|
Notka |
|
Wizażowe wyliczanki Wizażowe wyliczanki, to miejsce gdzie porozmawiasz o pogodzie, jedzeniu, twoim samopoczuciu lub o tym co ostatnio dostałaś od swojego ukochanego. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wasze opisy na GG - część V
Cytat:
Lat temu trzysta na pewno Byłabyś dumną królewną, Dumną infantką z Kastylii O dłoniach bielszych od lilii. Jaśniałaby twa uroda W pałacach albo w ogrodach, I oczy barwy metalu Siałyby lęk w Escorialu. O twoją chłodną grandezzę, O twoje wdzięki kobiece, Kruszono by stal co ranka Na mauretańskich krużgankach. Żebrzący o twoją łaskę Malowałby cię Velazquez, I swoim pędzlem, księżniczko, Uwieczniłby twoje liczko. Pierwszy poeta Madrytu Zabawiałby cię do świtu Niepokojącą historią O Don Juanie Tenorio. A ja - twój przyszły małżonek, W kryzach z barbanckich koronek Przez wąskie, tajemne drzwiczki Szedłbym do mojej księżniczki, I niósłbym ci w podarunku Prócz serca i pocałunku Szkatułę rzezaną w kości Na dowód mojej miłości. A w tej szkatule pierścienie, Klejnoty o wielkiej cenie I dwieście naramienników Od genueńskich złotników. Lecz dziś żyjemy w epoce, Gdy dni są smutne i noce, I życie coraz to pustsze, Jak lustro odbite w lustrze. Nie jestem grandem hiszpańskim, Tylko poetą bezpańskim, Który nieśmiało na randkę Zaprasza swoją infantkę. Przychodzi moja królewna W trepkach z prostego drewna, I po kawiarniach z nią błądzę Za pożyczone pieniądze. Tulisz się do mnie łaskawie, Stajesz przy każdej wystawie, Gdzie leżą rzeczy niedrogie, Których ci kupić nie mogę. I tylko miłość jest tania Pachnąca smutkiem rozstania, Więc rzucam ci ją pod nogi, Choć jestem taki ubogi, I ślę ci na znak tęsknoty Fiołki za jeden złoty, I moje serce uparte Jednego grosza nie warte. To jest Ballada o małej księżniczce. ;p Jakoś tak mi do głowy przyszło...
![]() |
#4322 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
"... a miało być tak pięknie, miało nie wiać w oczy nam..." Zależało...Czemu tak się stało? Być może chciałam za dużo ale Ty mogłeś mi to dać . Tylko Ty. Nadzieja umiera ostatnia? To dziwne... Bo ja jeszcze żyję . Bez nadziei nie ma wiary. Bez wiary nie ma miłości. Bez miłości nie ma nas.
![]() |
#4323 |
Zadomowienie
|
a znajdziecie jakies o tym, że ciesze sie ze nic nie wyszło bo wiem teraz
[wybrał inną] ze jest dupkiem??
#4324 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Boże nie wiem czego szukam pomóż mi to znaleźć! Znów upadłam...proszę, pomóż mi się podnieść. Paranoidalna ambiwalencja...nie rozumiem samej siebie! < jesli byś nie wiedziała to ambiwalencja, oznacza zagubienie w uczuciach ; ) > Proszę, pomóż mi znaleźć dobrą drogę do szczęścia... Nie chcę ciastka z kremem, tortu i wisienki! Co pani robi od rana do wieczora? -Doznaję siebie. Jakże nużąca jest ta moja niemożność określenia swych uczuć... Tyle wiem o sobie ile mnie sprawdzono... Powiedz mi...co teraz czuję? No i znowu się pożalę....brak VENY ; /
![]() |
#4325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wymyśliłam tylko to ![]() ![]() "Coś, co mogło znaczyć 'coś', raczej już nie znaczy 'nic'..." Chciałam dać nam szansę. Zmarnowaliśmy ją już na starcie. Teraz ja+Ty nie ma żadnych szans. Przepraszam, że mi nie wyszło, ale uwierz: wiązałam z Tobą przyszłość. "A miało być tak pięknie, miało nie wiać w oczy nam..." --------------------------------------------- Mój mały miks ![]() 'Samolot pisze wiersz na niebie Wysyłam go do Ciebie Taki krótki esemes: Czekam Przyleć I mnie weź' "Mijamy się czego innego nawzajem wypatrując w dali..." Dałabym sobie rękę uciąć, że wtedy słyszałam jego bicie serca. Kiedy nie ma Cię, nie ma trochę mnie... "Tylko nie mów mi, że 'chcieć' to móc..." Chciałabym mieć Cię tylko dla siebie, czy to źle? Wyszarpane szczęście. Dobre i to. Do kochania rzecz... Szkoda, że nie jestem już dzieckiem i zaczynam wątpić, że życie jest takie piękne.
![]() ![]() |
![]() |
#4326 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
* Sama nie wiem czego chcę..nie wiem co czuję. * ...(swoje imię) Zastanów się do cholery czego chcesz! * Dziwne uczucia..wszystko takie jakieś pogmatwane. * Czego chcę? Nie wiem sama.. * Moje myśli niepoukładane. * Poukładam myśli..zastanowię się czego chcę..ale narazie nie potrafię. * Może to głupie..sama nie wiem czego chce, co czuje...nie wiem. * Czego chcę? Nie wiem..nie wiem nic. * Tysiąc myśli niepoukładanych w głowie mam. * Czemu jest tak a nie inaczej?! Do cholery (swoje imie) zdecyduj się na coś! * Tak mi źle..nie wiem co czuję, nie wiem czego chcę.. 2. * Niespodzianka.! ;D * Zamierzam się świetnie bawić..nie zależnie od nastroju! ![]() * Nie ma. Sialalala ^^ Ciii...nic nie powiem. * Cudownie się bawię. Pam, pa ram pam. ![]() Wszystko z głowy. Na poczekaniu. Nic specjalnego. Brak weny. Przepraszam... :/ Pomogłam na ile mogłam. ;* |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wyszło, czar prysł, i...? Nie płaczę nad rozlanym mlekiem. Moje życie jest wystarczająco bajeczne bez Ciebie. Słonecznie i bajkowo - bez Ciebie. Postradałam zmysły, gdy mówiłam, że mi na Tobie zależy. Ty wybrałeś ją... Ja wybiorę bajkę - w niej nie ma miejsca dla Ciebie. Więc Ona okazała się lepsza? Miłej zabawy, dupku. (: Szczęście będzie moje nawet bez Ciebie. ^ przepraszam, nie mam weny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4328 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() * Każdy kawałek mojego serca chce dziś zapomnieć o Tobie… * Życie lubi podkładać nogi, gdy kocham Cię na zabój. * Gdy przyszłość sypie mi się na głowę, bo znowu wszystko zepsułeś. * Mam nadzieję, że wkrótce łzy znikną i zapomnę, co je wywołało. * Serce się kruszy. A nie łamie. Znowu wszystko nie tak… * I choć tak strasznie mi żal, nie będę płakać. Zapomnę. Jak? * Miłość zginęła w niewyjaśnionych okoliczność, zdeptana. * Akcja zapominanie o zdeptanej miłości ciągle trwa… * Więc nie mów już nic… Nie jesteś już ten. * Usiłuję po prostu żyć. Rozpamiętywanie nie leży w moim stylu, prawda? * I chyba chęć zapomnienia o kimś to tylko wołanie pomocy. * Tak zamknęłam Cię. pod powieką w kropli łzy. za szkłem. będziesz Ty. * W takim razie "dla mojego dobra" znikaj z mojego życia. * Nawet jej współczuję, kolejna pomyliła Cię z księciem. * Indywidua Twojego pokroju zasługują jedynie na litość. * Teraz wiem, że nie byłeś wart ani jednej mojej łzy. * I dlatego znikam, nie jesteś mnie wart. Dokąd nigdy Ci nie powiem. * Lepiej późno niż później zorientować, że jesteś kim jesteś. Cytat:
* Leź mój cieniu przy mnie i przedłużaj moje ciało w lepszy świat. * To jakby niebo chciało się rozstać nagle ze słońcem. * Jeśli nie wiesz dokąd idziesz, pewnie tam nie dojdziesz. * Świat wypadł mi z moich rąk. * Narzekałem, że nie mam butów dopóki nie spotkałem człowieka bez stóp. * Zamorduj mnie dowcipem, który znam. * Czasem nawet cisza rozprasza. Cytat:
![]() ![]() * Dotnijmy gwiazd. * Żyjmy tak jakby jutro miało nie być. * Cholernie optymistycznie i bez zmian. * Permanentne, niezmienne siódme niebo. * I niech będzie tak jak jest! * Jest dobrze. Bez odbioru. Cytat:
![]() 1. * Burdel w mojej głowie jak w damskiej torebce. * I chyba sama nie wiem co tak naprawdę chodzi mi po głowie. * Jeśli mnie spytasz co czuję i czego chcę, nie wiem jak miałabym Ci odpowiedzieć. * Niewiarygodnie pogmatwana sytuacja. * Jestem tak tragicznie rozdarta pomiędzy tym wszystkim. * Nie wiem co mam myśleć. Naprawdę. * Cholernie trudne jest to wszystko, powiedz mi co mam zrobić? * Łaknę zrozumienia, że nie rozumiem już zupełnie nic. 2. * Życiem trzeba się bawić. Z moimi! * Zabawa jak sto pięćdziesiąt! * Jest impreza, na maksa bawię się dziś… * Szaleję z wami, właśnie to najbardziej kocham! * Od zmartwień wolna choć na chwilę, bo kocham najbardziej tańczyć z wami. * Szaleństwo tańczy w moim ciele. * I będziemy się tak bawić, do białego rana. Cytat:
![]() * Podbiję dziś każdy kawałek podłogi. Bawię się na całego. * Gdzieś ze stumilowym uśmiechem potrząsam parkietem ![]() * Jest impreza jak sto pięćdziesiąt. * Bo życiem trzeba się bawić, prawda? * Śmieję się, tańczę, wariuję. Szaleństwo! * W transie imprezy * Oddycham zabawą, perfekcyjnie. * Szaleństwo tańczy w mojej duszy i ciele.
Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć. Edytowane przez kee Czas edycji: 2008-08-11 o 22:48 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4329 | |||
Raczkowanie
|
Dalszy ciąg...
![]() Cytat:
Cytat:
* Codziennie ta sama bajka się zaczyna. * Wakacyjna monotonnie mnie dobija. * Wszystko jest nie tak. Nic się nie dzieje. * Świat wypadł mi z moich rąk. * Byłam taka zajęta udając zajętą. Pożera mnie robienie tego samego. * Bezustanna nuda goniąca wakacyjną nudę. * Zupełnie nie wiem, co mam zrobić by przerwać codzienne robienie tego samego. ( Zrób coś niekontrolowanego, nawet mały drobny wyskok. Miałam tak samo rok temu i jakimś cudem udało mi się wyskoczyć z koleżanką nad jezioro na parę dni. Chwilowa przerwa w melancholii...) Cytat:
ale potrafią tak ostatecznie i pięknie że ich lodowe serce roztapia się w ułamku sekundy. * królewnom zakochanym wszystko leci z rąk. królewnom zakochanym jest dziwnie. królewny zakochane mają usta pełne czekolady i podziurawione zgryzotą serca. czy to nie jest pewien słodki paradoks? * A może chcesz by ta księżniczka była tylko twoją księżniczką? * Bo księżniczko ponoć mogą wszystko! * I pamiętaj księżniczko ze nie jest księciem ten co Cię ma w dupie i czeka na oklaski. Prawdziwy Książe ty ten co zawsze jest krok przed Tobą by sprawdzić drogę, by w razie potrzeby wziąć Cię w ramiona i przenieść. . . Księciem jest ten co czeka na Ciebie bez względu na wszystko . . . nie każe czekać na siebie. . . Książę rozumie Twoje potrzeby. . . Obawy. . . Leki. . . Humorki. . . I szukaj takiego Księcia, Księżniczko. * "Lepiej być księżniczką przez jedną noc, niż nikim przez całe życie. * Mała Księżniczko oczy masz jak odbicie gwiazd. Moja Księżniczko znajdę Cię, więc nie zapomnij mnie. Moja Księżniczko skarby gwiazd w oczach swoich masz. Moja Księżniczko Ty i ja. * Była sobie raz królewna Pokochała grajka Król wyprawił im wesele I skończona bajka * Był sobie król, był sobie paź i była też królewna Żyli wśród róż, nie znali burz, rzecz najzupełniej pewna… * Księżniczka ze spalonego teatru. * Chcę być księżniczką Księżniczką chcę być Chcę dotknąć chmur Po chmurach chcę iść. * Księżniczki to wcale nie te landrynkowe panny z bananowych dzieci! A te, które mają w sobie królewską duszę. * ''Księżniczka zmieniła się w ropuchę.[...] -Nie łudzę się. Wiem że mnie nie kochasz. Jego słowa sprawiły że poczułam się jeszcze bardziej zagubiona. -Ale będę o to walczył. W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca.[...] A ty jesteś tego warta – zakończył. Odwróciłam głowę. Przed chwilą czułam się niczym ropucha, teraz stawałam się na nowo księżniczką.'' * Księżniczko - uśmiechnął się - życie jest pełne sekretów. Nie można wszystkiego wiedzieć od razu *** Uch, mam nadzieję, że się przydadzą opisy... Ode mnie coś, małe coś. * - fajnie było by Cię mieć tylko dla siebie. - wiesz, i tak jestem tylko dla Ciebie... - naprawdę ?! * - A wytrzymasz ze mną? - Nie wytrzymam bez Ciebie. * Jestem tą sentymentalną dziwką która oddałaby majątek za twój uśmiech. * -Ulubiony kamień? -Topaz. -Dlaczego? -Bo takiego koloru są Twoje oczy.
Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć. Edytowane przez kee Czas edycji: 2008-08-11 o 22:42 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4330 |
Zadomowienie
|
jejku, jak mi się nie chce czytać tego co pisałyśie . wybaczcie <33
![]() o, proszę. takie rzeczy ładne znalazłam ( jak się powtarzają to wybazcie mi! ![]() Być zakochanym to być szalonym przy zdrowych zmysłach. Koncert miał dziwnie nieskładne brzmienie: wpierw grały zmysły, potem sumienie. Prawdziwy przyjaciel to nie ten, który odwala za ciebie całą robotę, lecz ten który uświadomi ci, że wszystko masz zrobić sam. Nie myśl że nie kocham lub że tylko trochę jak cię kocham nie powiem no bo nie wypowiem tak ogromnie bardzo jeszcze więcej może i dlatego właśnie żegnaj zrozum dobrze żegnaj. Nie trzeba być muzykalnym, by przegrać swoje życie. ... jesteś jak silny wiatr , jesteś jak grzech . Budujesz taki świat bo taki chcesz . tworzysz codzienne zło życie we śnie, na koniec, w niebie gdzieś - docenią cie. Nie kocham jeszcze, a już mi jest drogi, Nie kocham jeszcze, a już drżę i płonę I duszę pełną o niego mam trwogi I myśli moje już tam, w jego progi Lecą stęsknione... I ponad dachem jego się trzepocą Miesięczną nocą... Nie kocham jeszcze, a ranki już moje O snach mych dziwnie wstają zadumane, Już chodzą za mną jakieś niepokoje, Już czegoś pragnę i czegoś się boję W noce niespane... I już na ustach noszę ślad płomienia Jego imienia. Nie kocham jeszcze, a już mi się zdaje, Że nam gdzieś lecieć, rozpłynąć sie trzeba, W jakieś czarowne dziedziny i kraje... Już mi się marzą słowicze wyraje Do tego nieba, Które gdzieś czeka, aż nas ukołysze W błękitną ciszę. Każda ukochana staje się kiedyś gospodynią domu, każda purpura - płaszczem, każda korona - kapeluszem. Zaiste! nic tak uczuć w sercach nie rozpala, Jako kiedy się serce od serca oddala. Czas jest to wiatr, on tylko małą świecę zdmuchnie, Wielki pożar od wiatru tym mocniej wybuchnie.. macie opiski o tym że najchętniej bym się spakowała i do niego pojechała , zeby zapomnieć o problemach i wgl. P I L N E . !
![]() |
#4331 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czuję się nie-wiadomo-jak. Chcę nie-wiadomo-co. Nie mam zielonego pojęcia. Jedno wielkie nic. Nie wiem nawet, kim jestem. Nikt nie może poznać samego siebie. Więc to dlatego nic o sobie nie wiem.. Nieczucie. Uczucie? Przebijam się przez drugą warstwę nieczucia i bezmyślności.. Pustka. Pomożesz ją wypełnić? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4332 | |
Zadomowienie
|
gdy cofam się znów popsujesz wyszystko
Cytat:
* Zero urozmaicenia. Ciągła monotonia. Bez sensu. * Co za beznadziejne wakacje. :/ Wszystko takie samo co dzień. * Jeeeeny! Z tych nudów zgłupieć można! * Nudy, nudy, nudy, nudy... wrrr! :/ * Ostatnie dni wakacji a ja w domu! Suuuuper.! * Tunezja, Hawaje..fajnie ludzie mają. :/ * - Gdzie byłaś na wakacjach? - W domu..cuuudownie było. :/ * Ahh cóż za wspaniałe wakacje. :/ * Opalam się. ![]() ![]() * Zaraz umrę z nuuuuuuudów! Zgłupieję..! * Gdy chcę postawić krok do przodu mówią: "Nie podchodź tak blisko." Gdy cofam się: "Znów popsujesz wszystko." Wszystko z głowy oprócz ostatniego. Tylko tyle dałam rade wymyślić. :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko przy Tobie udałoby mi się zapomnieć o problemach... Chcę uciec stąd. Do Ciebie. Z dala od problemów? Tylko w pobliżu Twojego serca. Nie wytrzymam. Chcę do Ciebie... Zapomnienie w Twoich ramionach.. Idylla? Przy Tobie... Tu życie jest niemożliwe... Zabierz mnie! Zabierz mnie na drugą stronę, zabierz mnie gdzie wszystko ma swój sens.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4334 |
Raczkowanie
|
moge prosić o opisy że jednak sie boję...że wcale nie jestem taka odważna, śmiała i twarda...jaką chce żeby mnie widzieli...że cholernie się boję czy bd ok ze mną...i że łatwiej byłoby mi jeśli wiedziałabym że ktoś się o mnie martwi...troszczy sie o mnie i "jest przy mnie" (w środe mam zabieg i właśnie tego sie boje)
![]() błagam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4335 |
Raczkowanie
|
Nieuleczalnie przenikam przez ściany, wybieram zimne betonowe bloki,
by poczuć znów ciepła choć trochę... Wylej w moim sercu siebie... Z plastikowych rzęs płynie sztuczna łza... Serce z mydła... Moje myśli, słowa są szalone. Me marzenia w kaftan uwięzione... Tylko błagam, nie załamuj rąk! Chroni nas Bóg. Dzień dobry. Czy zaparzysz mi kawy? Twoje oczy niczym gorzka kawa rozpuszczalna... Raczej już zostanie tak, jak jest... Jest jak jest. Nie, jak powinno być... Kiedy palec wskazuje niebo...tylko głupiec patrzy na palec! Wciąż zapach czuję Twój! Smaku Twego nie znam...choć tak często Cię mam na końcu języka. Była feministką? Możliwe. [ habataitara modorenai to itte, mezashita no wa aoi aoi ano sora...] powiedziałeś, że gdybyś mógł w niebo się wznieść, nigdy na ziemie być nie schodził.. Życie jest za krótkie, żeby pić marne wino! Przeklinam do księżyca! Jeszcze się ziemia trochę przekręci i znowu zaświeci słońce... do szczęścia potrzeba tak bardzo niewiele. wystarczy, że będziesz na odległość ręki, na głębokość wzroku, na słyszalność serca... Co dzień ta sama zabawa sie zaczyna... Chcesz rozbić taflę szkła, a ona się ugina! Codziennie rano przez brudne patrząc okno... Z biletem w dłoni w jedna stronę rejs...
wtedy usiłowaliśmy żyć przeżywać miłość szukać i nie znajdować.. Edytowane przez styrana Czas edycji: 2008-08-11 o 23:03 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "...pod niebem gwiazd spoczęła..." Już Nie Ten Sam.. To Już Nie Ty.. Bo kocham patrzeć w Twoje oczy... bo życie nie jest po to by sie nim bawić... dziś pozwoliłam słońcu ,by wstało wcześniej niż ja. Czas zmienia ludzi... z oczu moich czytasz? niemożliwe, bo Twoje przylepiły się do tyłka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4337 |
Rozeznanie
|
Dance with me in my world of fantasy.. <3.
Love can be like bondage.. Seduce me once again. Let's dance little stranger! Show me secret sins.. z mojej ostatnio ulubionej piosenki ![]()
#4338 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
'bo co z tego że mi zależało skoro i tak wszystko zepsułeś.!' 'oddałam swoją miłość. dostałam obojętność.' 'MI zależało. TY popsułeś. już nie ma MY.!' 'teraz już zamknęłam serce. zamknęłam oczy. nie ma Cię.!' 'Pozmieniałeś, zniszczyłeś.. popsułeś.. the end.!' 'To już koniec. skończyło się love story. tylko jak zapomnieć! 'to tak boli .. boli gdy wraca magia naszych chwil ' 'wolna od złudzeń.. lecz splątana nićmi wspomnień..' Cytat:
ulepić kwiatek z plasteliny Narysują słońce roześmiane Zbudują domek z klocków Małe rączki potrafią napisać mama, i przynoszą mi jabłko czerwone ocierają łzy i splatają się tuż nad szyją. W małych rączkach mieści się cała miłość' 'Z okazji narodzin Waszego Maleństwa, które napełniło Wasz dom radosnym gwarem i ruchem, życzymy mu beztroskiego i zdrowego dzieciństwa, a wszystkim Wam - odkrywania nowych uroków wspólnego życia.' 'Nowej obywatelce świata niech życie z róż się uplata.' 'Dużo zdrowia i uśmiechów Pisków, wrzasków i zabawy moc Radości z tupotu malutkich nóżek Łez szczęścia z pierwszego uśmiechu, ząbka, słowa i kroku Porozrzucanych wszędzie klocków Przytulenia okrąglej główki I uścisków małych rączek.' 'Radość tu u nas wielka, niech żyje nowa obywatelka!' ![]() Cytat:
‘chodzę ulicami. pogubione myśli zbieram patrząc w dal.’ 'Czytałam wiele książek lecz w żadnej z nich nie ma recepty jak trzeba żyć.’ 2. 'Party Time.. z uśmiechem wyruszam na podbój parkietu' 'bo życie to bal jest nad bale.. imprezowo ;]' 'Imprezuje.. i cały wiruje świat.. magia zabawy, flashów i barw' 'imprezowy zawrót głowy.! z najlepszymi ..' 'Impreza. Nie ważne gdzie. Ważne z kim.!' 'Doborowe towarzystwo.. bounse at the disco.!' Cytat:
'wakacyjne słońce biegnie już po ścieżkach..' 'wakacyjny zawrót głowy. nad morzem.!' 'zbieram muśnięcia promieni wakacyjnego słonka..' 'z wakacji muszelka pamiątka niewielka.. mój wielki skarb..' '..Wesołe lato rozgrzane słońcem dyszy..' 'nadmorsko. słonecznie. wakacyjnie.' 'Mam wakacje, uśmiecham się do słońca, chociaż plecy pieką, woda jest gorąca' 'Lazurowe niebo, kryształowa woda, najbardziej żółte słońce = wakacjeee' 'na plaży na plaży fajnie jest..' 'morza szum.. ptaków śpiew..' 'Jodu łyk. złoto plaż. mewy pisk.!' ![]() Cytat:
'..pozwolić iskierce tlić się..' 'Znajdziemy powód, by być ze sobą, albo będziemy bez powodu..' 'Razem być, ładniej żyć.. przestańmy kryć.. sympatii nić..' 'Bądź przewodnikiem mojego istnienia..' 'pieszczę w dłoni kształt chwili schwytanej..' 'i chciałabym żebyś był.. otaczał mnie jak magiczny pył..' 'poczuć nagle mięte i mieć w głowie pstro..' '..bo wczoraj zakwitło moje serce.. ahhh..' 'I świat wokół mnie nabiera barw..' 'I serce i rozum wyjątkowo współgrają.. chwilo trwaj..' 'Coś jakby szczęściem zapachniało.. coś jakby uśmiech się pojawił..' 'Niech sobie trwają te chwile dobre.. niech nabierają kształtów..' 'bo z przyjaźni tylko mały krok do miłości..' 'uśmiech obudzę.. szczęście zaplotę.. serca posłucham muzyki.’ 'w kominku serca rozpalasz codziennie. ciepłem otulasz.' ‘schwytałeś po swojemu mojego serca bicie.' 'każda dziś cieplejsza myśl.. to Ty.!’ ‘światła smuga zaczepnie do mnie mruga przez Twoje drzwi.’ 'to właśnie ja lubię Cię tak jak czekolady słodki smak..' 'innym rytmem dziś gra muzyka naszych serc' 'z małego źródełka sympatii wielka rzeka miłości..' 'Dzisiaj nagle wymyśliłam Ciebie.. Twoje imię zadźwięczało we mnie.' ![]() Cytat:
'że kochasz mnie kochanie że nigdy nie przestaniesz..' 'gdy szczęście długo trwa to na przekór w nas kiełkuje wolno strach..' 'przetrwam każdą burzę. diabłu sprzedam duszę. tylko bądź.’ 'Tylko nie oddalaj się teraz.. trzymasz w dłoniach mój świat.!’ ‘moim domem jest twoje serce. chciałabym zostać w nim na zawsze.’ 'Może w coś wreszcie uwierzyłam. może ostatni raz.!' 'codziennie patrzę w niebo i dziękuje za niego.' ![]() ------------------------------------------------------------------------------ uff. uporałam się ![]() pozdrawiam.! ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4339 |
Raczkowanie
|
Co mogę powiedzieć, każda z Was ma naprawdę świetne opisy, dlatego zwracam się z prośbą do wszystkich: prosiłabym coś subtelnego o dotyku (w różnych kontekstach, najlepiej damsko-męskich)
![]() Z góry baardzo dziękuję ;* Żeby nie było off (moja mała kolekcja kradzionych :P) It is possible to close eyes on reality, but on memories not // Można zamknąć oczy na rzeczywistość, ale nie na wspomnienia... I bet you won't remember half the things that I will never forget. // Założę się, że nie będziesz pamiętał połowy rzeczy, o których ja nigdy nie zapomnę Najgorzej jest być nikim dla osoby która dla ciebie jest wszystkim... Jestem jeszcze trochę zakochana resztkami bezsensownej miłości Szczęście - to nadzieja przed faktem; nieszczęście - to fakt po nadziei. Przez kogo zaznałeś szczęścia, przez tego też zaznasz nieszczęścia. Błogosławiony przez bogów, kto nie przywiązuje się do nikogo ..im bardziej człowiek jest szczęśliwy, tym większy jest jego ból, kiedy szczęście zamienia się w gówno Szczęście przychodzi do tego, kto za nim nie goni / Ja nie goniłam ![]() ![]() Ludzie najbardziej ranią tych, co do których są pewni, że ci ich nie opuszczą Legenda o Smoku uczy... by nie zaspokajać głodu byle baranem Kobieta jest jak lilia..Subtelny boi sie dotknąć, a przyjdzie osiol i zeżre...
![]() Edytowane przez martik77 Czas edycji: 2008-08-12 o 09:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4340 |
Raczkowanie
|
mam do Was ogromną prośbę...a mianowicie chodzi o to, że mój 'kolega''
![]() ![]() ![]() wiem, że już takie opisy gdzieś już były, ale nie chce mi się ich szukać...ogarnął mnie straszliwy leń ![]() liczę na Was kochane ![]() ![]() mój opis na dziś : znajdę sobie coś do roboty by odciągnąć myśli od tęsknoty za Tobą
#4341 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
KOCHAM<3 KOCHAM<3 KOCHAM<3 dziękuje Wam jesteście cuuudowne ![]() Bez słowa wyjść Zatrzasnąć drzwi Usłyszeć trzask I wstrzymać łzy…. zabije amora za te cholerne strzały A gdyby tak świat był choć trochę bardziej doskonały? choć na chwilę. Chcę cię takiego, jak kiedyś .. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4342 |
Raczkowanie
|
[quote=Plotkaraaa;8556195]Czy macie jakieś opisy o książniczkach ?
Mogą być dłuższe, nawet wiersze. (chodzi mi o podpis do zdięcia)
|
![]() ![]() |
![]() |
#4343 | ||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Królowa tańca. ^^ DanCeee! Szekjer bodyyy! let`S goOo! I kręcę tyłkiem na parkiecie. xD Na parkiecie szał nagich ciał. ;D Bo fantazja jest po to, aby bawić się na całego. Bo ja tańczyć chce! Oł yeach. Chyba nic innego nie wymyśle. ![]() Cytat:
Bądź mym najczulszym dotykiem .. Wciąż czuć Twój dotyk na mej skórze. Dotykaj delikatnie, bezszelestnie, ciepłem palców. Dotykaj aksamitnie. Dotykaj całowaniem i oddechem.* Jeśli jedno cześć.. `może __ zmienić się w rozmowę roZmowa w DotyK Dotyk w pieszczotę.;* to czy Mogę powiedzieć Ci `cześĆ.? Chyba za bardzo dosłowne. x) Ale może akurat coś Ci pasuje. ![]() Gdybym zamknął w dłoniach cały świat, izolował ludzi i ustalał sens, nie znał smaku ciepła Twoich dłoni, nie czułbym, że żyję.
![]() ![]() |
![]() |
#4344 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jesteś moim spełnieniem...;*
Edytowane przez r0zunia Czas edycji: 2008-08-12 o 10:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4345 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() smaku twego nie znam, choć tak często cię mam na końcu języka. jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. jeśli ubrana, to tylko do połowy. (trochę za długi, ale można poskracać w dowolny sposob xD) i może coś stąd : Chodź, chodź ze mną do łóżka Zrobię to byś bać się przestała Będę całował twoje palce Będę dotykał twoje nagie ciało Więc chodź, chodź ze mną do łóżka Ja będę w tobie, a ty będziesz we mnie Chodź ze mną do łóżka Poczujemy się wzajemnie Chodź, chodź ze mną do łóżka Nie potrzebujemy się cieszyć po ciemku Chodź, chodź ze mną do łóżka Bez ambicji, grzechów, wstydu i lęku Chodź chodź ze mną do łóżka Ja będę w tobie, a ty będziesz we mnie Najważniejsze jest to, że jesteś Gdy możemy poczuć się wzajemnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4346 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
...i już nawet nie jest mi przykro, może tylko trochę boję się... Bo milczy tylko prawda i nieszczęście A na przeszkodzie stanął mur rzeczywistości Czy obchodzi cię, jak to boli, kiedy moje życie się pier**li? Nienawidzę własnej niepewności. Proszę cie, powiedz, że nic mi nie będzie... Mamo, czy mam być twardy jak bruk? wiem, że już było. Siedzę skulona pod scianą, wszystkie obawy się na mnie walą Ciemno, Wszedzie jest ciemno! A ja jestem sama; nikogo nie ma ze mną... Czuję ból, żal do świata. że żyję i nie potrafię latać! Co wieczór modlę się, żeby jakoś przetrwac kolejny dzień... Czasami brakuje mi już sił, żeby walczyć. Smutnymi oczami spod ciemnych rzęs patrzę na ciebie; - Podasz mi rękę? Nie chcę być zdana tylko na siebie... Nawet jeżeli ja nie będę z Tobą, obiecaj, że Ty bedziesz ze mną... Powiedz, czy jest raj? I czy zwykłe dzieci mogą tam wejść? Nie wiem, czy chodziło Ci, o coś takiego, ale może coś sie przyda ![]() I oczywiście trzymam kciuki, żeby wszystko się udało. Będzie dobrze, rybko ![]() ![]() Deptasz mnie... Podcinasz mi skrzydła... Obwiniasz o wszystko co złe... Porównujesz do widma... Odbierasz mi marzenia... A to jedyne co mam. Zabraniasz ich spełnienia i niszczysz mnie... Upadam... Staczam się na dno... Niszczy mnie zło... Odbiera mi oddech... Wiarę i nadzieję Że cokolwiek jeszcze zmienię... I teraz jesteś zadowolony? Świat ode mnie jest uwolniony... Choć nie ma mnie już ciałem... Zostałam upadłym aniołem... Nie mam niczego i mieć niczego nie będę... Bo ty jesteś wszystkim A ciebie nie zdobędę... Ale zawsze będę aniołem... Upadłym i samotnym... Ale będę... Tylko tobie i dla ciebie... oddaję ci siebie... i zrób ze mną co chcesz... Możesz mnie zatrzymać albo i nie... Teraz już nic nie liczy się... i Nigdy już nic nie będzie się liczyć... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4347 |
Zadomowienie
|
Kilka opisików ode mnie. Mały misz masz.
![]() * Nie żyć. Nie myśleć. Nie być. Nie istnieć. Na chwilę zgubić się.. ;( * Chcę, potrafię, wzniosę się..to naprawdę dobry dzień.. * ..bo cudownie tak oddychać przez różową słomkę.. ^^ ![]() * Jestem zagadką, której jeszcze nikt nie rozwiązał.. * Mówiłam, że chcę żyć bez Ciebie - Nie chciałam.! Mówiłam, że Cię nie kocham - Kochałam.! * Nie mam siły na nic..już nawet udawać mi się nie chce, że jest dobrze.. * Chwila, gdy zaglądasz mi głęboko w oczy, a ja zamykam swoje, byś przypadkiem nie zobaczył w nich, jak bardzo Cię kocham. Bo po co, skoro i tak nic nie zmieni? * ..śmiać się tak cudownie w pieszczotach roztańczonych chwil.. * W iskierkach wspomnień grzeję się..w pamięci szukam Cię.. * ..a czas płynie jakby nigdy nic..nieskończony kręci film.. * ..a czas płynie jakby nigdy nic..głośno liczy moje łzy, w jego ręce oddam się..poczekam kilka dni. * Co ja zrobiłam? Czemu zraniłam Cię? Tak wielki ból zadałam sercu, które kochało mnie.. ![]() * Na twarzy uśmiech, w oczach łzy, a w sercu ból. ![]() * Okręt mój płynie gdzieś dalej, serce choć popękane chce bić.. * ..a ja wierzyłam, że gdy tylko zechcę, mogę przestać kochać Cię.. * Ja wiem, że lepiej było by nie czuć nic..albo cofnąć czas.. * Znów muszę prosić swe serce o to, by zapomniało.. ![]() * Róży bez kolców, człowieka bez zła i miłości bez bólu..nie znajdziesz. * I fall to bottom, passing you. (Spadam w dół, mijając cię.) * It kill memories life better. (Zabij wspomnienia by lepiej żyć.) * Życie to nie bajka, ale ja wierzę w szczęśliwe zakończenie.. * I've got for much love in my heart, no one can tear it apart.. (Zrobiłam zbyt wiele dla mojej miłości, żeby teraz ją stracić.) * Love is all I have to give.. (Miłość to jedyne co mogę Ci dać..) * I wish I could give the world to you.. (Chciałabym móc podarować ci cały świat..) * Z bagażem pełnym snów..wyruszam dziś donikąd znów.. * Kiedyś spojrzysz w lustro i powiesz: żałuję.. * Panie Proszę Cię..obdarz mnie mądrością, bym mogła zrozumieć swojego faceta. // ![]() ![]() ![]() * Gdybym Cię nie kochała, zobaczyłbyś jaka jestem naprawdę.! * Tak to już w życiu bywa..tylko usiąść i płakać.. ![]() * Jak żyć by życie nie raniło? * Tęsknię choć nie mam za czym. Kocham choć nie mam kogo. ![]() * Przepraszam, że nie jestem Twoją wierną kopią, której tak pragniesz. * Słodkie dźwięki zgasił nagły lęk..może tak umiera miłość.. * To niesamowite, że cały świat może być ukryty w jednej osobie. * Dla Ciebie mój szept..Przez moment chcę Cię mieć tylko dla siebie.. ;* * To właśnie jeden z tych dni, kiedy Cię potrzebuję, a Ciebie nie ma.. * Kto kocha, musi umieć zgubiś się i odnaleźć. - Paulo Coelho * Każda godzina z Tobą mija jak sekunda..każda sekunda bez Ciebie mija jak godzina.. * Kocha się nie za cokolwiek, ale pomimo wszystko. Kocha się za nic. Edytowane przez 3martyna3 Czas edycji: 2008-08-12 o 10:57 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4348 |
Zadomowienie
|
I ja również coś dodam. ^^
Miłosne; * Bo tylko z nim pragnę przeżyć resztę życia... * Bo nikt już nie potrafi spojrzeć na mnie w sposób zbliżony do Twojego. * Taki móój jesteś * Bo w jego oczach odbija się mój cały świat.. * Kochać. Zwyczajnie. Za nic. Na zawsze. * Nasza miłość nie przeminie.. Trwać będzie w nas.. * szaleńczo, obłąkańczo, nieprzytomnie. Kocham. Rozczarowanie; * Tyle słów. Tyle spojrzeń. Tyle uśmiechu. I wszystko fałszywe.! * Co czujesz, gdy zawodzą Ci, za których dałbyś uciąć ręce? * Jakie to uczucie, kiedy zawodzi człowiek..? * Nic nie mów. Niech płacze. To czasami pomaga.. * zawalił mi się kawałek świata. teraz muszę pilnować żeby nie runął cały. Angielskie; * I reach but I feel only air at night. Not you, not love, just nothing. // Sięgam, ale nie czuję nic oprócz nocnego powietrza. Nie ciebie, nie miłość, tylko pustkę.. * And I'm desperate for you. And I'm lost without you.. // I doprowadzasz mnie do rozpaczy. I bez ciebie jestem zgubiona * You were like a ray of sunlight in this sad city... // Byleś jak promień światła słonecznego w tym smutnym mieście... * I can't breathe without your love.. // Nie mogę oddychać bez twojej miłości * I stare at the wall, hoping that you are missing me too... // Wpatruję się w ścianę, mając nadzieję, że ty też za mną tęsknisz * My darling, I miss you, my darling, who knew? // Mój kochany, tęsknie, mój kochany, kto wiedział? * I just wanna breathe... But when you're so far, I can't... // Po prostu chcę oddychać.. ale kiedy jesteś tak daleko, nie mogę * I'm here without you baby but you're still on my lonely mind... // Jestem tu bez ciebie kochanie, ale jesteś wciąż w moich samotnych myślach * Every cloud in the sky tell me that I was wrong to let you go... // Każda chmura na niebie mówi mi, że popełniłam błąd pozwalając ci odejść * Every thought that I fear tell me that I was wrong to let you go... // Każda myśl, której się obawiam mówi mi, że popełniłam błąd pozwalając ci odejść * When I look into your eyes I get shivers. // Kiedy patrzę w twoje oczy, mam dreszcze * Cruel to the eye, I see the way she makes you smile. // To okrutne dla oka, widzieć jak ona sprawia, że się uśmiechasz * There's no air, I can't breathe easy. // Nie ma powietrza, nie mogę swobodnie oddychać * I want you back in my life, that's all I'm breathing for. // Chce cię z powrotem w moim życiu, to wszystko dla czego oddycham * The warmth in your smile is the warmth that I desire. // Ciepło w twoim uśmiechu, to ciepło, którego pragnę * It's gonna be a long long time, till I can be with you again, and see your smile. // To będzie długi długi czas, zanim znowu będę mogła być z tobą i widzieć twój uśmiech Może coś się przyda. ![]() Za ewentualne powtórki przepraszam. ; )
![]() |
#4349 |
Przyczajenie
|
![]()
a ja znow ponawiam prosbe o opisy.. ze jade nad morze..
a i nad morze jade o 12 a nie o 11 ![]()
#4350 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Plotkaraaa;8556195]Czy macie jakieś opisy o książniczkach ?
Mogą być dłuższe, nawet wiersze. (chodzi mi o podpis do zdięcia) [FONT="Georgia"] ''Kiedy wszystko układa się najgorzej po prostu okropnie wytężam wszystkie siły i wyobrażam sobie, że jestem księżniczką. Mówię sobie: Jestem księżniczką. Nie masz pojęcia, jak się wówczas zapomina o wszystkich przykrościach. " [/FONT] ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.