|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
Wasze dzieci też są takie zmarzlaki? Moja od 18-19 musi być w długim rękawie i skarpetkach bo inaczej czkawka i trzęsie broda...
Druga sprawa czy można coś stosować w domu na komary? Jakieś wkłady do gniazdka czy coś?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3393 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój do spania obowiązkowo pajac i jeszcze rożek . W ciągu dnia tez musi być ubrany, sama pielucha nie przejdzie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#3394 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3395 |
|
Wtajemniczenie
|
To moja śpi tylko w bodach z krótkim rękawkiem.. Jak ja przykryje flanelowa pieluszka to zaraz krzyczy i się odkrywa bo jest jej gorąco
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3396 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3397 |
|
Wtajemniczenie
|
Też zależy ile mamy stopni w domu
u nas na poddaszu gorąco, więc mały albo w pielusze albo w body na długi rękaw jak jest zimno. W chłodne noce ma pajac, bo śpimy przy otwartych oknach
|
|
|
|
|
#3398 |
|
Zakorzenienie
|
Oj u mnie to jest pajac i śpiworek 1,6 tog bo zimno.
|
|
|
|
|
#3399 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak byly te upaly, to Kropek byl szczesliwy jak byl nagi przykryty bambusowa pieluszka. A teraz to w dzień w dlugim rekawie i w nocy w pajacu. Jak spi w dzien, to przykrywam kocykiem, na noc zwiajm w ludzka tortille, tzn. Spowijam go w bambusowa 120x120, wiec ma ciasno grubo i ciepło
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3400 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas rampers albo samo body z krótkim rękawem
W sypialni mamy zamknięte okno, ale w reszcie mieszkania otwartego i drzwi do nas też Niebawem mi wyrośnie z długich rękawów i pajaców, ponad msc nosimy ciągle krótkie i body i spodenki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3401 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3402 |
|
Zadomowienie
|
Hej,dawno nie pisałam, ale ciezko mi 2 samej ogarnąć. W dodatku choroby sie mnie czepiają- przez tydzień mialam jakaś bakterie,nie wiem czy nie salmonelle,paskudnie sie czułam, gorączka,wymioty,biegunka ,ból brzucha. Młody na tydzień odstawiony,bo bralam antybiotyk i tez w sumie mialam tyle mleka co kot naplakal. Teraz juz znów sie cycamy,ale coś mu nie pasuje,odrywa się 100 razy od cyca,płacze,sama nie wiem czy sie moze ode mnie zarazil czy jakis inny powód :-/
My planujemy tez chrzest we wrześniu, co do ubranek to planuje byc przygotowana na kazda ewentualnosc. Żałuję,ze nie kupilam w lidlu takich ładnych sweterkow dla dzieci,bo by sie przydały i teraz będę kombinować w co ich poubierać. Chociaz pewnie najwiekszy dylemat bedzie z tym co sama założę A.rośnie jak na drożdżach,już do 5 kilo dobił praktycznie, az zaczynam miec nadzieję,ze on będzie jadł normalnie,a nie tak jak Młoda-dziś byla na połowie szklanki mleka do 15, potem tez wcale duzo nie zjadła,osiwieje przez nią. Norka żyje? Nie wrzucila na fejsa zdjęć, albo ja jestem ślepa Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3403 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
i tego sie bede trzymac.A mloda kobita jestes i dobrze że sie tak czujesz, ja tez sie czuje mlodo dzieki Mareczkowi bo z takim malenstwem to 40. urodziny za niecaly rok nie sa mi straszne ![]() A skojarzenie zimna płyta=nagrobek mnie rozwaliło ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
![]() Caly dzien i noc tylko body z krotkim rekawem, w upaly byl w samej pieluszce. na noc przykryty cienka pielucha a i tak sie spoci, i zwykle rano odkryty lezy, a tylko skarpetki zakladam na noc. i spimy w sypialni razem przy otwartym oknie. Mam goraco w domu i zero przeciagow okna na jedna strone na poludnie. na komary nic nie stosuje bo mam w oknach moskitiery i sa skuteczne. |
||||
|
|
|
|
#3404 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Spróbuję dzisiaj Wam opisać nieco Po prostu jak nie Anielka, to dom albo goście albo po prostu człowiek chce odetchnąć.
|
|
|
#3405 |
|
Wtajemniczenie
|
Apropo spania
budzę się a mój Aniolek przykryty kocykiem i fragmentem mojej kołdry nie wiem czy jej spadła ta kołdrą ale kurczowo trzyma lapkami ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3406 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3407 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurcze czy tylko moje Dziecię jest rise and shine o 5 rano? Teraz troche przysypia na macie edukacyjnej a ja jem sniadanie. Ale dla mnie spoko, przynajmniej dzień jest dluzszy a ja jestem bardziej produktywna rano niz popoludniu. W ogóle mój Aniołek spal dzisiaj w kawalku 6,5h od 21 do 3.30!!!! To takie niepodobne do niego. No i w ogole nie mial w nocy problemów z brzuszkiem- nawet nie stęknął!! Ciekawe czy to taka jednorazowa akcja czy jednak sie juz normuje u niego wszystko.Czy Wasze Maluszki też sie tak nakrecaja swoimi raczkami i nóżkami? Tzn. W pewnym momencie tak zaczynaja wymachiwac ze sie denerwuja i zaczynaja plakac? Pozytywna- ja skladam te duza pieluche w trojkat, klade glowke na srodku dluzszego boku i zawijam rogi wokol Kropka. Ten rog, co jest na zewnatrz zawijam nawet dwa razy, zeby nie latal. Wtedy Kropek jest szczelnie otulony. Ale przez to, ze sie robi tyle warstw, nie nadaje sie ta metoda w upaly. Wtedy radze sobie z mniejsza 80x80 czy tam 70x70, ale z tego to skubaniec zawsze wydostanie sie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3408 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nie zdążyłam zrobić
bo jak wróciłam ze śniadania to poczuła mleczarnie i już nawet kołdra jej nie była potrzebna Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ---------- Cytat:
ale wkurza mnie to że zalecają karmienie na żądanie.. Jak dla mnie to na żądanie jest wtedy kiedy dziecko da znać że jest głodne a nie co 3 h.. Co 3h to karmienie jak dla mnie z zegarkiem w ręku..A co do wymachiwania to moja tak ma.. Jak np. za długo leży i się nudzi to macha tymi lapkami i nóżkami jak szalona.. Nie wspomnę ile razy się matce dostało po głowie i po innych częściach ciała w ataku frustracji ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3409 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny!
Bardzo wam dziękuję za życzenia, naprawdę to strasznie miłe Norciu, witaj! A tak w ogóle to śliczna jest, nareszcie się doczekałyśmy foteczki ![]() mi wczoraj Prezes przespał calutki dzień, budził się tylko na karmienie, przez to długo w nocy nie spał i był wściekły, bo ojciec mu włosy umył, a przecież od mycia wypadają. No i teraz to już musimy robić mu zaczeskę a la Zdzichu u ciotki Kryśki na imieninach ![]() A dziś obudził się o 7, pojadł, chwilę pomarudził brzuszkowo i znowu śpi. To już 4. dzień, kiedy moje Ponuractwo jest aniołem, potrafi nawet leżeć w wózku i patrzeć na swoją ulubioną od niedawna zabawkę - pluszowe, czerwone auto, lub w kołysce z karuzelką, którą też obserwuje z zapamiętaniem. Ach, i podejmuje próby uśmiechu! Wstawię na fb, bo pewnie nikt nie wierzy ![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
Camelitos, z tego, co wiem, to karmienie co 3h to jest co innego niż karmienie na żądanie. Na żądanie to tj. piszesz - kiedy dziecko chce - co 6h lub co 6 minut
|
|
|
|
|
|
#3410 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja w nocy pomiędzy jedna transza snu dała popalić.. Czy wy też tak macie że Was strasznie irytuje jak brzdac łapie cyca i wypuszcza? I tak kilka razy pod rząd? Strasznie mnie to irytuje.. A jak ja wezmę od tego cyca to jest taki wnerw że szok.. Wczoraj była kolejna próba poboru moczu skończyła się tak że moczu nie było, za to ja, podłoga i podnóżek od fotela byliśmy cali usrani Jak się mężu wczoraj zachował? Zaskoczył pozytywnie czy nie? mój mnie tak w![]() ![]() ![]() ... Tej nocy że szok.. Ale oczywiście pojechał na ten swój wyjazd.. Co do uśmiechu to wierzę.. Moja też wczoraj uśmiechała się tak że cała paszcze miała otwarta i coś sobie mruczala po swojemu W ogóle jak to jest z tym skokiem rozwojowym? Niby pierwszy jest w 5 tygodniu (moja też zaczęła 5) ale mam wrażenie że ona miała skok w 4.. Czy możliwe jest ze z racji że się urodziła po terminie to już go zaliczyła? ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Camelitos Czas edycji: 2018-08-17 o 08:47 |
|
|
|
|
|
#3411 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam z rana tudzież przed poludniem !
Karolinko dobrze że sie odezwałaś ! Jak Ty sie czujesz ? Powoli uruchamiasz tryb mama ? czemu wózek tak sobie sie sprawdza ?Blanka u nas na wieczór i noc tez jest juz pajac. Mała sie nie poci, więc jest jej ok ![]() Kropko moja tez tak sie sama nakręca wymachujac raczkami i nóżkami i gratuluje dlugiego snu Kropsona ! U nas tradycyjnie 21 kąpiel, potem jedzenie o spanie do 3. Ja juz sie sama budze 2:30 na ściąganie pokarmu. Potem spanie przeważnie do 6:30, jedzenie i pobudka okolo 8-8:30 Cami z tym odrywaniem od cyca to ja ostatnio tak mam, ale odnosze wrazenie ze to taki bunt z powodu butelki - no bo z niej latwiej leci a tutaj o, trzeba popracować. Plus jest taki, że zdecydowalam sie na ta butelke medeli i w sobote jade ją kupić ![]() Położna przyjdzie do nas wr wtorek, więc dzis skoczylysmy do przychodni sprawdzic wagę - 4310, czyli przez dwa tygodnie przybierala srednio 30g dziennie jestem zadowolona ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3412 |
|
Zakorzenienie
|
Oj mnie też denerwuje jak ta mała bez przerwy łapie i puszcza cyca, jeszcze przy tym macha rękami i szybko oddycha
Czy wszystkie kupy powinny być z tymi białymi grudkami czy mogą być gładkie?? Jakie są u Was??? Mała od wczoraj jest jakaś mniej spokojna, więcej ulewała i te kupki dziś trochę inne. Ale dałam jej wczoraj Dicoflor, może to po tym. Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3413 |
|
Zadomowienie
|
Witam po takiej sobie nocy. Pierwsza tura snu ok- znów 4 godz, ale potem mój patent z butla nie zadziałał- nie chciał pic, coś tam pociumkal, tylko piers, odkładany się budził wiec już od 2 spał ze mną. O 6 zmiana piersi i strony i do 9 pospalismy. Wyspana jestem, ale wolałabym żeby trochę więcej spał w łóżeczku. Dziś znów mamy dzień bez planów czyli kanapa, łóżko itp. Nasz slow life. Ale dziś tz normalnie po pracy wraca to zawsze coś pomoże. Zua pytasz Karoliny czemu wózek się nie sprawdza- u nas tez nie poleży- bo zasypia tylko przy piersi, odłożyć ciężko, ewentualnie jak najedzony to chwile poleży, ale to maks 15 min. Tak wiec wychodzimy przed dom, spacerujemy na rękach, siedzimy na ławce a w wózku nie bardzo póki co.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3414 | |
|
Wtajemniczenie
|
O tak, mi też miota sie przy piersi- lapie-puszcza-szuka-lapie-puszcza. Mi wydaje sie, ze to przez to, że tak szybko leci, ew. zaraz po takiej akcji idzie kupa dnia
![]() Cytat:
Bylismy z Kropkiem dzisiaj u babci- wycieczka skonczyla sie kupa na plecach... dobrze ze nie mamy daleko to szybko wrocilam do domu i umylam go pod kranem... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3415 |
|
Zadomowienie
|
Czy ja napisałam ze dziecko zasypia tylko przy piersi? Wsadziłem do bujaczka a ten zasnął po minucie. Jest prawie płaski wiec pozwalam spać bo to cud ze sam gdzieś zasnął.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba jej lepiej niż w łóżeczku, że względu na przestrzeń. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3417 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko ty masz taki fajny zupełnie płaski leżaczek z tego co widziałam, my dostaliśmy taki najzwyklejszy bujaczek i małe jest trochę zapadnięte, ale trudno, u mnie na kolanach tez na płasko nie jest, w wózku czy łóżeczku nie ma mowy o leżeniu bez poduchy wiec niech śpi, na pewno nie będę ruszać i przenosić, mowy nie ma, Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#3418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze wykorzystaj ten sposób czas spokoju kawę zrób czy coś.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3419 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czytam książkę- mam fajny kryminał, muszę skończyć. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#3420 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.

wiecie, że dzięki Prezesowi wcale się tym nie martwię? coś mi się poprzestawiało w tej głowie i po raz pierwszy nie czuję się staro, źle i w ogóle
Spróbuję dzisiaj Wam opisać nieco
Po prostu jak nie Anielka, to dom albo goście albo po prostu człowiek chce odetchnąć.
od 21 do 3.30!!!! To takie niepodobne do niego. No i w ogole nie mial w nocy problemów z brzuszkiem- nawet nie stęknął!! Ciekawe czy to taka jednorazowa akcja czy jednak sie juz normuje u niego wszystko.
bo jak wróciłam ze śniadania to poczuła mleczarnie i już nawet kołdra jej nie była potrzebna