![]() |
#91 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Wesele koleżanki
Cytat:
![]() ![]() Ja właśnie ogarniam się logistycznie. To znaczy kombinuję, żeby jakoś to wszystko zsynchronizować. I chłopa jeszcze trzeba we wszystko wtajemniczyć i dać mu niezbędne wytyczne. Mam nadzieję, że będę się dobrze bawiła. Ja ogólnie mam dość gwałtowny charakter, więc po burzy w końcu zawsze wychodzi słońce, ale ile błyskawic i grzmotów jest wcześniej, nie da się policzyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Autorko jezeli chodzi o kosmetyczka nie ma nic prostszego- pare dni przed weselem robisz paznokcie zelowe lub hybryde (w zaleznosci od ich stanu), robisz henne I regulacje brwi, i rzesy 2:1. Wtedy nawet po najgorszej harowie bedziesz wygladac dobrze. Do tego tylko dobry podklad ktory mozesz nalozyc nawet w autobusie, puder, szminka i jestes zrobiona. A to mozesz nalozyc nawet w koscielnej toalecie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak ktoś nie robi wesela, to rozumiem że można wszystko olać, bo ślub to taka drugorzędną, mało znaczącą sprawa. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Skupianie się na poczuciu skrzywdzenia jest słabe. Szkoda na to energii, nerwów, zdrowia Ale tak samo szkoda energii i nerwów na przeżywanie sercowego problemu czy czyjejś choroby, czy depresję. Zawsze przecież można powiedzieć uszy do góry, jest czy może być pięknie, nie martw się, nie dołuj się. To jednak w realnym życiu aż takie proste nie jest. ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
Dla mnie lipne w ogóle jest przymuszanie kogoś do kłamstwa, czyli szukania wymówek, potem nie dziwota że ktoś kłamie; ale podkreślam że brakiem szacunku dla czyichś konkretnych planów na ten konkretny dzien tu wykazała się szefowa. Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Rozeznanie
|
[1=f4dc90dff2e2b615c19266a 8122ebdaa1aaf3285_639bb50 290b9a;85529956]No i super że jednak spróbowałaś popatrzeć na tą sytuację bardziej optymistycznie. Zresztą na weselach po pewnej godzinie to wszyscy wyglądaja jak idź stąd i nie wracaj. Podpici i spoceni od tańca
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Posiedziałam, pożaliłam się,nos wydmuchałam, łzy otarłam i trzeba jakoś dalej żyć ![]() ![]() W sumie, jak analizuję na chłodno, to stwierdzam, że nikt mnie tam na siłę nie uwiąże i jak zacznę przysypiać, to po prostu podziękuję i wrócę do domu. Z faktami się nie dyskutuje. Trzeba się z nimi jakoś umieć pogodzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
BAN stały
|
Cytat:
Tu masz sytuację gdzie jest kilkunastogdzinna impreza, na kilkadziesiąt lub kilkaset osób, ludzie będą pięknie odszykowani, będą ze sobą rozmawiać i spędzać czas. (Nie na darmo Kopiuszek z bajki przed balem dostaje piękna suknię i pantofelki a nie idzie odziany w okopcone szmaty i z dynią pod pachą. ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2018-08-19 o 12:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Rozeznanie
|
A mam jakieś inne wyjście?
![]() Bo albo wyjdę na małostkową egoistkę albo na małostkowa egoistkę ![]() Muszę sobie zorganizować lepsze nastawienie, nawet gdybym je miała narysować albo wyciąć z kolorowego papieru. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zadomowienie
|
Jeśli miałaby zabieg, to dostałaby zwolnienie lekarskie, zrobienia makijażu nie można do tego porównywać, po to są urlopy z których swoją drogą można ludzi odwołać jeśli jest coś ważnego w pracy. Ja często intensywnie pracuję w weekendy i też się zdarzyło wesele ważnej dla mnie osoby w tym czasie. Przygotowałam wszystko wcześniej, szybko się przebrałam i pomalowałam, a wieczór i dzień następny był wspomagany kawą i redbullem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
będę trzymać na pewno, pamiętam ten wątek i mam nadzieję, że wszystko się jakoś tak ułoży, że będziesz zadowolona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Nie mówiłyśmy o kwitku tylko powodzie nieobecności (równie db mogła mieć zabieg estetyczny, każdy może nazwać fanaberią cudze dążenie do poprawienia urody), gdyby autorka wiedziala że zostanie wystawiona do wiatru być może od razu wzięłaby normalnie urlop i nie byłoby tematu. 2. Pracownikowi zdaje się urlop przysługuje po coś, także w określonych wymiarach, definiowany jest przez kodeks, a nie po to by go z niego odwoływać wedle widzimisię. Tym bardziej, że na urlop masz prawo wyjechać a nie masz obowiązku siedzieć w domu. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2018-08-19 o 13:17 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Z urlopu też można odwołać pracownika.
![]() |
#108 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie wzięła urlopu bo nie było konieczności, zapewnienie było takie że praca będzie tak zorganizowana że sobota będzie wolna. Tu została oszukana. Gdyby przewidziała że dzień wolny nie będzie wzięłaby urlop i być może byłoby po sprawie. Żeby odwołać kogoś z urlopu trzeba mieć ważne uzasadnienie i są jeszcze ustalenia pomiędzy pracodawcą i pracownikiem odnośnie charakteru pracy. Mylisz odpowiedzialność z logistyką i planowaniem. Czym innym jest odwołanie kogoś bo jest ważną szychą i jest sytuacja kryzysowa, albo lekarzem niezbędnym do zabiegu, albo np. nastapi niebezpieczny wyciek w elektrowni czy z tankowca ![]() Może tobie to wisi jakby cię ktoś odwoływał z urlopu ale są firmy gdzie plan urlopowy ustalany jest na początku roku np. i wybacz, jeśli ktoś sobie wykupi wakacje z rodziną za kilka tyś zł i nagle ktoś postanowi go zatrzymać a wyjazd i pieniądze miałyby mu przepaść, to powód na pewno byłby dla takiej osoby co najmniej interesujący. Po 3 zwolnienie lekarskie oczywiście by dostała, ale jeśli planujesz zabieg powiększenia piersi i chcesz w tym celu wykorzystać urlop to naprawdę nie masz obowiązku informować o tym nikogo, a trochę trudno mogłoby się dać się odwołać w pewnych momentach odwołać, np. kiedy leżysz pod narkozą ![]() Po 4 to świetnie ze się dobrze bawiłaś, nie obraź się, ale jak dla mnie to możesz nie sypiać wcale, marnować swoje zdrowie do woli i umrzeć na zawał np. w młodym wieku, to jest akurat twój wybór jeśli coś takiego uważasz za naturalne. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja akurat, kiedy jestem śpiąca jestem nie do zniesienia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miała dogadane i teraz ma nauczkę - wszystko na piśmie i oficjalnie, bo można się przejechać. Kiepsko, ale dobrze że się przejechala na takiej ☠☠☠☠☠☠☠e, niż gdyby naprawdę potrzebowała wolnego i to byłaby sprawa grubych tysięcy lub kwestie medyczne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#111 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Wiesz, na urlopie to sobie można siedzieć w dzungli bez dostepu do sieci. ![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
Logiczne jest że autorka moze się nawet nie myć i iść w dresie. ![]() Mówię wyłącznie o braku poszanowania szefowej dla pracownika i lekcewazeniu jego życia poza pracą oraz do paczanga że to że jej to pasuje to jest jej sprawa. Jeśli ktoś idzie na wesele raz na 5 czy 10 lat to szefowa swoje opinie że ''oj tam wymyslasz , ja tam jakoś zdąże'', może sobie zachować dla siebie, bo to jej własne widzimisię. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Problem jest taki, że znamy tylko jedną stronę. Mogło być tak, że szefowa obiecała, że poszuka zastępstwa. A autorka zrozumiała to jako obietnicę, że pracownicy zaproszeni na ślub mają wolne tego dnia. Okazało się, że nie ma zastępstwa, to nie ma wolnego.
![]() |
![]() |
#113 |
BAN stały
|
Zdanie drugiej strony jest ogólnie nieistotne bo na tym nie polega idea forum że obowiązkowo muszą się wypowiadać tutaj obie strony.
![]() Nie wymyślaj bajek bo równie dobrze szefowa mogła nie mówić o żadnym wolnym przedpołudniu w sobotę. ![]() Problemem jest tylko rozżalenie autorki. Słuszne i tyle, tak samo jak każdy ma prawo byc zawiedziony gdy coś mu się nie uda. Jeśli miała dzien wolny obiecany a zamiast przepraszam słyszy ze narzeka, truje dupę i czego chce i stwarza problemy to racja jest w oczywisty sposob po stronie autorki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#115 |
Inez
|
Sytuacja w pracy przykra, ale moim zdaniem autorka ostro przesadza. Gdyby moja dobra koleżanka nie przyszła na mój ślub, tylko dlatego, że nie zdążyła iść do fryzjera i boi się, że będzie niewyspana, to myślę, że nasze relacje bardzo by się ochłodziły.
Autorko, nie miałaś wpisanego urlopu, a jedynie słowną umowę z szefową. Mieli znaleźć zastępstwo, nie znaleźli. Kierownicza zachowała się bardzo niefajnie, ale chodzenie i jęczenie wcale tego nie zmieni. Możesz ewentualnie przemyśleć urlop na żądanie. Kolejna sprawa to zmęczenie. Moim zdaniem trochę przesadzasz. Jesteś dorosłą kobietą, jeśli raz się nie wyśpisz, to chyba nic ci się nie stanie. O jakim wstawaniu o świcie była mowa? Masz do pracy na 8, kurczę bez przesady! Poprzedniego dnia połóż się wcześniej, wyśpij się porządnie, popracuj te cztery godziny, potem możesz wypić jakąś kawę. Nie jesteś pięciolatkiem, żeby marudzić z niewyspania o 21. Jak będziesz padać to po prostu wyjdziesz, ale serio jakoś nie mogę sobie wyobrazić, że dorosły człowiek punkt 22 w łóżeczku, bo ola boga wstał rano. Na którą miałaś umówioną fryzjerkę czy kosmetyczkę? O której musiałabyś do nich wstać? Mam wrażenie, że teraz szukasz problemów tam gdzie ich nie ma Teraz nikt nie robi jakiś wymyślnych fryzur na wesele. Jeśli nie uda się zdążyć do fryzjera to po prostu umyj i wysusz włosy, ułóż tak jak zwykle. Z makijażu nałóż podkład, puder, tusz do rzęs. Możesz poćwiczyć jakiś delikatny makijaż oka albo kupić pomadkę w fajnym kolorze. Mocniejsze usta załatwiają cały makijaż, a pomalowanie ich zajmuje dwie minuty. Na paznokcie idź dzień wcześniej, hybrydy czy żele powinny wytrzymać w pracy. Do tego ładna sukienka i buty. No i będziesz wyglądać super! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Spieprzyla szefowa sprawę, rozwaliła plany i złamała obietnicę, może nie z własnej winy i ma niezadowolonego pracownika. No co zrobisz. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie. Jeśli rodzic obieca dziecku, że pójdą do wesołego miasteczka, ale się rozchoruje, to dzieciak według ciebie może chodzić i tupać nóżkami i robić problemy przez najbliższy tydzień, bo z przyczyn niezależnych (nie znaleziono zastępstwa/ktoś się rozchorował) wyszło nie po jego myśli. Jeśli tak straszna jest ta praca, autorka może się zwolnić. A jeśli jej tak bardzo zależy, to wziąć UNŻ.
![]() |
![]() |
#118 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Nie dopuszczając myśli że ktoś ma prawo być umordowany, styrany, nie chcieć lecieć na łeb a szyję (autorka pracę konczy o 12, ślub ma o 14, do tego za tydzien też przewidywane są upały) wolisz wymówkę, że ktoś nie przyszedł bo się źle czuł. ![]() ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
Branie unż może wiązać się z szykanami, idą na to samo wesele. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Szefowa powiedziała, kiedy pytałam o logistykę: nie ma problemu; ustaw sobie wszystko, jak Ci pasuje, bo w sytuacji, gdy ktoś się wybiera na wesele jest oczywiste, że dostaje wolne. Niczym się nie przejmuj! Uznałam, że skoro tak mówi, to wie, co mówi. A nie nagle odwróci "kota ogonem" i będzie mieć pretensje do mnie, że sama wcześniej mówiła, co mówiła. Bo ja po prostu spytałam, dlaczego nagle taka zmiana, a ona mi na to, że "nie będzie menadżerowi głupotami głowy zawracać". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
UNŻ to prawo pracownika, może je wziąć, żeby uprawiać seks ze swoim facetem, bo taką ma chęć. I pracodawca niewiele jej może z tego tytułu zrobić.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.