|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3542 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale wszystko do ogarnięcia, dzieci mają swoje prawa i już ![]() Zua dziękuję! ![]() Norciu oj szacun za wypicie swojego mleka, dla mnie to nie do przejścia.. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3543 |
Zakorzenienie
|
Norka swoje mleko wypiłaś
![]() Dziewczyny juz Was pytałam ale to u mnie takie błędne koło... Odbijać czy nie odbijać po karmieniu w nocy??? Jak nie odbijam to ulewa i sie zachłystuje... a jak odbijam to rozbudzam i potem godzinami sie męczymy zeby znowu zasnął??? Co robic??? Nie mam juz pomysłów. W taki oto sposob nie spałam dzis 4 godziny bo co odłożyłam to ryk albo ulewanie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3544 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- To było ledwie kilka łyczków, bo z laktatora ni korzystam ju. ![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#3545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak wlasnie podejrzewałam ze to mleko musi byc słodkie bo jak cieknie to mi sie ręce lepią 🤣. Kupiłam dzis dwie poduszki dla noworodków, jedna profilowana druga z pianki takiej kształtującej, sprawdzimy... Czy Wasze dzieci spia na płasko czy z poduszka??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przerzucam przez ramię i odbija w 2min Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-08-20 o 15:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3547 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Karolina ja nie odbijam w taki klasyczny sposób. Ja po prostu tak lubię spać i w nocy jestem nieprzytomna ze oprócz pozycji leżącej to toleruje siedząca a w zasadzie półleżąca. Ale karmie tak ze mały jest trochę jakby w pionie, a napewno głowa wyżej. A jak zaśnie to tak gi trzymam chwile żeby nie rozbudzić i wtedy przeważnie odbije/uleje. W drugiej połowie nocy karmie go na leżąco i wtedy mam gdzieś odbijanie- bo śpię. Ale on tez wtedy nie ulewa specjalnie bo bardziej tak ciumka. W dzień w sumie tez do zupelnego pionu nie podnoszę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
W dostawce płasko, ale ustawiam pod katem. W wózku na poduszce. Na łóżku różnie, czasem na poduszce położę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak jej odbijasz??? Podnosisz do pionu? I ona sie nie rozbudza wtedy? Jak odkładasz to spi? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3549 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś zmiana garderoby młodej... Wchodzimy na rozmiar 68...szok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-08-20 o 15:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3551 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3552 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Brodawki leczyłam najpierw alantanem lub bepantenem. Jak było tragicznie to maścią z antybiotykiem + dezynfekcja spirytusem. No i ograniczyłam karmienie i ściąganie laktatorem bo wtedy nic mi się nie goiło ![]() Teraz nie ma ogromnej rany więc jej nie przystawiam tylko zeby nie powiekszać uszkodzeń + lanolina Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3553 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moja Niunia śpi z klinem podłożonym pod materac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3555 |
Wtajemniczenie
|
Blanka no to pewnie te kilka godzin w upale zrobilo swoje. Ja to sie boje trzymac w temp pokojowej, więc zawsze szybko wkladam do lodowki
Norcia ja tez bym nie wypila mleka. Probowalam raz z butelki żeby temp sprawdzic - wydawalo mi sie mega slodkie. Karolinka ja w nocy nie odbijam, znowu mozecie dzwonic po mops ![]() Blanka ja myslalam ze moja jest długa, ale Ywoja i 68....szok ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3556 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wietrzyłam ale jakoś biust mam za ciężki i mnie potem boli + wszędzie wycieki mleka byly. Ze spaniem podobnie. Do tego zawsze coś podrażniało. No jak żyć jak ciągle pod górke ![]() Teraz już jest lepiej ale bardzo ostrożnie próbuję ją przystawiać, żeby kolejnej powtórki z leczeniem nie było. Może się w końcu uda ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3557 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wstawiłam na fejsa zdjęcia. ![]()
![]() |
![]() |
#3558 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3559 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje Wam za odpowiedzi!
Mam dzis dzien pytan... Czy Wy tez tak sie poczcie czy pocilyscie w nocy po porodzie. No czasami to pościel mokra ![]() I jeszcze jedno. Jakis krem do twarzy? Mojemu jeszcze ta sucha skóra na twarzy sie pojawia. Jak sie tego pozbyć? Położna kazała nasmarować olejem słonecznikowym tylko nie wkładać do piekarnika 🙄 taki „angielski humor”... z piekarnikiem. Ale olejem słonecznikowym wolałabym go nie smarować. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3560 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3561 | |||||||
Rozeznanie
|
Daję znak, że żyjemy i mamy się dobrze
![]() ![]() Maja ładnie rośnie, tydzień temu na 6 tygodni ważyła 6 kg ![]() ![]() Cytat:
i więcej śpi. My planujemy 2 września, tylko mamy skalkulowaną sytuację z chrzestnym... Napisz proszę jakie mieliście menu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Też mam chustę ![]() Jak wiążesz, kieszonka czy kangurek? Bo chyba te są polecane na początek... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3562 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się pociłam strasznie. Trochę przeszło. Na pewno upały nie pomagają ale przed porodem tez były upały a się nie pociłam. Teraz w nocy obowiązkowo wiatrak, butla wody i pieluchy tetrowe do wycierania. Jeszcze szopa włosów nie pomaga bo w ciąży mi ich narosło a jeszcze poporodowe wypadanie się nie zaczęło a w sumie chciałabym bo wcale mi się takie gęste włosy nie podobają. Co do skory-,to jeszcze takie noworodkowe łuszczenie? Jak tak to samo przejdzie,smarowanie pomoże tylko wizualnie, no to nie sucha skóra tylko taka „wylinka”. Ja kilka razy oliwka z rossmana posmarowałem bo brzydko to wyglądało. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- A u nas dziś kolejny sukces. Mały zasnął w wózku na spacerze. Ze smokiem, pielucha- i cud- pierwsze leżał grzecznie z 20 min, potem przysnął i łącznie chyba z 2 godziny byliśmy w wózku. Jutro na spacer chyba gdzieś dalej ruszymy, bo dziś to była wizyta u sąsiadów. Teraz szukam jakiejś fajnej zabawki do wózka bo już bardzo lubi się przyglądać i np na karuzelke czy matę to już z 15 min patrzy. Takze codziennie moje dziecko jakieś sukcesy osiąga. Oby i fotelik polubił bo my podroznicy i mieliśmy takie wizje wyjazdów z dzieckiem a tu trzeba będzie na tyłkach siedzieć. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3563 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3564 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3565 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3566 |
Wtajemniczenie
|
Hejho Dziewczyny!
Ja tak nawiążę do naszego wątku w poczekalni i odchowalni. PRzemóiło do mnie, co napisała Folinka- że nic tu już po nas... A pewnie sam wątek nie skończymy tak szybko, bo ilość postów z wiadomych powodów spadła... Więc może jednak przeniesiemy się teraz na ochowalnię? Blanka- co Ty na to? Co do konsystencji kup ![]() ![]() A czy Wasze brzdące też zostawiają czasem kleksy po bączkach? Zgrusia też nie udawało mi się wietrzenie- duże i ciężkie piersi nie sprzyjają temu... no i wyciek gwarantowany. Ale kupiłam sobie muszle laktacyjne (ja akurat miałam z medeli) i sprawdziły się- brodawki wietrzyły się, nie były podrażniane przez stanik ani wkłądki laktacyjne. A dla kobiet z płaskimi brodawkami sątakie specjalne formujące, które pomagają "wysunąć" brodawkę: link Elaa ale miałaś akcje z kupą w dniu chrztu... Dobrze, że byłaś przygotowana... Ovejita super z chustą! Ja muszę wkońcu skontaktować się z doradcą...
![]() |
#3567 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3568 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3569 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chcecie dziewczyny to mogę założyć nowy wątek na odchowalni jutro
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3570 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:14.