|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3542 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
choć u nas paradoksalnie wczoraj mąż wziął małego i to pionowo jak do odbicia, nie przytulnego jak do cyca - tak go najłatwiej uspokoić zwykle, a przespał msze w takiej pozycji baliśmy się ruszać ![]() Ale wszystko do ogarnięcia, dzieci mają swoje prawa i już ![]() Zua dziękuję! ![]() Norciu oj szacun za wypicie swojego mleka, dla mnie to nie do przejścia.. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#3543 |
|
Zakorzenienie
|
Norka swoje mleko wypiłaś
. Rany ja chyba nie odważyłabym sie spróbować.Dziewczyny juz Was pytałam ale to u mnie takie błędne koło... Odbijać czy nie odbijać po karmieniu w nocy??? Jak nie odbijam to ulewa i sie zachłystuje... a jak odbijam to rozbudzam i potem godzinami sie męczymy zeby znowu zasnął??? Co robic??? Nie mam juz pomysłów. W taki oto sposob nie spałam dzis 4 godziny bo co odłożyłam to ryk albo ulewanie... |
|
|
|
|
#3544 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Toż nie wyleję Dla mnie to smakuje bardziej jak słodka woda z odrobiną mleka. ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- To było ledwie kilka łyczków, bo z laktatora ni korzystam ju. ![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
|
|
|
#3545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak wlasnie podejrzewałam ze to mleko musi byc słodkie bo jak cieknie to mi sie ręce lepią 🤣. Kupiłam dzis dwie poduszki dla noworodków, jedna profilowana druga z pianki takiej kształtującej, sprawdzimy... Czy Wasze dzieci spia na płasko czy z poduszka??? |
|
|
|
|
|
#3546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przerzucam przez ramię i odbija w 2min Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-08-20 o 16:02 |
|
|
|
|
|
#3547 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Karolina ja nie odbijam w taki klasyczny sposób. Ja po prostu tak lubię spać i w nocy jestem nieprzytomna ze oprócz pozycji leżącej to toleruje siedząca a w zasadzie półleżąca. Ale karmie tak ze mały jest trochę jakby w pionie, a napewno głowa wyżej. A jak zaśnie to tak gi trzymam chwile żeby nie rozbudzić i wtedy przeważnie odbije/uleje. W drugiej połowie nocy karmie go na leżąco i wtedy mam gdzieś odbijanie- bo śpię. Ale on tez wtedy nie ulewa specjalnie bo bardziej tak ciumka. W dzień w sumie tez do zupelnego pionu nie podnoszę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
W dostawce płasko, ale ustawiam pod katem. W wózku na poduszce. Na łóżku różnie, czasem na poduszce położę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
|
#3548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak jej odbijasz??? Podnosisz do pionu? I ona sie nie rozbudza wtedy? Jak odkładasz to spi? |
|
|
|
|
|
#3549 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#3550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś zmiana garderoby młodej... Wchodzimy na rozmiar 68...szok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-08-20 o 16:45 |
|
|
|
|
|
#3551 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo tylko w tym rozmiarze miałam czyste body na krótki rękaw, ale na codzień mamy 56/62
|
|
|
|
|
|
#3552 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Brodawki leczyłam najpierw alantanem lub bepantenem. Jak było tragicznie to maścią z antybiotykiem + dezynfekcja spirytusem. No i ograniczyłam karmienie i ściąganie laktatorem bo wtedy nic mi się nie goiło ![]() Teraz nie ma ogromnej rany więc jej nie przystawiam tylko zeby nie powiekszać uszkodzeń + lanolina Cytat:
). Wtedy odbija i po jakimś czasie usypia.Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#3553 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moja Niunia śpi z klinem podłożonym pod materac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
(statystycznie). Kogo Ty tam masz?
|
|
|
#3554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3555 |
|
Wtajemniczenie
|
Blanka no to pewnie te kilka godzin w upale zrobilo swoje. Ja to sie boje trzymac w temp pokojowej, więc zawsze szybko wkladam do lodowki
Norcia ja tez bym nie wypila mleka. Probowalam raz z butelki żeby temp sprawdzic - wydawalo mi sie mega slodkie. Karolinka ja w nocy nie odbijam, znowu mozecie dzwonic po mops ![]() Blanka ja myslalam ze moja jest długa, ale Ywoja i 68....szok ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3556 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wietrzyłam ale jakoś biust mam za ciężki i mnie potem boli + wszędzie wycieki mleka byly. Ze spaniem podobnie. Do tego zawsze coś podrażniało. No jak żyć jak ciągle pod górke Teraz już jest lepiej ale bardzo ostrożnie próbuję ją przystawiać, żeby kolejnej powtórki z leczeniem nie było. Może się w końcu uda ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3557 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kogo jeszcze nam tu brakuje? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie mogłam potem palców domyć. Ja kładę się w nocy na podkładzie i tetrze, niech cieknie, bo nie zniose stanika teraz.. Zgrusiu, ja przez to karmienie miałam takie słabe chwile, że jak nadchodził czas karmienia, to popadałam w jakąś chandrę, przygnębienie, ogarniał mnie lęk przed tym bólem. Chyba nie mogę życzyć Ci nic innego jak cierpliwości, wytrwałości, przytulić i powiedzieć, że naprawde będzie lepiej, nawet jeśli to wszystko się przeciąga. Wstawiłam na fejsa zdjęcia.
|
|
|
#3558 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje Wam za odpowiedzi!
Mam dzis dzien pytan... Czy Wy tez tak sie poczcie czy pocilyscie w nocy po porodzie. No czasami to pościel mokra .I jeszcze jedno. Jakis krem do twarzy? Mojemu jeszcze ta sucha skóra na twarzy sie pojawia. Jak sie tego pozbyć? Położna kazała nasmarować olejem słonecznikowym tylko nie wkładać do piekarnika 🙄 taki „angielski humor”... z piekarnikiem. Ale olejem słonecznikowym wolałabym go nie smarować. |
|
|
|
|
#3560 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3561 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Daję znak, że żyjemy i mamy się dobrze
dzień za dniem ucieka i ciągle cos, dlatego mało się udzielam, ale podczytuję na bieżąco Powiem Wam, że myślalam, iż za trzecim razem kp będzie bez problemowe, a tu znów musiałam walczyć z zapaleniem piersi, już miałam wizję antybiotyku, ale udało się domowymi sposobami na szczęście.Maja ładnie rośnie, tydzień temu na 6 tygodni ważyła 6 kg i jest super mięciutkim bobaskiem![]() Cytat:
i więcej śpi. My planujemy 2 września, tylko mamy skalkulowaną sytuację z chrzestnym... Napisz proszę jakie mieliście menu ![]() Cytat:
Cytat:
super, że karmisz bez nakładki, teraz tylko będzie lepiej. Faktycznie, jak dziecko troszkę podrośnie to sprawniej chwyta pierś. Moja za to teraz bardzo hmm.. cmoka przy jedzeniu, chyba wtedy coś źle chwyta... Poza tym bardzo szybko mleko leci na początku, jak z fontanny i bardzo często się krztusi - u nas teraz takie atrakcje.![]() Cytat:
![]() ![]() jak tylko teraz mała sika mi bez pieluszki na przewijaku to myślę o Was hhahah np. oo jak dużo, świetna ilość do badania moczu ![]() Cytat:
mam nadzieję, że Twój synuś szybciej polubi jazdę autem!Cytat:
piękna waga!Cytat:
Też mam chustę dostałam od położnej na wypróbowanie, pierwsze motanie za nami, teraz muszę spróbować samodzielnie... U nas strasznie gorąco więc jeszcze odkładam pierwszy spacer.Jak wiążesz, kieszonka czy kangurek? Bo chyba te są polecane na początek... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||||
|
|
|
|
#3562 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się pociłam strasznie. Trochę przeszło. Na pewno upały nie pomagają ale przed porodem tez były upały a się nie pociłam. Teraz w nocy obowiązkowo wiatrak, butla wody i pieluchy tetrowe do wycierania. Jeszcze szopa włosów nie pomaga bo w ciąży mi ich narosło a jeszcze poporodowe wypadanie się nie zaczęło a w sumie chciałabym bo wcale mi się takie gęste włosy nie podobają. Co do skory-,to jeszcze takie noworodkowe łuszczenie? Jak tak to samo przejdzie,smarowanie pomoże tylko wizualnie, no to nie sucha skóra tylko taka „wylinka”. Ja kilka razy oliwka z rossmana posmarowałem bo brzydko to wyglądało. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- A u nas dziś kolejny sukces. Mały zasnął w wózku na spacerze. Ze smokiem, pielucha- i cud- pierwsze leżał grzecznie z 20 min, potem przysnął i łącznie chyba z 2 godziny byliśmy w wózku. Jutro na spacer chyba gdzieś dalej ruszymy, bo dziś to była wizyta u sąsiadów. Teraz szukam jakiejś fajnej zabawki do wózka bo już bardzo lubi się przyglądać i np na karuzelke czy matę to już z 15 min patrzy. Takze codziennie moje dziecko jakieś sukcesy osiąga. Oby i fotelik polubił bo my podroznicy i mieliśmy takie wizje wyjazdów z dzieckiem a tu trzeba będzie na tyłkach siedzieć. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#3563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może przez upał, może temu, że krótko, ale każdy po obiedzie i torcie miał dość. O 21 ekipa się rozeszła, każdy z pudełkiem jedzenia dużo zależy na którą godzine planujecie chrzciny i jak długo imprezka ma potrwać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#3564 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
|
#3565 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Kluska Tysi pod jaką kategorie podchodzi? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale każda rzecz ma swój koniec, nie?
|
|
|
#3566 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejho Dziewczyny!
Ja tak nawiążę do naszego wątku w poczekalni i odchowalni. PRzemóiło do mnie, co napisała Folinka- że nic tu już po nas... A pewnie sam wątek nie skończymy tak szybko, bo ilość postów z wiadomych powodów spadła... Więc może jednak przeniesiemy się teraz na ochowalnię? Blanka- co Ty na to? Co do konsystencji kup to u nas raz rzadkie a raz zbite z dużą ilością grudek. Zawsze są, tylko ich ilość jest różna. No i u nas Kropek robi przynajmniej 3 dziennie I jest sikaczem roku- po ok. 2h niebieski pasek jest w stanie rozpłynąć się na pampersie...A czy Wasze brzdące też zostawiają czasem kleksy po bączkach? Zgrusia też nie udawało mi się wietrzenie- duże i ciężkie piersi nie sprzyjają temu... no i wyciek gwarantowany. Ale kupiłam sobie muszle laktacyjne (ja akurat miałam z medeli) i sprawdziły się- brodawki wietrzyły się, nie były podrażniane przez stanik ani wkłądki laktacyjne. A dla kobiet z płaskimi brodawkami sątakie specjalne formujące, które pomagają "wysunąć" brodawkę: link Elaa ale miałaś akcje z kupą w dniu chrztu... Dobrze, że byłaś przygotowana... Ovejita super z chustą! Ja muszę wkońcu skontaktować się z doradcą...
|
|
#3567 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3568 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3569 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chcecie dziewczyny to mogę założyć nowy wątek na odchowalni jutro
|
|
|
|
#3570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.

No szkoda było mi wylać, skoro Mała i tak z butelki nie chce pić.
za 2 lata tej róznicy ni będzie widać, ile to jest
I dopiero będę ją tak kłaść. Ile razy i i na ile minut dziennie?

bo mój egzemplarz to z dnia na dzień jest właśnie łatwiejszy w obsłudze, a może bardziej ja się nauczyłam obsługiwać. I ciagle mam nadzieje ze z każdym dniem będzie nam łatwiej a nie trudniej. Zobaczymy. Narazie mamy dziś druga drzemkę- pierwsza trwała godzinę- w łóżeczku. Teraz razem leżymy na łóżku- mały ssie i przysypia.
choć u nas paradoksalnie wczoraj mąż wziął małego i to pionowo jak do odbicia, nie przytulnego jak do cyca - tak go najłatwiej uspokoić zwykle, a przespał msze w takiej pozycji 
. Rany ja chyba nie odważyłabym sie spróbować.
Toż nie wyleję 

bo tylko w tym rozmiarze miałam czyste body na krótki rękaw, ale na codzień mamy 56/62 

Zgrusiu, ja przez to karmienie miałam takie słabe chwile, że jak nadchodził czas karmienia, to popadałam w jakąś chandrę, przygnębienie, ogarniał mnie lęk przed tym bólem. Chyba nie mogę życzyć Ci nic innego jak cierpliwości, wytrwałości, przytulić i powiedzieć, że naprawde będzie lepiej, nawet jeśli to wszystko się przeciąga.
.
taki „angielski humor”... z piekarnikiem. Ale olejem słonecznikowym wolałabym go nie smarować.
Powiem Wam, że myślalam, iż za trzecim razem kp będzie bez problemowe, a tu znów musiałam walczyć z zapaleniem piersi, już miałam wizję antybiotyku, ale udało się domowymi sposobami na szczęście.
i jest super mięciutkim bobaskiem

za szczepienie! Nas to czeka jutro...
Ale każda rzecz ma swój koniec, nie?
I jest sikaczem roku- po ok. 2h niebieski pasek jest w stanie rozpłynąć się na pampersie...