![]() |
#4861 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Cytat:
Dziękuję ![]()
![]() |
#4862 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() PS A Swoja droga z jakiej maki robisz nalesnika? Bo ja nigdy nie wiem czy pszenna czy ziemniaczana itp ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4863 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4864 |
Konto usunięte
|
Summertime, ciekawy pomysł z tym naleśnikiem.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4865 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() silva ja mysle, ze taki nalesnik ze skladem jaki podala summertime, smazony bez tluszczu moze miec z max 150 kcal. Moze nawet troche mniej. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4866 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
30g (łyzka chyba średnio ma 10g) maki pszennej 1850 to 96kcal ser chudy 70g - niecałe 70kcal, więc z łyżka jogurtu nat, niech będzie 70kcal. maliny jakieś 100g - 29kcal jajko nie było duże , więc 60kcal Razem wychodzi 255kcal, chyba do 150kcal cięzko by było się wyrobić ze względu na jajko i mąkę. Chyba, że dac mniej mąki, bo miwyszły takie cinkie dwa naleśniki ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4867 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() PS Swoja droga wlasnie zjadlam mojego ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4868 |
Konto usunięte
|
Dzięki dziewczyny.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4869 |
Zakorzenienie
|
a ja wpadłam się pochwalić, jak mi dzisiaj ładnie idzie moje leciutkie P
![]() ![]() I. owsianka- pół szklanki płatków, 3/4 szklanki mleka, do tego wgniotłam sobie małą gruszkę i posypałam orzechami włoskimi i cynamonem. ;D II. bułka owsiana z jakimiś ziarenkami; jedna połówka posmarowana odrobiną danio intenso kokosowego; druga z masłem, szynką drobiową, sałatą, szczypiorkiem i rzodkiewką; pomidor kawa z mlekiem III. 2 naleśniki z mąki razowej z twarożkiem [duużo ![]() ![]() 2 marchewki [właśnie chrupię : ))] i nikt mi już nie powie, że mało jem. ![]() ![]() edit: IV. talerz zupy pomidorowej z ryżem i marchewką kilka ziemniaków udko z kurczaka [gotowane] mizeria [ogórki, rzodkiewka + jogurt nat.] V. serek wiejski [200g.] z dwiema łyżeczkami kakao i słonecznikiem capuccino bez cukru VI. duży kartacz z toną mięsa [babcia dała] ![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2008-08-13 o 10:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4870 |
Zakorzenienie
|
mój dzisiejszy, oceńcie czy narazie może być?
zaczynam moją walkę z kilogramami, tym razem chcę to zrobić z większym rezultatem niż dotychczas :/ I Śniadanie: kubek czarnej kawy bez cukru, grahamka z białym serem i ziołami, mały ogórek w occie II Śniadanie: jogurt malinowy 1,5% tluszczu (120g) z musli (3 łyżeczki) Obiad: pierś z kurczaka-bez panierki, duża porcja surówki, kilka frytek (;/) Podwieczorek: Musli na wodzie z mlekiem Kolacja: Bułka (kajzerka, wiem że nie powinnam białego pieczywa) z białym serem i ziołami Wszystko co dzisiaj zjadłam Edytowane przez waqwerek Czas edycji: 2008-08-12 o 18:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4871 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4872 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie dziś było jak dotąd (U) : I. Omlet z tuńczykiem, fasolką i przyprawami po meksykańsku z pieczywem pełnoziarnistym ze słonecznikiem. II. Czekoladowe "Łaciate", 5 ciastek. III. Dwie duże łyżki płatków owsianych na wodzie, z garścią pestek dyni.
![]() |
#4873 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Do śniadania dorzuć więcej warzyw, ta grahamka jaka była? Mogłaś zjeść nawet 2. Na jogurt smakowy jeszcze można przymknąć oko, ale musli mogłaś sypnąć zdecydowanie więcej (ze 3/4 łyżki) + jakiś owoc na przykład. Śniadania muszą być duże- rozkręcą Ci metabolizm.
![]() ![]() |
![]() |
#4874 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4875 |
Raczkowanie
|
Moje R
![]() ![]() I śn: 100g serka wiejskiego normalnego, 1/2 łyżeczki miodu, kromka razowca pełnoziarnistego, troszke masła (takiego zdrowego na cholesterol czy coś), szynka drobiowa, 4plastry pomidora IIśn: 20g otrębów pszennych, troszkę otrębów granulowanych, troszkę otrębów owsianych, troszkę płatków owsianych ( takie malutkie sypnięcie), troszkę kakao - z tego owsianka III śn: serek homo natural 0%tłuszczu, 50g borówek amerykańskich, troszkę słodzika Obiad: 150g piersi z kurczaka, 200g warzyw na patelnie, 50g jogutru natural. Podwieczorek: bułka ( taka bardzo ciemna, nie wiem z jakiej mąki), twaróg chudy, troszkę masła, konfitura niskosł. Kol: 100g serka wiejskiego lekkiego, ketchup lub konfitura ( jeszcze nie wiem) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4876 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Kolacja na redukcji powinna być białkowa (nawet na godzinę przed snem). Albo do 3 godzin przed snem możesz dodać jakieś węglowodany np. kromke razowca, czy jogurt,ale kompozycja ogólnie powinna być taka, że w kolacji powinno przeważać białko. Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4877 |
Raczkowanie
|
Kokainko dziękuję ślicznie za ocenkę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4878 |
Zadomowienie
|
Poproszę o ocenkę
![]() U IS 2kromki grahama : jedna z serkiem pleśniowym, druga z szynka i pomidorkiem IIS bułka grahamka z dżemem wiśniowym ^^ ok.100 g płatków "zdrowy błonnik" (tak sobie chrupałam ![]() O 3 średnie ziemniaki pieczeń mizeria P nektarynka princessa K będzie może twarożek z warzywami ![]()
#4879 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4880 |
Rozeznanie
|
U
1) 1,5 szklanki jog. nat bez cukru + 2 łyżki otrębów mrożona kawa na mleku 2% 2)Big Milk 2 drinki z winem wiśniowym, plastrem limonki i lodem 3) omlet (1 białko, odrobina mleka 2%) + szklanka jogurtu naturalnego bez cukru + prawie cay koszyczek malin 4) 3 śliwki + jabłko serek wiejski 200g |
![]() ![]() |
![]() |
#4881 |
Rozeznanie
|
P.
Śniadanie: Ok. 1/2 szklanki płatków owsianych, troszkę kaszy manny, szklanka mleka, waniliowy homo 150 g, 125 g borówek amerykańskich, banan II śniadanie: Grahamka z bryndzą i pomidorem Nektarynka Obiad: Trzy pierogi z mięsem i trzy ruskie Surówka z marchwi i kapusty II obiad: Zupa ogórkowa zabielana Farsz z nadziewanych dwóch papryk, taki jak w gołąbkach, ale papryki wywaliłam, bo mi szkodzą ;] Zamiast tego pokrojony pomidor z oliwą z oliwek Deser: Magnum Ecuador Kawa z mlekiem Kolacja: w planach omlet z pieczarkami, pomidorem, cebulką i serem, do niego grzaneczki
#4882 |
Zakorzenienie
|
Ty jesteś na U i robisz omlet z 1 białka? to to w ogóle można nazwać omletem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4883 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#4884 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4885 |
Zakorzenienie
|
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4886 |
Zadomowienie
|
Hm...za mało? Dzisiaj może tak jakoś wypadło małokalorycznie, ale tak zazwyczaj to są słodycze zawsze. Zupy jem oczywiście, tylko dzisiaj nie było, a uzależniona od obiadów w domu jestem ![]() Mięsko do obiadu to był naprawdę spory kawałek. No ale, racja musze dodac jakieś owocki do pierwszego. I ogólnie. Dziękuję za ocenkę ![]() ![]()
#4887 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4888 |
Zakorzenienie
|
U
I (ok 11) jajecznica smażona na maśle z kiełbasą (nie wiem ile jaj mi się trafiło, bo całość składała się z 13 a pożywało to 5 osób ![]() II schabowy tradycyjnie przyrządzany, ryz brązowy, chochelka leczo, łyżka surówki (prawdopodobnie ze śmietaną) III duże jabłko, kostka mlecznej czekolady IV po ok 150ml koktajlu 'prosto z karaibów' ![]() ![]() serek homo naturalny z 2 łyżeczkami dżemu maminej roboty (brzoskwiniowo-śliwkowego); z 10 orzechów arachidowych kurczę, moje jadłospisy coraz bardziej schodzą na psy xD |
![]() ![]() |
![]() |
#4889 |
Rozeznanie
|
Aż do końca poziom utrzymany, bardzo ładnie!
![]()
#4890 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() wróciłam! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.