![]() |
#4831 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Cytat:
![]() jak chcesz, to dokładny przepis mogę podać na pw ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Wtajemniczenie
|
A ja mogę poprosić ? Smacznie to wygląda
![]()
#4833 |
Zakorzenienie
|
asiek- to ja poproszę przepis
![]() moje dzisiejsze U/leciutkie P: I. standardowa owsianka [pół szklanki płatków, pół szklanki chudego mleka, orzechy włoskie i cynamon] II. danio intenso kokosowe parę łyżek chudego twarogu kromka orkiszowego chrupkiego III. omlet biszkoptowy z 2 jajek surówka [ogórki, pomidory, cebulka, szczypiorek, natka pietruszki- polane roztopionym serkiem ziołowym] 4 śliwki IV. serek wiejski z 2 łyżeczkami słodkiego kakao i posiekanymi orzechami włoskimi <3 V. bułka pszenna- jedna połówka z masłem, dżemem jabłkowym domowej roboty i białym serem, a druga z masłem, szynką drobiową, sałatą i szczypiorkiem wielki kubek kakao [ ![]() w międzyczasie: duża marchewka, pół jabłka VI. 5 paluszków krabowych pół paczki warzyw na patelnię z przyprawami
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Zakorzenienie
|
U
I leczo warzywne z mięchem, kromka chałki z pastellą paprykową II lód twister; kawa z mlekiem III 2x pieczone udko, 2x pieczony ziemniak, mizeria z ogórka i śmietany deser: dwie małe drożdżowe bułeczki domowego wypieku z marmoladą różaną, cappuccino waniliowe+ trochę mleka IV spora miseczka sałatki (kukurydza, ogórek kiszony, surimi, chyba cos jeszcze z warzyw z majonezem); garść płatków fit line dzisiaj jakos tłusto -_- |
![]() ![]() |
![]() |
#4835 |
Zakorzenienie
|
Asiek wklej po prostu przepis do dań dietetycznych
ja robię cos podobnego, ale z jogurtem greckim i orzechami a ty znowu na redukcji? po co Ci to? |
![]() ![]() |
![]() |
#4836 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() agatka ![]() ![]() a redukcja, gdybyś ty wiedizała co ja przez ten czas ywrabiałam... ![]() jak zwykle do oceny ![]() R: 1) 5 łyżek musli, 100g jogurtu nat., łyżka otrębów pszennych, 50g chudego twarogu, pół jabłka, cynamon 2) ok. 2 ziemniaków, ok. 100g smażonej piersi z kurczaka w panierce (obiad niedzielny - 90% diety), ogórek 3) serek wiejski lekki z pomidorem i przyprawami, 2 kromki chleba żytnio-razowego 4) 50g chudego twarogu, ogórek za późno wstałam na piąty posiłek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Rozeznanie
|
asiek - miło Cię widzieć
![]()
"The sun sets in the west Representing a new dawn Continue do your best and life goes on and on." G. licencjuszka resocjalizacji. przyszła pani mgr, psychoterapeutka i dancehall queen ![]() bo miłość jest silniejsza niż śmierć. http://www.nowakadriana.blog.int eria.pl/ |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4838 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4840 |
Raczkowanie
|
Moja redukcja
śniadanie: 3 łyżki płatków owsianych, serek wiejski lekki, brzoskwinia, garść borówki amerykańskiej II śniadanie: 0,5 dużej grahamki z pasztetem sojowym i ogórkiem konserwowym Obiad: pierś kurczaka gotowana na parze w sosie czosnkowym (serek homo z wyciśniętym czosnkiem- ok. 3 łyżki) , surówka (kapusta, marchewka, jabłko, cebula, łyżka oliwy z oliwek) Podwieczorek: gruby plaster twarogu chudego, szklanka soku pomidorowego, 10 migdałów Kolacja: 3 "zawijasy" (liść sałaty- plaster szynki drobiowej- paski papryki i ogórka- wszystko to zrolowane); serek homo naturalny (minus te 3 łyżki, które zjadłam na obiad ![]() Jak zwykle czekam na sygnał czy ok ![]()
#4841 |
Raczkowanie
|
Redukcja poproszę o ocenę
IŚ: musli z mlekiem na pół z wodą IIŚ: bułka grachamka z polędwicą sopocką i pomidorem, 100 g chudego twarogu O: 300 ml zupy jarzynowej niezabielanej, 2 malutkie kotleciki mielone (smażone), Sałatka z pomidora i ogórka P: bułka grachamka z polędwicą sopocką, pomidorem i papryką, jogurt naturalny 150g K: serek wiejski, marchewka surowa, pół pomidora |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4842 |
Rozeznanie
|
P:
Śniadanie: Owsianka - 1/2 szklanki płatków, szklanka mleka, jogurt Jogobella ananasowy, 3 plastry ananasa, banan, 1/3 Fitelli pomarańczowo-czekoladowej II śniadanie: Sałatka z rybki z majonezem zagryziona pszenną bułką Brzoskwinia Obiad: Zabielana zupka ogórkowa Dwa kawałki rostbefu Sporo ziemniaczanego purre Sałatka z różnych rodzajów sałaty i marchwi polana oliwą z oliwek Deser: Budyń waniliowy z bakaliami Kawa z mlekiem Podwieczorek: Trzy tosty francuskie - jeden z Nutellą, dwa z dżemem Kolejna brzoskwinia Kolacja: Spaghetti z tuńczykiem i sosem pomidorowym posypane obficie serem Deser: Magnum Almond ![]()
#4843 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Monochrome- jak zawsze wyśmienity jadłospis ![]()
![]() |
#4844 |
Raczkowanie
|
Wczorajsze U:
7-8 - 70g musli z mlekiem 2%, kiwi 10-11- serek wiejski 200g,pół grahamki ,trochę wędliwny,pomidor 15-kotlet schabowy(100g) z ziemniakami(ponad 100g), 1,5 pomidora 18-40g sera bialego z ogorkiem i szczypiorem 20-100 g sera bialego z warzywami i slonecznikiem |
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Przyczajenie
|
Prosze o mojej Redukcji, a właściwie wychodzenia z diety kopenhaskiej ..
IŚn: dwie kromki chleba pełnoziarnistego + serek wiejski + sporo sałatki warzywnej(sałata, pomidor, ogórek, papryki, szczypiorek). IIŚn: serek homogenizowany naturalny + trochę orzeszków ziemnych, Ob: Omlet z trzech białek i jednego żółtka, z łyżki mąki orkiszowej, z pieczarkami, ketchupem i roztopionym serkiej Hohlland light, Kol: chudy twaróg z łyżką otrębów i łyżką płatków owsianych. Ile to mniej więcej kalorii ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4846 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
marne 1000 kalorii. ale ogólnie dobry jadłospis, ale powinnas trochę mniej, tak 1200-1300. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4847 |
Rozeznanie
|
U.
1) serek wiejski i kawa mrożona na mleku 2% 2)nektarynka 3 ogórki kiszone małe 3) 190g sushi kawa mrożona na mleku 2% 4) pomidor polany 3 łyżkami jogurtu naturalnego bez cukru 5)grahamka z sałatą, ogórkiem i plastrem szynki |
![]() ![]() |
![]() |
#4848 |
Zakorzenienie
|
moim zdaniem to będzie tak:
IŚn: dwie kromki chleba pełnoziarnistego [dwie małe- 140] + serek wiejski [mały czy duży? załóżmy, że mały- 150] + sporo sałatki warzywnej(sałata, pomidor, ogórek, papryki, szczypiorek). [30] - 320 IIŚn: serek homogenizowany naturalny [100] + trochę orzeszków ziemnych, [60] - 160 Ob: Omlet z trzech białek [2*17=34, dwa żółtka] i jednego żółtka [87-jedno całe jajko], z łyżki mąki orkiszowej [30], z pieczarkami, ketchupem i roztopionym serkiej Hohlland light [jednym plasterkiem, tak?- a więc nie więcej niż 40] - 191 Kol: chudy twaróg z łyżką otrębów i łyżką płatków owsianych. [ile tego twarogu..? no około 100kcal + płatki 30] - 130 łącznie: 901kcal. dziewczyno, głodówka.. ![]() moje dzisiejsze U/leciutkie P: I. owsianka [3/4 szklanki płatków, pół startego jabłka, cynamon, niecała szklanka mleka]- więcej niż zwykle, bo miałam ochotę. II. mała grahamka posmarowana serkiem homogenizowanym bananowym duże soczyste jabłko pół grejpfruta III. 4 kromki chrupkiego orkiszowego z szynką drobiową i żółtym serem tona warzyw: marchewka, pomidor, kawałek papryki, sałata, szczypiorek, kalafior IV. serek wiejski wymieszany z resztą homogenizowanego bananowego, słonecznikiem i orzechami włoskimi [sporo tych orzeszków] tyle do tej pory, teraz na jakiś obiad się szykuję.. wiem, na razie na lekkie P to się to nie nadaje, ale głowa mnie boli i niezbyt mam ochotę jeść.. edit: V. tooona spaghetti z tartym serem i jakimiś kawałkami mięsa [odgrzałam sobie wczorajsze rodziców z kolacji, więc nie wiem, co to za mięso, wyglądało na jakieś wieprzowe, ale whatever- co za różnica? ;] ] kromka białego chleba z pasztetem sojowym kawałek arbuza deser: twarożek z toną dżemu jabłkowego domowej roboty i 2 łyżeczkami kakao; wielki kubek capuccino [nie wiem, czy przypadkiem zaraz nie dojdzie drugi, właśnie się zastanawiam. ;]] nie wiem, jakim cudem to wszystko w siebie wcisnęłam. a to wszystko dlatego, bo zrobiło mi się smutno i postanowiłam się najeść, żeby chociaż z wagą nie mieć problemów. [chudnę, a powinnam utrzymywać.] no. bez komentarza. VI. gołąbek z kapustą w sosie pomidorowym; gruszka
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2008-08-11 o 16:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4849 |
Przyczajenie
|
star15, Marzeniatko dziekuję za ocenę, ale jadłospis uległ zmianie ..
Wyglada tak: Iśn: bez zmian, Obiad: był omlet, ale doszło sporo fasolki szparagowej, ćwiczenia, Podwieczorek: serek homogenizowany naturalny TSM z łyżeczką płatków owsianych i dwoma łyżeczkami otrębów,z aromatem + kalarepa + fasolka z pomidorami, Bedzie: Kolacja: ser biały chudy - 100 g ze szczypiorkiem i jakimś warzywem zapewne. Myśle, że nie jest to tak mało .. szczególnie, że boję się JOJO po kopenhaskiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4850 |
Zadomowienie
|
Moja lekka Redukcja:
Śniadanie ->Składak (kromka chleba słonecznikowego, 2 łyżki fety light, plaster Hochlanda light, kromka chleba ze śliwkami) + warzywa (pomidor, ogórek) + 3 śliwki węgierki. ->serek wiejski lekki +kilka rodzynek+łyżeczka kakao II Śniadanie Coś a'la otrębianka (3 kopiaste łyżki otrębów owsianych na wodzie + 5 śliwek węgierek+nektarynka+ jogurt Bakoma 7 zbóż+cynamon) Obiad 3 małe ziemniaczki + mała pałka z kurczaka (duszona w ziołach i oliwie) +kawałek jakiegoś mięska (podejrzewam schab ![]() Podwieczorek 100g serka wiejskiego (normalnego, nie lekkiego) + troche białego sera półtłustego + 3 łyżki mieszanki studenckiej Kolacja 100g serka wiejskiego + 1 jajko+1 białko, i do tego micha sałatki (sałata,kukurydza, papryka,pomidor,ogórek).
![]() |
#4851 |
Raczkowanie
|
Redukcja dzisiejsza, oczywiście prośba o ocenkę
![]() Śn: grahamka ( trochę sucha była, ale to podobno zdrowsze ![]() II śn: 10g płatków owsianych, 10g otrębów owsianych, 20g otrębów pszennych, 60ml mleka 0,5%, 10g proszku czekolady na gorąco (170kcl/100g) Ob: sałatka: 120g piersi z kurczaka, 30g makaronu Pełne Ziarno, sałata lodowa, pomidor, ogórek zielony, papryka zielona i czerwona, cebula czerwona, 100g jogurtu naturalnego + przyprawy jako sos ćwiczenia Podw: 100g twarogu chudego, kilka pestek dyni, 1 orzech włoski,łyżka mleka 0,5%, odrobina słodziku ćwiczenia Kol: jajecznica z 1zółtka i 2 białek z kurkami (23kcl/100g) I jak? |
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Raczkowanie
|
R.
1. miechów - serniczek. 2. panga z sałatką kapusty i marchewki(troszkę oleju było) i łyżką warzyw na patelnie 3. serek wiejski mam pytanie, wczoraj w nocy zjadłam bardzo dużo, coś w stylu napadu. czy to możliwe żebym mogła przytyć od razu, bo dziś zwiększyły mi się wymiary. a i czy po ćwiczeniach wymiary na nogach mogą być większe? bo ja z reguły np. wieczorem w łydce mam 35 a rano 34..?
#4853 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I po jednodniowym napadzie nie można przytyć, nie tyjemy z dnia na dzień. Wymiary mogły się zwiększyć wskutek np. zatrzymania wody w organizmie.
![]() |
#4854 |
Rozeznanie
|
Funky - u mnie waga bez zmian, jedyne co na plus, to zdrowszy wygląd. ;]
Dziś tak się jadło: Śniadanie: Nudna jestem z tą owsianką. ![]() II śniadanie: Podłużna bułeczka pszenna z bryndzą Nektarynka Trzy ciastka - bakalie zlepione miodem III śniadanie: Grahamka z masłem, szynką i pomidorem Banan Obiad: Zabielana ogórkowa Dwie papryki nadziewane farszem jak do gołąbków, plus sos pomidorowy Deser: Trzy gałki lodów od Grycana - biała czekolada ![]() Kawa z mlekiem tu miałam iść na basen, ale od tej papryki mi wyskoczyło uczulenie na rękach :O może jutro ;] Kolacja: Makaron tuńczykowo-pomidorowy jak wczoraj, znów zdrowo sypnę serem ![]()
#4855 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Funky za ocenę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Rozeznanie
|
Hello, jeju ta redukcja mnie męczy-i nawet nie przez to ze nie moge wytrzymac zeby nie zjesc czegoś tylko nawet wręcz przeciwnie, boje się ze jem za mało i nie schudnę bo moj organizm się na oszczedzanie przestawi i jeszcze te wymyslanie 5 posiłkow mnie dobija
![]() Np; dziś zjadłam chyba o wiele za mało-albo mi sie wydaje tylko: 1-owsianka-3łyzki, poł wiesniaka,jabłko 2-bułka ciemna z tunczykiem i pomidorem i ogorkiem 3-bułka ciemna z twarogiem i pomidorem i ogorkeim 4-serek wiejski z pomidorem i ogorkiem obiadu nie było-nie miałam czasu zrobić, 4 posiłki-a ma byc 5, a z warzyw ogorek i pomidor-porażka... Marzy mi się R podczas której nie musiałabym dbać o białko w 5 posiłkach, a moge jesc tak zebym np. nie przekraczała 1500 kcal ale wcianała np nawet i rogalika, loda, czy szejka, czy nawet ziemniaki z tłuszczem?Nie wystarczy obnizyc tylko kcal do 1500 a jesc wszystko, czy musze się trzymac takiej typowej R?Wiem,wiem marudze.... ![]()
#4857 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4858 |
Zadomowienie
|
Może ktoś oceni?
![]() U IS kaszka manna z dżemem IIS płatki musli crunchy czekoladowe z jogurtem 150ml O pieczeń 2 średnie ziemniaki mizeria P 2 hity duuużo musli czekoladowego z mlekiem K ogórek pół pomidora serek wiejski 2 kromki razowego Nie ze dużo jak na u? Ostatnio chyba przeginam ze słodyczami.
#4859 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A tych słodyczy nie aż tak dużo. Przecież słodkie musli czy kaszka manna to nie słodycz ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4860 |
Raczkowanie
|
Moje w miarę normalne po weekendzie R
![]() 1. Naleśnik (3 łyżki mąki pszennej 1850, jajko, woda, łyżka mleka, smązony bez tłuszczu) z serem chudym (70g) i malinami, kromka razowca z dużym plastrem polędiwcy, ogórek małosolny (taki malutki). 2. wieśniak lekki, kiwi, łyżka otrębów pszennych. 3. 1,5 fileta z mintaja na parze, warzywa na patelnie na oliwie smażone (jakieś resztki), pomidor. 4. 120g twarodu mielonego 3%, łyżka siemienia lnianego, ok. 20g orzechów włoskich, kawa z mlekiem i odrobiną cukru waniliowego 5. Jakieś pół godziny po 4 posiłku miałam nieodpartą ochote na jakieś mięso i zjadłam ok.20g polędwicy z musztardą i ogromnym pomidorem :P 6. wieśniak z cynamonem. Edytowane przez summertime Czas edycji: 2008-08-11 o 23:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.