![]() |
#91 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Przykra sytuacja z przyjaciółkami
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zielona Driada
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#94 |
Kobieta z klasą
|
Ruda pogadaj z nimi, to może być zwykłe nieporozumienie. Byłaś w rozpaczy po stracie, a ludzie czasem nie wiedza jak zachować się w trudnej sytuacji i popełniają jakieś głupie błędy. Najgorsze są domysły, bo sami się nakręcamy. Ja myślę, że jak pogadacie od serca to okaże się, że to bzdura była, która nakręciła spiralę. Ktoś coś powiedział, ten drugi inaczej zrozumiał, a ten pierwszy nie wpadłby na myśl, że ten drugi tak pomyśli... Wiesz o co chodzi.
To oczywiste, że mogły z Tobą pogadać przed imprezą, ale to nasze spojrzenie. Zapytaj dziewczyny wprost o co chodzi i dlaczego tak postąpiły. Najgorsze to teraz okopać się i milczeć i czytać Wizaż, który jak wiadomo zawsze szuka drugiego dna. ![]()
![]() |
#95 |
Przepompownia Ścieków
|
Ja pitole
![]() ![]() Teksty w stylu "Kocham cię!!" po akcji z urodzinami i nie tylko, kazałabym im sobie wsadzić w dowolny otwór ciała. Judaszowe gadanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Przepompownia Ścieków
|
Cytat:
Rzeczywiście, umknęło mi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
![]() Ja naiwnie wierzę jednak w człowieka i człowieczeństwo i mogło być tak, jak Ty mówisz. Tak, czy inaczej- rozmowa i wyjaśnienia w nerwach to zły doradca. Dlatego doradzam Rudej, by odczekała aż opadną emocje i dopiero wtedy pogadała na spokojnie. Jeśli dziewczyny są w porządku to szczerze wyjaśnią, dlaczego zrobiły tak, jak zrobiły.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
BAN stały
|
moim zdaniem jedź na wakacje, a one na swoje. Nie podejmuj decyzji teraz, nie tłumacz, odczekaj i zrób to na chłodno.
Co najwyżej zadzwoniłabym do X z pytaniem dlaczego nie zostałaś zaproszona na urodziny Z, prosto z mostu, i niech dziewczyna produkuje wymówkę do słuchawki lub rzuci telefonem. Ale nie wdawałabym się teraz w dialog i żale. Oczekiwanie że ktoś się będzie z tobą spotykał co tydzien, podczas gdy ludzie są w związkach (mają rodziny), pracują, i tak naprawdę łikend jest tym czasem gdy trzeba i trochę pobyć z ukochaną osobą, i spotkac się także z innymi znajomymi, móc pójść choćby na zakupy, spacer do lasu (pomijam, że jeszcze zdarzenia jak z tym psem), jest - ekhm, no. Gdyby Y miała swojego faceta prawdopodobnie nie wynajdowałaby sobie tak usilnie zajęć na sobotnie poranki. Moim zdaniem straciłaś instynkt i zatarły Ci się granice i sama pozwoliłaś wejść sobie na głowę. Coś za coś, albo chcesz być kochana przez wszystkich kosztem swojego czasu i swojego życia prywatnego albo selekcjonujesz lepiej znajomosci. Wg mnie powinnaś przemyśleć definicję słowa przyjaciel. Ta Y ma problemy ale jest bluszczem, wisi na ludziach i nie daje im normalnie żyć. Ta X zupełnie jakby nie miała własnego zdania. Ten Z pasuje już w ogóle idealnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
Ja nie widzę żadnego wytłumaczenia dla koleżanek.
Wiedziały, że masz trudną sytuację i nie były wsparciem. Do tego obgadywały Cię, że TY się do nich nie odzywasz w trudnych dla Ciebie chwilach. Zamiast porozmawiać z Tobą, to sobie szeptały we dwie. Fakty są takie, że w trudnym czasie zostawiły Cię samą i jeszcze miały pretensje, że Ty się nie odzywasz. Sytuacja z imprezą to na pewno nie przypadek. Gdyby zaproszenie się zawieruszyło/ zapomniałyby Cię powiadomić, to zadzwoniłyby np. z imprezy, albo same chciałyby wyjaśnić i wytłumaczyć się z tej gafy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Często widuję w otoczeniu takie stadka kobiet, które są "przyjaciółkami", ale przy problemie jednej nagle się rozpraszają. Jak się unormuje i znów jest "fajnie" to wracają. Niektórym odpowiadają takie znajomości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Motylineczka przypomniała mi o tym wątku, więc dodaję najnowsze wieści, a właściwie ich brak
![]() X, Y i Z spędzili ostatnich kilka tygodni podróżując po Europie. Może jakieś 10 dni temu X wysłała mi maila "M, podaj mi swój adres, chciałabym coś ci wysłać". Olałam. Wysłała SMSa "Kochana - myślę o tobie i nie mogę się doczekać żeby cię zobaczyć po powrocie". Olałam. W sobotę SMS - "już jestem z powrotem w Nowym Jorku, jeśli chcesz w ten weekend wybrać się do parku z PB*, daj znać! Chcę się z tobą zobaczyć". Olałam. * - PB to mój pies Y wysłała mi dwa maile, krótkie. Jeden - "Miałam sen że nie chcesz się już ze mną przyjaźnić, powiedz mi że to nieprawda". ( ![]() ![]() ![]() Dziwi mnie to bombardowanie, cała ta sytuacja w ogóle męczy mnie psychicznie. Czuję, że trzeba będzie się odezwać i powiedzieć jasno o co chodzi, bo samo z siebie chyba nie "zaskoczy"... ale nie bardzo wiem, z której strony to ugryźć. A moich rozważań nie ułatwia fakt, że mam w tym tygodniu sporego doła, leje deszcz i czuję się sama jak palec ![]() ![]()
![]() |
#105 |
Konto usunięte
|
Myślę, że powinnaś to zakończyć jakimś mailem wysłanym do obydwu - coś krótkiego w stylu, żeby się nie ośmieszaly. Chociaż pewnie znowu zaczną cie bombardowac czymś w rodzaju "ojej, ale co się stało?". W sumie nie wiem, jak bym postąpiła z tego rodzaju osobami.
W ogóle to mam alergie na wszelkie takie "kochana", "słonko", itp. ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 Czas edycji: 2018-09-13 o 04:52 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Przyznam się bez bicia, że takie âsłodzenieâ jest... nie wiem, czy modne, ale w każdym razie wśród moich znajomych bardzo popularne. I zaraźliwe. Sama się na tym łapię
![]()
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A siedzisz sama i czujesz się samotna. Może jednak wróć do prawdziwej definicji słowa przyjaciel i zweryfikuj kogo tak określasz. Przyjaciel to przyjaciel, ma się niesamowitego farta jak trafi się w życiu na chociaż jednego. A kolezaneczki, znajomeczki to zupełnie inna liga. Serio, lepiej jest mieć prawdziwy obraz rzeczywistości niż próbować budować zamki na piaskach. Już mój dziadek mawiał: strzeż mnie Boże od fałszywych przyjaciół, a z wrogami poradzę sobie sam. Bardzo ci polecam wziąć sobie to do serca. A pannie odpisz wprost, ze PB nie żyje i duzo Ci mówi o Waszej relacji to, że o tym nie pamięta. I nie masz w tej sytuacji ochoty latać po parku z osobą, która nie zaprosiła Cię na urodziny. Zechce to przeprosi. Nie zechce, to sobie jeszcze znajdziesz kolejnych 50 takich psiapsi, tylko już nie lukruj ich za bardzo.
![]() |
![]() |
#108 |
Wtajemniczenie
|
Ja też nie cierpię takiego słodzenia, zawsze wtedy mam wrażenie, że taka osoba jest w głębi duszy fałszywa.
Uważam, że Cava ma sporo racji, przemyśl to. Moim zdaniem to są właśnie takie koleżaneczki to wspólnej zabawy i wyjść, a nie podpora i wsparcie. Takich znajomości możesz mieć multum, do tego lepszych. Tekst o psie to jest jakaś masakra, świetnie pokazuje ich stosunek do Ciebie. Olej je. Nie warto się denerwować. To nic nadzwyczajnego, że znajomości się rozluźniają i znikają, będzie Ci łatwiej, jeśli to zrozumiesz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się ze cava może mieć trochę racji.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Konto usunięte
|
Również się zgadzam z cavą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
po drugiej stronie szafy
|
Najlepiej wprost, bez owijania w bawełnę i konkretnie. One się nie szczypią, w tyłkach mają Twoje samopoczucie, więc i Ty się nie szczyp.
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
Ja na wiadomość o śnie o końcu przyjaźni odpisałabym "Mnie sniło się, że mnie nie zaprosiłyście na imprezę urodzinową. A nie, to jednak nie był sen..." Dziecinne, ale na ich poziomie.
Skoro obie mniej więcej w tym samym czasie zaczęły pisać do Ciebie bzdury w podobnym tonie, to znaczy że rozmawiały o tej sytuacji i są świadome tego, jak się zachowały. Te dziewczyny są bardzo infantylne, najpierw zachowały się jak idiotki, a teraz wielkie zmartwienie, że możesz nie chcieć się z nimi spotykać. Zero refleksji na temat przeprosin, a od tego wypadałoby zacząć. Jesteś ogarniętą laską, nie widzę powodu żebyś miała otaczać się takim mentalnym przedszkolem. Znajdź przyjaciółki na swoim poziomie. ![]()
![]() |
#113 |
Konto usunięte
|
Cava ma sporo racji.
Ta przyjazn taka na wyrost. Najlepiej to załatw. Bo potem beda gadac glupoty, ze sie obrazilas za nic... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wow, co za przemyślana, konstruktywna odpowiedź, brawo! Następnym razem - daruj sobie.
![]() |
![]() |
#116 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#117 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeżeli chcesz coś w wentylator wrzucić to może napisz żeby Ci nie słodziły bo dowiedziałaś się o wszystkim. I ze względu na wieloletnią znajomość oczekujesz wyjaśnień i dopiero wtedy podejmiesz decyzję o kontynuacji znajomości ![]() Nienawidzę takiego słodzenia, śniło mi się.... Żenujące nawiązanie do słów Kinga? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;85860323]Cava ma sporo racji.
Ta przyjazn taka na wyrost. Najlepiej to załatw. Bo potem beda gadac glupoty, ze sie obrazilas za nic...[/QUOTE] Cytat:
![]() A jak bedziesz dalej unikac tematu, to one zaraz odwrócą kota ogonem i to Ty bedziesz ta zla. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
Wg mnie źle zrobiłaś, że nie wyjaśniłas z nimi tego w ogóle, tylko przestałas się do nich odzywać. Dla własnego spokoju ducha mogłaś im coś powiedzieć, nie boisz się, że będzie Cię to gryzlo?
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:28.