|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Cześć Dziewczyny! Nie było mnie trochę, bo byłam z Żelem w szpitalu. Ale jesteśmy w domu od wczoraj i wychodzimy na prostą znowu. Junior waży już ponad 5 kg i też nam się zdarzają ubranka 68, ale to jak się trafi zaniżona rozmiarówka chyba
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Chciałam się odnieść do innych tematów, ale poddaję się - idę spać. Dobranoc! |
|
|
|
|
|
#3632 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3633 | ||
|
Zadomowienie
|
Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka 😊
Cytat:
Wiesz, tak sobie myślałam co bym zrobiła w tej Waszej sytuacji i chyba tak jak Wasza lekarka, łącznie z Bactrimem- to stary dobry Biseptol, a w infekcjach dróg moczowych fajnie działa.,współczuje kolek. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
Odowska- czemu w szpitalu? Wypoczywaj. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Moje małe od 9 do 15 krzyczało/ marudzilo, pluskało. O 15 zasnął. Posypał do 16.30, potem przyjechała koleżanka go mnie i siedziałyśmy do 20.30 a Tymciu u mnie na kolanach na przemian jadł i spał. Portem kąpiel i dalej śpi. Czyli on jednak snu potrzebuje tylko chyba u mnie na rękach. A i pierwszy raz został z moja mamą bo ja się do sklepu wyrwałam. W ogóle pierwszy raz byłam w sklepie od porodu sama. No cóż codziennie małe sukcesy. Ale chyba będę gości zapraszać codzień bo Małe jest orzegrzeczne wtedy. Edytowane przez aniama6 Czas edycji: 2018-08-21 o 23:11 |
||
|
|
|
|
#3634 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry z pierwszego karmienia ...
Rady cioci Blanki... Jak masz wątpliwości co do poprawności założonego pampersa, sprawdź i popraw, nie daj wygrać lenistwu - inaczej o 5:40 będziesz myć dziecko w umywalce z kupy po pachy.. Sprawa nr dwa, jak usłyszycie że na Śląsku doszło do morderstwa mężczyzny i psa to o mnie... Kuźwa Mac na zmianę chrapia od kilku godzin, a ja tylko na zmianę ich dzgam. M. przeprasza odwraca się i chrapie dalej, a pies patrzy na mnie spod byka po czym zasypia i chrapie jeszcze głośniej... Młoda mi daje spać, a oni.. Łeb mi pęka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3635 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
udało mi się ściągnąć mleko zanim wstała, więc ma świerze, prosto z dojarki ![]() Jakie macie zabawki dla maluchów? Coś bym musiała kupić bo namy tylko książeczki kontrastowe ale nie wiem co Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3636 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry!
Odowska hej! Mam nadzieje ze z Mlodym wszystko juz ok! Blanka heh- wiesz takiecrady to kazda ma,ale ostatecznie kupe po pachy tez ma Współczuję chrapania... Zgrusia my mamy karty kontrastowe, miekka książeczke kontrastowa z szelesciakiem , maskotke grzechotke no i mate edukacyjna. Poki co maata i miekka ksiazeczka wygrywają! Jeszcze w planach mam zrobienie karuzeli kontrastowej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3637 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!
U nas dosyć udana noc z pobudkami o 1.30 i o 5. ![]() U nas to wczoraj wydarzyła się gówniana akcja. Karmiłam małego i oczywiście równocześnie poszła kupa, no nic nadzwyczajnego. Ale po karmieniu dźwigam go do odbicia a ja całe nogi, całe ręce i cały bażant w kupie.. Poleciała z małym na przewijak gdzie doprowadziłam go do porządku to oczywiście do kompletu ulał na siebie i olał mnie sikiem prostym.. ![]() My zaraz zbieramy się do laboratorium, bo mały miał zaleconą powtórkę badań krwi po szpitalu a przy okazji ja też sobie sprawdzę krew, bo po cesarce wyniki miałam trochę rozjechane. Potem jedziemy na usg bioderek, byłam w szoku ze można dostać tak szybki termin z NFZ. ![]() Trochę stresującu dzień i dla mnie i dla małego ale damy radę. Mam strasznego doła, bo niewiem dlaczego czasem nie mam pokarmu. Wczoraj mały był glodny a nic nie umiał ze mnie wyssać, dobrze że miałam odciągnięte mleko z dnia poprzedniego.. A wieczorem kupiłam w razie wu mm, ale narazie nie było potrzeby go użyć. Piwo bezalkoholowe w moim przypadku działa cuda. Ostatnio zostawiłam małego rodzicom a sama szłam załatwiać skierowania na badania, zostawiłam odciągnięte mleko. Po powrocie okazało się że mały momentalnie zasnął i spał do mojego powrotu. A w domu nie chce kompletnie spać już się zastanawiam czy gdzieś pod nami nie leci jakaś żyła wodna czy cuś.. W domu nieuzasadniony płacz przez pół dnia i drzemki po 20 minut, a tylko wyjdziemy z domu i śpi, jak jesteśmy na działce to już w ogóle umie ciągiem przespać i 5 godzin... No nie jest łatwo póki co odechciało mi się rodzeństwa dla bazancika na kolejne kilka lat. ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3638 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się witam ze spaceru
mała śpi więc chodzimy póki chłodno ![]() W piątek,l znowu robimy badanie moczu i jak wyjdzie gorzej niż to teraz to szpital.. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3639 |
|
Zakorzenienie
|
Sandam kciuki za dzisiejszy dzień. Naprawdę ciekawe czemu mały w domu nie może spać. W samochodzie to całkiem normalne, bo szum, bujanie i ciasno w foteliku. Może trzeba by mu w domu stworzyć podobne warunki? Może mu chodzi o temperaturę otoczenia? W sumie powodów może być mnóstwo
Camelitos oby ten lek pomógł i obyło się bez szpitala! Mateusz już się lepiej czuje i przesypia druga połowę nocy. Chyba jednak lekarz się pomylił i nie ma szkarlatyny, a ja mu podaje antybiotyk bez sensu:/ ale będę dawać do końca na wszelki wypadek. Od dwóch dni Iga śpi z nami w łóżku, w związku z czym można powiedzieć, że od północy mam przespane noce myślę, że i Mateusz lepiej by spał z nami w łóżku, ale Iga by go budziła więc odpada taki układ.Ostatnio Wam pisałam, że Iga miała luźniejsze kupy. Przedwczoraj odstawiłam jej i delicol i Espumisan i kupki są jakby trochę lepsze, z tym twarożkiem. I teraz nie wiem co bardziej szkodziło i czy w ogóle to nie zbieg okoliczności, ale skoro na razie ustąpiły też problemy z gazami to tym bardziej nie będę nic podawała. Poza tym mała też mniej ulewa i nie wiem czy to coraz dojrzalszy układ pokarmowy czy fakt, że odstawiłam całkiem nabiał. Odo, czemu byliście w szpitalu?? Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3640 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3641 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Maja znowu w domu śpi średnio, w wózku i aucie też a na działce wcale ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#3642 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mała dostaje dicoflor, esputicon i witaminę D... Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3643 |
|
Wtajemniczenie
|
Polu dobrze że sie odezwalas ! To mialas ajcje ze szpitalem, ale dobrze ze juz jest lepiej
zazdroszczę Małego ssaka ! Taka waga na piersi z krotkim ssaniem - musi jeść mega efektywnie !Kurczę wy dopiero rejestrujecie na bioderka, a my od razu po wyjsciu ze szpitala rejestrowalismy. Masakra z tymi kolejkami i rejestrowaniem na jedna godzinę, u nas było to samo. Bursztynku fajnie ze macie świeże powietrze i wybieg u rodziców. Ja dlatego wole w te upaly siedziec u teściów. Chociaz teraz przyjechalam do moich rodzicow bo mój mąż wyjechał do pruszcza gdanskiego na realizacje bedzie w piatek wieczorem, a potem znowu jedzie na caly tydzien i tak az skończy, takze nie wiem ile tu zabawie, ale na pewno jakoes 3 tygodnie. Plus taki że przyoszczedzamy na domowym zużyciu prądu i wody. Minus taki, że moje koty zapomną jak wygladam haha i juz 2 miesiące kończy, o matko jak to !!!! Madziara serio szok z tym, że odmowili bycia chrzestnymi... Ovejita ja polspiochow ani zadnych galotow nie ubralam keszcze nigdy jest za ciepło. Co do przybierania na wadze to hmmm..albo wybudzanie, albo dokarmianie.Karolinko chusta ekstra, Mały wyglada na konkretnie zamotanego. Cami współczuję tych nerwów związanych z zakażeniem i tesciami :/ nie ma co sie dziwić że się denerwujesz :/ Odo, jak to szpital ?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3644 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie płacze już tak batdzo przy kupkach czy gazach. Z tym, że moja jest teraz karmiona mieszanieCytat:
Jakiś masz pomysł na karuzele? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#3645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3646 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A karuzele to chcę zrobić coś takiego: klik, klik lub klik
|
|
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
|
Camelitos jak młody miał zum,to lekarka się cieszyła,że przybiera,to dobry znak.Twoja Ala pięknie przybiera!
Odo czemu szpital? Camelitos my teściom i rodzicom praktycznie nic nie mówimy o małej,bo zaraz jest jakiś komentarz.Trądziku nie dało się uniknąć,aby nie zobaczyli,więc wiedzą tylko to,a ile się teściowa ujęczała,że już mam jej dość na co najmniej miesiąc. Zua nie wiem,jak ona to robi,że przybiera,to chyba te nocne karmienia to powodują.Dzisiaj dosłownie coś ciumknęła i była dużo na rękach,teraz jakoś dała się odłożyć i śpi w wózku. Dzisiaj rano ją ważyłam i jest 4660 czyli w 2 dni 60g. O tych naszych nocach,oczku,kupce itd nic nie wiedzą,bo by pewnie mówili,że my coś źle zrobilismy. Dziewczyny poszukuję huśtawki-możecie coś polecić? Co do kup,to my mieliśmy strzelające,kwaśne. Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-08-22 o 11:01 |
|
|
|
|
#3648 |
|
Wtajemniczenie
|
Pola probowalas, że kwaśne ?
![]() ![]() przepraszam nie moglam się powstrzymać ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3649 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#3650 |
|
Zadomowienie
|
Odo co to się stało i Was? Dobrze ze juz w domku.
Co do kupek u mojego odkad podaję delicol ma problemy i robi co półtora dnia do dwóch jedna mega duża, ale kolor i struktura jak zwykle. Chyba że to zbieg też okoliczności i rzadziej robi bo starszy jest. Ale męczy się widać że chce zrobić wcześniej póki co masaże brzuszka chyba pomagają. Wczoraj dzień był dobry dziś też póki co odpukać. W nocy też udało mi się spać dłużej ale to zasługa też tż bo przejmuje małego jak już z sił opadam, a jemu też dobrze robi jak świeża osoba przejmie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3651 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny! Już Wam piszę co to z tym szpitalem.
Tak w skrócie, to zaczęło się od kataru, potem doszły mocne ulewania (aż nosem mleko wylatywało) czy tam wymioty, biegunka, na dokładkę stan podgorączkowy, mały prawie cały czas spał. Przy badaniu też wyszło zapalenie ucha plus lekkie odwodnienie. Byliśmy u lekarza już z samym katarem i wydawało się, że odciąganie i Rino Argent pomaga, ale jednak nie na tyle. Jak na złość tego dnia, kiedy mu się pogorszyło nie było żadnego pediatry w przychodni i wylądowaliśmy na ip. A potem to już z górki - przyjęcie, kroplówka, antybiotyk na 7 dni (ze względu na ucho). Ciężko było kupę do zbadania zebrać, bo wsiąkała, no ale coś tam się udało i wyszły adenowirusy. Poprawa była dość szybka i teraz jest już ok. Przy okazji jedna lekarka usłyszała jakieś szmery u Juniora, badania wyszły w normie, ale i tak mamy skierowanie do kardiologa. Z Młodym też pielgrzymowaliśmy po różnych specjalistach, więc z Juniorem też swoje objeździmy, eh. Trochę jesteśmy źli na siebie z Tż, bo pewnie jakieś nasze zaniedbania zaszkodziły małemu. A to może jednak go przegrzałam w chuście, a to Tż mu dmuchał w buzię przy zanoszeniu się a był lekko przeziębiony. No i może bez takich potknięć byśmy uniknęli tego szpitala, ale cóż - jedynie nauczka na przyszłość. I wreszcie poszliśmy po rozum do głowy - dlaczego tak często łapiemy infekcje wszyscy w domu! Mamy problem z wentylacją i suche powietrze. Dziś ma przyjść gościu od rekuperatora na przegląd, chyba trzeba przeczyścić centralę. Zastanawiam się też nad kupnem nawilżacza albo większej ilości paprotek ![]() A po pro czyszczenia nosa u niemowlaków - dowiedziałam się w szpitalu, że jak nie ma zatkanego nosa, kataru, to wręcz nie powinno się czyścić rutynowo. Jak się odsysa, to śluzówka to odbiera jako sygnał do zwiększonej produkcji śluzu i jest więcej wydzieliny, no i się odsysa znowu i koło się zamyka. Jak się już chce koniecznie przeczyścić nos, to lepiej zakropić czy psiknąć i położyć dziecko na brzuchu, żeby samo wyleciało. |
|
|
|
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
Zua pachniały,a raczej śmierdziały kwaśno i pupę odparzały.
Camelitos kupy od 2 dni nie robiła,więc jak zrobi to zobaczymy,czy śmierdzą czy nie.Ale od 2 dni jej bączki śmierdzą,jak starego chłopa... |
|
|
|
|
#3653 |
|
Zakorzenienie
|
Oj temat kwaśnych kup znam od podszewki. Syn do tej pory z tym ma problem.. dlatego też Igi wypróżnienia to u mnie niemal temat nr 1. Tak bym chciała by ona nie miała alergii.
Odowska, bardzo współczuję. Pewnie i tak byście trafili do szpitala, ale z IP to już wiadomo, że tylko na oddział z takim maluchem. Nie zarzucajcie sobie nic, mały ma jeszcze słaby organizm i trafiło na niego. A niestety to złe doświadczenie z chorobami już macie po starszym synu, więc na pewno nie dopuściliście się teraz nie wiadomo jakich uchybień w opiece i dbaniu o młodego. Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3654 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzieki za info o nosku. My nie odsysamy, jedynie zakrapiamy lub psikamy wodą morską i potem wyłapujemy tetrą lub końcówką gruszki. Jeżeli macie rekuperator, to on powinien Wam regulować wilgotność powietrza w domu... Sprawdźcie może w ustawieniach... U nas rekupaerator utrzymuje wilgotność zawsze na poziomie ok 50%- mamy wskaźnik na urządzeniu i jeszcze dodatkowo stacje pogodową, która mierzy wilgotność w domu i na zewnątrz.
|
|
|
#3655 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3656 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie rozstrzasajcie z tz tego co było, bo nigdy się nie dowiecie co tak naprawdę było przyczyną Co do czyszczenia noska to nawet nie czyścić jak glutek jest widoczny gołym okiem? Edytowane przez ovejita Czas edycji: 2018-08-22 o 16:10 |
||
|
|
|
|
#3657 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
Jak widać glutka, to radzili właśnie nawilżyć, dziecia na brzuch i zbierać to co wypłynie chusteczką. Jak już koniecznie musisz, to można i odessać, ale raczej oszczędnie i na pewno nie codziennie. Cytat:
O, jak ja Cię rozumiem z tym "oby drugie nie miało alergii". Ale na razie u Igi nie ma jakiś objawów, co? |
|||
|
|
|
|
#3658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy żaden lekarz nie dał mi jednoznacznej odpowiedzi:/. Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
Jeśli kiedyś jakiś facet złamie kobiecie skrzydła to później zostaje jej latanie na miotle Edytowane przez asiaczek Czas edycji: 2018-08-22 o 17:24 |
|
|
|
|
|
#3659 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas dzisiaj kupa już nie kwaśna i mało wodnista |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:50.

udało mi się ściągnąć mleko zanim wstała, więc ma świerze, prosto z dojarki

mała śpi więc chodzimy póki chłodno 

mała dostaje dicoflor, esputicon i witaminę D...
bedzie w piatek wieczorem, a potem znowu jedzie na caly tydzien i tak az skończy, takze nie wiem ile tu zabawie, ale na pewno jakoes 3 tygodnie. Plus taki że przyoszczedzamy na domowym zużyciu prądu i wody. Minus taki, że moje koty zapomną jak wygladam haha