Prezes sam w domu, w łóżeczku, ale jednak. Jestem z siebie dumna, dziś też idziemy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3278 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3279 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Summer dajesz nadzieje. Mój ogolnie nie jest bardzo problemowy ale mało śpi. Wczoraj był marudny, a dziś dużo płacze, ale tez więcej śpi, noce nam się pogorszyły. Nadal w nocy budzi się na krotko ale teraz dużo czesciej. Oby to był skok a nie jakaś trwała zmiana. Teraz śpi już 40 min, wcześniej spał godzinę- rzadkość u niego. Summer a ile u Was trwał skok? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3280 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ooo, racja, zapomniałam o tej zasadzie z drzwiami. Też bym z 4 piętra nie zniosła, a w ogóle to ja nie znoszę tylko zjeżdżam wózkiem - tylne koła schodek za schodkiem. I jest ok, a w drugą stronę tylko raz próbowałam - wciągam wózek schodek za schodkiem. może i bardziej upierdliwe, ale za to wysiłek o ile mniejszy... Cytat:
![]() Skok trwał dzień lub dwa. Przy czym jeden dzień to była masakra, myślałam, że oszaleję. A Tymcio może śpi lepiej, bo odsypia marudzenie?? toż to bardzo męczące.... u nas tak jest - dzień kolkowy, przepłakany sprawia, że następny jest cały przespany. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3281 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- U Nas dzis burzowo i mały po dwóch dniach marudy totalnej, dziś jest nawet grzeczny rano jeszcze po lekarzu był rozdrazniony a Teraz już trzecia drzemka w tym jedna ponad godzinna i wyraźnie spokojniejszy. Zobaczymy co będzie dalej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3282 | ||||||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny jak maluszki płaczą to w jakich pozycjach je najczęściej nosicie? W jakich się uspokajają? |
||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3283 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3284 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A my jedziemy na wycieczkę ! Poki co dziecko anioł - śpi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3285 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do tego w jakiej pozycji się uspokaja to jak trzymam na barku ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Udało nam się pobrać mocz! ![]() ![]() Swoją drogą ja nie wiem oni myślą że to dziecko małe na raz wysika 50 ml? No bez jaj udało nam się około 8 ml pobrać.. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3286 |
Zakorzenienie
|
Młoda dzisiaj miała pierwszy raz problem z kupka.
Byla mega niespokojna przez 3godz. Aż zadzwoniłam do M. Żeby espumisan kupił. Ale na szczęście nie zdążyłam podać,chociaz niech jest w domu Po 4godz. Masażu brzuszka, prób spania, aż w końcu padła, jak się obudziła to zrobiła kupe życia.. Uff... To nie było fajne, ale na szczęście do przeżycia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3287 |
Wtajemniczenie
|
Ja już się boje jaka noc będzie, bo mały przespał cały dzień z 3 przerwami na jedzenie. Wybudziłam go o 21 bo już mi piersi pękały i teraz pewnie gagatek nie zechce spać
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3288 |
Zadomowienie
|
A ja zrobiłam małemu pseudokàpiel bo po pierwsze jestem sama bez Tż a po drugie nie mamy wody chwilowo- ciekawe czy uzna to za codzienna rutynę i będzie spał jak zwykle. A tez dużo spał jak na siebie- 1x godzina i1x 2,5 godz z przerwa na karmienie. Podczas tej drugiej drzemki zaczęłam się już nudzić.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3289 |
Zadomowienie
|
My walczymy z kolką... termofor, smok, bujanko i jazda.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3290 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3291 |
Zadomowienie
|
Tymek po pseudo kąpieli śpi tak jak po prawdziwej - póki co- może i dłużej pospi. Oby.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3292 |
Zakorzenienie
|
U nas też wieczór kolkowy. A dzień również przespany, ale u nas to raczej taki standard.
Mąż zorganizował pępkowe, więc jestem sama z dwójką. Mateusz może mieć dziś kiepską noc po kiepskim dniu, więc w razie czego będę musiała dzwonić po teściową. Jestem kłębkiem nerwów po akcjach mojego starszaka. Prawie nic nie spałam zeszłej nocy. ZUa udanego wyjazdu. Odpoczywajcie. Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3293 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nasz jak płacze to pionowo chyba najlepiej się uspokaja ![]() ![]() Uff ja po pracy, dziecko anioł śpi jak zwykle od 20 30.. wykąpany, pojedzony. Jestem dumna z męża ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3294 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!
My już od poniedziałku w domu, wszystkie badania dobre, wymioty i bardzo częste ulewanie po prostu musimy przeżyć bo widocznie taki jego urok. Bierzemy Delicol, Espumisan na bardzo wzdęty brzuszek, Biogaię i muszę kupić witaminę b6 na drżące kończyny. Kazano nam brać jeszcze syrop ten co dostawał w szpitalu, ale ze ja nie widziałam po nim poprawy to odpuszczam nie będę go dodatkowo faszerować jak efektów to nie dało. Za tydzień kontrolne badania krwi bo młody ma obniżone żelazo i czerwone krwinki w razie dalej obniżonych wyników będziemy musieli wdrożyć leki krwiotworcze.. Jeszcze wczoraj mieliśmy w szpitalu wizytę kontrolną u kardiologa, mały na UKG mega grzeczny. Tyle dobrego z tej naszej wizyty w szpitalu, że Przemuś jest solidnie przebadany, miał okulistę, laryngologa, kardiologa, chirurga, 3krotne USG.. Nie zostało nam nic jak to przeczekać, musimy tylko kupić wagę i kontrolować przyrost wagi przez te moje braki w pokarmie, mam nadzieję że było to spowodowane stresem w szpitalu ale muszę kupić w aptece awaryjnie mm. Od wczoraj o 4.50 zaczynają się jakieś jazdy, mały bierze cycka i puszcza, preży się, krzyczy uspokaja się tylko na moim brzuchu. Dzisiaj to samo o tej samej porze i od godziny mam grzejnik na brzuchu.. Mąż u nas przeziębiony, mam nadzieję że małego nie zarazi. Umówiłam się dzisiaj z mamą do kościoła z małym i później spędzimy czas z moimi rodzicami bo mąż w pracy a rodzice mają urlop to trochę mnie odciążą..planujemy w niedzielę wybrać się na jeden dzień do Ustronia a w drodze powrotnej odwiedzimy moją ulubioną lodziarnię w Brennej. Mam nadzieję że mały też będzie zadowolony z wyjazdu. W ogóle mamy 26 sierpnia chrzest a przez wizytę w szpitalu jeszcze nic nie załatwione. No i najważniejsze od jutra już nie mam noworodka! Nasz bażancik (mąż tak go nazywa, bo jak zaczyna płakać to krzyczy identycznie jak bazant ![]() ![]() I jestem pozytywnie zaskoczona swoim wyglądem po ciąży, zero rozstępów, brzuch płaski, żebra oczywiście dalej widoczne i mąż stwierdził że z dnia na dzień jest mnie mniej, ale waga pokazuje dalej 2kg na plusie ale podejrzewam że to cycki bo są ogromne. Grunt że już bez problemu mogę wskoczyć w bikini i jeszcze pokorzystać z upalnych dni. ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3295 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wczoraj pierwszy raz od chyba roku jechalam na rowerze ![]() ![]() Noc byla fajna- Kropek ladnie spal. Tylko teraz cos krzyczy- tz ma dyzur ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3296 |
Wtajemniczenie
|
Elu, a przypomnisz jakiego rodzaju masz prace, że musialas juz pojsc na kilka godzin ? Brawa dla męża !
Dziewczyny wspolczuje Wam kolek , ja to nawet nie wiem jak miałabym to rozpoznać, że to kolka haha ![]() Ooo Sandam super że jestescie juz w domku. Jakie masz dawkowanie espumisanu i delicolu ? I z tą witaminą b6 to ciekawe, bo mojej tez caly czas drżą konczyny, ale polozna mówi ze to takie normalne drżenia niemowlęce wynikajace z niedojrzalego ukladu nerwowego....i zazdroszcze bikini ! Ja to jeszcze musze chyba troche zrzucić, bo brzuch mi troche zostal, no i chyba bioderka. U nas noc tez przespana, a balam sie, bo nowe miejsce. W nocy sciagnelam 160 ml pokarmu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3297 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja albo mam strasznie mało pokarmu albo cos źle robię, chciałam wczoraj ściągnąć i przez pół dnia ledwo 20ml.. Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3298 |
Zadomowienie
|
U Nas najlepiej uspokaja się przytulony brzuszkiem do brzuszka tak na boku i pieluszka koło główki która trzyma sobie, oczywiście najlepiej jeszcze na stojaco spacerując przy tym po mieszkaniu. Sandam może masz ten problem co ja, że jakieś takie piersi na które laktator średnio działa i mało co ściągnę.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3299 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Małe dało mi pospać ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3300 |
Zadomowienie
|
Zazdroszczę figury i mnie jeszcze 8 kg na plusie, ale przytyłam 22 także i tak nieźle. Rozstępy mam niestety na bokach spore ale zima planuje wybrać się na jakieś zabiegi chociaż troszkę je może się uda splycic. A jak zacznę z powrotem chodzić na fitness to myślę zrzuce resztę kg. Na razie musiałam kupić sobie spodnie w większym rozmiarze bo w żadne nie zapne w brzuchu :-(
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:09.