![]() |
#2101 |
Raczkowanie
|
Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009
Hej dziewczyny,
Ja mam pytanie do tych które ślęczą w pracy 8 godzin przy kompie.... Czy Wy także zaczynacie odczuwać każdy kawałek swojego ciała tak po 5 godzinach, a po 8 ledwo się ruszacie??? Moje nogi, krzyż, kark, głowa.... no po prostu emanują czystym bólem... tak jakby to był dziewiąty miesiąc, a nie początek czwartego ![]() ![]() No i co mam z tym począć ![]()
#2102 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Sporo siedzę przy komputerze, ale nigdy 8 godzin non stop. Nie wiem czy nie przekraczasz dopuszczalnych norm. Jeśli naprawdę musisz tak siedzieć, to może wstawaj co jakiś czas i się trochę poruszaj, rozciągnij kręgosłup, rozruszaj mięśnie szyi, karku i ramion. Porób kółka stopami, to poprawi krążenie. Nie zakładaj nogi na nogę, to powoduje zastoje w podudziach-pajączki będą się chętniej robić. Może pomoże na obolałe nogi jakiś chłodzący mentolowy żel? np Rossmanowski żel dla ciężarówek-nieźle chłodzi, mnie osobiści bardzo pomaga na obrzęki na nogach (jest taniutki, a starcza na kilkanaście zastosowań). A nie możesz z szefostwem pogadać żeby nie musieć siedzieć tyle? Ja mam zupełnie dzikie doświadczenia z miejsca pracy i opowieści o Szefach gnojach i krwiopijcach słucham jak bajek o Żelaznym Wilku. Mój Szef mi pozwala nie przychodzić do roboty, tylko pracować w domu jeśli powiem, że tak wolę. W firmie pojawiam się kiedy muszę, wiele rzeczy mogę zrobić zdalnie, przez internet, telefon, może Ty tez masz taka możliwość. Wygodniejsze to jest, bo zrobię tyle samo, a mniej się zmęczę, bo mogę np sie położyć i przespać jak mam ochotę i zjeść mogę normalnie a nie przetworzone i gotowe paskudztwo. co to dla Ciebie znaczy "uderzenia do głowy"? masz zawroty głowy? robi Ci się słabo, masz skłonność do omdleń? Ja mam w ciąży zawsze takie silne wahania cukru. Gwałtownie spada mi poziom glukozy we krwi i objawia się to u mnie właśnie kręćkiem w głowie i w efekcie omdleniami. Mnie pomaga na to zjedzenie czegoś słodkiego (żeby nie jeść cukierków jem rodzynki, albo suszone morele-te ostanie polecam serdecznie, nie dość że wyrównają raz dwa poziom glukozy to jeszcze łagodzą u mnie objawy zgagi. Lepiej oczywiście kupić suszone owoce w sklepie ze zdrową żywnością, najlepiej takie nie siarkowane. Są ciemniejsze niż zwykłe sklepowe, ale słodsze.). Co do niskich płytek, może przedzwonić do ginekologa i się zapytać co powinnaś zrobić? 26 to jednak za prawie 2 tygodnie. Jak nie ginekolog, to może lekarz pierwszego kontaktu Ci poradzi co masz robić. trzymaj się dzielnie ![]() DZiewczyny, cieszę się że się z waszym zdrówkiem prostuje. Gosiala-spokojnie, dziecko jest zdrowe, nie szalej. Skonsultuj się z innym lekarzem, powtórz badania i spokojnie czekaj na dobre wieści ![]() Moja dzidzia do zestawu smyrań i drapania dołączyła nową umiejętność-zaczęła regularnie kopać. Silne dziecko, czuć jak mi brzuch skacze a to 20 tc ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2103 |
Zakorzenienie
|
Ja pracuję przy komputerze, ale poza zmęczeniem jest ok. Staram się co jakiś czas iść się przejść. Jedyne co to wracam do domu bardzo zmęczona i kładę się na kilkanaście minut do łożka żeby odpocząć.
![]() |
#2104 |
Raczkowanie
|
Staram się wstawać co jakiś czas i rozruszać, ale że jest sezon urlopowy a ja mam dodatkowo zastępstwo za kolegę to zbytnio nie mam czasu.... tylko klepie i klepie.... Normy szczerze mówiąc przekraczam, bo teroretycznie powinno się mi to zmieścić w 4 godzinach i basta.... Rozmowy z szefem trochę się boję, a druga sprawa, że jest na urlopie i będzie dopiero pod koniec następnego tygodnia.... Żel z Rossmana stosuję od jakiegoś miesiąca... no ale tak czy siak zanim do siebie dojdę to mijają te 3-4 godziny
![]()
#2105 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochany ten filmik.Na usg nasze wszystkie dzieci wygladaja jak blizniaki ![]() Cytat:
Gdzie pracujesz,ze musisz siedziec tyl godz przy kompie? Nie moglabys poprosic lekarza o zwolnienie lekarskie lub pracowac,np 4 godz dziennie? Jestes w ciazy i dziecko teraz najwazniejsze,prawda?
![]() |
#2106 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, powiedzcie mi od czego może mnie boleć lewe biodro (może to miednica)? To taki ból jakby coś mi przeskoczyło i co jakiś czas nie mogę chodzić. Nie jest to straszny ból ale dosyć uciążliwy
![]()
![]() |
#2107 |
Zadomowienie
|
Hej Kochane!
Niestety na Wasze pytania nie odpowiem, bo zaden ze mnie eksert ale Chwalę się że od piatku czuje wiercikowanie się maleństwa, a dziś był pierwszy kopniaczek ![]() Taka jestem happy! |
![]() ![]() |
![]() |
#2108 |
BAN stały
|
Ja niestety też 8 godzin ciągle przed kompem aż się zygac chce - że tak brutalnie powiem! Jestem sama w biurze i niestety muszę ciagle czówać i być zwarta i gotowa i co najgorsze miła i uprzejma dla potencjalnych klientów - co powiem szczerze czasem wydaje sie ponad moje siły
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2109 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie tak mam!
![]() |
#2110 |
Zadomowienie
|
Mysle ze te bole moga promieniowac od krzyza
#2111 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do pracy przed kompem, ja pracuje 7.15 mam w tym 2 x 1/2h przerwy i nie odczuwam tego w cale. Mam pod biurkiem podescik, ze nogi mam wyzej by nie robily sie zylaki i jest OK. Moaj lekarka powiedziala, ze nie udowodniono zlego wplywu kompa na przebieg ciazy i trzeba jedynie uwazac jak ma sie strary typ monitora. Przy cieklokrystalicznych (laptop lub plaski ekran) nie ma wlasciwie zadnego promieniowania. Poczytalam na necie i specjalisci sa tego samego zdania, ale co lekarz to inaczej, jedni nawet zalecaja lampke czerwonego wina 1 raz w tyg :P |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2112 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2113 |
Raczkowanie
|
Ja do niedawna myslałam, że ciąża raczej mi w pracy przeszkadzać nie powinna.... wnioski wysnute na przebiegu pierwszej, gdzie właściwie poza małymi dusznościami w lecie i bólami porodowymi nic takiego się nie działo... No ale jak to sie mówi każada ciaża jest inna... no i teraz to sie tak o 180 stopni odwróciło... Najpierw miałam mega nudności i wymioty przez cały dzień (teraz na szczęście tylko czasami mnie to dopada), no a potem pojawiło się pobolewanie brzucha (na co dostałam no spe od gienia
![]() ![]()
#2114 |
Zadomowienie
|
witam kochane nadrobilam zaleglosci wczytaniu i sama sie rozpisze:
zaczen od powrotu do domu wyjechalismy o 19 w sob z Vinnitsy-do Kijowa na lotnisku czekanie cala noc lot o 6.45, przesiadka w amsterdamie , dolecialam do dublina zgublii mi bagaz a w nim klucze do domu, odebrala mnie siostra tz i utkenlysmy na M50 na 2.5h dowiozla mnie do centrum i wsadzila w autobus do limerick, w limerick przesiadka na autobus do shannon dotarlam na 20 w ndz, poszlam do znajomych ( akurat ci nie byli na urlopie) i wlamali mi sie do mieeszkanka wiec na szczescie spalam w swoim lozku zaraz ide kupic zamek i mi go wymieinia. czekam na tel w sprawie zagubionego bagazu, ktory powinni mi wyslac do domu. Polka protestowala przed drugim lotem i wbijala mi lokcie i piety gdzie popadlo ale potem sie chyba zmeczcyla. spodnie juz o wiele za ciasne na mnie. co do skarpetek na podroz- sa w aptekach, bardzo ciasne co nivby pomaga na krazenie w nogach jesli musicie dluuugo siedziec, ja ninei czulam zbytniej roznicy z lotow bez i z skarpetkami. ---------------------------- zrobilam tescik internetowy 41% chlopiec 59% dziewczynka babcia TZ tez mi zrobila tez i kazala pokazac dlonie (jeszce przed usg) i wyszlo ze dziewczynka jako ze domowej roboty ogurkow kiszonych i malosolnych nie jadlam od wiekow zazeralam sie az uszy sie trzesly ![]() madre babcie TZ staraly sie odwlec mnie od pomyslu pojechania nad morze i nawet popjscia na usg - bo one nie milaly a dzeici zdrowe urodzily wiec badanie u gian wciazy to w ogole zle jest ...no kieliszek samogona na pewno mi nie zaszkodzi ![]() ![]() ------------------------------- juz mnie cycki nie swedza- smaorwalam wazelina no rozmiar nosze teraz .....80G ![]() ----------------------- witam nowe mamuski , a juz myslalam ze lista sie nie powiekszy. zaraz Was dopisze i pozmieiniam co trzeba, wiec jesli kogos ominelam to dawajcie na priva nowe dane. dobrze Was znowu widziec ![]()
#2115 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2116 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mowila pozniej,ze niezle jej narobilam strachu Kurcze nie wiem ile Ty masz lat.Mi juz stuknela 30.Moze sie starzejemy? ![]() Cytat:
![]() Najwazniejsze,ze jestes juz w domku i z Nami ![]() Jak sie czujesz,ogolnie?
![]() |
#2117 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2118 |
Rozeznanie
|
Prosze mi tu na wiek sie nie licytować!!!
![]() Mnie już stuknęły 32 latka, i choć żyję w otoczeniu gdzie większość w tym wieku rodzi swoje pierwsze dzieci, to jak czytam Wasze wiązanie stanu zdrowia z wiekiem, to czuję się stara!!! ![]() No! No! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2119 |
Raczkowanie
|
![]()
Ale nabrałam ochoty na czerwoną kapustę zasmażaną na kwaśno-słodką... już dzwoniłam do mężusia, że po pracy koniecznie jedziemy po kapustę... No normalnie ślinotoku dostałam
![]()
#2120 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2121 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2122 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Czas pracy przy komputerze Dodatkowe ograniczenia dla pracodawcy wiążą się z zatrudnianiem ciężarnej pracownicy przy obsłudze monitorów ekranowych, ale tylko wtedy gdy pracownica ma kontakt z komputerem powyżej czterech godzin na dobę Jeżeli pracuje ona przy komputerze w czasie dłuższym niż dopuszczalny, pracodawca powinien albo ograniczyć czas pracy przy komputerze do dozwolonej liczby godzin, a gdyby skrócenie okazało się niemożliwe lub niecelowe, przenieść ją do innej pracy. Żadna z wymienionych zmian nie może pociągać za sobą ujemnych konsekwencji w sferze płacowej pracownicy. Kurcze, ale mi się ostatnio brzuch zmienia! Az mnie to przeraża - też tak macie? Pobolewa, bardziej niż wczesniej i jakoś tak się szybko powiększa, szok! nie poznaję go. Zastanawiam się czy to normalne. Czasem wydaje mi się, że zaraz mi się wyleje/odpadnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2123 |
Raczkowanie
|
A ja z innej beczki...
![]() W piątek wybraliśmy sie z Tż do hurtowni artykułów dziecięcych na oględziny wózków. Oczywiście na miejscu kompletnie nam odbiło. Spędziliśmy w tym wielgachnym sklepie bite 2 godz. Omal nie kupiliśmy wózka (na szczęście rozsądek zwyciężył). Ale kupiliśmy inne różności np.: - ręcznik kąpielowy + myjka...bo śliczne ![]() - takie cudo techniki do wyciągania smarków z małego noska ... bo niezbędne ![]() - sterylizator parowy do butelek... wiadomo po co ![]() - rożek-becik... bo zielony w pieski ![]() Ostatkiem sił nie kupiliśmy: łóżeczka wraz z pościelą, walizki śpioszków i kaftaników, kocyka i wielu innych drobiazgów ![]() Zabroniliśmy sobie wzajemnie odwiedzania takich sklepów do końca 5 miesiąca ![]() Całuski dla Was Mamuśki ![]()
jako żona ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/782136106b.png potomstwo ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/910a97e1f6.png[/url] http://www.karolina_pietrzak.eco m.com.pl/p5_jak_pomoc.html 1% dla Karolinki W dyskusji nie zniżaj się do poziomu idioty, bo pokona cię doświadczeniem
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2124 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pózniej moglo by byc ciezko z poruszaniem sie a poza tym wybywam na 2 tyg w pazdzierniku, wiec nie bylo by kiedy. W listopadzie to juz sie nigdzie nie ruszam na 100% ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2125 |
Rozeznanie
|
Wiecie co dziewczęta zaraz zwariuje!!! W sobote biore ślub cywilny a nie mam sukienki...;/ Zamówiłam przez internet i sie dzisiaj okazało ze nie dojdzie na czas i to jeszcze z mojej winy bo naprawde glupia sie robie przez tą ciążę... Mam 3 dni zeby znalezc cos na miescie... marnie to widze:P
![]() |
#2126 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Chociaż moja sukienka tez szyła się jeszcze przed dzień ślubu ![]() A gdzie mieszkasz? Bo może jest możliwość wypożyczenia stroju? W Poznaniu np. (bo widzę, że jesteś z wielkopolski) niektóre salony sukiem oferują sukienki do wypożyczenia i nie tylko ślubne. Chociaż ja do cywilnego miałam sukienkę ślubną - i to była baaardzo dobra decyzja. A może może ktoś Ci inaczej wysłać tą którą zamówiłaś przez neta - np. pociągiem - są przesyłki konduktorskie - sprawdzone. No w najgorszym przypadku mozna pojechać samemu. Swoją drogą - odważna jesteś! Nigdy bym nie zamówiła sukienki - a tym bardziej ślubnej przez internet ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2127 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do sukienki to zrobilabym tak samo jak Ci Skoja radzi, zadzwon i spróbuj przyspieszyc, albo odbierz sama. Jak sie nie bedzie dalo to biegusiem do wypozyczalni. Na taka igielke jak ty to znajdziesz milion sukienek, nic nie trzeba maskowac a raczej pokazywac ![]() Jeszcze raz - wspaniala figura!!!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2128 |
Rozeznanie
|
Boziu drogi az sama sie z siebie smieje dzisiaj, durnota taka ze mnie ze koniec swiata;p Tamta sukienke juz sobie odpuscilam, a na jutro umowilam sie z siostra i robiemy maraton po sklepach i wypozyczalniach u mnie w miescie a jesli nic nie znajde to pojade w srode do Pozniania... Nie chce zadnej wymyslnej sukienki, cos prostego, lekkiego i romantycznego, "coś" na pewno znajde... Echhh
![]() |
#2129 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, przepraszam za zasmucanie, ale musze sie wygadac...
Wlasnie zadzwonil do mnie maz, ze jedna z naszych bliskich kolezanek, która spodziewala sie dziecka, zmarla wczoraj przy porodzie ![]() Dziecko udalo sie uratowac, ale osierocila 2 letnia córeczke. To takie nieprawdopodobne, ze takie sytuacje sie zdarzaja, przeciez w koncu to nie srednioweiecze, ze kobiety przy porodach umieraja!!! To takie niesprawiedliwe, dlaczego!!!! Jeszcze nie wiadomo dokladnie co sie stalo, ale widocznie cos baaaardzo niedobrego. I idz tu teraz rodzic czlowieku...... |
![]() ![]() |
![]() |
#2130 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.