Ostrowieckie Panny Młode cz. I :) - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-11, 09:14   #841
aniaa22
Zakorzenienie

Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.

Cytat:
Napisane przez azakowana Pokaż wiadomość
Aniu zagladam jeszcze, zaglądam
My zdjęcia mieliśmy w dzień ślubu przed błogosławieństwem i nie robili żadnych problemów w związku z sesją
Ponieważ pogoda była jaka była - znaczy się padał deszcz przez jakąś godzinę (akurat wtedy, gdy pojechaliśmy na zdjęcia) - to zrobiliśmy zdjęcia w środku - na dole na sali i w apartamencie - aha jak będziecie brali sobie klucz od apartamentu to weżcie 102 bo w 101 są dwa łóżka złożone w jedno - taki szczegół. Na szczęście udało nam się tak, że pod koniec zdjęć przestało padać i zrobiliśmy sobie kilka zdjęć na zewnątrz a potem jeszcze w nocy kilka.
A współpraca układała się bardzo dobrze - ale najlepiej wszystkie sprawy załatwiać z takim młodym panem Krzyśkiem - bo on jest najlepiej zorientowany. Pan Tarnowski ma na głowie tyle spraw związanych z remontami okolic pałacyku, że zdarza mu się o niektórych rzeczach zapomnieć. Ale generalnie wszystko ok.
Aniu ja zaglądam do was codziennie, więc w razie jakichkolwiek wątpliwości pytaj śmiało
wielkie dzięki za rady pewnie jeszcze jakieś pytania mi przyjdą do głowy my właśnie u tego młodego rezerwowaliśmy salę bo fakt właściciel jest trochę zakręcony
a co do świadkowej to też mam problem nie mam za bardzo kogo wybrać ale stwierdziłam że na razie nie ma co się decydować bo przez rok jeszcze dużo się może zmienić
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-11, 10:02   #842
agat77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewelka111 Pokaż wiadomość
Agat spokojnie nie panikuj, wszystko będzie dobrze Na te worki może pomoże kompres z rumianku lub z herbaty. Spróbuj się trochę przespać i wszystko będzie ok. A może spróbuj się odstresować, poprzez spotkanie z koleżankami gdzieś w pubie lub jakieś inne wyjście, może uda Ci się zapomnieć choć na chwilkę o ślubie .
Workami się nie przejmuj w ostateczności kosmetyczka Ci je zatuszuje na makijażu ślubnym
Dzieki Ewelka. Własnie robi sie rumianek. Mam nadzieję,że zadziała. Co do kosmetyczki to chyba umaluję się sama. Mam dość drobna twarz i wszystkie panie klada mi za mocny makijaż. Zrobie taki delikatny. Chcę wyglądac podobnie do siebie, bo w tym z Glamour wyglądalam o 10 lat starzej. Kazdy mi to mówił....
Staram sie tyle nie myśleć o weselu.
Masz racje, musze sie jakoś zrelaksować
Dzieki za słowa otuchy
agat77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-11, 10:43   #843
justkaost
Raczkowanie

Witam Was serdecznie właśnie odnalazłam to forum i bardzo się z tego cieszę Ja już salę mam zaklepaną w Smykowie sala górna bo wesele jest małe.........na ok. 80 osóbek
Ale mam problem z grajkami Riva Band zajęte a tak chciałam żeby zagrali na moim weselichu Załamka ..............

Może polecacie jakiś zespół bo już tyle obdzwoniłam i wszyscy zajęci........

Co do fotografa to waham się między Panem Andrzejem Partyka z Ostrowca, a między Panią Małgorzatą Stępnik..............Kame rzysty nie będę miała tylko fotoreportaż ........... a sesję w plenerze chcę w stadninie może któraś z Was miała już do czynienia z tymi osobami??????????
justkaost jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-11, 12:25   #844
ewelka111
Raczkowanie

Witaj na forum Justkaost Kiedy odbędzie się Twój ślub
Co do sali to super wybrałaś justkaost, jak już nie raz pisałam byłam tam na weselichu. Jedzonko było pyszne, te okrągłe stoliki są po prostu super, goście świetnie się bawili. Jest tam świetny klimat.
Co do fotografów to nie pomogę, bo ich nie znam
Na pv mogę wysłać Ci numer telefonu do zespołu, który ja będę mieć na swoim weselu- Orion. Daj znać jeśli Cię interesuje!

ewelka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-11, 12:48   #845
azakowana
Zakorzenienie

Witam Cię justkaost
Jeżeli chodzi o zespół to ja wszystkim polecam ten, który grał u nas na weselu w czerwcu - Forte - ale oni są z Cedzyny, więc nie wiem czy byłabyś zainteresowana. Jakby co to daj znać
azakowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-11, 14:01   #846
aniaa22
Zakorzenienie

również witam nową forumowiczkę sala na górze w smykowie jest rzeczywiście bardzo ładna. ja bawiłam sie tam na weselu tylko że na dużej sali i było naprawdę ok
też niestety nie znam tych fotografów, a co do zespołu to jeśli jesteś zainteresowana mogę ci przesłać namiary na mój zespół ale oni są z sandomierza/tarnobrzega jeśli chcesz nr do nich to daj znać (biora ponad 3000 za 2 dni )
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-11, 14:35   #847
katalinka17
Zadomowienie

Witam justkaost

SYN
katalinka17 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-11, 15:01   #848
domelowa1
Raczkowanie

azakowana mam pytanko w zwiazku z zespołem Forte, który grał u Ciebie na weselu . Znalazłam ich stronę internetową, tylko nie jestem pewna czy to na pewno ten sam zespół. W tym , ktory grał u Ciebie było 4 osoby 2 facetów i 2 kobiety? Jeśli tak to ile oni kosztują? Z gory dzks za odp. Ja potrzebuję zespołu na 30 maja 2009.
domelowa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-11, 15:48   #849
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domelowa1 Pokaż wiadomość
azakowana mam pytanko w zwiazku z zespołem Forte, który grał u Ciebie na weselu . Znalazłam ich stronę internetową, tylko nie jestem pewna czy to na pewno ten sam zespół. W tym , ktory grał u Ciebie było 4 osoby 2 facetów i 2 kobiety? Jeśli tak to ile oni kosztują? Z gory dzks za odp. Ja potrzebuję zespołu na 30 maja 2009.
To ten zespół
Od nas wzięli 2500 za jeden dzień z dojazdem. Bardzo fajni ludzie. Jedna z Pań jest skrzypaczką i mogą grać podczas ślubu (oczywiście zależy, w którym kościele - bo w Michale odpada - siostra się nie zgadza ani na wejście na chór ani nawet na podłączenie mikrofonu gdzieś na dole)Oprawa ślubu jest w cenę wliczona.
Zabawy robią takie jak chcecie, a jeśli nie macie żadnych propozycji tak jak my nie mieliśmy - a właściwe to chcieliśmy jak najmniej - to idą spokojnie na rękę. Sami proponują zabawy do uzgodnienia (takie, żeby nikt nie poczuł się urażony - słyszałam o takich zabawach, że głowa boli).
azakowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-11, 18:01   #850
justkaost
Raczkowanie

Bardzo dziękuję za miłe przyjęcie
Mój ślub odbędzie się 12 września 2009 roku
No mi też się sala spodobała a szczególnie okrągłe stoliki
Zespół Orion nie ma wolnych terminów więc odpada ale rodzice już coś znaleźli i mają zaklepywać jeśli uznają że fajnie grają ...............ja mam problem z załatwianiem wszystkiego bo mieszkam na stałe w Gliwicach z mężem ale jeszcze rok czasu przede mną
Stary 2008-08-11, 18:03   #851
swendik
Przyczajenie

Witam!Jesli chodzi o zespol Riva Band to jezeli ktos jest chetny to z przyjemnoscia oddam mu swoj termin-czerwiec 2009
swendik jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-11, 18:08   #852
justkaost
Raczkowanie

a września ktoś nie chce oddać
Stary 2008-08-11, 18:56   #853
justkaost
Raczkowanie

No i właśnie dzwoniła moja mama ............ chodzi o zespół tak tak mamy zamówiony Gościna Band pod kierownictwem P. Dzika

Czy ktoś może wie coś o tym zespole czekam na wasze opinie i te dobre i złe......
Stary 2008-08-11, 19:02   #854
lis
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny! Fantastyczny wątek. Od jakiegoś czasu staram się przebrnąć przez wpisy ale duuużo tego No i dobrze można znależć cenne wskazówki
Ja weselisko mam 23.05.2009, zamówiony fotograf, zespół Orion Band i sala Venus.
Brak kamerzysty i samochodu.

No właśnie...jak pomyślę o Venus to nie jestem do końca przekonana...otoczenie mnie dobija...jak pomyślę o tych rampach rozładunkowych... Może ktoś był tam na weselu? Czytałam wpis Jenny21, miała tam wesele i od razu lepiej mi się zrobiło

Jenny21 - jeśli jeszcze tu jesteś, miałaś kamerzystę? Nie wyszla sala ciemno? Bo mam wrażenie że sufit jest nisko...

Ojojoj coś czuję że jakby się znalazło coś innego to bym się zastanowiła jeszcze.

Dobre opinie są o Smykowie ale nie mam pojęcia gdzie to jest...czy ta restauracja jakoś sie nazywa?

Pozdrawiam!
lis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-11, 19:31   #855
justkaost
Raczkowanie

Wiesz ja mam zamówioną salę w Smykowie to jest za Ćmielowem jakieś 15 kilometrów od Ostrowca. Sala ogólnie nazywa się Gościniec. I tam są dwie sale jedna na górze jedna na dole

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-11, 19:31   #856
katalinka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lis Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny! Fantastyczny wątek. Od jakiegoś czasu staram się przebrnąć przez wpisy ale duuużo tego No i dobrze można znależć cenne wskazówki
Ja weselisko mam 23.05.2009, zamówiony fotograf, zespół Orion Band i sala Venus.
Brak kamerzysty i samochodu.

No właśnie...jak pomyślę o Venus to nie jestem do końca przekonana...otoczenie mnie dobija...jak pomyślę o tych rampach rozładunkowych... Może ktoś był tam na weselu? Czytałam wpis Jenny21, miała tam wesele i od razu lepiej mi się zrobiło

Jenny21 - jeśli jeszcze tu jesteś, miałaś kamerzystę? Nie wyszla sala ciemno? Bo mam wrażenie że sufit jest nisko...

Ojojoj coś czuję że jakby się znalazło coś innego to bym się zastanowiła jeszcze.

Dobre opinie są o Smykowie ale nie mam pojęcia gdzie to jest...czy ta restauracja jakoś sie nazywa?

Pozdrawiam!
Smyków to wioska za Ćmielowem, nazwy nie znam, właściciel ma też drugi lokal na Boksycce który nazywa się GOŚCINA, mysle że tak sa,mo rbzmi nazwa na Smykowie.

SYN

Edytowane przez katalinka17
Czas edycji: 2008-08-11 o 19:33 Powód: dois
Stary 2008-08-11, 19:37   #857
lis
Raczkowanie

dzięki Dziewczyny! Poszukam i z ciekawości się przejadę ..jak tylko zawitam znowu do Ostrowca....
Osiwieję przez to wesele...czemu się tak stresuje? Masakra
Stary 2008-08-11, 20:06   #858
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Dziś byłam ustalac menu i dowiedziałam się (uwaga....), że 14 i 15 tez jest ślub i dostęp do sali, aby ją udekorowa mamy... w piątek od 21!!!!!
Absolutnie mi się to nie podoba, ale niestety tego już nie zmienię - w każdym razie to bardzo nie fair.

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-11, 20:20   #859
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Dziewczęta potrzebuje szybko konkretnych opinii o zespole Axis Band
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-11, 21:09   #860
jenny21
Przyczajenie

Pomimo, ze juz miesiac po slubie, to zagladam jescze na forum. Wlasnie wrocilismy z podrozy poslubnej.
Do Lis: Na poczatku nie bylam wcale przekonana do Venus. Wiele rzeczy nie podobalo mi sie w tej sali i jej otoczeniu. Jednak jak zalatwialismy rozne rzeczy w Ostrowcu i mowilismy gdzie mamy wesele, to wszyscy chwalili wybor. Mowili, ze swietne jedzenie, obsluga, organizacja. No i rzeczywiscie tak bylo. Wlascicielka przemila, konkretna, mozna sie z nia dogadac, obsluga bardzo dobra a jedzenie pyszne. Mialam gosci praktycznie z calej Polski i wszyscy byli naprawde zadowoleni. Zeby troche uatrakcyjnic sale, wypozyczylam biale pokrowce na krzesla, wiec sala wygladala naprawde elegancko. A otoczeniem nikt sie nie przejmowal. I w dniu wesela ja tez nie. Sala rzeczywiscie troche niska, ale nasza kamarzystka miala swoje oswietlenie, ktore rozstawila, wiec nie mysle, zeby film byl ciemny. Jeszcze go nie mam, jak tylko go obejrze to dam znac, czy faktycznie tak jest.
Jeszcze wszystkim szukajacym zespolu moge polecic zespol Hawana. Ciezko u nich z terminami, ale warto pytac.
Pozdrawiam
jenny21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-11, 21:22   #861
katalinka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ostrowczanka Pokaż wiadomość
Dziś byłam ustalac menu i dowiedziałam się (uwaga....), że 14 i 15 tez jest ślub i dostęp do sali, aby ją udekorowa mamy... w piątek od 21!!!!!
Absolutnie mi się to nie podoba, ale niestety tego już nie zmienię - w każdym razie to bardzo nie fair.

Ostrowczanko szok, ale cie załatwili!!!!!!!!!!!

A jak po wieczorze panieńskim??

SYN
Stary 2008-08-11, 21:23   #862
lis
Raczkowanie

Jenny21 - Nawet nie wiesz jak sie cieszę, pocieszyłas mnie i od razu mi lepiej

Mialabym jeszcze kilka pytań:
- Dużo osób było u Ciebie na weselu? Pytam orientacyjnie bo nie mam wyobraźni przestrzennej i nie wiem czy 100 to duzo jak na tą salę czy mało
-A gdzie wypozyczaliście pokrowce...to naprawdę dobry pomysł, podoba mi sie - DZIĘKI.
-Czy przystrajaliście jeszcze salę? Z tego co wiem to jakas Pani tam robi dekoracje..ale w sumie nie jestem pewna.
Będę wdzięczna jak napiszesz wrażenia z filmu.
Jeszcze raz baaaardzo dziękuję
Jeśli miałabyś jakieś zdjęcia z wesela i miałabys ochotę się nimi podzielić to bardzo chetnie obejrze.
Pozdrawiam wszystkie forumowiczki.
M.
Stary 2008-08-11, 21:28   #863
lis
Raczkowanie

Zgadza się, totalnie nie fair!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-11, 21:33   #864
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Po wieczorze nawet ok, mam tylko "bóla", że moja świadkowa nawet nie zadzwoniła z pytaniem jak poszło.
Byłyśmy tylko 2 (bo 4 moje koleżanki napisały tego samego dnia, że nie mogą z różnych przyczyn). Siedziałyśmy w knajpie, piłyśmy piwko, dostałam żabę na szczęście (bo podobno kasę przynosi ). Potem spotkaliśmy się z Tomkiem i jego kolegami i nastapiło połączenie imprez nad stłem bilarodwym . Potem był kebab o 2 w nocy, ogólnie bardzo sympatycznie.

Stary 2008-08-11, 21:33   #865
jenny21
Przyczajenie

Pokrowce wypozyczalam tu http://www.savares.pl/
Dekoracja sali zajmuje sie pani, do ktorej nr tel da wlascicielka. Zbyt duzego pola do popisu nie ma, bo sala jest niska, ale to co ta Pani nam przygotowala bylo w porzadku, nie przesadzone z ozdobami. Pojdz do Venus w sobote tak przed weselem, to zobaczysz jak to wyglada.
Wesele mialam na 100 osob. sala na taka ilosc w sam raz. Nie bylo tloku. Tak ok 20 wiecej tez mogloby byc, ale nie wiecej.
I naprawde nie ma sie czym przejmowac. Ja nie pochodze z Ostrowca, wpadalam tam tylko sporadycznie na weekendy i bylam troche zestresowana i zniechecona ta organizacja, ale jak sie pozniej okazalo zupelnie niepotrzebnie, bo wszystko w dniu wesela bylo swietnie dograne. Akurat trafilam na swietnych ludzi, ktorzy znaja sie na swoim fachu i dlatego wszystko swietnie wypadlo.
jenny21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-11, 21:44   #866
katalinka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ostrowczanka Pokaż wiadomość
Po wieczorze nawet ok, mam tylko "bóla", że moja świadkowa nawet nie zadzwoniła z pytaniem jak poszło.
Byłyśmy tylko 2 (bo 4 moje koleżanki napisały tego samego dnia, że nie mogą z różnych przyczyn). Siedziałyśmy w knajpie, piłyśmy piwko, dostałam żabę na szczęście (bo podobno kasę przynosi ). Potem spotkaliśmy się z Tomkiem i jego kolegami i nastapiło połączenie imprez nad stłem bilarodwym . Potem był kebab o 2 w nocy, ogólnie bardzo sympatycznie.

Ostrowczanko trzeba było dać znać, chętnie bym wpadłaCo 3 głowy to nie jedna

SYN
Stary 2008-08-12, 08:11   #867
ninuska
Zadomowienie

Ostrowczanko Cieszę się bardzo, że jesteś zadowolona z wieczoru panieńskiego. Ą ja mam właśnie odwrotny problem- z panną młodą. Chętnie bym coś zorganizowała a ona najwyraźniej nie ma ochoty. W kółko tylko, że w ten dzień pracuje, w ten coś załatwia i tak bez przerwy. Szkoda, martwię się tylko by później nie byóło, że to ja nie okazałam żadnej inicjatywy. eh......

lis nic sie nie martw, sala w Venus jest naprawdę fajowa, jedzenie mmmmmmm kelnerki uwijają sie jak tylko mogą i wystrój też ok. Jedynie jeśli bedziesz miała na weselu małe dzieci to mogą szkraby rozbierać dekorację( jest dość nisko) ale to taki drobiazg Byłam tam na weselu w kwietniu. Jak tylko znajdę na kompie jakieś fotki z tego miejsca to chętnie je na forum zamieszczę zebyś sobie zobaczyła jak jest wszystko ubrane już na imprezę. pozdrawiam.

aaaaa........... WITAM OCZYWIŚCIE WSZYSKIE NOWE KOLEŻANKI
ninuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-12, 08:46   #868
lis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ninuska Pokaż wiadomość
lis nic sie nie martw, sala w Venus jest naprawdę fajowa, jedzenie mmmmmmm kelnerki uwijają sie jak tylko mogą i wystrój też ok. Jedynie jeśli bedziesz miała na weselu małe dzieci to mogą szkraby rozbierać dekorację( jest dość nisko) ale to taki drobiazg Byłam tam na weselu w kwietniu. Jak tylko znajdę na kompie jakieś fotki z tego miejsca to chętnie je na forum zamieszczę zebyś sobie zobaczyła jak jest wszystko ubrane już na imprezę. pozdrawiam.

aaaaa........... WITAM OCZYWIŚCIE WSZYSKIE NOWE KOLEŻANKI

cześć Ninuska! Dzięki wielkie za słowa otuchy

Co do wieczorów panieńskich...hmmm, w sumie to nie wiem jak sie do tego zabrać, niektórzy sami organizują...no bo jak powiedzieć swojej śwadkowej że ma zrobic panieński...a jak sie nie domyśli ? hihihi
Sama jestem świadkową u mojego brata...no i kiszka jest taka,że panna mloda z Opola, na oczy widziałam ja raz..., mam jej panieński organizować? Kiedy??? Gdzie? mam tu maly problem logistyczny To chyba zdaje egzamin jak śwadkiem panny mlodej jest jej przyjaciólka i są z jednego miasta

Ninuska, a co do Twojego paneińskiego to chyba musisz ją zaskoczyć, wybadać kiedy ma wolny wieczór i ja "porwać" Może jej się nie chce na nic nastawiac, ale jak juz będzie miala ten panieński to będzie zapewne baaardzo szczęśliwa
Stary 2008-08-12, 09:37   #869
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katalinka17 Pokaż wiadomość
Ostrowczanko trzeba było dać znać, chętnie bym wpadłaCo 3 głowy to nie jedna
Wpadłabyś do Lublina?

Stary 2008-08-12, 09:51   #870
agat77
Raczkowanie

Dziewczyny, ile płaci się księdzu za ślub? Ksiadz nie chciał sie określic, a ja nie mam bladego pojęcia
agat77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości